Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Auschwitzin kierrosten ja vierailujen kesto

Jos kuulut niihin, jotka haluavat järjestää kaiken viimeistä yksityiskohtaa myöten, voin auttaa sinua laskemaan Auschwitzissa vierailuun tarvittavan ajan ja pääsemään sinne Krakovasta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

2 minuuttia luettu

Auschwitzin kierrosten ja vierailujen kesto

Keskitysleirillä vierailun aikana | Darshan Gajara

Valitettavasti matkoilla aika ei ole rajattomasti käytettävissä, ja Krakovassa vietetyt päivät kuluvat varmasti nopeasti. Jotta voisit järjestää aikataulusi oikein ja varmistaa, ettei sinulta lopu aika kesken, sinun on hyvä tietää, että sinun on vietettävä puolesta päivästä koko päivään vierailemalla Auschwitzin keskitysleirillä.

Ota huomioon, että selitän, kuinka kauan vierailut kestävät, kuinka paljon aikaa tarvitset, jos haluat vierailla leirillä omaan tahtiisi, ja kauanko matka Krakovasta kestää.

Kuinka kauan Auschwitz-kierrokset Krakovasta kestävät?

Miten Auschwitziin pääsee| ©smartpic M
Miten Auschwitziin pääsee| ©smartpic M

Jos päätät osallistua johonkin Krakovasta lähtevistä All-inclusive Auschwitz-kierroksista, sinun on arvioitava, että kokonaiskesto (kuljetukset ja opastettu kierros mukaan luettuina) on noin 7 tuntia, joten olet viettänyt tällä kierroksella yli puoli päivää.

Riippuen siitä, millä kielellä valitset kierroksen, voit lähteä jossakin vaiheessa. Hyvä asia? Helloticketistä löydät saatavuuden espanjankielisen kierroksen tekemiseen eri vuorokaudenaikoina, joten joustavuus, jolla voit järjestää päiväsi, on maksimaalinen.

Matkan kesto on hieman yli tunti ja opastettu kierros kestää yhteensä noin kolme tuntia, joten jos laskemme yhteen meno- ja paluumatkan, pääsyn leirille ja opastetun kierroksen, meillä on 7 tuntia, jonka koko kierros kestää noin.

Ensimmäinen kierros lähtee Krakovasta kello 6.30 aamulla, jotta pääsemme Auschwitziin leirin avajaisten aikaan (tämä vaihtoehto sopii vain kärsimättömimmille tai aikaisin heränneille). Tästä eteenpäin lähdöt tapahtuvat 30 minuutin välein, ja viimeinen lähtö on puoliltapäivin. Voit odottaa olevasi takaisin Krakovassa seitsemän tunnin kuluttua lähdöstä.

Varaa liput ja matkat Auschwitziin

Kuinka kauan Auschwitzin keskitysleirikierros yksin kestää?

Vieraile Auschwitzin leirillä| ©Jim McDougall
Vieraile Auschwitzin leirillä| ©Jim McDougall

Leirillä oleskeluun ei ole aikarajaa. Kun ostat liput Auschwitziin, sinun on valittava päivä ja kellonaika, jolloin haluat päästä leirille, sillä kaikki sisäänkäynnit on rekisteröity.

Sisällä ollessasi sinulla pitäisi kestää noin kolme tuntia käydä kahdella Auschwitz-Birkenaun leirillä. Ajatuksena on, että katsot vierailijakeskuksessa aluksi dokumentin (15 minuuttia) ja siirryt sitten tutustumaan ensimmäiseen leiriin, jossa on uhrien esineitä ja tavaroita esittelevät näyttelytilat, ja pysähdyt ihailemaan yksityiskohtia.

Lippujen ostamisen yhteydessä saat ilmaiseksi ääniopastuksen, joka selittää kaiken näkemäsi kuulokkeiden kautta, kun käyt läpi leirin eri alueita.

Kun vierailusi päättyy, muista, että sinun on lisättävä aika paluuseen Krakovaan, joka kestää yhteensä yli 7 tuntia(lisää odotusaika lipunmyynnissä, jos et ole ostanut lippuasi verkossa etukäteen).

Varaa liput ja kierrokset Auschwitziin

Kuinka kauan kestää päästä kohteeseen Auschwitz Krakovasta?

Vartiotorni| ©bipolars polaroids
Vartiotorni| ©bipolars polaroids

Auschwitz sijaitsee puolalaisessa Oświęcimin kaupungissa, noin 70 kilometrin päässä pääkaupungista. Kaiken kaikkiaan, jos matkustat maanteitse, matkan ei pitäisi kestää paljon enempää kuin puolitoista tuntia, riippuen liikenteestä. Katso lisätietoja artikkelistani siitä, miten Auschwitziin pääsee Krakovasta.

Bussilla

Jos matkustat järjestetyllä kiertomatkalla, matka on suora ja ilman välipysähdyksiä. Jos päätät käyttää julkisen liikenteen bussia, matka kestää hieman kauemmin. Bussit lähtevät aamulla klo 6 ja klo 20, joten sinulla on koko päivä aikaa päästä Auschwitziin ja takaisin ilman ongelmia.

Junalla

Jos matkustat junalla, joudut vaihtamaan raidetta, joten matka kestää lähes kaksi tuntia. Lisäksi rautatieasemalta on kaksi kilometriä keskitysleirin sisäänkäynnille (kävelyyn voi kulua vielä puoli tuntia).

Varaa liput ja kierrokset Auschwitziin

Kuinka kauan yhdistetty Auschwitzin ja suolakaivoksen kierros kestää?

Suolakaivosten sisällä| ©Alexander Johmann
Suolakaivosten sisällä| ©Alexander Johmann

Yhdistelmäkierros Auschwitziin ja Suolakaivoksiin on suosittu valinta Krakovan matkailijoille, jotka haluavat hyödyntää aikansa mahdollisimman tehokkaasti, sillä voit tehdä molemmat vierailut yhdessä päivässä.

Vierailet ensin keskitysleirillä, minkä jälkeen bussi vie sinut suolakaivosten sisäänkäynnille, jossa voit osallistua opastetulle kierrokselle sisällä.

Kierroksen kesto voi olla jopa 12 tuntia, joten älä suunnittele tekeväsi mitään muuta sinä päivänä. Matkan loppuosa on vapaata aikaa järjestää päiväsi Krakovassa omassa rauhassa.

Varaa kiertoajelu Auschwitziin ja suolakaivoksiin