Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Pariisissa 2 päivässä

Onko sinulla kaksi päivää aikaa käydä Pariisissa? Hyvällä matkasuunnitelmalla kaksi päivää riittää imemään sisäänsä osan tämän kaupungin taikaa ja luomaan kauniita muistoja: Eiffel-torni, Riemukaari, Sacre-Coeur ja Notre Dame Näemme kaiken tämän ja paljon muuta!

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 2 päivässä

Louvre-museo | ©Gloria Villa

Jos sinulla on vain kaksi päivää aikaa tutustua Pariisiin, sinun kannattaa valita reittisi huolellisesti. Koska valon kaupunki on yksi maailman monipuolisimmista ja monipuolisimmista matkailukohteista, voi olla erittäin vaikeaa valita, mitä tehdä, mitä nähdä tai minne mennä Pariisissa.

Tässä matkasuunnitelmassa saapumispäivää ei pidetä osana kokemusta. Syynä tähän on se, että päivä on yleensä väsyttävä ja vaihtelee melko paljon matkustajasta toiseen; jotkut saapuvat Pariisiin auringon ensimmäisten säteiden aikaan, toiset taas myöhään iltapäivällä. Lyhyempää matkasuunnitelmaa varten suosittelen tutustumaan oppaaseemme Pariisi päivässä, hakemaan ideoita vähintään 24 tunnin oleskelua varten ja suunnittelemaan matkasuunnitelmasi sen mukaisesti.

Lopuksi, pukeudu mukaviin kenkiin, sillä vaikka Pariisin julkinen liikenne on erinomaista, paras tapa liikkua ja tutustua kaupunkiin on kävellä kaduilla. Nyt aloitetaan!

PÄIVÄ 1: Tutustu Seinen vasempaan rantaan

Näkymä Trocaderolle Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen
Näkymä Trocaderolle Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen

Seinen vasen ranta on nimi, joka annetaan koko Pariisin kaakkoisosalle. Vaikka aloitamme matkamme ensimmäisenä päivänä kierroksen oikealta rannalta, keskitymme erityisesti joen vasemmalla puolella sijaitseviin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Katsele auringonnousua Place Trocaderon yllä

Yritä hyvin ansaitun yöunen jälkeen olla hereillä ja ajoissa, jotta pääset Place Trocadérolle katsomaan auringonnousua Trocadéron suihkulähteiden yllä.

Miksi? Aukio on suuri, avoin, hieman koholla oleva alue, joka sijaitsee suoraan Eiffel-tornin edessä. Hienoimmat valokuvat Pariisin kuuluisasta maamerkistä on otettu täältä, joten jokainen Eiffel-tornia esittävä kirjan tai lehden kansi on varmasti otettu täältä.

Kun tähän henkeäsalpaavaan näkymään lisätään auringonnousu, tuloksena on yksi koko kaupungin parhaista paikoista katsella auringonnousua. Ja jos minulta kysytään, paras tapa aloittaa kierros valojen kaupungissa!

Place Trocaderolla on yleensä vilkasta, mutta varhain aamulla siellä on hyvin hiljaista. Katso, miten aurinko muuttaa tornin kultaiseksi, kun kaupunki herää hitaasti. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja ota niin monta valokuvaa ja videota kuin pystyt.

 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia
 • Pääsymaksu: ilmainen
 • Vierailun kesto: niin kauan kuin haluat.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Vieraile Trocaderon puutarhoissa

Trocadero Gardens.| ©MrT HK
Trocadero Gardens.| ©MrT HK

Vieraile yhdessä Pariisin kauneimmista puutarhoista, joka sijaitsee 16. kaupunginosassa; puutarhan tärkein nähtävyys on Varsovan suihkulähde, pitkulainen vesipeili, joka koostuu 24 suihkulähteestä, jotka ampuvat vesisuihkuja jopa 12 metrin korkeuteen.

Reitti: Place Trocaderolta on edessäsi puutarhan sisäänkäynti - älä viivyttele liian kauan! On aika tutustua syvällisesti Seinen vasempaan rantaan.

 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia
 • Pääsymaksu: Vapaa
 • Vierailun kesto: 20 minuuttia riittää puutarhaan tutustumiseen ja valokuvien ottamiseen.

