Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset

Syyskuun 11. päivä merkitsi käännekohtaa Yhdysvaltojen historiassa, ja sen muistomerkki ja museo ovat paras kunnianosoitus uhreille ja sankareille.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset

Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla | ©Hellotickets

Ground Zero ja 9/11 Memorial -muistomerkki ovat kunnioitusta herättäviä, mutta ne antavat sinulle New Yorkin lähihistoriaa koskevan kontekstin, joka muuttaa käsityksesi maailmaa järkyttäneestä tapahtumasta. 9/11-museossa tarkastellaan myös syvällisemmin 9/11:n sosiaalisia ja poliittisia seurauksia.

Syyskuun 11. päivän iskujen muistoksi voit tänään vierailla museossa, muistomerkillä, Ground Zerolla ja World Trade Centerissä. Näin vierailet 9/11-muistomerkillä ja 9/11-museossa.

Jonoton sisäänpääsy

New York 9/11 Memorial and National Museum Liput

Ohita 9/11-museon jonot

Mukavin ja edullisin tapa päästä 9/11-museoon on ostaa liput etukäteen verkossa.

Yksi asia, joka sinun on hyvä tietää ennen kuin menet Ground Zerolle, on se, että 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo ovat eri asioita. 9/11-muistomerkki on muistomerkki, joka sijaitsee entisten kaksoistornien perustalla, ja 9/11-museo on Ground Zeron alapuolella sijaitseva maanalainen rakennus, jossa on näyttely 9/11-iskuista ja niiden jälkiseurauksista.

9/11-museossa käyntiä varten sinun tarvitsee ostaa vain tämä lippu. Kun varaat lippusi, sinun on valittava aikaväli, jolloin haluat vierailla museossa, joka on yleensä noin kaksi ja puoli tuntia aukioloajasta.

Museon APP:n avulla pääset interaktiivisiin näyttelyosiin, joita et muuten näe, ja voit kuunnella täydellisen espanjankielisen ääniopastuksen, jotta et menetä mitään. Kun olet varannut lippusi, saat sen sähköpostiisi, ja sinun tarvitsee vain esittää se matkapuhelimellasi sisäänkäynnillä ja mennä turvatarkastuksen läpi päästääksesi museoon.


Mitä näet 9/11-muistomerkillä

Pyhän Paavalin kappeli, joka selvisi iskuista hengissä.| ©Hellotickets
Pyhän Paavalin kappeli, joka selvisi iskuista hengissä.| ©Hellotickets

World Trade Center on nykyään tammipuiden puisto, jonka keskellä on 9/11 Memorial -muistomerkin muodostavat kaksoissuihkulähteet, joista vesi putoaa alas vesiputouksena. Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhrien muist oksi suihkulähteiden ulkoreunoihin on kaiverrettu niiden nimet, jotka menettivät henkensä tuona päivänä.

Suihkulähteet ja uhrien nimet valaistaan yöllä, mikä antaa paikalle erityisen tunnelman. Jos varaat liput 9/11 Museum and Memorial -museoon ja -muistomerkkiin, voit tutustua perusteellisesti tuon päivän tapahtumien yksityiskohtiin.

Jos haluat tehdä kierroksen mieluummin asiantuntijaoppaan kanssa, joka auttaa sinua hahmottamaan kaiken näkemäsi asiayhteyden, suosittelen tätä 9/11 Memorial and Ground Zero Tour -kierrosta, joka sisältää myös valinnaisen sisäänpääsyn kansalliseen 9/11-museoon.

Missä 9/11-muistomerkki ja -museo sijaitsevat ja miten sinne pääsee?

Manhattanin alajuoksun kartta, jossa näkyy 9/11-muistomerkki ja -museo.
Manhattanin alajuoksun kartta, jossa näkyy 9/11-muistomerkki ja -museo.

Pääset Ground Zerolle, joka sijaitsee osoitteessa 180 Greenwich Street, kun matkustat metrolla World Trade Centerin juna-asemalle tai Chambers Streetin asemalle.

.

Miten pääset 9/11-museoon New York Passilla ja muilla kulkuluvilla?

Pääsy One World Trade Centeriin Explorer Passilla| ©Hellotickets
Pääsy One World Trade Centeriin Explorer Passilla| ©Hellotickets

Muista, että pääsy 9/11-museoon sisältyy kaikkiin kaupungin tärkeimpiin turistipasseihin: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Jos ostat jonkin näistä passeista, pääset museoon, mutta et saa syvyyttä, jota paikallisen oppaan kommentit lisäävät vierailuusi.

