Auschwitzin vierailun hinta: Auschwitz Auschwitz: Liput ja opastetut kierrokset: Liput ja opastetut kierrokset

Suunnitteletko vierailua Auschwitzin keskitysleirille etkä tiedä, kuinka paljon rahaa tarvitset? Tässä kerrotaan, kuinka paljon sisäänpääsymaksut, opastetut kierrokset ja kuljetukset leirille maksavat.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Auschwitzin vierailun hinta: Auschwitz Auschwitz: Liput ja opastetut kierrokset: Liput ja opastetut kierrokset

Pääsy Auschwitz I -leirille | Darshan Gajara

Matka Puolaan on mahdollista tehdä pienellä budjetilla, eikä Auschwitzissa vierailu tee vierailustasi liian kallista.

Tässä kerrotaan, mitä kannattaa odottaa tämän retken kustannuksista, retkien, sisäänpääsymaksujen ja kuljetusten hinnoista Auschwitziin sekä siitä, miten voit säästää, jos haluat pitää kustannukset mahdollisimman pieninä.

Auschwitzin lippujen hinnat

Sisäänpääsy leirille| ©lisiPrada
Sisäänpääsy leirille| ©lisiPrada

Jos haluat välttää päänvaivaa Auschwitzissa vieraillessasi, voit aina ostaa Auschwitzin kiertoajelun skip-the-line -lipun, joka sisältää opastetun kierroksen ja paluukuljetuksen Krakovasta minibussilla. Hinta on noin 39 euroa, mikä on hieman enemmän kuin yleisen sisäänpääsyn liput, mutta sen arvoista, kun pääset keskitysleirille mahdollisimman mukavasti.

Hinnat, jos ostat yleisen sisäänpääsyn liput, päivitetään, mutta suunnilleen tämä on yksittäisten lippujen hinta ilman vierailua ja kuljetusta:

  • Aikuisten normaalihinta: 23 €.
  • Alle 21-vuotiaiden lasten normaalihinta: 17 €.
  • Seniorihinta: 18 €.
  • Ryhmävierailut (yli kymmenen henkilöä): noin 15 €. Vierailut on sovittava etukäteen ja akkreditoitava ryhmäksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Miten liput ostetaan

Voit hankkia liput lipputoimistosta tai ostaa ne verkosta, mutta sinun on valittava päivämäärä ja kellonaika, jolloin aiot vierailla, sillä kaikki Auschwitziin pääsyt ovat aikataulutettuja.

Varaa matka Auschwitziin

Kuinka paljon maksaa kierros Auschwitziin ilman opasta?

Vaunu, jota käytettiin vankien kuljettamiseen keskitysleirille.| ©smartpic M
Vaunu, jota käytettiin vankien kuljettamiseen keskitysleirille.| ©smartpic M

Yksi vaihtoehto, jota kannattaa harkita, jos olet huolissasi Krakovan ja Auschwitzin välisen kuljetuksen järjestämisestä, mutta haluat vierailla omin päin etkä halua osallistua opastettuun kierrokseen, on varata opastamaton kierros.

Hinnan pienen eron vuoksi on mielestäni 100-prosenttisesti suositeltavaa valita kierros, joka sisältää opastetun kierroksen, mutta jos uskot, että sinulla on hauskempaa tehdä kierros keskitysleirin sisällä omin päin, tämä on hyvä vaihtoehto.

Varaa retki Auschwitziin

Kuinka paljon maksaa opastettu kierros Auschwitziin kohteesta Krakova?

Vieraile Auschwitzin keskitysleirillä| ©Lāsma Artmane
Vieraile Auschwitzin keskitysleirillä| ©Lāsma Artmane

Opastettu kierros Auschwitziin Krakovasta kaikkineen maksaa noin 39 €, jos varaat sen Helloticketsin kautta. Tällä retkellä sinua seuraa asiantunteva opas, ja saavut keskitysleirin portille reilussa tunnissa ilman turhaa odottelua ja jonottamista Auschwitzin lipunmyyntipisteessä. Lisäksi ennakoimattomien olosuhteiden sattuessa voit peruuttaa kierroksen veloituksetta.

Mitä tämä kierros sisältää?