Eiffel-tornille

Aloita tutkimusretki Seinen vasemmalta rannalta vierailemalla Pariisin perimmäisellä monumentilla: Eiffel-tornilla. Jos haluat säästää aikaa, paras strategia on ostaa Eiffel-tornin liput etukäteen. Näin vältät varmasti pitkät jonot ja hyödynnät aikasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Reitti: Jardins du Trocadérosta kävele Seinen rannalla sijaitsevalle Avenue de New Yorkille ja kulje Pont de lénaa pitkin tornin esplanadin eteen.

 • Aukioloajat: Klo 9.30-23.45.
 • Lipun hinta: Alkaen 10,7 €, hinta nousee, jos haluat nousta tornin huipulle ja jos haluat käyttää hissejä.
 • Vierailun kesto: Varaa noin 1,5 tuntia ensimmäiseen kerrokseen ja 2,5 tuntia, jos haluat kiivetä huipulle.

Osta liput Eiffel-torniin

Kierros D'Orsay-museossa

On aika kokea yksi Pariisin parhaista museoista ja yksi maailman rikkaimmista ja jännittävimmistä taidemuseoista. Sen pysyvässä kokoelmassa on satoja teoksia modernin ja impressionistisen taiteen mestareilta. Valmistaudu ihailemaan Matissen, Van Goghin, Rodinin ja Monet'n alkuperäisiä maalauksia.

Kierros: Voit kokea 30 minuutin kävelyretken Seinen vasemmanpuoleista bulevardia pitkin Musée d'Orsayn luo. Muut kuljetusvaihtoehdot vievät vähemmän aikaa, mutta et pääse nauttimaan maisemista.

Vinkki: Suosittelen, että otat opastetun kierroksen Musée d'Orsayyn. Muista, että kyseessä on yksi Pariisin suosituimmista museoista, joten jonotusaika voi olla pitkä. Erikoistunut opas vie sinut 2 tunnin kierrokselle tärkeimpien teosten läpi, joten näet kaiken haluamasi ja vähän enemmänkin.

 • Aukioloajat: klo 9.30-18.00
 • Lipun hinta: noin 16 euroa
 • Vierailun kesto: Vierailu kannattaa varata 2-4 tunniksi.

Varaa opastettu kierros D'Orsay-museossa

Lounas Musée d'Orsayn ympäristössä

Sisäänpääsy Musée d'Orsayhin.| ©Daniel Vorndran
Sisäänpääsy Musée d'Orsayhin.| ©Daniel Vorndran

Nyt on aidon pariisilaisen lounaan aika. Seuraavassa on joitakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja pohdittavaksi.

Le Musée d'Orsayn sisälläMuseon sisältä löydät mielenkiintoisia vaihtoehtoja nautittavaksi: Café de L'Ours on itsepalveluvoileipäkahvila Café Campana on brasserie-tyylinen kahvila, jossa tarjoillaan erilaisia ruokia koko päivän

Ei tarvitse tehdä varausta. Museon välittömässä läheisyydessä on monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Tässä ovat ne, jotka eivät vaadi varauksia.

Paras varata ennen matkaa: Jos olet kiinnostunut lounaasta jossakin alla luetelluista ylellisistä vaihtoehdoista kahden päivän matkallasi, sinun kannattaa varata lounas mahdollisimman pian.

 • Garance Viihtyisä moderni bistro.
 • La Ferme Saint-Simon: yksi vanhimmista ravintoloista Musée d'Orsayn lähellä.
 • Les Climats Kannattaa käydä jo pelkästään kauniin terassin vuoksi, jossa tarjoillaan lounas.

Kierros Luxemburgin puutarhoissa

Reitti. Musée d'Orsaysta pääset Lille- Universitén metroasemalle, josta linjalla 83 6 minuutin matka Fleurus-asemalle, josta olet vain 2 minuutin päässä puutarhan sisäänkäynniltä.

Le Jardin du Luxembourg on yksi sekä pariisilaisten että vierailijoiden suosituimmista kohteista. Se erottuu muista tilojen tai puutarhojen moninaisuudellaan, jossa yhdistyvät eri tyylit samassa paikassa.

 • Aukioloajat: klo 10.00-19.00.
 • Pääsymaksu: noin 14 euroa aikuisten hinnalla.
 • Vierailun kest o: Kierros puutarhassa ja veistosten ihailu kestää 30-40 minuuttia.

