Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Orlyn lentoasemalta Pariisiin

Lomasi Pariisissa alkaa laskeutumisella Orlyn lentokentälle? Ranskan pääkaupungin keskustaan pääsee monella eri tavalla. Ota selvää, mikä sopii sinulle parhaiten

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Miten päästä Orlyn lentoasemalta Pariisiin

Lentokoneen laskeutuminen | ©Nguyen Hung

Orlyn lentokenttä, jossa on kaksi terminaalia (eteläinen ja läntinen), on Pariisin toiseksi suurin lentokenttä, joten monet matkustajat laskeutuvat sinne matkalaukut täynnä jännitystä ja halua vierailla Ranskan pääkaupungissa. Jos tämä on sinun tapauksessasi, sinua ilahduttaa tietää, että sinulla on monia vaihtoehtoja päästä lentokentältä Pariisiin ja aloittaa matkasi.

Vaikka yhteydet, erityisesti junayhteydet, eivät aina ole parhaita, on monia vaihtoehtoja, kuten yksityiset kuljetukset tai bussit, joiden avulla voit matkustaa 20 kilometrin matkan Orlysta Pariisiin nopeasti ja mukavasti. Kerron, mitä nämä vaihtoehdot ovat ja mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Yksityiskuljetus: yksinoikeuden rauhaa

Kuljetusta odotellessa| ©Daria Shevtsova
Kuljetusta odotellessa| ©Daria Shevtsova

Muistatko ne elokuvakohtaukset, joissa päähenkilö saapuu lentokentälle ja kuljettaja odottaa häntä? No, se ei ole aina fiktiota, ja itse asiassa kuljettajalla saattaa olla nimesi kyltissä. Tämä on epäilemättä se suuri etu, kun vuokraat yksityisen kuljetuksen Orlyn lentokentältä Pariisiin, se yksinoikeus, että joku odottaa sinua heti laskeuduttuasi viemään sinut hotellillesi.

Palkkaamalla tämän palvelun vältät turhan odottelun: ammattitaitoinen kuljettaja tulee noutamaan sinut Orlyn lentokentältä viedäkseen sinut hotellillesi ilman viivytyksiä. Mikä voisi olla parempaa? Lisäksi jos määränpääsi ei jostain syystä ole hotelli, vaan asuinpaikka, talo tai jopa juna- tai linja-autoasema, hän voi viedä sinut myös sinne. Kuten sanoin, tämä palvelu on eksklusiivista, ainutlaatuista ja henkilökohtaista.

Pitääkö minun varata yksityinen kuljetus etukäteen?

Jos haluat varata yksityisauton Orlysta Pariisiin, muista tehdä se hyvissä ajoin etukäteen. Sinun tulee ilmoittaa lentotietosi ja myös koko osoite, johon haluat, että sinut viedään Pariisissa. Kun laskeudut Pariisiin, sinun tarvitsee vain tervehtiä kuljettajaa ja seurata häntä moderniin ja mukavaan ajoneuvoon, hän jopa auttaa sinua matkatavaroiden kanssa!

Jos tämä ei riitä, matkan jälkeen ei ole mitään parempaa kuin virkistäytyä kuljettajan tarjoamalla vesipullolla, nukkua hetki tai vaikka lukea lehteä matkan aikana. Parempaa tapaa aloittaa Pariisin-vierailu ei olekaan, eikö totta?

Mihin aikaan otat minut kyytiin?

Yksityisen kuljetuksen vuokraamisen Orlyn lentoasemalta Pariisiin suuri etu on se, että aikataulu määräytyy sinun tarpeidesi mukaan. Jos olet tottunut käyttämään julkisia kulkuneuvoja ja odottamaan niiden saapumista, unohda se, sillä kuljettaja, joka tietää etukäteen lentosi ajat, odottaa sinua laskeutuessasi, kunhan teet sen palvelun aukioloaikoina (noin kello 4:stä kello 23:een viikon jokaisena päivänä).

