5 ruokapaikkaa Vatikaanin lähellä

Kun suunnittelet matkaa Roomaan, kuvittelet luultavasti syöväsi paljon ja hyvin. Mutta joskus täydellisen paikan löytäminen voi tuntua vaikealta. Tässä ovat suosikkini

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

5 ruokapaikkaa Vatikaanin lähellä

Taikinan valmistelu herkullista pizzaa varten | Nadia Spetniskaya

Ruudulliset pöytäliinat, parmesaanituoksu ja loputon spagetti carbonara. Kyllä, suu kuohuu, sillä tämä on se, mikä sinua odottaa, kun saavut pastan pääkaupunkiin. Ja kun pääset perille, pysähdy varmasti yhdellä (tai useammalla) pysähdyksellä Vatikaanissa, sillä niin paljon taidetta, että ruokahalu kasvaa.

Jotta et jäisi tyhjään vatsaan keskellä tällaista turistialuetta tietämättä, minne mennä, suosittelen, että osallistut gastronomiselle kierrokselle Vatikaaniin, jossa maistelet erilaisia italialaisia erikoisuuksia ja maistelet monenlaisia viinejä. Vierailet myös pizzeriassa, jossa on yli 80 ehdotusta. Ja jos etsit lisää vaihtoehtoja, tässä on luettelo suosikkipaikoistani:

1. Parhaat pizzat perheystävällisessä ilmapiirissä, Nicòssa

Herkullinen italialainen pizza| ©Nik Owens
Herkullinen italialainen pizza| ©Nik Owens

Jos etsit hyvää ja monipuolista ruokalistaa aidossa ravintolassa, kokeile Nicòa, viihtyisää ravintolaa Pratin kaupunginosassa (vain muutaman metrin päässä Vatikaanista), jossa voit ruokailla roomalaisten ympäröimänä ja tuskin kuulet turisteja.

Siellä käyvät pääasiassa alueella asuvat perheet ja alueella opiskelevat nuoret (lähistöllä on useita lukioita ja korkeakouluja), joten siellä on hyvät hinnat ja hyvä laatu.

Täällä voit syödä tyypillistä roomalaista pizzaa, ohutta, jossa on rapeat reunat. Syöt koko annoksen loppuun ilman kylläisyyden tunnetta (mitä tapahtuu paksummilla pizzoilla). Klassisin on margherita (tomaattia ja mozzarellaa), mutta anna tarjoilijoiden neuvoa sinua tai tilaa vaikka eri pizzoja, jotta voit kokeilla vähän jokaista.

 • Missä: Viale Angelico, 6.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Se on yksi niistä perheomisteisista paikoista, hyvin autenttinen ja hyvin "lähiöläinen", jossa on erittäin hyvä laatutaso ja tunnelma.
 • Suositellaan, jos... etsit perinteistä italialaista illallista, jonka ruokalistalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Varaa gastronominen kiertoajelu Vatikaaniin

2. Välipala ja aamiainen Panificio Marè Prati -ravintolassa

Italialaisia leivonnaisia| ©Louis Hansel
Italialaisia leivonnaisia| ©Louis Hansel

Jos et ole vieläkään saanut tarpeeksi croissanteja (koskaan ei voi saada tarpeeksi), kutsun sinut pysähtymään tähän piilotettuun helmi (sanon piilotettu, koska sillä on hyvin pieni sisäänkäynti ja se jää täysin huomaamatta) ostamaan parhaita leivonnaisia, joita tulet koskaan maistamaan Roomassa. Sen lisäksi, että tämä historiallinen leipomo myy leivonnaisia yleisölle, se toimittaa niitä myös moniin kaupungin ravintoloihin ja baareihin.

Hinnat ovat naurettavat. Cornetto de cioccolato, suosikkini, maksaa 40 senttiä. Et voi ottaa vain yhtä, anteeksi! Ajattele vain, että kaiken sen kävelyn jälkeen, mitä olet tehnyt ja mitä vielä on tehtävä, nämä kalorit tuskin asettuvat kehoosi. Löydät sen osoitteesta Viale Angelico, 88, ja sinun on laskeuduttava lyhyttä portaikkoa alas paratiisiin. Tässä on sen verkkosivut ruokahalusi herättämiseksi: Panificio Marè Prati.

 • Missä se sijaitsee: Viale Angelico 88
 • Miksipidän tästä paikasta: Makeisten laaja valikoima ja laatu ovat lyömättömiä. Ja hinnat myös!
 • Suositellaan, jos... haluat napostella jotain makeaa, kun olet alueella, mutta et etsi paikkaa, jossa istua. Kaikki täällä on mahdollista ottaa mukaan.

