Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lissabon 5 päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta...

Jos sinulla on 5 päivää aikaa vierailla Lissabonissa, jaan kanssasi tämän matkasuunnitelman, jossa on kaikki, mitä sinun pitäisi nähdä ja tietää Portugalin pääkaupungista tuossa ajassa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

Lissabon 5 päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta...

Lissabonin ilmakuva | ©Andreas Brücker

Jos sinulla on onni viettää Lissabonissa 5 päivää, sinulla on mahdollisuus tutustua kaupunkiin perusteellisesti. Voit tehdä sen kaikessa rauhassa, sillä sinulla on runsaasti aikaa nähdä ja nauttia sen muistomerkeistä sekä mahdollisuus tehdä retkiä lähialueen mielenkiintoisimpiin kohteisiin.

Voit tutustua kaikkiin kaupungin keskustan, Belémin kaupunginosan ja pohjoisosan nähtävyyksiin. Sitten voit käyttää tilaisuutta hyväksenne ja vierailla Sintrassa ja Cascaisissa, kahdessa Lissabonin lähellä sijaitsevassa kaupungissa, joissa on paljon nähtävää ja opittavaa. Jaan kanssasi tämän matkasuunnitelman, joka on suunniteltu ottamaan kaikki irti 5 päivän matkasta Lissaboniin.

1. päivä: Historiallinen keskusta: Alfama-, Baixa- ja Chiado-alueet

Alfaman kaupunginosa| ©Louis Droege
Alfaman kaupunginosa| ©Louis Droege

Suosittelen aina aloittamaan Lissabonin vierailun historiallisesta keskustasta. Siellä sijaitsevat monet tärkeimmistä muistomerkeistä ja siellä on Portugalin pääkaupungin todellinen olemus. Keskusta koostuu Alfaman, Baixan ja Chiadon kaupunginosista sekä ylemmästä korttelista, jotka sijaitsevat vierekkäin ja joihin voi helposti tutustua päivässä ja nähdä ne kaikessa rauhassa.

Alfaman kaupunginosa

Alfamassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Sen jyrkkiä katuja voi kulkea raitiovaunulla, ja ne edustavat kaupungin olemusta. Muistomerkkejä, joita Alfamassa voi nähdä, ovat mm:

"Tyypillisin" tapa liikkua Alfamassa on kulkea raitiovaunulla 28, josta on tullut enemmänkin turistinähtävyys kuin liikenneväline. suosittelen, että otat myös hieman aikaa kiertelyyn ja tutustut sen nurkkiin, arkkitehtuuriin ja gastronomiaan.

Varaa opastettu kierros Alfamassa

Baixa ja Chiado

Alfama-kukkulan alla sijaitsevat nämä keskeiset kaupunginosat. Täältä löydät joitakin tunnuskatuja ja kaupungin tärkeimmät aukiot, Pedro IV -aukion ja Kauppatorin. Lisäksi Santa Justa -hissi, jota pitkin meidän on käytävä vierailulla luostari do Carmossa.

Tämä alue on ihanteellinen kävelyyn ihaillen sen charmia, nauttimaan gastronomiasta sen lukuisissa ravintoloissa tai ostoksille Rua Augustan kaupoissa.

Kaikkiin näihin kaupunginosiin voi tutustua ensimmäisen vuorokauden aikana ilman kiirettä. Sinun on kuitenkin noustava aikaisin, jotta saat kaiken irti ajasta.

2. päivä: Tutustu Belémin kaupunginosaan perusteellisesti

Jerónimosin luostari| ©Minh TRAN
Jerónimosin luostari| ©Minh TRAN

Tämän matkasuunnitelman toisena päivänä tutustumme vain yhteen kaupunginosaan. Se on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi, kun otetaan huomioon sieltä löytyvien muistomerkkien määrä. Tämä on Belemin kaupunginosa. Alue, joka oli aikoinaan Lissabonista erillinen kylä, mutta jonka pääkaupunki lopulta sulautti itseensä.

Portugalin historiaa leimanneen löytöretkeilijöiden ajan seurauksena monet rakennuksista, jotka nykyään ovat Lissabonin tunnusmerkkejä ja joista osa on maan tärkeimpiä, rakennettiin Belémiin. Tärkeimpiä niistä ovat mm:

Jerónimosin luostari

Voisin jopa sanoa, että Jerónimosin luostari on Lissabonin tärkein historiallinen kohde. Se on kuitenkin pääkaupungin vierailluin, ja se on tunnustettu maailmanperintökohteeksi. Tämä kaikki on saavutettu taiteellisen ja arkkitehtonisen kokonaisuuden ansiosta, jota johtavat luostari ja kirkko.

