Leijonakuningas Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää musikaalista

Uppoudu maailmankuuluun teatteriin katsomaan "Leijonakuningas" livenä on unohtumaton kokemus - tämän täydellisen oppaan avulla saat siitä kaiken irti!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Leijonakuningas Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää musikaalista

Leijonakuningas Broadwaylla | ©Kofla Olivieri

Kuka ei ole hyräillyt laulua "Hakuna Matata" elokuvasta "Leijonakuningas"? Nyt sinulla on mahdollisuus kuulla se uudelleen Broadway-esityksessä, yhdessä maailman vaikuttavimmista teattereista. Koska musikaaliin meneminen on kokemus, joka on koettava ainakin kerran elämässäsi. Vakuutan, että tulet toistamaan sen!

"Leijonakuningas", yksi parhaista Broadway-musikaaleista, joka on hurmannut yli 100 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa, on pauhannut Simban kanssa jo yli kahden vuosikymmenen ajan Broadwayn, New Yorkin teatterin Mekan, lauteilla, jossa siitä on tullut klassikko.

Jos olet jo päättänyt nähdä kaikkien aikojen ylistetyimmän show'n, matkustitpa sitten yksin tai perheen kanssa, tässä artikkelissa kerrotaan, miten saat edullisimmat liput Leijonakuningas-musikaaliin Broadwaylle.

.

Paljonko liput Leijonakuningas-musikaaliin Broadwaylla maksavat?

Liput Leijonakuningas-show'hun| ©Alryals2013
Liput Leijonakuningas-show'hun| ©Alryals2013

Lippujen minimihinta Leijonakuningas-musikaaliin on ennakkoon varattuna yleensä noin 80 puntaa satunnaisesti varatulle paikalle tai tavallisesti laidalle. Vaikka henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kannattaa maksaa hieman enemmän, jotta pääsee nauttimaan siitä täysin - se on kerran elämässä!

Jos sinulla on pieni budjetti ja haluat nauttia esityksestä etuoikeutetusta paikasta, keskipaikkojen, joista on parhaat näkymät (ja joista voit melkein koskettaa Simonia ja Pumbaa), enimmäishinta on noin 400 €.

Hinta vaihtelee myös vuoden mittaan. New Yorkin joulu on yksi kaupungin taianomaisimmista ajoista, mutta myös yksi kalleimmista, kun on kyse musikaaleista. Kaupunki on täynnä joulukuusia, valoja, joululaulajia... Ja tuhansia turisteja, jotka etsivät sen loputonta kulttuuritarjontaa.

Tämän seurauksena hinta nousee pilviin ja minimilippu nousee 120-150 euroon huonoimmille paikoille. Jos siis olet menossa näinä päivinä, olet jo myöhässä ostamassa lippua!

Varaa liput elokuvaan Leijonakuningas

Vinkkejä lippujen hankkimiseen

Leijonakuningas Broadway-esityksen mainosjulisteet| ©Thomas Crenshaw
Leijonakuningas Broadway-esityksen mainosjulisteet| ©Thomas Crenshaw

Säästä rahaa: osta liput etukäteen

Tärkein vinkki, jonka voin antaa, jotta voit säästää rahaa Leijonakuningas-lippuihin, on ostaa liput netistä mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Tämä on samanlaista kuin lentojen varaaminen New Yorkiin. Jos kysyntää on paljon ja paikkoja on vähän jäljellä, lentolipun hinta nousee, kun taas päivinä, jolloin matkustajia on vähän, lippujen hinnat laskevat. Se toimii täsmälleen samalla tavalla tämän musikaalin kanssa. Yleensä hinta nousee sitä enemmän, mitä lähempänä esityspäivää ollaan.

Kannattaa myös muistaa, että tämä Afrikan savannista inspiraationsa saanut musikaali on Broadwayn perushow. Jos haluat ostaa liput lippukassasta, niiden saaminen voi kestää tunteja, ja mahdollisesti vain kauimpana olevat ja huonoimman näkyvyyden omaavat paikat ovat saatavilla. Se, joka varoittaa, ei ole petturi.

.

Säästä aikaa: vältä pitkät jonot yhdessä maailman kuuluisimmista teattereista

Mitä etua on verkosta ostamisesta? Säästyt loputtomilta jonoilta Broadwaylla, mitä arvostat erityisesti talvella, kun Isossa Omenassa on kylmä. Sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että voit laulaa "Hakuna Matataa" mukavasti istuimellasi, jonka olet saanut parhaaseen hintaan ja paljon paremmalla näkyvyydellä kuin jos olisit ostanut ne viime hetkellä.

Varaa liput elokuvaan Leijonakuningas

Mitkä ovat parhaat paikat Minskoff-teatterissa?

