Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Rooman Liput

Roomassa on kaikkea: taidetta, kulttuuria, uskontoa, historiaa ja hauskaa kaikenikäisille. Lähde tutustumaan museoihin, monumentteihin, puutarhoihin ja muihin ihmeisiin, joita tämä kaupunki tarjoaa sinulle.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuuttia luettu

Parhaat Rooman Liput

Vista aérea de Roma en el día |©Lawrence Reynolds

Vierailu Roomassa on käytännössä kuin matka ajassa taaksepäin ja tutustuminen yhden kulttuurimme vaikutusvaltaisimman sivilisaation historiaan. Voit nähdä läheltä maailman suurimman uskonnollisen instituution, katolisen kirkon, päämajan.

Kaupungissa on uskonnollisia monumentteja, palatseja ja gallerioita, joissa on sekä uskonnollista taidetta että muiden taidesuuntausten, kuten renessanssin ja keskiajan, taidetta. Löydät myös viehättäviä luontotiloja ja voit tarkkailla suuren Rooman valtakunnan jäänteitä. Tässä ovat liput, jotka eivät saa puuttua lompakostasi matkallasi Italian pääkaupunkiin.

1. Liput Colosseumiin

Rooman Colosseum|© Leonhard Niederwimmer
Rooman Colosseum|© Leonhard Niederwimmer

Tämän vierailun aikana voit tuntea roomalaisen sivilisaation hengen kaikessa loistossaan. Vierailet kuuluisimpien roomalaisten rakennusten muodostamassa kolmiossa: Colosseumissa, Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla. Näillä lipuilla voit täysin itsenäisesti vierailla kussakin monumentissa haluamassasi järjestyksessä, ja sinulla on audio-opas, jonka avulla opit paljon lisää kustakin paikasta.

Näet Colosseumin, jossa käytiin gladiaattoritaisteluja, teloituksia ja näytelmiä. Kuljet Rooman foorumin läpi, jossa järjestettiin erilaisia sotilastapahtumia ja markkinoita. Kierrät myös osan Palatine-kukkulaa, mytologista vuorta, jolla Rooman sanotaan syntyneen.

Varaa lippusi Colosseumiin

2. Liput Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin

Vatikaanin museon sfääri|© iam_os
Vatikaanin museon sfääri|© iam_os

Tutustu katolisen kirkon suuriin kokoelmiin ja vieraile yhdessä tämän uskonnon ikonisimmista tiloista: Sikstuksen kappelissa. Näet huoneen, jossa katolilaisuuden korkeimmat edustajat kokoontuvat, ja voit nähdä Michelangelon ainutlaatuisen maalauksen "Aatamin luominen".

Museoissa voit ihailla useita esineitä ja esineitä, jotka ovat kuuluneet eri paaveille kautta historian, sekä laajan kokoelman maalauksia ja teoksia renessanssista ja muista liikkeistä. Kuljet myös kuuluisien tilojen, kuten Karttagallerian ja Ananaspihan, läpi. Älä odota jonoja lipputoimistolla, vaan osta liput etukäteen.

Varaa lippusi Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin

3. Liput paavin audienssille

Paavin audienssi|©Wilmar Santin
Paavin audienssi|©Wilmar Santin

Tämän kokemuksen avulla osallistut paavin audienssille ja saat siunauksen suoraan paavilta, vain muutaman metrin päässä. Saat lähietäisyydeltä näkymän Pyhän Pietarin suurlähettilääseen maan päällä ja voit hyödyntää tilaisuutta saada siunauksen joillekin matkamuistoille tai esineille.

Tämä lippu helpottaa myös pääsyä toimintaan, sillä sinun ei tarvitse esittää mitään pyyntöjä tai käydä läpi mitään muodollisuuksia osallistuaksesi audienssille. Sinulla on myös turistibussi, jossa on opas, joka noutaa sinut hotelliltasi ja vie sinut kaupunkikierrokselle. He myös varmistavat, että saavut hyvissä ajoin Vatikaanin aukiolle.

