Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa

Lopullinen opas, jonka avulla voit nauttia kaupungista vuoden taianomaisimpaan aikaan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuuttia luettu

15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa

Rockefeller Center jouluna | ©Hellotickets

Joulu on yksi taianomaisimmista ajoista olla New Yorkissa. Kaupunki on täynnä joulukuusia, valoja, joululaulajia, koristeltuja katuja ja kauppoja... Se on ehdottomasti aika matkustaa New Yorkiin. Kuten Andy Williams sanoi suositussa laulussaan: It's the Most Wonderful Time of the Year!

1. Vieraile Dyker Heightsin jouluvaloissa

Tyypillisiä Dyker Heightsin talojen koristeita joulun aikaan| ©Hellotickets
Tyypillisiä Dyker Heightsin talojen koristeita joulun aikaan| ©Hellotickets

Dyker Heightsin kaupunginosasta on tullut New Yorkin joulun ehdoton vierailukohde paikallisten asukkaiden itse asentamien jouluvalojen ja -koristeiden ansiosta. Tämä Brooklynin kaupunginosa ei olisi mitään erikoista, elleivät sen asukkaat muuttaisi sitä paikaksi, joka näyttää kuin jostain amerikkalaisesta elokuvasta.

Jotkut valitsevat talojensa koristeluun hillittyjä ja hienostuneita valoja, kun taas toiset menevät liiallisuuksiin ja koristavat ne kaikenlaisilla seppeleillä, palloilla ja hahmoilla. Todellinen naapuruston kilpailu alkoi 1980-luvulla, ja siitä on tullut niin suuri tapahtuma, että jotkut perheet jopa maksavat ammattilaisille koristelijoille, jotta nämä keksivät joka vuosi uudenlaisen kuvion.

Se on niin suosittu, että Dyker Heightsissa järjestetään joulun aikaan jopa opastettu kierros, jolla voi tutustua naapuruston pienimpiinkin yksityiskohtiin! Suosittelen sitä, koska se on melkoinen spektaakkeli ja on hauska nähdä amerikkalaisaiheinen kaupunginosa jouluna.

Käytännön tietoa

 • Milloin: Vaikka jotkut naapurit sytyttävät valot jo marraskuun lopussa, yleensä se tehdään joulukuussa vuoden loppuun asti.
 • Missä: Dyker Heightsin kaupunginosassa Brooklynissa.
 • Miten sinne pääsee: Asuinalueena siellä ei ole metroasemaa, mutta voit ottaa R-linjan ja jäädä pois 86th Streetin asemalla Bay Ridgen kaupunginosassa. Asuinalueelta on 15 minuutin kävelymatka.
 • Mitkä ovat upeimmat: 10. ja 12. Avenuen sekä 83. ja 86. kadun väliset.

Varaa Brooklynin joulukierros

2. Katso Radio Cityn jouluspektaakkeli

Rockettesin joulushow| ©Billboard
Rockettesin joulushow| ©Billboard

New Yorkin joulumatkalla sinun on ehdottomasti varattava aikataulustasi aikaa käydä legendaarisessa Radio City Christmas Spectacularissa, taianomaisessa joulushow'ssa, joka sai ensiesityksensä vuonna 1933 ja josta on tullut todellinen perinne tähän aikaan vuodesta.

Se on todellakin niin upea kuin nimikin kertoo! Musiikkia, tanssia, huumoria ja valoja sisältävä show on kuin ennen vanhaan, ja sen pääosassa on upea The Rockettes - ryhmä, joka saa sinut elämään joulun uudelleen lapsen illuusiossa. Klassikko!

Aina kun minulla on tilaisuus mennä New Yorkiin jouluna, en jätä sitä väliin, koska show vaihtuu joka vuosi ja on todellinen yllätys. Jos matkustat kaupunkiin perheesi kanssa, suosittelen sitä lämpimästi, sillä Radio City Christmas Spectacular sopii kaikenikäisille ja pienimmätkin viihtyvät. Tämän show'n myötä saatat jopa saada kutinan viettää lomaa teattereiden parissa - joulun aikaan taika valloittaa Broadwayn!

Miten ostaa lippuja?

Olipa kyseessä sitten Radio City Christmas Spectacular: tai mikä tahansa muu Broadway-musikaali, liput kannattaa ostaa netistä mahdollisimman aikaisin, sillä teatterit täyttyvät ja lippukassat ripustavat jouluksi nopeasti loppuunmyyty-kyltin.

