Hop on Hop off -bussikierrokset

Hyppää Pariisin kiertoajelubussin kyytiin ja kiertele tätä valtavaa kaupunkia yhdellä kierroksella. Erittäin hyödyllistä tutustua alueisiin, joilla voit käydä myöhemmin omin päin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Hop on Hop off -bussikierrokset

Turistibussi kulkee Opera Garnierin läpi | ©veroyama

Pariisissa voi kiertää monella eri tavalla, ja niissä kaikissa on jotain erityistä. Kiertoajelubussi on edullinen tapa kiertää Pariisia "yhdellä silmäyksellä" ja löytää kaupungin tärkeimmät nähtävyydet.

Pariisin parhaat kiertoajelubussit

Auringonlasku Seine-joelta
Auringonlasku Seine-joelta

Suuren turistimäärän ja kaupungin sisäisten pitkien etäisyyksien vuoksi Ranskan pääkaupungin kattavat useat reitit ja bussiyhtiöt. Kerron niistä kaiken, jotta valintasi olisi mahdollisimman helppoa:

Pariisin Big Bus -kiertoajelubussi

Big Bus Pariisi| ©Chris Sampson
Big Bus Pariisi| ©Chris Sampson

Suosittelen Big Bus -bussia, koska kierros on melko kattava, koska näkymät kaupunkiin ovat panoraamanäköaloja ja koska se tarjoaa monia mukavuuksia kohtuulliseen hintaan.

Klassinen reitti

Tämä reitti kulkee Pariisin keskustan läpi. Se koostuu 10 pysäkistä ja siinä nähdään 12 nähtävyyttä. Koko reitti kestää noin kaksi tuntia. Kesällä se alkaa kello 9.30 aamulla ja jatkuu kello 20.00 asti, ja talvella se alkaa kello 10.00 aamulla ja jatkuu kello 19.00 asti. Bussit kulkevat kesällä 5-10 minuutin välein ja talvella 15-20 minuutin välein.

Nähtävyyksiä, joiden ohi kuljetaan, ovat Eiffel-torni, Champs de Mars, Palais Garnier, Pariisin oopperatalo, Louvre-museo, Pont des Arts, Notre Damen katedraali, Musée d'Orsay, Champs Elysées'n aukio, Grand Palais ja Place de Trocadero.

Reitti Montmartren kaupunginosan läpi

Montmartre on Pariisin viehättävin kaupunginosa, taidemaalareiden ja taiteilijoiden synnyinpaikka ja täynnä vertauskuvallisia ja boheemeja kahviloita. Kiertoajelubussien vuoroväli tällä reitillä on 15-20 minuuttia. Se alkaa klo 10 aamulla ensimmäisellä bussilla ja päättyy viimeisellä bussilla noin klo 19.00 (päättymisaika voi muuttua vuodenajasta riippuen).

Tämä Gare du Nordista lähtevä reitti kestää tunnin, ja se kulkee Louvre-pyramidin, Pigallen, Sacré-Coeur-basilikan, Musée Grévinin, Boulevard de Montmartren ja Moulin Rougen ohi.

Varaa Pariisin Big Bus -bussikierros

Paris Toot Bus

Näkymä Louvren museon pyramidiin
Näkymä Louvren museon pyramidiin

Toot-turistibussivaihtoehto on kaupungissa näkyvät keltaiset ja siniset bussit, joiden 3 eri reitillä voit kiertää koko Pariisin.

Sininen reitti

Tämä on kaikista reiteistä pisin, sillä se sisältää yhteensä 19 pysäkkiä ja ohittaa 12 nähtävyyttä. Reitin kokonaiskesto on 2 tuntia ja 20 minuuttia, ja sen vuoroväli vaihtelee 15 ja 20 minuutin välillä, ja bussit lähtevät liikkeelle aamulla klo 9.30 ja päättyvät illalla noin klo 19.30. Jos aiot käyttää turistibussia Pariisin kiertämiseen ja sen panoraamanäkymistä nauttimiseen, tämä on täydellisin vaihtoehto.

