Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Louvren lippujen hinnat

Jos olet intohimoinen taiteen ystävä, Pariisissa on pakko käydä Louvren museossa, mutta tiedätkö, paljonko liput maksavat? Kerron sinulle tässä postauksessa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Louvren lippujen hinnat

Näkymä Louvren museoon | ©Dennis Jarvis

Louvren museossa on maailman merkittävimpiä taidekokoelmia. Siksi se on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotka sinun on käytävä Pariisissa ollessasi.

Sieltä löydät kuuluisat teokset, kuten "La Gioconda", "Samotrakian voitto" tai "Milon Venus". Nähdäksesi ne sinun on ensin hankittava liput Louvren museoon. Jos haluat tietää, kuinka paljon rahaa tarvitset niiden ostamiseen... jatka lukemista!

1. Millainen budjetti tarvitaan Louvren museon lippuihin?

Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely
Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely

Helloticketsistä saat43 eurolla lipun Louvren museoon, jolla voit tutustua Ranskan tärkeimmän ja Euroopan suosituimpiin kuuluvan museon kaikkiin arvokkaisiin kokoelmiin.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin vaihtoehto Louvren vierailuun, vaikka on olemassa muitakin vaihtoehtoja, joiden hinnat vaihtelevat. Jos haluat tutustua museoon omaan tahtiisi, voit suunnitella oman kierroksesi mukana toimitetun kartan avulla ja nähdä suosikkiteoksesi ja nauttia ääniopastuksesta.

Mitä tämä lippu yleensä sisältää?

 • Louvren museon lippu
 • Museon kartta
 • Audioguide

Miksi ostaa tämä lippu?

Tämäntyyppinen peruslippu Louvren museoon on ihanteellinen , jos haluat tehdä kulttuurivierailut omatoimisesti, oleskella kussakin huoneessa niin kauan kuin haluat riippuen siitä, kuinka kauan aiot käyttää aikaa Louvren museoon tutustumiseen, ja siirtyä huoneesta toiseen omaan tahtiisi ilman kiirettä.

Suosittelen sitä myös , jos sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä haluat nähdä, ja jos tiedät etukäteen kunkin taideteoksen historian tai jos olet käynyt Louvressa jo aiemmin.

Osta lippuja Louvren museoon

2. Kuinka paljon opastetut kierrokset Louvren museossa maksavat?

Opastetulla kierroksella| ©Henk Bekker
Opastetulla kierroksella| ©Henk Bekker

Alkaen 91 eurolla saat lipun Louvren museon opastetulle kierrokselle. Jos vierailet Louvressa, joka on yksi maailman suurimmista kulttuurilaitoksista, ensimmäistä kertaa, opas on paras tapa tutustua Louvreen, sillä se auttaa sinua saamaan yleiskuvan sen kokoelmista, oppimaan Louvren tärkeimpien teosten salaisuudet ja lyhyesti sanottuna nauttimaan kulttuurista.

Lisäksi yleensä Louvren museon opastetun kierroksen lipuilla vältät jonot ja pääset rakennukseen nopeasti, jotta voit aloittaa kierroksen viipymättä.

Se on myönteinen seikka, joka on otettava huomioon tällaisessa museossa, jossa jonot voivat olla kilometrien pituisia.

Mitä tämä lippu yleensä sisältää?

 • Sisäänpääsy Louvren museoon
 • Lisensoitu opas
 • Palvelu, jossa ei ole jonoja.

Miksi ostaa tämä lippu?

Jos vierailet Louvressa ensimmäistä kertaa, suosittelen ottamaan opastetun kierroksen, sillä saat enemmän irti kokemuksesta. Näin saat lisätietoja vierailukohteesta, sen historiasta ja sisällä olevista taideteoksista.

Toinen syy ostaa lippu opastetulle kierrokselle Louvren museoon on se, että vaikka et olisikaan taiteen ystävä, opas osaa tehdä kokemuksesta hauskan ja viihdyttävän.

