Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Amerikkalainen jalkapallo New Yorkissa

Harva kokemus tässä kaupungissa saa sinut tuntemaan olosi yhtä amerikkalaiseksi kuin Giantsin pelin katsominen. Näin saat parhaat NFL-liput New Yorkissa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Amerikkalainen jalkapallo New Yorkissa

Kuva Giantsin kotikentästä New Yorkissa. | ©Met Stadium

Oletko koskaan kokenut amerikkalaisen jalkapallon hulluutta ja tunnelmaa New Yorkissa? NFL-otteluun osallistuminen on yksi jännittävimmistä kokemuksista, joita voit kokea matkallasi kaupunkiin.

Kaupungin kaksi suurinta jalkapallojoukkuetta ovat New York Giants ja New York Jets. Hanki liput ja valmistaudu nauttimaan Amerikan huippu-urheilusta livenä ja tyylillä - sinulla on varmasti hauskaa!

Miten ostaa New York Giants -lippuja

Historiallinen joukkue

New York Giants Liput

Hanki parhaat American Football liput NYC

Varaa lippusi nyt ja mene New York Giantsin, New Yorkin parhaan NFL-joukkueen, peliin.

New York Giants on vuonna 1925 perustettu amerikkalainen jalkapallojoukkue, jonka kotipaikka on New Yorkin metropolialueella. Se kuuluu NFC: n (National Football Conference) itäiseen divisioonaan ja on voittanut historiansa aikana kahdeksan NFL-mestaruutta: neljä Super Bowlia edeltävällä aikakaudella (1927, 1934, 1938, 1956) ja neljä Super Bowlin tulon jälkeen (XXII vuonna 1986, XXV vuonna 1990, XLII vuonna 2007 ja XLVI vuonna 2011).

New York Giants kohtaa legendaariset kilpailijansa Philadelphia Eaglesin ja Dallas Cowboysin kiihkeimmissä klassikoissa.

Suositellaan, jos... haluat nähdä Giantsin kohtaavan NFL:n suurjoukkueet kotistadionillaan New Jerseyssä.

Toinen merkittävä

New York Jets Liput

Hanki parhaat American Football liput NYC

New York Jets on kaupungin toinen NFL-joukkue, jolla on tosin vähemmän mestaruuksia, mutta joka takaa täysimittaisen urheilunäytöksen.

Vuonna 1959 perustettu New York Jets kilpailee NFL:n AFC:n (amerikkalaisen konferenssin) itäisessä divisioonassa. Joukkue ei ole päässyt 1960-luvulta lähtien Super Bowliin, ja se on Tampa Bay Buccaneersin ja New Orleans Saintsin ohella yksi kolmesta National Football Leaguen joukkueesta, jotka ovat voittaneet historiansa aikana vain yhden Super Bowlin.

Jetsin ikonisimmat, stadioneita ravistelevat kilpailijat ovat New England Patriots ja Buffalo Bills.

Suositellaan, jos... olet New Yorkissa erilaista kokemusta varten ja haluat nähdä NFL:n toisen suuren joukkueen.


Missä voit katsoa NFL-ottelun New Yorkissa?

Giants MetLife Stadiumilla|©Sarah
Giants MetLife Stadiumilla|©Sarah

Sekä Giants että Jets jakavat saman stadionin. Molemmat pelaavat MetLife Stadiumilla East Rutherfordissa, New Jerseyssä, joka sijaitsee vain 30 minuuttia Manhattanilta länteen.

 • Missä: 1 MetLife Stadium Dr, East Rutherford, NJ 07073, Yhdysvallat.
 • Miten sinne pääsee: Stadionille pääsee julkisilla liikennevälineillä ottamalla Coach USA Bus Servicen Meadowlands Express 351 -bussilinjan Port Authoritysta MetLife Stadiumille pelipäivinä, ja sinne pääsee noin 30 minuutissa. Bussiliput saat suoraan Coach USA:n lipputoimistosta.

Osta jalkapallolippuja

Mistä ostaa lippuja NFL:n katsomiseen New Yorkissa?

