Krakovan lentokenttäkuljetukset

Krakovan lentokentältä pääsee hotelliin usealla eri tavalla: kerron, mikä niistä on kätevin.

Ana Caballero

Ana Caballero

3 minuuttia luettu

Krakovan lentokenttäkuljetukset

Lentokone laskeutuu Krakovan lentokentälle | ©ERIC SALARD

Kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 11 km:n päässä Krakovan keskustasta, ja se on yhteydessä kaupunkiin julkisilla ja yksityisillä liikennevälineillä. Jotta vältät päänvaivaa saapuessasi, suosittelen sinua päättämään etukäteen, mikä vaihtoehto on sinulle sopivin.

1. Parhaat kuljetukset Krakovan lentokentän ja Krakovan keskustan välillä

Krakovan lentoasema| ©Alquiler de Coches
Krakovan lentoasema| ©Alquiler de Coches

Ensimmäiseksi sinun on päätettävä, oletko kiinnostunut enemmän mukavuudesta ja nopeudesta vai rahan säästämisestä Krakovaan saapuessasi. Tästä riippuen sinulle sopii paremmin julkinen liikenne (bussi tai juna keskustaan) tai yksityinen liikenne. Suosittelen yksityisen ovelta ovelle -kuljetuksen mukavuutta:

Varaa kuljetus Krakovan lentokentältä

2. Yksityinen kuljetus Krakovan lentokentältä hotelliisi

Yksityinen kuljetus| ©Thibault Penin
Yksityinen kuljetus| ©Thibault Penin

Kun saavut Krakovan lentokentälle, olet luultavasti väsynyt matkastasi tai innokas aloittamaan kaupunkikierroksen; kummassakin tapauksessa haluat päästä hotelliisi mahdollisimman pian ilman, että sinun tarvitsee kävellä ympäriinsä päästäkseen ulos lentokentältä ja etsiessäsi kulkuvälinettä. Tästä syystä kätevin tapa päästä kaupungin keskustaan on yksityinen kuljetus Krakovan lentokentältä hotelliin.

Voit varata tämän yksityisen kuljetuspalvelun Krakovan lentokentältä hotelliin etukäteen (ennakoimattomien olosuhteiden sattuessa peruutus on mahdollista vähintään 24 tunnin varoitusajalla). Sinun tarvitsee vain ilmoittaa saapumispäiväsi Krakovaan, lentotietosi, jotta kuljettaja voi odottaa sinua ja tarkistaa mahdolliset myöhästymiset, sekä hotellisi osoite, jotta kuljetus voi jättää sinut ovelle.

Varaa yksityinen kuljetus Krakovan lentokentältä hotelliisi

Miten palvelu toimii

Kun olet saapunut saapumisterminaaliin, kuljettaja odottaa sinua tunnistuskyltin kanssa ja vie sinut hotellillesi ilmastoidussa tila-autossa, joka jaetaan kuuden muun matkustajan kanssa. Olet keskimäärin 20-40 minuutissa hotellissasi Krakovan keskustassa. Sinun ei tarvitse huolehtia lennon myöhästymisestä; kuljettaja odottaa sinua, ja voit aina ottaa yhteyttä toimistoon sähköpostitse.

Yksityinen kuljetus takaisin lentokentälle

Tämä palvelu on saatavilla myös hotellista Krakovan lentokentälle. Se toimii samalla tavalla: varaat matkan verkossa, ja kun lentosi lähtee, muiden matkustajien kanssa jaettu tila-auto noutaa sinut hotellista ja vie sinut lentokentälle. Kuljettajasi huolehtii oikean ajankohdan laskemisesta, jotta et myöhästyisi lennolta ja joutuisi nousemaan koneeseen kiireessä ja jotta vältät pitkät odotusajat ja arvokkaan matka-ajan tuhlaamisen.

