Parasta tekemistä Pariisissa lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa Ranskan pääkaupunkiin, hauskanpito on taattu muutamalla yksinkertaisella vinkillä. Tutustu yhteen Euroopan parhaista perheviihdetarjonnoista.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minuuttia luettu

Parasta tekemistä Pariisissa lasten kanssa

Näkymä Riemukaarelle, Pariisi | ©Mika Baumeister

Kun matkustaa Pariisiin lasten kanssa, useimmille tulee mieleen Disneyland. Pariisissa on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa, jotta pienet lapset voivat nauttia matkastaan. Näyttävistä puutarhoista itse monumentteihin löytyy nähtävyyksiä perheen pienimmillekin.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja ehdotuksia, joiden avulla matka onnistuu ja jättää pysyvän vaikutuksen perheen pienimpiin jäseniin.

1. Nauti Pariisin Disneylandista, jonka vierailua et voi jättää väliin, jos matkustat lasten kanssa.

Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee
Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee

Kruununjalokivi, kun vierailet kaupungissa lasten kanssa, on epäilemättä ottaa matkasta kaikki irti kaikesta siitä, mitä Disneyland Parisissa on tehtävää ja nähtävää.

Tämä teemapuisto sopii täydellisesti muutaman tunnin hauskanpitoon, vaikka onkin tärkeää ostaa kulkulupa jonojen välttämiseksi, jos et halua viettää odotusaikaa pidempään kuin Disneylandin suosituimmissa nähtävyyksissä. Tässä on kaksi vaihtoehtoa:

Disneyn ravintoloiden ja palveluiden ansiosta lapsia on vaikea saada pois puistosta, kun vierailu on ohi.

Osta lippuja Disneyland Pariisiin

2. Ota opastettu kierros Pariisissa, mukavin tapa matkustaa perheen kanssa

Opastettu kierros lasten kanssa| ©MTSOfan
Opastettu kierros lasten kanssa| ©MTSOfan

Kun vierailet Pariisin kokoisessa kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää ja niin paljon etäisyyksiä, väsymys voi tehdä lapsille vaikeuksia. Yksi keino välttää tämä ja silti käydä haluamillasi paikoilla on aloittaa järjestetyllä kiertoajelulla tai retkellä Pariisissa. Tässä ovat suosikkivaihtoehtoni:

Jos olet lähdössä lasten kanssa, suosittelen valitsemaan jonkin niistä, joissa kierroksen voi räätälöidä. Sinähän tunnet lapsesi parhaiten, ja siksi tiedät, mitkä paikat herättävät heidän huomionsa.

Lisäksi tällä tavoin voit tutustua kaupunkiin hieman paremmin ja liikkua sitten omin päin, unohtamatta oppaiden opastavaa työtä. Monet heistä ovat tottuneet siihen, että ryhmässä on lapsia, joten he osaavat varmasti herättää heidän kiinnostuksensa näkemäänsä kohtaan.

Varaa yksityinen Île de la Citén kierros lapsille

3. Tutustu Pariisiin mukavasti kiertoajelubussilla

Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis
Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis

Jos metro on mielestäsi liian monimutkainen lasten kanssa kuljettavaksi, kaupunki tarjoaa todella mielenkiintoisen vaihtoehdon: Pariisin turistibussit, joiden avulla voit tutustua Pariisiin mukavasti ja omaan tahtiisi ilman, että pienokaiset tungeksivat.

Koska busseja on useita, ja niillä on eri pysäkkejä, ei ole mitään ongelmaa päästä melkein minne tahansa, missä haluat käydä, ja etuna on, että voit nousta kyytiin ja poistua siitä niin monta kertaa kuin haluat. Lisäksi bussin katto on kattamaton, mistä lapset yleensä pitävät. Lisäksi monissa busseissa on espanjankielinen ääniopas, jonka avulla saat tietoa paikoista, joiden läpi ajat. Tässä ovat tärkeimmät:

Lopuksi, turistibussia vastaava vaihtoehto on batobussi. Se on vene, joka kulkee Seinen varrella ja pysähtyy sen varrella sijaitsevilla tärkeimmillä muistomerkeillä. Lapset nauttivat varmasti kaupungin kiertämisestä veneellä.