Oppaan työn ansiosta opit paljon mielenkiintoisia faktoja, hän kertoo kiehtovia tarinoita ja huomaa yksityiskohtia, jotka saattaisivat jäädä huomaamatta, jos tekisit museokierroksen omin päin. Pieniä asioita, jotka lopulta ratkaisevat kaiken!

3. Kuinka paljon yksityiset kierrokset Louvren museossa maksavat?

Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine
Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine

100 €:lla saat Helloticketistä lipun yksityiselle kierrokselle Louvren museoon.

Yksityisen kiertoajelun valitseminen on paras vaihtoehto, jos haluat kokea eksklusiivisen kokemuksen vierailusi aikana välttäen väkijoukkoja, joita yleensä muodostuu muunlaisilla opastetuilla kiertoajeluilla. Lisäksi käytössäsi on ammattitaitoinen opas, joka seuraa sinua koko kierroksen ajan ja mukauttaa sen mieltymystesi mukaan.

Kuten tavallisilla opastetuilla kierroksilla, myös Louvren museon yksityisen kierroksen lipuilla voit ohittaa jonot ja päästä rakennukseen nopeasti ja viivyttelemättä aloittamaan kulttuurikierroksesi.

Mitä tämä lippu yleensä sisältää?

 • Louvren museon lippu
 • Ammattitaitoinen matkanjohtaja
 • Ei jonotuspalvelua
 • Yksityinen hotellin nouto (jos vaihtoehto valitaan).

Miksi ostaa tämä lippu?

Jos matkustat Pariisiin joustavalla budjetilla, lippu yksityiselle kierrokselle Louvren museoon on hyvä vaihtoehto, olitpa sitten ensikertalainen tai aiempi kävijä.

Yksityisen kierroksen suuri etu on, että voit räätälöidä museokierroksen omaan makuusi sopivaksi, tutustua sinua eniten kiinnostaviin huoneisiin ja oppia kaikki suosikkiteoksesi salaisuudet.

Lisäksi opas on täysin käytettävissänne, joten voitte nauttia täysin ainutlaatuisesta ja räätälöidystä kokemuksesta. Yksityisen kierroksen aikana voit kysyä heiltä mitä tahansa kysymyksiä, joita sinulla saattaa olla, ja voit jopa kysyä heiltä suosituksia, jotta saisit parhaan mahdollisen hyödyn Pariisissa oleskelustasi. He ovat hyvin huomaavaisia ja aina valmiita auttamaan sinua!

4. Voinko käydä Louvren museossa turistikortilla ja kuinka paljon se maksaa?

Louvren museon sisällä| ©KLMircea
Louvren museon sisällä| ©KLMircea

Aivan oikein! 111 €:lla saat Helloticketsistä Pariisin passin, joka sisältää vierailun Louvre-museoon ja kymmeniin muihin Ranskan pääkaupungin nähtävyyksiin.

Tämän kortin avulla sinun ei myöskään tarvitse jonottaa lipunmyyntipisteessä saadaksesi lipun, ja voit nauttia Pariisissa olostasi ilman huolta budjetistasi.

Lyhyesti sanottuna se on erittäin täydellinen passi, koska se sisältää myös pääsyn turistibussiin, risteilyn Seinen risteilyllä ja jopa kaupungin julkisen liikenteen.

Jos haluat tietää lisää Paris Passin eduista, älä jätä väliin viestiä Paris Pass: miten se toimii ja mitä se sisältää, jossa on kattava analyysi tästä passista.

Varaa Pariisi-passi

5. Kuinka paljon Louvren museon liput maksavat lipunmyynnissä?

Louvren museon lipunmyynti| ©Sergey Kovalyov
Louvren museon lipunmyynti| ©Sergey Kovalyov

Yleinen sisäänpääsy Louvren museon lipunmyyntipisteessä maksaa noin 15 euroa, ja se kattaa sekä pysyvät että väliaikaiset kokoelmat. Siksi rakennukseen ei ole alennettuja sisäänpääsymaksuja.