Tässä on kahdenlaisia istumapaikkoja, halvimmista kalleimpiin:

 • Mezzanine: Jos haluat edullisia lippuja, tämä on vaihtoehtosi. Tämä alue sijaitsee teatterin ensimmäisessä kerroksessa ja on halvempi kuin pääsali. Älä kuitenkaan huoli, sillä myös etupenkiltä on upeat näkymät näyttämölle.

 • Orkesteri: Jos taas haluat jotain hienompaa ja ensiluokkaisen kokemuksen, sillä kuten laulussa sanotaan "you only live once", tämä on oikea paikka sinulle. Tämä osio sijaitsee pääsalissa näyttämön edessä, ja sieltä on koko teatterin parhaat näkymät.

Varaa liput Leijonakuningas

Leijonakuningas Broadwayn esitysajat

Timon ja Pumba Leijonakuningas Broadway-esityksessä| ©Ask a Ticket
Timon ja Pumba Leijonakuningas Broadway-esityksessä| ©Ask a Ticket

Leijonakuningas esitetään Broadwaylla Minskoff-teatterissa yleensä kahdeksan esitystä viikossa. Tyypillisesti yksi joka arkipäivä (maanantaista perjantaihin) myöhään illalla ja lauantaisin ja sunnuntaisin kaksi joka päivä (yksi keskipäivällä ja yksi iltapäivällä).

Maanantaisin on vapaapäivä. Kaikkiaan, jos haluat aikatauluttaa nähtävyyspäivääsi, sinun on hyvä tietää, että se kestää kaksi ja puoli tuntia väliajalla. Ota huomioon:

 • Maanantai: suljettu
 • Tiistai: klo 19.00
 • Keskiviikko: klo 19.00
 • Torstai: 20.00
 • Perjantai: 20.00
 • Lauantai: klo 14.00 ja klo 20.00.
 • Sunnuntai: klo 13.00 ja 18.30.

Varaa liput Leijonakuningas

Missä teatterissa Leijonakuningas esitetään Broadwaylla ja mikä on osoite?

Minskoff-teatterin sisäänkäynti| ©Marcos Rivera
Minskoff-teatterin sisäänkäynti| ©Marcos Rivera

Minskoff-teatteri sijaitsee osoitteessa 200 West 45th Street (45th Streetin ja Broadwayn kulma). Minusta sinne pääsee helpoimmin metrolla. Useat linjat pysähtyvät lähistöllä, kuten N, Q, R, W ja 1, 2, 3, jotka pysähtyvät Times Square - 42nd Streetillä. Voit myös ottaa A-, C- ja E-junan 42nd Street - Port Authority Bus Terminal -asemalle.

Seuraavassa on muutamia perusvinkkejä, joiden avulla voit suunnistaa metrossa ja ottaa kaiken irti Ison Omenan nopeimmasta liikennevälineestä. Aluksi suosittelen, että lataat metron kartan puhelimeesi, jotta se on aina mukanasi. Lippu maksaa noin 2,60 euroa.

Varaa liput Leijonakuningas

Mitä odottaa Leijonakuningas Broadway-musikaalilta

Musikaalin logo| ©Jeremy Dueñas
Musikaalin logo| ©Jeremy Dueñas

Leijonakuningas on upea teatterisovitus Disneyn Oscar-palkitusta elokuvasta vuodelta 1994. Onko se sen arvoinen? Kyllä, kyllä ja kyllä. Se on ainutlaatuinen esitys, joka on täynnä perhearvoja ja joka osoittaa meidän jokaisen yhteyden juuriimme, ja mikä olisikaan parempi paikka nähdä se kuin se, mistä kaikki alkoi: New Yorkissa.

Näyttävä lavastus ja Elton Johnin säveltämä musiikki ovat voittaneet kuusi Tony-palkintoa ja Evening Standard -palkinnon. Jos olet nähnyt elokuvan, tiedät varmasti ulkoa tarinan Simbasta, leijonanpennusta, jonka kohtalona on tulla Afrikan savannin kuninkaaksi ja jonka paha setä Scar haluaa viedä siltä valtaistuimen ja pakottaa pienen kissanpennun pakenemaan kaukaiseen maahan.

Pitkän maanpakolaisuutensa aikana Simba kasvaa seuraamalla huoletonta ja hullunkurista elämäntapaa kahden uskollisen ystävänsä Timonin ja Pumban seurassa ja katsomatta taakseen. Aikuisena hän kuitenkin huomaa, ettei voi paeta kohtaloaan, ja päättää palata kotimaahansa kohdatakseen Scarin ja saadakseen takaisin paikkansa "elämän kiertokulussa".

Voiko Leijonakuningas-musikaali tehdä minuun vaikutuksen, jos olen jo nähnyt elokuvan?