Maista Pasteles de Belém

Kaikista Belémin kaupunginosassa tehtävistä asioista olennaisinta on maistaa sen perinteisiä kakkuja. Niitä voi maistella kaikkialla Lissabonissa, mutta Belém on alkuperäinen tehdas, jossa Jerónimos-järjestön munkit valmistivat niitä sen alkuaikoina, ja tämä on paras paikka kokeilla näitä makeisia.

Varaa liput Jerónimosin luostariin

Belémin torni

Lissabonin ikonisin maamerkki on tämä Tejo-joelle avautuva pieni linnoitus, joka erottuu ainutlaatuisella arkkitehtuurillaan, jota harvoin näkee vastaavissa rakennelmissa. Belémin torni sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Jerónimosin luostarista, ja siihen voi tutustua sisältä, ja pääset sen terassille, jolta on näkymät Tajo-joelle.

Varaa liput Belémin torniin

Löytöjen muistomerkki

Lähes kaikki, ellei jopa kaikki Belémin muistomerkit rakennettiin Lissabonin vesiltä uusiin kohteisiin lähteneiden valloittajien tuomien voittojen ansiosta. Heidän kaikkien ja heidän tekemiensä löytöjen kunniaksi joen rannalle rakennettiin valtava, yli 50 metriä korkea monumentti, joka tunnetaan nimellä löytöjen muistomerkki. Se on yksi kaupungin kuvatuimmista paikoista.

Varaa opastettu kierros Belemissä

3. päivä: Kansakuntien puisto, Eduardo VII:n puisto ja Avenida Liberdade sekä Tajo-joen risteily

Pedro IV:n aukio Lissabonissa| ©Thomas
Pedro IV:n aukio Lissabonissa| ©Thomas

Kun olet nähnyt Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet kolmantena päivänä, on aika levätä ja ottaa rennosti. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vierailukohteita olisi enää jäljellä. Rennompana päivänä voimme käyttää tilaisuutta hyväksenne ja vierailla kahdessa tärkeimmässä ja kauneimmassa puistossa sekä yhdellä Lissabonin pääkaduista.

Kansakuntien puisto

Kaupungin pohjoisosassa sijaitseva Parque das Naçõesrakennettiin Lissabonissa vuonna 1998 järjestettyä maailmannäyttelyä varten. Se on paikka, jossa on hyvin modernia arkkitehtuuria ja joka on näkemisen arvoinen. Oseanarium, Euroopan suurin akvaario, ja köysirata ovat kaksi suositeltavinta aktiviteettia Kansakuntien puistossa.

Edward VII -puisto

Kaupungin keskustan puisto, joka on sekä paikallisten että matkailijoiden suosiossa, koska sieltä on näkymät kaupungin keskustaan ja se on kuuluisa kasvitieteellinen puutarha. Sen puutarhat ovat rinteessä, ja ne alkavat Marques de Pombalin aukiolta ja yhdistyvät Avenida Liberdadeen. Sitä ei ole nimetty minkään portugalilaisen kuninkaan mukaan, vaan Britannian hallitsijan Edward VII:n vuonna 1902 tekemän vierailun mukaan.

Liberdade-katu

Tämä leveä katu on yksi Lissabonin pääväylistä, ja se yhdistää Restauradores- ja Marquês de Pombal -aukiot. Se on täynnä kauppoja ja kauniita rakennuksia, ja sen poikki kulkee bulevardi, jolla on lukuisia puita, suihkulähteitä ja patsaita. Erittäin miellyttävä ja suositeltava kävelyreitti, jolla voit nauttia osasta Lissabonia.

Risteily Tejo-joella

Voit myös hyödyntää tämän rauhallisen päivän ja lähteä yhdelle parhaista risteilyistä tutustumaan Lissaboniin. Tarjolla on monenlaisia veneretkiä, purjeveneestä perinteisiin veneisiin, katamaraaneihin tai jopa jahteihin. Tässä on valikoima parhaista:

4. päivä: Retki Sintraan

Penan palatsi| ©laredawg
Penan palatsi| ©laredawg

Tämänoin 30 kilometrin päässä Lissabonista, keskellä suojeltua luonnonpuistoasijaitseva kylä on tunnettu palatseistaan ja puutarhoistaan. Sintra on kuulunut Lissabonin maailmanperintökohteeseen vuodesta 1995, ja sinne voi tutustua Lissabonista käsin autolla, bussilla, junalla tai järjestetyllä retkellä. Näihin sisältyy kuljetus Lissabonin keskustaan ja sieltä pois. Sintran lomakohteen nähtävyyksiä ovat:

Pena-palatsi

Da Penan palatsi on ensimmäinen asia, jossa sinun kannattaa käydä Sintrassa. Se on sen päänähtävyys ja yksi Portugalin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on silmiinpistävä väreillään ja arkkitehtonisten tyylien sekoituksellaan. Palatsin sisätilat ja ympäröivät puutarhat ovat myös olennainen osa vierailua. Jos haluat vierailla siellä, jätän sinulle tämän linkin, jossa on kaikki tiedot yhdestä parhaista retkistä, jonka voit tehdä Lissabonista käsin: käy Sintrassa.

