Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Orlyn lentoasemalta Pariisiin

Lomasi Pariisissa alkaa laskeutumisella Orlyn lentokentälle? Ranskan pääkaupungin keskustaan pääsee useilla eri tavoilla, tässä on sinulle sopivin vaihtoehto!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Miten päästä Orlyn lentoasemalta Pariisiin

Lentokoneen laskeutuminen | ©Nguyen Hung

Orlyn lentokenttä, jossa on kaksi terminaalia (eteläinen ja läntinen), on Pariisin toiseksi suurin lentokenttä, joten monet matkustajat laskeutuvat sinne matkalaukkujensa ja selkäreppujensa kanssa täynnä jännitystä ja halua vierailla Ranskan pääkaupungissa. Jos tämä on myös sinun tapauksessasi, sinua ilahduttaa tietää, että on monia vaihtoehtoja päästä lentokentältä Pariisiin ja aloittaa matkasi.

Vaikka yhteydet, erityisesti junalla, eivät aina ole parhaat mahdolliset, on monia vaihtoehtoja, kuten yksityiset kuljetukset tai bussit, joiden avulla voit kulkea 20 kilometrin matkan Orlysta Pariisiin nopeasti ja mukavasti. Kerron sinulle, mitä nämä vaihtoehdot ovat ja mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi.

1. Yhteiskuljetus: kätevä ja edullinen vaihtoehto

Lentoaseman sisäänkäynti| ©Tilemahos Efthimiadis
Lentoaseman sisäänkäynti| ©Tilemahos Efthimiadis

Kun laskeudut Orly-lentoasemalle tuntikausia kestäneen matkan jälkeen, olet varmasti innokas suuntaamaan suoraan Pariisin keskustaan. Jos et halua käyttää paljon rahaa yksityiseen kuljetukseen tai käyttää julkista liikennettä, voit varata yhteiskuljetuksen pienen turistiryhmän kanssa. Voit nousta bussin kyytiin 10-15 minuutissa laskeutumisen jälkeen, ja olet kaupungin keskustassa noin tunnissa, ja hotellillasi on useita pysähdyksiä.

Turvallinen, kätevä ja nopea vaihtoehto

Tämä vaihtoehto on epäilemättä mukava ja taloudellinen. Toisaalta voit levätä matkan jälkeen murehtimatta siitä, milloin pysäkkisi saapuu, onko matkatavaroille tilaa tai joudutko kävelemään pitkän matkan hotellillesi.

Toisaalta, kun kuljetuskustannukset jaetaan useamman matkustajan kanssa, hinta on edullisempi, joten jos haluat investoida turvalliseen, laadukkaaseen ja mukavaan saapumiseen Pariisiin, suosittelen harkitsemaan tätä vaihtoehtoa.

Odotat korkeintaan noin 15 minuuttia linja-auton lähtöä, ja reitti suunnitellaan yksityiskohtaisesti siten, että kaikki matkustajat saapuvat turvallisesti hotellille eikä ole tarpeettomia välipysähdyksiä tai pysähdyksiä, joissa kukaan ei pääse pois, kuten voi tapahtua julkisessa liikenteessä, jonka reitti on ennalta määrätty.

Miten voin varata yhteiskuljetuksen?

Merkitse tämä tehtävä muistiin osana Pariisin matkan suunnittelua! Kun tiedät lentoaikasi ja hotellisi, voit varata yhteiskuljetuksen verkossa. Koska tiedät jo laskeutumisaikasi ja määränpääsi, voit syöttää nämä tiedot, joita sinulta kysytään. Kun varauksesi on vahvistettu, sinulle lähetetään tosite, jonka voit näyttää kuljettajalle Orlyn lentoaseman tapaamispaikalla.

Kun nämä tiedot ovat tiedossa, reitti suunnitellaan tehokkaaksi ja odotusaika ja pysähdykset pidetään mahdollisimman lyhyinä. Tulet huomaamaan, että kuljetus Orlyn lentokentältä Pariisiin sujuu kuin siivillä, eikä sinulla ole huolia jo ennen saapumistasi.

Vielä yksi neuvo: jos matkustatte lasten kanssa Pariisiin, lisätkää siihen huomautus, jotta lastenistuimia on saatavilla.

Voinko valita linja-auton lähtö- ja saapumisajan?

Ei aivan, sillä he tekevät sen puolestasi. Kun reittiä luodaan, saapumisaikasi otetaan huomioon, ja sinut sijoitetaan ryhmään muiden matkailijoiden kanssa, jotka laskeutuvat Orlyyn samaan aikaan. Näin kenenkään ei tarvitse odottaa liian kauan, ja pääset Pariisiin mahdollisimman pian.

