London Eye yöllä

London Eye on maailman kolmanneksi korkein maailmanpyörä 135 metrin korkeudellaan. Kuvittele, miten henkeäsalpaavat näkymät Lontooseen avautuvat yöllä tästä korkeudesta.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

5 minuuttia luettu

London Eye yöllä

London Eye yöllä | © Marco Chilese

London Eye, jossa vierailee vuosittain yli 3,5 miljoonaa ihmistä, on yksi Britannian pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Se on jo vuosia ollut Lontoon korkein näköalatasanne. Nyt sen on ohittanut Southwarkissa sijaitseva 95-kerroksinen The Shard -pilvenpiirtäjä. Siitä huolimatta London Eye ei ole menettänyt mitään viehätyksestään.

Yöllä se on paras paikka nauttia näköalasta erityisen ihmisen kanssa. Myös silloin, jos haluat vain tyhjentää pääsi ja mennä sellaiseen aikaan, jolloin et törmää ihmisjoukkoihin, jotka käyvät siellä päivisin. Lue kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää London Eye yöllä. Näytän sinulle kaikki edut, joita vierailu tähän aikaan päivästä tuo mukanaan. Liitytkö mukaan?

Täydellisin vaihtoehto

London Eye Liput

Nauti unohtumattomasta kokemuksesta tämän ikonisen maailmanpyörän kapselista.

Britannian pääkaupungin näkeminen ylhäältä käsin on ehdoton nähtävyys matkallasi Britannian pääkaupunkiin. Voit myös nauttia 4D-mykkäelokuvasta, joka kertoo London Eye -näköalapaikan luomisesta, ja oppia kaikki yksityiskohdat tästä nähtävyydestä.

Näillä London Eye -lipuilla näet Britannian pääkaupungin erityisessä valossa Euroopan korkeimmalta näköalapyörältä. Sinulla on mahdollisuus nähdä kaupungin lukemattomia maamerkkejä, kuten Big Ben, Westminster Abbey ja jopa Buckinghamin palatsi, ja lisäksi voit tutustua Lontoon syntyyn lippuihin sisältyvän 4D-mykkäelokuvan avulla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta... Näet Lontoon kaikessa loistossaan. Lontoon tärkeimpien muistomerkkien ja nähtävyyksien näkeminen yövaloissa on todella upeaa.

Suositellaan, jos... menet jouluna ja kesäiltoina, kun sää on mukavampi.

Liput Lontoon silmään yöllä

Lontoon silmän sisällä yöllä| ©echoftourthree
Lontoon silmän sisällä yöllä| ©echoftourthree

Liput London Eyeen: ne ovat saman hintaisia riippumatta siitä, menetkö ylös päivällä vai yöllä. Jos haluat ostaa ne suoraan paikan päällä, kun saavut London Eye -silmän juurelle, mene yhteen lippukopeista ja jonota lippua ostaaksesi. London Eye -lippujen hinnat vaihtelevat sen mukaan, ostatko liput yhdessä toisen nähtävyyden kanssa vai haluatko yksityisen kopin. Ne hyväksyvät digitaalisia tai painettuja arvoseteleitä.

Nämä ovat likimääräiset hinnat tavallisille lipuille:

 • Yleinen sisäänpääsy: 30 €.
 • Alle 16-vuotiaat: 24 €.
 • Alle 4-vuotiaat lapset: ilmainen.
 • Yleisölippu ilman jonotusta: 42 €.
 • Alle 16-vuotiaat ilman jonoa: 36 €.

Ja jos haluat mennä yöllä..:

 • Pääsymaksu: 32 €.
 • Alle 16-vuotiaat: 26 €.
 • Alle 4-vuotiaat lapset: ilmaiseksi.
 • Yleinen sisäänpääsy ilman jonoja: 45 €.
 • Alle 16-vuotiaat ilman jonotusta: 40 €.

Varaa lippusi London Eyeen

Lontoon silmän ilta-aukioloajat

Lontoon silmän hytit yöllä| ©Martin Hesketh
Lontoon silmän hytit yöllä| ©Martin Hesketh

Lontoossa pimeän tuloaika vaihtelee vuodenajasta riippuen. Talvella yöt ovat pidempiä, joten pimeä tulee jo klo 16:00, ja kesäkuukausina pimeä tulee klo 21:00.

