Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Louvre lasten kanssa

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua varmasti, ennen kuin lähdet lasten kanssa Louvreen!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Louvre lasten kanssa

Louvre-museo, Pariisi, Ranska | ©Shvets Anna

Pariisissa sijaitseva Louvre on yksimaailman suurimmista taidemuseoista, ja se on niin suuri, että olisi mahdotonta nähdä kaikkia museon 380 000 teosta yhdessä päivässä. Lasten kanssa museoon meneminen on kuitenkin aivan erilainen seikkailu, sillä kun ensimmäiset kyllästymisen merkit tulevat esiin lasten taholta, kaikki voi muuttua.

Siksi joidenkin vinkkien ja neuvojen tunteminen voi auttaa sinua pitämään vierailun lasten kanssa yhtä mielenkiintoisena kuin ennenkin. Muuten, jos tarkistat Louvren hinnat, ensimmäinen hyvä uutinen on, että lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

1. Opastettu kierros lasten kanssa on parempi

Lasten opastettu kierros| ©CaPPy BeNToN
Lasten opastettu kierros| ©CaPPy BeNToN

Vaikka on totta, että opastettu kierros Louvressa on etu kaikille museossa vieraileville, jos menet lasten kanssa, se on vielä mielenkiintoisempaa. Tämä johtuu siitä, että voit valita nimenomaan lapsille suunnatun opastetun kierroksen, jossa opas itse mahdollistaa sen, että lapset voivat osallistua vierailuun, ymmärtää paremmin, mitä kukin teos symboloi ja mitä se tarkoittaa, ja samalla huolehdit vähemmän lapsista ja enemmän teoksista tai näyttelystä yleensä.

Muista, että on olemassa oppaita, jotka ovat asiantuntijoita lasten viihdyttämisessä vierailun aikana, sillä he ovat opastaneet eri-ikäisiä ryhmiä jo vuosien ajan. Lisäksi oppaat tietävät , mitkä teokset vetoavat eniten lapsiin ja miten lähestyä selityksiä niin, että lapset ovat tarkkaavaisia ja nauttivat vierailusta. Puhumattakaan siitä, että Louvren oppaan kanssa vierailu on lyhyempi mutta intensiivisempi**, juuri sitä, mitä lapset odottavatkin kuulevansa!**

Toinen edullisempi vaihtoehto on ottaa lapsille ääniopas, jolloin he voivat kuunnella selityksiä samalla, kun he katsovat kutakin teosta. Näin lapset voivat myös keskittyä ja tuntea olevansa enemmän tai vähemmän mukana vierailussa.

Varaa opastettu kierros Louvreen

2. Syö ennen Louvreen saapumista lasten kanssa

Tyttö syö| ©cottonbro
Tyttö syö| ©cottonbro

Louvre vaatii melko paljon kävelyä. On tärkeää saapua paikalle hyvin levänneiden ja hyvin ruokittujen lasten kanssa. Muista, että museoon ei saa syödä tai tuoda ruokaa.

Lounaaksi Louvren lähellä on useita aamiaispaikkoja, jotka tarjoavat herkullisen aamiaisen, joka sisältää tuorepuristettua appelsiinimehua, leipää ja herkullisia leivonnaisia. Louvren sisällä on myös ostoskeskus, jos haluat syödä jotain.

Jos sinulla on vähemmän aikaa, voit silti ottaa ruokaa mukaan mistä tahansa auki olevasta kahvilasta tai baarista. Pariisissa syöminen kaduilla tai autossa on tavallista yleisempää, sillä kaupunki on hyvin suuri ja matkan varrella on yleensä paljon ruuhkia. On myös tärkeää saapua levänneenä, yksi vaihtoehto pään selvittämiseksi ennen museoon saapumista on nousta Pariisin turistibussiin, nämä ajoneuvot pysähtyvät kahdesti Louvren lähellä. Paras tapa hallita stressitekijää on tietysti saapua ajoissa ja tuntea Pariisin ympäristö.

Varaa opastettu kierros Louvreen

3. Tee vessapysähdys ennen Louvren sisäänkäyntiä

Lapset museossa| ©Eric Huybrechts
Lapset museossa| ©Eric Huybrechts

On erittäin tärkeää käydä vessassa ennen museon jatkamista, erityisesti runsaan aterian ja/tai juoman jälkeen. Muista, että Louvre on valtava museo ja näyttelyt kestävät joskus odotettua kauemmin, ja lapset tarvitsevat ikänsä ja aineenvaihduntansa vuoksi käyntiä useammin kuin muut terveet aikuiset.

