Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta yökierrosta Lontoossa

Tutustu valaistun kaupungin viehättävyyteen yökierroksella, jonka aikana tutustut kaupungin tunnusomaisimpiin paikkoihin. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot

María Cano

María Cano

5 minuuttia luettu

10 parasta yökierrosta Lontoossa

London Eye | ©David Geib

Jos mietit, millaisille kierroksille kannattaa lähteä Lontoon-vierailun aikana, älä sulje pois yökierrosta, jotta voit tutustua tämän valaistun kaupungin viehätykseen. Lontoon muistomerkit ja nähtävyydet ovat vielä kauniimpia, kun ilta laskee. Tarjolla on myös monenlaisia teemakierroksia jokaiseen makuun: gastronomisia, kauhukierroksia... Tutustu eri vaihtoehtoihin. Jatka lukemista!

1.- Nähtävyyksiä Lontoossa Thames-joelta yöristeilyllä

Thames-joen auringonlaskun risteily| ©Graham Hobbs
Thames-joen auringonlaskun risteily| ©Graham Hobbs

Toinen tapa tutustua Lontoon kaupunkiin yön laskeutuessa, joka sopii yhteen edellisen kanssa, on yöristeilyretki Thames-joella. Tällä kierroksella sinulla on mahdollisuus nähdä kaikki jokirannan nähtävyydet joko alemman tason suljetusta oleskelutilasta tai ylemmän tason ulkoilmaterassilta. Purjehdit muun muassa London Bridgen tai Millennium Bridgen alitse, ja voit nähdä erilaisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Canary Wharf, London Eye, Westminster Abbey, Pyhän Paavalin katedraali, Lontoon torni, Shard tai Britannian parlamentti.

Tämäntyyppinen kierros tarjotaan joskus tervetuliaisdrinkin, aperitiivin tai illallisen kera. Lisäksi siellä on usein elävää musiikkia. Rockia, swingiä, poppia, chill-outia tai funkia, jotta kokemuksesta tulisi vieläkin miellyttävämpi.

Matka kestää yleensä noin kaksi tuntia, ja sen hinta on alkaen 34 euroa. Tätä kierrosta varatessasi ota huomioon, että jotkut yritykset eivät salli alle 13-vuotiaiden lasten mukanaoloa.

 • Kesto... noin 2 tuntia.
 • Hinta... alkaen 34 €.

Varaa auringonlaskun risteily Thames-joella

2.- Tutustu kaikkein paranormaalimpaan Lontooseen Ghost Walk -kävelykierroksella

Aavekävelylle osallistuminen Lontoossa| ©Felicity B
Aavekävelylle osallistuminen Lontoossa| ©Felicity B

Hauska ja erilainen kierros, jossa kävelet Lontoon keskustan läpi oppaan kertoessa sinulle pelottavia ja hyytäviä tarinoita murhista, rikoksista, aaveista ja paholaisista. Paras tapa uppoutua Lontoon kummitusmaisemiin sen pimeillä kaduilla, salaperäisillä kujilla, puistoissa ja hautausmailla.

Tällä kierroksella vierailet muun muassa St. Jamesin palatsissa, Westminster Abbeyssa, Big Benissä, Buckinghamin palatsissa ja Royal Academy of Artsissa. Tämä noin kahden tunnin mittainen paranormaali kävelykierros maksaa noin 24 euroa.

 • Kesto... noin 2 tuntia.
 • Hinta... alkaen 24 euroa.

Varaa aavekierros Lontoossa

3.- Näe kaupungin loisto yöllä bussikierroksella

Trafalgar Square yöllä| ©Peter Trimming
Trafalgar Square yöllä| ©Peter Trimming

Suosituin tapa nähdä Lontoon kaupunki pimeän tultua on yökierros tyypillisessä avoimessa bussissa. Tällä kierroksella näet ikonisia maamerkkejä, kuten Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Harrods, ja nautit ikonisten maamerkkien valaistuksesta, kuten London Eye yöllä, London Bridge, St Paul's Cathedral, Westminster Abbey, Tower of London, Big Ben ja Buckinghamin palatsi.

Kierros kestää puolentoista ja kahden tunnin välillä, ja opas kertoo kaikki yksityiskohdat ja selitykset matkan varrella.

Se on erittäin hauska vaihtoehto ja ihanteellinen niille, jotka ovat Lontoossa vain muutaman päivän ja haluavat tutustua kaupunkiin perusteellisesti. Kierroksen hinta alkaen 27 €.