Varaa lippusi paavin audienssille ja kiertoajelulle

4. Liput Borghesen galleriaan

Rooman Borghesen galleria|©John Valk
Rooman Borghesen galleria|©John Valk

Tutustu lähemmin taiteelliseen laatuun, joka heijastuu monista Borghese-gallerian teoksista. Näissä huoneissa voit tutustua omaan tahtiisi italialaisen maalaustaiteen suurten nimien, kuten Berninin, Caravaggion ja Raffaellon, eri maalauksiin rauhallisessa ja kauniissa ilmapiirissä. Kaikki rauhallisessa ja kauniissa ilmapiirissä.

Voit katsella maailmankuuluja maalauksia, kuten "Nuori Bacchus", "Apollo ja Daphne", "Poika hedelmäkorin kanssa", "Daavid" jne. Voit myös hengittää raikasta ilmaa ja nauttia Villa Borghesen puutarhojen luonnollisesta viehätyksestä.

Varaa opastettu kierros ja liput Borghesen galleriaan

5. Liput Capitoliumin museoihin

ROOMA - KAPITOLILAISET MUSEOT|©Manuel Fernández Linera
ROOMA - KAPITOLILAISET MUSEOT|©Manuel Fernández Linera

Capitoliinisia museoita kuvataan maailman ensimmäiseksi museoksi. Jos uskaltaudut vierailemaan tässä vuodesta 1734 lähtien avoinna olleessa taidekeskuksessa, löydät kokoelman roomalaisen taiteen ja mytologian erikoislaatuisia teoksia. Pääset myös tutustumaan historiaan, sillä vierailun aikana näet videon antiikin Roomasta.

Kokoelman teosten joukossa on muun muassa Capitoliumin susi, joka on roomalaisen sivilisaation symboli, joka on säilynyt ajan saatossa. Näet myös vaikuttavia veistoksia jumalista, kuten Apollosta, Erosta ja Venuksesta. Näet myös pronssiveistoksia kahdesta suuresta keisarista: Marcus Aureliuksesta ja Konstantinuksesta.

Varaa lippusi Capitoliumin museoihin

6. Liput Castel Sant'Angeloon

Sant'Angelon linna. Rooma|©José Manuel Vaquera
Sant'Angelon linna. Rooma|©José Manuel Vaquera

Vieraillessasi Castel Sant'Angelossa opit osan keskiajan historiasta, joka heijastuu tämän kompleksin eri nurkissa. Näet keisari Hadrianuksen haudan, joka on peräisin 2. vuosisadalta jKr., sekä teloitustuomioistuimen, joka toimi inkvisition aikaan.

. Ihastut myös käytävillä levittäytyneisiin maalauksiin, veistoksiin ja seinämaalauksiin, joista suurin osa kuuluu renessanssin aikaan. Kokemusta rikastuttaa entisestään se, että kun nouset tällä lipulla katolle, saat kauniit näkymät kaupunkiin.

Varaa liput Castel Sant'Angeloon

7. Liput Leonardo Da Vinci -museoon

Leonardo da Vinci -näyttely, Science Museum, Lontoo|©Brian Shamblen
Leonardo da Vinci -näyttely, Science Museum, Lontoo|©Brian Shamblen

Leonardo da Vinci -museossa voit tutustua tämän taiteilijan ja tiedemiehen erilaisiin keksintöihin. Ideana on tarjota sinulle erilaisia mahdollisuuksia vuorovaikutukseen koneiden kanssa, kuten varhaisia auto- ja lentokonemalleja, viljelykoneiden, hihnapyörien ja niin edelleen. Lisäksi näet luonnoksia monista näistä arvoituksellisista laitteista.

Tulet myös kosketuksiin 9 hologrammin kanssa, joten saat 3D-näkymän monista Da Vincin neroista, jotta ymmärrät paljon paremmin, miten ne toimivat. Kaiken tämän lisäksi pääset myös museon alla sijaitsevaan arkeologiseen alueeseen, joka on täynnä arkeologisia esineitä vuodelta 43 eaa. alkaen.

