New YorkinLuonnonhistoriallisen Museon Liput: Kuinka ostaa ne, vaihtoehdotjavierailun järjestaminen.

Se on suosikkini: elokuvamuseo, jossa käyn aina kun olen New Yorkissa. Tässä kerrotaan, miten lippuja voi ostaa ja mitä et voi jättää väliin.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

New YorkinLuonnonhistoriallisen Museon Liput: Kuinka ostaa ne, vaihtoehdotjavierailun järjestaminen.

Museon sisällä | ©6sqft

New Yorkin luonnonhistoriallinen museo on yksi New Yorkin parhaista museoista ja yksi Yhdysvaltojen suosituimmista museoista. Perustamisestaan vuonna 1869 lähtien se on ollut kaikkien maailman parhaiden tiedemuseoiden listojen kärjessä.

Monet tuntevat sen Ben Stillerin elokuvasta "Yö museossa", etenkin nuoremmat. Vaikka tosielämässä sen kokoelma ei herää henkiin pimeän tultua, se on silti vierailun arvoinen. Tässä ovat parhaat tavat käydä siellä!

Paras vaihtoehto

NYC: American Museum of Natural History – Liput

Pääset luonnonhistorialliseen museoon ohittamalla lipputoimiston jonot.

Tällä ennakkolipulla pääset tutustumaan luonnonhistorialliseen museoon ilman, että sinun tarvitsee odottaa lipunmyyntipisteessä. Sisällä voit tutustua galleriaan kaikessa rauhassa.

Ostamalla liput New Yorkin luonnonhistorialliseen museoon voit ohittaa lippukassan jonot ja nauttia pysyvistä näyttelyistä. Turvatarkastukset ovat kuitenkin väistämättömiä ja saattavat viivästyttää pääsyäsi kokoelmiin, joista kerron jäljempänä.

Kun olet ostanut lippusi, museo pyytää sinua myös tekemään varauksen ja aikataulun museon verkkosivuilla, jotta voit päästä museoon COVID-19:tä vastaan hygieniatoimenpiteiden toteuttamiseksi vierailusi aikana. Kun saat vahvistussähköpostin, löydät kaikki ohjeet museoon pääsyä varten.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tällä etuajassa tapahtuvan sisäänpääsyn lipulla pääset taatusti luonnonhistorialliseen museoon ilman, että sinun tarvitsee jonottaa lipunmyyntipisteessä. Lisäksi voit olla sisällä niin kauan kuin haluat ja tutustua galleriaan omaan tahtiisi.

Suositellaan, jos... harkitset vierailua Luonnonhistorialliseen museoon ja haluat hankkia early bird -lipun parhaaseen hintaan.


Museon lippujen hinnat lipunmyyntipisteessä

Sisäänpääsy museoon| ©Wikimedia
Sisäänpääsy museoon| ©Wikimedia

Luonnonhistoriallinen museo on yksi keskeisistä nähtävyyksistä. Se vetoaa sekä lapsiin että aikuisiin, ja siksi se on yksi kaupungin suosituimmista museoista, joihin voi muodostua pitkiä jonoja. On parasta välttää museon lipunmyyntipisteitä ja varata lippusi Luonnontieteelliseen museoon etukäteen, jotta säästät aikaa ja voit mennä suoraan museoon, sillä siellä on paljon nähtävää.

Jos kuitenkin haluat improvisoida ja suunnitella matkasi lennossa, voit ostaa liput lipunmyyntipisteestä näihin hintoihin:

  • Aikuinen 28 dollaria
  • Lapsi (3-12) 16 dollaria
  • Seniorit (60 vuotta täyttäneet) 22 dollaria
  • Opiskelija (henkilöllisyystodistuksella) 22 $

Osta lippuja Luonnonhistorialliseen museoon

Turistikortit, jotka sisältävät Luonnonhistoriallisen museon käynnin

Sisällä| ©Time Out
Sisällä| ©Time Out

Jos haluat saada kaiken irti New Yorkin-matkastasi, voit ostaa New York City Sightseeing Card -kortin, joka tarjoaa eräänlaisen kiinteän hinnan kaupungin suosituimpien nähtävyyksien vierailemiseen. Näillä lipuilla säästät aikaa (lipputoimistojen jonoissa) ja rahaa, sillä kunkin lipun hinta on edullisempi.