3. Jaettu kuljetus lentokentältä kaupunkiin ja takaisin

Krakovan lentoaseman terminaali Saapumiset| ©Chris Hoare
Krakovan lentoaseman terminaali Saapumiset| ©Chris Hoare

Voit myös säästää rahaa varaamalla yhteiskuljetuksen Krakovan lentokentältä Krakovan keskustassa sijaitsevaan hotelliisi ja takaisin. Varausmenetelmä ja matkaehdot ovat samat, ja tämän vaihtoehdon ansiosta voit unohtaa matkan ikävämmät yksityiskohdat ja keskittyä nauttimaan Krakovasta ja sen ympäristöstä.

Miten se toimii

Kuten yksityisen kuljetuksen kohdalla, myös yhteiskuljetuksen kohdalla kuljettaja tapaa sinut lentokentällä ja vie sinut hotellisi ovelle, mutta saatat joutua jakamaan matkan toisen matkustajan kanssa, jonka on myös päästävä lentokentältä kaupunkiin (tai päinvastoin) samaan aikaan.

Kuljettaja voi siis pysähtyä matkan varrella jättääkseen tai noutaakseen toisen matkustajan. Tämä voi pidentää matkaa kymmenellä tai viidellätoista minuutilla, mutta tekee myös lipun hinnasta hieman halvemman.

Edut

Muita etuja näistä palveluista ovat matkatavaroille varattu tila tai aikataulun saatavuus, sillä ne ovat käytettävissä seitsemänä päivänä viikossa riippumatta siitä, mihin aikaan saavut Krakovan lentoasemalle.

Varaa kuljetus Krakovan lentokentältä

4. Muita vaihtoehtoja päästä Krakovan lentokentältä kaupungin keskustaan

Juna Krakovan lentokentälle| ©Melinda van den Brink
Juna Krakovan lentokentälle| ©Melinda van den Brink

Juna

Juna lähtee lentokentältä puolen tunnin välein ja kulkee maanantaista sunnuntaihin kello 4-23. Lippu maksaa yhden tai kaksi euroa, ja matka kestää noin 45 minuuttia ja noin 20 minuuttia Krakovan keskusrautatieaseman pysäkille, jossa suosittelen jäämään pois, jos hotellisi sijaitsee kaupungin keskustassa (viimeinen pysäkki on Krakovan keskustan ulkopuolella).

Junan nimi on SKA1, ja siinä on WIFI ja sähkölatauspisteitä. Lentokentälle saapuessasi näet rautatieaseman viitoituksen.

Bussi

Krakovan keskustaan kulkee kaksi päivälinjaa (208 ja 252, jotka löytyvät lentokentän uloskäyntien opasteista) ja yksi yölinja (902). Liput maksavat yhden euron, ja niitä voi ostaa bussipysäkin lähellä olevista automaateista tai itse bussista.

Matka kaupungin keskustaan kestää noin 45 minuuttia. Tärkeimpiä bussipysäkkejä lentoasemalla ovat Krakovan keskusrautatieasema (linja 208) ja Krakovan kongressikeskus (linja 252).

Yöbussi kulkee kello 23.00-5.00, ja yksi sen pääpysäkeistä on Glównyn asema.

Taksi

Taksit ovat kalliimpia kuin yksityisen kuljetuksen vuokraaminen etukäteen, eivätkä kuljettajat ole velvollisia ottamaan vastaan euroja Puolan valuutan (zlotyn) sijasta. Se on kuitenkin käytettävissä oleva vaihtoehto, jos et ole varannut kuljetusta saapuessasi lentokentälle ja haluat välttää julkista liikennettä. Pysäkki on helposti löydettävissä saapumisterminaalista, ja matka keskustaan maksaa noin 25 euroa.

Anan matkavinkki

Vältä rahanvaihtoa lentokentällä; saat huonomman tarjouksen kuin kaupungin valuutanvaihtopisteissä.

5. Saatat myös olla kiinnostunut

Wawelin katedraali, Krakova| ©Naval S
Wawelin katedraali, Krakova| ©Naval S

Kun olet järjestänyt saapumisesi Krakovaan, on tärkeää, että järjestät etukäteen ne aktiviteetit, joita haluat tehdä kaupungissa, sillä kaupunki on melko turistinen ja osa niistä on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelen siis tutustumaan näihin oppaisiin:

Varaa kuljetus Krakovan lentokentältä