Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Firenzen päiväretket Roomasta

Firenze on taiteen pääkaupunki, ja se on loistava valinta päiväretkelle Roomaan.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Firenzen päiväretket Roomasta

Kuva Ponte Vecchiosta Arno-joen yllä | ©Faruk Kaymak

Firenze on välttämätön pysähdyspaikka kauan luvatussa Italian-matkassa. Kävely sen katedraalin, aukioiden, markkinoiden ja muiden viehättävien kulmien läpi, joita et löydä Roomasta, tekee tästä retkestä loistavan suunnitelman. Jos haluat vierailla järjestetyllä kiertomatkalla, jotta sinun ei tarvitse huolehtia julkisen liikenteen odottelun logistiikasta, lue lisää:

Paras vaihtoehto

Firenzen ja Pisan päiväretki Roomasta

Vieraile Firenzessä ja Pisassa järjestetyllä kiertomatkalla.

Täydellinen, jos haluat vierailla näissä Italian tunnuskuvallisissa kaupungeissa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia matkan järjestämisestä. Sinua seuraa koko ajan erikoistunut opas.

Tällä Firenzen ja Pisan kiertomatkalla näet paitsi Firenzen unohtumattomimmat nähtävyydet, myös Pisan kautta ikonisen kaltevan tornin, joka on tehnyt kaupungista niin kuuluisan.

Paikallinen opas, joka on molempien kaupunkien historian asiantuntija, vie teidät katsomaan kaikkia pakollisia nähtävyyksiä: Firenzen Duomon aukio, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, joka on selvinnyt luonnonkatastrofeista ja sodista ja on siksi yksi kaupungin symboleista, Galleria dell'Accademia, jossa on Michelangelon kuuluisa Daavid, ja Pisan vierailulla kuuluisa torni.

Galleria dell'Accademian vierailua varten sinun on valittava vaihtoehto, joka sisältää pääsyliput. Muussa tapauksessa retki sisältää paluumatkan ilmastoidussa bussissa, mutta ei lounasta.


Miten varata retki Firenzeen

Näkymä Arno-joelle| ©Maxime Steckle
Näkymä Arno-joelle| ©Maxime Steckle

Kun olet tehnyt varauksen, saat vahvistussähköpostin antamaasi osoitteeseen. Sinun ei tarvitse tulostaa mitään, ilmesty vain tapaamispaikalle, tervehdi opastasi ja näytä hänelle matkapuhelimellasi sähköpostiin sisältyvä voucher.

Oppaat kertovat matkan kaksikielisesti eli samanaikaisesti englanniksi ja espanjaksi. Tärkeintä on, että opas varmistaa, ettet missaa kaupungin kohokohtia.

Varaa matka Firenzeen ja Pisaan

Vinkkejä Firenzen kiertomatkaa varten Roomasta

Firenzen keskustan kadut| ©Maxime Steckle
Firenzen keskustan kadut| ©Maxime Steckle

Nauti nähtävyyksistä matkan varrella

Minkä tahansa liikennevälineen valitsetkin matkustaaksesi Roomasta Firenzeen, näkymät, joista pääset nauttimaan, ovat vertaansa vailla. Voit nähdä Toscanan vuoret ja kulkea alueen tärkeimpien kaupunkien, kuten Assisin ja Orvieton, läpi.

Kiipeä Duomon kupoliin, jos sinulla on aikaa

Jos sinulla on tilaisuus, suosittelen kiipeämään Firenzen katedraalin kupoliin. Huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät, mutta matkalla ylöspäin näet myös kauniita freskoja ja maalauksia, mikä tekee siitä erittäin täydellisen kokemuksen.

Maista paikallista ruokaa

Firenzessä myös gastronomia on nostettu taiteen tasolle, joten pidä silmäsi auki, kun kuljeskelet kaupungin markkinoilla ja ravintoloissa. Firenzeläinen leipä ja erityisesti Schiacciata, eräänlainen focaccia, on todellinen herkku. Olet varmasti kuullut myös firenzeläisestä pihvistä, jota ei kannata jättää väliin hyvän toscanalaisen viinin kanssa.

Maista Firenzen parasta kahvia

Jos haluat juoda kahvia lounaan jälkeen tai auringonlaskun aikaan, käy Caffetteria delle Oblate -kahvilassa: se on julkisen kirjaston katolla sijaitseva kattokahvila, josta on kaunis näköala katedraalille.

Liikkuminen kävellen

Älä edes vaivaudu käyttämään julkisia liikennevälineitä: Firenze on täydellinen kaupunki kävellä ympäriinsä, varsinkin jos kävelykierroksesi päättyy Ponte Vecchiolle, josta voit katsella upeaa auringonlaskua Arno-joen yllä. Koska aiot kävellä, muista käyttää mukavia kenkiä: tulet olemaan kiitollinen siitä, että käytit lenkkareita.

Vieraile Palazzo Pittissä ja Bobolin puutarhassa

Jos sinulla on aikaa Firenzessä, suosittelen vierailua Palazzo Pittissä ja palatsin takana sijaitsevassa Bobolin puutarhassa, jossa näet ulkoilmateatterin, Neptunukselle omistetun suihkulähteen ja lukuisia patsaita.

Käytä lämpimiä vaatteita talvella

Suosittelen käyttämään lämpimiä kerroksia erityisesti, jos vierailet Firenzessä talvella ( marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana), ja vaikka sää on kesällä hyvin lämmin, iltaisin voi olla hieman viileää. Yleisesti ottaen kaupungin lämpötila ei ole kovin vaihteleva.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan

Ihaile Cattedrale di Santa Maria del Fiorea (Duomo)

Firenzen majesteettinen Duomo| ©Moka
Firenzen majesteettinen Duomo| ©Moka

Firenzen suuri katedraali on kaupungin ylpeä symboli, ja sen kupoli on osoitus Brunelleschin taiteellisesta ja teknisestä suuruudesta. Brunelleschi suunnitteli uuden arkkitehtonisen rakenteen kaksinkertaisen holvin luomiseksi, ja siihen voi tutustua Duomon kierroksella.