Tutustu Pariisin katakombeihin

Iltapäivän päätteeksi voit valmistautua yhteen Pariisin jännittävimmistä kierroksista: Pariisin kaupungin kakombeihin.

Tuhannet pariisilaiset ja turistit eivät tiedä päivittäin, että kaupungin maanalaisissa tunneleissa on keskimäärin kuusi miljoonaa luurankoa ja tuhansia nimettömiä ruumiita, kuten kuningas Ludvig XVI:n ja kuningatar Marie-Antoinetten jäännökset. Niiden kiertäminen päivän päätteeksi tuo lisää karmivuutta.

Reitti: Lähde Luxemburgin puutarhasta Boulevard Saint-Michel -bulevardia pitkin kohti katakombeja. Ota linja 38 Porte D'orleansin asemalta ja jää pois Denfert-Rochereaun asemalla. Katakombit ovat vain minuutin matkan päässä.

 • Aukioloajat: klo 10.00-19.00.
 • Pääsymaksu: noin 14 euroa aikuisten hinnalla.
 • Vierailun kest o: Kävelyyn puutarhassa ja veistosten ihailuun menee 30-40 minuuttia.

PÄIVÄ 2: Tutustu Seinen oikeaan rantaan

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Toinen päivä on tarkoitettu tutustumiseen Seinen oikealle puolelle, joka on Pariisin koillisosa, ja kuten arvata saattaa, siellä on paljon nähtävää ja tehtävää!

Seinen keskellä on kaksi saarta: Île de la Cité ja Île Saint-Louis. Ensin mainittu on erityisen kuuluisa Notre-Damen katedraalin sijainnista, joten ehdotan, että aloitat toisen päivän tästä ikonisesta monumentista.

Notre-Dame de Paris katedraali

Kuten Eiffel-torni, sitä pidetään Pariisin kaupungin symbolina ja yhtenä Euroopan vaikuttavimmista goottilaisen arkkitehtuurin teoksista. Valitettavasti vuonna 2019 syttynyt tulipalo romahdutti puisen katon ja sen ikonisen tornin, ja siitä lähtien teos on toistaiseksi suljettu yleisöltä. Notre-Damen katedraalin aukiolle on kuitenkin päässyt jonkin aikaa, mikä tarkoittaa, että vaikka et pääse kiertämään sisätiloja, voit ihailla ulkoa.

Sainte-Chapelle

Vain muutaman minuutin päässä on
toinen upea ranskalaisen goottilaisen arkkitehtuurin teos, joka on maailmankuulu siitä, että siellä on laajin koskaan nähty kokoelma 1200-luvun lasimaalauksia. Tämä kappeli on avoinna yleisölle, joten voit vierailla ja ihailla sitä täydellisesti.

 • Aukioloajat: Klo 9-17
 • Lipun hinta: Liput alkaen 11,50 €
 • Vierailun kesto: Kierros Sainte-Chapellen sisätiloihin kestää noin 30 minuuttia.

Varaa liput Sainte Chapelle kohteeseen Pariisi

Nauti aamupäivästä taiteen ja historian parissa Louvressa

Reitti: Lähde Sainte-Chapellesta kävellen Pont au Changea pitkin Seinen oikealla rannalla sijaitsevalle Georges Pompidou -bulevardille. Mene bulevardia vasemmalle ja kävele 12-15 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevaan Musée du Louvreen.

Vinkki: Osta Louvren liput etukäteen tai harkitse opastettua kierrosta, joka vie sinut tärkeimpien maamerkkien luo. Muista, että Louvre on yksi maailman suurimmista museoista, jossa on tuhansia teoksia nähtäväksi ja ihailtavaksi. Voit tarvita päivän nähdäksesi koko museon. 2-3 tunnin kierros voi riittää Louvren tärkeimpiin teoksiin tutustumiseen.

 • Aukioloajat: klo 9-18.
 • Pääsymaksu: Pääsymaksu on noin 15 euroa aikuisilta.
 • Vierailun kest o: Tärkeimpien teosten näkemiseen on varattava vähintään kaksi tuntia.

.