Varaa lippusi Leonardo Da Vinci -museoon

8. Liput kohteeseen Welcome to Rome

Ihmiset museossa|©Giulio Gigante
Ihmiset museossa|©Giulio Gigante

Tervetuloa Roomaan -näyttelyssä voit tutustua Rooman historiaan eri tärkeinä hetkinä 2700 vuoden aikajanalla. Kyseessä on täysin immersiivinen kokemus erilaisten hologrammien avulla, jotka yhdessä ääniopastuksen ja erilaisten projisointien kanssa vievät sinut aikamatkalle noin 30 minuutissa.

Näet kuvia seinillä, katossa ja lattialla, joten sinulla on uskomattomia näkymiä, ja sinä, perheesi ja ystäväsi voitte oppia paljon enemmän tämän länsimaiselle sivilisaatiolle niin tärkeän paikan historiasta.

Varaa lippu kohteeseen Welcome to Rome

9. Liput Palazzo Barberiniin ja Palazzo Corsiniin

Palazzo Barberini|©AugustGarage
Palazzo Barberini|©AugustGarage

Palazzo Barberini ja Palazzo Corsini muodostavat Rooman antiikin taiteen gallerian. Täältä löydät yli 1000 teosta, jotka muodostavat sen kokoelman, mukaan lukien 1700- ja 1700-luvun teoksia. Näet maalauksia tärkeiltä maalareilta, kuten Caravaggiolta, El Grecolta, Van Dyckiltä ja Peruginolta.

Vaikka palatsit eivät olekaan vierekkäin, vierailu ei ole vaikeaa. Lisäksi jokainen rakennus on koristeltu taidokkaasti, sillä antiikin aikana ne olivat roomalaisten asuinpaikkoja. Hyödynnä siis sisäänkäynti molempiin palatseihin, jotta voit ottaa parhaat kuvat.

.

10. Liput ulkoilmakonserttiin

Piazza Navona|©█ Slices of Light ✴ █▀ ▀ ▀
Piazza Navona|©█ Slices of Light ✴ █▀ ▀ ▀

Jos olet oopperan ystävä tai joku, joka haluaa kokea tämän kokemuksen ensimmäistä kertaa, voit valita osallistumisesi ulkoilmakonserttiin, erityisesti Borrominin terassilla, Piazza Navonan keskusta-alueella.

Sen lisäksi, että arvostat teoksen taiteellista laatua, ihastut myös ylhäältä avautuviin näköaloihin. Lisäksi näillä lipuilla voit nauttia välipaloja, kuten salamia ja juustoja, sekä juomia, kuten punaviiniä tai Proseccoa. Näytöksen jälkeen voit osallistua opastetulle kierrokselle katolla, jossa kuvattiin osa palkittua italialaista elokuvaa "La Grande Bellezza".

Varaa liput ulkoilmakonserttiin

11. Liput San Giovanni in Lateranon arkkibasilikaan

Pyhän Johanneksen Lateraanin basilika|©Juanje Orío
Pyhän Johanneksen Lateraanin basilika|©Juanje Orío

Pyhän Johanneksen Lateraanin arkkibasilikassa voit tutustua katolisen uskonnon historian eri vaiheisiin, jotka on ikuistettu sen jokaiseen tilaan. Tässä katedraalissa, jota paavit käyttivät joissakin juhlissaan, on suuria patsaita, mahtavia pylväitä, mosaiikkeja ja paljon muuta.

Kävellessäsi katedraalin ympäri käyt läpi sellaisia paikkoja kuin luostari, pyhä portaikko, aarrekammiomuseo ja Sancta Sanctorum -kappeli. Tämän lipun mukana saat myös ääniopastuksen, jonka avulla saat lisätietoja paikasta.

