Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset

Syyskuun 11. päivä merkitsi käännekohtaa Yhdysvaltojen historiassa, ja sen muistomerkki ja museo ovat paras kunnianosoitus uhreille ja sankareille.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset

Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla | ©Hellotickets

Ground Zero ja 9/11 Memorial -muistomerkki ovat kunnioitusta herättäviä, mutta ne antavat sinulle New Yorkin lähihistoriaa koskevan kontekstin, joka muuttaa käsityksesi maailmaa järkyttäneestä tapahtumasta. 9/11-museossa tutkitaan myös syvällisemmin 9/11:n sosiaalisia ja poliittisia seurauksia.

Syyskuun 11. päivän iskujen muistoksi voit tänään vierailla museossa, muistomerkillä, Ground Zerolla ja World Trade Centerissä. Näin voit vierailla 9/11-muistomerkillä ja 9/11-museossa.

Jonoton sisäänpääsy

New York 9/11 Memorial and National Museum Liput

Ohita 9/11-museon jonot

Mukavin ja edullisin tapa päästä 9/11-museoon on ostaa liput etukäteen verkossa.

Yksi asia, joka sinun on hyvä tietää ennen kuin menet Ground Zerolle, on se, että 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo ovat eri asioita. 9/11-muistomerkki on muistomerkki, joka sijaitsee entisten kaksoistornien perustusten päällä, ja 9/11-museo on Ground Zeron alla sijaitseva maanalainen rakennus, jossa on näyttely 9/11-iskuista ja niiden jälkiseurauksista.

Voit vierailla 9/11-museossa vain ostamalla tämän lipun. Kun varaat lippuja, sinun on valittava aika, jolloin haluat vierailla museossa, joka on yleensä noin kaksi ja puoli tuntia aukioloajasta.

Museon APP:n avulla pääset tutustumaan interaktiivisiin näyttelyosiin, joita et voi nähdä millään muulla tavalla, ja voit kuunnella täydellisen espanjankielisen ääniopastuksen, jotta et menetä mitään. Kun olet varannut lippusi, saat sen sähköpostitse, ja sinun tarvitsee vain näyttää se matkapuhelimellasi sisäänkäynnillä ja mennä turvatarkastuksen läpi päästääksesi museoon.


Mitä 9/11-muistomerkillä on nähtävää

St. Paulsin kappeli, joka selvisi pommituksista.| ©Hellotickets
St. Paulsin kappeli, joka selvisi pommituksista.| ©Hellotickets

World Trade Center on nykyään tammipuiden puisto, jonka keskellä on 9/11 Memorial -muistomerkin kaksoissuihkulähteet, joista vesi putoaa alas vesiputouksena. Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhrien muistoksi suihkulähteiden ulkoreunoihin on kaiverrettu niiden nimet, jotka menettivät henkensä tuona päivänä.

Suihkulähteet ja uhrien nimet valaistaan yöllä, mikä antaa paikalle erityisen tunnelman. Jos varaat liput 9/11-museoon ja -muistomerkkiin, voit tutustua perusteellisesti tuon päivän tapahtumiin.

Jos haluat suorittaa kierroksen mieluummin asiantuntijaoppaan kanssa, joka auttaa sinua hahmottamaan kaiken näkemäsi, suosittelen tätä 9/11 Memorial and Ground Zero Tour -kierrosta, joka sisältää myös valinnaisen sisäänpääsyn kansalliseen 9/11-museoon.

Missä 9/11-muistomerkki ja -museo sijaitsevat ja miten sinne pääsee?

Kartta Manhattanin alaosasta, jossa on 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo.
Kartta Manhattanin alaosasta, jossa on 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo.

Jos haluat päästä Ground Zerolle, joka sijaitsee osoitteessa 180 Greenwich Street, suosittelen menemään metrolla World Trade Centerin rautatieasemalle tai Chambers Streetin asemalle.

Miten pääset 9/11-museoon New York Passilla ja muilla kulkuluvilla?

Pääsy One World Trade Centeriin Explorer Passilla| ©Hellotickets
Pääsy One World Trade Centeriin Explorer Passilla| ©Hellotickets

Muista, että pääsy 9/11-museoon sisältyy kaikkiin kaupungin tärkeimpiin turistipasseihin: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Jos ostat tällaisen passin, pääset silti museoon, mutta paikallisen oppaan kommentit eivät anna sinulle mahdollisuutta tutustua museoon syvällisemmin.

