Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Wieliczkan suolakaivos -päiväretket Krakovasta

Yli 300 metrin syvyydessä löydät suolakaivosten lisäksi myös vierailun arvoisen minikaupungin.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Wieliczkan suolakaivos -päiväretket Krakovasta

Pyhän Kingan kappeli | ©jhadow

Näissä 12 kilometrin päässä Krakovasta sijaitsevissa kaivoksissa louhittiin suolaa seitsemän vuosisadan ajan. Nykyään siellä on maanalaisten tunneleiden galleria, jossa on terapeuttinen ilmasto ja vaikuttavien suolahahmojen näyttely. Tämä on yksi suosituimmista Krakovan retkistä, ja se voidaan tehdä usealla eri tavalla.

Matkan tyypit Wieliczkan suolakaivoksille Krakovasta käsin

Kaivosten ulkopuoli| ©Brian Snelson
Kaivosten ulkopuoli| ©Brian Snelson

Unescon maailmanperintökohteeksi julistetut Wieliczkan suolakaivokset houkuttelevat satoja vierailijoita päivittäin. Kierros järjestetään yleensä Krakovasta lähtevällä järjestetyllä retkellä, ja vaihtoehtoja on useita riippuen siitä, haluatko pelkän kuljetuksen, kuljetuksen ja sisäänpääsymaksut vai opastetun kierroksen erikoisoppaan kanssa.

Voit myös varata retken, joka vie sinut Auschwitziin ja Wieliczkan suolakaivoksille samana päivänä. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos sinulla on vain kaksi tai kolme päivää aikaa tutustua Krakovaan.

Varaa Wieliczka Salt Mines Tour -retki

Kuljetus Krakovasta Wieliczkaan opastetulla kierroksella

Kaivoksen nosto| ©Dennis Jarvis
Kaivoksen nosto| ©Dennis Jarvis

Tunneleita, kappeleita, käytäviä, kallioon kaiverrettuja kammioita, suolapatsaita... Kaikkea tätä löydät Wieliczkan suolakaivoksista, mutta ensin sinun on päästävä sinne. Tämä kuljetusvaihtoehto Krakovasta Wieliczkaan opastetulla kierroksella sisältää kuljetuksen yksityisajoneuvossa, jossa on WIFI, ilmastointi ja pullovesi, hotellistasi Krakovan keskustassa tai valitsemastasi tapaamispaikasta kahdeksan vaihtoehdon joukosta.

Kuljetuksen lisäksi 50 € hintaan sisältyy museon palkkaaman ammattitaitoisen oppaan palvelut ja kuulokkeet, joilla voit kuunnella oppaan selityksiä selkeästi kierroksen aikana.

Voit varata tämän kierroksen verkossa tietäen, että jos suunnitelmasi muuttuvat tai tapahtuu jotain odottamatonta, voit peruuttaa sen 24 tunnin varoitusajalla. Kun varauksesi on vahvistettu, saat sähköpostiviestin, joka toimii voucherina ja sisältää kaikki tiedot, joita tarvitset nauttiaksesi vierailustasi.

Varaa matkasi Wieliczkan suolakaivoksiin

Pääsyliput Wieliczkan suolakaivoksiin ja opastettu kierros

Kaivoskoneet| ©Dennis Jarvis
Kaivoskoneet| ©Dennis Jarvis

Voit myös ostaa liput Wieliczkan suolakaivoksille varaamatta kuljetusta Krakovasta (voit matkustaa vuokra-autolla tai julkisilla liikennevälineillä). Liput Wieliczkan kaivoksiin sisältävät opastetun kierroksen, joka on saatavilla englanniksi, saksaksi, italiaksi, ranskaksi, espanjaksi tai italiaksi, ja niiden hinta on 28 €

Liput Wieliczkan kaivoksiin lähetetään sinulle sähköpostitse, kun olet tehnyt varauksen verkossa. Voit valita vierailusi päivän ja kellonajan useista eri vaihtoehdoista, ja kun olet varannut paikan etukäteen, sinun ei tarvitse jonottaa lipputoimistoon saapuessasi. Kaivoskierroksen aikana saatte kuulokkeet, jotta voitte kuunnella oppaan selityksiä selkeästi.

Koko kaivoskierros kestää noin 3 tuntia, ja se on ehdottomasti tehtävä oppaan kanssa sekä kaivosten ja niiden toimintajärjestelmän merkityksen selittämiseksi että ryhmän opastamiseksi museon sisätiloissa. Muista käyttää kierroksella mukavat kengät ja yritä olla ovella noin 15 minuuttia ennen sovittua aikaa.

