Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Auschwitzin kierrosten ja vierailujen kesto

Jos kuulut niihin, jotka haluavat järjestää kaiken viimeistä yksityiskohtaa myöten, voin auttaa sinua laskemaan Auschwitzissa vierailuun tarvittavan ajan ja pääsemään sinne Krakovasta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

2 minuuttia luettu

Auschwitzin kierrosten ja vierailujen kesto

Keskitysleirillä vierailun aikana | Lāsma Artmane

Valitettavasti matkoilla aika ei ole rajattomasti käytettävissä, ja Krakovassa vietetyt päivät kuluvat varmasti nopeasti. Jotta voisit järjestää aikataulusi oikein ja varmistaa, ettei sinulta lopu aika kesken, sinun on hyvä tietää, että sinun on vietettävä puolesta päivästä koko päivään vierailemalla Auschwitzin keskitysleirillä.

Ota huomioon, että selitän, kuinka kauan vierailut kestävät, kuinka paljon aikaa tarvitset, jos haluat vierailla leirillä omaan tahtiisi, ja kauanko matka Krakovasta kestää.

Kuinka kauan Auschwitz-kierrokset Krakovasta kestävät?

Miten Auschwitziin pääsee| ©smartpic M
Miten Auschwitziin pääsee| ©smartpic M

Jos päätät varata All-inclusive-kierroksen Auschwitziin Krakovasta, laske, että kokonaiskesto (mukaan lukien kuljetukset ja opastettu kierros) on noin 7 tuntia, joten olet viettänyt reilun puoli päivää tällä kierroksella.

Riippuen siitä, millä kielellä valitset kierroksen, voit lähteä matkaan jossakin vaiheessa. Mikä on hyvä asia? Helloticketistä löydät saatavuuden espanjankielisen kierroksen tekemiseen eri vuorokauden aikoina, joten joustavuus, jolla voit järjestää päiväsi, on maksimaalinen.

Matka-aika on reilu tunti ja opastettu kierros kestää noin kolme tuntia, joten edessä on noin 7 tunnin päivä. Ensimmäinen kierros lähtee Krakovasta klo **6.**30 aamulla, jotta voimme olla Auschwitzissa leirin avajaisten aikaan (tämä vaihtoehto sopii tietysti vain kärsimättömimmille tai aikaisin heränneille). Tästä eteenpäin lähdöt ovat saatavilla 30 minuutin välein, ja viimeinen lähtö on puoliltapäivin. Voit odottaa olevasi takaisin Krakovassa seitsemän tunnin kuluttua lähdöstä.

Varaa Auschwitzin retki Krakovasta

Kuinka kauan matka Auschwitzin keskitysleirille yksin kestää?

Vieraile Auschwitzin leirillä| ©Jim McDougall
Vieraile Auschwitzin leirillä| ©Jim McDougall

Leirillä oleskelulle ei ole aikarajaa. Kun ostat liput Auschwitzin kierrokselle, sinun on valittava päivämäärä ja kellonaika, jolloin haluat päästä leirille, sillä kaikki sisäänkäynnit on rekisteröity.

Sisällä ollessasi voit käyttää noin kolme tuntia tutustumiseen kahteen Auschwitz-Birkenaun leiriin. Ajatuksena on, että katsot vierailijakeskuksessa aluksi dokumentin (15 minuuttia) ja siirryt sitten tutustumaan ensimmäiseen leiriin ja sen näyttelytiloihin, joissa on uhrien esineitä ja tavaroita, ja pysähdyt ihailemaan yksityiskohtia.

Lippujen oston yhteydessä saat ilmaiseksi käyttöön audio-oppaan, joka selittää kaiken näkemäsi kuulokkeiden kautta, kun käyt leirin eri alueilla. Kierroksen päätteeksi muista lisätä siihen aika, joka sinulla kuluu paluuseen Krakovaan, joten tarvitset yhteensä yli 7 tuntia(lisää odotusaika lipunmyyntipisteessä, jos et ole ostanut lippuasi verkossa etukäteen).

Varaa Auschwitzin retki Krakovasta

Kuinka kauan kestää päästä Auschwitziin Krakovasta?

Vartiotorni| ©bipolars polaroids
Vartiotorni| ©bipolars polaroids

Auschwitz sijaitsee puolalaisessa Oświęcimin kaupungissa, noin 70 kilometrin päässä pääkaupungista. Kaiken kaikkiaan, jos matkustat maanteitse, matkan ei pitäisi kestää paljon enempää kuin puolitoista tuntia, riippuen liikenteestä. Katso lisätietoja artikkelistani siitä, miten Auschwitziin pääsee Krakovasta.

Bussilla

Jos matkustat Auschwitziin Krakovasta järjestetyllä kiertoajelulla, matka on suora ja ilman välipysähdyksiä. Matka on hieman pidempi, jos valitset julkisen liikenteen bussin. Bussit lähtevät aamulla klo 6 ja klo 20, joten sinulla on koko päivä aikaa päästä Auschwitziin ja takaisin ilman ongelmia.

Junalla

Jos matkustat junalla, joudut vaihtamaan raidetta, joten matka kestää lähes kaksi tuntia. Kun tähän lisätään kahden kilometrin matka rautatieasemalta keskitysleirin sisäänkäynnille (kävelyyn voi kulua vielä puoli tuntia ).

Varaa matka Auschwitziin Krakovasta käsin

Kuinka pitkä on yhdistetty Auschwitzin ja suolakaivoksen kierros?

Suolakaivosten sisällä| ©Alexander Johmann
Suolakaivosten sisällä| ©Alexander Johmann

Krakovaan matkustavien suosima vaihtoehto on varata Auschwitzin ja suolakaivosten kiertoajelu, sillä tarkoituksena on ottaa kaikki irti ajasta tekemällä molemmat vierailut samana päivänä.

Vierailet ensin keskitysleirillä, minkä jälkeen bussi vie sinut suolakaivosten sisäänkäynnille, jossa voit osallistua opastetulle kierrokselle sisällä.

Kierroksen kokonaiskesto on noin 11 tuntia, joten älä suunnittele tekeväsi sinä päivänä mitään muuta. Loppumatkan aikana sinulla on kuitenkin vapaata aikaa järjestää päiväsi Krakovassa omassa rauhassasi.

Varaa Auschwitzin ja suolakaivoksen kierros