Parhaat Rooman kierrokset

Sanotaan, että Rooma on ikuinen kaupunki, ja niin se onkin: sen kaduilta löydät kilometreittäin taidetta ja kulttuuria. Älä jätä väliin tätä luetteloa parhaista englanninkielisistä kiertomatkoista, joilla voit tutustua siihen ja nauttia siitä täysillä.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuuttia luettu

Parhaat Rooman kierrokset

Piazza di Spagna | ©Daniel Basso

Rooma on ulkoilmamuseo. Joka nurkassa on patsas, suihkulähde tai rakennus, joka huokuu historiaa; historiaa, johon on lisättävä sen asukkaiden tavat ja sen ruokakulttuurin erinomaisuus. Opastettu kierros on paras tapa tutustua Rooman kaupunkiin, ja koska tarjolla olevien kierrosten laaja valikoima voi olla häkellyttävä, autan sinua valitsemaan parhaan.

1. Vieraile Vatikaanissa ja Sikstuksen kappelissa asiantuntevan oppaan johdolla

Pietarinaukio Vatikaanissa
Pietarinaukio Vatikaanissa

Roomasta lähteminen käymättä Sikstuksen kappelissa olisi (lähes kirjaimellisesti) kuolemansynti. Kappelin freskot ovat epäilemättä tärkein nähtävyys miljoonille turisteille, jotka tekevät tänne vuosittain pyhiinvaellusmatkan, mutta et myöskään halua jättää väliin Pietarinkirkkoa, Pietarinaukiota ja Vatikaanin museoiden valtavaa taidemateriaalia.

Kaikkeen tähän yksityiskohtaisesti tutustuminen voi viedä päiviä, tai voit tehdä sen virheen, että vierailet yksin ja vaeltelet ympäriinsä ottamatta huomioon asiayhteyttä, symboliikkaa tai Vatikaanin parhaiten varjeltuja salaisuuksia. Asiantuntevan oppaan kanssa kiertäminen on välttämätöntä, jotta voit nauttia tästä Rooman alueesta täysillä. Lisäksi vältät sisäänpääsyjonot (mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon, että lipunmyyntipisteissä voi joutua odottamaan tuntikausia).

Valittavana on useita vaihtoehtoja: edullisimmasta edullisimpaan ja korkealuokkaisimpaan, jolloin pääset Vatikaaniin aikaisin aamulla ennen kuin se avataan yleisölle, jotta voit nauttia taiteesta hiljaisuudessa, rauhassa ja hiljaisuudessa ja välttää väkijoukkoja. Varaa liput aina etukäteen ja verkossa, jotta vältät liian korkean hinnan ja ennen kaikkea saat liput haluamana päivänä ja haluamaasi aikaan.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

2. Colosseum ja Forum Romanum, parhaiten sisäpuolelta ja paikallisen oppaan kanssa.

Colosseumin ympäristössä
Colosseumin ympäristössä

Colosseum on luultavasti Rooman vierailukohteiden toivomuslistasi kärjessä. Eikä ihme. Se, joka antiikin Roomassa oli myyttisimpien gladiaattoritaistelujen näyttämönä, on jäänyt historiaan Rooman ja koko Italian tunnuksena. Jos olet ihastunut ulkoilmaan, älä jätä väliin sisäpuolta.

Nykyään Colosseumissa voi vierailla sisäpuolelta ja kiertää sen katsomot, jopa astua areenalle, aivan kuten gladiaattorit itse tekivät, ja nauttia hetken aikaa tunteesta, että on tehnyt todellisen aikamatkan ajassa taaksepäin. Lisäksi Colosseumin vieressä sijaitsevat Forum Romanum ja Palatine-kukkula, jotka ovat vierailun arvoisia.

Voit vierailla monumentissa omin päin, mutta saat siitä paljon enemmän irti, jos paikallinen opas selittää, mitä näet, miten se rakennettiin ja mitä Colosseumissa käydyt taistelut sisälsivät. Vierailun päätteeksi opastettu kierros Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla on täydellinen tapa päättää antiikin Rooman kierros.

