Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Pariisissa 3 päivässä

Pariisi on yksi Euroopan mantereen suosituimmista kaupungeista, ja sillä on paljon tarjottavaa matkailijoille. Kolme päivää riittää tutustumaan Pariisin kohokohtiin, katedraaleihin, museoihin, puutarhoihin, historiallisiin muistomerkkeihin ja kahviloihin, ja saat mukanasi pienen palan Pariisin jokaista puolta!

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 3 päivässä

Näkymä Riemukaarelle | ©Rodrigo Kugnharski

Pariisi on yksi niistä kaupungeista, joihin voi palata satoja kertoja ja joiden maisemien kauneus, upeat muistomerkit ja rikas kulttuuri hämmästyttävät aina uudelleen. Pariisin valitseminen lomakohteeksi ei voi mennä pieleen riippumatta siitä, kuinka kauan tai lyhyesti Ranskan pääkaupungissa viipyy.

Se on yksi maailman romanttisimmista ja turistiystävällisimmistä kaupungeista, ja siellä on yhtä helppoa liikkua tärkeimpien nähtävyyksien äärellä kuin kaupungin syrjäisemmissä kaupunginosissa ja nurkissa. Senjulkinen liikennejärjestelmä on erinomainen, joten liikkuminen paikasta toiseen on helppoa. Tiedän!

Pariisissa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, joten jaan kanssanne matkasuunnitelmani 3 päiväksi Pariisiin, toivoen, että kokemukseni inspiroivat teitä ja että pystytte järjestämään ihanan matkan.

1. päivä: Historialliset monumentit ja kaupunkikierrokset.

Odottamassa nousua| ©gckwolfe
Odottamassa nousua| ©gckwolfe

Nauti auringonnoususta Place Trocaderolla

Place du Trocadéro on epäilemättä yksi Pariisin parhaista paikoista nähdä auringonnousu, ja se on myös täydellinen paikka aloittaa kolmen päivän seikkailu, joka vie sinut ympäri kaupunkia. Koska se sijaitseeerinomaisella paikalla ja on yksi Pariisin ikonisimmista paikoista, se on paras paikka kuvata Eiffel-tornia, sillä lähes kaikki täydelliset kuvat tästä ikonisesta Pariisin monumentista on otettu aukiolta.

Anna auringonnousun kauneuden imeytyä sinuun, kun katselet, kuinka valo värjää rakennuksen kullanväriseksi ja herättää hitaasti koko Pariisin. Ota paljon valokuvia, lataa akut ja seikkailu alkaa.

Retki Eiffel-tornin huipulle

Lähde Place du Trocadéro -aukiolta Eiffel-tornin huipulle kävellen Les Jardins du Trocadéro -puiston läpi. Puutarhan tärkein nähtävyys on Varsovan suihkulähde, jättimäinen peilimäinen suihkulähde, jota ympäröi 12 valtavaa suihkulähdettä, joiden vesipylväät ovat jopa 33 metriä korkeita. Varsovan suihkulähteen peiliefektiä ei kannata jättää väliin varhain aamulla.

Puutarhakierros kestää noin 30 minuuttia; kun olet valmis, voit lähteä seikkailulle Eiffel-tornille. Muistomerkki avaa ovensa yleisölle klo 9.30 aamulla, ja jos ostat liput Eiffel-torniin etukäteen, säästät aikaa ja vältät jonottamisen.

Voit pysähtyä tornin ensimmäisessä kerroksessa kahville ja nousta sitten yli 300 askelmaa ylös tornin huipulle (vinkki: älä laske niitä). Loppupalkintona on upea ja täydellinen näköala koko kaupunkiin.

 • Aukioloajat: klo 9.30-23.45.
 • Pääsymaksu: 10,7 €, hinta nousee, jos haluat kiivetä huipulle ja käyttää hissejä.
 • Vierailun kesto: Varaa noin 1,5 tuntia ensimmäiseen kerrokseen ja 2,5 tuntia, jos haluat käydä huipulla.

Varaa liput Eiffel-torniin

Nauti ranskalaistyylinen lounas Seinäjoella

Lounasristeily Seinen varr ella antaa sinulle mahdollisuuden nauttia erinomaista ranskalaista ruokaa samalla, kun näet kaukaisuudessa ranskalaisen arkkitehtuurin helmiä, kuten Louvren, Eiffel-tornin, Notre Damen katedraalin ja paljon muuta.

