Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parasta tekemistä Pariisissa lasten kanssa

Pariisi ei ole vain paras mahdollinen kohde romanttiselle lomalle. Jos matkustat lasten kanssa, hauskanpito on taattu myös muutamalla yksinkertaisella vinkillä. Ranskan pääkaupungissa on nimittäin yksi maanosan parhaista perheviihdetarjonnoista.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minuuttia luettu

Parasta tekemistä Pariisissa lasten kanssa

Näkymä Riemukaarelle, Pariisi | ©Mika Baumeister

Kun matkustaa Pariisiin lasten kanssa, useimmille tulee mieleen Disneyland. Pariisissa on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa, jotta pienet lapset voivat nauttia matkastaan. Jos järjestät matkan hyvin ja otat huomioon, että joudut muuttamaan muutamia asioita, kaupunki voi olla erittäin viihdyttävä koko perheelle.

Sen upeista puutarhoista, joista monissa on lapsille suunnattuja nähtävyyksiä, itse muistomerkkeihin, riittää nähtävyyksiä, jotta elämys painuu perheen pienimpien muistiin. Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja ehdotuksia, joiden avulla matka onnistuu.

Pariisin Disneyland, vierailu, jota et voi jättää väliin, jos olet menossa lasten kanssa.

Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee
Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee

Kun vierailet kaupungissa lasten kanssa, kruununjalokivi on epäilemättä ottaa matkasta kaikki irti kaikesta siitä, mitä Disneyland Parisissa on tehtävää ja nähtävää.

Tämä teemapuisto sopii täydellisesti tuntikausien hauskanpitoon, vaikka onkin tärkeää ostaa kulkulupa jonojen välttämiseksi, jos et halua viettää odotusaikaa pidempään kuin Disneylandin suosituimmissa nähtävyyksissä. Disneyn ravintoloiden ja palveluiden ansiosta lapsia on vaikea viedä pois puistosta, kun vierailu on ohi.

Osta liput Disneyland Parisiin

Henkilökohtainen opastettu kierros Pariisissa on mukavin tapa matkustaa perheen kanssa

Opastettu kierros lasten kanssa| ©MTSOfan
Opastettu kierros lasten kanssa| ©MTSOfan

Kun vierailee Pariisin kokoisessa kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää ja paljon etäisyyksiä, väsymys voi tehdä lapsille vaikeuksia.

Yksi keino välttää tämä ja silti käydä haluamillasi paikoilla on lähteä järjestetylle kiertoajelulle tai retkelle Pariisin ympäristössä, jos haluaa lähteä kaupungista ulos. Jos olet menossa lasten kanssa, suosittelen valitsemaan sellaisen retken, jossa retkeä voi räätälöidä. Sinähän tunnet lapsesi parhaiten, joten tiedät, mitkä paikat herättävät heidän huomionsa.

Lisäksi tällä tavoin voit tutustua kaupunkiin hieman paremmin ja liikkua sitten omin päin, unohtamatta oppaiden opastavaa työtä. Monet heistä ovat tottuneet siihen, että ryhmässä on lapsia, joten he osaavat varmasti herättää heidän kiinnostuksensa näkemäänsä kohtaan.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Turistibussi, toinen loistava vaihtoehto liikkumiseen lasten kanssa

Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis
Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis

Jos metro on mielestäsi liian monimutkainen lasten kanssa kulkemiseen, kaupunki tarjoaa todella mielenkiintoisen vaihtoehdon: Pariisin turistibussit.

Niiden avulla voit tutustua Pariisiin mukavasti ja omaan tahtiin, ilman, että pienimmät tungeksivat. Koska busseja on useita ja niillä on eri pysäkkejä, pääset ongelmitta melkein mihin tahansa haluamaasi paikkaan, ja etuna on, että voit nousta kyytiin ja poistua siitä niin monta kertaa kuin haluat.

Lisäksi bussin katto on kattamaton, mistä lapset yleensä pitävät. Lisäksi monissa busseissa on espanjankielinen audio-opas, joten saat tietoa paikoista, joiden kautta kuljetaan.

Matkailubussia vastaava vaihtoehto on myös batobussi. Se on vene, joka kulkee Seinen varrella ja pysähtyy sen rannoilla sijaitsevilla tärkeimmillä muistomerkeillä. Lapset nauttivat varmasti kaupungin kiertämisestä veneellä.