Reitti luodaan myös välttämällä liikaa pysähdyksiä ja ryhmittelemällä samaan hotelliin tai samalle alueelle meneviä henkilöitä. Näin ollen Pariisiin saapuessasi yrität pysähtyä korkeintaan 4 tai 5 kertaa. Kaikkiaan matka Orlysta Pariisiin kestää noin puolitoista tuntia.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: lentoaseman ja majoituspaikan välisestä etäisyydestä ja pysähdysten määrästä riippuen matka voi kestää tunnista puoleentoista tuntiin.
 • Hinta: alkaen 25 € (hinta voi nousta, jos matkatavaroita on enemmän kuin yksi kappale henkilöä kohti).
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: taloudellinen ja erittäin mukava.
 • Suositellaan, jos: haluat päästä Pariisiin yksityisen liikenteen mukavuudella, mutta edullisempaan hintaan.

Varaa kuljetus Orlysta

2. Yksityinen siirto: yksinoikeuden tuoma mielenrauha

Siirtoa odotellessa| ©Daria Shevtsova
Siirtoa odotellessa| ©Daria Shevtsova

Muistatko ne elokuvakohtaukset, joissa päähenkilö saapuu lentokentälle ja kuljettaja odottaa häntä? No, se ei ole aina fiktiota, ja itse asiassa kuljettajalla saattaa olla nimesi kyltissä. Tämä on epäilemättä Orlyn lentokentältä Pariisiin suuntautuvan yksityisen kuljetuksen suuri etu: yksinoikeus, kun joku odottaa sinua heti laskeuduttuasi ja vie sinut hotellillesi.

Vuokraamalla tämän palvelun vältät turhan odottelun: ammattitaitoinen kuljettaja ottaa sinut vastaan Orlyn lentokentällä ja vie sinut viipymättä Pariisin hotelliisi. Mikä voisi olla parempaa? Lisäksi, jos määränpääsi ei jostain syystä ole hotelli vaan asuinpaikka, talo tai jopa juna- tai linja-autoasema, hän pystyy viemään sinut myös sinne. Kuten hän sanoi, tämä palvelu on yksinomainen, ainutlaatuinen ja henkilökohtainen.

Pitääkö minun varata yksityinen kuljetus etukäteen?

Jos haluat varata yksityisauton Orlysta Pariisiin, muista tehdä se hyvissä ajoin ennen matkaa. Sinun on annettava lentotietosi ja myös täydellinen osoite, johon haluat, että sinut viedään Pariisissa. Kun laskeudut Pariisiin, sinun tarvitsee vain tervehtiä kuljettajaa ja seurata häntä moderniin ja mukavaan ajoneuvoon - hän auttaa sinua jopa matkatavaroiden kanssa!

Jos tämä ei riitä, matkan jälkeen ei ole mitään parempaa kuin virkistäytyä kuljettajan tarjoamalla vesipullolla, nukkua hetki tai vaikka lukea lehteä matkan aikana. Eihän parempaa tapaa aloittaa Pariisin vierailu olekaan?

Mihin aikaan tulet hakemaan minut?

Yksityisen kuljetuksen vuokraamisen suuri etu Orlyn lentoasemalta Pariisiin on se, että aikataulu määräytyy sinun tarpeidesi mukaan. Jos olet tottunut käyttämään julkisia liikennevälineitä ja odottamaan niiden saapumista, unohda se, sillä kuljettaja, joka tietää etukäteen lentosi ajat, odottaa sinua laskeutuessasi, kunhan teet sen palveluaikoina (noin kello 4:00-23:00 viikon jokaisena päivänä).

Saapumisaika vaihtelee hotellin sijainnin ja kyseisen päivän liikenteen mukaan, mutta voin kertoa, että matka kestää noin 40 minuuttia, mikä on aika, joka kuluu Orlyn ja Pariisin keskustan välisen matkan kulkemiseen.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: riippuu Orlyn ja hotellisi välisestä etäisyydestä, mutta matka kestää noin 40 minuuttia.
 • Hinta: alkaen 35 €.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: henkilökohtainen ja mukava matka.
 • Suositellaan, jos: haluat jättää huolet taaksesi ja päästä Pariisiin nopeasti ja mukavasti.

