Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset

Vatikaanin museot ovat epäilemättä pakollinen pysähdyspaikka jokaisella Rooman-matkalla. Sikstuksen kappeli, galleriat ja sisällä olevat taideteokset tekevät siitä yhden maailman suosituimmista museoista. Aiotko jättää sen väliin?

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset

Näkymä Vatikaaniin | © Gabriela Clare Marino

Vatikaanin museot sekä Pietarinaukio ja kupoli ovat sen tärkeimpiä maamerkkejä, joten Vatikaani on ehdoton nähtävyys Rooman nähtävyyksien ja tekemisten joukossa. Sen muurien takana oleva historia ei ole oppikirjoissa, ja se on yksi tärkeimmistä syistä vierailla täällä.

Vatikaanin museoihin tutustuminen yksin on täysin erilainen kokemus kuin vierailu erikoistuneen oppaan kanssa , joka selittää ja asettaa museoiden vuosisatojen taiteen kontekstiin. Matkan valitseminen monien vaihtoehtojen joukosta voi olla ylivoimaista, mutta nämä ovat parhaat vaihtoehdot:

Paras vaihtoehto

Rooman Vatikaanin museo ja Sikstuksen kappeli Opastettu kierros

Pienryhmäopastus parhaaseen hintaan

Jos etsit opastettua kierrosta Vatikaaniin edulliseen hintaan ja pienessä ryhmässä, tämä on paras vaihtoehto.

Kun haluat valita parhaat opastetut kierrokset Vatikaaniin, suosittelen harkitsemaan vaihtoehtoja, kuten pienryhmäkierrosta Vatikaaniin, joka sisältää käytännössä saman kuin yleinen kierros hieman korkeammalla hinnalla.

Suuri ero on se, että lähdet enintään 12-14 hengen ryhmässä. Näin pääset myös lähemmäs opasta, jolloin sinun on helpompi kysyä häneltä kaikki kysymyksesi.

Miksi tätä vaihtoehtoa suositellaan: Muissa paikoissa se ei ole niin tärkeää, mutta Vatikaanin museot ovat täynnä ihmisiä (valitettavasti yksi paikan suurimmista haittapuolista on melu museosta huolimatta), eikä opas voi korottaa ääntään, joten jos hän puhuu pienelle ryhmälle, se on paljon parempi.


Premium-vaihtoehto

Yksityiskierros Vatikaanin museoissa

Yksityinen kierros Vatikaanissa

Jos haluat välttää ryhmiä, kulkea omaan tahtiin ja saada henkilökohtaisen selityksen, tämä on paras yksityinen kierros Vatikaaniin.

Vatikaanin yksityisen kierroksen ansiosta voit mukauttaa reittiä museoiden niiden alueiden mukaan, joista olet eniten kiinnostunut (useimmiten oppailla ei ole mitään ongelmaa muuttaa reittiä, ja he poikkeavat mielellään jopa viralliselta reitiltä), ja saat tietysti henkilökohtaisia selityksiä, joista saat paljon enemmän irti.

Sikstuksen kappelissa (Vatikaanin museoiden tähti) vietetty aika riittää selittämään freskot täydellisesti ja olemaan eksymättä maalausten takana olevaan tietomäärään.

Tämä yksityinen kierros Vatikaaniin sisältää tiettyjä teoksia koskevien selitysten lisäksi myös mielenkiintoista tietoa siitä , mitä Vatikaanissa on nähtävää ja tehtävää, kuten alueen arkkitehtuurin tarkkailua, tietoa Vatikaanin poliittisesta ja uskonnollisesta elämästä (joka ansaitsisi sarjan, ja itse asiassa niitä on useita) ja anekdootteja, joita useimmat turistit eivät tiedä.

Miksi tätä vaihtoehtoa suositellaan: Yksityinen opas sinulle ja ryhmällesi on ylellisyyttä. Voit kysyä häneltä kaikki kysymyksesi ja uteliaisuutesi, ja hän tietenkin painottaa enemmän sinua eniten kiinnostavien asioiden selittämistä.


Miksi varata lippuja Vatikaaniin?