Nähtävyyksiä ovat muun muassa Palais Garnier, Louvren museo, Pont-Neuf, Notre-Damen katedraali, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Riemukaari, Place de Trocadéro, Eiffel-torni, Champs de Mars ja Les Invalides.

Punainen reitti

Klo 9.30-17.30 bussit tällä reitillä kulkevat 9 pysäkkiä 15-20 minuutin välein , joista 6 on nähtävyyksiä kauempana Pariisin keskustasta. Koko kierros kestää puolitoista tuntia.

Tämän kierroksen aikana opit mm. seuraavaa: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle ja Moulan Rouge sekä Gare du Nord.

Vihreä reitti

Tämä reitti keskittyy Pariisin keskustassa sijaitseviin kahteen pieneen saareen: Île de la Cité (jossa Notre-Dame sijaitsee) ja Île Sant-Louis. Reitti kestää tunnin ja 20 minuuttia, ja se kulkee 25-30 minuutin välein klo 9.30-17.30.

Tällä reitillä voit tutustua Notre-Damen katedraaliin, Rue de Rivoliin, Hotel de Villeen, Pantheoniin, Place de la Bastilleen, Île Saint-Louisiin, Saint Germain des Presin kaupunginosaan ja Montparnassen kaupunginosaan.

Varaa Toot de Paris -kiertoajelubussi

Paris Big Bus -yöbussi

Pariisi yöllä| ©Davide Mainardi
Pariisi yöllä| ©Davide Mainardi

Pariisi on valon kaupunki, ja sitä kutsutaan näin paitsi sen vuoksi, että kaupunki oli 1800-luvun lopun taide- ja koulutuskeskus, myös siksi, että sen valaistus on ollut majesteettinen. Pariisin näkeminen yöllä on pakollista, ja kokemus nähdä Eiffel-tornin, Moulin Rougen ja Louvren pyramidin kaltaiset paikat valaistuina on yksi aidoimmista muistoista, joita saat kaupungista.

Big Paris Night Bus tarjoaa mahdollisuuden nauttia kaupungin valaistuksesta mukavasti. Erittäin suositeltavaa, jos sinulla on vähän aikaa vierailla Pariisissa etkä halua jäädä paitsi kaupungin valoista. Anna itsesi häikäistä tällä kahden tunnin kierroksella avoimessa bussissa, josta on panoraamanäkymät ja audio-opas, joka kertoo sinulle kaiken tärkeimpien nähtävyyksien historiasta.

Jos aiot viettää Pariisissa vain vähän aikaa, yökierroksen bussiretki on paras tapa varmistaa, että näet kaupungin tärkeimmät kohteet valaistuina. Et tule katumaan sitä.

Varaa Pariisin Big Bus -yökiertoajelu bussilla

Pariisin-passiin sisältyvä kiertoajelubussi

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris Pass on kaupunkipassi, jolla pääset ilmaiseksi useisiin nähtävyyksiin ja saat alennuksia monista kaupungin nähtävyyksistä. Paris Pass antaa sinulle vapaan pääsyn Big Bus -kiertoajelubussiin koko päiväksi, ja se on ehdoton valinta niille, jotka haluavat ottaa kaiken irti matkastaan valon kaupunkiin.

Voit ostaa Paris Passin 2, 3, 4 tai 6 päiväksi, ja sinä aikana voit käyttää Pariisin kaupungin julkista liikennettä. Tämä on yksi täydellisimmistä turistipasseista: etuoikeutettu sisäänpääsy Louvre-museoon, Notre-Dameen, Pompidou-museoon, nykytaiteen museoon, Musée d'Orsayhin, Riemukaarelle, Versaillesin palatsiin? Voit tutustua seuraaviin seikkoihin Pariisi-passi tästä toisesta artikkelista, jonka kirjoitin siitä.