Lisäksi netistä varaamalla voit valita haluamasi paikan, ja joissakin tapauksissa hinnat ovat halvempia kuin teattereiden lippukassoilla. Älä epäröi, lippujen ostaminen verkosta on helppoa, turvallista ja nopeaa.

Varaa lippusi Radio Cityn jouluun

3. Nauti myös joulun aikaan NBA:sta, maailman parhaasta liigasta.

Knicks Madison Square Gardenissa| ©Carmen Navarro
Knicks Madison Square Gardenissa| ©Carmen Navarro

NBA-ottelun näkeminen henkilökohtaisesti on jokaisen New Yorkiin matkaavan pakollinen kokemus, varsinkin jos saat liput joulupukilta jouluksi! Vaikka et pitäisikään urheilusta tai NBA:sta, koripallo-otteluun osallistuminen Yhdysvalloissa on todellinen spektaakkeli, jossa juhlat, musiikki, hyvä tunnelma ja ennen kaikkea urheilu hallitsevat.

New Yorkissa on kaksi NBA-joukkuetta: New York Knicks (joka pelaa legendaarisessa Madison Square Gardenissa Manhattanilla) ja Brooklyn Nets (jonka koti on moderni Barclays Center Brooklynissa).

Miten ostaa NBA-lippuja

NBA-otteluun on erittäin suuri kysyntä, joten on normaalia, että liput myydään nopeasti loppuun. NBA:n runkosarja alkaa lokakuun lopussa ja päättyy huhtikuun lopussa, joten jos haluat osallistua peliin, suosittelen ostamaan liput netistä mahdollisimman hyvissä ajoin. Lisäksi varaamalla liput verkossa voit valita paikan, josta pidät eniten.

Suosittelen lukemaan postauksen NBA-liput New Yorkissa: miten ostaa ja hinnat, koska sieltä löydät oppaan, joka auttaa sinua saamaan kokemuksesta kaiken irti. Ota siis hot dog ja lippis mukaan ja valmistaudu ottamaan kiinni cheerleadereiden heittämät pelipaidat - hyvällä tuurilla saatat jopa päästä stadionin legendaariseen "kiss-camiin"!

Osta NBA-lippuja

4. Älä missaa Rockefeller Centerin valoseremoniaa!

Rockefeller Centerin puiden valaisuseremonia| ©Lafactoriadelshow
Rockefeller Centerin puiden valaisuseremonia| ©Lafactoriadelshow

New Yorkissa joulu aloitetaan joka vuosi valtavan Rockefeller Centerin puun sytyttämisellä. Perinne juontaa juurensa 1930-luvulle, jolloin pilvenpiirtäjää rakentavat työläiset pystyttivät toisen kuusen juhlapyhien kunniaksi.

Rockefellerin kuusi on yksi New Yorkin 11 parhaasta joulukuusesta. Se sytytetään aina kiitospäivää seuraavan viikon keskiviikkona, ja kiitospäivän päivämäärän vaihtuessa vuosittain myös valaistusseremonia vaihtuu.

Millainen on Rockefeller Centerin kuusen valaistusseremonia?

Se tunnetaan nimellä Rockefeller Centerin joulukuusen valaistus, ja sitä seuraa kaksituntinen tapahtuma, jossa useat musiikkitähdet tanssivat ja laulavat joululauluja Rockefeller Plaza -aukiolle kokoontuneelle väkijoukolle.

Rockefeller Center jouluna on spektaakkeli, ja kuusen valaistukseen osallistumisesta on tullut juhlapyhien perinne. Ympäröivä alue on täynnä ihmisiä, joten jos haluat nähdä sen, suosittelen saapumaan paikalle muutamaa tuntia aikaisemmin, jotta saat hyvän paikan. Muista kääriytyä lämpimästi, sillä talvi kaupungissa on jäätävä, ja niin kauan odottaminen voi jäädyttää sinut kuin lumiukon.

Näytös huipentuu Rockefeller Centerin puun sytyttämiseen noin kello 22.00, ja kuusi palaa iltahämärästä keskiyöhön tammikuun alkuun asti. Koska se on juhlapyhien suuri päivä, joulukuun 25. päivä valaistaan koko päivän.