 • London Eye on kesä-, heinä- ja elok uussa auki kello 10.00-20.30.
 • Muina vuodenaikoina se on auki kello 11:00-18:00. Joskus aukioloajat muuttuvat vuodenajasta tai muista tekijöistä riippuen. Lisätietoja saat virallisilta London Eye -sivustoilta.
 • Ylhäälläoloaika on 30 minuuttia, sama kuin päivällä.

Varaa Lontoon kiertoajelu ja liput London Eyeen

Syitä nousta London Eyeen yöllä

London Eye yöllä| ©Matt Buck
London Eye yöllä| ©Matt Buck

Vaikka London Eyeen yöllä käyminen on henkilökohtainen valinta, et tule pettymään. Voit nähdä Lontoon tärkeimmät nähtävyydet ja maamerkit yöllä valojen alla. Ja jos menet yöllä etkä vieläkään tiedä, mitkä kaupungin osat näet näköalaikkunoiden läpi, ei hätää, sillä jokaisessa kopissa on tabletti, jossa on useilla kielillä (myös espanjaksi) laadittu valikkovalikoima, josta näet, mitkä ovat ne merkittävimmät maisemat, joita tarkkailet korkeuksista.

 • Erikoispaketteja on saatavilla yöllä: On olemassa erityinen paketti nimellä "Champagne Experiences". Voit rentoutua ja nauttia samppanjaa samalla kun katselet koko kaupungin valoja. Tätä varten sinun on tehtävä varaus etukäteen. Hinta on noin 47,50 €/henkilö (enintään 4 henkilöä).
 • Se voi olla romanttinen suunnitelma, ja voit yhdistää sen Cupid's Podin kanssa: Se on erityinen lippu, jota suosittelen illaksi, koska se lisäisi tunnelmaa vielä romanttisemmaksi. Voit ihailla Lontoon näkymiä Pommery Rosé -samppanjan kera. Ihanteellinen ystävänpäiväksi, kosintaan tai merkkipäivään. Tämän paketin hinta on noin 550 euroa per kapseli.
 • Nauti kesäöistä ja joulunäkymistä talvella: Jos matkustat Lontooseen kesällä, pimeä tulee vasta klo 19-20, joten voit kuljeskella kaupungilla ja mennä tuohon aikaan näköalatasanteelle; ihanteellinen tapa pidentää kesäiltoja. Toisaalta London Eye -näköalapaikalle nouseminen joulun aikaan on myös loistava tapa pidentää kesäiltoja.

Varaa liput London Eyeen

Lontoon silmän ympärillä

Vierailu Lontoon tornissa| ©Nan Palmero
Vierailu Lontoon tornissa| ©Nan Palmero

Lontoon silmästä avautuvat näkymät ovat upeat, ja sinne nouseminen kannattaa maksaa. Jopa näköalatasanteelta näet seuraavat mainitsemani paikat, ja kuka tietää, saatat nähdä ne lähemmin, kun poistut London Eye -näköalapaikalta:

 • Osallistu avainseremoniaan Tower of Londonissa: Tämä on luultavasti maailman vanhin seremonia. Joka ilta kello 21.53 viimeisten 700 vuoden ajan tämä seremonia on pidetty Tower of Londonin oven sulkemiseksi, jossa säilytetään Britannian kruununjalokiviä. Jos haluat osallistua seremoniaan, sinun on varattava liput 6-12 kuukautta etukäteen Tower of Londonin viralliselta verkkosivustolta, sillä liput ovat ilmaisia ja ne myydään helposti loppuun.
 • Osallistu hämäräkierrokselle Lontoon Towerissa: Lontoon Towerissa voit myös osallistua opastetulle yökierrokselle, jossa opetetaan joitakin Toweriin liittyviä historiallisia faktoja ja kuriositeetteja. Se järjestetään vain muutamana sunnuntaina vuodessa kello 19.00, ja voit ostaa lipun etukäteen. Tarkista Lontoon Towerin hinnat.
 • Vieraile Sky Gardenissa: Sky Garden on puutarha, joka sijaitsee toisen Lontoon pilvenpiirtäjän 35. kerroksessa ja joka tunnetaan Walkie Talkie -nimellä sen muodon vuoksi. Siellä on näköalatasanne, josta voit ihailla kaupungin kauneutta vielä yölläkin, se sulkeutuu yleensä kello 21.00, ja parasta on, että sisäänpääsy on ilmainen.