On totta, että Louvressa on myös yleisölle tarkoitettuja käymälöitä; mutta koska se on niin suuri, on hyvin todennäköistä, että sinne eksyy, varsinkin kun siellä on paljon kävijöitä.

Lisäksi on varmasti hankalaa, jos menetät osan opastetusta kierroksesta tai näyttelystä, kun olet hajamielinen odottaessasi tai etsiessäsi, missä vessat ovat.

Varaa opastettu kierros Louvressa

4. Lastenvaunut ovat tervetulleita Louvreen

Henkilöt, joilla on auto museossa| ©Martyn Davis
Henkilöt, joilla on auto museossa| ©Martyn Davis

Vauvat ja Louvre eivät ole yhteensopimattomia. Niin rasittavalta kuin lastenvaunujen kanssa ylös ja alas kulkeminen kuulostaakin, sinun on hyvä tietää, että rakennus on täydellisesti varustettu ja vauvanvaunuystävällinen. Vaikka on totta, että rakennus on peräisin 1200-luvulta, jatkuvat parannukset ovat tehneet Louvresta yhden Pariisin parhaiten varustelluista museoista liikuntarajoitteisten kannalta.

Sen lisäksi lastenvaunut ovat tervetulleita koko museoon, ja olo on harvoin epämukava. Louvressa on hissejä, jotka on varattu nimenomaan vauvaperheille.

Kun saavut Pyramidiin, huomaat, että jokaiselle lipputyypille on omat jononsa, ja jos sinulla on liikuntarajoitteisten lippu, voit jonottaa eri jonossa. Älä huoli, jos menet ajoissa, harvoin joudut odottamaan muita kauemmin. Hissit on tehty lasista, ja niissä on futuristinen tunnelma, joten lapset saavat varmasti leuat loksahtamaan.

5. Anna lapsille Louvren kartta

Kaksi ihmistä katselee karttaa| ©Martyn Davis
Kaksi ihmistä katselee karttaa| ©Martyn Davis

Paras tapa saada lapset tuntemaan olonsa mukavaksi on ottaa heidät suoraan mukaan vierailuun ja antaa heidän osallistua. Yksi parhaista tavoista on antaa heille kartta, jolloin he alkavat nähdä teosten etsimisen eräänlaisena "aarteenmetsästyksenä".

Tulet näkemään, kuinka innoissaan he ovat museossa etsimässä teoksia kartalta ja seuraamassa vihjeitä. Muista, että lapset eivät ole tarpeeksi vanhoja tai kypsiä arvostamaan Louvren kaltaista vierailua; voit kuitenkin varmistaa, että heillä on hauskaa tietyissä rajoissa ja että he ovat motivoituneita.

Lisäksi kartta auttaa sinua optimoimaan kierroksen paremmin tekemällä siitä lyhyemmän mutta intensiivisemmän. Kannattaa muistaa, että on käytännössä mahdotonta käydä kaikissa teoksissa yhdellä vierailulla.

Suosittelen täydellisen kartan lataamista, ja jos sinulla on se tulostettuna, sitä parempi. Muista, että museossa on 5 kerrosta, ja näyttelysali on jaettu 8 osastoon! On vaikea olla eksymättä ilman opasta ja karttaa.

6. Osta kirja, joka opastaa sinua Louvressa

Lapsi lukee| ©ANTONI SHKRABA
Lapsi lukee| ©ANTONI SHKRABA

Se, että tiedät hieman historiaa teoksista, jotka haluat nähdä, on äärimmäisen tärkeää , jotta lasten huomio kiinnittyy ja heidän kiinnostuksensa herää. Jos yhdestä asiasta kaikki lapset ovat yhtä mieltä, niin siitä, että he rakastavat kuulla tarinoita, joten tiedon hankkiminen etukäteen on ratkaisevan tärkeää, jotta tämä epävarmuus säilyy ainakin vierailun ajan.

Louvren lähistöllä sijaitsevista kaupoista voi ostaa useita kirjoja, joissa selitetään museon jokainen osa-alue lempikielestäsi riippumatta. Ja kaikki tämä simuloidakseen opastettua kierrosta.

Oletan, että jos museo vetää sinua puoleensa, se johtuu siitä, että tiedät jo valmiiksi, mitä haluat nähdä; jos näin ei kuitenkaan ole, ei ole mitään syytä huoleen. Pieni lukeminen päivää ennen museovierailua riittää siihen, että osaat arvostaa tämän upean museon teoksia hieman paremmin ja sen seurauksena pystyt tartuttamaan lapset haluusi nähdä ne.