Varaa Pariisi-passi

Miksi ottaa turistibussi

Riemukaari yöllä| ©Florian Wehde
Riemukaari yöllä| ©Florian Wehde

Pariisin kokoisen kaupungin läpikäyminen voi olla vaikeaa; jokaisella sen alueella haluaa pysähtyä ja ihailla sen monumentteja, katuja, siltoja, julkisivuja, kauppoja, aukioita... Niin paljon nähtävää ja niin pitkiä matkoja, että kaikki eivät pysty kulkemaan kävellen. Turistibussilla liikkuminen kaupungissa on paljon vähemmän väsyttävää, ja sen näkymät antavat mahdollisuuden nauttia matkasta.

Suosittelen Big Bus -bussia, koska kiertoajelu on varsin kattava. Tämän bussin ensisijaisena tavoitteena on yhdistää paikat, joissa Pariisissa nähtävyyksiä kiertävät vierailevat, toisin kuin kaupungin liikenneverkko, jonka ensisijaisena tavoitteena on yhdistää kaupunki toisiinsa ja tehdä se kaikkien ulottuville.

Varaa Pariisin Big Bus -kiertoajelubussi

Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin varaat Pariisin kiertoajelubussin?

Näkymä bussista| ©Steven Christenson
Näkymä bussista| ©Steven Christenson

Miten lippusi toimii

Kun tavallisissa busseissa maksat yleensä lipusta, joka oikeuttaa yhteen matkaan, jonka aikana valitset pysäkkisi, Pariisin kiertoajelubussissa maksat käyttöpäivistä, jotka oikeuttavat sinut käyttämään bussia niin monta kertaa kuin haluat haluamasi ajanjakson aikana.

Kiertoajobussilipun voi ostaa etukäteen ja verkossa. Kun olet tehnyt varauksen, sinulle lähetetään kuponki, jonka voit lunastaa kulkulupaan millä tahansa Pariisin keskustan eri alueilla sijaitsevalla turistibussipysäkillä. Vahvistussähköpostissa annetaan tietoa siitä, miten pysäkit löytyvät, ja lisäksi Big Bus -vaihtoehdossa käytössäsi on sovellus, jolla voit seurata bussien reittiä reaaliajassa.

Big Bus -vaihtoehdossa voit valita yhden tai kahden päivän passin, mutta Toot bus -vaihtoehto on hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan samanlainen ja tarjoaa myös mahdollisuuden kolmen päivän passin hankkimiseen.

Tarjotut palvelut

Kiertoajelubusseissa on 11 kielelle käännetty äänitallenne, joka kommentoi kaupunkia ja sen muistomerkkejä kierroksen edetessä. Joissakin vaihtoehdoissa, kuten Big Bus -bussissa, on myös englanninkielinen live-kommentti.

Lisäksi kaikki kiertoajelubussit on valmisteltu Pariisissa vierailevaa henkilöä varten, joten niissä on esimerkiksi WI-FI:tä, kaupunkikarttoja tai tietolehtisiä.

Alennukset nähtävyyksistä

Ostamalla kiertoajelubussikortin saat erilaisia alennuksia ja etuja kaupungin eri nähtävyyksissä. Big Bus -vaihtoehdossa voit maksaa lisämaksusta pääsystä Riemukaarelle tai risteilystä Seinen risteilyllä, ja Toot-vaihtoehdossa saat opastetut kävelykierrokset mukaan.

Saatavilla olevat paikat

Sightseeing-bussit ovat tavallista bussia suurempia, ja järjestelmä on rakennettu niin, ettei kukaan jää ilman istumapaikkaa. Kannattaa muistaa, että kaikki pysäkit ovat nähtävyyksiä, joten kaikki pysäkit ovat varattuja ja kaikki ihmiset nousevat kyytiin ja jäävät pois. Ja jos jonain päivänä ihmisiä on tavallista enemmän, reittejä vahvistetaan useammalla bussilla.

Varaa Pariisin Big Bus -yöturistibussi

Järjestä vierailusi Pariisiin turistibussilla

Louvre-museo| ©Patrick Langwallner
Louvre-museo| ©Patrick Langwallner

Turistibussin suurin etu on se, että voit nähdä kaukana toisistaan olevia kaupunginosia lyhyessä ajassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö ansaitsisi nähdä Pariisia turistibussista käsin: Pariisissa on monia miellyttäviä alueita, joissa voi kävellä, ja voit vuorotella turistibussin käyttöä kävelykierrosten kanssa.