New York City Sightseeing Passit, jotka sisältävät pääsyn luonnonhistorialliseen museoon, ovat seuraavat:

Mikä passi kannattaa ostaa?

Ennen kuin aloitat passin valinnan, sinun on hyvä tietää, että on olemassa kahdenlaisia passeja: sellaisia, joissa maksat päiväkohtaisesti (ja näin ollen pääset ilmaiseksi niin moneen nähtävyyteen kuin pystyt kyseisinä päivinä) tai sellaisia, joissa maksat haluamasi määrän nähtävyyksiä (tehokkain vaihtoehto, jos tiedät jo valmiiksi, mitä haluat nähdä matkallasi). Artikkelini parhaista New Yorkin nähtävyyskorteista auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan.

Suunnittele vierailu Natural History Museumiin

Vierailu näyttelyesineissä| ©Wikimedia
Vierailu näyttelyesineissä| ©Wikimedia

Sijainti ja ajo-ohjeet

  • Sijainti: 200 Central Park West. New York, NY 10024-5102
  • Ajo-ohjeet: New Yorkin luonnonhistorialliseen museoon pääsee bussilla (M7, M10, M11, M79, M86 ja M104) tai metrolla (81st St. Museum of Natural History Station, B- ja C-linjat).

Aukioloajat

  • Aukioloajat: Museo on avoinna **päivittäin klo 10-17.**30.
  • Sulkemispäivät: kiitospäivä ja joulu.

Opastettu kierros

Hyviä uutisia, opastettu kierros Luonnontieteellisessä museossa on ilmainen. Ilmoittaudu vain Theodore Roosevelt Memorial Hallin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa infopisteessä. Opastettu kierros kestää noin 75 minuuttia, ja sitä järjestetään useilla kielillä.

Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti ryhmää kohti, joten jos haluat varmistaa, että saat opastetun kierroksen, suosittelen ilmoittautumaan heti saapuessasi.

Isabelin matkustajavinkki

Luonnonhistoriallinen museo on valtava ja siellä on paljon nähtävää, joten suunnittele vierailusi hyvin. Varaa vähintään 3 tuntia aikaa tutustua rauhassa.

Mitä nähtävää luonnonhistoriallisessa museossa on

Yksi päähuoneista| ©Wikimedia
Yksi päähuoneista| ©Wikimedia

Luonnonhistoriallinen museo sijaitsee maisemoidulla puutarha-alueella Central Parkiin päin, ja se koostuu 28 toisiinsa liittyvästä rakennuksesta, joissa on kymmeniä pysyviä näyttelytiloja, tutkimuslaboratorioita ja sen suosittu kirjasto. Sen tiloissa on maailman laajimpana pidetty yli 35 miljoonan esineen kokoelma, jota ei tilanpuutteen vuoksi voida esitellä samanaikaisesti.

Kymmenen pysyvää näyttelyä, jotka jakautuvat yli neljäänkymmeneen huoneeseen, täydentyvät vaihtuvilla näyttelyillä ja planetaariolla:

Suuri galleria

Täällä on esillä fossiileja ja intiaanien 1800-luvun lopulla rakentama Suuri kanootti.

Biodiversiteetti- ja ympäristösalit

Tarjoaa katsauksen elämään maapallolla ja sen kauneuteen. Yhdessä valtamerten elämää käsittelevässä salissa on esillä 28 metriä pitkä sinivalaan pienoismalli.

Linnut sekä matelijat ja sammakkoeläimet -salit

Sen salit esittelevät maapallon suurta lintulajistoa, ja niissä keskitytään erityisesti Pohjois-Amerikan ja New Yorkin lintuihin. Toisaalta tämä näyttely käsittelee myös matelijoita ja sammakkoeläimiä.

