Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

5 ruokapaikkaa Vatikaanin lähellä

Kun suunnittelet matkaa Roomaan, kuvittelet luultavasti syöväsi paljon ja hyvin. Joskus täydellisen paikan löytäminen voi kuitenkin tuntua vaikealta, etenkin turistialueilla. Tässä ovat suosikkini.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

5 ruokapaikkaa Vatikaanin lähellä

Taikinan valmistelu herkullista pizzaa varten | Nadia Spetniskaya

Ruudulliset pöytäliinat, parmesaanituoksu ja loputon spagetti carbonara. Kyllä, suu kuohuu, sillä tämä on se, mikä sinua odottaa, kun saavut pastan pääkaupunkiin. Ja olen varma, että kun pääset perille, teet yhden (tai useamman) pysähdyksen Vatikaanissa.

Ja olen varma, että niin paljon taidetta nähtyäsi sinulle tulee nälkä. Muistan, että kun olin ensimmäistä kertaa alueella, päätin osallistua yhdelle Vatikaanin museoiden opastetulle kierrokselle keskipäivällä, ja kun olin valmis, olin nälissäni.

Mutta jotta et jäisi tyhjin vatsoin kiinni keskellä tällaista turistialuetta tietämättä, minne mennä, olen laatinut tämän listan suosikkipaikoistani, jotta et päädy "ansoihin", joita kaupunki on joskus valmistellut turisteille. Uskalla syödä kuin paikallinen äläkä jätä väliin seuraavia:

1. Parhaat pizzat perheystävällisessä ilmapiirissä Nicòssa

Herkullinen italialainen pizza| ©Nik Owens
Herkullinen italialainen pizza| ©Nik Owens

Jos etsit hyvää ja monipuolista ruokalistaa aidossa ravintolassa, kokeile Nicòa, Pratin kaupunginosassa (vain muutaman metrin päässä Vatikaanista) sijaitsevaa viihtyisää ravintolaa, jossa voit ruokailla roomalaisten ympäröimänä ja tuskin kuulet turisteja.

Siellä käyvät pääasiassa alueella asuvat perheet ja alueella opiskelevat nuoret (lähistöllä on useita lukioita ja korkeakouluja), joten siellä on hyvät hinnat ja hyvä laatu.

Täällä voit syödä tyypillistä roomalaista pizzaa, ohutta, jossa on rapeat reunat. Syöt koko annoksen loppuun ilman kylläisyyden tunnetta (mitä tapahtuu paksummilla pizzoilla). Klassisin on margherita (tomaattia ja mozzarellaa), mutta kysy tarjoilijoilta neuvoja tai tilaa vaikka eri pizzoja, jotta voit kokeilla vähän jokaista.

 • Missä: Viale Angelico, 6.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Se on yksi niistä perheomisteisista paikoista, hyvin autenttinen ja hyvin "lähiöläinen", ja sen laatutaso ja ilmapiiri ovat erittäin hyvät.
 • Suositellaan, jos... etsit perinteistä italialaista päivällistä, jossa on laaja valikoima ruokalistalla, josta voit valita.

Varaa gastronominen kiertoajelu Vatikaaniin

2. Välipala ja aamiainen Panificio Marè Prati -ravintolassa

Italialaiset leivonnaiset| ©Louis Hansel
Italialaiset leivonnaiset| ©Louis Hansel

Jos et ole vieläkään saanut tarpeeksi croissanteja (koskaan ei voi saada tarpeeksi), kutsun sinut pysähtymään tähän piilotettuun helmeen (sanon piilotettu, koska sillä on hyvin pieni sisäänkäynti ja se jää täysin huomaamatta) ostamaan parhaita leivonnaisia, joita tulet koskaan maistamaan Roomassa. Sen lisäksi, että tämä historiallinen leipomo myy leivonnaisia yleisölle, se toimittaa niitä myös moniin kaupungin ravintoloihin ja baareihin.

Hinnat ovat naurettavat. Cornetto de cioccolato, suosikkini, maksaa 40 senttiä. Et voi ottaa vain yhtä, anteeksi! Ajattele vain, että kaiken sen kävelyn jälkeen, mitä olet tehnyt ja mitä vielä on tehtävä, nämä kalorit tuskin asettuvat kehoosi. Löydät sen osoitteesta Viale Angelico, 88, ja sinun on laskeuduttava lyhyttä portaikkoa alas paratiisiin. Tässä heidän nettisivunsa ruokahalun herättämiseksi: Panificio Marè Prati.

 • Missä se on: Viale Angelico 88
 • Miksi pidän tästä paikasta: Makeisten laaja valikoima ja laatu ovat lyömättömiä. Ja hinnat myös!
 • Suositellaan, jos... haluat makeaa välipalaa alueella ollessasi, mutta et etsi paikkaa, jossa istua. Kaikki täällä on take away.

