Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tämä on Louvren museon lahjapuoti

Pysähdy Carrousel Louvressa ja nauti museon sydämessä sijaitsevista mielenkiintoisimmista kaupoista.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Tämä on Louvren museon lahjapuoti

Näkymä Carrousel Louvreen | ©Manon Drogue

Carrousel du Louvre on Pariisin ostoskeskus, joka on sekä paikallisten että vierailijoiden suosiossa. Se tarjoaa loistavan tavan pitää taukoa Louvren museon kuuluisien maalausten jataideteosten katselun jälkeen.

Seitsemän päivää viikossa avoinna olevassa eksklusiivisessa keskuksessa on kymmeniä kauppoja, gourmet-ruokapaikka sekä tyylikäs ja tilava ympäristö. Jos etsit ruokapaikkaa Louvren läheltä, Carrousel on loistava vaihtoehto. Se on myös oikea paikka, jos etsit uusia vaatteita, koruja, kirjoja tai erityistä lahjaa lentokoneeseen.

Miten pääset Louvre-ostoskeskukseen

Käänteinen pyramidi Louvren museon sisällä| ©Carlos ZGZ
Käänteinen pyramidi Louvren museon sisällä| ©Carlos ZGZ

Hotelli sijaitsee Pariisin 1. kaupunginosassa, ja lähin metroasema on Palais Royal - Musée du Louvren pysäkki, ja sitä palvelevat linjat 1 ja 7. Jos sinulla on oma kulkuväline, muista kuitenkin , että Caroussel du Louvressa on pysäköintimahdollisuus.

Toinen julkinen liikennevaihtoehto on Pariisin bussilinjat 21, 27, 39, 42, 45, 58, 67, 68, 69, 70, 72, 73, 74, 84, 85 ja 95 sekä yöbussi linjoilla N01, N11, N12, N13, N15, N16 ja N24 (jotka kaikki vievät sinut hyvin lähelle Louvren museota).

Pääset sinne myös RER-junilla; linjojen A, B ja D Chatelet - Les Halles pysäkki on vain noin 650 metrin päässä ravintolasta.

Lisäksi voit käyttää kulkuvälineenä turistibusseja tai jopa Seine-jokea pitkin kulkevia vesibusseja, jotka pysäyttävät sinut Louvre-museon ja Bistrot Benoit -ravintolan lähellä olevilla pysäkeillä.

Osta lippuja Louvren museoon

Louvre-ostoskeskuksen aukioloajat

Louvre-ostoskeskuksen sisällä| ©bongo vongo
Louvre-ostoskeskuksen sisällä| ©bongo vongo

Carrousel du Louvre on avoinna päivittäin klo 9:00-22:00. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta myymälät **ovat avoinna klo 10.00-20.**00 seitsemänä päivänä viikossa. 7 päivää viikossa.

Osta liput Louvre-museoon

Sijainti ja tietoa Louvre-ostoskeskuksesta

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Ostoskeskus sijaitsee osoitteessa 99, rue de Rivoli. Jos matkustat metrolla, suosittelen Palais Royal-Musée du Louvren pysäkkiä (linja 1). Jos matkustat bussilla, linjat 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 ja 95 ovat hyödyllisiä.

Jos sinulla on auto tai olet vuokrannut sellaisen, voit käyttää ostoskeskuksen pysäköintialuetta Avenue du Général Lemonnierilla (700 paikkaa). Muista myös, että ostoskeskukseen pääset Louvren alemmalle tasolle johtavista "pitkistä" liukuportaista.

Tärkeää: Karusellin jokainen nurkka on esteetön vammaisille tai liikuntarajoitteisille.

Mitä erityistä Louvren ostoskeskuksessa on?

Kauppakeskuksen käytävät| ©Mohatatou
Kauppakeskuksen käytävät| ©Mohatatou

Carrousel du Louvren rakentaminen nähtiin 1990-luvun alussa alkaneen hankkeen sisäänkäynnin jatkeena. Carrousel du Louvre avattiin virallisesti vuonna 1993, ja se on nykyään yksi Pariisin keskustan suosituimmista ostoskeskuksista. Se ei ole vain ostoskeskus, vaan myös taiteellinen tila, sillä keskiaikaiset rauniot päätettiin säilyttää alkuperäisellä paikallaan. Ne näkyvät nyt Carrousel-ostoskeskuksessa ja ovat olennainen osa sitä.

