Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Aladdin Broadway: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää musikaalista

Hyppää hengen lentävän maton kyytiin ja koe Disneyn taika Broadwaylla, New Yorkin teatterin mekassa - sinulla tulee olemaan hauskaa!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minuuttia luettu

Aladdin Broadway: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää musikaalista

Kohtaus Aladdin-musikaalista | ©Broadway

Jos voisit toivoa kolmea asiaa Aladdinin taikalampulla, minkä niistä valitsisit? Yksi niistä olisi varmasti se, että se teleporttaisi sinut Broadwayn Aladdin-musikaaliin ja saisit nauttia yhdestä maailman parhaista esityksistä Isossa Omenassa. Toiveesi on minun käskyni!

Tässä 90-luvun suositun Disney-elokuvan teatterisovituksessa pääset Arabian öiden maailmaan käsi kädessä ystävällisen hengen kanssa. Taikalamppu. Lentävä matto. Ja mielikuvituksesi hoitaa loput!

Tässä artikkelissa pölyttelen lampun pois ja kerron, miten voit varata liput Aladdin-musikaaliin Broadwaylle parhaaseen hintaan ja upeilla näkymillä.

Suosikkini

Aladdin Broadway Liput

Parhaat liput nähdä Aladdin Broadwaylla

Nauti yhdestä New Yorkin parhaista musikaaleista ja tutustu Aladdinin taikaan sen näyttävässä lavastuksessa.

Toivo jotain, ja se toteutuu. Liput nähdä musikaali Aladdin Broadwaylla ovat käden ulottuvilla, eikä sinun tarvitse etsiä enempää. Neuvoni: varaa mahdollisimman pian säästääksesi muutaman euron ja valitse samalla hyvä istumapaikka, jonka avulla pääset nauttimaan tämän musikaalin parhaista kohtauksista, hahmojen uskomattomasta luonnehdinnasta, upeasta lentävästä matosta ja upeasta soundtrackista.

Suositellaan, jos... haluat unelmoida nuoren Aladdinin, hänen rakastajattarensa Jasminin ja hauskan lampunhengen fantastisen tarinan kanssa. Jos menet lasten kanssa, he tulevat hämmästymään.


Miten saat liput Broadwayn musikaaliin Aladdin?

Aladdinin ja Jasminin kohtaus Broadway-musikaalissa| ©Melanie Robertson
Aladdinin ja Jasminin kohtaus Broadway-musikaalissa| ©Melanie Robertson

Jos on kaksi sanaa, jotka luonnehtivat Aladdinin Broadway-esitystä, se on "loppuunmyyty". Päivä toisensa jälkeen Disneyn esitys täyttää teatterin ja ripustaa "loppuunmyyty" -kyltin. Siksi suosittelen, että kun vahvistat matkasi New Yorkiin, ostat liput nopeasti netistä, jotta et jää paitsi.

Kokemukseni mukaan lippuja on hyvin vaikea ostaa samana päivänä tai samalla viikolla. Ja hyvillä näkymin se on käytännössä mahdotonta, ellei Aladdin tee ihmeitä. Muista, että New York on yksi maailman suosituimmista kaupungeista, jossa vierailee vuosittain 65 miljoonaa ihmistä, ja yksi heidän suosikkiharrastuksistaan on nauttia hyvästä musikaalista. Anna mennä!

Varaa lippusi Aladdiniin nyt!

Kuinka paljon liput Broadwayn Aladdiniin maksavat?

Disney Broadwaylla| ©Kybel Glez
Disney Broadwaylla| ©Kybel Glez

Tämä on yksi Broadwayn edullisimmista musikaaleista, sillä lippuja voi löytää jo 55 eurolla. Yleensä nämä esitykset eivät yleensä ole kovin halpoja, mutta tämä on poikkeus, joka vahvistaa säännön. Vaikka se ei olisikaan kovin halpa, musikaaliin meneminen on kerran elämässä tapahtuvaa toimintaa. Huono uutinen? Se ei jää viimeiseksi.