Voit myös ostaa tämän yhdistelmäkierroksen kansallismuseoon ja 9/11-muistomerkkiin sekä sisäänpääsyn One World Observatoryyn, jolloin pääset alueen parhaalle observatoriolle, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät rahoitusalueelle ja Manhattanin alaosaan.

Varaa New York City Pass

Millainen on vierailu 9/11-museossa?

9/11-muistomerkki
9/11-muistomerkki

Pääset 9/11-museoon muistomerkissä sijaitsevan paviljongin kautta. Laskeudut maanalaiseen tilaan, jossa näet ensimmäisenä Vergiliuksen sitaatin "Mikään päivä ei pyyhi sinua pois ajan muistista" Memorial Hall -nimisessä huoneessa.

Kun liikut World Trade Centerin alla sijaitsevan tilan läpi, siirryt Foundation Halliin, joka on museon päähuone ja jonka näkyvin piirre on "viimeinen pylväs". Se oli viimeinen osa rakennusta, joka poistettiin, kun kaksoistornien raunioita siirrettiin, ja se on peitetty Ground Zeron korjaustöihin osallistuneiden henkilöiden kirjoituksilla ja allekirjoituksilla.

Millaisia museon näyttelyt ovat

Radio- ja televisioantennin osa
Radio- ja televisioantennin osa

Museon kaksi päänäyttelyä ovat In Memoriam, jossa kunnioitetaan vuoden 2001 terrori-iskujen ja vuoden 1993 World Trade Centerin pommi-iskun uhreja, sekä syyskuun 11. päivä 2001, joka on minuutti minuutilta esitetty kronologia siitä, mitä tuona päivänä tapahtui, ja pohdinta siitä, miten kaksoistornien iskut muokkasivat maailmaa, jossa elämme tänään.

Koko museossa on 60 000 kaksoistornien raunioista pelastettua esinettä, jotka kertovat syyskuun 11. päivän tapahtumista eri näkökulmista, kuten omakohtaisista kertomuksista, asiakirjoista ja tavaroista.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

9/11-muistomerkin ja 9/11-museon aukioloajat

Sekä 9/11-muistomerkki että 9/11-museo ovat avoinna viikon jokaisena päivänä (paitsi syyskuun 11. päivänä, jolloin ne on suljettu yleisöltä muistotilaisuuden vuoksi). 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo ovat avoinna perjantaina ja lauantaina kello 9.00-21.00 (viimeinen sisäänpääsy kello 19.00) ja torstaista sunnuntaihin kello 9.00-20.00 (viimeinen sisäänpääsy kello 18.00).

Milloin mennä

Suosittelen käymään museossa aukioloaikana, jotta voit kokea näyttelyn juhlallisuuden ja intiimiyden. Jos museota kohtaan on jotain kritiikkiä, se on se, että sen minimalismi ja tunnelma, jota se pyrkii luomaan, eivät ole täysin yhteensopivia turistijoukkojen kanssa.

Käytännön tietoja vierailua varten

9/11-muistomerkki
9/11-muistomerkki
 • Yritä saapua mahdollisimman aikaisin Ground Zerolle, jotta vältät väkijoukkoja ja saat henkilökohtaisemman ja rauhallisemman kokemuksen. Paikka ansaitsee sen. Vaihtoehtoisesti voit vierailla muistomerkillä yöllä, jolloin tunnelma on rauhallisempi.
 • Muistomerkillä vierailu on aina ilmaista, mutta myös museoon pääsee ilmaiseksi torstaisin kello 17:00 alkaen.
 • Voit ottaa valokuvia sekä muistomerkillä että museossa.

Alexin matkavinkki

Voit syventää vierailuasi 9/11-museossa entisestään lisätyn todellisuuden sovelluksen "Explore 9/11" avulla.

.

Vähän historiaa: 11. syyskuuta 2011

Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets
Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets

Voin tuskin unohtaa sitä syyskuun tiistaita, kun olimme juuri palanneet kotiin koulusta veljeni kanssa, ja laitoimme television päälle tavalliseen tapaan pelataksemme videopelikonsolilla, mutta emme koskaan ehtineet vaihtaa kanavaa: olimme uppoutuneet katsomaan uutisissa yhä uudelleen ja uudelleen toistuvia kuvia mustaan savupilveen romahtaneista kaksoistorneista.

