Louvre lasten kanssa

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua varmasti, ennen kuin lähdet lasten kanssa Louvreen!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Louvre lasten kanssa

Louvre-museo, Pariisi, Ranska | ©Shvets Anna

Pariisissa sijaitseva Louvre on yksimaailman suurimmista taidemuseoista, ja se on niin suuri, että olisi mahdotonta nähdä kaikkia museon 380 000 teosta yhdessä päivässä. Lasten kanssa museoon meneminen on kuitenkin aivan erilainen seikkailu, sillä kun ensimmäiset kyllästymisen merkit alkavat näkyä, kaikki voi muuttua.

Siksi joidenkin vinkkien ja neuvojen tunteminen voi auttaa sinua pitämään vierailun lasten kanssa yhtä mielenkiintoisena kuin ennenkin. Muuten, jos tarkistat Louvren museon hinnat, ensimmäinen hyvä uutinen on, että vaikka aikuiset joutuvat ostamaan lippuja päästäkseen Louvreen, lapset pääsevät sisään ilmaiseksi!

Lasten kanssa opastettu kierros on parempi

Lasten opastettu kierros| ©CaPPy BeNToN
Lasten opastettu kierros| ©CaPPy BeNToN

Vaikka on totta, että opastetun kierroksen varaaminen Louvreen on etu kaikille museossa vieraileville, jos menet lasten kanssa, se on vielä mielenkiintoisempaa. Tämä johtuu siitä, että voit valita nimenomaan lapsille suunnatun opastetun kierroksen, jossa opas itse mahdollistaa sen, että lapset voivat osallistua vierailuun ja ymmärtää paremmin, mitä kukin teos symboloi ja mitä se tarkoittaa, ja samalla sinun on helpompi olla vähemmän huolissasi lapsista ja enemmän teoksista tai näyttelystä yleensä.

Muista, että on olemassa oppaita, jotka ovat asiantuntijoita lasten viihdyttämisessä vierailun aikana, sillä he ovat opastaneet eri-ikäisiä ryhmiä jo vuosien ajan. Lisäksi oppaat tietävät, mitkä teokset vetoavat eniten lapsiin ja miten lähestyä selityksiä niin, että lapset ovat tarkkaavaisia ja nauttivat vierailusta. Puhumattakaan siitä, että Louvren oppaan kanssa vierailu on lyhyempi mutta intensiivisempi, juuri sitä, mitä lapset odottavatkin kuulevansa! Toinen edullisempi vaihtoehto on lasten ääniopas.

Varaa opastettu kierros Louvressa

Syö ennen Louvreen saapumista lasten kanssa

Tyttö syö| ©cottonbro
Tyttö syö| ©cottonbro

Louvre vaatii hyvän määrän kävelyä joko varaamalla opastetun kierroksen tai tekemällä sen itse. On tärkeää saapua paikalle hyvin levänneiden ja hyvin ruokittujen lasten kanssa. Muista, että museoon on kiellettyä syödä tai tuoda ruokaa.

Lounaaksi Louvren lähellä on useita aamiaispaikkoja, jotka tarjoavat herkullisen aamiaisen. Louvren sisällä on myös ostoskeskus, jos tarvitset jotain syötävää. Jos sinulla on vielä vähemmän aikaa, voit ottaa ruokaa mukaasi mistä tahansa auki olevasta kahvilasta tai baarista.

Varaa opastettu kierros Louvressa

Tee vessapysähdys ennen Louvreen menoa

Lapset museossa| ©Eric Huybrechts
Lapset museossa| ©Eric Huybrechts

On erittäin tärkeää käydä vessassa ennen museon jatkamista, erityisesti runsaan aterian ja/tai juoman jälkeen. Muista, että Louvre on valtava museo ja näyttelyt kestävät joskus odotettua kauemmin. Lisäksi lapset tarvitsevat ikänsä ja aineenvaihduntansa vuoksi käyntiä useammin kuin muut terveet aikuiset.