Saapumisaika vaihtelee hotellisi sijainnin ja kyseisen päivän liikenteen mukaan, mutta voin kertoa, että matka kestää noin 40 minuuttia, mikä on aika, joka tarvitaan Orlyn ja Pariisin keskustan välisen matkan kulkemiseen.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: riippuu Orlyn ja hotellisi välisestä etäisyydestä, mutta matka kestää noin 40 minuuttia.
 • Hinta: alkaen 35 €.
 • Tämän kuljetusvälineen edut: henkilökohtainen ja mukava matka.
 • Suositellaan, jos: haluat jättää huolet taaksesi ja päästä Pariisiin nopeasti ja mukavasti.

Varaa lentokenttäkuljetus Pariisiin

Jaettu kuljetus: mukava ja edullinen vaihtoehto

Sisäänkäynti lentoasemalle| ©Tilemahos Efthimiadis
Sisäänkäynti lentoasemalle| ©Tilemahos Efthimiadis

Kun laskeudut tuntikausia kestäneen matkan jälkeen Orly-lentoasemalle, odotat innolla, että pääset suoraan Pariisin keskustaan. Jos et halua käyttää paljon rahaa yksityiseen kuljetukseen tai käyttää julkisia liikennevälineitä, voit varata yhteiskuljetuksen pienen ryhmän muiden matkailijoiden kanssa.

Tämä vaihtoehto on varmasti kätevä ja edullinen. Yhtäältä sen ansiosta voit levätä matkasi jälkeen murehtimatta siitä, milloin pysäkkisi saapuu, onko matkatavaroille tilaa tai joudutko kävelemään hotellillesi.

Toisaalta, kun jaat kuljetuskustannukset muiden matkailijoiden kanssa, hinta on edullisempi. Ja korkeintaan odotat noin 15 minuuttia ennen lähtöäsi, ja reitti on suunniteltu yksityiskohtaisesti, jotta ei ole turhia välipysähdyksiä tai pysähdyksiä, joissa kukaan ei pääse pois, kuten voi tapahtua julkisessa liikennevälineessä, jossa on ennalta määrätty reitti.

Miten varaan yhteiskuljetuksen?

Kun tiedät lentoaikasi ja hotellin, jossa majoitut, voit varata yhteiskuljetuksen. Koska tiedät jo laskeutumisaikasi ja myös määränpääsi, sinua pyydetään antamaan nämä tiedot, ja kun varaus on vahvistettu, sinulle lähetetään tosite, jonka voit näyttää kuljettajalle tapaamispaikalla. Lisäksi reitti on suunniteltu tehokkaaksi, ja odotusaikoja ja pysähdyksiä on mahdollisimman vähän.

Et kuitenkaan voi valita lähtö- ja saapumisaikaa, sillä se tehdään puolestasi. Kun reittiä luodaan, saapumisaikasi otetaan huomioon, jotta sinut voidaan sijoittaa ryhmään muiden samaan aikaan Orlyyn laskeutuvien matkailijoiden kanssa. Näin kenenkään ei tarvitse odottaa liian kauan, ja pääset Pariisiin mahdollisimman pian.

Reitti luodaan myös siten, että vältetään liian monta pysähdystä ja ryhmitellään samaan hotelliin tai samalle alueelle menevät ihmiset. Näin ollen Pariisiin saapuessasi yrität pysähtyä enintään noin 4 tai 5 kertaa. Kaikkiaan matka Orlysta Pariisiin kestää noin puolitoista tuntia.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: Lentokentän ja majoituspaikan välisestä etäisyydestä ja pysähdysten määrästä riippuen matka voi kestää tunnista puoleentoista tuntiin.
 • Hinta: alkaen 25 € (hinta voi nousta, jos matkatavaroita kuljetetaan enemmän kuin yksi kappale henkilöä kohti).
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: edullinen ja erittäin mukava.
 • Suositellaan, jos: haluat päästä Pariisiin yksityisen liikenteen mukavuudella, mutta edullisemmin.
 • Viimeinen neuvo, jos matkustat lasten kanssa Pariisiin, lisää se tarkkailuun, jotta lastenistuimia on saatavilla.