Stadionin sisäänkäynti| ©Izaac Crayton
Stadionin sisäänkäynti| ©Izaac Crayton

Paras tapa hankkia NFL-liput ja nauttia upeasta amerikkalaisen jalkapallon ottelusta on internetin kautta, sillä ei ole kovin suositeltavaa mennä MetLife Stadiumille kokeilemaan onneasi, jos lippuja on jäljellä vähän ennen pelejä.

Voit ostaa liput netistä Helloticketsin sivuilta sekä New York Jetsin että New York Giantsin otteluihin.

.

Osta NFL-lippuja New Yorkissa

Kuinka paljon NFL-jalkapalloliput maksavat New Yorkissa?

Stadionilla| ©Izaac Crayton
Stadionilla| ©Izaac Crayton

New Yorkin NFL-ottelun lipun hinta vaihtelee 20 eurosta 1500 euroon. Tämä ero riippuu useista tekijöistä:

 • Vastakkain pelaavat joukkueet
 • valitusta stadionin pelipaikasta
 • kauden ajankohta, jolloin peli pelataan.
 • kuinka kaukaa etukäteen ostat liput.

Osta NFL-lippuja

Miten ostaa NFL-lippuja New Yorkissa?

Giantsin kypärä
Giantsin kypärä

Amerikkalainen jalkapallo on Yhdysvaltojen ykkösurheilulaji, ja liput peleihin myydään loppuun kuukausia etukäteen. Jos haluat sisällyttää jalkapallo-ottelun New Yorkin matkaasi, suosittelen ostamaan liput netistä ennen matkaa.

 • New Yorkin jalkapallo-otteluun menemisen kysyntä on suurta, joten on tavallista, että liput myydään nopeasti loppuun. Tärkeintä on ostaa liput mahdollisimman aikaisin, jotta saat parhaan paikan stadionilta halvimmalla hinnalla.
 • Koska Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset, hinnat nousevat, kun ottelupäivä lähestyy ja tarjonta vähenee (aivan kuten esimerkiksi lennot). Jos odotat liian kauan, vaarana on, että liput loppuvat kesken tai että lippuja on vähän, mutta korkeaan hintaan ja vähemmän näyttäville sektoreille.
 • Lisäksi kun ostat jalkapallolippuja netistä, voit valita paikan, josta pidät eniten. Mielestäni tämä on nopein, helpoin ja turvallisin vaihtoehto.
 • Jalkapallolippujen ostaminen lipputoimistosta tarkoittaa, että joudut ostamaan ne New Yorkissa ollessasi, joten sinun on sopeuduttava lippuikkunan aukioloaikoihin, matkustettava stadionille ja odotettava erittäin pitkässä jonossa lippuja.
 • Hankkimalla jalkapalloliput lipputoimistosta olet kuukausia myöhemmin kuin silloin, kun olisit voinut ostaa ne kotoa. Lippuja on siis paljon vähemmän jäljellä ja ehkä kohtuuttomaan hintaan. Tai ne myydään loppuun NFL:n suuren kysynnän vuoksi.

Osta lippuja NFL-otteluun

Minkä paikan valita stadionilla?

Stadionin sisällä| ©Wikimedia
Stadionin sisällä| ©Wikimedia

MetLife Stadium on uusi ja suuri stadion. Yleisesti ottaen stadionin sisällä ei ole huonoja paikkoja, ja kaikkialla voi tuntea urheilun tunnelman ja jännityksen. Kun valitset hyvää paikkaa stadionilla, ideana on kuitenkin tasapainottaa hyvä paikka ja budjetti.

Jos olet jalkapallofani ja haluat nähdä pelit ja pelaajat lähemmin, suosittelen panostamaan hieman enemmän rahaa hyviin istumapaikkoihin. Kokemus on sen arvoinen!

Joka tapauksessa, jos sinulla on epäilyksiä kunkin sektorin näkyvyydestä, kun ostat jalkapallolippuja netistä, näet ruudulla kuvan, jossa on tarkat näkymät jokaiselta istumapaikalta, joten tiedät, mitä odottaa kultakin paikalta. Viime kädessä NFL-lippujen hinta riippuu siitä, kuinka lähellä kenttää olet.

