Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Roomasta Firenzeen

Oletko Roomassa ja haluat vierailla Italian renessanssin synnyinpaikassa? Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat siitä, miten sinne pääsee, jotta voit valita itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

6 minuuttia luettu

Miten päästä Roomasta Firenzeen

Postikortti Firenzestä | ©Antonio

Tiedättekö, mikä on "Stendhalin syndrooma"? Se on reaktio (kohonnut syke, vapina, sydämentykytys...) äärimmäisen kauniiseen taideteokseen. Stendhal keksi termin vieraillessaan Firenzessä, joka on renessanssin kehto ja jossa Leonardo da Vincin ja Michelangelon kaltaiset nerot tekivät mestariteoksia. Kaupunki tulee hämmästyttämään sinut!

Jos olet jo päättänyt, että vierailu Firenzessä, taidekaupungissa kauneimmillaan, on yksi Rooman-matkasi kohokohdista, sinun on ensin tiedettävä, millä eri tavoilla**(bussilla, junalla, autolla tai lentokoneella**) voit matkustaa näitä kahta suurkaupunkia erottavien 270 kilometrin päässä toisistaan, ja että voit tehdä sen joko yksin tai osana järjestettyä retkeä. Selitän kaikki mahdollisuudet.

Paras tapa päästä Firenzeen Roomasta: järjestetty kiertomatka

Firenzen auringonlasku| ©Armando Ogarrio
Firenzen auringonlasku| ©Armando Ogarrio

Suosikkivaihtoehtoni vierailla Firenzessä Roomasta käsin on tehdä se osana järjestettyä kiertomatkaa. Mikä parasta? Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, nautit korkeatasoisemmasta kokemuksesta englanninkielisen oppaan johdolla ja voit jopa käyttää tilaisuutta hyväksenne vierailla muissa kaupungeissa, kuten Pisassa ja sen ikonisessa kaltevan tornin kaupungissa.

Tässä tapauksessa matka, joka alkaa joltakin Rooman päärautatieasemalta keskustassa, tehdään yleensä ilmastoidussa bussissa (erittäin tärkeää kesällä Roomassa!) ja kestää noin 3 tuntia. Jos kuitenkin valitset pienryhmäretken Roomasta Firenzeen, sinut noudetaan ja jätetään pois hotelliltasi. Tässä vaihtoehdossa matkustat myös vain muutaman muun henkilön kanssa mukavassa tila-autossa.

Kierroksen aikana ylität Ponte Vecchion, Firenzen ainoan sillan, joka ei tuhoutunut toisessa maailmansodassa, ja näet Santa Maria di Fiorin katedraalin upean kupolin, joka on tehty neljästä miljoonasta tiilestä. Kuorrutus kakun päälle: vierailet Michelangelon kuuluisan Daavidin luona.

Varaa retkesi Firenzeen ja Pisaan

Matkan tyypit Firenzeen Roomasta

Roomasta Firenzeen suuntautuvien matkojen vähimmäiskesto on yleensä noin 12 tuntia edestakainen matka mukaan lukien, mutta voit myös varata monipäiväisen matkan, jos haluat ottaa kaiken irti Italian-matkastasi ja vierailla Roomassa, Bolognassa, Sienassa, Firenzessä ja Venetsiassa.

Lisäksi, jos etsit henkilökohtaisempaa kierrosta, sinulla on mahdollisuus osallistua Roomasta lähtevälle kokopäiväretkelle pienelle, enintään 12 hengen ryhmälle (vain 6 matkustajaa pakettiautossa). Voit siis kysyä oppaalta kaikki haluamasi kysymykset ja saada yksilöllisempää huomiota, mikä sopii täydellisesti vaativimmillekin matkustajille!

Mitä Firenzen matkat yleensä sisältävät?

 • Englanninkielinen ammattiopas.
 • Liput Accademian galleriaan
 • Kaupunkien välisetkuljetukset.
 • Ilmainen peruutus.
 • Hotellimajoitus ja ateriat monipäiväisellä kiertomatkalla.

Tässä artikkelissa vertailen erilaisia retkiä, joita voit varata Roomasta, jotta voit valita kiinnostuksen kohteisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kaikille budjeteille löytyy jotakin - katso!

Varaa matka Firenzeen Roomasta

Miten päästä Firenzeen junalla: mukavin tapa päästä Firenzeen junalla?

Juna Roomasta| ©Rob Dammers
Juna Roomasta| ©Rob Dammers

Minusta juna on mukavin tapa päästä Roomasta Firenzeen. Matka kestää vain 1,5 tuntia, etkä juuri huomaa sitä. Esimerkiksi Italo-yhtiö liikennöi joka päivä kello 5.40 alkaen kello 20.40 asti 15 minuutin tai puolen tunnin vuorovälillä vuorokaudenajasta riippuen.