Varaa lentokenttäkuljetus Pariisiin

Juna: nopea vaihtoehto, mutta vaatii kuljetuksia

Junaa odotellessa| ©Chris Yunker
Junaa odotellessa| ©Chris Yunker

Orlyn lentoasemalta ei ole aina hyvät yhteydet, varsinkaan junien osalta. Vaikka kyseessä on nopea kuljetus, Orlyn lentoasemalla ei ole paikallista juna-asemaa. On kuitenkin useita vaihtoehtoja, joiden avulla pääsee lyhyen siirtymisen jälkeen Orlysta Pariisiin junalla noin 40 minuutissa.

Raitiovaunu 7 + metro 7

Jos sinua ei haittaa vaihtaa junaa Pariisiin saapuessasi, suosittelen tätä vaihtoehtoa: ota Orlyn lentokentältä raitiovaunu 7, ja noin 30 minuutin matkan jälkeen pääset Villejuif-Louis Aragonin asemalle, josta voit nousta metrolinjaan 7, jonka pysäkit ovat esimerkiksi Chậtelet ja Opera.

Vaikka koko matka kestää noin tunnin, se on erittäin edullinen vaihtoehto, sillä koko matkan hinta on noin 4 euroa (tarvitset vain kaksi yhdensuuntaista Pariisin liikenteen lippua). Sen vuoroväli on myös melko tiheä (8-15 minuuttia), ja se on käytettävissä kello 5.30 aamusta keskiyöhön koko viikon ajan, joten se on erittäin helppokäyttöinen ja edullinen vaihtoehto.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin yksi tunti.
 • Hinta: noin 4 euroa.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: se on halvin vaihtoehto.
 • Suositellaan, jos: sinulla ei ole kiire Pariisin keskustaan ja haluat säästää rahaa.

Orlyval + RER-linja B (Pariisin alueellinen juna)

Orlyval on epäilemättä yksi Pariisin kaupungin suurista liikennevälineistä. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, se on automaattinen juna ilman kuljettajaa. Noin 6 minuutissa ja arviolta 9 eurolla Orlyval vie sinut mistä tahansa Orlyn terminaalista Antony-pysäkille, josta voit nousta RER B -junaan, joka pysähtyy eri puolilla Pariisin keskustaa.

Noin 12 euron kokonaishinnalla pääset noin 35 minuutissa esimerkiksi Luxemburgin, Saint Michel Notre Damen, Châtelet Les Hallesin tai Gare du Nordin asemille.

Myös vuoroväli on melko tiheä (Orlyval noin 8-15 minuutin välein ja RER B 5 minuutin välein). Huomaa, että palvelu on käytettävissä vain klo 6:00 ja 23:35 välillä.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin puoli tuntia.
 • Hinta: noin 12 euroa.
 • Tämän liikennevälineen edut: nopeus ja hyvät yhteydet kaupungin keskustaan.
 • Suositellaan, jos: et välitä vaihtaa junaa ja haluat päästä eri puolille Pariisin keskustaa.

Bussi 183 + RER-linja C (Pariisin alueellinen juna)

Pariisin RER:n linja C ei pysähdy Orlyn lentoasemalla, mutta Orlyn lentoasemalta voit ottaa bussin 183 Pont de Rungis'n pysäkille, josta on yhteys RER:ään noin 10 minuutissa. Kun olet junassa, matka keskeisille paikoille, kuten Eiffel-tornille ja Saint-Michel Notre Damelle, kestää 50 minuuttia. Matkan kokonaishinta on noin 6 euroa, ja molemmat liput voi ostaa yhdistelmänä lentoasemalla olevista automaateista tai bussista 183.

Vuoroväli on riittävä (noin 15 minuutin välein), ja vuoro suljetaan klo 23:22 ja 4:50 välillä.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin yksi tunti.
 • Hinta: alkaen 6 euroa.
 • Tämän liikennevälineen käytön edut: edullinen hinta.
 • Suositellaan, jos: et välitä siirtyä ennen Pariisin keskustaan pääsyä.