Osta NFL-lippuja

Millainen on NFL-jalkapallokausi New Yorkissa?

Stadionin sisällä| ©Adrian Curiel
Stadionin sisällä| ©Adrian Curiel

Yksi asia, joka erottaa NFL:n muista suurista amerikkalaisen jalkapallon liigoista, on sen 32 joukkueen näennäinen tasa-arvo. Toisin sanoen jokaisella joukkueella on todellinen mahdollisuus voittaa, mikä tekee NFL: stä entistäkin jännittävämmän.

Jos mietit, miten jalkapallokausi toimii, sinun on hyvä tietää, että National Football Leaguen 32 joukkuetta on jaettu kahteen eri konferenssiin, NFC:hen (National Football Conference) ja AFC:hen (American Football Conference), joissa kummassakin on 16 joukkuetta.

Koko vuoden aikana jalkapallokalenterissa on monia keskeisiä päivämääriä, jotka kannattaa pitää mielessä:

Harjoitusleirit (heinäkuun loppu)

Ennen pre-season-pelien alkua NFL-joukkueet kokoontuvat muutamaksi viikoksi eri amerikkalaisiin yliopistoihin harjoittelemaan ja valmistautumaan ensimmäisiin ystävyysotteluihin.

Pre-season (elokuu)

Pre-season tapahtuu elokuussa, ja NFL-joukkueet pelaavat viidestä kahdeksaan ystävyysottelua ennen kauden varsinaista alkua. Jalkapalloliput ovat yleensä halvempia näihin peleihin.

Runkokausi (syyskuu - joulukuu)

NFL:n runkosarjassa on 17 viikon otteluohjelma, jossa pelataan yhteensä 256 ottelua saman divisioonan vastustajia vastaan sekä useita divisioonien ja konferenssien välisiä otteluita. Runkosarjan aikana kannattaa merkitä kalenteriin useita tärkeitä päivämääriä:

 • Kiitospäivä (22. marraskuuta): NFL järjestää 3 peliä tämän tärkeän amerikkalaisen juhlapäivän aikana.
 • Jouluaatto ja joulupäivä (24.-25. joulukuuta): Jos nämä juhlapyhät osuvat viikonlopulle tai maanantaille, NFL järjestää yleensä joitakin pelejä joulun aikana.
 • NFL All Star: Tämä peli, joka tunnetaan myös nimellä Pro Bowl, järjestetään tammikuun lopussa ja jossa NFL kokoaa yhteen fanien valitsemat NFC- ja AFC-joukkueiden parhaat pelaajat, jotka muodostavat amerikkalaisen jalkapallon unelmajoukkueen.

NFL:n pudotuspelit (tammikuun alusta helmikuun alkuun)

Runkosarjan pelien jälkeen kunkin konferenssin kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan divisioonakierroksen peleihin, joissa ne kohtaavat Wild Card -pudotuspelikierroksen neljä voittajaa. Konferenssien mestaruuspeleistä, joiden voittaja pelaa Super Bowlissa.

Tässä vaiheessa kilpailua joukkueet pelaavat toisiaan vastaan pudotuspeleissä, ja vain parhaat joukkueet jäävät jatkoon. Peleistä tulee entistä jännittävämpiä ja jalkapallolippujen hinta NFL:n pudotuspeleihin nousee, mutta spektaakkeli on täysin sen arvoinen.

Super Bowl (helmikuu)

Se on peli, jonka voittamisesta jokainen joukkue unelmoi! Super Bowlissa kansallisen jalkapallokonferenssin ja amerikkalaisen jalkapallokonferenssin mestarit taistelevat voitosta "tee tai kuole" -taistelussa. Koko maa pysähtyy seuraamaan vuoden urheilutapahtumaa, ja se on melkein kuin pyhäpäivä.

 • Kuinka kauan Super Bowl kestää: Finaali voi kestää noin 3 tuntia ja 45 minuuttia, eli hieman pidempään kuin tavalliset ottelut, sillä tässä pelissä on puoliajalla upea musiikkishow, joka saa pelin kestämään pidempään.