Voit myös ostaa tämän yhdistelmälipun kansallismuseoon ja 9/11-muistomerkkiin sekä pääsyn One World Observatoryyn, jolloin pääset alueen parhaaseen observatorioon, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät talousalueelle ja Manhattanin alaosaan.

Varaa New York Pass

Millainen on vierailu 9/11-museossa?

9/11 muistomerkki
9/11 muistomerkki

Pääset 9/11-museoon muistomerkillä sijaitsevan paviljongin kautta. Laskeudut maanalaiseen laitokseen, jossa näet ensimmäisenä Vergiliuksen sitaatin "Mikään päivä ei pyyhi sinua pois ajan muistista" Memorial Hall -nimisessä huoneessa.

World Trade Centerin alla sijaitsevan tilan läpi kulkiessasi pääset Foundation Halliin, museon pääsaliin, jonka näkyvin piirre on "viimeinen pylväs". Tämä oli viimeinen pala Twin Towersin raunioista, joka poistettiin, ja se on peitetty Ground Zeron korjaustöihin osallistuneiden henkilöiden kirjoituksilla ja allekirjoituksilla.

Millaisia museon näyttelyt ovat

Radio- ja televisioantennisegmentti
Radio- ja televisioantennisegmentti

Museon kaksi päänäyttelyä ovat In Memoriam, jossa kunnioitetaan vuoden 2001 terrori-iskujen ja vuoden 1993 World Trade Centerin pommi-iskun uhreja, ja Syyskuun 11. päivä 2001, joka on minuutti minuutilta esitetty kronologia siitä, mitä tuona päivänä tapahtui, ja pohdinta siitä, miten kaksoistornien iskut muokkasivat maailmaa, jossa elämme tänään.

Koko museossa on 60 000 kaksoistornien raunioista pelastettua esinettä, jotka kertovat 9/11:n tarinaa eri näkökulmista, kuten omakohtaisista kertomuksista, asiakirjoista ja tavaroista.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

9/11-muistomerkin ja museon aukioloajat

Sekä 9/11-muistomerkki että 9/11-museo ovat avoinna viikon jokaisena päivänä (paitsi syyskuun 11. päivänä, jolloin ne on suljettu yleisöltä muistotilaisuuden vuoksi). 9/11-muistomerkki ja 9/11-museo ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 9.00-21.00 (viimeinen sisäänpääsy klo 19.00) ja torstaista sunnuntaihin klo 9.00-20.00 (viimeinen sisäänpääsy klo 18.00).

Milloin mennä

Suosittelen käymään museossa aukioloaikana, jotta voit kokea näyttelyn juhlallisuuden ja intiimiyden. Jos museota on kritisoitava, se on se, että sen minimalismi ja tunnelma, jota se pyrkii luomaan, eivät sovi täysin yhteen turistijoukkojen kanssa.

Käytännön tietoja vierailua varten

9/11 muistomerkki
9/11 muistomerkki
 • Yritä päästä Ground Zerolle mahdollisimman aikaisin, jotta vältät väkijoukkoja ja saat henkilökohtaisemman ja rauhallisemman kokemuksen. Paikka ansaitsee sen. Vaihtoehtoisesti voit vierailla muistomerkillä yöllä, jolloin tunnelma on rauhallisempi.
 • Muistomerkillä vierailu on aina ilmaista, mutta myös torstaisin klo 17:00 alkaen museoon pääsee ilmaiseksi.
 • Voit ottaa valokuvia sekä muistomerkillä että museossa.

Alexin matkustajan vinkki

Voit syventyä 9/11-museovierailuun lisätyn todellisuuden sovelluksen Explore 9/11 avulla.

Vähän historiaa: 11. syyskuuta 2011

Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets
Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets

Minun on vaikea unohtaa sitä syyskuun tiistaita, kun palattuani koulusta kotiin veljeni kanssa laitoimme television päälle tavalliseen tapaan pelataksemme videopelejä, mutta emme koskaan ehtineet vaihtaa kanavaa: katsoimme uppoutuneina kuvia mustaan savupilveen romahtaneista kaksoistorneista, joita uutiset toistelivat yhä uudelleen ja uudelleen.

