Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset

Syyskuun 11. päivä merkitsi käännekohtaa Yhdysvaltojen historiassa, ja sen muistomerkki ja museo ovat paras kunnianosoitus uhreille ja sankareille.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset

Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla | ©Hellotickets

Ground Zero ja 9/11 Memorial -muistomerkki ovat kunnioitusta herättäviä, mutta ne antavat sinulle New Yorkin lähihistoriaa koskevan kontekstin, joka muuttaa käsityksesi maailmaa järkyttäneestä tapahtumasta. 9/11-museossa tutkitaan myös syvällisemmin tapahtuman sosiaalisia ja poliittisia seurauksia.

Syyskuun 11. päivän iskujen muistoksi voit tänään vierailla museossa, muistomerkillä, Ground Zerolla ja World Trade Centerissä. Näin vierailet 9/11-muistomerkillä ja 9/11-museossa.

Jonoton sisäänpääsy

New York 9/11 Memorial and National Museum Liput

Ohita 9/11-museon jonot

Mukavin ja edullisin tapa päästä 9/11-museoon on ostaa liput etukäteen verkossa.

Yksi asia, joka sinun on hyvä tietää ennen kuin menet Ground Zerolle, on se, että 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo ovat eri asioita. 9/11-muistomerkki on muistomerkki, joka sijaitsee entisten kaksoistornien perustalla, ja 9/11-museo on Ground Zeron alapuolella sijaitseva maanalainen rakennus, jossa on näyttely 9/11-iskuista ja niiden jälkiseurauksista.

9/11-museossa käyntiä varten sinun tarvitsee ostaa vain tämä lippu. Kun varaat lippusi, sinun on valittava aikaväli, jolloin haluat vierailla museossa, joka on yleensä noin kaksi ja puoli tuntia aukioloajasta.

Museon APP:llä pääset interaktiivisiin näyttelyosiin, joita et muuten näe, ja voit kuunnella täydellisen espanjankielisen ääniopastuksen, jotta et menetä mitään.

Suositellaan, jos... haluat oppia syvällisesti Yhdysvaltojen ja maailman historiaa leimanneista 9/11-tapahtumista, tällä yhdistelmälipulla sinun ei tarvitse huolehtia mistään ja voit vain keskittyä kokemukseen.


Mitä 9/11 Memorial & Museum -lippu sisältää?

St. Pauls Chapel, joka selvisi iskuista hengissä.| ©Hellotickets
St. Pauls Chapel, joka selvisi iskuista hengissä.| ©Hellotickets

Tällä lipulla voit vierailla sekä nykyisen Memorialin ulkoalueella että 9/11-museossa.

Entinen World Trade Center on nykyään tammipuiden puisto, jonka keskellä ovat kaksoissuihkulähteet, jotka muodostavat 9/11 Memorialin. Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhrien muist oksi suihkulähteiden ulkoreunoihin on kaiverrettu niiden nimet, jotka menettivät henkensä tuona päivänä.

Suihkulähteet ja uhrien nimet valaistaan yöllä, mikä antaa paikalle erityisen tunnelman. Jos varaat liput 9/11-museoon ja -muistomerkkiin, voit tutustua perusteellisesti tuon päivän tapahtumien yksityiskohtiin.

Sen jälkeen voit päättää kierroksen käymällä kansallisessa 9/11-museossa omassa rauhassa ja viettämällä niin paljon aikaa kuin haluat. Jos sen sijaan haluat tehdä sen mieluummin asiantuntevan oppaan kanssa, joka auttaa sinua ymmärtämään kaiken näkemäsi asiayhteyden, suosittelen tätä 9/11 Memorial and Ground Zero Tour

.

Osta liput 9/11-muistomerkille ja kansalliseen 9/11-museoon

Missä 9/11-muistomerkki ja -museo sijaitsevat ja miten sinne pääsee?

Manhattanin alajuoksun kartta, jossa näkyy 9/11-muistomerkki ja -museo.
Manhattanin alajuoksun kartta, jossa näkyy 9/11-muistomerkki ja -museo.

Jos haluat päästä Ground Zerolle, joka sijaitsee osoitteessa 180 Greenwich Street, suosittelen matkustamaan metrolla World Trade Centerin juna-asemalle tai Chambers Streetin asemalle.