Osta lippuja Louvreen

7. Tee lyhyempi kierros Louvressa

Samotrakian voitto| ©Rodney
Samotrakian voitto| ©Rodney

Kun lähdet lasten kanssa, vaikka tiedätkin museon aukioloajat ja sinulla on aikaa, on aina tärkeää optimoida kierros mahdollisimman hyvin ja mahdollisuuksien mukaan lyhentää sitä. On hyvin tavallista, että kun maksamme lipuista museoon, haluamme saada vierailusta kaiken ir ti ja yritämme nähdä niin paljon kuin aika sallii. Jos kuitenkin menet lasten kanssa, on erittäin tärkeää ottaa heidät huomioon.

Vinkkinä siis, että jos sinulla ei ole opastettua kierrosta, yritä nähdä museon olennaisimmat osat. Esimerkiksi Sully-siivessä voit viedä lapset katsomaan Mona Lisaa, patsasgalleriassa voit keskittää vierailun kauniiseen Venus de Milo-patsaaseen ja Denon-siivessä voit tuoda heidät lähemmäs Samothrakeen siivekkään voiton veistosta.

Lapset nauttivat yleensä ensimmäisistä minuuteista museossa, joten hyödynnä nuo minuutit ja näytä heille Louvren edustavimmat teokset, he muistavat ne varmasti loppuelämänsä ajan.

8. Valmistaudu Mona Lisan paparazzeihin Louvressa

Gioconda| ©Matthias Mueller
Gioconda| ©Matthias Mueller

Leonardo da Vincin Mona Lisa on käytännössä synonyymi Louvrelle. Tämä 1500-luvun alun italialainen renessanssimaalaus on ollut esillä Louvressa vuodesta 1797 lähtien. Kävijät jonottavat nähdäkseen Mona Lisan, joka on suojattu luodinkestävällä lasilla ja jota vartioivat vartijat.

Jos oletsiis lasten kanssa, yritä välttää pysähtymistä Mona Lisa -huoneeseen liian pitkäksi aikaa ruuhka-aikoina, sillä lapset eksyvät helposti kaiken ihailun ja kiireen keskelle. Käsi irtoaa epähuomiossa, kun huomio on muualla. Ja uskokaa pois, niin ei kannata tehdä, kun etsitään läpi huoneen, joka on täynnä kävijöitä. Siksi en suosittele käymään Louvressa lasten kanssa Pariisin-matkalla kesällä, koska siellä saattaa olla paljon turisteja. Suosittelen muuten käymään tässä postauksessa, josta löydät lisää yleisiä vinkkejä Pariisin matkaa varten.

Lisäksi aina on toimittajia ja paparazzeja kuvaamassa niitä ihailunilmaisuja, joita turistit ja vierailijat tuntevat tämän ikonisen, lähes 2 miljardin euron arvoiseksi arvioidun maalauksen edessä.

9. Kerro lapsille museon käytännöistä

Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik
Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik

Louvren kaltaisessa museossa on useita sääntöjä, jotka säätelevät paikan moitteetonta toimintaa, on useita politiikkoja, joita noudattamatta jättäminen voi johtaa suoraan karkotukseen. Ja valitettavasti nämä käytännöt koskevat kaikkia, myös lapsia.

Siksi ennen museoon menoa lapsia on muistutettava museon sisäisistä kielloista, sillä luonnostaan heillä on taipumus innostua helposti, varsinkin jos he ovat huomion herättävässä paikassa. Kieltojen joukossa ovat muun muassa seuraavat:

  • Teoksiin koskeminen
  • Juominen
  • Syöminen
  • Juokseminen
  • Kovaääninen puhuminen

10. Anna lapsille kamera

Tytöt ottavat kuvia| ©Ivan Samkov
Tytöt ottavat kuvia| ©Ivan Samkov

Yksi parhaista tavoista antaa lasten osallistua suoraan museovierailuun on antaa heille kamera ja antaa heidän dokumentoida museovierailunsa.

Anna lasten ottaa kamera ja ottaa kuvia heitä eniten kiinnostavista teoksista, sillä tämä yksinkertainen seikka tekee heistä paljon tarkkaavaisempia ja vähemmän tylsistyneitä.

Tämä yksinkertainen seikka tekee heistä tarkkaavaisempia ja vähemmän kyllästyneitä. Lisäksi tämän eleen avulla näet , mikä taide kiinnostaa heitä eniten, ja voit näin ollen keskittää vierailun niin, että he voivat tuntea tulleensa kuulluiksi ja ymmärretyksi.

Yritä kuitenkin tehdä heille selväksi, että Louvren museossa ei saa salamavaloja käyttää eikä kuvia saa ottaa selfie-kepillä, sillä molemmat toimet voivat vahingoittaa teoksia ja/tai häiritä museon toimintaa.

Osta lippuja Louvreen