Ikään kuin tämä ei olisi vielä riittänyt, myös veistoksia on lisätty. Carrousel du Louvrella on Louvrelle muutakin kuin käytännöllinen merkitys, sillä siellä säilytetään osia sen menneisyydestä. Karusellin kautta pääsee myös museoon.

Louvre-ostoskeskuksen arkkitehtuuri

Carrousel du Louvren sisällä| ©Zoran M.
Carrousel du Louvren sisällä| ©Zoran M.

Carrousel on myös arkkitehtonisesti vaikuttava: kiinalaisen arkkitehdin I.M. Pein suunnitteleman kuuluisan lasisen Pyramide du Louvren (Louvre-pyramidi) alaosa näkyy ostoskeskuksesta.
Lisäksi Carrousel du Louvressa on suuri näyttelytila, jossa järjestetään vuosittain suuria tapahtumia, kuten Pariisin valokuvanäyttely.

Grand Louvren rakennustyöt ja Carrouselin rakentaminen paljastivat Palais Royalin hämmästyttävät perustukset. Nämä ovat rauniot Kaarle V:n muurista, joka on kaupungin suojelemiseksi suunniteltu kivimuuri. Carrousel du Louvren ostoskeskuksesta näkyvä osa rakennettiin 1500-luvulla.

Mitä ostaa Louvren ostoskeskuksesta

Apple Store Carrousel du Louvressa| ©Lorenzo Viola
Apple Store Carrousel du Louvressa| ©Lorenzo Viola

Kauppakeskuksessa on muotia, kodinsuunnittelua, lahjoja, kirjoja ja monia muita erikoisputiikkeja. Korut, lahjat ja sisustus ovat joitakin Carrouselin kohokohtia.

Näet myös monenlaisia kauppoja, kuten AppleStoren, Lancel-nahkatarvikeliikkeen ja Bickici-koruja. Arvostat myös sitä, että tyypilliset ranskalaiset tuotemerkit ovat samassa paikassa, kuten Mariages Frères teetä varten tai Fragonard ja L'Occitane matkamuistoja varten. Myös ranskalaisen komediateatterin lippuja voi ostaa.

Pienempien paikallisten putiikkien lisäksi keskustassa on tunnettuja tuotemerkkejä ja kauppoja, kuten:

  • L'Occitane en Provence: Keskihintainen, laadukas ranskalainen kosmetiikka- ja lahjatavarakauppa.
  • Hertz Car Rental: Tilaa vuokrata auto Pariisissa, erittäin hyvä vaihtoehto harkita.

Louvren ostoskeskuksen ravintola - Bistrot Benoit

Sisällä Bistrot Benoit Louvressa| ©leilavm
Sisällä Bistrot Benoit Louvressa| ©leilavm

Bistrot Benoit -ravintola sijaitsee museon sydämessä, aivan pyramidin alapuolella, ja se on Louvren ostoskeskuksen ainoa ravintola, minkä vuoksi se tunnetaan myös nimellä "ostoskeskuksen ravintola".

Tämä ravintola tarjoaaranskalaisen gastronomian ruokalistoja ja ruokia, jotka kokki Alain Ducasse on uudistanut täysin, ja hän sekoittaa perinteistä nykyaikaisella twistillä, ja tarjoaa myös suuren valikoiman viinejä ja muita juomia aterian seuraksi.

Lounaaksi on tarjolla kaava, jossa on tarjolla alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, johon kuuluu myös lasi viiniä tai kivennäisvettä (20-30 euroa).

Voit kuitenkin nauttia ruoasta vielä enemmän tilaamalla à la carte -annoksen kuten Pariisin hienoissa ravintoloissa. Tässä kaaoksessa Bistrot Benoit**(alkuperäiseltä nimeltään Cafe Grand Louvre**) tarjoaa sinulle useita vaihtoehtoja nauttia kolmen ruokalajin ateria ainutlaatuisessa ja arvostetussa ympäristössä.

Alkuruoaksi voit siis nauttia Benoit'n klassisia ranskalaisia etanoita, kana- ja timjami-pateeta, juuriselleriä, ankka foie gras confit, sipulimarmeladia, paahdettua leipää tai Parmentier-keittoa krutongeilla.

Pääruokana voi olla lohta béarnaise-juuston ja perunamuusin kera, sisäfileepihvi, ranskalaisia ja pippurikastiketta, perinteinen vasikanlihapihvi ja riisiä tartarkastikkeen kera tai paahdettua ankanfileetä mausteiden kera ja gratinoitua polentaa.

Myös lapset ovat tervetulleita, ja alle 12-vuotiaille on oma ruokalista.