Kyllä, se on ihastuttanut miljoonia ihmisiä jo lähes 25 vuoden ajan, ja monet heistä palaavat aina uudestaan. Siihen täytyy olla jokin syy. Minulle se oli kuin unelman täyttymys, ja olen varma, että koet saman tunteen ja päädyt epäilemään Simban, Mufasan ja kumppaneiden todellista olemassaoloa. Uppoudu eksoottiseen afrikkalaiseen luontoon eläimineen ja? Nauti! Grrrrrr!

Varaa lippusi Leijonakuningas

Suositellaanko Leijonakuningasta lapsille?

Showtime| ©Joe Shlabotnik
Showtime| ©Joe Shlabotnik

Miljoonan dollarin kysymys: parempi lasten kanssa vai ilman? Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, sinun on hyvä tietää, että "Leijonakuningas" on musikaali kaikille yleisöille, ja sekä lapset että aikuiset nauttivat siitä yhtä lailla. Itse asiassa "Leijonakuninkaan" katsominen perheenä on loistava suunnitelma, ja se täyttää heidät arvoilla, kuten ystävyyden tärkeydellä, verisiteillä sekä rakkaudella luontoa ja eläimiä kohtaan. Se on hymni elämälle!

Olen varma, että se on unohtumaton kokemus koko perheelle. Kun olin paikalla, ympärilläni oli useita lapsia, jotka eivät räpäyttäneet silmiään - he tulevat rakastamaan Simban tarinaa! Alle 4-vuotiaita lapsia ei kuitenkaan päästetä teatteriin, ja esitystä suositellaan yli 8-vuotiaille.

Vinkkejä lasten kanssa Broadwayn Leijonakuninkaaseen

Broadway on lapsille kuin huvipuisto. Valot, värit, ihmiset... Kaikissa lasten kanssa tehtävissä retkissä on kuitenkin omat pienet niksinsä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla vierailu musikaaliin onnistuu:

 • Ennen musikaaliin menoa: jotta lapsesi kiinnostuisi juonesta, nauti ensin elokuvasta hänen kanssaan ja keskustelkaa juonesta.
 • Kun ostat lippuja, ne kannattaa varata etukäteen ja netistä, sillä lasten voi olla vaikea jonottaa!
 • Ennen esityksen alkua: Suosittelen, että viet lapsesi vessaan ja lopuksi selität hänelle, että teatterissa on tärkeää olla hiljaa - kultainen sääntö!
 • Näytelmän aikana: Mitä jos lapseni saa raivokohtauksen? Ei hätää, vahtimestarit ovat tottuneet tällaisiin tilanteisiin ja ilmoittavat, milloin on paras aika poistua lyhyesti katsomosta.

Nurian matkavinkki

Hyvä suunnitelma musikaalin jälkeen on mennä Top of the Rockiin, kaupungin kuuluisimpaan pilvenpiirtäjään, ja kiivetä 70. kerrokseen. Sieltä on parhaat näkymät Manhattanille!

Minkä tasoinen englannin kielen taito tarvitaan, jotta voi nähdä The Lion Kingin Broadwaylla?

Leijonakuninkaan Mufasan lavastus| ©Chun-Hung Eric Cheng
Leijonakuninkaan Mufasan lavastus| ©Chun-Hung Eric Cheng

Ei mitään, koska nautit esityksestä joka tapauksessa. Se on ollut New Yorkin ykkösmusikaali vuodesta 1997, luuletko, että kaikki puhuivat englantia? Eivät selvästikään. Tässä musikaalissa sanat ovat kirjaimellisesti turhia. Lavasteet, maskeeraus ja musiikki riittävät enemmän kuin hyvin.

Itse asiassa englanninkieliset musikaalit ovat elokuvan, tanssin ja musiikin yhdistelmänsä ansiosta viihdyttävä ja erittäin tehokas keino harjoitella ja oppia kieltä. On todistettu, että musiikki aktivoi enemmän aivojen osia kuin mikään muu inhimillinen ärsyke, joten saat 2 1:stä!

Disneyn hieno tarina "Leijonakuningas" on paras musikaali tämän kielen oppimiseen, koska siinä on dialogia ja yksinkertaista sanastoa sekä täydellinen yhdistelmä brittiläistä ja amerikkalaista englantia, jonka avulla voit tunnistaa eri aksentit. Saat pikakurssin.

Tiesitkö?

Simban nimi tarkoittaa "leijonaa" swahiliksi, jota puhuu Afrikassa noin 45 miljoonaa ihmistä. Entä kaunis Nala? Nala tarkoittaa lahjaa.

Onko Leijonakuningas-musikaali vammaisten katsottavissa?