On totta, että Louvressa on myös yleisölle tarkoitettuja käymälöitä, mutta koska se on niin suuri, on hyvin todennäköistä, että sinne eksyy, varsinkin kun siellä on paljon kävijöitä.

Lisäksi se on varmasti hankalaa, jos varaat opastetun kierroksen Louvreen ja menetät osan siitä, kun olet hajamielinen odottaessasi tai etsiessäsi, missä vessat ovat.

Varaa opastettu kierros Louvressa

Lastenvaunut ovat tervetulleita Louvreen

Henkilöt, joilla on auto museossa| ©Martyn Davis
Henkilöt, joilla on auto museossa| ©Martyn Davis

Vauvat ja Louvre eivät ole yhteensopimattomia. Niin rasittavalta kuin lastenvaunujen kanssa kulkeminen ylös ja alas kuulostaakin, sinun on hyvä tietää, että rakennus on täydellisesti varustettu ja vauvanvaunuystävällinen. Vaikka on totta, että rakennus on peräisin 1200-luvulta, jatkuvat parannukset ovat tehneet Louvresta yhden Pariisin parhaiten varustelluista museoista liikuntarajoitteisten kannalta.

Sen lisäksi lastenvaunut ovat tervetulleita koko museoon, ja olo on harvoin epämukava. Louvressa on hissejä, jotka on varattu nimenomaan vauvaperheille.

Kun saavut Pyramidiin, huomaat, että eri lipputyypeille on omat jononsa, ja jos sinulla on liikuntarajoitteisten lippu, voit jonottaa eri jonossa. Älä huoli, jos menet ajoissa, harvoin joudut odottamaan muita kauemmin. Hissit on tehty lasista ja niissä on futuristinen tunnelma, joten lapset ovat varmasti ihmeissään.

Osta liput Louvreen

Anna lapsille Louvren kartta

Kaksi ihmistä katselee karttaa| ©Martyn Davis
Kaksi ihmistä katselee karttaa| ©Martyn Davis

Paras tapa saada lapset tuntemaan olonsa mukavaksi on ::link|text=varata opastettu kierros|element=pa-565::::, kuten sanoimme, ja ennen kaikkea ottamalla heidät mukaan kierrokseen suoralla tavalla ja antamalla heidän osallistua siihen. Yksi parhaista tavoista on antaa heille kartta, jolloin he alkavat nähdä teosten etsimisen eräänlaisena "aarteenetsintänä".

Lisäksi kartta auttaa sinua optimoimaan kierroksen paremmin tekemällä siitä lyhyemmän, mutta intensiivisemmän. Muista, että on käytännössä mahdotonta käydä kaikissa teoksissa yhdellä käynnillä. Tästä syystä suosittelen täydellisen kartan lataamista, ja jos sinulla on se tulostettuna, sitä parempi. Muista, että museossa on 5 kerrosta, ja näyttelysali on jaettu 8 osastoon! On vaikea olla eksymättä ilman opasta ja karttaa.

Osta liput Louvreen

Osta kirja, joka toimii oppaana Louvressa

Lapsi lukee| ©ANTONI SHKRABA
Lapsi lukee| ©ANTONI SHKRABA

Kun tiedät hieman historiaa teoksista, jotka haluat nähdä, on erittäin tärkeää kiinnittää lasten huomio ja herättää heidän kiinnostuksensa. Jos yhdestä asiasta kaikki lapset ovat yhtä mieltä, niin siitä, että he rakastavat kuulla tarinoita, joten tiedon hankkiminen etukäteen on ratkaisevan tärkeää, jotta tämä epävarmuus säilyy ainakin vierailun ajan.

Louvren lähellä sijaitsevista kaupoista voi ostaa useita kirjoja, jotka selittävät museon jokaisen osa-alueen lempikielestäsi riippumatta.

Oletan, että jos ostat liput Louvren katsomiseen, se johtuu siitä, että museo vetää sinua puoleensa ja että tiedät, mitä haluaisit nähdä; jos näin ei kuitenkaan ole, ei ole mitään syytä huoleen. Nopea tutustuminen museoon päivää ennen museossa käyntiä pitäisi riittää.