Meno-paluumatkan kokonaishinta vaihtelee yleensä 40 eurosta enintään 90 euroon ruuhkapäivinä, kuten viikonloppuisin ja kesäkaudella. Voit löytää tarjouksia 21,75 eurolla yhteen suuntaan, mutta pidä silmällä, sillä nämä matkat kestävät yleensä noin 4 tuntia puolentoista tunnin sijasta. Parhaan hinnan löytämiseksi suosittelen varaamaan liput verkossa mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen - kysyntää on paljon!

Junat lähtevät pääkaupungin päärautatieasemalta Roomasta Terministä ja saapuvat Santa Maria Novellaan Firenzessä, joka sijaitsee kaupungin sydämessä ja josta on erittäin hyvät julkiset yhteydet.

 • Junan hinta: alkaen 40 € edestakaisin.
 • Toimivat yhtiöt: Italo, Frecciarossa ja Frecciargento.
 • Matka-aika: puolitoista tuntia.
 • Suositellaan, jos... sinulla on vähän aikaa matkasi aikana.

Varaa retkesi Firenzeen ja Pisaan

Firenzeen bussilla - halvin vaihtoehto

Bussi Roomasta| ©AmigodeBuses
Bussi Roomasta| ©AmigodeBuses

Onko sinulla tiukka budjetti? Älä ole huolissasi, sillä bussit ovat Italiassa erittäin halpoja, erityisesti Rooman ja Firenzen välisellä reitillä, sillä se on yksi matkailijoiden ja italialaisten yleisimmistä reiteistä. Löydät todellisia löytöjä jo 4,97 eurosta yhteen suuntaan. Varoitetaan kuitenkin, että matka kestää yleensä kolmesta ja puolesta tunnista neljään tuntiin valitusta lipusta riippuen. Jos sinua ei haittaa pidempi matka, tee se!

Tässä tapauksessa suosittelen Itabusin busseja, jotka ovat yksi halvimmista yhtiöistä ja jotka liikennöivät päivittäin useita reittejä näiden kahden kaupungin välillä. Ensimmäiset bussit Roomasta lähtevät klo 6 aamulla ja viimeiset klo 23.45. Ne ovat myös melko viihtyisiä ja niissä on ilmastointi, ilmainen wifi (erittäin tärkeää hengailulle) ja saat pullon vettä. Voiko enempää toivoa?

.

Linja-auton haittapuoli

Huono asia? Aika on rahaa matkustettaessa, ja junaan verrattuna se kestää kaksi kertaa kauemmin. Toisaalta bussin suurin haittapuoli on se, että Rooman linja-autoasema (Largo Guido Mazzoni) on hieman kauempana keskustasta kuin juna-asema, mikä vie vielä enemmän aikaa, koska sinun on ensin otettava toinen kulkuneuvo. Suosittelen jättämään vaivan väliin ja varaamaan kiertoajelun.

 • Hinta: alkaen 10 € edestakaisin.
 • Liikennöivät yhtiöt: Itabus, halvin; MarinoBus, Flixbus....
 • Matka-aika: 3,5-4 tuntia.
 • Suositellaan, jos... olet synnynnäinen säästäjä.

Nurian matkavinkki

Jos et halua tuhlata aikaa matkustamiseen ja haluat matkustaa bussilla säästääkseen rahaa, suosittelen käyttämään lippujen vertailuohjelmaa, kuten "checkmybus". Säästät muutaman euron!

Miten päästä Firenzeen autolla: käytännöllisin vaihtoehto

Auton etuosa| ©Dani Arnanz Sánchez
Auton etuosa| ©Dani Arnanz Sánchez

Jos olet vapaa sielu etkä halua olla riippuvainen kenestäkään tai mistään, auton vuokraaminen on paras vaihtoehto. Etuna on se, että voit pysähtyä esimerkiksi Cinque Terressä, jossa näet viisi viehättävintä kylää, joita olen koskaan elämässäni nähnyt, ja upealla Amalfin rannikolla. Älä myöskään unohda maistaa Italian parasta viiniä matkallasi Toscanan pääkaupunkiin. Chinchini!

Matka kestää noin kolmesta kolmeen ja puoleen tuntiin moottoritietä pitkin, ja tiemaksu on 18,40 €. Huomaa, että tietulleja ei voi välttää millään reitillä. Jos matkustat esimerkiksi yksin, se maksaa sinulle yhteensä 42 euroa joka suuntaan, mukaan lukien tietullit ja bensiini sekä autonvuokraus!

Jos lasket kaikki kustannukset yhteen, se on mielestäni melko kallis liikenneväline edellisiin verrattuna. Sitä suositellaan vain 4 tai 5 hengen ryhmille. Lisäksi autovuokraamot veloittavat yleensä lisämaksun auton palauttamisesta toiseen kaupunkiin.

 • Hinta: alkaen 42 € bensiinin ja tietullien kanssa
 • Toimivat yritykset: Sixt, Europcar, Rentalcar
 • Matkan kesto: 3 tuntia ja puoli
 • Suositellaan, jos... matkustat ryhmässä.