Varaa lippusi Pyhän Johannes Lateranin arkkibasilikaan

12. Liput Rooman Bioparkkiin

bioparco_roma|©Roberto Catasta
bioparco_roma|©Roberto Catasta

Tutustu yli 200 eläinlajiin, jotka on sijoitettu Rooman Bioparcoon, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Tällä kierroksella, joka sopii erinomaisesti kotona oleville pienimmille, näet eläimet viihtyisässä ympäristössä, joka muistuttaa niiden elinympäristöä.

Näet ruskeakarhuja, merileijonia, valkosarvikuonoja, catta-lemureja, pöllöjä, kirahveja ja paljon muuta. Kaikki tämä tavalla, joka on turvallinen sekä sinulle että eläimille. Saat myös tietoa kunkin lajin uhkista, parhaista olosuhteista selviytymiselle jne.

Varaa lippusi Rooman Bioparcoon

13. Liput Rooman vahakabinettiin

Rooman vahakabinetti|©Javier Doren
Rooman vahakabinetti|©Javier Doren

Sinun ei tarvitse olla kuvanveiston tuntija ihastuaksesi Rooman vahakabinetin yli 250 hahmoon. Tässä paikassa, jota pidetään kadehdittavana vahataidegalleriana, näet hahmoja erilaisista yhteiskunnallisista, uskonnollisista, poliittisista ja kulttuurisista yhteyksistä.

Näet muun muassa Kleopatran, Julius Caesarin, Leonardo Da Vincin, Michael Jacksonin, Picasson, Barack Obaman, Albert Einsteinin, Franciscuksen, Marilyn Monroen, Audrey Hepburnin ja monien muiden hahmojen hahmoja. Opit myös jokaisen valmistuksesta lippuun sisältyvän ääniopastuksen avulla.

Varaa lippusi Rooman vahakabinettiin

14. Liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Roomalainen foorumi|©Christos Constantinou
Roomalainen foorumi|©Christos Constantinou

Jos haluat nähdä Rooman valtakunnan jäänteitä, voit tehdä täydellisen kierroksen suuriin rakennuksiin, jotka ovat edelleen pystyssä: Colosseum, Forum Romanum ja Palatine Hill.

Colosseumin lipulla pääset myös areenalle, joka oli erityinen näyttämö, jossa aikakauden suuret tapahtumat järjestettiin. Näet myös Rooman foorumin rauniot ja siellä joitakin rakennelmia, kuten Saturnuksen temppelin ja Septimius Severuksen kaaren. Kävelet myös pitkin myyttistä Palatine-kukkulaa ja tutustut alueeseen, joka on yksi Rooman vanhimmista.

Varaa liput Colosseumin koko kierrokselle

15. Liput Palazzo Merulanaan Roomassa

Palazzo Merulana|©Bruno Brunelli
Palazzo Merulana|©Bruno Brunelli

Tutustu 1900-luvun italialaiseen ekspressionistiseen maailmankaikkeuteen Palazzo Merulanassa Roomassa ja ihaile palatsin neljässä kerroksessa sijaitsevaa yli 90 teoksen kokoelmaa. Museossa on useita maalauksia ja veistoksia italialaisen nykytaiteen suurilta nimiltä, kuten Antonietta Raphaëlilta, Mario Cerolilta ja Percle Fazzinilta.

Voit myös ihailla nykytaiteilijoiden teoksia tilapäisnäyttelysalissa. Sinulla on myös mahdollisuus luoda haluamasi postikortti ammattimaisella laadulla kauniin matkamuiston säilyttämiseksi. Nauti luonnonkauneutta täynnä olevista puutarhatiloista näillä lipuilla.

Varaa lippusi Palazzo Merulanaan Roomassa

16. Liput Cinecittà World -puistoon Roomassa

cinecittà world roomassa|©Dario Nardacci
cinecittà world roomassa|©Dario Nardacci

Rooman Cinecittà World -puistossa voit pitää hauskaa perheesi kanssa ja nauttia samalla elokuvan taikuudesta. Tämä seitsemännelle taiteenlajille omistettu teemapuisto tarjoaa yli 20 sisätiloissa olevaa nähtävyyttä. Näet 4D-simulaatiot Tyrannosaurus Rexistä ja muista dinosauruslajeista Jurassic War -elokuvassa.