  • ammattitaitoinen opas, joka puhuu kieltäsi
  • pääsyn koko Auschwitz-Birkenaun keskitysleirikompleksiinjonon ohittamisen jälkeen
  • Kuljetus yksityisellä bussilla Krakovasta (sinut voidaan noutaa hotellistasi).
  • Paluu Krakovan keskustaan tai hotelliisi samalla yksityisellä bussilla.

Miksi suosittelen tätä vaihtoehtoa?

Tämä on epäilemättä paras hinta-laatusuhteeltaan edullinen vaihtoehto Auschwitzin vierailulle. Asiantuntevan oppaan johdolla (ja erityisesti omalla kielelläsi) tehtävä kierros auttaa sinua ymmärtämään historiaa ja vierailua syvällisemmin, ja voit myös unohtaa logistiikan, joka liittyy siihen, että pääset sinne ja takaisin omin avuin.

Varaa opastettu kierros Auschwitziin

Kuinka paljon Auschwitzissa ja suolakaivoksissa vierailu maksaa?

Wieliczkan suolakaivosten sisällä| ©Aleksandr Zykov
Wieliczkan suolakaivosten sisällä| ©Aleksandr Zykov

Koska kyseessä on kaksi suosituinta kierrosta Krakovassa ja sen ympäristössä, on mahdollista saada yhdistetty opastettu kierros molempiin nähtävyyksiin noin 37 eurolla. Tällä vaihtoehdolla säästät aikaa (koska sinun ei tarvitse jonottaa lipunmyyntipisteessä) ja rahaa (koska sinun ei tarvitse ostaa niitä erikseen).

Kierros tehdään samana päivänä, ja yksityinen bussi vie sinut Krakovan keskustasta Auschwitziin ja sieltä Suolakaivoksille. Molempien vierailujen päätteeksi palaatte takaisin paluupaikkaan.

Tarkemmat tiedot tämän retken järjestämisestä löydät artikkelistani retket Auschwitziin ja suolakaivoksiin.

Varaa retki Auschwitziin ja suolakaivoksiin

Kuljetuksen hinta Krakovasta Auschwitziin

Bussit Auschwitzin parkkipaikalla| ©Mitch Altman
Bussit Auschwitzin parkkipaikalla| ©Mitch Altman

Jos suljet pois mahdollisuuden liittyä opastetulle kiertomatkalle, johon sisältyy kuljetus, sinun on käytettävä julkisia liikennevälineitä. Parhaat vaihtoehdot tähän ovat bussi ja juna. Bussilippu Auschwitziin ja takaisin Krakovasta maksaa vaihtokurssin mukaan noin 5 euroa (noin 2,5 euroa meno-paluu).

Jos sen sijaan valitset junan, hinta on hieman korkeampi: 8 euroa meno-paluu, noin 16 euroa meno-paluu. Yleisesti ottaen suosittelen bussin käyttöä, koska sillä pääsee lähemmäs keskitysleiriä (juna-asema on 2 km Auschwitzin sisäänkäynniltä).

Jos haluat lisätietoja aikatauluista, kuljetuksen kestosta ja kustannuksista, suosittelen artikkeliani siitä, miten Auschwitziin pääsee Krakovasta.

Varaa liput ja kiertoajelut Auschwitziin

Voinko vierailla Auschwitzissa ilmaiseksi vai onko siellä alennusta?

Auschwitz II Esplanadi| ©Lāsma Artmane
Auschwitz II Esplanadi| ©Lāsma Artmane

Sinne ei ole mahdollista päästä ilmaiseksi. Jos haluat vierailla Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä, sinun on ostettava lippu tai varattava kiertoajelu (katso hinnat edellä), mutta leirille ei ole mahdollista päästä ilmaiseksi.

Voit halutessasi vierailla Auschwitzin museossa ilmaiseksi (ilman opasta ja ennen klo 10.00) tai tehdä virtuaalikierroksen museon verkkosivustolla, mutta jos haluat mennä kuolemanleirille henkilökohtaisesti, sinun on maksettava lipun tai opastetun kierroksen hinta.

Myöskään erityisiä alennuksia tai alennuskoodeja ei ole, mutta ryhmille, eläkeläisille ja alle 21-vuotiaille nuorille on tarjolla alennettuja hintoja.

Varaa liput ja kierrokset Auschwitziin