BlaBlaCar: seikkailunhaluisempi vaihtoehto

Jos olet maailmanmatkaaja ja rakastat tavata paikallisia ihmisiä matkoillasi... Lue tarkkaan! BlaBlaCar-palvelusta, jossa ihmiset sopivat ajoneuvojen ja matkakulujen jakamisesta, on tullut hiljattain erittäin suosittu Italiassa. Jos et ole ujo, suosittelen sitä - se on täydellinen paikka jutella ja tutustua uusiin ihmisiin! Tällöin matka on osa elämystä.

Yleensä BlaBlaCarin minimihinta on noin 12 euroa yhteen suuntaan. Mikä on huono puoli? Kuljettajat ilmoittavat matkansa yleensä kaksi tai kolme päivää etukäteen, joten et voi suunnitella mitään pitkälle etukäteen.

Varaa matkasi Firenzeen Roomasta

Lentokone: huonoin vaihtoehto päästä Roomasta Firenzeen

Lentokoneen ottaminen| ©Nicolas Vigier
Lentokoneen ottaminen| ©Nicolas Vigier

Jos sinulla on mielessäsi lentää Roomasta Firenzeen, suosittelen hylkäämään tämän ajatuksen. Miksi? Hyvin helppoa: hinnat ovat kohtuuttomia (matalasesongin aikana voit maksaa noin 160 €), tätä reittiä liikennöiviä yhtiöitä on vähän ja matkat sisältävät yleensä välilaskun.

Löydät kuitenkin joitakin "löytöjä" halpalentoyhtiöiden, kuten Ryanairin tai Vuelingin, kautta 90 €:lla. Kuten sanoin, sinun on kuitenkin vaihdettava lentokentällä ja ostettava lippusi hyvissä ajoin etukäteen. Se kestää kaksi kertaa kauemmin kuin muut liikennevälineet, ja lisäksi se on kallein. Minun näkökulmastani se ei siis kannata.

 • Hinta: 160€ keskihinta
 • Lentoyhtiöt: Ryanair, Vueling
 • Matkan kesto: 4 tuntia välilaskuineen
 • Suositellaan, jos... löydät edullisesti

Kaiken kaikkiaan vertailemme eri vaihtoehtoja Firenzeen pääsemiseksi

Iltapäivä Firenzessä| ©dorfun
Iltapäivä Firenzessä| ©dorfun

Mutta... Mikä on paras vaihtoehto? Tiedät jo kunkin liikennevälineen hyvät ja huonot puol et, mutta jos et vieläkään osaa päättää, otatko retken, junan vai bussin, annan sinulle muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua päätöksenteossa. Kuten sanoin, sulkisin pois auton tai lentokoneen niiden erittäin korkean hinnan vuoksi.

.

Onko retki, juna vai bussi parempi?

 • Suosittelen retkeä, jos... aiot olla Roomassa vain muutaman päivän, mutta haluat hyödyntää matkan Firenzeen tutustumiseen. Tässä tapauksessa on parasta varata päiväretki, sillä opas vie sinut tunnuskuvallisille monumenteille ja mestariteoksille, etkä tuhlaa aikaasi suunnitteluun, kartan etsimiseen tai loputtomiin jonottamiseen museoissa... Olet jo matkalla!

 • Suosittelen junaa, jos... haluat matkustaa yksin. Se on nopein ja mukavin vaihtoehto, mutta varaa matkasi etukäteen! Ihannetapauksessa liput kannattaa ostaa kuukausi etukäteen.

 • Suosittelen bussia, jos... sinulla on enemmän päiviä, olet halpojen kustannusten kuningas ja haluat matkustaa halvalla. Lupaan, ettei se ole niin epämukavaa kuin kuvittelet! Se on toinen suosituimmista liikennevälineistä kauniissa Italiassa.

.

Yleiskatsaus eri vaihtoehtoihin päästä Firenzeen

 • Retki
 • Paras vaihtoehto
 • Hinta: alkaen 113€ edestakainen matka
 • Kesto: 3 tuntia
 • Voit varata sen Helloticketsista
 • Juna
 • Nopein vaihtoehto
 • Hinta: alkaen 40€ edestakainen matka
 • Kesto: 1 tunti ja puoli
 • Yhtiöt: Italo, Frecciarossa ja Frecciargento
 • Bussi
 • Halvin vaihtoehto
 • Hinta: alkaen 10€ edestakaisin
 • Kesto: 3 tuntia ja puoli tai 4 tuntia
 • Yhtiöt: Itabus, MarinoBus, Flixbus...
 • Auto
 • Käytännöllisin ja kallein vaihtoehto
 • Hinta: 100€ yhteen suuntaan
 • Kesto: 3 tuntia
 • Autonvuokraus Sixt, Europcar...
 • Lentokone
 • Kallein ja hankalin vaihtoehto
 • Hinta: alk. 90€
 • Kesto: riippuu (melkein kaikki välilaskuineen)
 • Ryanair, Vueling...