Osta liput Louvreen

Tee lyhyempi kierros Louvressa

Samotrakian voitto| ©Rodney
Samotrakian voitto| ©Rodney

Vaikka museon aukioloajat olisivat tiedossa ja aikaa olisi riittävästi, on aina tärkeää optimoida kierros mahdollisimman hyvin ja mahdollisuuksien mukaan lyhentää sitä, kun lähdet lasten kanssa. On hyvin tavallista, että kun ostamme liput Louvren museoon, haluamme saada vierailusta mahdollisimman paljon irti ja yritämme nähdä niin paljon kuin aika sallii. Jos kuitenkin menet lasten kanssa, on erittäin tärkeää ottaa heidät huomioon.

Vinkkinä siis, että jos et varaa opastettua kierrosta, yritä nähdä museon olennaisimmat osat.

Osta liput Louvreen

Valmistaudu Mona Lisan paparazzeihin Louvressa

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Leonardo da Vincin Mona Lisa on käytännössä synonyymi Louvrelle. Tämä 1500-luvun alun italialainen renessanssimaalaus on ollut esillä Louvressa vuodesta 1797 lähtien. Kävijät jonottavat nähdäkseen Mona Lisan, joka on suojattu luodinkestävällä lasilla ja jota vartioivat vartijat.

Jos oletsiis lasten kanssa, yritä välttää pysähtymistä Mona Lisa -huoneeseen liian pitkäksi aikaa ruuhka-aikoina, sillä lapset eksyvät helposti hälinässä. En myöskään suosittele käyntiä Louvressa lasten kanssa Pariisin-matkalla kesällä, koska siellä saattaa olla paljon turisteja. Suosittelen muuten tutustumaan tähän postaukseen, josta löydät lisää yleisiä vinkkejä Pariisin matkaa varten.

Lisäksi siellä on aina toimittajia ja paparazzeja kuvaamassa niitä ihailunilmaisuja, joita turistit ja vierailijat tuntevat tämän ikonisen maalauksen edessä, jonka arvoksi on arvioitu lähes 2 miljardia euroa.

Varaa opastettu kierros Louvreen

Kerro lapsille museon toimintaperiaatteista

Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik
Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik

Louvren kaltaisessa museossa on useita sääntöjä, jotka säätelevät paikan moitteetonta toimintaa, on useita käytäntöjä, joita noudattamatta jättäminen voi johtaa suoraan erottamiseen. Ja valitettavasti nämä käytännöt koskevat kaikkia, myös lapsia.

Siksi ennen museoon menoa lapsia on muistutettava museon sisäisistä kielloista, sillä luonnostaan heillä on taipumus innostua helposti, varsinkin jos he ovat huomion herättävässä paikassa. Kieltojen joukossa ovat muun muassa seuraavat:

  • Teoksiin koskeminen
  • Juominen
  • Syöminen
  • Juokseminen
  • Kovaääninen puhuminen

Varaa opastettu kierros Louvreen

Anna lapsille kamera

Tytöt ottavat valokuvia| ©Ivan Samkov
Tytöt ottavat valokuvia| ©Ivan Samkov

Samoilla linjoilla, jos olet varannut vierailun Louvreen, meidän pitäisi antaa lasten osallistua suoraan, ja yksi parhaista tavoista on antaa heille kamera ja antaa heidän dokumentoida museovierailunsa.

Anna heille kamera ja anna heidän ottaa kuvia heitä eniten kiinnostavista teoksista, sillä tämä yksinkertainen seikka tekee heistä paljon tarkkaavaisempia ja vähemmän tylsistyneempiä.

Yritä kuitenkin tehdä heille selväksi, että Louvren museossa ei saa käyttää salamaa eikä ottaa kuvia selfie-kepillä, sillä kumpikin toiminta voi vahingoittaa teoksia ja/tai häiritä museon toimintaa.

Osta lippuja Louvreen