Kun saavut Pietarinkirkon tai Vatikaanin museoiden porteille, olet äärettömän kiitollinen siitä, että sinulla on liput taskussasi tai puhelimessasi eikä sinun tarvitse odottaa lipputoimiston kautta. Helloticketsissä kaikkiin Vatikaanin lippuihin ja Vatikaaniin varattuihin opastettuihin kierroksiin sisältyy mahdollisuus ohittaa jono, mikä on tärkeää, jotta museoon pääsee sisään tuoreena eikä tarvitse odottaa useita tunteja jonossa ja tulla sisään jo väsyneenä.

Pidä tämä mielessäsi, jos harkitset lippujen ostamista lipputoimistosta Roomaan saavuttuasi, sillä siinä tapauksessa joudut odottamaan pitkissä jonoissa, mikä voi heikentää kokemustasi Sikstuksen kappelissa tai Pietarinkirkossa.

Varaa yksityinen kierros Vatikaaniin

Mitä sinun on tiedettävä Vatikaanin opastetuista kierroksista?

Pietarinaukion pylväikkö| ©Patrick Schneider
Pietarinaukion pylväikkö| ©Patrick Schneider

Kun palkkaat opastetun kierroksen (ja tämä onnistuu lähes kaikissa tapauksissa), voit lakata murehtimasta kellonajoista, reiteistä ja odottelusta (suurin osa Vatikaanin kierroksista on jonottomia). Paradoksaalista kyllä, opastetulla kierroksella tuntee itsensä vähemmän turistiksi, koska ainoa huolenaihe on oppaan kertomat tarinat.

Ilmainen peruutus

Jos peruutat varauksen 24 tuntia etukäteen, saat hyvityksen. Näin voit mukauttaa suunnitelmiasi ennakoimattomien olosuhteiden sattuessa menettämättä rahojasi. Varmista varausta tehdessäsi, että liput sisältyvät hintaan, ja varmista, että pääsyä ei tarvitse järjestää jonottamatta: vaikka se saattaa tuntua perusasialta, mitään ei pidä pitää itsestäänselvyytenä.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Järjestä opastettu kierros Vatikaaniin

Vatikaanin museot| ©Ana Rey
Vatikaanin museot| ©Ana Rey

Aikataulu

Vaikka Vatikaanissa voi vierailla opastetulla kierroksella useaan eri aikaan, on suositeltavaa valita aikainen aamu, jotta Vatikaanin museoiden ruuhka-aika ei osu samaan aikaan.

Mitä ottaa mukaan

Yksi tärkeimmistä vinkeistä, jotka kannattaa pitää mielessä Vatikaanissa vieraillessa, on käyttää takkia tai huivia, joka peittää olkapäät ja kaula-aukot sisäänkäynnin ja vierailun aikana, sillä Vatikaani on hyvin tiukka pukeutumisen suhteen. Voit näyttää lippusetelin oppaalle matkapuhelimellasi, ja hän antaa sinulle liput, jos niitä ei ole jo lähetetty sinulle digitaalisessa muodossa.

Miten päästä Vatikaaniin

Vatikaani on kaukana Rooman historiallisesta keskustasta, mutta toisin kuin monet luulevat, Vatikaaniin pääsee Rooman keskustasta kävellen Piazza Navonan tai Campo di Fiorin kaltaisilta nähtävyyksiltä. Helpoin tapa päästä sinne on joka tapauksessa mennä metrolinjalla A Ottaviano S. Pietroon.

Kun olet perillä, opas kertoo, missä opastetun kierroksen kohtaamispaikka on, riippuen valitsemastasi kierroksesta: kaikki kohtaamispaikat ovat yleensä helposti löydettävissä, ja oppaalla on mukanaan selvästi tunnistettava esine, jotta voit havaita sen väkijoukosta.

Kesto

Vatikaanin kierros kestää noin kolme tuntia, mutta kokonaisaika voi vaihdella ja olla pidempi (harvoin lyhyempi). Jos haluat tutustua Vatikaanin museoiden kohokohtiin perusteellisesti, kiirehtimättä ja imemättä oppaan selityksiä, tätä lyhyempää kierrosta ei suositella. Jos vierailet Vatikaanissa omin päin, saatat olla kiinnostunut tästä Vatikaanin kierrosten pituutta käsittelevästä postauksesta.