Katedraalin sisätilat ovat ainutlaatuinen paikka, ja katedraalin vaikuttavaa freskokupolia katsellessasi voit aistia äärettömyyden tunteen.

Duomo kokonaisuudessaan on tärkein vierailukohde Firenzessä, kun haluat ihailla katedraalia, kastekirkkoa ja kellotornia kokonaisuutena.

Hengitä historiaan Palazzossa ja Ponte Vecchiossa

Ponte Vecchio valaistuna yöllä| ©Xavier Mejorada
Ponte Vecchio valaistuna yöllä| ©Xavier Mejorada

Palazzo Vecchiossa kannattaa vierailla vain kuuluisan Salone dei Cinquecenton vuoksi, joka on upea kuvagalleria, jossa säilytetään Vasarin maalauksia ja jossa voit ihailla Firenzen loistoa Medici-aikakaudella. Tämä salonki oli herttua Cosimo I:n hovin ja hänen viidensadan hengen neuvostonsa koti.

Salone dei Cinquecento -salon lisäksi koko palatsissa on valtava taidekokoelma ja erittäin mielenkiintoisia huoneita, kuten maantieteellisten karttojen sali, ja sieltä voi löytää maailmassa ainutlaatuisia esineitä, kuten runoilija Dante Alighierin kuolinnaamion.

Palazzo Vecchio ja sen ympäristö ovat tietenkin unohtumaton kävelykohde, erityisesti Ponte Vecchio- keskiaikaista siltaa pitkin, joka on koko historiansa ajan ollut Firenzen kaupungin tärkeä kaupallinen solmukohta ja joka toisen maailmansodan aikana jätettiin koskemattomaksi saksalaisen tykistön toimesta, legendan mukaan Adolf Hitlerin nimenomaisesta käskystä.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan

Vieraile Daavidissa Galleria dell'Accademiassa

Michelangelon Daavid| ©Zenda Libros
Michelangelon Daavid| ©Zenda Libros

En tunne ketään, joka olisi matkustanut Firenzeen käymättä Michelangelon Daavidissa. Se on yksi renessanssin tärkeimmistä veistoksellisista teoksista, ja se on myös hyvä tekosyy vierailla vaikuttavassa museossa, joka on omistettu tälle historialliselle ajanjaksolle. Siksi voit varata Roomasta retken Firenzeen ja Pisaan, johon sisältyvät liput Galleria dell'Accademiaan.

Tässä galleriassa voit nähdä lukuisia taideteoksia, kuten uskonnollisia triptyykkejä, rintakuvia täynnä olevan rehevän veistoshuoneen ja jopa ihailla aikakauden alkuperäisiä soittimia.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan

Kävele Piazza della Signoria -aukiolla

Palazzo Vecchio Piazza della Signoriassa| ©Bianca Ackermann
Palazzo Vecchio Piazza della Signoriassa| ©Bianca Ackermann

Tämä on Firenzen tärkein aukio, kaupungin julkisen elämän keskus, jossa on paljon kauppoja, baareja ja ravintoloita sekä veistoksia (muun muassa Michelangelon Daavidin kopio, joka on aivan alkuperäisen veistoksen paikalla).

Neptunuksen suihkulähde on toinen aukiolla sijaitseva arkkitehtuurin ihme, samoin kuin suuret rakennukset, kuten Kauppahovi, Palazzo Uguccioni ja Loggia della Signoria, goottilaistyylinen pylväsportaikko, joka toimii nykyään ulkoilmamuseona ja suojaa aukiolla olevia veistoksia.

Muista käydä Santa Maria Novellassa

Santa Maria Novella| ©MCAD Library
Santa Maria Novella| ©MCAD Library

Tämän latinalaiseen ristiin perustuvan kirkon kauneus keskittyy suurelta osin sen julkisivuun, joka on yksi Firenzen renessanssin tärkeimmistä arkkitehtonisista teoksista. Santa Maria Novellan kirkko on saanut inspiraationsa yhdestä Toscanan vanhimmista basilikoista, San Miniato al Montesta, ja se nostaa kaksivärisen marmorikuvion vertaansa vailla olevaan kauneuteen.

Kirkon sisällä voit ihailla useita renessanssimaalauksia ja vierailla Santa Maria Novellan apteekissa, joka on Euroopan vanhin, 1200-luvun alussa rakennettu apteekki.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan

Muut sinua mahdollisesti kiinnostavat aktiviteetit

Roomassa ollessasi voit hyödyntää oleskeluasi ja tehdä useita retkiä muihin kaupunkeihin ja muille alueille. Ennen kuin päätät valita yhden, suosittelen, että luet vinkit täältä: Parhaat päiväretket Roomasta.

Ja jos olet ihmistyyppiä, joka haluaa, että asiat ovat selvillä, suosittelen, ettet katso ympärillesi ja tee matka Pompeijiin, jossa voit nähdä Vesuviuksen tuhoja ja katsella ikkunasta ulos muinaiseen Roomaan. Lue kaikki siitä täältä: Pompeijin päiväretket Roomasta.

Nyt nautitaan Firenzestä! Se on kaupunki, jolla on niin paljon annettavaa Italian-matkallesi ja joka täydentää täydellisesti Roomaa, ja sen viehättävillä kaduilla vaelteleminen jättää sinulle muistoja, joita et unohda.