Keskeisimmät pysäkit

Riippumatta siitä, missä Pariisissa asut, jos olet keskustassa, turistibussin pysäkki on todennäköisesti lähelläsi, sillä useimmat niistä kattavat melko monta kaupungin aluetta. Minun neuvoni on, että kannattaa ottaa bussi mihin tahansa keskeiseen paikkaan ja kävellä sitten esimerkiksi Pariisissa:

  • Eiffel-tornin, Champs de Marsin ja Trocaderon kiertäminen.
  • Kävele Eiffel-tornista Louvreen Seinen rantaa pitkin.
  • Kävele Champs Elysées'tä pitkin Riemukaarelta.
  • Käy Louvren pyramidissa, kävele Tuileries'n puutarhojen läpi ja Place de la Concorde -aukiolle.

Viimeisimmät vinkit

Disneyland Pariisi| ©Mathis Jrdl
Disneyland Pariisi| ©Mathis Jrdl
  • Jos aiot tutustua Pariisiin turistibussilla ja tutustua kaupunkiin panoraamakatolta, käytä kauimpana keskustasta olevia reittejä: se on ihanteellinen vaihtoehto saada tietoa vähemmän tunnetuista alueista, minkä jälkeen voit päättää, millä niistä haluat vierailla matkasi aikana.
  • Tämä kannattaa tehdä matkan alussa, jotta sinulla on aikaa järjestäytyä; improvisaatiomahdollisuuksien jättäminen on tärkeää etenkin kaupungissa, jolla on niin paljon tarjottavaa.
  • Voit myös käyttää sitä "hyvästien jättämiseen" kaupungille. Kun saavun kaupunkeihin, haluan tutustua niihin pikkuhiljaa, mutta viimeisenä päivänä minulla on aina tunne, että haluan nähdä kaiken vielä kerran, ja tämä on mahdollista tämän turistibussipalvelun ansiosta.
  • Se on hyvä vaihtoehto, jos matkustat lasten kanssa Disneylandiin ja aiot viettää Pariisissa vain yhden päivän. Näin näet kaiken, lapset eivät väsy ja nauttivat näköaloista panoraamaterassilta, ja monet selitykset on mukautettu heille.
  • Big Bus -vaihtoehdossa alle 4-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Tässä tapauksessa, jos matkustat lasten kanssa, harkitset luultavasti Disneylandissa käyntiä (luultavasti matkasi syy). Olen kirjoittanut oppaan Edulliset Liput Disneyland Pariisiin: lippujen tyypit, kuinka säästää rahaa, saatavilla olevat vaihtoehdot, jne. jotta sinulla on kaikki yksityiskohdat ja voit järjestää vierailusi puistossa parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Vaihtele turistibussilla kulkemista ja kävelyä Pariisissa: mene bussilla Eiffel-tornille ja kävele Louvreen. Sieltä voit ottaa bussin takaisin ja tutustua keskustasta kauempana sijaitseviin alueisiin.

Varaa Toot de Paris -matkailubussi

Jos olet kiinnostunut Pariisin turistibussin käytöstä, sinua kiinnostaa myös

Pariisin turistibussi| ©COUVRAT Sylvain
Pariisin turistibussi| ©COUVRAT Sylvain

Jos mietit, mitä muita liikennevälineitä tarvitset Pariisissa liikkumiseen, haluan suositella sinulle toista vaihtoehtoa, joka muistuttaa turistibussin konseptia, mutta on varmasti paljon romanttisempi. Seinäjoen risteilyllä voit sen lisäksi, että lepäät matkasi pitkistä kävelymatkoista, nähdä Pariisin arkkitehtuuria ja tunnusomaisimpia rakennuksia Seinen vesiltä käsin. Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat tässä oppaassa, joka kertoo Seine-joen risteilyt.

Varaa Pariisin Big Bus -yökiertoajelubussi