Miten päästä Oxfordiin Lontoosta

Haluatko käydä Oxfordissa Lontoosta, mutta et tiedä, mitä liikennevaihtoehtoja sinulla on? Onneksi tälle matkalle on tarjolla useita vaihtoehtoja.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

6 minuuttia luettu

Miten päästä Oxfordiin Lontoosta

Oxford | ©x70tjw

Oxford ja sen yliopistokampukset ovat aina yksi parhaista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista Lontoossa, varsinkin jos haluat viettää aikaa tutustumalla kaupungin ulkopuolella sijaitseviin matkailun ihmeisiin.

Tätä silmällä pitäen pyydän sinua lukemaan tämän informatiivisen koosteen, jonka olen koonnut, jotta sinulla on aina vaihtoehto, joka sopii vaatimuksiisi, budjettiisi ja tarpeisiisi.

1. Järjestetty kiertomatka: paras vaihtoehto

Oxford, Lontoo| ©Marcin Pieluzek
Oxford, Lontoo| ©Marcin Pieluzek

Ensimmäinen ulottuvillasi oleva vaihtoehto matkustaa Oxfordiin Lontoosta saattaa olla paras kaikista. Opastettu kierros tämän yliopistoyhteisön historiaan perehtyneen asiantuntijan kanssa on yksi parhaista tavoista tutustua paikkaan, jolla on niin rikas historia.

Vaikka kiertomatkavaihtoehtoja on erilaisia, yksi mielenkiintoisimmista on epäilemättä se, joka sisältää Windsorin kaupungin, Oxfordin ja Stonehengen samassa matkasuunnitelmassa.

Tämän yhdistelmän avulla säästät aikaa ja rahaa, kun tiedät, että voit käydä yhdessä päivässä kolmessa Englannin matkailun ihmeessä ilman, että sinun tarvitsee maksaa yksittäisistä retkistä kuhunkin niistä.

Ei voi unohtaa, että sekä Windsor että Stonehenge ovat ikonisia nähtävyyksiä, kun ajattelee Englannin matkailua. Tämä on ainutkertainen tilaisuus päästä Englannin monarkian asuintaloon ja vielä enemmän vierailla yhdessä esihistoriallisten esi-isiemme arkkitehtonisten kykyjen suurista arvoituksista.

Voit valita matkat, joihin sisältyy pääsylippuja, ja toiset, joihin ei sisälly, joten sinun on ostettava ne matkat, joista olet kiinnostunut, vastaavista lipunmyyntipisteistä. Muista, että on myös matkoja, jotka vievät sinut Oxfordiin ja lisäävät matkasuunnitelmaan Cambridgen, kun taas toiset matkat keskittyvät opastetun kierroksen tarjoamiseen tässä yliopistokaupungissa sekä Downton Abbeyn tärkeimpiin kuvauspaikkoihin.

Jos olet kiinnostunut Harry Potter -retkestä Lontoossa, Oxfordissa on toinen Harry Potter -aiheinen retki. Tässä aktiviteetissa yhdistyykin vierailu yliopistokaupunkiin ja vierailu Warner Bros -studioille, jossa voit nähdä monia elokuvan esineitä ja koristeita.

 • Hinnat: Kierroksen hinta ilman lippuja on noin 75 euroa aikuiselta ja noin 64 euroa enintään 16-vuotiailta lapsilta. Alle 2-vuotiaat lapset ovat ilmaisia. Muut opastetut kierrokset, joihin sisältyy pääsy nähtävyyksiin, kuten Windsorin linnaan, tai jotka vievät sinut myös Cambridgen kaupunkiin, maksavat hieman enemmän riippuen siitä, mitä niihin sisältyy.
 • Kuljetusvälineet: ilmastoituja busseja käytetään yleensä enintään 50 hengelle. Sinun tulisi tietää, että nämä bussit ovat yhtä mukavia ja hyviä kuin Lontoon kaupunkikierroksille tarkoitetut bussit.
 • Edut: Jos Stonehengen ja Windsorin nähtävyyksiin pääseminen ei oikeasti kiinnosta, voit käyttää matkoista ilman pääsymaksuja saadut säästöt muihin aktiviteetteihin, kuten retkiin Downton Abbeyyn Lontoosta käsin tai jopa hieman ylellisempään ateriointiin Oxfordissa pysähdyttäessäsi.