Pariisi Big Bus yöbussi kiertoajelubussi

4. Vietä unohtumaton kokemus Eiffel-tornilla.

Kävelyretki Eiffel-tornille| ©Isabella Barreto
Kävelyretki Eiffel-tornille| ©Isabella Barreto

Matkustaminen Pariisiin lasten kanssa ei tarkoita sitä, ettei kaupungin tärkeimmissä monumenteissa vierailtaisi. Jotta lapset viihtyisivät eivätkä kyllästyisi, sinun on kuitenkin muutettava heidän tapaansa nähdä ne ja otettava käyttöön aktiviteetteja, joita he voivat odottaa innolla. Esimerkiksi näkymät Eiffel-tornista voivat kiehtoa pienimpiä. Ylös meneminen on aina hyvä idea, ja lisäksi sisäänkäynnillä heille annetaan peli, jonka pääosassa on Gus Gus -niminen hahmo, jonka kanssa he löytävät joitakin muistomerkkiin liittyviä kuriositeetteja.

Yksi seikka, joka on hyvä pitää mielessä, kun otat lapset mukaan tähän suunnitelmaan, on kiipeäminen Eiffel-torniin. Vaikka portaat ovatkin upeat, ne saattavat olla liian pitkät pienille lapsille. Toisaalta hissivaihtoehto on paljon mukavampi ja siksi heille sopivampi.

Ja mitä en koskaan jättäisi väliin, on mahdollisuus nousta Eiffel-torniin oppaan kanssa, joka selittää kaikki tornin salaisuudet ja kuriositeetit. Seuraavassa esittelen kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot, oppaan kanssa ja ilman, hissillä ja ilman, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon:

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

5. Tutustu muihin kokemuksiin pienimmille

Vierailu Ballon de Paris -tapahtumassa| ©Aero4
Vierailu Ballon de Paris -tapahtumassa| ©Aero4

Pakollisen vierailun suurten Pariisin ikonien luona lisäksi on muitakin vähemmän tunnettuja aktiviteetteja, joista lapset voivat nauttia hetken aikaa.

 • Älä jätä väliin Pariisin eläintarhaa, joka tunnetaan myös nimellä Vincennesin eläintarha. Se on valtava tila, jossa on viisi biovyöhykettä, joissa erotellaan kunkin maanosan alkuperäiset eläimet ja jossa voit tutustua yli 180 eläinlajiin.
 • Vieraile Aquarium de Parisissa, joka on yksi maailman vanhimmista, jossa voit kirjaimellisesti koskettaa kaloja. Tutustu meren syvyyksiin yli 13 000 lajin joukossa, näe merenneitoesitys tai haiallas. Täydellinen paikka lasten kanssa.
 • Vieraile Le Grand Rex Studiosissa, entisessä art deco -tyylisessä elokuvateatterissa. Tämä on loistava vaihtoehto niin nuorille kuin vanhoillekin elokuvaharrastajille, sillä voit kiertää studioita, nähdä omin silmin, miten elokuvien erikoistehosteita kehitetään, ja tutustua elokuvaidoleidesi kuva-arkistoon.
 • Lähde ajelulle Ballon de Paris -kuumailmapallolla, joka nousee 150 metriä Ranskan pääkaupungin yläpuolelle. Jos haluat kokea tämän elämyksen, mene Parc André Citroën -puistoon aamulla kello 9:00 alkaen.
 • Vieraile Grevinin vahakabinetissa: Lähes kaikki lapset rakastavat vahafiguureja, eivätkä tämän pariisilaisen museon vahafiguurit ole poikkeus.
 • Koe FlyView Paris-virtuaalitodellisuuselämys: vaikka alle 6-vuotiaat lapset eivät olekaan tervetulleita, voit olla varma, että yli 6-vuotiaat lapset nauttivat kokemuksesta, jossa he näkevät Pariisin aivan eri tavalla.

Varaa liput Pariisin eläintarhaan

6. Vieraile Pariisin parhaissa museoissa

Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely
Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely

Kun suunnittelet Pariisin matkaa lasten kanssa, yksi kysymyksistä, joita todennäköisesti herää, on se, selviävätkö lapset joidenkin museoiden vauhdista. Ei tietenkään tunnu parhaalta pakottaa heitä viettämään koko päivä esimerkiksi Louvressa, mutta näistäkään vierailuista ei tarvitse luopua.