Varaa Pariisin kiertoajelubussi

Vie heidät unohtumattomaan elämykseen: Eiffel-torniin lasten kanssa

Eiffel-torni lasten kanssa| ©Mario A. P.
Eiffel-torni lasten kanssa| ©Mario A. P.

Matkustaminen Pariisiin lasten kanssa ei tarkoita sitä, ettei kaupungin tärkeimpiin monumentteihin tarvitse tutustua. Jos kuitenkin haluat, että lapset viihtyvät eivätkä kyllästy, sinun on muutettava heidän tapaansa nähdä ne ja otettava käyttöön aktiviteetteja, joita he voivat odottaa innolla.

Esimerkiksi näkymät Eiffel-tornista voivat kiehtoa pienimpiä. Ylös meneminen on aina hyvä idea, ja lisäksi sisäänkäynnin yhteydessä heille tarjotaan peli, jonka pääosassa on Gus Gus -niminen hahmo, jonka kanssa he saavat selville mielenkiintoisia faktoja monumentista.

Yksi seikka, joka on hyvä pitää mielessä, kun viet lapset tähän suunnitelmaan, on kiipeäminen Eiffel-torniin. Vaikka portaat ovatkin upeat, ne saattavat olla liian pitkät pienille lapsille. Toisaalta hissivaihtoehto on paljon mukavampi ja siksi heille sopivampi.

Se, mitä en koskaan jättäisi väliin, on mahdollisuus nousta Eiffel-torniin oppaan kanssa, joka selittää kaikki tornin salaisuudet ja kuriositeetit.

Osta liput Eiffel-torniin

Ehdoton käyntikohde: Notre Dame

Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Sama pätee, jos voit viedä heidät Notre Damen katedraalin terasseille. He voivat paitsi ihailla näkymää, myös kertoa heille Disney-version kuuluisan kyttyräselän tarinasta.

Varaa lasten kiertoajelu Notre Damen kirkkoon

Älä pysähdy muistomerkkeihin: muita elämyksiä pienille lapsille

Vieraile Ballon de Parisissa,| ©Aero4
Vieraile Ballon de Parisissa,| ©Aero4

Pakollisen vierailun suurissa Pariisin ikoneissa lisäksi on muitakin vähemmän tunnettuja aktiviteetteja, joista lapset voivat nauttia hetken aikaa.

 • Älä jätä väliin Pariisin eläintarhaa, joka tunnetaan myös nimellä Vincennesin eläintarha. Se on valtava tila, jossa on viisi biovyöhykettä, joissa erotellaan kunkin maanosan alkuperäiset eläimet ja jossa voit tutustua yli 180 eläinlajiin.
 • Vieraile Pariisin akvaariossa, joka on yksi maailman vanhimmista, jossa voit kirjaimellisesti koskettaa kaloja. Tutustu meren syvyyksiin yli 13 000 lajin joukossa, näe merenneitoesitys tai haiallas. Täydellinen paikka lasten kanssa.
 • Vieraile Le Grand Rex Studiosissa, entisessä art deco -tyylisessä elokuvateatterissa. Tämä on loistava vaihtoehto niin nuorille kuin vanhoillekin elokuvaharrastajille, sillä voit kierrellä studioilla, nähdä omin silmin, miten elokuvien erikoistehosteet kehitetään, ja tutustua elokuvaidoleidesi kuva-arkistoon.
 • Lähde ajelulle Ballon de Paris -kuumailmapallolla, joka nousee 150 metriä Ranskan pääkaupungin yläpuolelle. Jos haluat kokea tämän elämyksen, sinun ei tarvitse kuin mennä Parc André Citroën -puistoon aamulla kello 9:00 alkaen.
 • Grevin-vahamuseo: Lähes kaikki lapset rakastavat vahahahmoja, eikä tämä pariisilainen museo ole poikkeus.
 • FlyView Paris-virtuaalitodellisuuselämys: Vaikka alle 6-vuotiaat lapset eivät ole sallittuja, jos menet sinne yli 6-vuotiaiden lasten kanssa, voit olla varma, että he nauttivat kokemuksesta nähdä Pariisi aivan eri tavalla.

