Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset

Vatikaanin museot ovat epäilemättä pakollinen pysähdyspaikka jokaisella Rooman-matkalla. Sikstuksen kappeli, galleriat ja sisällä olevat taideteokset tekevät siitä yhden maailman suosituimmista museoista. Aiotko jättää sen väliin?

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset

Näkymä Vatikaaniin | © Gabriela Clare Marino

Vatikaanin museot sekä Pietarinaukio ja kupoli ovat sen tärkeimmät maamerkit, joten Vatikaani on ehdoton nähtävyys Rooman nähtävyyksien ja tekemisten joukossa. Vatikaanin muurien takana olevaa historiaa ei voi lukea oppikirjoista, ja se on yksi tärkeimmistä syistä vierailla museoissa.

Vatikaanin museoissa vierailu yksin on täysin erilainen kokemus kuin vierailu niihin erikoistuneen oppaan kanssa , joka selittää ja kontekstualisoi museoiden vuosisatojen taiteen. Kierroksen valitseminen monien vaihtoehtojen joukosta voi olla ylivoimaista, mutta nämä ovat parhaat vaihtoehdot:

Paras vaihtoehto

Opastettu kierros Vatikaanin museoissa, Sikstuksen kappelissa ja Pietarinkirkossa

Pienryhmäopastus parhaaseen hintaan

Jos etsit opastettua kierrosta Vatikaaniin edulliseen hintaan ja pienessä ryhmässä, tämä on paras vaihtoehto.

Kun valitset parhaita opastettuja kierroksia Vatikaaniin, suosittelen harkitsemaan vaihtoehtoja, kuten pienryhmäkierrosta Vatikaaniin, jossa sinulla on asiantunteva opas ja pääset myös ohittamaan jonon museoihin.

Tämän opastetun kierroksen suuri ero on se, että lähdet enintään 24 hengen ryhmässä. Näin pääset myös lähemmäs opasta, jolloin sinun on helpompi kysyä häneltä kaikki mahdolliset kysymyksesi.

Suositellaan, jos... Sinua lannistaa ajatus mennä suuressa ryhmässä ja olet todella kiinnostunut oppimaan Vatikaanin museoiden historiasta ja sen teoksista.


Säästövaihtoehto

Rooman Vatikaanin museo, Pyhän Pietarin ja Paavin haudat Opastettu kierros

Täydellinen kierros Vatikaanissa ja Pietarinkirkossa

Jos haluat käydä Vatikaanin museoissa ja Pietarinkirkossa samana päivänä ilman paavin hautoja ja säästää rahaa ja aikaa, tämä on paras vaihtoehto.

Kesto: 3 tuntia

Tämä vaihtoehto, jossa Vatikaaniin tehdään täydellinen kierros asiantuntevan oppaan johdolla, on tarkoitettu niille, jotka haluavat ottaa kaiken irti päivästä Vatikaanin ympäristössä ja nähdä sen tärkeimmät arkkitehtoniset helmet. Tällä 3 tunnin kierroksella säästät paljon aikaa jonottamiselta ja pääset myös yksinoikeudella paavin haudoille Pietarinkirkossa.

Tämä kattava kierros Vatikaaniin ja Piet arinkirkkoon sisältää tiettyjen teosten selitysten lisäksi myös mielenkiintoista tietoa, kuten katsauksen alueen arkkitehtuuriin, näkemyksiä Vatikaanin poliittisesta ja uskonnollisesta elämästä (sarjan arvoinen, ja niitä on useita) ja anekdootteja, joista useimmat turistit eivät tiedä.

Suositellaan, jos... Haluat täydentää vierailuasi Vatikaanissa tutustumalla toiseen Rooman ehdoton nähtävyys -kohteeseen ja hyödyntämällä sen läheisyyttä.


