Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset

Vatikaanin museot ovat epäilemättä pakollinen pysähdyspaikka jokaisella Rooman-matkalla. Sikstuksen kappeli, galleriat ja sisällä olevat taideteokset tekevät siitä yhden maailman suosituimmista museoista. Aiotko jättää sen väliin?

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset

Näkymä Vatikaaniin | © Gabriela Clare Marino

Vatikaanin museot sekä Pietarinaukio ja kupoli ovat sen tärkeimmät maamerkit, joten Vatikaani on ehdoton nähtävyys Rooman nähtävyyksien ja tekemisten joukossa. Vatikaanin muurien takana olevaa historiaa ei voi lukea oppikirjoista, ja se on yksi tärkeimmistä syistä vierailla museoissa.

Vatikaanin museoissa vieraileminen yksin on täysin erilainen kokemus kuin vieraileminen erikoistuneen oppaan kanssa , joka selittää ja asettaa museoiden vuosisatojen taiteen kontekstiin. Kierroksen valitseminen monien vaihtoehtojen joukosta voi olla ylivoimaista, mutta nämä ovat parhaat vaihtoehdot:

Säästövaihtoehto

Opastettu kierros Vatikaanin museoissa, Sikstuksen kappelissa ja Pietarinkirkossa

Täydellinen kierros Vatikaanissa ja Pietarinkirkossa

Jos haluat käydä Vatikaanin museoissa ja Pietarinkirkossa samana päivänä ilman paavin hautoja ja säästää rahaa ja aikaa, tämä on paras vaihtoehto.

Kesto: 3 hours

Tämä vaihtoehto, jossa Vatikaanissa vieraillaan kokonaan asiantuntijaoppaan johdolla, on tarkoitettu niille, jotka haluavat ottaa kaiken irti päivästä Vatikaanin ympäristössä ja nähdä sen tärkeimmät arkkitehtoniset helmet. Tällä 2 tunnin kierroksella säästät paljon aikaa jonottamiselta ja pääset myös yksinoikeudella paavin haudoille Pietarinkirkossa.

Tämä täydellinen kierros Vatikaaniin ja Piet arinkirkkoon sisältää tiettyjen teosten selitysten lisäksi myös mielenkiintoista tietoa, kuten katsauksen alueen arkkitehtuuriin, näkemyksiä Vatikaanin poliittisesta ja uskonnollisesta elämästä (joka olisi sarjan arvoinen, ja itse asiassa niitä on useita) ja anekdootteja, joita useimmat turistit eivät tiedä.

Suositellaan, jos... Haluat täydentää vierailuasi Vatikaanissa tutustumalla toiseen Rooman ehdoton nähtävyys -kohteeseen ja hyödyntämällä sen läheisyyttä.


Muita vaihtoehtoja opastetuille kierroksille Vatikaanissa

Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel
Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel

Jos haluat unohtaa jonottamisen ja ajan tuhlaamisen, tässä on muita ehdotuksia opastetuiksi kierroksiksi Vatikaaniin:

Mitä sinun on tiedettävä Vatikaanin opastetusta kierroksesta?

Pyhän Pietarin aukion pylväikkö| ©Patrick Schneider
Pyhän Pietarin aukion pylväikkö| ©Patrick Schneider

Kun varaat opastetun kierroksen (ja tämä onnistuu lähes kaikissa tapauksissa), voit lakata murehtimasta kellonajoista, reiteistä ja odottelusta (valtaosa Vatikaanin kierroksista on jonottomia). Niin paradoksaaliselta kuin se saattaakin tuntua, opastetulla kierroksella tuntee itsensä vähemmän turistiksi, koska ainoa huolenaihe on oppaan kertomat tarinat.

Ilmainen peruutus

On olemassa palautusvaihtoehtoja, jos peruutat matkan 24 tuntia etukäteen. Näin voit mukauttaa suunnitelmiasi ennakoimattomien olosuhteiden sattuessa menettämättä rahojasi. Varmista varausta tehdessäsi, että sisäänpääsyliput sisältyvät hintaan, ja varmista, että sisäänpääsy on jonoton: vaikka se saattaa tuntua perusasialta, mitään ei pidä pitää itsestäänselvyytenä.

.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Järjestä opastettu kierros Vatikaanissa

Vatikaanin museot| ©Ana Rey
Vatikaanin museot| ©Ana Rey

Aukioloajat

Vaikka Vatikaanissa voi vierailla opastetulla kierroksella eri aikoina, on suositeltavaa valita aikainen aamu, jotta Vatikaanin museoiden ruuhka-aika ei osu samaan aikaan. On myös tärkeää huomata, että kierrokset, joihin sisältyy vierailu Pietarinkirkossa klo 14:00 jälkeen, eivät takaa pääsyä kirkkoon.

Miten Vatikaaniin pääsee

Vaikka Vatikaaniin on jonkin verran matkaa, sinne pääsee Rooman keskustasta kävellen turistipaikoilta, kuten Piazza Navonalta tai Campo di Fiorilta. Joka tapauksessa helpoin vaihtoehto on ottaa metrolinja A Ottaviano S. Pietroon.

Kesto

Kierros Vatikaanissa voi kestää noin kolme tuntia, vaikka kokonaisaika voi vaihdella ja olla pidempi. Jos haluat nähdä Vatikaanin museoiden kohokohdat perusteellisesti, tätä lyhyempää kierrosta ei suositella. Jos vierailet Vatikaanissa omin päin, sinua saattaa kiinnostaa tämä Vatikaanin kierrosten pituutta käsittelevä postaus.