Osta liput National 9/11 Memorial and Museumiin ja museoon

Miten pääset 9/11-museoon New York Passilla ja muilla kulkuluvilla?

Pääsy One World Trade Centeriin Explorer Passilla| ©Hellotickets
Pääsy One World Trade Centeriin Explorer Passilla| ©Hellotickets

Muista, että pääsy 9/11-museoon sisältyy kaikkiin kaupungin tärkeimpiin turistipasseihin: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Jos ostat jonkin näistä passeista, pääset museoon, mutta et saa syvyyttä, jota paikallisen oppaan kommentit lisäävät vierailuusi.

Voit myös ostaa tämän yhdistelmäkierroksen kansallismuseoon ja 9/11-muistomerkkiin sekä sisäänpääsyn One World Observatoryyn, jolloin pääset alueen parhaalle observatoriolle, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät rahoitusalueelle ja Manhattanin alaosaan.

Varaa New York City Pass

Millainen on vierailu 9/11-museossa?

9/11-muistomerkki
9/11-muistomerkki

Pääset 9/11-museoon muistomerkissä sijaitsevan paviljongin kautta. Laskeudut maanalaiseen tilaan, jossa näet ensimmäisenä Vergiliuksen sitaatin "Mikään päivä ei pyyhi sinua pois ajan muistista" Memorial Hall -nimisessä huoneessa.

Kun liikut World Trade Centerin alla sijaitsevan tilan läpi, siirryt Foundation Halliin, joka on museon päähuone ja jonka näkyvin piirre on "viimeinen pylväs". Se oli viimeinen osa rakennusta, joka poistettiin kaksoistornien raunioiden poistamisen yhteydessä, ja se on peitetty Ground Zeron korjaustöihin osallistuneiden henkilöiden kirjoituksilla ja allekirjoituksilla.

.

Osta liput National 9/11 Memorial and Museum -museoon

Millaisia museon näyttelyt ovat

Televisio- ja radioantennin osa
Televisio- ja radioantennin osa

Museon kaksi päänäyttelyä ovat In Memoriam, jossa kunnioitetaan vuoden 2001 terrori-iskujen ja vuoden 1993 World Trade Centerin pommi-iskun uhreja, ja Syyskuun 11. päivä 2001, joka on minuutti minuutilta esitetty kronologia siitä, mitä tuona päivänä tapahtui, ja pohdinta siitä, miten World Trade Centeriin tehdyt iskut ovat muokanneet maailmaa, jossa elämme nykyään.

Koko museossa on 60 000 kaksoistornien raunioista pelastettua esinettä, jotka kertovat syyskuun 11. päivän tarinaa eri näkökulmista, kuten omakohtaisista kertomuksista, asiakirjoista ja tavaroista.

Osta liput National 9/11 Memorial and Museum -museoon

9/11-muistomerkin ja museon aukioloajat

9/11-museo yöllä| ©onas mer
9/11-museo yöllä| ©onas mer

Sekä 9/11-muistomerkki että 9/11-museo ovat avoinna viikon jokaisena päivänä (paitsi syyskuun 11. päivänä, jolloin ne on suljettu yleisöltä muistotilaisuuden vuoksi). 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo ovat avoinna perjantaina ja lauantaina kello 9.00-21.00 (viimeinen sisäänpääsy kello 19.00) ja torstaista sunnuntaihin kello 9.00-20.00 (viimeinen sisäänpääsy kello 18.00).

Milloin mennä

Suosittelen käymään museossa aukioloaikana, jotta voit kokea näyttelyn juhlallisuuden ja intiimiyden. Jos museota kohtaan on jotain kritiikkiä, se on se, että sen minimalismi ja tunnelma, jota se pyrkii luomaan, eivät ole täysin yhteensopivia turistijoukkojen kanssa.