Varaa liput Pariisin eläintarhaan

Puistot ja puutarhat: ulkoilua

Tuileriesin puutarhat| ©Roland Turner
Tuileriesin puutarhat| ©Roland Turner

Keväällä tai kesällä Pariisiin matkustavat pääsevät nauttimaan kaupungin puutarhoista. Kun matkustat lasten kanssa, nämä viheralueet sopivat erinomaisesti, jotta lapset voivat paeta kaupungin hälinää. Monissa niistä on myös leikkipaikkoja, jotka ilahduttavat pienimpiä.

 • Jardin des Tuileries: Musée d'Orsayn ja Louvren lähellä sijaitsevassa puutarhassa on maailmanpyörä, keinuja ja karuselli. Se on ihanteellinen paikka museovierailujen välissä.
 • Luxemburgin puutarha: puiston kauneuden lisäksi tämä puutarha on kuuluisa kuuluisasta nukketeatteristaan, joka on yleensä täynnä pariisilaisia perheitä esityspäivinä. Siellä on myös karuselli, ja siellä voi purjehtia.
 • Champ de Mars: se on aivan Eiffel-tornin juurella, joten voit viettää siellä aikaa laskeuduttuasi tornista. Siellä on useita alueita, joilla on keinuja, sekä ruokakojuja, jos haluat pitää pienen perhepiknikin.

Museot kyllä, mutta rajoitetusti

Ulkonäkymä museoon| ©Pedro Szekely
Ulkonäkymä museoon| ©Pedro Szekely

Kun valmistelet Pariisin matkaa lasten kanssa, epäilet luultavasti sitä, pysyvätkö lapset joidenkin museoiden vauhdissa mukana. Ei tietenkään tunnu parhaalta pakottaa heitä viettämään koko päivä esimerkiksi Louvressa, mutta näistäkään vierailuista ei tarvitse luopua.

Sen lisäksi, että monet Pariisin museot ovat ilmaisia alle tietyn ikäisille lapsille, jos valmistelet vierailun hyvin ja lyhennät sitä, he pystyvät varmasti nauttimaan siitä. Louvren esimerkin mukaisesti sinun on ensimmäiseksi (ostettuasi liput etukäteen jonottamisen välttämiseksi) rajattava huoneet, joissa haluat käydä.

Toinen tärkeä näkökohta on tarkistaa, onko museossa lapsille suunnattua toimintaa, kuten Louvressa. Louvre esimerkiksi järjestää sunnuntaisin perhepisteitä, joissa viihdyttäjät antavat vinkkejä museokäynneistä, jotta lapset eivät kyllästyisi. Voit myös varata opastetun kierroksen Louvressa ja ilmoittaa, että olet menossa lasten kanssa, jotta se voidaan ottaa huomioon.

.

Muita museoita, joissa kannattaa vierailla lasten kanssa

Ranskan pääkaupungissa on laaja valikoima museoita, ja jotkut niistä ovat lapsille hauskempia kuin toiset. Tässä on lyhyt luettelo niistä, jotka saattavat olla lapsille sopivampia:

 • Cité des Sciences et de l'Industrie de Paris. Tässä upeassa tiedemuseossa voit oppia tutkimalla kokeiden, optisten illuusioiden ja tieteellisten näyttelyiden avulla sekä vierailla planetaariossa. Paras tapa kouluttaa ja pitää samalla hauskaa!
 • Rodinin museo. Sen pienempi koko sekä se, että osa kokoelmasta sijaitsee sen kauniissa puutarhassa, voivat olla eduksi, kun vierailet lasten kanssa. Puutarhoissa on myös aurinkotuoleja ja paikkoja, joista voi ostaa jäätelöä.
 • Luonnonhistoriallinen museo. Tämä on epäilemättä yksi niistä museoista, jotka voivat houkutella lapsia eniten. Sen galleriat kätkevät sisäänsä suuren määrän luontoon liittyviä esineitä. Paleontologian galleriassa, jossa on dinosaurusfossiileja ja sapelihammastiikereitä, vierailu on erittäin houkuttelevaa.
 • Taikamuseo. Tämä Le Marais'ssa sijaitseva museo, joka on paljon vähemmän tunnettu, on yksi parhaista paikoista, jonne lapset kannattaa viedä. Lipunmyynnissä heidät yllätetään pienellä tempauksella, ja sisätilat ovat täynnä taikuuden maailmaan liittyviä esineitä.