2. Miten pääsen Oxfordiin Lontoosta suoralla junalla?

Junalla Oxfordin kautta| ©Joshua Brown
Junalla Oxfordin kautta| ©Joshua Brown

Suoran junamatkan järjestäminen on seuraavaksi kätevin vaihtoehto Oxfordissa vierailuun, jos olet kiinnostunut menemään läntisen pallonpuoliskon vanhimpaan yliopistokaupunkiin ilman, että sinun tarvitsee ohittaa muita nähtävyyksiä matkan varrella.

Jos olet lukenut minkä tahansa Lontoon metroa käsittelevän oppaan, olet luultavasti jo kuullut, että kevytrautatie-, metro- ja suurnopeusjunien avulla liikkuminen on olennainen osa Yhdistyneen kuningaskunnan kaupunkien välistä liikkumista.

Tässä tapauksessa sinun on suunnattava Paddingtonin asemalle, joka sijaitsee hyvin helposti saavutettavassa osassa kaupunk ia ja josta on yhteys metroon District-, Bakerloo-, Hammersmith- ja Circle-linjoilla.

Toisin sanoen, pääset sinne nopeasti siitä, missä tahansa Lontoossa oletkin.

Sinun on matkustettava jollakin Great Western Railwaysin junalla, joka lähtee Oxfordiin 10-20 minuutin välein vuodenajasta riippuen.

Oxfordin pääteasema on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, joten voit aloittaa alueen tutkimisen ennen kuin suuntaat yliopiston kampukselle.

Lontoon Marylebonen asemalta lähtee toinenkin reitti, mutta huomaa, että junien lähtötiheys on paljon epävakaampi.

Tässä toisessa vaihtoehdossa et myöskään pääse Paddingtonin asemalle, joka itsessään on kaunis osa kaupunkia. Itse asiassa se on paikka, jossa sinun pitäisi käydä, vaikka et suunnittelisi matkaa kaupungin laitamille.

 • Hinnat: ne riippuvat valitsemastasi ajankohdasta ja sesongista, mutta keskimäärin voit maksaa 20-40 euroa per suunta. Aikaisin aamulla ennen auringonnousua ja myöhään iltapäivällä on kalleinta.
 • Kesto: Junamatka Oxfordiin Lontoosta kestää yleensä enintään tunnin, ja voin vakuuttaa, että matkan jokainen osa on nautinnollinen, koska matkan aikana on mahdollisuus ihailla Englannin maaseudun kauneutta.
 • Edut: Junamatkat jatkuvat myöhään iltaan asti, ja voit sovittaa muita kohteita päiväsi mukaan tietäen, että pääset junalla takaisin Lontooseen noin kello 23.00. Jos esimerkiksi mietit , miten pääset Lontoosta Cotswoldsiin, sinua ilahduttaa tietää, että sama juna voi viedä sinut Moreton-in-Marshiin iltavierailulle sen jälkeen, kun olet kiertänyt Oxfordin keskustan.

3. Miten päästä Oxfordiin Yhdistyneen kuningaskunnan julkisilla busseilla?

Bussi Oxfordin kautta| ©DSH Transport
Bussi Oxfordin kautta| ©DSH Transport

Jos junat eivät ole sinun juttusi ja haluat mieluummin kulkea julkisilla busseilla, voit luottaa Yhdistyneen kuningaskunnan julkiseen bussiverkostoon, jonka etuna on, että Lontoon keskustasta pääset Oxfordin Gloucester Greenin asemalle useilla eri vaihtoehdoilla.

Useimmat lähtevät Victoria-asemalta, ja vuoroväli vaihtelee kunkin yhtiön, vuodenajan ja Oxfordin akateemista ilmapiiriä ihailevien vakiokäyttäjien ja matkailijoiden suuremman tai pienemmän kysynnän mukaan.

Oxfordin metro on yksi tunnetuimmista, mutta käytettävissäsi on myös X90, National Express ja Megabus.