Muita vaihtoehtoja opastetuille kierroksille Vatikaanissa

Jos haluat unohtaa jonottamisen ja ajan tuhlaamisen, tässä on muita ehdotuksia opastetuiksi kierroksiksi Vatikaaniin:

Mitä sinun on tiedettävä Vatikaanin opastetusta kierroksesta?

Pyhän Pietarin aukion pylväikkö| ©Patrick Schneider
Pyhän Pietarin aukion pylväikkö| ©Patrick Schneider

Kun varaat opastetun kierroksen (ja tämä onnistuu lähes kaikissa tapauksissa), voit lakata murehtimasta kellonajoista, reiteistä ja odottelusta (valtaosa Vatikaanin kierroksista on jonottomia). Niin paradoksaaliselta kuin se saattaakin tuntua, opastetulla kierroksella tuntee itsensä vähemmän turistiksi, koska ainoa huolenaihe on oppaan kertomat tarinat.

Ilmainen peruutus

On olemassa palautusvaihtoehtoja, jos peruutat matkan 24 tuntia etukäteen. Näin voit mukauttaa suunnitelmiasi ennakoimattomien olosuhteiden sattuessa menettämättä rahojasi. Varmista varausta tehdessäsi, että sisäänpääsyliput sisältyvät hintaan, ja varmista, että sisäänpääsy on jonoton: vaikka se saattaa tuntua perusasialta, mitään ei pidä pitää itsestäänselvyytenä.

.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Järjestä opastettu kierros Vatikaanissa

Vatikaanin museot| ©Ana Rey
Vatikaanin museot| ©Ana Rey

Aukioloajat

Vaikka Vatikaanissa voi vierailla opastetulla kierroksella eri aikoina, on suositeltavaa valita aikaisin aamulla, jotta Vatikaanin museoiden ruuhka-aika ei osu samaan aikaan.

Miten Vatikaaniin pääsee

Vaikka Vatikaaniin on jonkin verran matkaa, sinne pääsee Rooman keskustasta kävellen turistipaikoilta, kuten Piazza Navonalta tai Campo di Fiorilta. Joka tapauksessa helpoin vaihtoehto on ottaa metrolinja A Ottaviano S. Pietroon.

Kesto

Kierros Vatikaanissa voi kestää noin kolme tuntia, vaikka kokonaisaika voi vaihdella ja olla pidempi. Jos haluat nähdä Vatikaanin museoiden kohokohdat perusteellisesti, tätä lyhyempää kierrosta ei suositella. Jos vierailet Vatikaanissa omin päin, sinua saattaa kiinnostaa tämä Vatikaanin kierrosten pituutta käsittelevä postaus.

Ruokailu alueella

Poistu alueelta lounaalle, ellei oppaasi anna erityistä suositusta ruokailusta Vatikaanin lähellä. Huomaa, että useimmat Pietarinaukion lähellä sijaitsevat paikat ovat kalliita, ja jotkut saattavat tehdä sen vakavan synnin, että tarjoavat sinulle lautasellisen uudelleenlämmitettyä pastaa tai pizzaa.

Matka lasten kanssa

Vatikaanin museoiden opastetulle kierrokselle ei suositella osallistumista lasten kanssa, ellei kierrosta ole mukautettu erityisesti lapsia varten. Kierros on liian pitkä pienille, museot ovat täynnä, eivätkä lapset nauti siitä, etkä sinä nauti siitä. Mitä lastenvaunuihin tulee, ruuhka-aikoina voi olla kaaos.

Anan matkavinkki

Vältä palkkaamasta "oppaita", jotka lähestyvät sinua Pietarinaukiolla. Monet heistä ovat epävirallisia eivätkä ole päteviä antamaan laadukasta opastusta.

Vatikaanin opastetusta kierroksesta Roomassa kiinnostuneiden matkailijoiden usein esittämiä kysymyksiä

Ilmakuva Vatikaanin puutarhasta| ©Unsplah
Ilmakuva Vatikaanin puutarhasta| ©Unsplah

Miten minun pitäisi pukeutua Vatikaanissa?

