Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vartijanvaihto ja Buckinghamin palatsin kierrokset

Vartijanvaihdon seuraaminen tai Buckinghamin palatsissa vierailu on matkan ehdoton osa. Näin se tehdään.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Vartijanvaihto ja Buckinghamin palatsin kierrokset

Vartijanvaihdon aikana. | ©Luke Ow

Vierailu Buckinghamin palatsissa ja osallistuminen vartiovuoron vaihtumiseen on yksi tyypillisimmistä ja olennaisimmista asioista Lontoossa. Kuka ei muistaisi jalkaväenkaartia punaisissa takkeissa ja isoissa karhunkarvahatuissa hatuissa?

Britannian pääkaupunkiin suuntautuvan matkan aikana paras tapa nähdä molemmat nähtävyydet on mielestäni yhdistää vierailu kuuluisaan vartijavaihdokseen ja Buckinghamin palatsiin, jos siihen on mahdollisuus. Suurimman osan vuodesta sinun on tyydyttävä näkemään palatsin ulkopuoli säleiköstä.

Kun kesä koittaa ja kuninkaallinen perhe lähtee lomalle, Buckinghamin palatsin portit ovat kuitenkin avoinna vierailijoille muutaman viikon ajan heinäkuun lopun ja syyskuun alun välisenä aikana. Jos olet aina halunnut tutustua Britannian kuninkaallisen perheen asuinpaikkaan ja heidän omituiseen saattajaseurueeseensa, tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä.

Mikä on vartijan vaihtuminen Lontoossa?

Lontoossa vahdin vaihto| © R Spegel
Lontoossa vahdin vaihto| © R Spegel

Se on sotilaallinen seremonia, joka järjestetään Buckinghamin palatsin pääsisäänkäynnillä Buckinghamin palatsin ja St Jamesin palatsin, toisen palatsin, joka on hyvin lähellä Britannian kuninkaallisen perheen asuinpaikkaa, turvallisuudesta vastaavien vartijoiden vapauttamiseksi.

Lontoossa vartiovuoron vaihtumisen suorittaa Britannian armeijan erityisosasto Queen's Guard, jonka tehtävänä on suojella valtionpäämiestä eli kuningatar Elisabet II:ta (punaisessa univormussa ja valtavassa turkishatussa).

Kyseessä on hyvin värikäs paraati, jossa nähdään rykmenttejä jalkaisin ja hevosen selässä, ja sitä säestää sotilasorkesteri, joka soittaa sekä perinteistä että nykyaikaista musiikkia elävöittämään spektaakkelia.

Olin hyvin yllättynyt siitä, että muusikot soittivat Beatlesin, Star Warsin ja Leijonakuninkaan kappaleita kesken sotilasparaatin, mikä oli todella hauskaa!

Varaa vierailu Buckinghamin palatsiin

Mitä näet Buckinghamin palatsissa?

Buckinghamin palatsi| © Sung Shin
Buckinghamin palatsi| © Sung Shin

Lontoossa järjestettävän vartijavaihdoksen jälkeen on aika vierailla Buckinghamin palatsissa. Tiesimme, että tämä oli harvinainen tilaisuus, sillä se on avoinna yleisölle vain muutaman viikon ajan vuodessa, joten meitä kiinnosti, mitä näkisimme sen ovien takana.

Tällä Buckinghamin palatsin kierroksella et näe kuninkaallisen perheen yksityishuoneita, mutta näet joitakin huoneita, jotka muodostavat niin sanotut valtiolliset huoneet eli huoneet, joissa kuningatar Elisabet II pitää julkisia audienssitilaisuuksiaan ja vastaanottaa vieraitaan virallisissa tilaisuuksissa.

Minun on tunnustettava, että kierros palatsin tässä osassa on aivan mahtava, mikä ylellisyys ja mikä ihana sisustus! Se on kaikkea sitä, mitä odotat näkeväsi, kun kuvittelet, millainen on monarkkien koti. Se ei tuota minkäänlaista pettymystä.

Suuri portaikko

Nämä ovat majesteettiset portaat, jotka johtavat palatsin valtiosaleihin, ja ne ovat ensimmäinen asia, jonka näette, kun astutte sisään. Katsokaa seiniä! Näet kuninkaallisen perheen muotokuvia.

Valtaistuinsali

Se on yksi palatsin ikonisimmista tiloista. Se on sisustettu punaisella sametilla vanhojen teattereiden innoittamana, ja täältä löydät nojatuolit, joita käytettiin Elisabet II:n ja prinssi Philipin kruunajaisissa vuonna 1953. Siellä otetaan usein myös valokuvia kuninkaallisissa häissä.

