Miten päästä Roomasta Firenzeen

Oletko Roomassa ja haluat vierailla Italian renessanssin synnyinpaikassa? Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat siitä, miten sinne pääsee, jotta voit valita itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

6 minuuttia luettu

Miten päästä Roomasta Firenzeen

Postikortti Firenzestä | ©Antonio

Tiedättekö, mikä on "Stendhalin syndrooma"? Se on reaktio (kohonnut syke, vapina, sydämentykytys...) äärimmäisen kauniiseen taideteokseen. Stendhal keksi termin vieraillessaan Firenzessä, joka on renessanssin kehto ja jossa Leonardo Da Vincin ja Michelangelon kaltaisten nerojen mestariteokset sijaitsevat.

Jos olet jo päättänyt, että Firenzessä vierailu on yksi Rooman matkasi kohokohdista, sinun on ensin tiedettävä, millä eri tavoin voit matkustaa kaupungista toiseen, bussilla, junalla, autolla tai lentokoneella.

Paras tapa päästä Roomasta Firenzeen: järjestetty kiertomatka

Firenzen auringonlasku| ©Armando Ogarrio
Firenzen auringonlasku| ©Armando Ogarrio

Suosikkitapani vierailla Firenzessä Roomasta käsin on osana järjestettyä kiertomatkaa, jonka voit varata etukäteen netistä. Mikä parasta? Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, nautit korotetusta kokemuksesta englanninkielisen oppaan kanssa ja voit jopa käyttää tilaisuutta hyväksenne nähdä muita kaupunkeja, kuten Pisan ja sen ikonisen Vinon tornin.

Tällöin matka, joka lähtee joltakin Rooman keskustassa sijaitsevalta päärautatieasemalta, kulkee yleensä ilmastoidussa bussissa (erittäin tärkeää kesällä Roomassa!) ja kestää noin 3 tuntia. Jos kuitenkin valitset vaihtoehdon, jossa varaat Roomasta pienryhmämatkan Firenzeen, sinut haetaan ja jätetään hotellisi luota. Lisäksi tässä vaihtoehdossa matkustat vain muutaman muun henkilön kanssa mukavassa tila-autossa.

Kierroksen aikana ylität Ponte Vecchion, Firenzen ainoan sillan, joka ei tuhoutunut toisessa maailmansodassa, ja näet Santa Maria di Fiorin katedraalin upean, neljästä miljoonasta tiilestä tehdyn kupolin. Kuorrutus kakun päälle: vierailet Michelangelon kuuluisan Daavidin luona.

Varaa matka Firenzeen ja Pisaan

Matkan tyypit Firenzeen Roomasta

ihmisiä Firenzen kaduilla|©Jean DE INES
ihmisiä Firenzen kaduilla|©Jean DE INES

Roomasta Firenzeen suuntautuvien matkojen vähimmäiskesto on yleensä noin 12 tuntia edestakaisin, mutta voit myös varata useamman päivän matkan, jos haluat ottaa kaiken irti matkastasi Italiassa ja vierailla Roomassa, Bolognassa, Sienassa, Firenzessä ja Venetsiassa.

Jos etsit yksilöllistä retkeä, voit varata pienelle, enintään 15 hengen ryhmälle koko päivän retken Roomasta Firenzeen ja Pisaan, kuljetukset yksityisautoilla ja liput Accademia-galleriaan Firenzessä sekä Baptisteriin ja Duomoon Pisassa noin 257 eurolla - täydellinen vaihtoehto vaativammalle matkustajalle!

Tai jos haluat, voit varata Roomasta Firenzeen suuntautuvan päiväretken, joka sisältää bussimatkan 50 matkustajalle, paikallisen oppaan ja kaiken muun 121 eurolla.

Mitä Firenzen retkiin yleensä sisältyy?

 • Ammattitaitoinen englanninkielinen opas.
 • Kuljetukset kaupunkien välillä.
 • Ilmainen peruutusoikeus.
 • Hotellimajoitus ja ateriat monipäiväisellä retkellä.

Tässä artikkelissa vertailen erilaisia retkiä, joita voit varata Roomasta käsin, jotta voit valita mielenkiinnon kohteisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kaikille budjeteille löytyy jotakin - katso!

Varaa retki Firenzeen Roomasta

Miten Firenzeen pääsee junalla: kätevin tapa päästä Firenzeen junalla

Juna Roomasta| ©Rob Dammers
Juna Roomasta| ©Rob Dammers

Minusta juna on mukavin tapa päästä Roomasta Firenzeen. Matka kestää vain 1,5 tuntia, etkä juuri huomaa sitä. Esimerkiksi Italo-yhtiö liikennöi joka päivä kello 5.40 alkaen, vuoroväli on vuorokaudenajasta riippuen 15 minuuttia tai puoli tuntia, kello 20.40 asti.

