Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Pompeijiin Roomasta

Pompeji on täydellinen paikka uppoutua tämän Vestubion laavan kivettämän kaupungin menneisyyteen. Miten sinne pääsee Roomasta? Huomaa!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Miten päästä Pompeijiin Roomasta

Näkymiä Pompeijista | Vladimir de Vico

Jos suunnittelet vierailua Pompeijiin Roomasta käsin, olet tehnyt oikean valinnan. Arkeologinen alue ja Italian pääkaupunki ovat alle 250 kilometrin päässä toisistaan, ja matka taittuu autolla, bussilla tai junalla.

Haluatko tietää, miten pääset Roomasta parhaiten Pompeijiin, kuinka kauan matka kestää ja millaisen budjetin tarvitset? Kerron kaiken alla:

Helpoin tapa: saavu Roomasta maanteitse opastetulla kiertomatkalla

Matkusta minibussilla| ©Patrick Gaudin
Matkusta minibussilla| ©Patrick Gaudin

Jos haluat käydä Pompeijissa Roomasta yhdessä päivässä, käytännöllisin ja turvallisin tapa on varata Roomasta Pompeiji-retki, jossa sinun ei tarvitse huolehtia mistään: Pompeijista Roomaan suuntautuvilla retkillä on mukana yksityinen linja-auto tai minibussi, joka ei pysähdy välissä ja jättää sinut Pompeijin arkeologisen alueen portille.

Niihin sisältyy liput jonon ohittamiseen ja opastettu kierros, jonka suorittaaammattitaitoinen opas, joka seuraa sinua koko päivän ajan. Halutessasi voit sisällyttää matkasuunnitelmaan myös lounaan tai jopa pysähdyksen Napolissa tai Vesuviuksella.

Lyhyesti sanottuna kaikki on järjestetty niin, ettei sinun tarvitse tuhlata aikaa kuljetuslogistiikkaan: kun olet varannut retken, saat tarkan osoitteen tapaamispaikasta, josta bussi lähtee (yleensä jostain Rooman keskustasta), ja palaat takaisin samana päivänä muutaman tunnin kuluttua.

Hyödyllistä tietoa

 • Matkan kesto: noin kaksi ja puoli tuntia.
 • Retken hinta: Alkaen 100 € (sisältää sisäänpääsymaksut ja opastetun kierroksen).
 • Lisätietoa: Matkan aikana on mahdollista tutustua myös muihin nähtävyyksiin, kuten esim: Pompeijiin Roomasta

Varaa retki Pompeijiin Roomasta käsin

Roomasta Pompeijiin junalla

Pompeijin rautatieasema (Napoli)| ©Alex Ranaldi
Pompeijin rautatieasema (Napoli)| ©Alex Ranaldi

Jos et pidä kiertoajeluista tai haluat nähdä Pompejin mieluummin omin päin, hyvä tapa päästä Roomasta sinne on junalla. Junat lähtevät Terminin asemalta ja saapuvat Napoliin**(Pompeijissa ei ole juna-asemaa**), joten olet silti noin 23 kilometrin päässä Pompeijin arkeologiselta alueelta ja sinun on otettava sinne ylimääräinen bussi, joka voi kestää yli puoli tuntia.

Huomaa, että on olemassa suurnopeusjunia, joilla pääset perille reilussa tunnissa, mutta hinnat nousevat luonnollisesti (alueelliset junat, joissa on useita pysähdyksiä, ovat halvimpia, mutta ne vievät jopa tunnin lisää aikaa).

Ruuhka-aikoina voi kulkea jopa yksi juna puolen tunnin välein, mutta suosittelen, että tarkistat junan virallisen verkkosivuston, jotta saat käsityksen sinulle parhaiten sopiv asta aikataulusta ja matka-ajasta ennen kuin teet valintasi.

Jos ilmestyt asemalle ottamatta tai tarkistamatta lippuja, on vaarana, että joudut tyytymään nopeaan junaan (maksat paljon) tai hitaaseen junaan (maksat vähän, mutta menetät enemmän aikaa matkalla).

Mielenkiintoisia tietoja

 • Matka-aika: 1 tunti ja 20 minuuttia nopeimmalla, suurnopeusjunalla.
 • Junalipun hinta: Alkaen 25 ¤ kumpaankin suuntaan (pisin, alueellinen juna).
 • Lisätietoja: Trenitalia

Miten päästä Roomasta Pompeijiin bussilla?

Matkusta Pompeijiin bussilla| ©Antonio Vera
Matkusta Pompeijiin bussilla| ©Antonio Vera

Koska junalla matkustaminen edellyttäisi ensin Napolin kautta kulkemista, bussilla suoraan Pompeijiin matkustaminen säästää siirtymiseltä. On totta, että se on pisin reitti, sillä se voi kestää reilusti yli kolme tuntia, mutta plussana on, että voit säästää hieman, sillä se on halvin liikennemuoto.

Saatavuus ja vuoroväli on rajoitetumpi kuin junilla, joten suosittelen, että tarkistat ensin verkkosivuilta, jotta voit järjestää aikasi ja hyödyntää Pompeijissa ollessasi mahdollisimman paljon aikaa. Muista myös, että jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on ostettava liput Pompeijiin itse (suosittelen, että teet sen verkossa ja etukäteen, jotta vältät pitkät jonot ja varmistat saatavuuden).

Hyödyllistä tietoa

 • Matka-aika: 3 tuntia ja 20 minuuttia
 • Bussilipun hinta: Alkaen 17 € kumpaankin suuntaan.
 • Lisätietoja: Flixbus

Vuokraa oma auto ja lisää vapautta

Matkusta autolla Pompeijiin| ©Britta Jerome
Matkusta autolla Pompeijiin| ©Britta Jerome

Jos matkustat Italiassa ja sinulla on vuokra-auto, aikataulusi ja liikkumisesi ovat varmasti joustavampia, voit liikkua milloin haluat ja jopa täydentää vierailuasi pysähtymällä Napolissa tai Vesuviuksella.

Jos sinun on pakko vuokrata auto vain Pompejiin menoa varten, en suosittele sitä lainkaan: verot, vakuutukset, bensiini ja pysäköinti nostavat auton vuokraamisen budjetin pilviin, eikä siinä ole paljon järkeä.

Jos valitset silti tämän vaihtoehdon, sinun on hyvä tietää, että tiet ovat erittäin hyvässä kunnossa, että Pompeijiin saapuminen on hyvin opastettu ja että Google Maps on, kuten aina, hyvä liittolainen, joka opastaa sinua parhaan reitin, liikenneolosuhteiden ja saapumisaikojen suhteen. Hyvää matkaa!

Hyödyllistä tietoa

 • Matka-aika: noin 2,5 tuntia.
 • Autonvuokrauksen hinta: Alkaen 60 € päivässä + verot, verot ja bensiini.
 • Lisätietoja: Rentalcars

Varaa retki Pompeijiin Roomasta käsin