Vartijanvaihto ja Buckinghamin palatsin kierrokset

Vartijanvaihdon seuraaminen tai Buckinghamin palatsissa vierailu on matkan ehdoton osa. Näin se onnistuu.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Vartijanvaihto ja Buckinghamin palatsin kierrokset

Vartijanvaihdon aikana. | ©Luke Ow

Vierailu Buckinghamin palatsissa ja osallistuminen vartijan vaihtumiseen on yksi tyypillisimmistä ja olennaisimmista asioista Lontoossa. Kuka ei muistaisi jalkaväenkaartia punaisissa takkeissaan ja isoissa karhunkarvaisissa hatuissaan?

Kun kuningasperhe lomailee, Buckinghamin portit ovat myös avoinna vierailijoille muutaman viikon ajan heinäkuun lopun ja syyskuun alun välisenä aikana. Jos olet aina halunnut tutustua Britannian kuninkaallisen perheen asuinpaikkaan ja sen omituiseen saattueeseen, tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä.

Täydellisin vaihtoehto

Tarjous: Lontoon Tower, vartijan vaihto ja risteily Thames-joella

Kierrä Lontoon ikonisimmat nähtävyydet yhdessä päivässä

Kierrä Britannian pääkaupunkia ylellisessä linja-autossa, vieraile Tower of Londonissa ja St Paulin katedraalissa, nauti kuninkaallisen kaartin vaihtumisesta Buckinghamin palatsissa ja risteile Thames-joella yksityisellä jokiristeilyllä.

Älä jätä väliin tätä 10-tuntista opastettua bussikierrosta Lontoon ikonisimpiin maamerkkeihin, kuten Lontoon Toweriin ja Pyhän Paavalin katedraaliin. Osallistut myös vartijanvaihdon seremoniaan ja risteilylle Thamesilla.

Valitsemastasi vaihtoehdosta riippuen voit päättää kierroksen teekeittoon legendaarisessa Harrods-ostoskeskuksessa tai ajeluun London Eye -variksenpyörässä. Sinä päätät!

Suositellaan, jos haluat nähdä Britannian pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet yhden päivän aikana ja säästää rahaa.

Mikä on vartijan vaihtuminen Lontoossa?

Lontoon vartijanvaihdos| © R Spegel
Lontoon vartijanvaihdos| © R Spegel

Kyseessä on Buckinghamin palatsin pääsisäänkäynnillä järjestettävä sotilaallinen seremonia, jossa vapautetaan vartijat, jotka vastaavat Buckinghamin palatsin ja St Jamesin palatsin, toisen palatsin, joka on hyvin lähellä Britannian kuninkaallisen perheen asuinpaikkaa, turvallisuudesta.

Vartijanvaihdon Lontoossa suorittavat Britannian armeijan erityisosasto, jota kutsutaan kuningattaren vartijamieheksi (ne, jotka pukeutuvat punaiseen univormuun ja joilla on valtava turkislakki) , jonka tehtävänä on suojella valtionpäämiestä eli kuningatar Elisabet II:ta.

Kyseessä on hyvin värikäs paraati, jossa nähdään jalkaisin ja hevosen selässä kulkevia vartiorykmenttejä, joita seuraa sotilasorkesteri, joka soittaa sekä perinteistä että nykyaikaista musiikkia elävöittämään spektaakkelia. Olin todella yllättynyt nähdessäni muusikoiden soittavan Beatlesin, Star Warsin ja Leijonakuninkaan kappaleita kesken sotilasparaatin, mikä oli todella hauskaa!

Varaa kiertoajelu nähdäksesi vartiovartion vaihtumisen

Mitä sinä aiot nähdä Buckinghamin palatsissa?

Buckinghamin palatsi| © Sung Shin
Buckinghamin palatsi| © Sung Shin

Kun olet osallistunut Lontoossa järjestettävään vartijavaihdokseen, on aika vierailla Buckinghamin palatsin sisätiloissa. Tiesimme, että tämä oli harvinainen tilaisuus, sillä se on avoinna yleisölle vain muutaman viikon ajan vuodessa, joten meitä kiehtoi, mitä näkisimme sen ovien takana.

Tällä Buckinghamin palatsin kierroksella et näe kuninkaallisen perheen yksityishuoneita, mutta näet joitakin huoneita, jotka muodostavat niin sanotut valtiolliset huoneet eli huoneet, joissa kuningatar Elisabet II pitää julkisia audienssitilaisuuksiaan ja ottaa vastaan vieraitaan virallisissa tilaisuuksissa.