Ruokailu alueella

Poistu alueelta lounaalle, ellei oppaasi anna erityistä suositusta ruokailusta Vatikaanin lähellä. Huomaa, että useimmat Pietarinaukion lähellä sijaitsevat paikat ovat kalliita, ja jotkut saattavat tehdä sen vakavan synnin, että tarjoavat sinulle lautasellisen uudelleenlämmitettyä pastaa tai pizzaa.

Matka lasten kanssa

Vatikaanin museoiden opastetulle kierrokselle ei suositella osallistumista lasten kanssa, ellei kierrosta ole mukautettu erityisesti lapsia varten. Kierros on liian pitkä pienille, museot ovat täynnä, eivätkä lapset nauti siitä, etkä sinä nauti siitä. Mitä lastenvaunuihin tulee, ruuhka-aikoina voi olla kaaos.

Anan matkavinkki

Vältä palkkaamasta "oppaita", jotka lähestyvät sinua Pietarinaukiolla. Monet heistä ovat epävirallisia eivätkä ole päteviä antamaan laadukasta opastusta.

Vatikaanin opastetusta kierroksesta Roomassa kiinnostuneiden matkailijoiden usein esittämiä kysymyksiä

Ilmakuva Vatikaanin puutarhasta| ©Unsplah
Ilmakuva Vatikaanin puutarhasta| ©Unsplah

Miten minun pitäisi pukeutua Vatikaanissa?

Paikan erityisen omaleimaisuuden vuoksi yksi Vatikaanin tärkeimmistä säännöistä on pukeutua "säädyllisesti". Sisäänpääsyä varten hartiat ja polvet on peitettävä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ei saa käyttää hattuja, rintaliivejä, dekolteitakaan, housuja eikä lyhyitä hameita.

Voinko ottaa valokuvia Vatikaanin sisällä?

Vatikaanin museoissa ei sallita salamavalokuvausta eikä selfie-keppejä. Kuvia saa ottaa matkapuhelimella ja kameralla, jossa ei ole ammattikäyttöön tarkoitettuja lisävarusteita (jälkimmäistä varten on pyydettävä erityislupa).

Pyhän Pietarin basilikan kohdalla on muistettava, että olet jumalanpalveluspaikalla; vaikka monet turistit eivät tätä kunnioitakaan, ei ole sopivaa ottaa valokuvia, kun kävijät yrittävät nauttia paikasta välittyvästä hiljaisuudesta.

Kannattaako Pietarinkirkon kupoliin kiivetä?

Vaikka sisäänpääsy Piet arinkirkkoon on ilmainen ja näet sen todennäköisesti Vatikaanin opastetun kierroksen aikana, Pietarinkirkon kupoliin kiipeäminen on erikseen maksullista. Jos olet hyväkuntoinen etkä kärsi klaustrofobiasta, se kannattaa tehdä. Muuten Gianicolo-kukkulalta avautuu hyvin samanlainen näkymä Pietarinaukiolle.

Voinko käydä Vatikaanin museoissa yöllä?

Joinakin perjantaipäivinä vuodessa Vatikaanin museot ovat avoinna illalla (tosin silloin ei yleensä järjestetä kierroksia). Ota selvää, milloin näin on, ja käytä tilaisuutta hyvissä ajoin hyväksenne, jos olet Roomassa, sillä ne ovat yleensä paljon vähemmän täynnä.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Entä jos haluan vain liput Vatikaaniin?

Bramanten portaat, Vatikaanin museot| ©Lelê Breveglieri
Bramanten portaat, Vatikaanin museot| ©Lelê Breveglieri

Vatikaaniin voi tietysti ostaa lippuja myös ilman minkäänlaista opastettua kierrosta. On totta, että tällöin voit tutustua koko alueeseen omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee olla tarkkana oppaan selityksistä, mutta toisaalta menetät sen viehätyksen, että tietäisit yksityiskohtaisesti selityksen kaikesta taiteesta, elämäntavasta ja kuriositeeteista, joita Vatikaani kätkee sisäänsä. Vatikaanin lippujen hinta ilman opastettua kierrosta on kuitenkin alhaisempi, ja voit saada alennuksia Vatikaanin lipuista, jos täytät tietyt ikä- tai ammattitaitovaatimukset.

Varaa liput Vatikaaniin

Muut opastetut kierrokset Roomassa

Rooman Colosseum| ©Dunia
Rooman Colosseum| ©Dunia

Toinen opastettu kierros, joka voi kiinnostaa sinua, jos vierailet Vatikaanissa, on vierailu Pietarinkirkon alla sijaitsevaan nekropoliin. Tämä vierailu vaatii erikoisluvan, koska se antaa pääsyn apostolin hautapaikalle, mutta jotkut erikoistuneet kierrokset tarjoavat tämän vierailun.

Mitä tulee muihin Roomassa järjestettäviin opastettuihin kierroksiin, joista kannattaa ottaa osaa, suosikki on epäilemättä vierailu Colosseumille ja Rooman Forumille. Alueella ei ole mitään tekemistä Vatikaanin kanssa, mutta se on ikuisen kaupungin toinen ehdoton nähtävyys, ja sen mukanaan tuoma historia on kiehtova, minkä vuoksi Vatikaaniin ja Colosseumiin on tarjolla yhdistettyjä lippuja.