Voit myös ajaa West Train -junalla matkalla villin lännen halki ja saada adrenaliinisi nousemaan 70 km/h nopeuteen yltävässä vuoristoradassa. Tähän lippuun sisältyy myös vierailu Aquaworldiin, vesipuistoon, jossa on valtava elokuva-allas.

Varaa liput Cinecittà Worldiin Roomassa

17. Liput oopperakonserttiin Palazzo Santa Chiarassa

Santa Chiara|©Joe Shlabotnik
Santa Chiara|©Joe Shlabotnik

Koe ainutlaatuinen hetki katsomalla oopperakonsertti Palazzo Santa Chiarassa, joka sijaitsee Rooman keskustassa. Paikan akustiikan ansiosta et missaa yhtään hetkeä teoksesta. Kyseessä on täydellinen kulttuurielämys, sillä katsot oopperaa maassa, jossa tämä taidemuoto keksittiin.

Taiteilijoiden laulutaidon lisäksi tulet ilahtumaan esitystä yleensä säestävän orkesterin työstä. Voit myös tutustua palatsin tiloihin, joissa on jo esitetty Berdinin kaltaisten taiteilijoiden teoksia.

Varaa liput oopperakonserttiin Palazzo Santa Chiarassa

18. Liput Illuusioiden museoon

optinen illuusio keltaisella ja mustalla|©Ash @ModernAfflatus
optinen illuusio keltaisella ja mustalla|©Ash @ModernAfflatus

Illuusioiden museossa saat aistisi sekaisin ja ymmärrät, ettei todellisuuskäsityksesi voi aina olla luotettava. Vierailusi aikana tulet kosketuksiin erilaisten huoneisiin jaettujen erikoistehosteiden kanssa.

Voit istua pöydän ääressä ja katsella, kuinka kuvasi muuttuu viideksi, testata koko- ja tasapainokäsitystäsi, tuntea itsesi liikkuvan seiniä pitkin painovoimaa uhmaten ja monia muita illuusioita. Siksi tämä lippu on ihanteellinen, jos matkustat lasten kanssa tai perheen ja ystävien kanssa.

Varaa lippusi Illuusioiden museoon

19. Liput Palazzo Doria Pamphiliin

palazzo doria pamphilj|©Anthony Majanlahti
palazzo doria pamphilj|©Anthony Majanlahti

Uskaltaudu Palazzo Doria Pamphiliin ja tutustu noin 400 teoksen kokoelmaan, joka kuuluu paavi Innocentus X:lle ja joillekin hänen seuraajilleen. Teosten joukossa on Rafaelin, Caravaggion, Berninin ja Tizianin kaltaisten merkittävien taiteilijoiden teoksia, joiden taiteellinen laatu on vertaansa vailla.

Huomaa joidenkin freskojen dramaattinen lataus, kuten"Pyhän Antoniuksen kiusaaminen", "Lepo pakomatkalla Egyptiin" ja Velázquezin tekemä "Innocent X:n" muotokuva. Lisäksi salit majoittava palatsi herättää huomiota arkkitehtuurinsa ja sisustustyylinsä vuoksi.

Varaa lippusi Palazzo Doria Pamphiliin

20. Liput oopperakonserttiin Waldensian Churchissa

Waldensian Church of Artillerymen temppeli|©Gualberto Magallanes
Waldensian Church of Artillerymen temppeli|©Gualberto Magallanes

Tunsitpa oopperaa tai et, sinulla on yksinoikeudella varattu aika konserttiin Waldensian Churchissa Rooman keskustassa. Sinulla on ilo kuunnella upeita sopraano- ja tenoriääniä tämän uskonnollisen paikan tarjoamassa poikkeuksellisessa akustiikassa.