Täytyy tunnustaa, että kierros tässä osassa palatsia on aivan mahtava, mikä ylellisyys ja mikä ihana sisustus! Se on kaikkea sitä, mitä odottaa näkevänsä, kun kuvittelee, millainen on monarkin koti. Se ei tuota minkäänlaista pettymystä.

 • Suuri portaikko: Majesteettinen portaikko, joka johtaa palatsin valtiohuoneisiin. Katsokaa seiniä! Näet joitakin kuninkaallisen perheen muotokuvia.
 • Valtaistuinsali: Se on sisustettu punaisella sametilla vanhojen teattereiden innoittamana, ja täältä löydät nojatuolit, joita käytettiin Elisabet II:n ja prinssi Philipin kruunajaisissa vuonna 1953. Täällä otetaan usein myös valokuvia kuninkaallisissa häissä.
 • Valkoinen piirustussali: Yksi palatsin kuninkaallisimmista ja kauneimmista huoneista, jota edesmennyt kuningatar käytti, kun hän halusi tavata vieraita yksityisemmin ennen suurta vastaanottoa ja rentoutua perheensä kanssa.
 • Kuvagalleria: Pieni galleria, jossa on joitakin kuninkaallisen kokoelman tärkeimpiä maalauksia. Sitä käytetään nykyään vieraiden odotushuoneena tai pienissä vastaanotoissa.
 • Tanssisali: Yksi suurimmista ja kauneimmista huoneista, jonka näet Buckinghamin palatsin kierroksen aikana. Täällä järjestetään kuninkaallisia juhlaillallisia, tanssiaisia ja virkaanastujaisia.
 • Buckinghamin puutarha: Kierros päättyy palatsin puutarhaan, jossa voit tehdä miellyttävän kävelyretken ennen kuin tapaat oppaasi ja lähdet teeseremoniaan.

Iltapäiväteetä nauttimassa

Iltapäivätee Lontoossa| © Jalleke Vanooteghem
Iltapäivätee Lontoossa| © Jalleke Vanooteghem

Buckinghamin palatsin kierroksen päätteeksi lähdimme pois ja tapasimme jälleen oppaamme Amberin, jonka kanssa lähdimme kävelylle kauniiseen St. Jame's Parkiin, englantilaisten rakastetuimpaan puistoon, ennen kuin menimme kuuluisalle brittiläiselle iltapäiväteelle läheiseen hotelliin.

Siellä meitä hemmoteltiin voileivillä, kakkuilla, piirakoilla, tortuilla ja kotitekoisilla sconesilla hillolla ja hyytelökermalla sekä erilaisilla teelaaduilla, jotka maistuivat sellaisenaan, maidon kanssa tai sitruunan kanssa. Kun olimme ikuistaneet juhlaillallisen sosiaalisiin verkostoihimme (toinen hyvin 2000-luvun perinne), jatkoimme maistelemalla tämän hyvin erikoisen iltapäiväteen herkkuja - kaikki oli herkullista!

Iltapäiväteeseremonia oli täydellinen päätös päivälle, jossa koimme matkamme "brittiläisimmän" puolen. Puitteet olivat upeat ja tunsimme olomme kotoisaksi. Lopussa hyvästelimme Amberin, joka oli erittäin ystävällinen ja huomaavainen ryhmää kohtaan, tekisin tämän kokemuksen uudelleen epäröimättä!

Hyödyllistä tietoa tästä aktiviteetista

 • 4 tunnin kierros Buckinghamin palatsissa, jota seuraa iltapäiväteeseremonia läheisessä hotellissa.
 • Englanninkielinen opastettu kävelykierros ja ääniopas Buckinghamin palatsissa.
 • Perinteistä teeseremoniaa varten pyydämme ilmoittamaan varauksen yhteydessä mahdollisista allergioista tai erityisruokavalioista.
 • Tämä kiertoajelu ei ole pyörätuolikelpoinen.

Miksi Lontoossa kannattaa nähdä vartijan vaihtuminen?

Kaartin vaihtuminen| © Mark Leishman
Kaartin vaihtuminen| © Mark Leishman

Palatsien näyttävyys yhdistettynä sotilaalliseen muodollisuuteen, paraatiin, sotilaiden värikkäisiin univormuihin ja sotilasorkesterin musiikkiin on nähtävyys, joka herättää paljon huomiota.

Euroopassa on useita maita, jotka juhlivat juhlallista vartiovuoron vaihtoa kuninkaallisten palatsiensa edessä (kuten Norja, Tanska, Monaco tai Espanja), mutta Englannissa järjestettävä vartiovuoro on kaikista suosituin ja se on tehnyt tästä seremoniasta turistinähtävyyden, joten en halunnut missata sitä mistään hinnasta!