Varaa kuljetus Pariisiin

3. Juna: nopea vaihtoehto, mutta vaatii siirtymiä

Junaa odotellessa| ©Chris Yunker
Junaa odotellessa| ©Chris Yunker

Orlyn lentoasemalta ei ole aina hyvät yhteydet, varsinkaan junien osalta. Orlyn lentoasemalla ei ole paikallisjunan asemaa, vaikka se on nopea kulkuneuvo. On kuitenkin useita vaihtoehtoja, joiden avulla pääset Orlysta Pariisiin junalla noin 40 minuutissa lyhyen siirtymisen jälkeen.

Raitiovaunu 7 + metro 7

Jos sinua ei haittaa vaihtaa junaa Pariisiin saapuessasi, suosittelen tätä vaihtoehtoa: ota Orlyn lentokentältä raitiovaunu 7 ja noin 30 minuutin matkan jälkeen pääset Villejuif-Louis Aragonin asemalle, josta voit nousta metrolinjaan 7, jonka pysäkit ovat Chậtelet ja Opera.

Vaikka matka kestää noin tunnin, se on erittäin edullinen vaihtoehto, sillä koko matkan hinta on noin 4 euroa (tarvitset vain kaksi Pariisin yhdensuuntaista lippua). Se on myös melko tiheä (8-15 minuuttia) ja se on käytettävissä klo 5.30 ja 24.00 välisenä aikana koko viikon ajan, joten se on erittäin edullinen ja helposti saatavilla oleva vaihtoehto.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin yksi tunti.
 • Hinta: noin 4 euroa.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: se on halvin vaihtoehto.
 • Suositellaan, jos: sinulla ei ole kiire Pariisin keskustaan ja haluat säästää rahaa.

Orlyval + RER linja B (Pariisin alueellinen juna)

Orlyval on epäilemättä yksi Pariisin kaupungin suurista liikennepoliittisista edistysaskelista. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, se on automaattinen juna ilman kuljettajaa. Noin 6 minuutissa ja arviolta 9 eurolla Orlyval vie sinut mistä tahansa Orlyn terminaalista Antony-pysäkille, josta pääset RER B -junaan, joka pysähtyy eri puolilla Pariisin keskustaa.

Suosittelen arvostamaan tätä vaihtoehtoa, sillä noin 12 euron kokonaishinnalla pääset noin 35 minuutissa esimerkiksi Luxemburgin, Saint Michel Notre Damen, Châtelet Les Hallesin tai Gare du Nordin asemille.

Myös vuoroväli on melko suuri (Orlyval noin 8-15 minuutin välein ja RER B 5 minuutin välein). Huomaa kuitenkin, että palvelu on käytettävissä vain kello 6:00 ja 23:35 välillä.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin puoli tuntia.
 • Hinta: noin 12 euroa.
 • Tämän liikennevälineen edut: nopeus ja hyvät yhteydet kaupungin keskustaan.
 • Suositellaan, jos: et välitä vaihtaa junaa ja haluat päästä eri puolille Pariisin keskustaa.

Bussi 183 + RER Line C (Pariisin alueellinen juna)

Pariisin esikaupunkijunan linja C ei pysähdy Orlyn lentoasemalla, mutta Orlyn lentoasemalta voit ottaa 183-bussin Pont de Rungis -pysäkille, josta on yhteys esikaupunkijunaan noin 10 minuutissa. Kun olet junassa, pääset 50 minuutin matkan päästä keskeisille paikoille, kuten Eiffel-tornille ja Saint-Michel Notre Damelle. Matkan kokonaishinta on noin 6 euroa, ja molemmat liput voi ostaa yhdessä lentokentällä olevista automaateista tai 183-bussista.

Vuoroväli on riittävä (noin 15 minuutin välein), ja palvelu päättyy noin klo 23:22 ja 4:50 välillä.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin yksi tunti.
 • Hinta: alkaen 6 €.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: edullinen hinta.
 • Suositellaan, jos: sinua ei haittaa siirtyminen ennen Pariisin keskustaan pääsyä.

4.Bussi: taloudellinen vaihtoehto

Autobis Orlybus lähtee lentoasemalta.| ©ParisO
Autobis Orlybus lähtee lentoasemalta.| ©ParisO

Pariisin eri bussilinjat ovat epäilemättä loistava vaihtoehto, jos saavut Orlyn lentoasemalle, sillä ne yhdistävät Pariisin ja lentoaseman kaksi terminaalia. Lisäksi hinta vaihtelee valitun linjan mukaan, mutta vaihtelee noin 2 eurosta 12 euroon, mikä tekee bussista erittäin mielenkiintoisen vaihtoehdon päästä Pariisiin.