Lisäksi konsertissa esitetään erilaisia klassisen musiikin kappaleita säveltäjiltä kuten Vivaldi, Verdi, Puccini ja Bellini. Koet konsertin intiimissä ilmapiirissä kirkolle ominaisen lämpimän tunnelman ansiosta ja siksi, että lippuja on rajoitetusti.

.

Varaa lippu Waldensian Churchin oopperakonserttiin

21.Liput La Villa D'Este

Villa d'Este|©sandromars
Villa d'Este|©sandromars

Villa D'Este tarjoaa sinulle tiloja täynnä loistoa ja raikasta ilmaa. Voit kuljeskella sen loputtomissa puutarhoissa rentoutuessasi ja mietiskellessäsi tämän vuonna 2001 maailmanperintökohteeksi julistetun kohteen kauneutta.

Näet rakennuksia, joiden arkkitehtoninen tyyli vastaa vuotta 1500, mikä antaa sinulle tunteen kuin matkustaisit ajassa taaksepäin. Ehkä sama on totta, kun kuljeskelet puutarhoihin siroteltujen suihkulähteiden ja portaikkojen läpi. Näet myös kuuluisat vesiorut, joiden ääni vaihtelee veden virtauksen mukaan.

Varaa liput La Villa D'Esteen

22. Vieraile useissa tärkeissä monumenteissa Roma Passilla

Pyöräilijöiden näkymä Roomaan|©Pixabay
Pyöräilijöiden näkymä Roomaan|©Pixabay

Roma Passilla sinulla on oikeus vierailla useissa kaupungin tärkeimmissä monumenteissa ja nähtävyyksissä. Tällaisia ovat esimerkiksi liput Colosseumille, Forum Romanumille, Palatinuksen kukkulalle, antiikin ja modernin taiteen kansallisgallerioihin ja moneen muuhun.

Tämä passi on ihanteellinen, jos matkustat kaupungissa vain muutaman päivän, sillä sen avulla voit nähdä olennaiset asiat, ja se tarjoaa kaksi- ja kolmipäiväisiä vaihtoehtoja. Sinulla on myös rajoittamaton pääsy julkisiin liikennevälineisiin sekä erilaisiin P.Stopin saniteettitiloihin, jotka helpottavat matkaasi.

Varaa Roma Pass

23. Tutustu Vatikaaniin ja muihin nähtävyyksiin Roma Passilla ja Omnia Cardilla

Ihmiset Vatikaanissa|©Francisco Schmidt
Ihmiset Vatikaanissa|©Francisco Schmidt

Jos yksi tärkeimmistä syistä Roomaan matkustamiseen on nähdä Vatikaanin nähtävyydet, Omnia Card ja Roma Pass ovat parhaita vaihtoehtoja päästä pyhän kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Saat esimerkiksi Sikstuksen kappeliin, Vatikaanin museoihin ja Pyhän Pietarin basilikaan sisältyvät liput.

Yhdistämällä kahden kortin edut voit matkasuunnitelmasi mukaan vierailla Rooman tunnetuimmissa paikoissa kahden tai kolmen päivän ajan. Voit myös käyttää julkisia liikennevälineitä päästäksesi vaivattomasti jokaiseen muistomerkkiin.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

24. Pääset uskonnollisiin ja historiallisiin monumentteihin Roma Super Passilla

Näkymä Rooman järvelle|© Nicolò
Näkymä Rooman järvelle|© Nicolò

Jos vierailet Roomassa 3 päivää, kätevä vaihtoehto on Rome Super Pass. Sen avulla voit vierailla uskonnollisissa kohteissa, kuten Pietarinkirkossa ja Vatikaanin museoissa, sekä Colosseumilla, Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla, joiden sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.

Kaiken tämän lisäksi voit matkustaa julkisilla liikennevälineillä ilman lisämaksua, käyttää joitakin nähtävyyksien audio-oppaita ja käyttää internetiä matkailutoimistossa. Tämä vaihtoehto mahdollistaa pääsyn pyörätuolilla, mikä helpottaa liikuntarajoitteisten matkustamista.

Varaa opastettu kierros Borghesen galleriaan