Maa- ja planeettatieteiden salit

Tässä näyttelyssä on kolme huonetta, jotka on omistettu meteoriiteille, mineraaleille ja jalokiville. Täällä on esillä näyttäviä kiviä, kuten Patricia Emerald, Midnight Star Ruby ja planeetan suurin safiiri: Star of India, joka ryöstettiin museossa 1960-luvulla.

Fossiilihallit

Fossiilinäyttelyssä on suurin kokoelma dinosaurus- ja nisäkäsjäännöksiä. Se on jaettu kuuteen saliin, joissa keskitytään selkärankaisten, dinosaurusten, suurten nisäkkäiden ja varhaisnisäkkäiden, kuten Triceratopsin, Tyrannosaurus Rexin, Stegosauruksen ja Brontosauruksen, alkuperään.

Ihmisen alkuperä ja kulttuurisalit

Tässä näyttelyssä tutustutaan ihmisen evoluution historiaan sekä Afrikan, Aasian, Pohjois- ja Etelä-Amerikan ja Tyynenmeren alueen kansojen erilaisiin kulttuureihin.

Nisäkkäiden salit

Nisäkkäille omistettu näyttely kattaa pienten nisäkkäiden, Aasian nisäkkäiden, Afrikan nisäkkäiden, Pohjois-Amerikan nisäkkäiden, New Yorkin nisäkkäiden ja kädellisten ominaisuudet.

Rose Center for Earth and Space

Rose Center on yksi museon ainutlaatuisimmista näyttelyistä. Sen näyttely on omistettu maailmankaikkeuden, galaksien, planeettojen ja tähtien tutkimiselle. Tällä alueella voit vierailla Haydenin planetaariossa.

Theodore Rooseveltin muistomerkki

Tässä salissa on New Yorkin osavaltion kuvernöörin ja Yhdysvaltain presidentin Theodore Rooseveltin virallinen muistomerkki. Lisäksi esillä on jättimäinen Barosauruksen luuranko.

Discovery Room

Tässä tilassa 5-12-vuotiaat lapset voivat aikuisten seurassa oppia tieteestä, tutkimuksesta ja luonnosta kokeilemalla vuorovaikutteisesti arvoituksia, esineitä ja tieteellisiä haasteita.

Osta liput Natural History Museumiin

New Yorkin luonnonhistoriallinen museo ajan myötä

Yksi pääsaleista| ©Unsplash
Yksi pääsaleista| ©Unsplash

Luonnontieteilijä Albert S. Bickmore sai Theodore Roosevelt vanhemman (Yhdysvaltain kuuluisan presidentin isä ja yksi laitoksen perustajista) kaltaisten persoonallisuuksien tuen ja toteutti vuonna 1869 unelmansa New Yorkin luonnonhistoriallisen museon perustamisesta maailmankaikkeuden, maapallon ja ihmisen tutkimista sekä tieteen levittämistä varten.

Siitä lähtien museon väki matkusti jokaiseen maanosaan ja osallistui tutkimusretkiin, joilla löydettiin pohjoisnapa, ylitettiin Mongolia ja Gobin autiomaa, tunkeuduttiin Kongon tiheisiin metsiin ja kartoitettiin Siperian tutkimattomia alueita. Sittemmin museo on jatkanut ponnistelujaan, sponsoroinut vuosittain noin 120 tutkimusmatkaa ja työllistänyt yli 225 tutkijaa.

Osta liput Luonnonhistorialliseen museoon

Muita mielenkiintoisia museoita New Yorkissa

New Yorkin kaupungin museo| ©Filip Wolak
New Yorkin kaupungin museo| ©Filip Wolak

Nyt sinun pitäisi jo tietää, että New Yorkin matkailutarjonta erottuu monien muiden maailman pääkaupunkien joukosta. Eikä se ole "museaalisesti" mitenkään huono. Jos haluat vierailla suosituimmissa museoissa, älä epäröi aloittaa kierrosta MoMasta, joka on yksi maailman tunnetuimmista museoista:

Osta lippuja Natural History Museum