Parasta niissä on se, että niillä kaikilla on iltapaluu, jolloin voit viipyä Oxfordissa melko myöhään tai voit valita paluumatkan auringonlaskun aikaan, jotta voit toteuttaa iltasuunnitelmasi Lontoossa.

 • Hinnat: edestakainen matka näillä busseilla voi maksaa noin 20-40 euroa, sillä yhdensuuntaisen matkan arvo on yleensä 10 tai 20 euroa vuoden- ja vuorokaudenajasta riippuen.
 • Kesto: Bussilla kestää 1 tunti ja 45 minuuttia Victoria-asemalta Oxfordin bussiterminaaliin. Huomaa, että tämä on karkea ohje, sillä Lontoo on vilkas kaupunki, ja kaupunkia yhdistävä moottoritie kärsii usein tästä ongelmasta erityisesti matkailukuukausina.
 • Edut: Näiden julkisten liikenneyhtiöiden tarjoamat linja-autot ovat huippulaatua, ja niissä on sisäinen ilmastointi. Useimmissa autoissa on sisäänrakennetut latausportit ja ilmainen wifi, jotta matkustajat viihtyvät matkan aikana. Tämä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon, jos etsit kunnon torkkuja ennen kuin lähdet takaisin kaupunkiin Lontoon parhaille yöelämäkierroksille.

.

4. Miten päästä Oxfordiin Lontoosta yksityisautolla?

Oxfordin kadut| ©Alain Rouiller
Oxfordin kadut| ©Alain Rouiller

Oxfordiin pääseminen Lontoosta yksityisautolla on ehkä oudoin kaikista esittämistäni vaihtoehdoista, mutta se johtuu siitä, että on epätavallista käyttää autoa Lontoon kaltaisessa kaupungissa vieraillessasi.

On kuitenkin mahdollista, että haluat palkata sellaisen, koska olet kiinnostunut englantilaisesta ajokokemuksesta. Se voi myös olla mielenkiintoinen, jos aiot viipyä Oxfordissa pidempään ja haluat kiertää Englannin maaseutua yksityisautolla.

Jos valitset tämän vaihtoehdon , sinun on ajettava M40-moottoritietä ja ajettava noin 80 kilometriä Oxfordin laitamille. Tällainen matka kestää yleensä noin 50-60 minuuttia, mutta se voi kestää jopa 90 minuuttia tien ruuhkasta riippuen.

Tärkeintä on pitää mielessä, että Oxfordin keskustassa on hyvin vähän pysäköintialueita, ja sinun on jätettävä autosi johonkin kaupungin virallisesti osoitetuista pysäköintipaikoista.

Ne eivät ole halpoja, ja saatat joutua maksamaan 10 tai 15 euron lisämaksun riippuen siitä, kuinka lähellä paikka on keskustaa ja kuinka monta tuntia auto on pysäköitynä sinne.

 • Hinnat: Jos otat huomioon vain sen, kuinka paljon autonvuokraus voi maksaa, voit laskea noin 20 tai 30 tai jopa 60 tai 70 euroa. Kaikki riippuu valitsemastasi autotyypistä ja siitä, joudutko maksamaan ylimääräisestä polttoaineesta vai et.
 • Edut: Jos mietit, mitä Lontoossa voi nähdä tai tehdä 7 päivän aikana, ajelu kaupungin laitamille voi olla hyvä suunnitelma. Varsinkin jos olet kiinnostunut jatkamaan brittiläisen maaseudun salaisuuksien löytämistä.

Vinkkejä Lontoon ja Oxfordin väliseen matkaan näillä vaihtoehdoilla

Oxfordin kadut| ©Chris Yunker
Oxfordin kadut| ©Chris Yunker

Ensimmäinen neuvo, jonka voin antaa sinulle minkä tahansa näistä kuljetusvaihtoehdoista, on valita ne tarpeidesi ja budjettisi perusteella.

Ei ole mitään järkeä maksaa täydellisestä ja ylellisestä kiertomatkasta , jos rahaa ei jää riittävästi kunnon aterioimiseen Oxfordissa, varsinkin jos pääasiallinen kiinnostuksen kohteesi on Oxford eikä muut matkan varrella olevat kohteet.

Toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä, ovat omat olosuhteesi ja tarpeesi, sillä junamatkustaminen on nopeaa, kätevää ja taloudellista, mutta se ei tarkoita, että se sopii sinulle, jos sinulla on taipumus huimaantua helposti tämäntyyppisessä liikenteessä.

Ajoittaa matkasi hyvin, sillä useimmat julkisen liikenteen vaihtoehdot sulkevat lipputoimistot noin kello 22.00, vaikka junia tai busseja saattaa lähteä ja palata vielä keskiyöllä.

Oxfordin läheisyys Windsoriin, Stonehengeen ja Cotswoldsin kyliin tekee myös siitä erinomaisen idean, että voit yöpyä kaupungissa, jotta voit vierailla näissä kohteissa seuraavana päivänä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa paluusta Lontooseen ja paluusta seuraavana päivänä.

Ja lopuksi kehotan teitä kiinnittämään erityistä huomiota sääolosuhteisiin, jotka ovat odotettavissa ajankohtana, jolloin aiotte vierailla Oxfordissa. Koska kiertelet kaupungilla ulkona ja ulkoilmassa käveleminen kylmänä talvipäivänä tai ylipukeutuminen kesähelteellä voi olla koko matkasi huonoin päätös.

Muita liikennevälineitä Oxfordin vierailuun Lontoosta käsin

Helikopterit Lontoossa| ©Check-in London
Helikopterit Lontoossa| ©Check-in London

Kaikki tarjoamani vaihtoehdot on suunniteltu säästämään rahaa ja tarjoamaan matkailijoille mukavuutta. Tietenkin on muitakin liikennemuotoja, jotka voivat kiinnostaa sinua, jos haluat investoida luksuselämykseen.

Jos esimerkiksi haluat käydä Lontoosta Windsorissa ja viettää iltapäivän Oxfordissa , voit maksaa helikopterikuljetuksesta, joka vie sinut ja kolme muuta ihmistä taivaalle ja tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka on elokuvakohtauksen arvoinen.

Budjetti kuitenkin viisinkertaistuu tällaisessa suunnitelmassa, sillä hinnat eivät koskaan laske alle 250 euron per henkilö, vaan ne voivat olla jopa 400 euron luokkaa yhtiön tarjoamista ehdoista riippuen.

Sinulla on myös vaihtoehto maksaa taksille tai yksityiselle kuljetuspalvelulle, joka voisi viedä sinut Oxfordiin hieman yksityisemmin. Sinun on kuitenkin otettava huomioon, että matka kestää puolitoista tuntia, ja se voi kestää jopa 2 tuntia liikenteestä riippuen.

Luottokorttisi lopullinen lasku on siis todennäköisesti yli 200 euroa, ja tämä riippuu myös kysynnästä ja vuodenajasta, jolloin päätät tehdä tämän menon.

 • Retket
 • 65-120 puntaa reitistä ja sisäänpääsymaksuista riippuen
 • Edut: Kyseessä on suunniteltu kuljetus, johon sisältyy kuljetus, joten sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että nautit matkasta.
 • Haitat: Sinun on noudatettava matkasuunnitelmaa.
 • Juna
 • 20-40 euroa matkustusajankohdasta riippuen
 • Edut: Se on mukava, suora ja nopea matka, jonka ansiosta voit käyttää aikaa muihin kohteisiin.
 • Haitat: Lipun saamisen takuu riippuu kauden turistivirrasta.
 • Bussit
 • 10 tai 20 € riippuen vuodenajasta ja valitusta ajankohdasta.
 • Edut: Se on halvin vaihtoehto.
 • Haitat: Se ei ole mukavin vaihtoehto, ja yksityisyys on rajallista.
 • Auto
 • Autonvuokraus alkaen noin 20 € + polttoaine + sisäänpääsymaksut
 • Edut: Sinulla on enemmän vapautta vierailun aikana.
 • Haitat: Ajaminen tapahtuu vasemmalla puolella, mikä vaikeuttaa ajamista.