Valkoinen piirustushuone

Tämä huone on yksi palatsin kuninkaallisimmista ja kauneimmista. Jäät suu auki, kun katselet sen maalauksia ja kattokruunuja. Kuningatar käyttää sitä, kun hän haluaa tavata vieraita yksityisemmin ennen suurta vastaanottoa ja rentoutua perheensä kanssa.

Kuvagalleria

Se on pieni galleria, jossa on joitakin kuninkaallisen kokoelman tärkeimpiä maalauksia. Sitä käytetään nykyään vieraiden odotushuoneena tai pieniin vastaanottoihin.

Tanssisali

Se on yksi suurimmista ja kauneimmista huoneista, jonka näet Buckinghamin palatsin kierroksella. Täällä järjestetään kuninkaallisia juhlia, tanssiaisia ja sijoituksia.

Buckinghamin puutarhat

Kierros päättyy palatsin puutarhaan, jossa voit tehdä miellyttävän kävelyretken ennen kuin tapaat oppaasi ja lähdet teeseremoniaan.

Varaa vierailu Buckinghamin palatsiin

Iltapäiväteetä nauttimassa

Iltapäivätee Lontoossa| © Jalleke Vanooteghem
Iltapäivätee Lontoossa| © Jalleke Vanooteghem

Buckinghamin palatsin kierroksen päätteeksi lähdemme ja palaamme oppaamme Amberin luo kävelylle kauniiseen St. Jame's Parkiin, englantilaisten rakastetuimpaan puistoon, ennen kuin menemme kuuluisalle brittiläiselle iltapäiväteelle läheiseen hotelliin.

Kun olimme perillä, asetuimme pöytäämme, jonka jaoimme erittäin hauskan pariskunnan kanssa, ja teetä odotellessamme Amber selitti meille tämän erikoisen englantilaisen perinteen alkuperää, jonka uskotaan alkaneen erään kuningatar Victorian tarjoilijattaren toimesta 1800-luvulla.

Pian meille tarjoiltiin koko joukko voileipiä, kakkuja, torttuja ja kotitekoisia leivonnaisia hillolla ja kermaviilillä sekä erilaisia herkullisia teelaatuja, joita voitiin juoda sellaisenaan, maidon tai sitruunan kera. Kun olimme ikuistaneet juhlaillallisen sosiaalisiin verkostoihimme (toinen hyvin 21. vuosisadan perinne), jatkoimme maistamalla tämän hyvin erityisen välipalan kaikkia herkkuja, kaikki oli herkullista!

Erityismaininnan ansaitsee sen pienen huoneen sisustus, jossa teeseremonia pidettiin. Kaikki oli sisustettu äärimmäisen huolellisesti: astiat, pöytäliinat, ruokailuvälineet, pöytäjärjestelyt... jopa tarjoilijat olivat pukeutuneet parhaimpiin univormuihinsa. Puitteet olivat fantastiset ja tunsimme olomme kotoisaksi.

Iltapäivän teeseremonia oli täydellinen päätös päivälle, jossa koimme matkamme "brittiläisimmän" puolen. Lopussa hyvästelimme Amberin, joka oli erittäin ystävällinen ja huomaavainen ryhmää kohtaan, toistaisin tämän kokemuksen epäröimättä!

Varaa vierailu Buckinghamin palatsiin ja Lontoon Toweriin Cruisen kanssa

Hyödyllistä tietoa tästä toiminnasta

 • 4 tunnin kierros Buckinghamin palatsissa ja sen jälkeen iltapäiväteeseremonia läheisessä hotellissa.
 • Englanninkielinen opastettu kävelykierros ja ääniopas Buckinghamin palatsissa.
 • Perinteistä teeseremoniaa varten pyydämme ilmoittamaan varauksen yhteydessä mahdollisista allergioista tai erityisruokavaliosta.
 • Tämä kierros ei ole pyörätuolilla kuljettavissa.

Miksi kannattaa nähdä vartijan vaihtuminen Lontoossa?

Vartijan vaihtuminen| © Mark Leishman
Vartijan vaihtuminen| © Mark Leishman

Palatsien näyttävyys yhdistettynä sotilaalliseen muodollisuuteen, paraatiin, sotilaiden värikkäisiin univormuihin ja sotilasorkesterin musiikkiin on nähtävyys ja todellinen silmänräpäys.

Euroopassa on useita maita, jotka juhlivat juhlallista vartiovuoron vaihtumista kuninkaallisten palatsiensa edustalla (kuten Norja, Tanska, Monaco ja Espanja), mutta Englannissa järjestettävä seremonia on kaikista suosituin, ja se on tehnyt tästä seremoniasta turistinähtävyyden, joten en halunnut missata sitä mistään hinnasta!