Hinta vaihtelee yleensä yhteen suuntaan 40 eurosta enintään 90 euroon ruuhkapäivinä, kuten viikonloppuisin ja kesäkaudella. Voit löytää tarjouksia 21,75 €:n hintaan yhteen suuntaan, mutta pidä silmällä, sillä nämä matkat kestävät yleensä noin 4 tuntia puolentoista tunnin sijaan. Parhaan hinnan löytämiseksi suosittelen, että varaat liput verkossa mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen - kysyntää on paljon!

Junat lähtevät Roomasta Terministä, pääkaupungin päärautatieasemalta, ja saapuvat Santa Maria Novellaan Firenzessä, joka sijaitsee kaupungin sydämessä ja josta on hyvät julkiset liikenneyhteydet.

 • Junan hinta: alkaen 40 euroa edestakaisin.
 • Liikennöivät yhtiöt: Italo, Frecciarossa ja Frecciargento.
 • Matka-aika: puolitoista tuntia.
 • Suositellaan, jos... sinulla on vähän aikaa matkan aikana.

Varaa retkesi Firenzeen ja Pisaan

Miten päästä Firenzeen bussilla: halvin tapa päästä perille

Bussi Roomasta| ©AmigodeBuses
Bussi Roomasta| ©AmigodeBuses

Pienellä budjetilla? Älä huoli, sillä bussit ovat Italiassa erittäin halpoja, erityisesti Rooman ja Firenzen välinen reitti, sillä se on yksi matkailijoiden mutta myös italialaisten suosituimmista matkoista. Löydät todellisia löytöjä jo 4,97 eurosta yhteen suuntaan. Varoitathan kuitenkin, että matka kestää yleensä kolmesta ja puolesta tunnista neljään tuntiin valitsemastasi lipusta riippuen. Jos sinua ei haittaa pidempi matka, tee se!

Tässä tapauksessa suosittelen ** Itabusin busseja**, jotka ovat yksi halvimmista yhtiöistä ja jotka liikennöivät päivittäin useita reittejä näiden kahden kaupungin välillä. Ensimmäiset bussit Roomasta lähtevät klo 6 aamulla ja viimeiset klo 23:45. Bussit ovat myös melko mukavia ja niissä on ilmastointi, ilmainen wifi (erittäin tärkeää hengailun kannalta) ja saat pullon vettä. Mitä muuta voisit pyytää?

Bussin haittapuoli

Huonona puolena? Aika on rahaa matkustettaessa ja junaan verrattuna se kestää kaksi kertaa kauemmin. Toisaalta bussin suurin haittapuoli on se, että Rooman linja-autoasema (Largo Guido Mazzoni) on melko paljon kauempana keskustasta kuin juna-asema, jolloin menetät vielä enemmän aikaa, koska sinun on ensin otettava toinen kulkuväline. Minun neuvoni on jättää vaiva väliin ja varata kiertoajelu.

 • Hinta: alkaen 10 € edestakaisin.
 • Liikennöivät yhtiöt: Itabus, halvin; MarinoBus, Flixbus....
 • Matka-aika: 3,5-4 tuntia.
 • Suositellaan, jos... olet synnynnäinen säästäjä.

Nurian matkustajavinkki

Jos sinua ei haittaa ajan tuhlaaminen matkustamiseen ja haluat matkustaa bussilla säästääksesi rahaa, suosittelen käyttämään lippujen vertailuohjelmaa, kuten "checkmybus". Säästät muutaman euron!

Miten päästä Firenzeen autolla: käytännöllisin vaihtoehto

Auton etuosa| ©Dani Arnanz Sánchez
Auton etuosa| ©Dani Arnanz Sánchez

Jos olet vapaa sielu etkä halua olla riippuvainen kenestäkään tai mistään, auton vuokraaminen on paras vaihtoehto. Sen etuna on, että voit pysähtyä esimerkiksi Cinque Terressä, jossa näet viisi viehättävintä kylää, joita olen koskaan nähnyt, ja upealla Amalfin rannikolla. Älä unohda maistaa Italian parasta viiniä matkallasi Toscanan pääkaupunkiin. Chinchini!

Matka kestää noin kolmesta kolmeen ja puoleen tuntiin moottoritietä pitkin, ja tiemaksu on 18,40 €. Huomaa, että ei ole olemassa reittiä, jolla voisit välttää tietullit. Jos matkustat esimerkiksi yksin, se maksaa sinulle yhteensä 42 € molempiin suuntiin, mukaan lukien tietullit ja bensiini sekä autonvuokraus!

Mielestäni, jos lasket kaikki kustannukset yhteen, se on melko kallis liikenneväline verrattuna edellisiin. Sitä suositellaan vain, jos olette 4 tai 5 hengen ryhmä. Lisäksi autovuokraamot perivät yleensä lisämaksun auton palauttamisesta toiseen kaupunkiin.