Osta liput Top of the Rock -tapahtumaan

5. Luistele

Central Parkin jäähalli| ©FJKFJK / Flickr.com
Central Parkin jäähalli| ©FJKFJK / Flickr.com

Central Parkissa

Wollman Rink on julkinen jäähalli, joka avataan joka talvi Central Parkin kaakkoiskulmassa newyorkilaisten ja turistien iloksi. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tunne luistelemisesta tällä paikalla kaupungissa, jossa Central Park on toisella puolella ja näkymät legendaarisiin pilvenpiirtäjiin taustalla, on yksinkertaisesti lyömätön.

Jos haluat hyödyntää vierailusi alueella luistimien kanssa, suosittelen tarkistamaan Wollman Rink -sivuston aukioloajat. Olen myös koonnut yhteen kätevän oppaan 17 aktiviteettia Central Parkissa Olen myös koonnut kätevän oppaan siitä, miten voit järjestää vierailusi puistossa ja ottaa kaiken irti siellä viettämästäsi ajasta - älä anna kylmän sään lannistaa sinua!

 • Missä: Central Parkissa 59th ja Sixth Avenuen välissä.
 • Milloin: Avoinna yleensä marraskuun lopusta maaliskuuhun tai jopa huhtikuuhun.
 • Hinta: 12-19 dollaria viikonpäivästä riippuen (luistinten vuokraus, jos tarvitset sitä, on lisämaksu).

Bryant Parkissa

Lokakuun lopusta tammikuun alkuun voit luistella Bryant Parkissa, joka muuttuu muutamaksi viikoksi Bank of America Winter Villageksi.

Bryant Parkissa on The Rink, suuri, ilmainen luistelurata, sekä ikoniset joulumarkkinat, jotka ovat täynnä matkamuistoja, koriste-esineitä ja herkkuja - kuinka voitkaan vastustaa "Ice Bites" -kuumaa kaakaota? Se on herkullista!

 • Missä: 42nd Street, Fifth ja Sixth Avenuen välissä.
 • Milloin: Jäähalli on avoinna lokakuun lopusta maaliskuun alkuun kello 8.00-22.00 / Kirpputori maanantaista perjantaihin kello 11.00-20.00 ja viikonloppuisin kello 10.00-20.00.
 • Hinta: Vapaa pääsy (luistinten vuokraaminen on maksullista, jos et tuo omia luistimia).

Rockefeller Plazalla

Kaikista New Yorkin vaihtoehdoista tämä on ehkä yksi tyypillisimmistä, mutta se ei ole henkilökohtainen suosikkini. Itse jäähalli on hyvin pieni, ja pitkät jonot sinne pääsemiseksi voivat käydä hieman rasittaviksi.

 • Missä: 45 Rockefeller Plaza.
 • Milloin: Normaalisti avoinna marraskuun lopusta maaliskuuhun.
 • Hinta: 25-35 dollaria kaudesta riippuen (luistinten vuokraus, jos tarvitset sitä, on lisämaksu).

Varaa hevoskärrykierros Central Parkissa ja Rockefellerissä

6. Hyppää kasvitieteellisen puutarhan joulujunaan

Kasvitieteellisen puutarhan joulujuna| ©Nyc Arts
Kasvitieteellisen puutarhan joulujuna| ©Nyc Arts

Tarkoitan sitä kuvainnollisesti, sillä kyseessä on itse asiassa upea lelujunanäytös, josta on tullut jouluperinne ja joka on kunnianosoitus New York ille esittämällä keskellä kasvitieteellistä puutarhaa pienoismalleja joistakin sen nähtävyyksistä, kuten Vapaudenpatsaasta, Chrysler Buildingista tai Brooklynin sillasta.

Mutta mikä tekee joulujunanäytöksestä erityisen? Ei ainoastaan sen kaunis sijainti luonnon ympäröimänä Enid A. Hauptin kasvihuoneessa, vaan myös New Yorkin pienoismallin ainutlaatuinen ympäristö, joka on valmistettu 100-prosenttisesti luonnonmateriaaleista.

Tämän perinteen aloitti sen luoja Paul Busse 1990-luvulla, ja joka vuosi yli tusinan hengen tiimi, johon kuuluu puutarhureita, arkkitehtejä, sähköasentajia ja insinöörejä, työskentelee yhdessä luodakseen tämän hämmästyttävän pienoismallin, jossa kulkevat pienet lelujunat. Erittäin herttainen kokemus ja ehdottomasti suositeltava retki lasten kanssa. Koska Holiday Train Show on hyvin suosittu, suosittelen varaamaan lippusi etukäteen viralliselta verkkosivustolta.