Käytännön tietoja vierailua varten

9/11-muistomerkki
9/11-muistomerkki
  • Yritä saapua mahdollisimman aikaisin Ground Zerolle, jotta vältät väkijoukkoja ja saat henkilökohtaisemman ja rauhallisemman kokemuksen. Paikka ansaitsee sen. Vaihtoehtoisesti voit vierailla muistomerkillä yöllä, jolloin tunnelma on rauhallisempi.
  • Muistomerkillä vierailu on aina ilmaista, mutta myös museoon pääsee ilmaiseksi torstaisin kello 17:00 alkaen.
  • Voit ottaa valokuvia sekä muistomerkillä että museossa.

Alexin matkavinkki

Voit syventää vierailuasi 9/11-museossa entisestään lisätyn todellisuuden sovelluksen "Explore 9/11" avulla.

.

Vähän historiaa: 11. syyskuuta 2011

Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets
Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets

Voin tuskin unohtaa sitä syyskuun tiistaita, kun olimme juuri palanneet kotiin koulusta veljeni kanssa, ja laitoimme television päälle tavalliseen tapaan pelataksemme videopelikonsolilla, mutta emme koskaan ehtineet vaihtaa kanavaa: olimme uppoutuneet katsomaan uutisissa yhä uudelleen ja uudelleen toistuvia kuvia mustaan savupilveen romahtaneista kaksoistorneista.

Emme olleet juuri palanneet Madridiin asuttuamme New Yorkissa lähes seitsemän vuotta, joten nuo kuvat tulivat paikasta, jota pidimme yhä kotinamme.

Jos luet tätä, sinulla on todennäköisesti myös tarina kerrottavana syyskuun 11. päivästä. Jos et ollut New Yorkissa, jäit todennäköisesti kiinni kotona ja katselit uutisia täysin järkyttyneenä kuten minäkin. Jos asuit New Yorkissa, tarinasi on hyvin erilainen, ja juuri tätä tarinaa kerrotaan New Yorkin 9/11 Memorial and Museumissa.

Osta liput National 9/11 Memorial and Museum -museoon ja muistomerkkiin

Missä syödä 9/11-muistomerkin ja -museon alueella?

Delmonico's| ©Mark Susina
Delmonico's| ©Mark Susina

Koska 9/11-muistomerkin ja -museon alue sijaitsee keskellä Financial District -aluetta, siellä ei ole kovinkaan paljon ravintoloita, mutta pari paikkaa kannattaa käydä katsomassa:

  • Delmonico's - Suhteellisen kallis pihviravintola, joka kuitenkin saa melko hyvät pisteet TripAdvisorissa.
  • Leo's Bagels - Paikka, josta löydät tyypillisen New Yorkin bagelin, jota suosittelen kaikille New Yorkiin matkustaville tuttavilleni.
  • Jos etsit jotain nopeaa, The Oculuksessa on paljon ravintoloita ja pikaruokaketjuja (kuten missä tahansa ostoskeskuksessa Yhdysvalloissa): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack.....

The Oculus

Oculuksen sisällä| ©Hellotickets
Oculuksen sisällä| ©Hellotickets

The Oculuksesta puheen ollen, suosittelen, että käytte siellä, kun vierailette World Observatoryssa. Se on hyvin erikoisen muotoilun omaava rakennus, jossa sijaitsee World Trade Centerin juna-asema ja ostoskeskus, josta löydät kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Jos rakastat valokuvausta tai etsit parhaita kuvia Instagramiin, se on täydellinen paikka lisätä New Yorkin pakollisten nähtävyyksien listallesi. Oculus on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10:00-20:00 ja sunnuntaisin kello 11:00-19:00.

.

Muita mielenkiintoisia kierroksia New Yorkissa

Tutustuminen Manhattaniin| ©incognito7nyc
Tutustuminen Manhattaniin| ©incognito7nyc

Jos haluat oppia lisää New Yorkin historiasta, kulttuurista ja mielenkiintoisimmista paikoista, suosittelen kolmea sen merkittävintä kierrosta: Harlem, Contrasts ja Upper and Lower Manhattan.

Tässä ovat jokaisesta niistä kirjoittamani käytännön oppaat, jos haluat tutustua niihin ennen vierailun järjestämistä: New Yorkin kontrastit -kierros, Ylemmän ja alemman Manhattanin kierros y Kuinka mennä Gospel Jumalanpalvelukseen Harlemissa, New Yorkissa.