Valitsitpa minkä kierroksen tahansa, voit ohittaa pitkät jonot lipunmyyntipisteessä joka päivä. Tässä ovat parhaat niistä:

Varaa kiertoajelu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

3. Matkusta maan keskipisteeseen opastetulla katakombikierroksella

Rooman arkkitehtuuri livenä
Rooman arkkitehtuuri livenä

Rooman katakombit ovat toinen Rooman parhaiten varjelluista salaisuuksista. Hieman kauempana keskustasta, muinaista Appiantietä pitkin, pääset katakombeihin, uskomattoman hyvin säilyneeseen maanalaiseen kryptaan, jossa voit tutustua yli 1500 vuotta vanhoihin sarkofageihin ja paavien hautoihin sekä taiteellisiin jäänteisiin.

Vaikka katakombitunneleita on yli 19 kilometriä, vierailu kestää alle kaksi tuntia, mutta sinne pääsee vain oppaan kanssa, joten suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Pyhän Callixtuksen katakombeihin, jos haluat uppoutua tälle legendaarisen ja salaperäisen matkan varrelle.

Varaa kierros Rooman katakombeihin

4. Mukavin vaihtoehto: kierrä Rooma bussilla

Pietarinaukio Vatikaanissa
Pietarinaukio Vatikaanissa

Vaikka Rooma on kaupunki, jossa kannattaa kävellä, joskus se ei ole kaikkien ulottuvilla. Jos näin on, sinulla on mahdollisuus tehdä se tämän turistibussin kyydissä luopumatta erikoistuneen oppaan seurasta. Bussin kattama alue on suurempi kuin kävelykierrosten, joten suosittelen tätä vaihtoehtoa myös silloin, jos sinulla on vähän aikaa vierailusi aikana.

Vaikka turistibussi saattaa tuntua retkeltä, joka vähentää kaupungin viehätysvoimaa, se on loistava ajatus liikuntarajoitteisille ihmisille, joilla on vain vähän aikaa kaupungissa, tai yksinkertaisesti vierailijoille, jotka saapuvat kaupunkiin keskellä kesää ja etsivät käytännöllistä tapaa liikkua paetessaan kuumuutta.

Lisäksi sitä voi käyttää julkisena kulkuvälineenä siirtyäksesi kiinnostavasta paikasta toiseen, sillä sillä on ilmaiset pysäkit ja se kattaa kaupungin tärkeimmät kohteet. Tarkista hinnat, saatavuus ja reitit täältä:

Varaa Rooman kiertoajelubussi

5. Tutustu myös Rooman ympäristöön

Trasteveren kaupunginosa
Trasteveren kaupunginosa

On selvää, että Rooma on ikuinen kaupunki, eikä sen nimi petä: sen kaduilla, monumenteilla ja museoilla voisi kävellä ja löytää uusia asioita joka päivä vuosien ajan. Mutta varmasti aikasi kaupungissa ei kestä ikuisesti, ja jos haluat hyödyntää matkasi tutustuaksesi Rooman ympäristöön ja tutustuaksesi hieman enemmän italialaiseen kulttuuriin, olet onnekas.

Tarjolla on paljon retkiä ja opastettuja kierroksia, joihin voit ilmoittautua, jos haluat irrottautua kaupungin kaaoksesta ja tutustua muihin uskomattomiin paikkoihin, kuten Pompeijiin, Firenzeen, Napoliin tai vaikka Ostian arkeologisiin jäännöksiin tai Villa dell'Esteen ja Hadrianuksen huvilaan.

Huomaat, että vaihtoehtoja on jokaiseen makuun ja budjettiin, joten sukella tähän luetteloon ja valitse matkallesi parhaiten sopiva:

Varaa retki Pompeijiin Roomasta

6. Nauti Rooman viehätyksestä pyörällä

Tyypillinen pizzeria Trasteveressä
Tyypillinen pizzeria Trasteveressä

Rooman tutkiminen pyörällä on yksi hauskimmista retkistä, joita voit tehdä lomallasi ikuisessa kaupungissa.

Se on aktiviteetti, jonka avulla näet lyhyessä ajassa monia mielenkiintoisia paikkoja Roomassa, esimerkiksi antiikin Rooman, Villa Borghesen, kaupungin keskustan tai Colosseumin ja Trasteveren alueet monien muiden paikkojen ohella.