Varaa vierailu Buckinghamin palatsiin

Milloin voit nähdä vartijan vaihdon Lontoossa ja kuinka kauan se kestää?

Paraati kestää noin 45 minuuttia, ja se järjestetään kesä- ja heinäkuussa joka päivä klo 11. Loppuvuoden aikana paraati järjestetään joka toinen päivä (maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin), paitsi jos sataa, jolloin paraati yleensä perutaan.

Jos haluat pysyä ajan tasalla viime hetken peruutuksista reaaliajassa, käy katsomassa Lontoon vartijanvaihdon Twitter-profiilia.

Isabelin matkustajan vinkki

Vaikka tapahtuma alkaa kello 11, se on yleensä ruuhkainen jo paljon aikaisemmin, joten suosittelen saapumaan palatsille noin kello 10 tai 10:15, jotta saat hyvän paikan.

Missä on paras paikka katsella vartijan vaihtumista Lontoossa?

Buckinghamin palatsin vartiovuoro| © Kutan Ural
Buckinghamin palatsin vartiovuoro| © Kutan Ural

Parhaat näkymät avautuvat Buckinghamin palatsin portin edessä olevan liikenneympyrän keskellä sijaitsevaltaVoiton muistomerkiltä.

Jos haluat päästä tänne, joko muistomerkin portaiden yläpäähän tai etupuolelle, sinun on tultava paikalle ajoissa, koska katu suljetaan eikä alueelle päästetä enempää ihmisiä.

Koska palatsin porttien edessä on niin paljon väkeä, en suosittele seisomaan siellä, koska et näe paraatia hyvin, ellet ole eturivissä. Se on hieman vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Mitä muuta nähtävää Lontoossa on?

Big Ben Lontoossa| © Marcin Nowak
Big Ben Lontoossa| © Marcin Nowak

Kosmopoliittisen ja modernin luonteensa ansiosta Lontoo on kiehtova kaupunki, jossa on jotain erityistä, josta kaikki pitävät ja johon kaikki jäävät koukkuun. Voit vierailla siellä useita kertoja, ja jokainen matka yllättää sinut silti.

Jos vierailet Lontoossa ensimmäistä kertaa, suosittelen sinua lukemaan postauksen The best things to see and do in London (parhaat nähtävyydet ja tekemiset Lontoossa ), jotta tiedät olennaiset nähtävyydet. Voit tehdä kierroksen omin päin tai ihailla kaupunkia turistibussista käsin.

Tämä on yksi tyypillisimmistä kokemuksista Lontoossa asumiselle, ja vaikka se saattaa tuntua hieman "guiri"-suunnitelmalta, se on yksi parhaista ideoista tutustua Lontooseen joko tekemällä täydellisiä bussikierroksia tai hyppimällä bussin kyytiin ja pois (sen kuuluisa "Hop on-Hop off" englanniksi) aina kun haluat tutustua alueeseen jalan. Jos haluat tietää lisää tästä aktiviteetista, älä jätä väliin artikkelia Sightseeing-bussikierrokset Lontoossa.

Haluaisitko tietää, mitä muuta kaupungissa voi tehdä? Tutustu artikkeliin Lontoon parhaat retket ja kiertoajelut, joka esittelee sinulle Lontoon ja sen monumenttien eri kasvot mitä moninaisimmilla tavoilla.

Lontoo on valtava kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa, mutta myös ympäröivään alueeseen kannattaa tutustua ainakin yhden päivän ajan. Klikkaa artikkelia Parhaat päiväretket Lontoosta, niin näet kaikki hienot asiat, joita voit tehdä matkallasi Britannian pääkaupunkiin.

Varaa vierailu Buckinghamin palatsiin

UKK

 • Miksi vartijan vaihtuminen on niin tärkeä seremonia?

  Totuus on, että Buckinghamin palatsin vartiosto koostuu koko rykmentistä, joten vartiovuoron vaihtumiseen kuuluu koko rykmentin vaihtuminen, johon kuuluu sotilassoittokunnan esiintyminen ja paraati.

 • Mihin aikaan vartijan vaihtuminen tapahtuu?

  Kaartin vaihto alkaa kello 10.30 St. James Parkista, josta uusi rykmentti (uusi kaarti) marssii Wellingtonin kasarmien kautta Buckinghamin palatsiin ja tekee vaihdon kello 11.00, jolloin vanha kaarti marssii kasarmille saapuakseen kello 11.30.

 • Missä vartijanvaihdos tapahtuu?

  Kaartin vaihto tapahtuu useissa eri paikoissa aamupäivän aikana, mutta tunnetuin paikka, jossa sitä voi seurata, on Buckinghamin palatsin edustalla.