Varaa kuljetus lentokentältä Pariisiin

Bussi: edullinen vaihtoehto

Orlybus-bussi lähtee lentokentältä| ©ParisO
Orlybus-bussi lähtee lentokentältä| ©ParisO

Pariisin eri bussilinjat ovat epäilemättä loistava vaihtoehto, jos saavut Orlyn lentoasemalle, sillä ne yhdistävät Pariisin ja lentoaseman kaksi terminaalia. Lisäksi hinta, vaikka se vaihtelee valitun linjan mukaan, vaihtelee noin 2 eurosta 12 euroon, mikä tekee bussista erittäin mielenkiintoisen vaihtoehdon Pariisiin saapumiseen.

Orlybus

Tämä sukkulabussi yhdistää Orlyn lentoaseman kaksi terminaalia Pariisin eteläosiin, joten jos asut Pariisin eteläosissa, Orlybus on loistava vaihtoehto, jolla pääset sinne noin 30 minuutissa. Se on myös melko edullinen, sillä se maksaa noin 9 euroa.

Orlybussin reitti kulkee Orlysta Denfert-Rochereaun asemalle, joka sijaitsee Pariisin eteläosassa, mutta josta on hyvät yhteydet metrolla ja alueellisella junalla (RER).

Voit helposti ostaa yksittäisen lipun lentoaseman lipputoimistosta tai bussista noustessasi, mutta jos ostat Navigo Zones 1-4 -kortin (Pariisin liikennepassi), varoita, että se sisältää Orlybusin.

Huomaa, että vaikka Orlybus kulkee melko tiheästi (noin 10 minuutin välein), se on käytettävissä vain kello 5.30 aamulla (jolloin ensimmäinen lähtö Denfert-Rochereausta on suunnilleen klo 5.30) keskiyöhön (jolloin se lähtee Orlysta viimeisen kerran). Jos lentosi saapuu näiden aikojen ulkopuolella, tämä ei siis ole sinulle sopiva vaihtoehto.

Käytännön tietoja:

 • Matkankesto: noin puoli tuntia.
 • Hinta: noin 9 euroa.
 • Tämän kuljetusvälineen edut: hinta-laatusuhde ja nopeus.
 • Suositellaan, jos: haluat päästä suoraan kaupungin keskustaan ilman kuljetuksia.

Kaupunkibussilinja 183

Jos haluat edullisen vaihtoehdon, voit käyttää bussia 183, joka maksaa noin 2 euroa ja jolla pääset Orlyn lentoaseman eteläisestä terminaalista Porte de Choisyn pysäkille noin 40 minuutissa.

Bussilla 183 matkustamisen haittapuolena on se, että sinun on vaihdettava metroa Porte de Choisyn metroasemalla päästyäsi lopulliseen määränpäähäsi, mikä tarkoittaa pidempää matka-aikaa ja myös toisen lipun ostamista.

Jos haluat, voit myös päästä Pont de Rungis'n asemalle noin 10 minuutissa bussilla ja ottaa sieltä RER C -junan (alueellinen juna), jolla on yhteys Pariisin keskustaan.

Käytännön tietoja:

 • Matkan kesto: noin 50 minuuttia.
 • Hinta: noin 2 euroa.
 • Tämän liikennevälineen edut: erittäin edullinen vaihtoehto.
 • Suositellaan, jos: haluat säästää rahaa ja voit vaihtaa myöhemmin.

Varaa kuljetus lentokentältä Pariisiin

Taksi tai VTC: kalliimpi mutta erittäin mukava vaihtoehto

Taksi Pariisissa| ©joiseyshowaa
Taksi Pariisissa| ©joiseyshowaa

Orlylla, joka on yksi Pariisin suurimmista lentoasemista, on suuri taksitolppa, joka odottaa sinua Pariisin keskustaan, ja voit kertoa heille, minne haluat mennä. Neuvoni on mennä suoraan eteläisen terminaalin uloskäynnille L tai läntisen terminaalin uloskäynnille B, jotta saat varmasti virallisen taksin. Toinen erittäin nopea ja turvallinen vaihtoehto on varata etukäteen VTC-palvelu, sillä Uber on saatavilla Pariisissa, samoin kuin muut ranskalaiset sovellukset, kuten Marcel tai LeCab.