Liput vammaisille| ©Mark Norman Francis
Liput vammaisille| ©Mark Norman Francis

Kyllä, se on yksi Broadwayn esteettömimmistä musikaaleista. Siinä on erityisesti pyörätuolipaikkoja, apuvälineitä, tekstitys käsin ja äänikuvaus kuulovammaisille. Lisäksi sokeille tai näkövammaisille teatterin kävijöille tarjotaan kuulokkeiden kautta nauhoitettu selostus. Filosofiana on, että kaikilla ihmisillä pitäisi vammaisuudesta riippumatta olla mahdollisuus osallistua esittävään taiteeseen - pidän ajatuksesta!

Jos haluat tarkistaa esityksen esteettömyyden, Theatre Access NYC -foorumi on luonut uraauurtavan aloitteen, jonka verkkosivuston kautta voit tarkistaa, mihin esityksiin on tehty mukautuksia ja mihin ei. Voit myös selvittää, onko esitys autismiystävällinen, pyörätuolipaikkojen sijainnin ja esteettömän reitin tapahtumapaikan sisällä.

Varaa lippusi Leijonakuningas

Pitääkö tämän Broadway-musikaalin katsomiseen pukeutua hienosti?

Oppilasryhmä valmiina Leijonakuningas-esitykseen| ©Marist College
Oppilasryhmä valmiina Leijonakuningas-esitykseen| ©Marist College

Jos kuulut niihin, jotka eivät halua pukeutua pukuun edes häihin, voit hengittää rauhassa. Minskoff-teatteriin ei ole erityistä pukukoodia, eikä sinun tarvitse olla ylipukeutunut. Voit toki pukeutua hienosti, jos haluat, mutta kukaan ei vaadi sitä, etkä näyttäydy.

Teatterissa on kaikenlaista fiksusti pukeutuneista newyorkilaisista turisteihin, jotka ovat pukeutuneet "työvaatteisiinsa": mukaviin farkkuihin, t-paitaan ja lenkkareihin. Jos siis epäilet, mitä pakata mukaan, suosittelen, että otat mukaan jotain mukavaa mutta kivaa, jonka avulla jaksat koko päivän katsella nähtävyyksiä ja päättää päivän teatterissa ja hyvällä pikaruokaillallisella Broadwaylla.

Nurian matkavinkki

Jos lähdet kesällä, älä unohda ottaa takkia mukaan esitystä katsomaan, koska muuten palelet ilmastoinnissa. New Yorkissa ilmastointi laitetaan täydelle teholle!

Missä ruokailla Broadwayn Leijonakuninkaan katsomisen jälkeen?

Hard Rock Cafe Broadwaylla| ©Carmen Valentina
Hard Rock Cafe Broadwaylla| ©Carmen Valentina

Hard Rock Cafe

Jos olet saanut ruokahalusi nousemaan esityksen katsomisen jälkeen, suosittelen, että palautat energiasi hyvällä pikaruoka-aterialla Hard Rockissa. Tiedäthän, missä menet, siellä teet mitä haluat. Baarista on tullut yksi Times Squaren päänähtävyyksistä rock-henkisellä sisustuksellaan. Maukas paikka syödä hyvä hampurilainen ja maistella amerikkalaisen keittiön klassikoita.

.

 • Hinnat: alkaen 25 € per henkilö
 • Missä: Times Squarella, osoitteessa 1501 Broadway.
 • Aukioloajat: Avoinna joka päivä klo 11-22.

Bubba Gump

Jos kala on sinun juttusi ja olet jo kyllästynyt niin moneen hampurilaiseen, kannattaa poiketa ikonisen Forrest Gump -elokuvan innoittamassa Bubba Gump -ravintolassa, joka tarjoaa laajan valikoiman mereneläviä. Voit nauttia heidän katkarapupohjaisia ruokiaan hauskassa ilmapiirissä, joka on täynnä muistoja upeasta elokuvasta. Loppujen lopuksi "elämä on kuin suklaarasia, koskaan ei voi tietää, mitä sieltä löytyy". Broadwaylla joko. Ja säästäväisille: Happy Hour on klo 15-18.

.

 • Hinnat: keskimäärin 17-25 euroa per henkilö.
 • Missä: Times Squarella, osoitteessa 1501 Broadway.
 • Aukioloajat: maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11.30-21.00. Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-22.

Varaa lippusi Leijonakuningas

Muita vastaavia musikaaleja, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Eri liput Broadway-esityksiin| ©HelloTickets
Eri liput Broadway-esityksiin| ©HelloTickets

Jos nautittuasi kuin kääpiö musikaalista "Leijonakuningas" mietit jo, mikä olisi seuraava esitys, jonka parissa voit jatkaa haaveilua, tässä on ehdoton opas, jossa on 10 parasta Broadway-musikaalia New Yorkissa.

Luettelo parhaista Broadway-musikaaleista:

Varaa parhaat Broadway-musikaalit