Käytännön tietoja

 • Missä: New Yorkin kasvitieteellinen puutarha osoitteessa 2900 Southern Blvd, Bronx.
 • Milloin: Marraskuun puolivälistä tammikuun puoliväliin.
 • Aukioloajat: Kasvitieteellinen puutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18. Maanantaisin suljettu.

Varaa lippusi New Yorkin kasvitieteelliseen puutarhaan

7. Mene Brooklynin kirpputori- ja Smorgasburg-talvimarkkinoille

Tyypilliset joulumarkkinoiden ostokset| ©Hellotickets
Tyypilliset joulumarkkinoiden ostokset| ©Hellotickets

Kukapa ei rakastaisi joulumarkkinoita? New York häikäisee valoilla ja koristeilla, mutta kirpputorit on koristeltu aivan erityisellä tavalla. Erityisesti tällä joulumarkkinoilla yhdistyvät vintage-kirpputori (josta voi löytää todellisia aarteita), ruokahalli (jossa voit maistella makuhermojasi koettelevaa luovaa tarjontaa) ja kulttuuritapahtumia.

Vaikka Brooklyn Flea and Smorgasburg Winter Market ei rajoitu pelkästään joulusesonkiin, kannattaa tutustua yhteen Brooklynin monipuolisimmista ja aktiivisimmista markkinoista. Ne sopivat täydellisesti kaupungin pakkaspäiviin ja viettää aikaa shoppailemalla omituisten kojujen seassa selaillen antiikkia tai nappaamalla makeaa herkkua ruokakojuista.

Talvella löydät ne osoitteesta 25 Kent Avenue, kahdeksannesta kerroksesta rakennuksesta, josta on upeat näkymät Manhattanin horisonttiin. Aivan kahden trendikkään Greenpointin ja Williamsburgin kaupunginosan välissä Brooklynissa.

Käytännön tietoja

 • Missä: 25 Kent Avenue - 8. kerros, Brooklyn. Aivan Williamsburgin ja Greenpointin kaupunginosien välissä.
 • Miten pääset sinne: Ota harmaa L-metrolinja ja jää pois Bedford Avenuella. Kävele sitten Kent Avenueta pitkin muutaman minuutin ajan, niin pääset kirpputorille.
 • Milloin: Joka viikonloppu klo 10-18.

Varaa kiertoajelu Brooklynin Williamsburgiin

8. Vieraile ikonisessa tavaratalossa ja jouluisissa näyteikkunoissa

New Yorkin jouluiset ikkunanäytökset| ©Hellotickets
New Yorkin jouluiset ikkunanäytökset| ©Hellotickets

New Yorkin tavaratalot ovat vuosikymmenien ajan koristelleet ikkunoitaan jouluaiheilla joulun aikaan. Ja viime vuosina se on mennyt vieläkin pidemmälle: ammattimaiset ikkunapukijat ja sisustajat ovat tehneet parhaansa tehdäkseen vaikutuksen yhä luovemmilla ja mielikuvituksellisemmilla näytöksillään.

Macy's issa joulusesongin aikana voit kävellä Pohjoisnavan läpi poistumatta tavaratalosta. Etkö usko sitä? No, se on totta, tähän aikaan vuodesta Macy's luo uudelleen Santaland-nimisen kylän, jossa lapset voivat tavata itse joulupukin. Se on ilmaista, mutta sinun on varattava aika.

Totta puhuakseni kaikki New Yorkin kaupat ovat koristeltu joulun tunnelmaan, joten jos pidät jouluostoksista, suosittelen valmistelemaan jouluisen näyteikkunakierroksen, johon kuuluu pysähdys muun muassa Tiffany & Co:ssa, Macy'sissä, Bloomingdale'sissä, Lord & Taylorissa, Bergdorf Goodmanissa tai Saks Fith Avenessa. Tulet hämmästymään!

Varaa New Yorkin ostoskierros

9. Tutustu Bronxin eläintarhassa järjestettävään Holiday Lights Festival -tapahtumaan

Holiday Light| ©Andy Eick
Holiday Light| ©Andy Eick

Jos on yksi asia, jota rakastamme nähdä joulun aikaan, se ovat kauniit valot, jotka koristavat kaupungin joka kolkan. Ja Bronxin eläintarhassa on yksi parhaista jouluvalofestivaaleista. Kyseessä on Holiday Lights Festival, koko perheen hauska ulkoilmatapahtuma, joka järjestetään 19. marraskuuta - 9. tammikuuta.