Emme olleet juuri palanneet Madridiin asuttuamme New Yorkissa lähes seitsemän vuotta, joten nuo kuvat olivat peräisin paikasta, jota pidimme edelleen kotinamme.

Jos luet tätä, sinulla on todennäköisesti myös tarina kerrottavana 9/11:stä. Jos et ollut New Yorkissa, olet todennäköisesti jäänyt kotiin katsomaan uutisia täysin järkyttyneenä kuten minä. Jos olet asunut New Yorkissa, tarinasi on hyvin erilainen, ja juuri tämä tarina kerrotaan New Yorkin 9/11 Memorial and Museumissa.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

Missä syödä 9/11-muistomerkki- ja museoalueella?

Koska 9/11-muistomerkin ja -museon alue sijaitsee keskellä talousaluetta, siellä ei ole kovinkaan paljon ravintoloita, mutta pari paikkaa on käymisen arvoisia:

 • Delmonico's - Suhteellisen kallis pihviravintola, mutta sillä on melko korkea arvostelu TripAdvisorissa.
 • Leo's Bagels - Paikka, josta löydät tyypillisen New Yorkin bagelin, jota suosittelen kaikille New Yorkiin matkustaville tuttaville.
 • Jos etsit jotain nopeaa, Oculusissa on runsaasti ravintoloita ja pikaruokaketjuja (kuten missä tahansa ostoskeskuksessa Yhdysvalloissa): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

Oculus

Oculuksen sisällä| ©Hellotickets
Oculuksen sisällä| ©Hellotickets

The Oculuksesta puheen ollen, suosittelen, että käytte siellä vierailunne aikana Maailman observatoriossa. Kyseessä on hyvin erikoisesti suunniteltu rakennus, jossa sijaitsee World Trade Centerin rautatieasema ja ostoskeskus, josta löydät kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Jos rakastat valokuvausta tai etsit parhaita kuvia Instagramiin, se on täydellinen paikka lisätä New Yorkin pakollisten kohteiden listalle. Oculus on avoinna maanantaista lauantaihin kello 10-20 ja sunnuntaisin kello 11-19.

Muita mielenkiintoisia retkiä New Yorkissa

Jos haluat laajentaa tietämystäsi New Yorkin historiasta, kulttuurista ja mielenkiintoisimmista paikoista, suosittelen kolmea sen merkittävintä kierrosta: Harlem-kierrosta, Contrasts-kierrosta ja Upper and Lower Manhattan -kierrosta.

Tässä ovat jokaisesta niistä kirjoittamani käytännön oppaat, jos haluat tutustua niihin ennen vierailun järjestämistä: New Yorkin kontrastit -kierros, Ylemmän ja alemman Manhattanin kierros y Kuinka mennä Gospel Jumalanpalvelukseen Harlemissa, New Yorkissa.

UKK

 • Mikä on paras aika vierailla 9/11-muistomerkillä?

  Koska useimmat oppaat ovat niin yksityiskohtaisia, suosittelemme, että valitset ajankohdan, jolloin sinulla on myös mahdollisuus tutustua muuhun alueeseen, myös museoon, ennen sen sulkemista. Keskimääräinen kierros muistomerkillä kestää yleensä 2 tuntia.

 • Tarvitsenko lipun 9/11-muistomerkille?

  9/11-muistomerkki on avoin yleisölle, joten et tarvitse lippua. Useimmissa kiertoajeluissa "9/11 Memorial -lipuilla" tarkoitetaan varausta opastetulle kierrokselle tai lippuja 9/11-museoon.

 • Mitä eroa on 9/11-muistomerkillä ja 9/11-museolla?

  Yleisölle avoin 9/11-muistomerkki on muistomerkki, joka koostuu kahdesta kaksoistornien perustuksiin sijoitetusta altaasta, ja 9/11-museossa on näyttely 9/11-tapahtumista, johon tarvitset lipun.

 • Mitä muita paikkoja liittyy 9/11-muistomerkkiin?

  Jokainen kierros on ainutlaatuinen, joten päivästä riippuen voit vierailla St. Paulin katedraalissa, palomiesten muistomerkillä, Brooks Brothersilla, Survivor-puulla, Oculuksella tai Millennium-hotellilla, joilla kaikilla on oma historiansa 9/11-tapahtumien yhteydessä.