Lounas alueella

Poistu alueelta lounaalle, ellei oppaasi anna erityistä suositusta ruokailusta Vatikaanin lähellä. Huomaa, että useimmat Pietarinaukion lähellä sijaitsevat paikat ovat kalliita, ja jotkut saattavat syyllistyä vakavaan syntiin tarjoamalla sinulle lautasellisen uudelleen lämmitettyä pastaa tai pizzaa.

Jos aiot jatkaa kierrosta alueella vierailun jälkeen, riittää, että pysyt poissa keskeisiltä alueilta tai kysyt oppaaltasi suositusta. Onneksi Italia on yksi Euroopan helpoimmista maista syödä hyvin ja edullisesti.

Retki lasten kanssa

Vatikaanin museoiden opastetulle kierrokselle ei suositella osallistumista lasten kanssa, ellei kierrosta ole mukautettu erityisesti lapsia varten. Kierros on pitkä pienille lapsille, museot ovat täynnä, eivätkä he tai sinä pääse nauttimaan Vatikaanin opastetun kierroksen eduista. Lastenvaunujen kanssa voi ruuhka-aikoina olla todellinen kaaos.

Erityisvaihtoehdot

Jos olet erityisen kiinnostunut taiteesta ja maalaustaiteesta, yleinen kierros voi tuntua lyhyeltä; onhan Vatikaanissa yksi maailman suurimmista taidekokoelmista. Jos olet taidehistorian ystävä, älä sulje pois mahdollisuutta tulla takaisin jonain toisena päivänä tutustumaan kokoelmaan perusteellisesti tai varata yksityinen kierros.

Anan matkavinkki

Vältä "oppaiden" palkkaamista, jotka lähestyvät sinua Pietarinaukiolla. Monet niistä ovat epävirallisia eivätkä ole päteviä antamaan laadukasta opastettua kierrosta.

Vatikaanin opastetusta Rooman kierroksesta kiinnostuneiden matkustajien usein esittämiä kysymyksiä

Ilmakuva Vatikaanin puutarhasta| ©Unsplah
Ilmakuva Vatikaanin puutarhasta| ©Unsplah

Miten minun pitäisi pukeutua Vatikaanissa?

Paikan erityispiirteiden vuoksi yksi Vatikaanin tärkeimmistä säännöistä on käyttää "säädyllisiä" vaatteita. Tämä tarkoittaa, että ei hattuja, ei henkselihihihnoja, ei dekolteitaan, ei housuja eikä lyhyitä hameita. Jos vierailusi Vatikaanissa on kesällä, voit käyttää pitkähihaista T-paitaa tai huivia Pietarinkirkkoon tai Vatikaanin museoihin mentäessäsi.

Onko Vatikaanissa kuuma?

Ei yhtä paljon kuin Colosseum tai Forum, mutta kyllä. Museot ovat katettu, mutta Pietarinaukiolla ei ole varjoa. Vaikka et jonottaisikaan Vatikaanin museoihin, ota mukaan vettä ja aurinkorasvaa, sillä olet menossa opastetulle kierrokselle.

Voinko mennä Vatikaanin museoihin repun kanssa?

Jos kyseessä ei ole suuri reppu tai matkalaukku, kyllä. Muussa tapauksessa sinun on jätettävä se lipunmyyntipisteeseen. Joka tapauksessa ei ole suositeltavaa lähteä millekään Rooman kiertoajelulle; tämä on kävelykaupunki, ja ylimääräinen paino vaikeuttaa siitä nauttimista.

Voinko tuoda ruokaa Vatikaanin museoihin?

Syöminen ja juominen ei ole sallittua näyttelytiloissa, joten jos sinulla on eväitä repussasi tai laukussasi, älä ota niitä esiin näyttelyssä käydessäsi.

Voinko ottaa valokuvia Vatikaanissa?

Salamavalot ja selfiekepit eivät ole sallittuja Vatikaanin museoissa. Kuvia saa ottaa matkapuhelimella ja kameralla, jossa ei ole ammattikäyttöön tarkoitettuja lisävarusteita (jälkimmäistä varten on pyydettävä erillinen lupa).