 • Kesto... 1,5-2 tuntia.
 • Hinta... alkaen 28 €.

4.- Karmaisevin kiertue, joka kertoo Viiltäjä-Jackista

Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown
Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown

Ja jos haluat vielä lisätä elämääsi hieman lisää kauhua, älä epäröi lähteä Viiltäjä-Jackin yökierrokselle, joka on yksi historian suosituimmista sarjamurhaajista. Matka ajassa taaksepäin 1800-luvun loppuun, keskelle viktoriaanista aikakautta, joka vie sinut murhien tapahtumapaikoille.

Noin kaksi ja puoli tuntia kestävä kierros, jonka aikana saat tietää kaikki yksityiskohdat siitä, kuka hän todella oli, miksi häntä ei koskaan saatu kiinni, mikä häntä luonnehti, millaisia uhreja hän valitsi... ja jossa opas johdattaa sinut esimerkiksi Whitechapelin kaupunginosaan, Lontoon Toweriin tai muihin tunnuskohteisiin, kuten Frying Pan Public Houseen, Artillery Lanelle, The Ten Bellsille, Brick Lanelle tai Spitafieldsin markkinoille.

Tämä kierros on yksi suosituimmista kierroksista Lontoossa, ja se alkaa noin 23 eurosta.

 • Kesto... noin 2,30 tuntia.
 • Hinta... alkaen 23 €.

Täydellisin kierros historiassa: Viiltäjä-Jack, Sherlock Holmes, William Wallace ja Kaarle I

Vierailu Sherlock Holmes Pubissa| ©Vazbo
Vierailu Sherlock Holmes Pubissa| ©Vazbo

Mutta Viiltäjä-Jackin tärkeimpien paikkojen kierroksen lisäksi on myös toisenlainen kierros, joka täydentää näitä kauhistuttavia paikkoja muiden tarinoiden, kuten Cock Lanen tai Sweeney Toddin aaveen, paikoilla.

Tällä kierroksella, joka kulkee osittain kävellen ja osittain bussilla, vierailet Sir Willam Wallacen muistomerkillä, Smithfieldin torilla, jossa silloiset julkiset teloitukset tapahtuivat, Trafalgar Square -aukiolla, Old Bailey-aukiolla, Lontoon kuninkaallisessa sairaalassa, East Endissä... Sinulla on myös mahdollisuus rentoutua ja nauttia olutta Sherlock Holmes -pubissa, jota et voi jättää väliin, jos olet Arthur Conan Doylen kirjojen ystävä.

Noin kolme tuntia kestävän kierroksen hinta on 40 €.

 • Kesto... noin 3 tuntia.
 • Hinta... alkaen 40 €.

.

6.- Kauhistuttava bussikierros, Comedy Horror Show

Aavebussissa Lontoossa| ©Gary Chatterton
Aavebussissa Lontoossa| ©Gary Chatterton

Toinen vaihtoehto tutustua pelottavimpaan Lontooseen on aavebussikierros. Kyllä, luit oikein, kummitusbussi. Kokemus, jota pienet rakastavat.

Tällä pelottavalla kierroksella kuljettaja kertoo sinulle matkan varrella salaperäisimmät ja synkimmät tarinat. Aavemainen kokemus, joka vie sinut Westminster Abbeyn, Lontoon Towerin, London Bridgen ja Fleet Streetin kaltaisiin paikkoihin, jotka kätkevät sisäänsä tarinoita, jotka ovat todella pelottavia.

Kierros, joka kestää noin puolitoista tuntia, maksaa noin 30 euroa.

 • Kesto... noin 1,30 tuntia.
 • Hinta... alkaen 30 euroa.

7.- Nauti yöelämästä Lontoon keskustan pubikierroksella

Vierailu Piccadilly Circuksella Lontoossa| ©Lily.Smith
Vierailu Piccadilly Circuksella Lontoossa| ©Lily.Smith

Jos haluat viettää hauskan illan ulkona, älä jätä väliin Lontoon keskustan vilkkaimpien baarien ja pubien pubiryömintää, jossa pääset tutustumaan yöelämän kaikkiin yksityiskohtiin. Tämäntyyppinen kierros sisältää VIP-käynnit kaupungin eri tapahtumapaikkoihin sekä eksklusiivisia alennuksia juomista. Sinulla on mukanasi isäntä, joka opastaa sinua, sekä valokuvaaja, joka tallentaa illan parhaat ja hauskimmat hetket.