Tämä on ihanteellinen retki ensimmäisenä päivänä, sillä ruoka, palvelu ja maisemat ovat sen arvoisia. Tämä kiertoajelu voi kestää 4-5 tuntia riippuen vuokraamastasi yrityksestä ja sen muistomerkkien reittisuunnitelmasta.

Varaa Seine-joen risteily

Pariisin kiertoajelubussi

Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis
Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis

Kun lähdet ensimmäistä kertaa uuteen kaupunkiin, yksi tapa tutustua kaupunkiin nopeasti on lähteä kiertoajelulle yhdellä Pariisin kiertoajelubussilla. Kun otetaan huomioon kaikki Pariisin tarjoamat aktiviteetit ja nähtävyydet, suosittelen sitä lämpimästi!

Monet näistä kierroksista alkavat yleensä Eiffel-tornin ja Seinen läheisyydestä ja vievät matkailijat reitin ympäri kaupunkia, jossa he voivat nopeasti tutustua kaupungin tunnusomaisimpiin monumentteihin, kuten La Concorde, Pariisin ooppera, Le Champs Elysée, Riemukaari, L' Ecole Militarie, Eiffel-torni ja paljon muuta.

 • Aikataulu: Tämäntyyppinen palvelu on yleensä saatavilla kello 9.30-17.00. Uusi bussi lähtee keskimäärin 40 minuutin välein.
 • Lipun hinta: Alkaen 36 €/henkilö.
 • Vierailun kesto: Kierros kestää kokonaisuudessaan noin 2 tuntia

.

Varaa Pariisin kiertoajelubussi

Yökierros Le Mariesin kaupunginosassa

Pariisin 4. kaupunginosassa sijaitseva Le Marais on kuuluisa erinomaisesta ja monipuolisesta yöelämästään: klubeista, baareista ja kaikenlaisista viihdepaikoista. Se on myös hieno alue, johon kannattaa tutustua iltaisin; vaikka etsisitkin rauhallisempaa illanviettoa, löydät kaduilta runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia. Voit tehdä kierroksen naapurustossa ja maistella viiniä ja juustoa.

Päivä 2: Pariisin katedraalit, museot ja ostokset.

Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely
Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely

Aloita päivä Île de la Citén saarella.

Seine-joki jakaa Pariisin kaupungin kahtia. Île de la Cité on toinen kahdesta pienestä saaresta, jotka sijaitsevat Pariisin joessa. Suosittelen aloittamaan toisen seikkailupäivän täältä sekä maisemien kauneuden että kahden Euroopan goottilaisen arkkitehtuurin helmen, kuuluisanNotre Dame de Paris -katedraalin ja kuuluisan Sainte-Chapellen, vuoksi.

Vuonna 2019 sattuneen tulipalon jälkeen Notre Dame on suljettu yleisöltä, mutta monumentin ulkopuolella oleva aukio on avattu uudelleen kierroksille, joten voit käydä katsomassa katedraalin ulkoa.

Jos Sainte Chapelle taas on avoinna yleisölle kierroksia varten, suosittelen kiinnittämään erityistä huomiota sen kauniisiin lasimaalauksiin, jotka ovat maailmankuuluja loistokkuudestaan ja kauneudestaan. Tämän kappelin pyhäkössä säilytettiin monta vuotta kuningas Ludvig IX:n tärkeimpiä pyhäinjäännöksiä.

 • Aukioloajat: klo 9-17
 • Lipun hinta: Lipun hinta on 11,50 €
 • Vierailun kest o: Kierros Sainte-Chapellen sisätiloihin kestää noin 30 minuuttia.

Varaa liput kohteeseen Sainte Chapelle de Paris

Opastettu kierros Louvren museossa

Kun jätät Île de la Citén taaksesi, voit kävellä 15 minuutin kävelymatkan päässä Boulevard Georges Pompidou -bulevardia pitkin Louvren eteen.

Louvren museossa vierailu on ehdoton osa Pariisin kiertomatkaa. Kaupungin tunnetuin museo, joka on yksi maailman tunnetuimmista, tunnetaan muun muassa Milon venuksen ja Mona Lisan kaltaisista teoksista. Paras tapa tehdä nopea vierailu Louvressa on vuokrata opastettu kierros, joka sisältää ohituslipun ja vie sinut Louvren tunnetuimpien ja kulttuurisesti kiinnostavimpien teosten luo.