Varaa retki Sintraan

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleiran palatsi, joka on kuuluisa vihkimyskaivostaan, kätkee sisäänsä monia vapaamuurariuteen liittyviä salaisuuksia. Tämän lisäksi sen puutarhat ja itse palatsi ovat tutustumisen arvoisia. Paikkaan kannattaa tutustua oppaan kanssa.

Sintran kansallinen palatsi

Sen kaksi vaikuttavaa savupiippua herättävät kaikkien Sintran vierailijoiden huomion. Ne erottuvat muusta Sintran kaupungista ja herättävät kävijöiden huomion, sillä ne sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa ja näkyvät lähes mistä tahansa kohdasta. Kansallispalatsi on myös Unescon maailmanperintökohde.

Monserraten palatsi

Monserraten palatsissa yhdistyvät niinkin erilaiset tyylit kuin goottilainen ja arabialainen arkkitehtuuri. Tämä erityinen sekoitus yhdessä sen vaikuttavan kasvitieteellisen puutarhan kanssa tekee siitä Sintran pakollisen nähtävyyden.

Muita Sintran nähtävyyksiä

Jos näiden neljän paikan jälkeen haluat tutustua muihinkin Sintran nähtävyyksiin, mikä on varsin todennäköistä, sinulla on vielä paljon vaihtoehtoja. Muita vierailun arvoisia palatseja ja paikkoja kaupungissa ovat Castelo dos Mouros, Convento dos Capuchos tai Kreivittären chalet ja puutarha.

Varaa retki Sintraan

5. päivä: Retki Cascaisiin ja Bairro Altoon

Cascais| ©Luiz Pantoja
Cascais| ©Luiz Pantoja

Tämän 5-päiväisen Lissabonin matkan viimeisenä päivänä voimme tehdä retken kauniiseen Cascaisin kylään ja päättää matkan nauttimalla Bairro Alton tunnelmasta. Molemmat paikat sopivat erinomaisesti rennompaan päivään, jossa keskitytään nauttimaan kulttuurista ja gastronomiasta ilman tarvetta vierailla yhtä monissa muistomerkeissä kuin edellisinä päivinä.

Cascais

Tämä kaunis merenrantakaupunki sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Lissabonista. Sen kaduilla ja taloissa on hyvin komea ja ylellinen tunnelma, mikä johtuu siitä, että se oli aikoinaan portugalilaisen aristokratian suosikkikohde. Tämä näkyy uskollisesti sen huviloissa ja kartanoissa.

Nykyään se on erittäin miellyttävä kaupunki, jossa on vaihteleva tunnelma. Kaupungissa on vahva kalastusperinne, ja kalastajat tarjoavat saaliitaan kaupungin aukiolla, ja siellä järjestetään myös vaatemarkkinoita ja eläviä fado-esityksiä. Voit myös vierailla joissakin Cascaisin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Citadellassa tai Castro Guimarãesin kreivien museossa.

Vaikka Cascais on kesäisin ruuhkaisempi, se on rantojensa ansiosta hyvä kohde päiväretkelle. Ja sitä suositellaan silti ympäri vuoden pakenemaan Lissabonin turistihälinää terasseineen, kahviloineen ja ravintoloineen.

Varaa matka Sintraan ja Cascaisiin

Bairro Alto

Cascaisissa voi vierailla ja nauttia aamupäivän aikana, ja viimeiset tunnit Lissabonissa voi viettää Alton kaupunginosassa. Tämä keskeinen kaupunginosa on Lissabonin yöelämän par excellence -alue. Avantgardistinen ja moderni ilmapiiri yhdistyy fado-perinteeseen sekä vanhoihin aukioihin ja rakennuksiin.

Tässä moninaisuudessa piilee sen viehätys, eikä ole parempaa tapaa hyvästellä Lissabon kuin sen kaduilla. Voimme ruokailla yhdessä sen ravintoloista nauttien fado-esityksestä ja nauttia sitten yöelämästä sen lukuisissa pubeissa.

Jos valitsemme Alton kaupunginosassa turistisemman lähestymistavan, meillä on San Pedro de Alcántaran näköalapaikka, jolta avautuvat upeat näkymät Alfamaan, Glória-hissi, jolla voi nousta sen jyrkille kaduille, tai Santa Catalinan näköalapaikka ja sen mytologisen merijättiläisen Adamastorin patsas.

Varaa fadokierros