Matka-aika ja hinta riippuvat lopullisesta määränpäästä. Yleisesti ottaen muistan, että Pariisin keskustaan pääseminen maksaa 30-40 euroa, sillä näiden summien ympärille on asetettu kuljetuksen yleinen hinta, mutta voit aina tarkistaa sen taksinkuljettajalta tai, jos otat Uberin, tarkistaa sen itse sovelluksesta. Huomaa, että hinta voi myös nousta, jos sinulla on paljon matkatavaroita. Ajan osalta, kun otetaan huomioon Pariisin liikenne, matka voi kestää 40 minuutista tuntiin.

Joka tapauksessa mielestäni taksi on loistava vaihtoehto, jos matkustat ryhmässä etkä tiedä tarkkaa koneen laskeutumisajankohtaa tai jos joudut myöhästymään niin, ettet pääse muuhun kulkuvälineeseen, kuten junaan tai bussiin.

Käytännön tietoja:

 • Matka-aika: noin 40 minuuttia.
 • Hinta: alkaen 30 €.
 • Tämän liikennevälineen edut: välilaskuja ei ole ja pääset suoraan Pariisiin.
 • Suositellaan, jos: et tiedä, milloin lentosi saapuu ja matkustat ryhmässä.

Tiedätkö jo, miten pääset Orlyn lentokentältä Pariisiin? Valojen kaupunki odottaa sinua, joten valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva liikenneväline ja lähde nauttimaan siitä.

Varaa lentokenttäkuljetus Pariisiin

Vertaa eri vaihtoehtoja

Tässä on yhteenveto eri vaihtoehdoista, jotta voit nopeasti valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon:

 • Yksityinen kuljetus
 • Aikataulu: klo 4.00 - 23.00 illalla.
 • Kesto: noin 40 minuuttia
 • Hinta: alkaen 52 €.
 • Etu: eksklusiivinen, ainutlaatuinen ja henkilökohtainen palvelu.
 • Yhteiskuljetus
 • Aikataulu: samanlainen kuin yksityisellä kuljetuksella
 • Kesto: noin yhdestä tunnista puoleentoista tuntiin.
 • Hinta: alkaen 25 €.
 • Etu: edullinen ja erittäin mukava vaihtoehto.
 • Raitiovaunu 7 + metro 7
 • Aikataulu: klo 5.30 - 00.30.
 • Kesto: noin yksi tunti
 • Hinta: noin 4 €.
 • Etu: erittäin edullinen vaihtoehto
 • Orlyval + RER linja B
 • Aikataulu: klo 6.00-23.35.
 • Kesto: noin puoli tuntia
 • Hinta: noin 12 euroa
 • Etu: erittäin nopea, vaikka sisältääkin kuljetuksen.
 • Bussi 183 + RER-linja C
 • Aikataulu: klo 5.00-23.20.
 • Kesto: noin 50 minuuttia
 • Hinta: alkaen 6 euroa
 • Etu: halpa, mutta sisältää kuljetuksen
 • Bussi (Orlybus)
 • Aikataulu: klo 5.30 - 00.30.
 • Kesto: noin puoli tuntia
 • Hinta: noin 9 €.
 • Edut: hinta-laatusuhde ja nopeus.
 • Kaupunkibussilinja 183
 • Aikataulu: kannattaa tarkistaa ennen matkaa.
 • Kesto: noin 50 minuuttia
 • Hinta: noin 2 €.
 • Etu: erittäin halpa
 • VTC tai taksi
 • Aikataulu: on suositeltavaa tarkistaa ennen matkaa.
 • Kesto: Noin 40 minuuttia
 • Hinta: alkaen 30 €.
 • Etu: suora kuljetus