Pyöräretket Roomassa kestävät yleensä noin 3-4 tuntia, mutta niiden etuna on se, että ne voi tehdä kuka tahansa matkustaja fyysisestä kunnosta riippumatta, sillä tarjolla on sekä klassisia että sähköpyöriä. Lisäksi sinua seuraa koko ajan paikallinen opas, joka vie sinut helpoimmin saavutettaviin paikkoihin, ja reitin aikana voit pysähtyä joustavasti ottamaan haluamiasi valokuvia.

Varaa pyöräretki Roomassa

7. Tutustu italialaiseen ruokaan osallistumalla gastronomiselle kierrokselle Roomassa

Pizzeria Panattonin pizzavalikoimasta nauttiminen| ©Aimarmi
Pizzeria Panattonin pizzavalikoimasta nauttiminen| ©Aimarmi

Kun ajattelet Italiaa, ajattelet myös sen herkullista ruokaa. Keittiö, joka on ylittänyt rajat ja valloittanut sydämet kaikkialla maailmassa.

Sen lisäksi, että voit nauttia sen ihanista ruokalajeista Rooman ravintoloissa, sinulla on Rooman-matkasi aikana mahdollisuus osallistua gastronomiselle kierrokselle, jolla voit tutustua paikallisiin tuotteisiin Campo de' Fiorin kaltaisilla markkinoilla ja Trasteveren tai juutalaiskorttelin kaltaisten kaupunginosien gourmet-tiloissa.

Ja mikä parasta: tarjolla on maistiaisia! Pizzoja, pastaa, gelatoa, paistettuja artisokkia ja monia muita kaupungin tyypillisiä ruokia.

Parasta tämäntyyppisissä kiertoajeluissa on se, että he eivät yleensä keskity vain gastronomiaan, vaan he käyttävät aikaa myös Rooman tunnusomaisiin paikkoihin tutustumiseen ( Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori jne.) ja antavat sinulle parhaat suositukset.) ja he antavat sinulle parhaat suositukset, jotta voit syödä kuin paikallinen Rooman vierailusi aikana.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, voit jopa osallistua Rooman kiertoajelulle, johon sisältyy ammattikokin kanssa järjestettävä ruoanlaittokurssi aidon roomalaisen pizzan valmistamiseksi.

Varaa Rooman ruokakierros

8. Tutustu Rooman boheemiin Trasteveren kaupunginosaan

Trilussa-aukio| ©Jim Naureckas
Trilussa-aukio| ©Jim Naureckas

Trastevere on yksi Rooman viehättävimmistä kaupunginosista. Verrattuna muihin kaupunginosiin, jotka ovat täynnä turisteja, siellä on rento ja boheemi ilmapiiri, johon rakastut varmasti.

Siksi et voi jättää väliin kierrosta Trasteveressä Rooman-lomallasi. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, suosittelen valitsemaan yksityisen kierroksen, sillä näin voit nauttia sen ihmeistä omaan tahtiisi ja sovittaa reitin niihin paikkoihin, joiden näkemisestä olet eniten kiinnostunut.

Lisäksi Trasteveren yksityisillä kierroksilla luot oppaan kanssa hyvin läheisen ja rennon ilmapiirin, mikä tekee retkestä erittäin viihdyttävän kokemuksen. Voit jopa pyytää oppaalta henkilökohtaisia ravintolasuosituksia, joista on hyötyä vierailun aikana, jos haluat jäädä illalliselle Trastevereen.

Varaa Trasteveren ja juutalaisgheton retki

9. Hyppää Vespan kyytiin ja tutustu Roomaan

Vespalla| ©jor baeke
Vespalla| ©jor baeke

Haaveiletko siitä, että voisit matkia Audrey Hepburnia ja Gregory Peckiä elokuvassa "Roman Holiday" ja tutustua ikuiseen kaupunkiin Vespan kyydissä? Tämä on yksi hauskimmista Rooman kierroksista!