Varaa Rooman ruokakierros

3. Osta parhaat pastaruoat mukaan Pastasciuttasta

Pasta lautanen| ©Amirali Mirhashemian
Pasta lautanen| ©Amirali Mirhashemian

Koskaan ei ole take away -pasta-annos ollut näin hyvä. Viimeksi kun kävin Vatikaanin museoissa, lähdin nälkäisenä ja aikapulassa. Hyödynsimme sitä, että Castel St Angelon ympärillä ei ollut paljon ihmisiä, ja päätimme ostaa pari pastaruokaa mukaan otettavaksi ja syödä ne sillalla, josta avautuvat näkymät joelle.

Menimme sisään matalin odotuksin, mutta yllätyimme iloisesti pastan ja sen kastikkeiden laadusta. Heillä on kaikenlaisia pastalajikkeita ja lisukkeita, joten he valmistavat haluamasi ruokalajin muutamassa sekunnissa (voit nähdä, miten he tekevät sen lasin läpi), ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla on se valmiina laatikossa mukaan otettavaksi.

Harkitse tätä vaihtoehtoa, jos haluat syödä mukavasti asunnossasi tai hotellissasi, tai jos haluat tehdä kuten minä tein ja etsiä Rooman kaduilta maisemia, joista haluat nauttia aterian aikana. Tämä on heidän verkkosivunsa.

 • Missä se on: Via delle Grazie, 5
 • Miksi pidän tästä paikasta: Harva paikka tarjoaa näin hyvää, nopeaa ja halpaa palvelua
 • Suositellaan, jos... sinulla on kiire (ja nälkä) etkä halua luopua tyypillisestä italialaisesta pastasta, hyvin tehty.

Varaa gastronominen kierros Vatikaaniin

4. Voileipiä gourmet-herkkujen kera Bono Romassa!

Italialaiset leikkeleet| ©Theme Photos
Italialaiset leikkeleet| ©Theme Photos

Kuka on sanonut, että niinkin yksinkertainen asia kuin voileipä ei voisi olla yhtä herkullinen kuin hienostunut menu? Tiedämme jo, että italialaiset ovat mestareita leivänvalmistuksessa, mutta kun siihen yhdistetään viiden tähden lihavalmisteita, lopputulos voi olla eeppinen.

Jos haluat nopean mutta maukkaan aterian, Bono Roma erottuu eduksesi. Voit ottaa yhden heidän ruokalistallaan olevista uskomattomista "Paninos"-annoksista mukaan ja syödä sen missä tahansa kaupungin taianomaisissa kulmissa. Oma suosikkini on Monti, jossa on mortadellaa, brie-juustoa, pistaasipateeta ja rucolaa. Sinun on todella pakko kokeilla mitä tahansa ruokalistan herkkuja.

 • Missä: Via di Porta Cavalleggeri, 109/111.
 • Miksi pidän tästä paikasta: raaka-aineet ovat ensiluokkaisia, palvelu on nopeaa, henkilökunta erittäin huomaavaista ja hinta on erittäin edullinen.
 • Suositellaan, jos... haluat kokeilla tyypillistä italialaista "paninoa", joka on erittäin laadukasta ja nauttia parhaista kylmistä liharuoista.

Varaa gastronominen kiertoajelu Vatikaaniin

5. Roomassa on myös loistavaa sushia, ja kaupungin paras sushi on Temakinhossa

Sushi| ©Vinicius Benedit
Sushi| ©Vinicius Benedit

Oletko kyllästynyt pastaan ja pizzaan, jos olet ollut kaupungissa muutaman päivän? Älä huoli, en ikinä myönnä sitä ääneen, mutta myönnän, että minullekin on käynyt niin. Jos olet saanut tarpeeksesi pastasta, pizzasta, lasagnesta, risotosta ja gnocchista, olet enemmän kuin oikeutettu etsimään jotain hieman eksoottisempaa.

Ja jos pidät sushista, olet onnekas, sillä Vatikaanin lähellä on parasta, mitä olen Roomassa syönyt. Temakinho on brasilialais-japanilaisen fuusioravintolan ketju (eksoottista, varoitin sinua!), joka valmistaa uskomattomia rullia ja cocktaileja, jotka kutsuvat viettämään yön terassilla istuen. Rakennus on myös vierailun arvoinen: se on tyypillinen kolmikerroksinen klassinen italialainen palazzo, joka on muunnettu trendikkäästi sisustetuksi ravintolaksi.

 • Missä se on: Via dei Serpenti, 16
 • Miksi pidän tästä paikasta: Luulen, että toistelisin itseäni liikaa, jos sanoisin, että se on yksi maukkaimmista aasialaisista ravintoloista, joita olen koskaan maistanut, mutta minun on pakko vakuuttaa. Vastustamaton!
 • Suositellaan, jos... haluat kokeilla jotakin erilaista ja vierailla eräässä Rooman trendikkäimmistä ravintoloistamme juuri nyt.

Varaa gastronominen kierros Vatikaaniin