Koko eläintarha koristellaan sadoilla valtavilla lyhdyillä ja puistossa asuvien kasvien ja eläinten muotoisilla lyhdyillä, jotka luovat uskomattoman väri-, valo- ja musiikkispektaakkelin, joka piristää talviöitä. Mutta Holiday Lights Festivalin aikana voit osallistua myös muihin tapahtumiin, kuten jäänveistomestaruuskilpailuihin ja -esittelyihin (Grizzly Cornerissa), nukketeatteriin (Dancing Crane Pavilionissa), eläinten puvustuksiin (Somba Villagessa) tai ajaa joulujunalla eläintarhan halki (Astor Courtissa).

Älä jätä väliin Bronxin eläintarhan Holiday Lights Festival -postausta, josta näet, mitä kaikkea voit nähdä vierailusi aikana ja miten hankit liput.

Varaa lippusi Bronxin eläintarhaan

10. Aloita vuosi räiskyen Coney Islandin rannoilla!

Coney Island| ©aloucha
Coney Island| ©aloucha

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka eivät pelkää kylmää, pulahdus Atlantin valtameren jäisiin vesiin on ehdottomasti yksi kaupungin perinteistä, joita sinun on noudatettava. Joka tammikuun 1. päivä newyorkilaiset kerääntyvät Coney Islandin rannoille (Brooklynissa, lähellä kuuluisaa huvipuistoa) osallistuakseen Coney Island Polar Bear Clubin järjestämään tapahtumaan ja toivottaakseen uuden vuoden tervetulleeksi tällä ainutlaatuisella ja viileällä tavalla.

Jos olet juhlinut edellisenä päivänä rankasti, tämä on varmasti hyvä tapa herätä. Joulukuussa ja tammikuussa veden keskilämpötila on noin 9ºC, vaikka toisinaan se voi olla vieläkin alhaisempi ja hieman yli 0ºC. Mutta kuka sanoi pelko? Mutta kuka sanoi pelko, parasta on olla miettimättä asiaa liikaa ja hypätä suoraan veteen! Jotkut tekevät sen uimahousuissa, toiset taas puvussa, mutta kaikki menevät veteen samaan aikaan jääkarhuksi pukeutuneen tapahtumakoordinaattorin mukaan.

Tämä on yksi hauskimmista anekdooteista, joita viet joulun yli New Yorkissa, joten älä jätä sitä väliin!

Miten osallistua?

Ilmoittautuminen tähän aktiviteettiin on maksutonta, mutta voit myös tehdä lahjoituksen, jolla autat järjestäjiä eri hyväntekeväisyystarkoituksissa.

Varaa Boroughs & Coney Island -kiertoajelu Manhattanilta

11. Ihaile Rockefeller Plazan joulukuusta ja koristeita

Rockefeller Centerin joulukuusi| ©Hellotickets
Rockefeller Centerin joulukuusi| ©Hellotickets

Kun valot on sytytetty, et kyllästy kävelemään Rockefeller Centerissä, jossa joulu hämmästyttää sinua viidellä aistilla.

Ainoa huono puoli on se, että menitpä mihin aikaan tahansa, Rockefeller Centerissä on joulun aikaan aina paljon turisteja ja newyorkilaisia. Se on supersuosittu, ja siellä on paljon ihmisiä, jotka ovat menneet sinne ottamaan kuvia koristeista, tekemään jouluostoksia alueella tai siksi, että he haluavat luistella legendaarisella jäähallilla (mutta siitä kerron myöhemmin!).

.

12. Koe unohtumaton uudenvuodenaatto Times Squarella

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Olet varmasti nähnyt televisiosta lukemattomia kertoja, miten newyorkilaiset juhlivat uudenvuodenaattoa Times Squarella: vuoden lopun merkiksi putoava pallo, keskiyöllä seuraava konfettiräjähdys, yleisön riemu ja aina kiehtova ilotulitus. Muistatko? Kyllä, uuden vuoden vastaanottaminen Times Squarella on ehdottomasti yksi parhaista asioista, joita New Yorkissa voi tehdä jouluna.

Ennakkojuhlat 31. päivän iltana

Uudenvuodenaaton juhliminen Times Squarella ei kuitenkaan ole vain sitä, että saavut paikalle hieman ennen keskiyötä odottamaan pallon putoamista. Kuten tiedät, kyseessä on valtava juhla, ja hyvän paikan saaminen Times Squarelta on erittäin suosittua. Tästä syystä jotkut ihmiset saapuvat kuuluisalle aukiolle jo aamulla 31. joulukuuta ja pysyvät siellä siihen suureen hetkeen asti, joka tunnetaan nimellä New Year's Eve Ball Drop.