Varaa retki Wieliczkan suolakaivoksiin

Kuljetus Krakovasta Wieliczkaan, sisäänpääsy suolakaivoksiin ja opastettu kierros

Puiset portaat ja rekvisiitta| ©G. Weston
Puiset portaat ja rekvisiitta| ©G. Weston

Tämä opastettu kierros Wieliczkan suolakaivoksiin Krakovasta on suunniteltu enintään 40 matkustajalle, ja hinta sisältää kuljetuksen, opastetun kierroksen ja sisäänpääsymaksut kaivoksiin. Nouto tapahtuu verkkovarauksen yhteydessä valitsemanasi päivänä ja kellonaikana Krakovan keskeiseltä tapaamispaikalta; tarkka tapaamispaikka ilmoitetaan sinulle sähköpostitse.

Voit valita eri aikoina yökierroksen kaivoksiin. Kaikissa tapauksissa kuljetus tapahtuu mukavassa ilmastoidussa tila-autossa, joka jaetaan muiden matkustajien kanssa. Kuljetus kaivoksille kestää noin puoli tuntia, ja siellä kierros kestää noin kaksi ja puoli tuntia; kierros voidaan tehdä espanjaksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi tai italiaksi.

Kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista tämä tarjoaa parhaan vastineen rahalle, sillä sinun tarvitsee huolehtia vain siitä, että pääset tapaamispaikalle Krakovassa, ja kun olet perillä, kuljetus, sisäänpääsymaksut, kiertoajelu ja paluumatka sisältyvät hintaan.

Varaa Wieliczkan suolakaivoksen kierros

All inclusive -retki Wieliczkan suolakaivoksiin Krakovasta käsin

Kierroksella opit, miten suolaa on louhittu historian saatossa.| ©Aleksandr Zykov
Kierroksella opit, miten suolaa on louhittu historian saatossa.| ©Aleksandr Zykov

Jos haluat vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla yksityisellä kiertoajelulla, sinulla on myös mahdollisuus tehdä se varaamalla tämä vaihtoehto verkossa. Hinta, 92 €, on korkeampi kuin ryhmämatkojen hinta, mutta vastineeksi saat yksityisen kuljetuksen ja asiantuntevan kuljettajan, joka noutaa sinut hotellistasi ja on yksinomaan sinun käytettävissäsi.

Tämän retken hintaan sisältyy opastettu kierros kaivoksiin, sisäänpääsy kaivoksiin ja yksityinen kuljetus Krakovasta. Voit valita kierroksen aikataulusta sen, joka sopii parhaiten tarpeisiisi; ota huomioon, että kierros kaivoksissa kestää noin kaksi ja puoli tuntia ja matka Krakovasta kestää puoli tuntia sinne ja puoli tuntia takaisin.

Opastetun kierroksen voi tehdä englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, italiaksi tai saksaksi, ja kierroksen aikana esitellään koko maanalaisten kammioiden ja tunneleiden verkosto, kokonaan suolasta tehty kappeli, keskiajalla suolan louhinnassa käytetyt työkalut tai näyttely myyttisistä hahmoista, jotka on myös kaiverrettu suolaan.

Tarjolla on myös paketti, joka sisältää retken Auschwitziin ja Wieliczkan suolakaivoksiin Krakovasta. Tällä 11-tuntisella kiertomatkalla, johon sisältyy hotellikuljetus, voit nähdä yhden natsien aikakauden tärkeimmistä keskitysleireistä ja vierailla myös suolakaivosten maanalaisessa kompleksissa, jotka ovat kaksi keskeistä paikkaa Krakovan vierailulla.

Varaa retki suolakaivoksiin ja Auschwitziin

Mitä nähtävää Wieliczkan suolakaivoksissa on?

Yksityiskohta Pyhän Kingan kappelin sisustuksesta| ©Dennis Jarvis
Yksityiskohta Pyhän Kingan kappelin sisustuksesta| ©Dennis Jarvis

Matka Wieliczkan suolakaivoksille, jotka sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan päässä Krakovasta, on yksi suosituimmista Puolan kaupungissa vierailevien matkailijoiden keskuudessa. Kaivokset ovat olleet maailmanperintökohde 1970-luvulta lähtien, ja ne ovat kuuluisia suolahuoneidensa kauneudesta ja noin 300 kilometrin pituisesta tunneliverkostosta.

Suolan työstöprosessi

Vierailun aikana opit suolan louhintaprosessista, jota on käytetty keskiajalta lähtien nykyisin museona toimivissa kaivoksissa, sekä siitä, miten 325 metrin syvyydessä vallitsevat sääolosuhteet ovat luoneet ainutlaatuisen maanalaisen mikroilmaston, joka on ihanteellinen esimerkiksi astmasta kärsiville ihmisille.

Kiertue

Kierroksen aikana laskeudut kaivoksiin portaita pitkin ja nouset ylös samanlaisella hissillä kuin kaivostyöläiset käyttivät. Sisällä on valaistu järvi, yksinomaan suolalla koristeltuja kammioita, suolasta tehtyjä kuuluisien ihmisten hahmoja ja jopa kappeli, joka jättää sinut sanattomaksi. Vierailun aikana mukana olevan oppaan selitysten ansiosta saat myös tutustua kaivoksissa vuosisatojen ajan työskennelleiden työläisten elämäntapaan ja työoloihin.