Hintaero aikaisen ja viime hetkellä tapahtuvan katsomisen välillä on järkyttävä. Jos esimerkiksi ostat liput pari viikkoa etukäteen (harvoille jäljellä oleville aikaväleille), minimilippu voi maksaa noin 80 euroa, eli lähes kaksi kertaa enemmän kuin jos ostat ne pari kuukautta etukäteen, jolloin lippu maksaa noin 58 euroa.

Samaan aikaan New Yorkin sesonkiaikana (joulu, pääsiäinen, heinä- ja elokuu) hinnat nousevat pilviin. Enimmäishinta, johon liput voivat nousta erityispäivinä, esimerkiksi 24. joulukuuta (jouluaatto), on noin 450 euroa.

Jos siis ostat liput etukäteen, voit järjestää matkabudjettisi paremmin ja varmistaa paikkasi New Amsterdam Theatreen katsomaan yhtä Broadwayn parhaista musikaaleista.

Tiesitkö?

Musikaalit syntyivät sattumalta noin 150 vuotta sitten Broadwaylla, kun baletti loppui esityspaikalta ja tuottaja tarjoutui yhdistämään heidän tanssinsa näytelmään "The Black Crook", josta tuli valtava menestys.

Miten valita parhaat paikat Aladdiniin New Amsterdam Theatre -teatterissa?

Pääsylippu Aladdiniin New Amsterdam -teatterissa| ©Julian Paredes
Pääsylippu Aladdiniin New Amsterdam -teatterissa| ©Julian Paredes

Jos ostat teatterin netistä, jotta et jäisi paitsi lipunmyyjän neuvonnasta, joka neuvoo, mitkä ovat parhaat liput budjettiisi nähden, tässä on kolme erilaista istumapaikkatyyppiä halvimmasta kalleimpaan:

Parveke

Tämä alue käsittää teatterin ensimmäisen kerroksen, ja koska ne ovat kauimpana näyttämöstä, ne ovat myös halvimmat. Niiden hinnat vaihtelevat 58 eurosta 100 euroon. Se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat nauttia esityksestä edullisesti.

Mezzanine

Tämä osio sijaitsee teatterin ensimmäisessä kerroksessa, ja se on edullisempi kuin pääsali. Etupenkit tarjoavat myös erittäin hyvän näkymän näyttämölle. Hinnat vaihtelevat 100 eurosta 270 euroon. Tämä vaihtoehto on niille, jotka ovat vaativampia ja haluavat maksaa keskihintaisen hinnan.

Orkesteri

Tämä osio sijaitsee pääsalissa näyttämön edessä ja on koko teatterin paras alue. Hinta vaihtelee 100 eurosta sivuilla 450 euroon keskellä sijaitsevilla hienoimmilla paikoilla. Jos haluat kokea jotain aivan erityistä etkä välitä maksaa siitä enempää, tämä on oikea paikka sinulle.

Voit ostaa liput Aladdin-musikaaliin viralliselta Hellotickets-sivustolta. Etusi? Se on englanniksi ja euroina, joten tiedät tarkalleen, mitä maksat. Valitsitpa minkä paikan tahansa, se on esitys, jota et unohda!

Varaa lippusi Aladdiniin

Missä teatterissa Aladdinia esitetään Broadwaylla ja mikä on osoite?

New Amsterdam Theatre Broadwaylla| ©Ajay Suresh
New Amsterdam Theatre Broadwaylla| ©Ajay Suresh

Musikaali Aladdin esitetään joka päivä (paitsi maanantaisin) New Amsterdam-teatterissa, joka on yksi Broadwayn vanhimmista ja minusta kauneimmista teattereista. Voit nauttia sekä Aladdin-esityksestä että ikonisesta rakennuksesta, josta on tullut kauneutensa ja historiansa vuoksi suojeltu monumentti.