Varaa Rooman ruokakierros

3. Hae parhaat pastaruoat mukaan Pastasciuttasta

Pasta-annos| ©Amirali Mirhashemian
Pasta-annos| ©Amirali Mirhashemian

Take away -pasta-annos ei ole koskaan ollut näin hyvä. Kun viimeksi kävin opastetulla kierroksella Vatikaanin museoissa, lähdin nälkäisenä ja ajan kanssa. Hyödynsimme sitä, että Castel St Angelon ympärillä ei ollut paljon ihmisiä, ja päätimme ostaa pari pastaruokaa mukaan otettavaksi ja syödä ne sillalla, josta avautuvat näkymät joelle.

Menimme sisään matalin odotuksin, mutta yllätyimme iloisesti pastan ja sen kastikkeiden laadusta. Heillä on kaikenlaisia pastalajikkeita ja lisukkeita, joten he valmistavat haluamasi ruokalajin muutamassa sekunnissa (voit nähdä, miten he tekevät sen lasin läpi) ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla on se valmiina laatikossa mukaan otettavaksi.

Harkitse tätä vaihtoehtoa, jos haluat syödä rauhassa asunnossa tai hotellissa, jossa majoitut, tai jos teet mieluummin niin kuin minä tein ja etsit aterian aikana haluamasi maisemat Rooman kaduilta. Tämä on heidän verkkosivustonsa.

 • Missä se sijaitsee: Via delle Grazie, 5.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Harva paikka tarjoaa näin hyvää, nopeaa ja halpaa palvelua.
 • Suositellaan, jos... sinulla on kiire (ja nälkä) etkä halua luopua tyypillisen italialaisen pastan syömisestä, hyvin tehty.

Varaa gastronominen kierros Vatikaaniin

4. Voileipiä gourmet-herkkujen kera Bono Romassa

Italialaiset leikkeleet| ©Theme Photos
Italialaiset leikkeleet| ©Theme Photos

Kuka on sanonut, että niinkin yksinkertainen asia kuin voileipä ei voisi olla yhtä herkullinen kuin hienostunut menu? Tiedämme, että italialaiset ovat mestareita leivänvalmistuksessa, mutta jos siihen yhdistetään viiden tähden leikkeleitä, lopputulos voi olla eeppinen.

Jos haluat nopean mutta maukkaan aterian, Bono Roma erottuu eduksesi. Voit ottaa yhden heidän ruokalistallaan olevista uskomattomista "Paninos"-annoksista mukaan ja syödä sen missä tahansa kaupungin taianomaisissa kulmissa. Oma suosikkini on Monti, jossa on mortadellaa, brie-juustoa, pistaasipateeta ja rucolaa. Sinun on todella pakko kokeilla mitä tahansa ruokalistan herkkuja.

 • Missä: Via di Porta Cavalleggeri, 109/111.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Ainesosat ovat ensiluokkaisia, palvelu on nopeaa, henkilökunta erittäin huomaavaista ja hinta on erittäin edullinen.
 • Suositellaan, jos... haluat kokeilla tyypillistä italialaista "panino italianoa", joka on erittäin laadukasta, ja nauttia parhaista savustetuista lihoista.

Varaa gastronominen kiertoajelu Vatikaaniin

5. Roomassa on myös loistavaa sushia, ja kaupungin paras sushi on Temakinhossa

Sushi| ©Vinicius Benedit
Sushi| ©Vinicius Benedit

Oletko kyllästynyt pastaan ja pizzaan, jos olet ollut kaupungissa muutaman päivän? Älä huoli, en ikinä myönnä sitä ääneen, mutta myönnän, että minullekin on käynyt niin. Jos olet saanut tarpeeksesi pastasta, pizzasta, lasagnesta, risotosta ja gnocchista, olet enemmän kuin oikeutettu etsimään jotain hieman eksoottisempaa.

Ja jos pidät sushista, olet onnekas, sillä Vatikaanin lähellä on parasta, mitä olen Roomassa syönyt. Temakinho on brasilialais-japanilaisen fuusioravintolan ketju (eksoottista, varoitin sinua!), joka valmistaa uskomattomia rullia ja cocktaileja, jotka kutsuvat viettämään yön terassilla istuen. Rakennus on myös vierailun arvoinen: se on tyypillinen kolmikerroksinen klassinen italialainen palazzo, joka on muutettu trendikkääksi ravintolaksi.

 • Missä: Via dei Serpenti, 16
 • Miksi pidän tästä paikasta: Taidan toistaa itseäni liikaa, jos sanon, että tämä on yksi maukkaimmista aasialaisista ruokalajeista, joita olen koskaan syönyt, mutta minun on pakko vakuuttaa - vastustamaton!
 • Suositellaan, jos... haluat kokeilla jotain erilaista ja vierailla yhdessä Rooman tämän hetken trendikkäimmistä ravintoloista.

Varaa gastronominen kierros Vatikaaniin