 • Hinta: alkaen 42 euroa bensiinin ja tietullien välillä.
 • Toimivat yritykset: Sixt, Europcar, Rentalcar.
 • Matka-aika: 3,5 tuntia
 • Suositellaan, jos... matkustaa ryhmässä

BlaBlaCar: seikkailunhaluisempi vaihtoehto

Jos olet maailmanmatkaaja ja rakastat tavata paikallisia ihmisiä matkoillasi... Lue tarkkaan! Italiassa BlaBlaCar-palvelusta, jossa ihmiset sopivat ajoneuvojen ja matkakulujen jakamisesta, on tullut viime aikoina hyvin suosittu. Jos et ole ujo, suosittelen sitä - se sopii täydellisesti jutusteluun ja uusien ihmisten tapaamiseen! Tällöin matka on osa kokemusta.

Yleensä BlaBlaCarin minimihinta on noin 12 euroa yhteen suuntaan. Mikä on huono puoli? Kuljettajat ilmoittavat yleensä matkansa kaksi tai kolme päivää etukäteen, joten et voi suunnitella mitään pitkälle etukäteen.

Varaa matka Firenzeen Roomasta

Lentokone: huonoin tapa päästä Roomasta Firenzeen

Lentokoneella| ©Nicolas Vigier
Lentokoneella| ©Nicolas Vigier

Jos harkitset lentämistä Roomasta Firenzeen, suosittelen hylkäämään tämän ajatuksen. Miksi? Hyvin helppoa: hinnat ovat kohtuuttomia (matalasesongin aikana voit maksaa noin 160 €), vain harvat lentoyhtiöt lentävät tätä reittiä ja matkat sisältävät yleensä välilaskun.

Löydät kuitenkin joitakin "löytöjä" halpalentoyhtiöiden, kuten Ryanairin tai Vuelingin, kautta 90 €:lla. Tosin, kuten sanoin, sinun on vaihdettava lentokentällä ja ostettava lippusi hyvissä ajoin etukäteen. Siinä menee tuplasti kauemmin kuin muissa kulkuvälineissä ja kaiken lisäksi se on kallein. Minun mielestäni se ei missään tapauksessa kannata.

 • Hinta: 160 € keskihinta
 • Operaattorit: Ryanair, Vueling
 • Matka-aika: 4 tuntia välilaskuineen
 • Suositellaan jos... löydät edullisesti.

Lyhyesti sanottuna vertailemme eri vaihtoehtoja Firenzeen pääsemiseksi

Iltapäivä Firenzessä| ©dorfun
Iltapäivä Firenzessä| ©dorfun

Mutta... Mikä on paras vaihtoehto? Tiedät jo kunkin liikennevälineen hyvät ja huonot puolet, mutta jos et vieläkään osaa päättää, otatko retken, junan vai bussin, annan sinulle muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään päätöksen. Kuten sanoin, sulkisin pois auton tai lentokoneen niiden erittäin korkean hinnan vuoksi.

Onko parempi lähteä retkelle, junalla vai bussilla?

 • Suosittelen retkeä, jos... aiot olla Roomassa vain muutaman päivän, mutta haluat hyödyntää matkan Firenzen tutustumiseen. Tässä tapauksessa on parasta varata päiväretki Firenzeen, sillä opas vie sinut tunnuskuvallisille monumenteille ja mestariteoksille, etkä tuhlaa aikaa suunnitteluun, suunnistamiseen kartan avulla tai loputtomiin jonoihin museoissa... Olet jo matkalla!
 • Suosittelen junaa, jos... haluat matkustaa omatoimisesti. Se on nopein ja mukavin vaihtoehto, mutta varaa matkasi etukäteen! Ihannetapauksessa liput kannattaa ostaa kuukausi etukäteen.
 • Suosittelen bussia, jos... sinulla on enemmän päiviä, olet halpojen kustannusten kuningas ja haluat matkustaa halvalla. Lupaan, ettei se ole niin epämukavaa kuin kuvittelet! Se on toinen suosituimmista liikennevälineistä kauniissa Italiassa.

Yleiskatsaus eri vaihtoehtoihin päästä Firenzeen

Kurvaaminen Firenzeen|©Bryant Kaden
Kurvaaminen Firenzeen|©Bryant Kaden
 • Kierros

 • Paras vaihtoehto

 • Hinta: alkaen 121 € edestakaisin

 • Kesto: yhden päivän matka

 • Voit varata sen Helloticketsin kautta

 • Juna

 • Nopein vaihtoehto

 • Hinta: alkaen 40 € edestakainen matka

 • Kesto: 1,5 tuntia

 • Yhtiöt: Italo, Frecciarossa ja Frecciargento.

 • Bussi

 • Halvin vaihtoehto

 • Hinta: alkaen 10 puntaa edestakaisin

 • Kesto: 3,5 tai 4 tuntia

 • Yhtiöt: Itabus, MarinoBus, Flixbus....

 • Auto

 • Käytännöllisin ja kallein vaihtoehto

 • Hinta: 100 € yhteen suuntaan

 • Kesto: 3 tuntia

 • Vuokraa auto Sixt, Europcar...

 • Lentokone

 • Kallein ja hankalin vaihtoehto.

 • Hinta: alkaen 90€.

 • Kesto: riippuu (lähes kaikki välilaskulla).

 • Ryanair, Vueling...