Jos päätät ostaa Louvren liput lipputoimistosta, voit säästää pari euroa, mutta joudut odottamaan pitkissä jonoissa, jotka voivat kestää 40 minuutista kahteen tuntiin, ja vaarana on, että kun vuorosi saapuu lipputoimistoon, liput ovat jo loppuunmyytyjä haluamallesi päivämäärälle ja kellonajalle.

Siksi en suosittele tätä vaihtoehtoa. Neuvon sinua ostamaan liput Louvren museoon netistä etukäteen, koska näin varmistat paikkasi haluamana päivänä, säästät odotusaikaa lipunmyynnissä ja vältyt väsymykseltä ennen kierrosta Louvressa.

Osta lippuja Louvren museoon

6. Voinko käydä Louvren museossa ilmaiseksi?

Napoleonin maalaus Louvren museossa| ©Ennya2000
Napoleonin maalaus Louvren museossa| ©Ennya2000

Kyllä, se on mahdollista! Heinäkuun 14. heinäkuuta, Bastilian päivänä (Ranskan juhlapyhä), sisäänpääsy on maksuton koko päivän.

Muuna aikana tietyt ryhmät pääsevät Louvren museoon ilmaiseksi nauttimaan sen kokoelmista. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

 • Alle 18- ja alle 26-vuotiaat lapset ja Euroopan talousalueella asuvat henkilöt pääsevät sisään maksutta, kun he esittävät voimassa olevan ikäasiakirjan ja EU:n kansalaisten osalta todisteen asuinpaikasta.
 • Työttömät, joilla on kuvallinen henkilöllisyystodistus ja todistus työttömyydestä, josta käy ilmi voimassaoloaika tai joka on alle vuoden vanha.
 • Vammaiset henkilöt, joilla on saattaja.
 • Lehdistön ammattilaiset, joilla on ranskalainen tai kansainvälinen lehdistökortti.
 • Taidehistorian, kuvataiteen ja soveltavan taiteen opettajat, jotka esittävät todistuksen opetettavasta aineesta.
 • Kuvataiteilijat, jotka ovat Kansainvälisen kuvataideyhdistyksen jäseniä ja jotka esittävät Kansainvälisen kuvataideyhdistyksen jäsenkortin.

7. Paljonko Louvren museoon pääseminen maksaa?

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Miten päästä Louvren museoon ilmaiseksi?

Kävely Pariisin kaduilla on halvin ja viihdyttävin tapa päästä Louvren museoon. Jos pidät kävelystä, älä epäröi valita tätä vaihtoehtoa, sillä matkan varrella näet paljon hienoja nähtävyyksiä, kuten Tuileries'n puutarhat, Pariisin kuninkaallisen palatsin, Seine-joen tai Musée d'Orsayn.

Toinen vaihtoehto päästä Louvren museoon ilmaiseksi on ostaa Paris Pass. Tällä turistikortilla voit käyttää julkista liikenneverkkoa (metro, bussi, Montmartren raitiovaunu ja RER) euroakaan maksamatta alueilla 1-3. Louvre-museo sijaitsee vyöhykkeellä 1.

Miten Eiffel-tornille pääsee julkisilla liikennevälineillä?

Jos haluat päästä Louvren museoon julkisilla kulkuneuvoilla mutta ilman Paris Passia, voit käyttää metroa tai bussia 1,90 eurolla ja vélib-pyöriä 3,00 eurolla.

 • Metrolla: linjat 1 ja 7 (Palais-Royal / Musée du Louvre -asema) ja linja 14 (Pyramides-asema).
 • Bussilla: linjat 21, 24, 27, 27, 39, 39, 48, 68, 69, 72, 81 ja 95.
 • Polkupyörällä vélib: Lähimmät pysäkit ovat 1015 (2 place André-Malraux), 1023 (165 rue Saint-Honoré), 1014 (5 rue de l'Echelle) ja 1013 (186 rue Saint-Honoré).