 • Aukioloajat: klo 9-18.
 • Sisäänpääsymaksu: Sisäänpääsymaksu on noin 15 euroa aikuisilta.
 • Vierailun kest o: Kierrokselle on varattava vähintään kaksi tuntia, jotta pääteokset voidaan nähdä.

Varaa lippu Louvren museoon

Kävele Tuileries'n puutarhassa ja Place de la Concorde -aukiolla

Louvresta lähtiessäsi kohtaat kaksi Pariisin historiallista maamerkkiä: Le Jardin des Tuileries ja Le Place de la Concorde. Entinen puutarha, Pariisin suurin julkinen puutarha, julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1991. Se rakennettiin suolle 1600-luvulla, ja sen alkuperäisenä tavoitteena oli luoda vihreä vapaa-ajanviettopaikka kuninkaalliselle perheelle ja aatelisille.

Le Place de la Concorde puolestaan on yksi Ranskan ja koko maailman tärkeimmistä historiallisista virstanpylväistä: monarkian lakkauttaminen Ranskan vallankumouksen aikana. Täällä teloitettiin silloisia ranskalaisia aatelisia, kuten kuningas Ludvig XVI ja myöhemmin kuningatar Marie Antoinette.

 • Aukioloajat: klo 7.30-19.30.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy
 • Vierailun kesto: 30-40 minuutin kävelykierros puutarhassa.

Kävele Champs Elysées -kadulla

Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett
Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett

Kävele Avenue des Champs Elysées -katua pitkin ja vietä loppuiltapäivä nauttien kauniista kahviloista ja upeista kaupoista. Le Place de la Concorde on pariisilainen aukio, joka kehystää Pariisin kauneimman ja kuuluisimman kadun, Champs-Élysées'n, loppupäätä, joten kierroksen aloittaminen tästä paikasta on täydellistä.

Muutamia kiinnostavia kohteita kadun varrella ovat:

.

Katsele auringonlaskua Riemukaarella Pariisissa.

Champs-Elysées-kävelyn päätteeksi näet yhden kaupungin kuuluisimmista symboleista: Pariisin riemukaaren, jonka Napoleon Bonaparte itse tilasi.

Riemukaari on muistomerkin lisäksi myös museo, jonka sisätiloissa voit vierailla ja mennä terassille katsomaan auringonlaskua Champs Elysées' n ja Pariisin kauniin kaupungin yllä. Epäilemättä yksi täydellisimmistä näkymistä, joita sinulla on koskaan mahdollisuus ihailla. Sisätiloihin pääsy maksaa noin 9 euroa. Älä unohda ihastella kaaren ulkoseinien jättiläispatsaita ja vierailla kaaren juurella sijaitsevalla Anonyymin sotilaan haudalla.

 • Aukioloajat: klo 10-23.
 • Pääsymaksu: Aukiolle on vapaa pääsy. Museon sisäänpääsy maksaa noin 13 euroa.
 • Vierailun kesto: Noin 45-1,30 minuuttia.

Vieraile 8. kaupunginosan parhaissa baareissa

Jos sinulla on vielä energiaa jäljellä, hyödynnä ilta Pariisin 8. kaupunginosassa käymällä joissakin alueen parhaiksi arvioiduissa baareissa. Tässä muutamia ideoita.

Päivä 3: Puutarhat, katakombit ja yönäytös Pariisissa

Kierros Latinalaisessa korttelissa| ©Harald Groven
Kierros Latinalaisessa korttelissa| ©Harald Groven

Aloita päivä kierroksella Latinalaisessa korttelissa

Pariisin ja koko maailman opiskelijaelämästä, vilkkaasta ilmapiiristä ja lukuisista bistroista tunnettu Latin Quarter on Pariisin arvostetuimpien korkeakoulukeskusten, kuten Pariisin yliopiston ja Sorbonnen, koti.

Voit vuokrata opastetun kierroksen Latinalaisen korttelin alueella, jossa pienet ryhmät ovat yleensä hallinnassa ja vievät sinut kaikkein symbolisimmille alueille ja historiallisesti kiinnostavimpiin kohteisiin. Vaikka reitti voi vaihdella matkasta toiseen, matkasuunnitelma voi sisältää yhden tai useamman seuraavista kohteista:

 • Sorbonnen yliopisto
 • Pariisin Pantheon, jossa Victor Hugon ja Voltairen jäännökset sijaitsevat
 • Luxemburgin puutarha
 • Shakespeare & Co ja paljon muuta.