Kooltaan se ei vedä vertoja George Gershwin -teatterille, joka on New Yorkin suurin teatteri lähes 2 000 hengen tilavuudellaan. New Amsterdamissa on 1 700 istumapaikkaa. Rakennusajankohtana (1903) se oli kuitenkin Ison Omenan suurin teatteri.

  • Sijainti: New Amsterdam Theatre, 214 West 42nd Street, Broadwayn ja 42nd Streetin kulmassa.

Nurian matkavinkki

Musikaalin jälkeen, vain 14 minuutin kävelymatkan päässä, voit käydä Big Applen mahtavimmassa pilvenpiirtäjässä, Empire State Buildingissä, ja kiivetä 102. kerrokseen. Näkymät öiseen kaupunkiin ovat henkeäsalpaavat!

Aladdin Broadwayn esitysaikataulu

Aladdinin esittely sulttaanille| ©Anna Pham
Aladdinin esittely sulttaanille| ©Anna Pham

Jos olet menossa vain muutamaksi päiväksi ja pelkäät, että esitystä ei esitetä, älä huoli, sillä esitys on joka päivä illalla, paitsi maanantaisin, jolloin katsomo on suljettu. Lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin on kaksi esitystä päivässä. Järjestäytymisen helpottamiseksi: esitys kestää kaksi ja puoli tuntia väliajalla. Ota huomioon:

  • Maanantai: suljettu
  • Tiistai: klo 19.00
  • Keskiviikko: 19.00
  • Torstai: klo 19
  • Perjantai: 20.00
  • Lauantai: klo 14.00 ja klo 20.00.
  • Sunnuntai: 13.00 ja 18.30.

Varaa lippusi nyt Aladdiniin

Suositellaanko Aladdinia lapsille?

Lähellä New Amsterdam Theatre| ©LHAT_Photost
Lähellä New Amsterdam Theatre| ©LHAT_Photost

Tietenkin on! Olemme kaikki kasvaneet elokuvien Tuhkimo, Leijonakuningas, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö ja henki Aladdinin parissa. Disney-universumin tarinat ovat kaikille ja kaikenikäisille, olitpa sitten isovanhempi tai lapsi!

Itse asiassa Aladdinin katsominen perheenä on loistava suunnitelma, ja se opettaa lapsille suuria arvoja, kuten rakkautta, ponnistelua ja taistelua saadakseen haluamansa. Se saa myös mielikuvituksen lentämään eksoottisiin maailmoihin, ja kuinka tärkeää mielikuvitus onkaan lapsena!

Varaa lippusi Aladdiniin nyt

Minkä tasoinen englannin kielen taito tarvitaan, jotta voin nähdä Aladdinin Broadwaylla?

Aladdin ja Jafar Broadway-musikaali| ©Atmtx
Aladdin ja Jafar Broadway-musikaali| ©Atmtx

Ei ole. Lisäksi englanninkieliset musikaalit ovat erinomainen ja erittäin tehokas tapa oppia kieltä, koska niissä yhdistyvät esittävät taiteet. En sano sitä itse, useat tieteelliset tutkimukset sanovat niin. Siksi on parasta päästää hiukset irti ja kokeilla tätä musikaalia.

Kuka ei ole hyräillyt jossain vaiheessa Mamma Mia!-musikaalin laulua? Ja olen varma, että useampi kuin yksi, ja useampi kuin kaksi, ei ole puhunut englantia. Neuvoni on, että ennen kuin matkustat pilvenpiirtäjien kaupunkiin, tutustu elokuvaan, niin on paljon helpompi seurata tämän suositun musikaalin juonta, he toistavat käsikirjoitusta lähes sanatarkasti!

Varaa lippusi Aladdiniin nyt

Miksi suosittelen Aladdinia Broadwaylla?

