Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Auschwitz-liput

Jos haluat aloittaa Auschwitzin vierailun järjestämisen, sinun on ensin ostettava liput. Jos teet tämän verkossa ja etukäteen, säästät aikaa ja rahaa.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Auschwitz-liput

Yksityiskohta Auschwitzista | Lasma Artmane

Auschwitzin vierailu on yksi niistä suurista nähtävyyksistä, jotka tuovat Puolaan vuosittain tuhansia matkailijoita. Tämä natsien vuonna 1940 avaama keskitysleiri koostuu useista alueista, joista Auschwitz I ja Auschwitz II ovat vierailtavissa.

Vieraillaksesi siellä sinun on ostettava liput, ja se kannattaa tehdä verkossa ja etukäteen.

Paras vaihtoehto

Auschwitzin päiväretki Krakovasta

Liput ja opastettu kierros parhaaseen hintaan

Jos matkustat Krakovaan ja haluat vierailla Auschwitzin keskitysleirillä, tämä vaihtoehto sisältää sisäänpääsyn, asiantuntijoiden opastaman kierroksen ja kuljetuksen Krakovaan ja takaisin.

Kesto: 7 hours

Jos suunnittelet vierailua Auschwitziin, sinun on hyvä tietää, että opastettu kierros auttaa sinua ymmärtämään paremmin tätä historian jaksoa, syventymään syvällisemmin siihen, mitä näet ohi kulkiessasi, ja kokemaan uudelleen vankien jokapäiväistä elämää. Tämä paketti, joka sisältää englanninkielisen opastetun kierroksen ja kuljetuksen Krakovaan ja takaisin, on erinomainen vaihtoehto, sillä sen hintaero yksittäisiin lippuihin verrattuna on hyvin pieni.

Kierros kestää yhteensä noin 7 tuntia, ja se sisältää pääsyn molemmille Auschwitz-Birkenaun leireille. Voit valita eri lähtöaikojen välillä (ensimmäinen lähtö klo 6.30 ja viimeinen klo 12.00), ja opastettu kierros kestää noin kolme tuntia.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on ehdottomasti mukavin tapa vierailla Auschwitzissa. Jos lisäät lippuusi opastetun kierroksen, kokemuksesta tulee paljon täydellisempi.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Auschwitzissa viettämästäsi ajasta ja saada paljon paremman käsityksen siitä, millaista elämä oli tällä leirillä, sekä syventyä natsien historiaan.


Miten Auschwitz-lippuja ostetaan lippukassasta?

Vias saapuu Auschwitziin| ©Fadjar Djulizar
Vias saapuu Auschwitziin| ©Fadjar Djulizar

Lippuja Auschwitziin on mahdollista ostaa lipputoimistosta, vaikka se ei olekaan suositeltavin vaihtoehto. Etenkin aikaisin aamulla sisäänkäynnillä on yleensä pitkä jono, sillä myös suuret ryhmät saapuvat usein tähän aikaan.

Jos haluat silti ostaa lippusi mieluummin sieltä, sinun on maksettava noin 23 euroa aikuiselta. Lippuihin sisältyy ilmainen pääsy kuulokkeilla varustettuun äänioppaaseen, jonka avulla voit kävellä kentän ympäri asiantuntijan äänellä selittäen kaiken näkemäsi.

Varaa liput ja kiertoajelut Auschwitziin

Liput ja opastetut kierrokset

Ryhmä kuuntelee opasta| ©Signe Brockman
Ryhmä kuuntelee opasta| ©Signe Brockman

Minun makuuni kiertoajelu, jossa on liput jonon ohittamiseen, on paljon täydellisempi, koska silloin voit olla yhteydessä oppaaseen, selitykset ovat yleensä tiiviimpiä ja dynaamisempia ja sisältävät aina jonkin anekdootin. Voit myös käyttää tilaisuutta hyväksenne esittää kysymyksiä tai pyytää suosituksia. Ja kaikki tämä ilman jonottamista, kun pääset sisäänkäynnille.

Suosittelen, että tutustutte artikkeliini Auschwitziin Krakovasta lähtevistä retkistä, jotta näette, mistä retket koostuvat, mitä niihin sisältyy, kuinka paljon ne maksavat jne.

Varaa liput ja kiertoajelut Auschwitziin

Auschwitz lippujen hinnat

Vankien parakkien sisällä| ©Russell Yarwood
Vankien parakkien sisällä| ©Russell Yarwood

Kuten mainitsin, aikuisten lippu maksaa 23 euroa, joten vähän kalliimmalla kannattaa varata retki, joka sisältää kuljetuksen ja opastetun kierroksen. Tässä on vertailu Auschwitzin matkojen ja lippujen hinnoista:

  • Normaalilippu (aikuisten hinta): 23 €
  • Sisäänpääsy opastetulla kierroksella ja yksityinen kuljetus Krakovaan/ Krakovasta: 25 €.
  • Kuljetus Krakovaan/ Krakovasta ja sisäänpääsymaksu (ilman opastettua kierrosta): 23 €.
  • Retki, johon sisältyy sisäänpääsy ja opastettu kierros Auschwitziin ja suolakaivoksiin: n. 100 €.

Varaa liput ja kiertoajelut Auschwitziin

Auschwitzin aukioloajat

Vaunu, jota käytettiin vankien kuljettamiseen keskitysleirille.| ©Pedro Antunes
Vaunu, jota käytettiin vankien kuljettamiseen keskitysleirille.| ©Pedro Antunes

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri on avoinna maanantaista sunnuntaihin ympäri vuoden lukuun ottamatta joulupäivää, uudenvuodenpäivää ja pääsiäissunnuntaita.

Auschwitzin aukioloaika on aina klo 8.00, mutta sulkemisaika riippuu talvi- tai kesäkaudesta. Talvikuukausina se sulkeutuu klo 14:00-16:00, mutta kesällä se voi sulkeutua jo klo 19:00.

Varaa liput ja kiertoajelut Auschwitziin

Onko Auschwitziin mahdollista päästä ilmaiseksi tai ilman lippuja?

Leirin tilat| ©Jean Carlo Emer
Leirin tilat| ©Jean Carlo Emer

Ei. Keskitysleirille pääsy edellyttää lippujen ostamista etukäteen. Mikään osa leiristä ei ole maksuton tai sinne ei pääse ilman lippuja.

Ryhmille, eläkeläisille ja alle 21-vuotiaille on kuitenkin tarjolla alennettuja hintoja, joten jos kuulut johonkin näistä ryhmistä ja voit todistaa sen (tarvitset joka tapauksessa henkilöllisyystodistuksen päästääksesi Auschwitziin), voit saada alennetun hinnan.

Varaa liput ja kiertoajelut Auschwitziin

Yhdistetyt liput Auschwitziin ja suolakaivoksiin

Vieraile suolakaivoksissa| ©G. Weston
Vieraile suolakaivoksissa| ©G. Weston

Koska ne ovat kaksi Puolan suosituinta nähtävyyttä, on olemassa vaihtoehtoja, joissa yhdistetään opastettu kierros molempiin nähtävyyksiin yhdeksi päiväksi, joten voit ottaa kaiken irti päiväretkestäsi Krakovaan.

Tällöin paketti maksaa yleensä noin 100 euroa, ja se sisältää liput molempiin nähtävyyksiin, kaksi opastettua kierrosta sekä kuljetuksen kaupungin, Auschwitzin ja suolakaivosten välillä. Paluukuljetus sisältyy tietenkin myös hintaan.

Varaa Auschwitz ja suolakaivokset Tour