Anan matkustajan vinkki

Kaivoskierroksella on yhteensä 800 askelmaa, joten sitä ei suositella liikuntarajoitteisille.

Käytännön vinkkejä Wieliczkan vierailua varten

Kaivosgalleria| ©Aleksandr Zykov
Kaivosgalleria| ©Aleksandr Zykov

Miten päästä Wieliczkaan

Wieliczkan suolakaivoksille pääsee Krakovasta yleisimmin järjestettyjen retkien tarjoamalla yksityisellä kuljetuksella. Wieliczkaan pääsee kuitenkin myös omin päin joko GPS:llä varustetulla vuokra-autolla (matka kestää noin puoli tuntia). Sinne pääsee myös taksilla (ei kannata maksaa enempää kuin 15 euroa kumpaankin suuntaan), junalla Krakovan päärautatieasemalta (Wieliczkaan kulkee vähintään kaksi junaa tunnissa) tai bussilla 304 Wieliczka Kosciólin pysäkiltä.

Aikataulut

Aukioloajat voivat vaihdella vuodenajasta riippuen, mutta yleensä ne ovat kesällä klo 7.30-19.30 ja talvella klo 8-17. Tärkeintä on kiinnittää huomiota omalla kielelläsi järjestettävien opastettujen kierrosten aukioloaikoihin, sillä päivän mittaan järjestetään useita kierroksia eri kielillä. Siksi on erittäin suositeltavaa, että varaat liput Wieliczkan kaivoksiin hyvissä ajoin etukäteen.

Kielet

Opastettu kaivoskierros on saatavilla puolan lisäksi englanniksi, saksaksi, ranskaksi, italiaksi, venäjäksi, espanjaksi ja ranskaksi. Kaikilla retkillä on kuulokkeet oppaan kuuntelua varten, ja ne järjestetään noin 35 hengen ryhmissä.

Mitä ottaa mukaan

Riippumatta ulkolämpötilasta, kaivoksissa on melko kylmä kosteuden vuoksi. Muista ottaa mukaan jotain lämmintä päälle pantavaa kierroksen ajaksi. Mukavat, liukastumattomat kengät ovat myös suositeltavat.

Onko mahdollista ottaa valokuvia?

Jos haluat ottaa valokuvia kaivosten sisätiloista, sinun on maksettava noin kahden ja puolen euron lisämaksu sisäänkäynnin yhteydessä. Muuten sinut saatetaan huomata kierroksen aikana.

Kiertue

Onko se vaikeaa? Koko laskeutuminen kaivoksille koostuu noin 800 askeleesta. Suurin osa matkasta ylös on kaivostyöläisten käyttämän hissin kaltaisessa hississä, joka ei ehkä sovi klaustrofobisille. Yleisesti ottaen kierros ei ole kovin vaikea, mutta sitä ei suositella liikuntarajoitteisille.

Voiko kaivoksissa syödä ja juoda?

Vaikka yhtä kaivoksen huoneista voi vuokrata tapahtumia ja häitä varten, syöminen ja juominen kaivoksessa ei ole sallittua, eikä siellä ole paikkaa, jossa sitä voisi tehdä.

.

Varaa retki Wieliczkan suolakaivoksiin

Jos sinua kiinnostaa vierailu Wieliczkan suolakaivoksiin, sinua kiinnostaa myös

Junan sisäänkäynti Auschwitzin keskitysleirille| ©Ofer Deshe
Junan sisäänkäynti Auschwitzin keskitysleirille| ©Ofer Deshe

Retki Wieliczkan suolakaivoksille on yksi kahdesta suosituimmasta Krakovan kiertomatkasta. Toinen, vieläkin suositumpi, on luonteeltaan hyvin erilainen: Auschwitzin keskitysleirikierros.

Vaikka aluksi saattaisitte pitää tätä kierrosta sairaalloisena tai epämiellyttävänä, voin vakuuttaa teille, että se on todellinen historian oppitunti, joka annetaan uhrien muistoa kunnioittaen. Voit löytää monia eri vaihtoehtoja tälle kiertomatkalle Krakovasta; suosittelen, että teet hieman tutkimusta ennen kuin päätät ottaa kaiken irti tästä kokemuksesta. Tässä on linkki artikkeliini aiheesta Auschwitzin päiväretket Krakovasta jotta voit järjestää vierailusi.

Jos haluat tietää, mitä muita vaihtoehtoja Krakovalla on tarjota, olen kirjoittanut myös artikkelin osoitteesta Krakovan matkat jotta voit valita matkallesi parhaiten sopivan.

Varaa Wieliczkan suolakaivoksen kierros