Sen lisäksi, että monet Pariisin museot ovat ilmaisia alle tietyn ikäisille lapsille, jos valmistelet vierailun hyvin ja lyhennät sitä, he varmasti viihtyvät siellä. Louvren esimerkkiä seuraten kannattaa ensimmäiseksi varata liput Louvren museoon ilman jonottamista ja rajata huoneet, joissa haluaa käydä.

Toinen tärkeä näkökohta on tarkistaa, onko museossa lapsille suunnattua toimintaa, kuten Louvren tapauksessa. Louvre järjestää esimerkiksi sunnuntaisin perhepisteitä, joissa viihdyttäjät antavat vinkkejä museossa käymisestä, jotta lapset eivät kyllästyisi. Voit myös varata opastetun kierroksen Louvressa ja ilmoittaa, että olet menossa lasten kanssa, jotta se voidaan ottaa huomioon.

.

Muita museoita, joissa kannattaa vierailla lasten kanssa

Ranskan pääkaupungissa on laaja valikoima museoita, ja jotkut niistä ovat lapsille hauskempia kuin toiset. Tässä on lyhyt luettelo niistä, jotka saattavat olla lapsille sopivampia:

 • Cité des sciences et de l'industrie de Paris: Tässä upeassa tiedemuseossa voit oppia tutkimalla kokeiden, optisten illuusioiden ja tieteellisten näyttelyesineiden avulla sekä vierailla planetaariossa. Paras tapa kouluttaa ja pitää samalla hauskaa!
 • Rodin-museo: Sen pienempi koko sekä se, että osa kokoelmasta sijaitsee sen kauniissa puutarhassa, voivat olla eduksi, kun vierailet lasten kanssa. Lisäksi näissä puutarhoissa on aurinkotuoleja ja paikkoja, joista voi ostaa jäätelöä.
 • Luonnonhistoriallinen museo: Tämä on epäilemättä yksi niistä museoista, jotka voivat houkutella lapsia eniten. Sen galleriat kätkevät sisäänsä suuren määrän luontoon liittyviä esineitä. Paleontologian galleriassa, jossa on dinosaurusfossiileja ja sapelihammastiikereitä, vierailu on erittäin houkuttelevaa.
 • Taikamuseo: Tämä Le Marais'ssa sijaitseva, paljon vähemmän tunnettu museo on yksi parhaista paikoista viedä lapset. Lipunmyynnissä heidät yllätetään pienellä tempauksella, ja sisätilat ovat täynnä taikuuden maailmaan liittyviä esineitä.

Varaa liput Cité des Sciencesiin

7. Älä missaa Notre Damea

Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Sama pätee, jos voit viedä heidät katsomaan Notre Damen katedraalin ulkoasua, joka vuoden 2019 tulipalon vuoksi pysyy suljettuna. Mutta ei hätää, on olemassa virtuaalikierroksia, joiden avulla voit tutustua majesteettisen katedraalin arkkitehtuuriin ennen sen palamista elämyksellisellä tavalla. Hyödynnä vierailu ja kerro lapsille Disney-versio kuuluisan kyttyräselän tarinasta.

Varaa virtuaalikierros Notre Damessa

8. Pidä hauskaa ulkona puistoissa ja puutarhoissa

Tuileries'n puutarha| ©Roland Turner
Tuileries'n puutarha| ©Roland Turner

Keväällä tai kesällä Pariisiin matkustavat pääsevät nauttimaan kaupungin puutarhoista. Kun matkustat lasten kanssa, nämä viheralueet sopivat erinomaisesti siihen, että lapset voivat paeta kaupungin hälinää. Monissa niistä on myös leikkialueita, jotka ilahduttavat pienimpiä.

 • Jardin des Tuileries: Musée d'Orsayn ja Louvren lähellä sijaitsevassa puutarhassa on maailmanpyörä, keinuja ja karuselli. Se on ihanteellinen paikka museovierailujen välissä.
 • Luxemburgin puutarha: puiston kauneuden lisäksi tämä puutarha on kuuluisa kuuluisasta nukketeatteristaan, joka on yleensä täynnä pariisilaisia perheitä esityspäivinä. Siellä on myös karuselli, ja siellä voi purjehtia.
 • Champ de Mars: se on aivan Eiffel-tornin juurella, joten voit viettää siellä aikaa laskeuduttuasi tornista. Siellä on useita alueita, joilla on keinuja, sekä ruokakojuja, jos haluat pitää pienen perhepiknikin.