Varaa London Eye -liput, Big Bus ja risteilytarjous

Vinkkejä Lontoon silmään pääsemiseen yöllä

Lähellä London Eyea yöllä| ©Rahul Desai
Lähellä London Eyea yöllä| ©Rahul Desai
 • Muistutus siitä, että liput on parasta ostaa etukäteen ennen Lontoon matkaa, jotta vältät jonot, ja jos ostat lipun, jolla voit ohittaa jonon, voit yksinkertaisesti saapua ostoksessasi ilmoittamaasi aikaan ja mennä sisään.
 • Sää Lontoossa talvella on yleensä hyvin kylmä ja voi olla tihkusateinen. Suosittelen pukeutumaan lämpimästi (ei ole hyvä idea vilustua lomalla).
 • Voit mennä ylös matkapuhelimen tai digitaalikameran kanssa ja ottaa kuvia hytistä.
 • Parhaat kuvat otat London Eyen ulkopuolelta Golden Jubilee -sillalta. Tämä lentävä maailmanpyörä valaistaan yöllä eri väreissä, mikä tarjoaa täydellisen taustan sen loiston kuvaamiseen.
 • Voit mennä sinne arkipäivisin maanantaista torstaihin, jotta vältät väkijoukkoja.
 • Lontoo kesäkuussa, Lontoo heinäkuussa ja Lontoo elokuussa on hyvin täynnä, joten on suositeltavaa ostaa lippu etukäteen, jos menet näinä päivinä. Näin säästät aikaa ja saat varmasti lipun sille päivälle, jolloin aiot mennä.
 • Jos vierailet Lontoossa joulukuussa, ei haittaa, vaikka pimeä tulisi jo neljältä iltapäivällä, sillä jouluvalojen ihaileminen London Eye -näköalapaikalta on upea näky.

Varaa Westminsterin kiertoajelu ja liput London Eyeen

Julkinen liikenne yöllä

Lontoo on kaupunki, joka ei koskaan nuku, ja siksi siellä on useita bussi- ja metrolinjoja, jotka kulkevat yöllä. Jos päätät vierailla London Eye -näyttelyssä yöllä, saat myös selville , miten pääset liikkumaan. Lontoon yöliikenne on vilkkaimmillaan perjantaisin ja lauantaisin, sillä Lontoon metro ei sulje näinä kahtena viikonpäivänä. Muina viikonpäivinä metro liikennöi aamuviidestä tai -kuusta iltayhdentoista tai -yhdentoista asti.

Kaupungissa on myös useita bussilinjoja, jotka voivat toimia siltana kahden pisteen välillä. Arkipäivisin nämä palvelut ovat rajoitetumpia iltamatkoja varten. Siksi on todennäköistä, että joudut käyttämään taksia tai yöllä liikennöivää bussilinjaa.

Taksit ovat julkisia liikennevälineitä kalliimpia, mutta niiden etuna on, että ne vievät sinut majoituspaikkasi ovelle. Hinnat voivat vaihdella 56 eurosta 105 euroon matkan pituudesta riippuen.

Varaa Lontoon kiertoajelu ja liput London Eye -maailmanpyörään

Ruokapaikat

London Eye -näköalapaikan läheltä löytyy ruokapaikkoja nähtävyydessä vierailun jälkeen. Yksi vaihtoehto on mennä Gillray's Steakhouse & Bar -ravintolaan, joka on vain 0,2 km:n päässä London Eye -näköalasta. Siellä tarjoiltu ruoka on jossakin pihviravintolan sekä eurooppalaisten ja brittiläisten ruokien väliltä. Kannattaa myös mennä kohteeseen La Cucina Di Mamma, joka on hyvä paikka perheelle. Tämä ravintola tarjoilee italialaista ruokaa, ja se on myös noin 0,2 km:n päässä London Eye -maailmanpyörästä.

Haluatko nauttia drinkin matkalla ulos London Eye -maailmanpyörästä? Mene silloin drinkille All Bar One Waterlooon. Siellä on myös tarjolla ruokaa: brittiläisiä ruokia, erityisruokavalioita, vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Toivottavasti otat suositukseni huomioon etkä lähde Lontoosta näkemättä itse upeita näkymiä kaupunkiin London Eye -silmästä.

Varaa London Eye -liput, Big Bus ja risteilytarjous