Orlybus

Tämä bussikuljetus yhdistää Orlyn lentoaseman kaksi terminaalia Pariisin eteläosiin, joten jos yövyt kyseisellä alueella, Orlybus on loistava vaihtoehto, joka vie sinut sinne noin 30 minuutissa. Se on myös varsin kohtuuhintainen, sillä se maksaa noin 9 euroa kumpaankin suuntaan.

Orlybus-reitti kulkee Orlysta Denfert-Rochereaun asemalle, joka sijaitsee Pariisin eteläosassa, mutta josta on hyvät yhteydet metrolla ja alueellisella junalla (RER).

Voit ostaa yksittäisen lipun helposti lentoaseman lipputoimistosta tai bussista, kun nouset kyytiin, mutta jos ostat Navigo Zones 1-4 -kortin (Pariisin liikennepassi), varoita, että se sisältää Orlybusin.

Varoitetaan, että vaikka Orlybus kulkee melko usein (noin 10 minuutin välein), se on käytettävissä vain klo 5:30 aamulla (jolloin ensimmäinen lähtö Denfert-Rochereausta on suunnilleen) keskiyöhön (jolloin se lähtee Orlysta viimeisen kerran). Jos lentosi saapuu näiden aikojen ulkopuolella, tämä ei siis ole sinulle sopiva vaihtoehto.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin puoli tuntia.
 • Hinta: noin 9 euroa.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: hinta-laatusuhde ja nopeus.
 • Suositellaan, jos: haluat mennä suoraan kaupungin keskustaan ilman kuljetuksia.

Kaupungin bussilinja 183

Jos haluat edullisen vaihtoehdon, voit ottaa 183-bussin, joka maksaa noin 2 euroa ja kestää noin 40 minuuttia Orlyn lentoaseman eteläisestä terminaalista Porte de Choisyn pysäkille.

183-bussin huonona puolena on se, että sinun on siirryttävä Porte de Choisyn metroon päästäkseni määränpäähäsi, mikä tarkoittaa lisää matka-aikaa ja myös toisen lipun ostamista.

Vaihtoehtoisesti pääset Pont de Rungis'n asemalle noin 10 minuutissa bussilla, josta pääset RER C -junalla (alueellinen juna) Pariisin keskustaan.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin 50 minuuttia.
 • Hinta: noin 2 euroa.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: erittäin edullinen vaihtoehto.
 • Suositellaan, jos: haluat säästää rahaa ja voit siirtää myöhemmin.

5. Taksi tai VTC: kalliimpi mutta erittäin mukava vaihtoehto

Taksi Pariisissa| ©joiseyshowaa
Taksi Pariisissa| ©joiseyshowaa

Orlylla, joka on yksi Pariisin suurimmista lentoasemista, on suuri taksitolppa, joka odottaa sinua Pariisin keskustaan, ja voit kertoa heille, minne haluat mennä. Suosittelen menemään suoraan eteläisen terminaalin uloskäynnille L tai läntisen terminaalin uloskäynnille B varmistaaksesi, että saat virallisen taksin. Toinen nopea ja turvallinen vaihtoehto on varata VTC-palvelu etukäteen, sillä Uber on saatavilla Pariisissa, samoin kuin muut ranskalaiset sovellukset, kuten Marcel ja LeCab.

Matka-aika ja hinta riippuvat lopullisesta määränpäästä. Yleisesti ottaen muistan, että Pariisin keskustaan pääseminen maksaa 30-40 euroa, sillä näiden summien ympärille on asetettu yleinen kuljetuksen hinta, mutta voit aina tarkistaa sen taksinkuljettajalta tai, jos otat Uberin, tarkistaa sen itse sovelluksesta. Huomaa, että hinta voi myös nousta, jos sinulla on paljon matkatavaroita. Ajallisesti matka kestää Pariisin liikenne huomioon ottaen 40 minuutista tuntiin.

Joka tapauksessa taksi on mielestäni hyvä vaihtoehto, jos matkustat ryhmässä etkä tiedä tarkkaa koneesi laskeutumisaikaa tai jos olet myöhässä etkä pääse muuhun kulkuvälineeseen, kuten junaan tai bussiin.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin 40 minuuttia.
 • Hinta: alkaen 30 €.
 • Tämän liikennevälineen edut: välilaskuja ei ole, ja pääset suoraan Pariisiin.
 • Suositellaan, jos: et tiedä, milloin lentosi saapuu ja matkustat ryhmässä.

Tiedätkö jo, miten pääset Orlyn lentokentältä Pariisiin? Valojen kaupunki odottaa sinua, joten valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva liikenneväline ja lähde nauttimaan siitä.

Varaa kuljetus Pariisiin