Louvre-ostoskeskuksen ravintolan hinnat ja aukioloajat

Bistrot Benoit on avoinna joka päivä juhlapyhiä lukuun ottamatta aamiaiseksi klo 9.00-11.30, lounaaksi klo 11.30 alkaen ja sulkeutuu klo 17.00.

Se on avoinna myös keskiviikkoisin ja perjantaisin iltaisin klo 21.45 asti, paitsi kesällä, jolloin se on avoinna joka päivä. Keskimääräinen hinta a la carte: 20€ - 50€.

Louvre-ostoskeskuksen ravintolan tyyli

Pyramidin alla**, Louvren museon sydämessä** sijaitseva Bistrot Benoit toivottaa vierailijat tervetulleiksi koko päivän ystävälliseen ja viihtyisään ilmapiiriin. Aito ympäristö museon sydämessä. Kunnostuksen jälkeen uusi sisustus tarjoaa taiteellista tyyliä, ja sen tuolit ja pöydät on valmistettu sinkistä, messingistä, puusta ja punaisesta sametista (melko muodollinen ulkoasu, joka sopii täydellisesti Louvren museoon). Lisäksi tarjoilijat ovat pukeutuneet perinteiseen tyyliin valkoisiin esiliinoihin ja rusetteihin.

Bistrot Benoit erottuu arvostetun lasipyramidin alla 200 neliömetrin alueella, jonne mahtuu 90 henkeä. Se avattiin uudelleen vuonna 2018 tunnetun Michelin-tähdellä palkitun keittiömestarin Alain Ducassen valvovan silmän alla, ja bistron nimi on peräisin Pariisissa sijaitsevasta kuuluisasta Benoit-nimisestä ravintolasta, joka avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1912.

Louvren ostoskeskuksen konditoria - Patisserie Paul

Paulin konditoriassa| ©guidobsa
Paulin konditoriassa| ©guidobsa

Toinen ostoskeskuksen merkittävimmistä ruokapaikoista on sen konditoria: Paul. Vaikka se on ostoskeskuksen ainoa konditoria ja tarjoaa maukkaimpia kakkuja, kreppejä ja croissanteja, täällä ei kannata tuhlata paljon rahaa, etkä todennäköisesti löydä mitään yli 8 euroa maksavaa. Se on myös hyvin lähellä museon sisäänkäyntiä.

Siellä tarjoillaan myös aamiainen aamulla, mikä on erittäin fiksu vaihtoehto säästää aikaa ja mennä suoraan museoon, varsinkin jos olet menossa Louvreen lasten kanssa. Huonona puolena on, että se aukeaa hieman myöhään, vasta klo 10.30.

On kuitenkin sanottava, että ne tarjoavat erittäin täydellisen ranskalaistyylisen aamiaisvalikoiman, johon kuuluu kahvi ja croissant, klassinen ranskalainen kinkku-voi-voileipä tai suklaakakku. Voit jopa pysähtyä syömään pientä välipalaa siltä varalta, että haluat käydä museossa myöhemmin päivällä.

Jos haluat käydä Louvressa hyvin aikaisin aamulla ja haluat syödä aamiaista lähistöllä, suosittelen suuntaamaan museon lähellä sijaitseviin kahviloihin ja ruokapaikkoihin.

Hyödyllistä tietoa

  • Sijainti: 2. kerros, aivan Louvre-pyramidin alapuolella.
  • Aukioloajat: Jatkuva palvelu klo 10.30-17.30.
  • Hinnat: Aamiaiset 8-12 euroa/henkilö

Suosituksia Louvren ostoskeskukseen tutustumista varten

Louvre Pyramidi| ©Guilhem Vellut
Louvre Pyramidi| ©Guilhem Vellut

Älä shoppaile vain shoppailun vuoksi: Vaikka ostoskeskuksessa onkin paljon elektroniikka- ja vaatekauppoja, suosittelen, että ostat vain museon yksinoikeudella myytäviä tavaroita, joita et voi ostaa muualta. Tämä johtuu siitä, että muiden kuin museoesineiden hinnat ovat yleensä kalliimpia.

Hyödynnä sijaintisi Louvren sisäänkäyntiä varten: Jos aiot vierailla museossa ja olet jo ostanut liput, suosittelen, ettet poistu ostoskeskuksesta, vaan menet suoraan Louvren sisäänkäynnille, jolla on sama nimi kuin ostoskeskuksella: Carrousel du Louvre, ja se on paljon vähemmän täynnä kuin pääsisäänkäynti (Pyramide).

Osta lippuja Louvren museoon