Pyhän Pietarin basilikan kohdalla on muistettava, että olet jumalanpalveluspaikalla; vaikka monet turistit eivät tätä kunnioitakaan, ei ole sopivaa ottaa valokuvia, kun kävijät yrittävät nauttia paikan välittämää hiljaisuutta. Säästä muistikorttisi Rooman muita ihmeitä tai Pietarinaukion kupolista avautuvia näkymiä varten.

Kannattaako Pietarin kupoliin kiivetä?

Vaikka sisäänpääsy Piet arinkirkkoon on ilmainen ja näet sen todennäköisesti Vatikaanin opastetun kierroksen aikana, Pietarinkirkon kupoliin kiipeäminen on erikseen maksullista. Jos olet hyväkuntoinen etkä kärsi klaustrofobiasta, se kannattaa tehdä. Muuten Gianicolo-kukkulalta avautuu hyvin samanlainen näkymä Pietarinaukiolle.

Voinko käydä Vatikaanin museoissa yöllä?

Vatikaanin museot ovat avoinna iltapäivisin ja iltaisin joissakin perjantaipäivissä (tosin näinä aikoina ei yleensä järjestetä kierroksia). Ota selvää, milloin ne ovat, ja hyödynnä niitä, jos olet Roomassa, sillä ne ovat yleensä paljon vähemmän täynnä.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Entä jos haluan liput vain Vatikaaniin?

Bramanten portaat, Vatikaanin museot| ©Lelê Breveglieri
Bramanten portaat, Vatikaanin museot| ©Lelê Breveglieri

Vatikaaniin voi tietysti ostaa lippuja myös ilman opastettua kierrosta. On totta, että näin voit tutustua koko alueeseen omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee kuunnella oppaan selityksiä, mutta toisaalta menetät sen viehätyksen, että tietäisit yksityiskohtaisesti selityksen kaikesta taiteesta, elämäntavoista ja kuriositeeteista, joita Vatikaani kätkee sisäänsä. Vatikaanin lippujen hinta ilman opastettua kierrosta on kuitenkin alhaisempi, ja voit saada alennuksia Vatikaanin lipuista, jos täytät tietyt ikä- tai ammattitaitovaatimukset.

Muut opastetut kierrokset Roomassa

Toinen opastettu kierros, joka voi kiinnostaa sinua, jos menet Vatikaaniin, on vierailu Pietarinkirkon alla sijaitsevaan nekropoliin. Tämä vierailu vaatii erikoisluvan, koska se mahdollistaa pääsyn paikalle, johon apostoli on haudattu, mutta jotkut erikoistuneet matkat tarjoavat tämän vierailun.

Mitä tulee muihin Roomassa järjestettäviin opastettuihin kierroksiin, henkilökohtainen suosikkini on Colosseum ja Forum of Rome. Alueella ei ole mitään tekemistä Vatikaanin kanssa, mutta se on ikuisen kaupungin toinen ehdoton nähtävyys, ja sen historia on kiehtova, minkä vuoksi Vatikaaniin ja Colosseumiin on tarjolla yhdistettyjä lippuja.

UKK

  • Onko Vatikaanin museoissa pukeutumiskoodi?

    Kyllä, on parasta välttää shortseja ja alle polven ulottuvia hameita sekä hihattomia vaatteita ja sandaaleita. Paras neuvo on pukeutua pitkään, viileään mekkoon, johon kuuluu huivi tai takki, tai yksinkertaisesti farkkuihin ja T-paitaan.

  • Onko olemassa opastettua kierrosta, jolla pääsen suoraan Sikstuksen kappeliin?

    Sikstuksen kappeli on yksi Vatikaanin museoiden monista huoneista. Jos et kuitenkaan ole kovin kiinnostunut tutustumaan museoihin syvällisesti, voit valita pikaopastetun kierroksen, joka vie sinut nopeasti kappeliin.

  • Sisältyykö retkiin Pietarinkirkko ja milloin on paras aika vierailla siellä?

    Jos valitsemasi opastettu kierros ei sisällä vierailua basilikassa, voit tehdä sen ennen tai jälkeen Vatikaanin museoissa vierailun.