Vieraile Musée d'Orsayssa

Koska sijaintisi on Seinen eteläpuolella, suosittelen, että käytät muutaman tunnin tutustuaksesi Musée d'Orsayn pysyvään näyttelyyn kuuluvaan upeaan kokoelmaan.

Latinalaiskorttelista Musée d'Orsay -museolle lähtevä 25 minuutin kävelyretki kulkee Seinen rantaa pitkin kaikkine kauniine maisemineen. Se on myös tilaisuus pysähtyä lounaalle joihinkin Seinen yli avautuviin ruokapaikkoihin, joita löydät matkan varrelta.

Musée d'Orsay on yksi maailman rikkaimmista kuvataidemuseoista, jossa on modernin ja impressionistisen taiteen mestareiden alkuperäisteoksia, kuten: Henri Matisse, Claude Monet, Vincent Van Gogh ja Auguste Rodin. Suosittelen ostamaan liput etukäteen, sillä sisäänpääsyjonot voivat olla melko pitkiä.

 • Aukioloajat: klo 9.30-18.00
 • Lipun hinta: 16 € noin
 • Vierailun kesto: Vierailu kannattaa varata 2-4 tunniksi.

Pariisin halki Sacre-Coeurin basilikalle

Sacre-Coeurin basilika| ©Superchilum
Sacre-Coeurin basilika| ©Superchilum

Pariisissa on monia kauniita kirkkoja, kuten Sacre-Coeurin basilika, joka sijaitsee mahtavalla kukkulalla Montmartren kaupunginosassa 18. kaupunginosassa. Järjestä matkasuunnitelmasi niin, että pääset Sacre Coeurin luo auringonlaskun aikaan ja voit katsella auringonlaskua Pariisin toiselta puolelta, mikä on toinen upea näky, jonka muistat ikuisesti.

Sacre Coeuriin pääset Musée d'Orsay'sta parhaiten metrolla. Kävelet museolta Assemblée Nationale -terminaaliin, jossa nouset linjalle 12 ja jäät pois Abbessesin terminaalissa. Sieltä on noin 8 minuutin kävelymatka kukkulaa ylös Sacre-Coeuriin.

 • Aukioloajat: basilikassa voi vierailla aamukuudesta alkaen. Kupoliin pääsee kello 9.00-20.30, tietyinä kuukausina vaihtelevasti.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy.
 • Vierailun kesto: Sacré Coeurin kupoliin ja kryptaan tutustumiseen on varattava 45 minuuttia.

Varaa kierros Montmartren ja Sacre Couerin alueella

Illallinen ja iltaesitys Moulin Rouge -ravintolassa

Viimeisen Pariisissa vietetyn päivän päätteeksi suosittelen viihdettä, hauskanpitoa ja hyvää ruokaa Moulin Rouge -teatterissa. Se tunnettiin alkuaikoina kyseenalaisen maineen keskuksena, mutta nykyään siellä järjestetään joitakin Pariisin ikonisimmista yöajan viihdetapahtumista. Moulin Rougen tanssijat ovat maailmanluokan tanssijoita, jotka on koulutettu klassisen jazzin ja nykytanssin taitoihin.

Suosittelen ostamaan liput Moulin Rougeen etukäteen, sillä suuren kysynnän aikana liput myydään nopeasti loppuun.

Sacre-Coeurissa sijaitsevasta paikastasi olet hyvin lähellä tätä majoitusliikettä, enintään 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kävele mäkeä alas Boulevard Marguerite de Rochechouartille, käänny vasemmalle ja mene suoraan eteenpäin, kunnes löydät erehtymättömän laitoksen.

 • Aukioloajat: Jos osallistut illallisnäytökseen, palvelu on saatavilla kello 17.00 alkaen, ja saat etuoikeutetut istumapaikat, joilta on upeat näkymät lavalle.
 • Lipun hinta: Se riippuu monista kriteereistä, mutta voit arvioida, että esitys maksaa keskimäärin 90 euroa ja illallinen ja esitys 185 euroa.
 • Vierailun kesto: Esitys kestää keskimäärin vähintään 1,5 tuntia.

Varaa liput Moulin Rouge -teatteriin