Kierros järjestetään joissakin Lontoon suosituimmista yöelämän keskipisteistä, kuten Leicester Squarella, Sohossa ja Piccadilly Circusissa, ja se antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Lontoon yöelämään sekä tavata monenlaisia ihmisiä, sekä paikallisia että muita kanssasi matkustavia.

Tämä noin seitsemän tuntia kestävä retki ei sovellu alle 18-vuotiaille.

 • Kesto... noin 7 tuntia.
 • Hinta... alkaen 23 €.

8.- Maista maukkaita ruokia gastronomisella kierroksella Lontoon Sohossa.

Hyvästä cocktailista nauttiminen| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films
Hyvästä cocktailista nauttiminen| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films

Ja jos haluat täydentää Lontoo-kokemuksesi gastronomisella kaupunkikierroksella, älä epäröi lähteä tapas-kierrokselle Lontoon Sohoon. Tällä kierroksella sinulla on mahdollisuus kokeilla erilaisia ruokia useissa eri paikoissa tällä alueella, jolle on ominaista sen monipuolinen ja kansainvälinen kulinaarinen tarjonta. Lisäksi näihin ruokiin tarjotaan cocktaileja tai olutta.

Serrano-kinkkua, kiinalaisia piiraita, meksikolaisia tacoja ja Gin & Tonicia, monenlaisia cocktaileja ja oluita ovat joitakin niistä ruokalajeista ja juomista, joita sinulla on mahdollisuus kokeilla yökierroksella tämän suositun kaupunginosan läpi.

Tämä ruoan ystäville ihanteellinen vaihtoehto ei sovellu yli 18-vuotiaille, ja sen hinta on noin 100 euroa.

 • Kesto... noin 3,30 tuntia.
 • Hinta... alkaen 100 euroa.

Varaa Lontoon ruokakierros

9.- Tutustu Lontooseen yksityisesti yökierroksella yksityisen kuljettajan kanssa

Lähellä Lontoon silmää yöllä| ©Rahul Desai
Lähellä Lontoon silmää yöllä| ©Rahul Desai

Toinen trendikäs vaihtoehto on tutustua Lontoon yöelämään yksityisellä ajelukierroksella. Tämä on erittäin kätevä vaihtoehto, sillä se tarjoaa joustavan matkasuunnitelman, joka voidaan räätälöidä tarpeittesi mukaan, ja siihen sisältyy myös nouto ja nouto hotellista. Sinun on kuitenkin muistettava, että tällä kierroksella kuljettaja antaa sinulle kaikki yksityiskohdat ja selitykset, eikä hän yleensä ole virallinen opas.

Tämä kierros vie sinut kaupungin tunnusomaisimpiin paikkoihin, kuten London Bridgeen, Tower of Londoniin, London Eyeen, Big Beniin, Trafalgar Squareen, West Endiin, Chinatowniin, Sohoon, Piccadilli Circukseen, Thames Embankmentiin, Chelseaan tai Thames Bayhin.

Tämän noin kolme tuntia kestävän kierroksen hinta on alkaen 150 euroa, ja sen voi varata pariskunta tai enintään kahdeksan hengen ystävä- tai perheryhmä.

 • Kesto... noin 3 tuntia.
 • Hinta... alkaen 150 €.

.

10.- Yökuvauskierros Southbankissa tai Westminsterissä

Lontoo yöllä| ©Daniel Coyle
Lontoo yöllä| ©Daniel Coyle

Toinen mielenkiintoisimmista teemakierroksista, varsinkin jos olet valokuvauksen ystävä, on Southbank- tai Westminster-valokuvauskierros. Yhtäältä pääset tutustumaan näiden suosittujen alueiden kaikkiin yksityiskohtiin ja toisaalta voit parantaa tekniikkaasi tai oppia uusia käsitteitä tästä lajista.

Tällä noin kaksi tuntia kestävällä kierroksella näet kaupungin kauneuden valaistuna, kun otat tilannekuvia sellaisista upeista kohteista kuin London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Thames-joki ja Southbank-alue.

Tällä kierroksella sinua seuraa ammattitaitoinen opas. Selitykset ovat vain englanniksi.

 • Kesto... noin 2 tuntia.
 • Hinta... alkaen 130 €.