Varaa liput Cité des Sciencesiin

Etsi tapahtumia lapsille Pariisissa

Cirque Bouglione| ©DXR
Cirque Bouglione| ©DXR

Kuten mikä tahansa suuri pääkaupunki, Pariisi tarjoaa suuren määrän esityksiä perheen pienimmille. Aamun tai iltapäivän viettäminen jonkin esityksen katsomisessa tekee siitä entistäkin miellyttävämmän.

Näissä esityksissä on tarjolla nukkeja, taikureita, laulajia ja tarinankertojia. Tässä on joitakin suosituimpia lapsille suunnattuja esityksiä:

 • Les Pestacles: ParcFloral de Paris täyttyy joka vuosi kesäkuusta syyskuuhun lapsille suunnatuista konserteista ja musiikkiesityksistä.
 • Paris Plagesin työpajat ja leikit: Pariisin kuuluisilla jokirannoilla on monenlaisia tapahtumia, joista pienimmät voivat nauttia oleskelunsa aikana. Hauskimpiin kuuluvat BHML:n (kaupungin muurien ulkopuolella sijaitsevat kirjastot) aktiviteetit.

(kirjastot muurien ulkopuolella).

 • Cirque Bouglione, Euroopan vanhin sirkus: Lokakuusta maaliskuuhun Cirque Bouglione -yhtye avaa ovensa tarjotakseen uutta ohjelmistoaan. Se sijaitsee 11. kaupunginosassa, Bastillen alueella.
 • Little Villette -ohjelma: La Villetten puistossa on ympäri vuoden lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa sirkusesityksistä elokuvanäytöksiin, taika- ja nukketeatteriesityksiin.

Huvipuistot Disneyland Paris'n ulkopuolella

Asterix-puisto| ©Vinicius Pinheiro
Asterix-puisto| ©Vinicius Pinheiro

Ansaitusta maineestaan huolimatta Disneyland Paris ei ole ainoa huvipuisto, jossa kannattaa vierailla Ranskan pääkaupunkiin suuntautuvalla matkalla. Asterix-puisto on siis todella mielenkiintoinen paikka pienimmille. Vähemmän tungosta ja didaktisempi näkemys, ja monien mielestä se on mielenkiintoisempi ja hauskempi kuin Disney.

Itse Pariisissa voit vierailla Jardin d'Acclimatationissa, puistossa, jossa aktiviteeteissa yhdistyvät nähtävyydet, kulttuuri ja luonto. Täältä löydät sirkuksen ja opettavaisia työpajoja sekä mahdollisuuden tutustua maatilan eläimiin, nukketeatteriin tai lähteä veneretkelle.

.

Miten liikkua Pariisissa lasten kanssa

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Vaikka olisitkin varannut järjestetyn kiertoajelun joillekin vierailuille, kysymys siitä, miten liikkua Pariisissa, on silti tärkeä, jos matkustat lasten kanssa.

Ilmeinen ensimmäinen vaihtoehto on Pariisin poikkeuksellinen metro, mutta joissakin tapauksissa se ei ole kätevä. Asemilla (joista osa on todellisia turistinähtävyyksiä) ei ole hissejä, joten jos matkustat lastenvaunujen kanssa, sinulla on suuria vaikeuksia. Lisäksi sisäänkäyntiovet ovat yleensä kapeita, joten sinun on pyydettävä, että sinulle avataan erityinen ovi, jos sinulla on suuret lastenrattaat.

Jos lapsesi ovat vanhempia, metro voi olla varteenotettava vaihtoehto. Sinun on vain oltava varovainen, ettet kadota heitä silmistäsi vilkkaimmilla asemilla ja juuri ennen kuin saavut haluamallesi pysäkille.

Toisaalta, jos oleskelet yli kaksi päivää ja aiot käyttää tätä liikennevälinettä paljon, edullisin vaihtoehto on ostaa Ticket t+ -kortti, jolla lapset saavat 50 prosentin alennuksen. Alle 3-vuotiaat lapset puolestaan voivat käyttää metroa ilmaiseksi.