Paikan erityispiirteiden vuoksi yksi Vatikaanin tärkeimmistä säännöistä on pukeutua "säädyllisesti". Tämä tarkoittaa, että ei hattuja, ei henkseleitä, ei matalia kaula-aukkoja, ei housuja eikä lyhyitä hameita. Jos on kesä, voit pukeutua pitkähihainen t-paita tai huivi, kun menet Pietarinkirkkoon tai Vatikaanin museoihin.

Voinko ottaa valokuvia Vatikaanin sisällä?

Vatikaanin museoissa salamavalot ja selfiekepit eivät ole sallittuja. Kuvia saa ottaa matkapuhelimella ja kameralla, jossa ei ole ammattikäyttöön tarkoitettuja lisävarusteita (jälkimmäistä varten on pyydettävä erityislupa).

Pyhän Pietarin basilikan kohdalla on muistettava, että olet jumalanpalveluspaikalla; vaikka monet turistit eivät tätä kunnioitakaan, ei ole sopivaa ottaa valokuvia, kun kävijät yrittävät nauttia paikasta välittyvästä hiljaisuudesta.

Kannattaako Pietarinkirkon kupoliin kiivetä?

Vaikka sisäänpääsy Piet arinkirkkoon on ilmainen ja näet sen todennäköisesti Vatikaanin opastetun kierroksen aikana, Pietarinkirkon kupoliin kiipeäminen on erikseen maksullista. Jos olet hyväkuntoinen etkä kärsi klaustrofobiasta, se kannattaa tehdä. Muuten Gianicolo-kukkulalta avautuu hyvin samanlainen näkymä Pietarinaukiolle.

Voinko käydä Vatikaanin museoissa yöllä?

Joinakin perjantaipäivinä vuodessa Vatikaanin museot ovat avoinna illalla (tosin silloin ei yleensä järjestetä kierroksia). Ota selvää, milloin näin on, ja käytä tilaisuutta hyvissä ajoin hyväksenne, jos olet Roomassa, sillä ne ovat yleensä paljon vähemmän täynnä.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Entä jos haluan vain liput Vatikaaniin?

Bramanten portaat, Vatikaanin museot| ©Lelê Breveglieri
Bramanten portaat, Vatikaanin museot| ©Lelê Breveglieri

Vatikaaniin voi tietysti ostaa lippuja myös ilman minkäänlaista opastettua kierrosta. On totta, että tällöin voit tutustua koko alueeseen omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee olla tarkkana oppaan selityksistä, mutta toisaalta menetät sen viehätyksen, että tietäisit yksityiskohtaisesti selityksen kaikesta taiteesta, elämäntavasta ja kuriositeeteista, joita Vatikaani kätkee sisäänsä. Vatikaanin lippujen hinta ilman opastettua kierrosta on kuitenkin alhaisempi, ja voit saada alennuksia Vatikaanin lipuista, jos täytät tietyt ikä- tai ammattitaitovaatimukset.

Varaa liput Vatikaaniin

Muut opastetut kierrokset Roomassa

Toinen opastettu kierros, joka voi kiinnostaa sinua, jos vierailet Vatikaanissa, on vierailu Pietarinkirkon alla sijaitsevaan nekropoliin. Tämä vierailu vaatii erikoisluvan, koska se antaa pääsyn apostolin hautapaikalle, mutta jotkut erikoistuneet kierrokset tarjoavat tämän vierailun.

Mitä tulee muihin Roomassa järjestettäviin opastettuihin kierroksiin, joiden tekeminen kannattaa, suosikki on epäilemättä vierailu Colosseumille ja Rooman Forumille. Alueella ei ole mitään tekemistä Vatikaanin kanssa, mutta se on ikuisen kaupungin toinen ehdoton nähtävyys, ja sen mukanaan tuoma historia on kiehtova, minkä vuoksi Vatikaaniin ja Colosseumiin on tarjolla yhdistettyjä lippuja.