Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Auschwitz-liput

Jos haluat aloittaa Auschwitzin vierailun järjestämisen, sinun on ensin ostettava liput. Jos teet tämän verkossa ja etukäteen, säästät aikaa ja rahaa.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Auschwitz-liput

Yksityiskohta Auschwitzista | Lasma Artmane

Auschwitzin vierailu on yksi niistä suurista nähtävyyksistä, jotka tuovat Puolaan vuosittain tuhansia matkailijoita. Tämä natsien vuonna 1940 avaama keskitysleiri koostuu useista alueista, joista Auschwitz I ja Auschwitz II ovat vierailtavissa.

Vieraillaksesi siellä sinun on ostettava liput, ja se kannattaa tehdä verkossa ja etukäteen.

Paras vaihtoehto

Auschwitzin päiväretki Krakovasta

Liput, kuljetukset ja opastettu kierros Auschwitziin parhaaseen hintaan.

Jos matkustat Krakovaan ja haluat vierailla Auschwitzin keskitysleirillä, tämä vaihtoehto sisältää sisäänpääsyn, asiantuntijoiden opastaman kierroksen ja kuljetuksen Krakovaan ja takaisin.

Jos suunnittelet vierailua Auschwitziin, sinun on hyvä tietää, että opastettu kierros auttaa sinua ymmärtämään paremmin tätä historian jaksoa, oppimaan lisää siitä, mitä näet matkan varrella, ja kokemaan uudelleen vankien jokapäiväistä elämää. Kun hintaero yksittäiseen lippuun verrattuna on hyvin pieni, tämän paketin ostaminen, joka sisältää englanninkielisen opastetun kierroksen ja kuljetuksen Krakovaan ja takaisin, on erinomainen vaihtoehto.

Kierros kestää yhteensä noin 7 tuntia, ja se sisältää skip-the-line -pääsyn kahteen Auschwitz-Birkenaun leiriin. Voit valita eri lähtöaikojen välillä (ensimmäinen lähtö klo 6.30 ja viimeinen klo 12.00), ja itse opastettu kierros kestää noin kolme tuntia.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on ehdottomasti mukavin tapa vierailla Auschwitzissa. Jos lisäät opastetun kierroksen lippuusi, kokemuksesta tulee paljon täydellisempi.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Auschwitzissa viettämästäsi ajasta ja saada paljon paremman käsityksen siitä, millaista elämä tällä leirillä oli, sekä syventyä natsien historiaan.


Miten Auschwitz-lippuja voi ostaa lippukassasta?

Miten Auschwitziin pääsee| ©Fadjar Djulizar
Miten Auschwitziin pääsee| ©Fadjar Djulizar

Auschwitziin on mahdollista ostaa lippuja lippukassasta, vaikka se ei olekaan suositeltavin vaihtoehto. Etenkin varhain aamulla sisäänkäynnillä on yleensä melko pitkä jono, sillä suuret ryhmät saapuvat yleensä myös tähän aikaan.

Jos haluat silti hankkia lippusi mieluummin sieltä, joudut maksamaan noin 23 euroa aikuiselta. Liput sisältävät ilmaisen pääsyn kuulokkeilla varustettuun äänioppaaseen, joka vie sinut ympäri leiriä asiantuntijan äänellä selittäen kaiken näkemäsi.

Varaa lippusi Auschwitziin kuljetuksen kanssa

Liput opastetuilla kierroksilla

Ryhmä kuuntelee opasta| ©Signe Brockman
Ryhmä kuuntelee opasta| ©Signe Brockman

Minun makuuni kierros, jossa on skip-the-line -liput, on paljon täydellisempi, koska silloin voit olla yhteydessä oppaaseen, selitykset ovat yleensä tiiviimpiä ja dynaamisempia ja sisältävät aina jonkin anekdootin. Voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseni ja esittää kysymyksiä tai pyytää suosituksia. Ja kaikki tämä ilman, että sinun tarvitsee jonottaa sisäänkäynnille päästyäsi.

Suosittelen, että tutustut Krakovasta Auschwitziin suuntautuvia retkiä käsittelevään artikkeliini, josta näet, mistä retket koostuvat, mitä niihin sisältyy, paljonko ne maksavat jne... jne.

Varaa opastettu kierros Auschwitziin

Auschwitzin lippujen hinnat

Sisällä vankiparakissa| ©Russell Yarwood
Sisällä vankiparakissa| ©Russell Yarwood

Kuten mainitsin, aikuisen lippu maksaa 23 euroa, joten hyvin vähän kalliimmalla kannattaa varata retki, joka sisältää kuljetuksen ja opastetun kierroksen. Tässä on vertailu Auschwitzin kierrosten ja lippujen hinnoista:

  • Normaalilippu (aikuisten hinta): 23 €
  • Sisäänpääsy, johon sisältyy opastettu kierros ja yksityinen kuljetus Krakovaan/ Krakovasta: 25 €.
  • Kuljetus Krakovaan/ Krakovasta ja sisäänpääsy (ilman opastettua kierrosta): 23 €.
  • Retki, johon sisältyy sisäänpääsy ja opastettu kierros Auschwitziin ja suolakaivoksiin: n. 100€.

Varaa liput Auschwitziin kuljetuksen kanssa

Auschwitzin aukioloajat

Vaunu, jota käytettiin vankien kuljettamiseen keskitysleirille.| ©Pedro Antunes
Vaunu, jota käytettiin vankien kuljettamiseen keskitysleirille.| ©Pedro Antunes

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri on avoinna maanantaista sunnuntaihin ympäri vuoden paitsi joulupäivänä, uudenvuodenpäivänä ja pääsiäissunnuntaina.

Auschwitz on aina auki klo **8.**00, mutta sulkemisaika riippuu talvi- tai kesäkaudesta. Talvikuukausina se sulkeutuu klo 14-16, mutta kesällä se voi sulkeutua jo klo 19.00.

Varaa liput Auschwitziin kuljetuksella

Onko Auschwitziin mahdollista päästä ilmaiseksi tai ilman lippuja?

Leirin tilat| ©Jean Carlo Emer
Leirin tilat| ©Jean Carlo Emer

Ei. Keskitysleirille pääsemiseksi on ostettava liput etukäteen. Mikään osa leiristä ei ole ilmainen tai sinne ei pääse ilman lippuja.

Ryhmille, eläkeläisille ja alle 21-vuotiaille on kuitenkin tarjolla alennettuja hintoja, joten jos kuulut johonkin näistä ryhmistä ja voit todistaa sen (tarvitset joka tapauksessa henkilötodistuksen päästääksesi Auschwitziin), voit saada alennusta.

Varaa liput Auschwitziin kuljetuksella

Yhdistetyt liput Auschwitziin ja suolakaivoksiin

Vieraile suolakaivoksissa| ©G. Weston
Vieraile suolakaivoksissa| ©G. Weston

Koska kyseessä on kaksi Puolan suosituinta nähtävyyttä, on olemassa vaihtoehtoja, joissa yhdistetään opastettu kierros molempiin kohteisiin yhdeksi päiväksi, joten saat kaiken irti päiväretkestäsi Krakovaan.

Tällöin paketti maksaa yleensä noin 100 euroa, ja se sisältää skip-the-line -liput molempiin nähtävyyksiin, kaksi opastettua kierrosta sekä kuljetuksen kaupungin, Auschwitzin ja suolakaivosten välillä. Myös paluukuljetus sisältyy tietysti hintaan.

Varaa Auschwitzin ja suolakaivosten kiertoajelu