Milloin voit nähdä vartijanvaihdon Lontoossa ja kuinka kauan se kestää?

Paraati kestää noin 45 minuuttia, ja se järjestetään joka päivä klo 11 kesä- ja heinäkuussa. Loppuvuoden aikana se järjestetään joka toinen päivä (maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin), paitsi silloin, kun sataa, jolloin näytös yleensä perutaan.

Jos haluat pysyä ajan tasalla viime hetken peruutuksista reaaliajassa, käy katsomassa London Changing of the Guardin Twitter-profiilia.

Isabelin matkustajavinkki

Vaikka tapahtuma alkaa kello 11 aamulla, se on yleensä ruuhkainen jo paljon aikaisemmin, joten suosittelen saapumaan palatsille noin kello 10 tai 10:15, jotta saat hyvän paikan.

Varaa kiertoajelu nähdäksesi vartijanvaihdon

Missä on paras paikka nähdä vartijan vaihtuminen Lontoossa?

Buckinghamin palatsin vartija| © Kutan Ural
Buckinghamin palatsin vartija| © Kutan Ural

Parhaat näkymät ovat Victory Monumentilta, joka sijaitsee Buckinghamin palatsin portin edessä sijaitsevan rotundan keskellä.

Jos haluat päästä tänne joko muistomerkin portaiden yläpäähän tai etupuolelle, sinun on tultava paikalle ajoissa, sillä katu suljetaan eikä alueelle päästetä enempää ihmisiä.

Koska monet ihmiset tungeksivat aivan palatsin porttien edessä, en suosittele seisomaan siellä, sillä et näe paraatia hyvin, ellet ole eturivissä. Ja se on hieman vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Mitä muuta nähtävää Lontoossa?

Lontoon Big Ben| © Marcin Nowak
Lontoon Big Ben| © Marcin Nowak

Kosmopoliittisen ja modernin luonteensa ansiosta Lontoo on kiehtova kaupunki, jossa on jotain erityistä, jota kaikki rakastavat ja johon kaikki jäävät koukkuun. Voisit vierailla siellä useita kertoja, ja jokaisella matkalla se yllättäisi sinut silti.

Jos vierailet siellä ensimmäistä kertaa, suosittelen lukemaan postauksen The best things to see and do in London (parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit Lontoossa ), jotta pääset tutustumaan pakollisiin nähtävyyksiin. Voit tehdä reitin omin päin tai ihailla kaupunkia turistibussista käsin.

Tämä on yksi tyypillisimmistä kokemuksista Lontoossa elämiseen, ja vaikka se voi tuntua hieman "guiri-suunnitelmalta", se on yksi parhaista ideoista tutustua kaupunkiin, joko tekemällä kokonaisia bussikierroksia tai hyppimällä bussiin ja pois (sen kuuluisa "Hop on-Hop off" englanniksi) aina kun haluat tutustua alueeseen jalan. Jos haluat tietää lisää tästä aktiviteetista, älä jätä väliin artikkelia Lontoon bussikierroksista.

Haluaisitko tietää, mitä muuta voit tehdä kaupungissa? Tutustu Lontoon parhaat kiertoajelut ja retket-artikkeliin, joka esittelee sinulle Lontoon ja sen monumenttien eri kasvot monipuolisesti.

Lopuksi Lontoo on valtava kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa, mutta myös sen ympäristöön kannattaa käyttää ainakin yksi päivä matkasta sen tutkimiseen. Klikkaa artikkelia Parhaat retket Lontoosta nähdäksesi kaikki upeat retket, joilla voit ottaa kaiken irti matkastasi Britannian pääkaupunkiin.

Varaa kiertomatka Lontoosta

UKK

 • Miksi vartijan vaihtuminen on niin tärkeä seremonia?

  Totuus on, että Buckinghamin palatsin vartiosto koostuu koko rykmentistä, joten vartiovuoron vaihtumiseen kuuluu koko rykmentin vaihtuminen, johon kuuluu sotilassoittokunnan esiintyminen ja paraati.

 • Mihin aikaan vartijan vaihtuminen tapahtuu?

  Kaartin vaihto alkaa kello 10.30 St. James Parkista, josta uusi rykmentti (uusi kaarti) marssii Wellingtonin kasarmien kautta Buckinghamin palatsiin ja tekee vaihdon kello 11.00, jolloin vanha kaarti marssii kasarmille saapuakseen kello 11.30.

 • Missä vartijanvaihdos tapahtuu?

  Kaartin vaihto tapahtuu useissa eri paikoissa aamupäivän aikana, mutta tunnetuin paikka, jossa sitä voi seurata, on Buckinghamin palatsin edustalla.