Varaa liput Louvren museoon

Vieraile Opéra Garnierissa

Reitti: Pompidou-keskukselta kävele lyhyen kävelymatkan päässä Châtelet-Les Hallesin asemalle ja ota RER A -linja Auberin rautatieasemalle, josta kävelet 2-3 minuuttia Palais de l'Opéra de Garnieriin.

Et ole ainoastaan rakennuksen edessä, jossa sijaitsee Pariisin tärkein oopperatalo, vaan myös yksi 1800-luvun arkkitehtuurin mestariteoksista. Tämä tekee siitä yhden Ranskan kulttuurin tärkeimmistä muistomerkeistä. Sen ulkokoristelu on vähintäänkin yllättävä; se on kuninkaan linnan arvoinen esimerkiksi lasikupolin ja kullattujen patsaiden ansiosta. Oopperan sisätilat ovat yhtä vaikuttavia, ja voit kiertää ne yhdellä vierailulla. Nauti hetki ulkojulkisivusta ja ota vaikka valokuvia.

 • Aukioloajat: Klo 10-17
 • Pääsymaksu: Aikuisten liput normaalinäyttelyyn alkaen 12 €, vaihtuvat näyttelyt alkaen 14 €
 • Vierailun kesto: 90 minuuttia riittää täydelliseen sisätilakierrokseen.

Katsele auringonlaskua Sacre-Coeurissa

Jos pääset katsomaan auringonlaskua osoitteessa et tule katumaan sitä!

Sacre Coeurin basilika on yksi Pariisin tunnetuimmista muistomerkeistä, joka sijaitsee vaikuttavasti Montmartren kukkulalla. Yksi tärkeimmistä motiiveista päästä basilikaan on siihen liittyvä upea näköala; se sijaitsee kaupungin yläpuolella ja tarjoaa panoraamanäkymät koko Pariisiin ja erityisesti ympäröiviin kaupunginosiin.

Miten sinne pää see: Opéra de Garnier'n edestä pääsee sinne nopeimmin taksilla, joka kulkee Pariisin katujen halki 15 minuutissa. Mielestäni tämä on paras vaihtoehto, sillä voit ihailla Montmartren kauniita Pariisin katuja, kuten Rue Rome, Rue Saint-Pétersbourg, Rue Caulaincourt ja Rue Lamarck.

 • Aukioloajat: basilikka on avoinna vierailuille aamukuudesta alkaen. Kupoliin pääsee kello 9.00-20.30, tietyinä kuukausina vaihtelevasti.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy.
 • Vierailun kesto: Sacré Coeurin kupoliin ja kryptaan tutustumiseen on varattava 45 minuuttia.

Varaa kiertoajelu Montmartressa

Nauti yöllisestä show'sta Moulin Rouge -teatterissa

Moulin Rouge päivällä| ©Dennis Jarvis
Moulin Rouge päivällä| ©Dennis Jarvis

Kun olet nauttinut ajelusta Montmartren läpi ja henkeäsalpaavasta auringonlaskusta Sacre Coeurilla, valmistaudu iltaan, joka on täynnä hauskanpitoa ja spektaakkelia Moulin Rougessa! Nykyään tässä tilassa on maailmanluokan tanssijoita, jotka ovat saaneet koulutusta klassisessa jazzissa ja nykytanssissa mitä erilaisimmissa kulmissa, joita voit kuvitella.

Kävely: Kävele Sacre Coeurilta takaisin alas kukkulaa pitkin katujen kautta Marguerite de Rochechouart -bulevardille; käänny vasemmalle ja kävele rauhallisesti bulevardia pitkin ikoniselle Moulin Rouge -teatterille.

Vinkki: Illallisen ja esityksen Moulin Rouge -teatterissa voi helposti varata etukäteen verkossa. Tämä on suositeltavin vaihtoehto, sillä tietyt esitykset ovat erittäin kysyttyjä ja liput myydään nopeasti loppuun.

 • Aukioloajat: Jos osallistut illalliselle ja esitykseen, palvelu on saatavilla kello 17.00 alkaen, ja saat erinomaiset paikat, joista on hyvä näkyvyys lavalle.
 • Lipun hinta: Se riippuu monista kriteereistä, mutta voit arvioida, että esitys maksaa keskimäärin 90 euroa ja illallinen ja esitys 185 euroa.
 • Vierailun kesto: Esitys kestää keskimäärin vähintään 1,5 tuntia.

Varaa lippusi Moulin Rougeen