Luonnollisesti Super Bowlin jalkapalloliput ovat kauden kalleimpia, koska kaikki haluavat olla paikalla ja todistaa tätä upeaa peliä, se on ainutlaatuinen kokemus!

Osta NFL-lippuja

Pelipäivä on täällä!

Stadionilla| ©Izaac Crayton
Stadionilla| ©Izaac Crayton

Milloin mennä stadionille?

MetLife Stadium sijaitsee New Jerseyssä, kaukana New Yorkin keskustasta, joten ottelupäivänä suosittelen, että saavut paikalle hyvissä ajoin, jotta et saavu myöhässä, jos bussimatkalla stadionille sattuu jotain odottamatonta. Vähintään tunti ennen aloituspotkua.

Näin sinulla on myös aikaa kierrellä alueella, käydä joukkueen myymälässä, etsiä paikat tai ostaa välipalaa. Näet, millainen tunnelma on ennen peliä ja miten stadion täyttyy vähitellen. Sensaatiomainen hetki on se, kun pelaajat astuvat kentälle: stadion pauhaa ja fanit ottavat heidät vastaan kuin sankarit!

Voiko stadionilla syödä?

Kyllä, MetLife Stadiumin sisällä on monia ruokakärryjä, jotka myyvät voileipiä, pizzaa, voileipiä, tacoja... valikoimaa on paljon, vaikka hinnat ovatkin hieman korkeammat kuin ulkopuolella.

Stadionille voi kuitenkin mennä myös kirkkaissa muovipusseissa olevien elintarvikkeiden ja enintään 0,59 litran vesi- tai virvoitusjuomapullojen kanssa, kunhan ne ovat tehdassuljettuja.

Voiko reppuja tai kameroita ottaa mukaan?

 • MetLife Stadiumin sääntöjen mukaan jokainen fani voi tulla stadionille enintään 30 x 15 x 30 cm:n kokoisen kirkkaan laukun kanssa. Myös pienet kukkarot tai kytkimet, joiden mitat ovat enintään 11,4 x 16,5 cm. Turvamiehet tarkastavat kaikki laukut, lompakot ja kukkarot perusteellisesti ennen sisäänpääsyä.
 • Kameroiden ja videokameroiden osalta MetLife Stadiumin sääntöjen mukaan kamerat, joiden objektiivi on yli 6 tuumaa, eivät ole sallittuja. Kamerat, joiden objektiivi on enintään 6 tuumaa, ovat sallittuja. Go Pro -kamerat ovat sallittuja, kunhan niiden käyttö ei häiritse muiden katsojien nauttimista tapahtumasta.
 • Stadionilla ei saa käyttää kolmijalkoja, monopodeja tai selfie-keppejä.

Osta NFL-lippuja

Hyödyllistä tietoa NFL:n katsomiseen

Logo stadionin nurmikentällä| ©Adrian Curiel
Logo stadionin nurmikentällä| ©Adrian Curiel

Kuinka pitkä NFL-ottelu on?

Amerikkalaisen jalkapallon ottelu voi kestää lähes 3 tuntia. Jos puhutaan Super Bowlista, se voi kestää 4 tuntia musiikkiesitys mukaan lukien.

Maksavatko lapset sisäänpääsymaksun?

MetLife Stadiumin sisäänpääsykäytännön mukaan enintään 86,36 cm (34") pitkät lapset pääsevät stadionille ilmaiseksi, mutta heidän on istuttava aikuisen sylissä, jolla on oma lippu. MetLife Stadiumille ei myöskään sallita lastenvaunuja eikä vaippapusseja.

Osta NFL-lippuja

Mitä muita urheilutapahtumia New Yorkissa järjestetään?

NBA-peli| ©NBA
NBA-peli| ©NBA

Jos olet urheilufani ja haluat osallistua johonkin muuhun tapahtumaan lomasi aikana New Yorkissa, suosittelen sinulle muita vaihtoehtoja, kuten esim:

Osta NFL-lippuja