Jardin d'Acclimatation de Paris -puiston varaus

9. Katso muita huvipuistoja kuin Disneyland Paris

Asterix-puisto| ©Vinicius Pinheiro
Asterix-puisto| ©Vinicius Pinheiro

Ansaitusta maineestaan huolimatta Disneyland Paris ei ole ainoa huvipuisto, jossa kannattaa käydä Ranskan pääkaupungin matkan aikana. Asterix-puisto on siis todella mielenkiintoinen paikka pienimmille. Vähemmän tungosta kuin edellisessä ja didaktisempi näkemys, ja monien mielestä se on mielenkiintoisempi ja hauskempi kuin Disney.

Itse Pariisissa voit vierailla Jardin d'Acclimatationissa, puistossa, jossa aktiviteeteissa yhdistyvät nähtävyydet, kulttuuri ja luonto. Täältä löydät sirkuksen ja opettavaisia työpajoja sekä mahdollisuuden tutustua maatilan eläimiin, nukketeatteriin tai lähteä veneretkelle.

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto tutustua pienimpien kanssa on varata liput Pariisin eläintarhaan, joka on 14,5 hehtaarin kokoinen puisto, jossa on 180 erityistä eläintä.

Varaa liput Pariisin eläintarhaan

10. Löydä lapsille suunnattuja tapahtumia Pariisissa

Cirque Bouglione| ©DXR
Cirque Bouglione| ©DXR

Kuten kaikki suuret pääkaupungit, Pariisi tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa sekä perheen pienimmille suunnattuja esityksiä. Aamun tai iltapäivän viettäminen katsomassa jotakin niistä tekee heidän kokemuksestaan miellyttävämmän.

Näissä esityksissä on tarjolla nukketeatteriesityksiä, taikureita, laulajia ja tarinankertojia. Tässä on joitakin suosituimpia lapsille suunnattuja esityksiä:

 • Les Pestacles: Parc Floral de Paris täyttyy joka vuosi kesäkuusta syyskuuhun lapsille suunnatuista konserteista ja musiikkiesityksistä.
 • ** Paris Plagesin työpajat ja leikit: Pariisin** kuuluisilla jokirannoilla on monenlaisia tapahtumia, joista lapset voivat nauttia oleskelunsa aikana. Hauskimpia ovat muun muassa BHML: n (Extra-mural Libraries) aktiviteetit.
 • Cirque Bouglione: Euroopan vanhin sirkus: lokakuusta maaliskuuhun Cirque Bouglione -ryhmä avaa ovensa tarjotakseen uutta ohjelmistoaan. Se sijaitsee 11. kaupunginosassa, Bastillen alueella.
 • Little Villette -ohjelma: La Villetten puistossa on ympäri vuoden tarjolla lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa sirkusesityksistä elokuvanäytöksiin, taika- ja nukketeatteriesityksiin.

Liikkuminen Pariisissa lasten kanssa

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Vaikka olisitkin varannut järjestetyn kiertoajelun muutaman vierailun ajaksi, kysymys siitä, miten liikkua Pariisissa, on silti tärkeä, jos matkustat lasten kanssa. Ilmeinen ensimmäinen vaihtoehto on Pariisin poikkeuksellinen metro, mutta joissakin tapauksissa se ei ole kätevä. Asemilla (joillakin turistinähtävyyksillä) ei ole hissejä, joten jos matkustat lastenvaunujen kanssa, sinulla tulee olemaan paljon vaikeuksia. Lisäksi sisäänkäyntiovet ovat yleensä kapeita, joten sinun on pyydettävä, että sinulle avataan erityinen ovi, jos sinulla on suuret lastenrattaat.

Jos lapsesi ovat vanhempia, metro voi olla varteenotettava vaihtoehto. Sinun on vain oltava varovainen, ettet kadota heitä silmistäsi vilkkaimmilla asemilla ja juuri ennen kuin saavut haluamallesi pysäkille.

Toisaalta, jos oleskelet yli kaksi päivää ja aiot käyttää tätä liikennevälinettä paljon, edullisin vaihtoehto on ostaa Ticket t+ -kortti, jolla lapset saavat 50 prosentin alennuksen. Alle 3-vuotiaat lapset puolestaan voivat käyttää metroa ilmaiseksi.

Varaa Pariisin turistibussi