Aladdin-näytöksen mainostaminen New Yorkissa| ©Andre Nollkaemper
Aladdin-näytöksen mainostaminen New Yorkissa| ©Andre Nollkaemper

Vuonna 2011 Seattlessa (USA) ensi-iltansa saanut Aladdin-näytelmä on täyttänyt kymmenen vuotta näyttämöllä vuonna 2021 ja juhlii. Jos et siis ole vielä käynyt, suosittelen lämpimästi käymään tässä Broadway-klassikossa. Tämä musikaali ei ole enää Leijonakuninkaan pikkuveli vaan sen arvokas seuraaja.

Miksi se on yksi pakollisista musikaaleista? Sen erinomaisen lavastuksen, hahmojen erinomaisen luonnehdinnan ja sen vuoksi, että se on yksi yleisön suosikkimusikaaleista, mikä on tehnyt siitä yhden Broadwayn pitkäikäisimmistä esityksistä. Kun olet nähnyt sen, sinäkin ymmärrät sen!

Parasta: sen upea musiikki

Jos elokuva voitti kaksi Oscar-palkintoa, parhaan alkuperäisen musiikin ja parhaan alkuperäisen laulun kategoriassa "An Ideal World", tämä uudistettu Broadway-tuotanto, joka on saanut Tony-palkinnon, ei ole yhtään huonompi. Esitys sisältää viisi soundtrackin suosikkikappaletta ja monia muita musiikillisia yllätyksiä, joita en paljasta ja jotka on sävelletty nimenomaan näyttämölle. Jäätkö näkemättä?

Perinteinen tarina, jolla on vuosisatojen historia

Tiesitkö, että...? Elokuvan ja musikaalin tarina perustuu itse asiassa tarinaan "Aladdin ja ihmeellinen lamppu", joka on peräisin "Tuhannesta ja yhdestä yöstä ", joka on kuuluisa keskiaikainen arabiankielinen kokoelma perinteisiä tarinoita, jotka on kerätty kirjalliseen muotoon 900-luvulta lähtien. Toinen kuriositeetti. Klassisessa tarinassa Aladdin oli kotoisin Kiinasta!

Uudessa versiossa Aladdin on komea nuori varas, joka rakastuu sulttaanin tyttäreen, prinsessa Jasmineen. Voittaakseen tytön hän ottaa vastaan pahan Jafarin haasteen. Aladdinin on mentävä luolaan keskellä autiomaata ja hankittava taikalamppu, jossa on henki, joka täyttää kaikki hänen toiveensa.

Nurian matkavinkki

Hyödynnä musikaali ja käy Times Squarella, New Yorkin sydämessä, jossa on satoja valaistuja tauluja ja uteliaita hahmoja, kuten Disney-hahmoja. Se on sen arvoista!

Pitääkö tämän Broadway-musikaalin katsomiseen pukeutua hienosti?

Aladdin Broadway-musikaali| ©shitcaiime
Aladdin Broadway-musikaali| ©shitcaiime

Älä huoli, jos et ole pakannut matkalaukkuusi mitään hienoa, sillä sinun ei tarvitse. New Amsterdamin teatteri ei vaadi erityistä pukukoodia, joten voit pukeutua "rennosti", kuten he sanovat.

Ihannetapauksessa, jos aiot kiertää nähtävyyksiä koko päivän, sinun kannattaa pakata mukaan jotain mukavaa (sekä söpöä), kuten farkut, T-paita ja, mikä on hyvin tärkeää, takki teatterin ilmastointia varten, jotta voit nauttia pitkästä viihdepäivästä parhaimmissa mahdollisissa oloissa. Ja tietenkin kengät, joissa voit tuntea olosi mukavaksi!

Varaa Aladdin-lippusi nyt

Pääsetkö katsomaan musikaalin Aladdin ilmaiseksi?

Bryant Park yöllä| ©Moshe Ovadya
Bryant Park yöllä| ©Moshe Ovadya

Miljoonan dollarin kysymys! Voi, kuinka me kaikki rakastammekaan sanaa "ilmainen". Jopa silmämme syttyvät, kun kuulemme sen. Vastaus on kyllä, mutta siinä on juju. Minäpä selitän miksi. New Yorkissa järjestetään joka kesä ilmainen Broadway in Bryant Park-festivaali, jossa seurataan musikaalien historiaa Broadway-hittien, kuten Aladdinin, kautta, vaikka ohjelma vaihtuu joka vuosi.