Vespa on yksi italialaisen kulttuurin tunnetuimmista symboleista sen lukuisten elokuvissa esiintymisten ansiosta, ja mahdollisuus tutustua maan pääkaupunkiin sellaisen kyydissä on unohtumaton kokemus.

Jos et osaa ajaa moottoripyörää, ei hätää, sillä tällä kiertomatkalla matkustat matkustajana ja matkan aikana sinua seuraa yksityinen kuljettaja, joka näyttää sinulle sen tärkeimmät monumentit ja joitakin mielettömiä salaisia paikkoja. Matkan varrella pysähdytään, jotta voit ottaa kaikki haluamasi kuvat.

Vuokraa skootteri Roomassa

10. Pidä hauskaa kiertämällä keisarillista Roomaa golfkärryllä

Vierailu Trevin suihkulähteellä| ©Radek Kucharski
Vierailu Trevin suihkulähteellä| ©Radek Kucharski

Toinen hieno tapa viettää unohtumaton päivä Roomassa on nousta golfkärryn kyytiin ja antaa kuljettaa itseäsi keisarillisen Rooman kaduilla samalla, kun kuljettajan opas kertoo sen monumenttien historiasta.

Noin kolmen tunnin kierroksella nautit parhaista näkymistä Colosseumille, Pantheonille tai Circus Maximukselle samalla, kun opas kertoo Rooman suurten keisarien taisteluista.

Trevin suihkulähteen ohi kulkiessasi voit heittää kolikkoa ja ottaa valokuvan, sillä tällä kierroksella voit pysähtyä tunnusomaisimmilla paikoilla, jotta voit kävellä niiden ympäri ja katsella roomalaisten muistomerkkien kauneutta kaikessa rauhassa.

Varaa golfkärrykierros Roomassa

11. Kävele Rooman kaduilla tähtien alla

Rooman katu yöllä| ©Dylan Freedom
Rooman katu yöllä| ©Dylan Freedom

Olen varma, että yöllinen Rooman kierros on yksi niistä kokemuksista, joista nautit eniten lomasi aikana ja josta viet mukanasi aivan erityisen muiston.

Se ei voi puuttua Roomassa tekemisen arvoisten asioiden listalta! Kaupunki on kietoutunut romanttiseen ja arvoitukselliseen tunnelmaan, ja kävely Rooman monumentaalisilla kaduilla samalla kun näet sen kirkkojen, palatsien ja aukioiden loistavan, on erittäin jännittävä kokemus.

Lisäksi yksi Rooman yökierroksen eduista päiväkierroksiin verrattuna on se, että yöllä kaduilla ei yleensä ole niin paljon väkijoukkoja ja kävely on paljon rauhallisempaa. Suosittelen tekemään sen erityisesti kesäöinä, se on yksinkertaisesti maagista!

Jos haluat tietää lisää tällaisista aktiviteeteista, älä jätä väliin postausta Parhaat yökierrokset Roomassa, josta löydät paljon ehdotuksia.


Tärkeimmät retkikohteet Roomassa

Trevin suihkulähde
Trevin suihkulähde

Rooman kaupungin voi karkeasti ottaen jakaa neljään matkailualueeseen: antiikin Rooma, jonka tärkeimmät nähtävyydet ovat Colosseum ja Forum Romanum; Vatikaanivaltio, jonka maamerkki on Pietarinaukio; Trasteveren kaupunginosa ja Rooman keskusta, jonka ehdoton nähtävyys on Trevin suihkulähde, Pantheon ja Piazza Navona. Ellei varaamasi kiertoajelu koske jotakin tiettyä kaupunginosaa tai aluetta, kaikki kiertoajelut kattavat yleensä seuraavat pysähdyspaikat:

Fontana del Tritone

Se sijaitsee yleensä kiertoajelukierroksen kokoontumispaikkana Piazza Barberinilla, ja se on Berninin suunnittelema barokkiaikainen suihkulähde. Sen lisäksi, että opas kertoo sinulle Tritonin myytistä, hän varmasti käyttää tätä pysähdyspaikkaa hyväkseen kertoakseen sinulle toimittaja Margaret Fullerista, sillä aukiolla on hänelle omistettu muistolaatta.