Emme olleet juuri palanneet Madridiin asuttuamme New Yorkissa lähes seitsemän vuotta, joten nuo kuvat tulivat paikasta, jota pidimme yhä kotinamme.

Jos luet tätä, sinulla on todennäköisesti myös tarina kerrottavana syyskuun 11. päivästä. Jos et ollut New Yorkissa, jäit todennäköisesti kiinni kotona ja katselit uutisia täysin järkyttyneenä kuten minäkin. Jos asuit New Yorkissa, tarinasi on hyvin erilainen, ja juuri tätä tarinaa kerrotaan New Yorkin 9/11 Memorial and Museumissa.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

Missä syödä 9/11-muistomerkin ja -museon alueella?

Koska 9/11 Memorial and Museum -alue sijaitsee keskellä Financial District -aluetta, siellä ei ole kovinkaan paljon ravintoloita, mutta pari paikkaa on kuitenkin käymisen arvoisia:

 • Delmonico's - Suhteellisen kallis pihviravintola, joka kuitenkin saa melko hyvät pisteet TripAdvisorissa.
 • Leo's Bagels - New Yorkin bagel-paikka, jota suosittelen kaikille New Yorkiin matkustaville tuttavilleni.
 • Jos etsit jotain nopeaa, The Oculuksessa on paljon ravintoloita ja pikaruokaketjuja (kuten missä tahansa ostoskeskuksessa Yhdysvalloissa): .....

The Oculus

Oculuksen sisällä| ©Hellotickets
Oculuksen sisällä| ©Hellotickets

The Oculuksesta puheen ollen, suosittelen, että käytte siellä, kun vierailette World Observatoryssa. Kyseessä on hyvin erikoisen muotoilun omaava rakennus, jossa sijaitsee World Trade Centerin juna-asema ja ostoskeskus, josta löydät kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Jos rakastat valokuvausta tai etsit parhaita kuvia Instagramiin, se on täydellinen paikka lisätä New Yorkin pakollisten nähtävyyksien listallesi. Oculus on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10:00-20:00 ja sunnuntaisin kello 11:00-19:00.

.

Muita mielenkiintoisia kierroksia New Yorkissa

Jos haluat oppia lisää New Yorkin historiasta, kulttuurista ja mielenkiintoisimmista paikoista, suosittelen kolmea sen merkittävintä kierrosta: Harlem, Contrasts ja Upper and Lower Manhattan.

Tässä ovat jokaisesta niistä kirjoittamani käytännön oppaat, jos haluat tutustua niihin ennen vierailun järjestämistä: New Yorkin kontrastit -kierros, Ylemmän ja alemman Manhattanin kierros y Kuinka mennä Gospel Jumalanpalvelukseen Harlemissa, New Yorkissa.

UKK

 • Mikä on paras aika vierailla 9/11-muistomerkillä?

  Koska useimmat oppaat ovat niin yksityiskohtaisia, suosittelemme, että valitset ajankohdan, jolloin sinulla on myös mahdollisuus tutustua muuhun alueeseen, myös museoon, ennen sen sulkemista. Keskimääräinen kierros Memorialissa kestää yleensä 2 tuntia.

 • Tarvitsenko lipun 9/11-muistomerkille?

  9/11-muistomerkki on avoin yleisölle, joten et tarvitse lippua. Useimmissa kiertoajeluissa "9/11 Memorial -liput" tarkoittavat varausta opastetulle kierrokselle tai lippuja 9/11-museoon.

 • Mitä eroa on 9/11-muistomerkillä ja 9/11-museolla?

  Yleisölle avoin 9/11-muistomerkki on muistomerkki, joka koostuu kahdesta kaksoistornien perustuksiin sijoitetusta altaasta, ja 9/11-museossa on näyttely 9/11-tapahtumista, johon tarvitset lipun.

 • Mitä muita paikkoja liittyy 9/11-muistomerkkiin?

  Jokainen kierros on ainutlaatuinen, joten päivästä riippuen voit vierailla St. Paulin katedraalissa, palomiesten muistomerkillä, Brooks Brothersilla, Survivor-puulla, Oculuksella tai Millennium-hotellilla, joilla kaikilla on oma historiansa 9/11-tapahtumien yhteydessä.