Ja vaikka kokemus on ihana, se on enemmänkin piknik musiikin kanssa, jossa voit tuoda oman pyyhkeesi ja nauttia musikaaleista nurmikolla, kuin oikea musikaali. Vaikka se on erinomainen idea taiteellisena alkupalana, se menettää Broadwayn suurten teattereiden viehätyksen ja taikuuden, uskomattomat lavasteet ja henkilöhahmot. Usko pois!

.

Varaa lippusi Aladdiniin nyt

Missä syödä ja juoda Aladdinin Broadwaylla katsomisen jälkeen?

Toloache, Broadwayn paras tequila.| ©Leo Reynolds
Toloache, Broadwayn paras tequila.| ©Leo Reynolds

Vaihtoehtoja on kaksi: voit syödä ennen tai jälkeen esityksen. Tiedän, että illallinen kello 18.00 saattaa olla sinulle hieman aikainen - minulle myös! Mutta New Yorkissa käveltyään saatat jopa arvostaa sitä. Jos päätät syödä ennen musikaalia, muista kertoa tarjoilijalle, että sinulla on liput klo 19.00 alkavaan Aladdin-näytökseen. Se on yleinen käytäntö, ja vältyt viivästyksiltä.

Monet ravintolat sulkevat myös kello 22. 00, joten jos aiot syödä sen jälkeen, joudut joihinkin paikkoihin hieman myöhässä. Broadway ei kuitenkaan nuku koskaan, ja monet vaihtoehdot ovat auki myös yli 22.00. Tässä yksi niistä!

Broadwayn paras tequila

Jos kaipaat hyvää ruokaa ja cocktailia esityksen jälkeen, suosittelen meksikolaista ravintolaa Toloache. Tässä baarissa on baaritiski, jossa on yli 100 tequilapulloa, ja hieno moderni keittiö, joka perustuu guacamoleen, tacoihin ja cevicheen, Meksikosta tuoduilla tyylikkäillä elementeillä sisustetussa paikassa. Se on ihanteellinen paikka tequilan ystäville!

Missä: 251 West 50th Street

Hampurilaisia ja rock 'n' rollia Hard Rockissa

Yhdysvallat on hampurilaisten ja pikaruoan temppeli, joten jos haluat nauttia maukkaan pikaruoka-aterian musikaalin jälkeen, suosittelen käymään Hard Rock Caféssa, jossa voit syödä hyvän amerikkalaisen hampurilaisen ja selailla heidän vaikuttavaa musiikkimuistomerkkikokoelmaansa.

Kahvilan seiniä koristavat muun muassa The Beatlesin, Nirvanan ja "Rock and Rollin kuninkaan" Elvis Presleyn kaltaisten legendojen esineet sekä nykyaikaisemmat muistoesineet, kuten Madonnan eräässä konsertissaan käyttämät asut. Ainutlaatuinen elämys!

Missä: Times Squarella, osoitteessa 1501 Broadway.

Tiesitkö, että...?

Will Smithin tähdittämä uusi Aladdin-elokuva kuvattiin Wadi Rumin autiomaassa (Jordaniassa), joka on Unescon maailmanperintökohde.

.

Muita suositeltavia Broadway-musikaaleja

Oopperan kummitus Majestic-teatterissa.| ©Yolky
Oopperan kummitus Majestic-teatterissa.| ©Yolky

Jos Aladdin-musikaalin katsomisen jälkeen jää kaipaamaan lisää, älä huoli, se on normaali tunne, sitä tapahtuu meille kaikille! Ruokahalusi herättämiseksi tässä on muutamia ehdotuksia parhaista musikaaleista, jotka voit nähdä Broadwaylla:

Varaa lippusi nyt Aladdiniin