Piazza Navona

Rooman suurin aukio barokkiaiheisine suihkulähteineen on yksi niistä alueista, jotka lumoavat eniten ikuisen kaupungin kävijöitä. Näiden patsaiden ympärille on taottu monia legendoja, jotka edustavat niiden rakentamisajankohdan (1600-luvun puoliväli) suuria jokia; opas selittää useita niistä ja kertoo, mitkä niistä ovat luotettavimpia.

Trevin suihkulähde

Epäilemättä Rooman edustavin suihkulähde sekä suurin. Ota mukaan kolikoita, sillä olet varmasti kuullut, että perinteisesti niitä heitetään takaperin: yksi palatakseen Roomaan ja kaksi rakkauden löytämiseksi.

Pantheon

Oppaasi käyttää tätä pysähdyspaikkaa luultavasti kertoakseen sinulle Rooman yhdistymisestä, sillä Pantheoniin on laskettu lepäämään yhdistetyn Italian ensimmäisen kuninkaan Viktor Emmanuel II:n jäännökset. Yritä pysyä mukana selityksessä, kun katselet tätä roomalaisen arkkitehtuurin ihmettä; varoitan sinua, ettei se ole helppoa. Sisäänpääsy on ilmainen.

Pyhän Ignatius Loyolan kirkko

Barokkityylinen, 1600- ja 1700-luvuilla rakennettu kirkko, jossa on maailman uskonnoille omistetun temppelin pienoismalli ja hyvin erikoinen optinen illuusio, jonka Rooman matkaoppaasi voi paljastaa sinulle. Vapaa pääsy.

Hadrianuksen temppeli

Tämä 1. vuosisadan korinttilaistyylinen temppeli on paras paikka oppia Rooman muinaisten keisarien historiasta. Oppaasi ei varmasti jätä tätä tilaisuutta käyttämättä.

Järjestä opastettu kierros Roomassa

Villa Borghesen puutarhat
Villa Borghesen puutarhat

Miten pääset tapaamispaikalle

Rooman kävelykierrosten kokoontumispaikat ovat yleensä keskeisillä paikoilla. Tritonin suihkulähde, Piazza Trilussa Trasteveressä, Piazza del Popolo, Piazza de Campo de Fiori, Via Labicana... Suosittelen, että menet metrolla keskeiselle pysäkille ja kävelet sen jälkeen tapaamispaikalle (voit kysyä oppaaltasi viitepistettä kierrosta varatessasi).

Aikataulut

Voit yleensä valita Rooman kiertoajelullesi useiden aikataulujen joukosta. Kierroksia on yleensä tarjolla viikonpäivinä joka päivä, mutta huomaa, että useimmat Rooman museot ovat maanantaisin suljettuina, joten kävijät voivat käyttää tilaisuuden hyväkseen tutustumalla nähtävyyksiin kaupungin keskustassa. Kuten missä tahansa suurkaupungissa, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä turistialueilla on yleensä enemmän väkeä.

Kierrosten kesto

Kierrokset kestävät yleensä kahdesta kolmeen tuntia riippuen siitä, minkä vaihtoehdon valitset. Kävelykierrokset Rooman keskustassa ovat riittävän pitkiä, jotta voit tutustua merkittävimpien kohteiden historiaan ja palata niihin rauhassa, mutta jos valitset Colosseumin ja Forum Romanum -kävelykierroksen, muista, että monumenttien sisällä vietetty aika voi jäädä lyhyeksi, jos haluat tutustua niihin perusteellisesti.

Ateriat

Ota mukaan vettä ja välipaloja. Pidemmillä kierroksilla on yleensä 15 minuutin pysähdys kierroksen puolivälissä. Riippuen siitä, mihin kierros päättyy, oppaasi todennäköisesti suosittelee paikkoja, joissa voit syödä tai ruokailla muualla kuin kaupungin yleisessä hälinässä.

Kierrokset lasten kanssa

Jos kierros ei ole pitkä, lapset selviytyvät siitä erinomaisesti, sillä he ovat ulkona ja voivat juosta ja leikkiä (ei kuten museossa, jossa heidän on seisottava paikallaan) samalla kun opas esittelee heille nähtävyyksiä. Useimmilla kierroksilla (etenkin kaupungin keskustassa) kuljettavat matkat ovat melko helppoja, mutta muista, että useimmilla pysähdyspaikoilla ei ole tilaa istua.

Anan matkavinkki

Jos voit valita päivämäärän opastetulle kierrokselle, vältä viikonloppuja ja yleisiä vapaapäiviä, sillä silloin suurin osa turisteista on yleensä Rooman keskustassa.

Vinkkejä Roomassa järjestettävästä opastetusta kierroksesta kiinnostuneille matkailijoille

Piazza Navonan suihkulähde
Piazza Navonan suihkulähde

Tapaamispaikan löytäminen, aikataulun valitseminen ja repun pakkaaminen on tärkeää, mutta on muitakin yksityiskohtia, jotka sinun kannattaa tietää ennen Rooman kierrokselle lähtöä. Tässä ovat parhaat vinkkini:

  1. Tarkista kieli. Sinulla ei tule olemaan ongelmia, koska näitä kierroksia on tarjolla useilla kielillä (espanja, portugali, englanti, saksa ja ranska ovat yleisimpiä), mutta tarkista saatavuus valitsemallasi ajalla ja kielellä. Toinen vinkki on se, että kaupunkikierros ei ole oikea aika kielten harjoitteluun, vaan nautit siitä paljon enemmän omalla äidinkielelläsi. 2. Ota selvää, että kaupunkikierroksella ei ole aikaa kielten harjoitteluun. Käytä mukavia kenkiä. Kävelet useita tunteja ja seisot pitkään, sillä joskus kierroksen aikana ei ole paikkaa, jossa istua. Varmista, että kenkäsi eivät ole uudet eivätkä hankaa (varo kesäkenkiä). Ota varmuuden vuoksi mukaan laastareita. 3. Ota mukaan kenkiä. Kysele kysymyksiä. Kysy suosituksia ruokailuun kuin paikalliset tai juhlimaan lähtemiseen, kysy parhaista näköalapaikoista, joista voit ottaa parhaat valokuvat, omaperäisimmistä matkamuistoista, joita voit ostaa Roomasta, piilotetuista paikoista, joita et voi jättää väliin, retkistä, jotka täydentävät matkaasi... Kysy niin paljon kysymyksiä kuin haluat, sillä kaupungissa ei aina ole asiantuntevaa opasta vastaamassa. 4. Kysy, mitä haluat tietää. Tee muistiinpanoja. Okei, ehkä se on liioittelua, mutta itse olen useammin kuin kerran nauttinut kävelykierroksilla saamistani tarinoista niin paljon, että olen huomannut tekeväni muistiinpanoja kännykkääni. Viime aikoina olen ottanut kävelykierroksille mukaani muistikirjan ja kynän, koska en halua unohtaa mitään. Se on myös ihanteellinen harjoitus, jos aiot myöhemmin tehdä matkavihkoa.

Jos olet kiinnostunut Rooman kiertomatkoista, sinua kiinnostaa myös

Borghesen galleria| ©Mateus Campos Felipe
Borghesen galleria| ©Mateus Campos Felipe

Jos kuulut niihin, jotka nauttivat tarinoista, yksityiskohdista ja anekdooteista tärkeimpien monumenttien takana, et voi lähteä Roomasta käymättä kahdella tärkeimmällä opastetulla kierroksella: Colosseumilla ja Vatikaanissa. Molemmissa paikoissa on ihana kävellä ympäriinsä ja ottaa tuhansia kuvia, mutta et ymmärrä niitä täysin, ennen kuin osallistut opastetulle kierrokselle. Tässä ovat oppaat, joista olen kirjoittanut Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset y Colosseumin kierrokset siltä varalta, että olet kiinnostunut järjestämään oman opastetun kierroksen.

Jos haluat päästä pois kuljetun tien päältä, suosittelen käymään uskomattomassa Borghesen galleriassa (joka sijaitsee myös yhdessä kauneimmista puistoista, joita olen koskaan nähnyt). Tämä on artikkeli, jonka kirjoitin siitä, Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liputjonka voit lukea, jotta voit järjestää vierailusi.