Valtaosa on kuitenkin yleensä paikalla ennen kello 18.00, jolloin kuuluisa Swarovski-pallo valmistautuu täyttämään tärkeän uudenvuodenaattotehtävänsä ja konsertit ja esitykset alkavat viihdyttää yleisöä suureen hetkeen asti.

Sen kaksitoista kelloa

Kello 23.59 kaikki kokoontuvat lähtölaskentaan, maapallo laskeutuu One Times Square -rakennuksen huipulta 60 sekunnin ajaksi, ja kun se on perillä, ilmaan räjähtää konfetteja, jotka värjäävät koko aukion, ja läsnäolijoiden ilo räjähtää. Musiikki alkaa soida ja taivas syttyy ilotulituksesta, koska... On uudenvuodenaatto!

Vinkkejä uudenvuodenaaton katsomiseen Times Squarella

 • Koska uudenvuodenaaton Ball Drop -seremonia on ilmainen, siitä tulee myös massiivinen. Varmistaaksesi, että näet pallon pudotuksen, monet ihmiset alkavat yleensä ottaa paikkoja jo varhain iltapäivällä.
 • Kun ihmiset kerääntyvät Times Squarelle, kadut suljetaan liikenteeltä, eikä ketään päästetä sisään.
 • Iltaa elävöittävät konsertit ja esitykset. Voit tutustua tapahtuman ohjelmaan virallisilla verkkosivuilla. Jos haluat nähdä sen, sinun on tultava paikalle hyvin aikaisin saadaksesi paikan, ja kun olet paikalla, et voi poistua alueelta vaarantamatta sitä.
 • Huonona puolena on se, että vietät paljon aikaa jaloillasi, eikä lähistöllä ole ruokakojuja tai käymälöitä, joten kannattaa ottaa mukaan ruokaa eikä juoda liikaa nesteitä.
 • Ja tietysti olla mahdollisimman lämpimänä! Joudut odottamaan monta tuntia ulkona, kunnes uudenvuodenaaton pallonpudotusseremonia alkaa, ja New Yorkin talvi on melkein yhtä kylmä kuin pohjoisnavalla.

Käytännön tietoa

 • Missä: 42nd Street, 7th Avenuen ja Broadwayn risteyksessä.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla Times Squaren asemalta linjoilla 1, 2, 3, 3, 7, N, Q, R ja W.

13. Liity tuhansien joulupukkien joukkoon "SantaConissa"

Kuva viimeisimmästä SantaConista| ©Carmen Navarro
Kuva viimeisimmästä SantaConista| ©Carmen Navarro

SantaCon on joulupukki-kongressi, joka järjestetään Times Squarella joulukauden alkajaisiksi.

Se järjestetään yleensä jouluaattoa edeltävänä lauantaina, ja jos suuntaat Times Squarelle kello 10 aamulla, löydät sieltä tuhansia joulupukin asuihin pukeutuneita ihmisiä, jotka ovat valmiina pitämään hauskaa tässä Santa Conventionissa ja kulkevat pubista toiseen juhlimaan joulua ystäviensä kanssa.

En tiennyt, mikä se on, ennen kuin löysin itseni sen keskeltä vuosi sitten, ja sen jälkeen suosittelen sitä lämpimästi. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa! Joten ole hyvällä tuulella, laita hieno joululakki päähän ja lähde kadulle suurella halulla pitämään hauskaa. Jos olet menossa lasten tai ystävien kanssa, nautitte SantaConista vielä enemmän.

14. Torju New Yorkin kylmyyttä herkullisella kuumalla kaakaolla

Kuuma suklaa| ©Erick Houli
Kuuma suklaa| ©Erick Houli

New Yorkissa tulee jouluna kylmä. Hyvin kylmä. Paras tapa lämmitellä ja silti nauttia kaupungista tähän maagiseen vuodenaikaan on herkullinen kaakao.

Jos olet vannoutunut suklaahullu, tunnet varmasti olevasi seitsemännessä taivaassa niinkin upeissa paikoissa kuin..:

 • Serendipity III: Kahvila, jossa Andy Warhol kävi esittelemässä joitakin teoksiaan ja jossa voit nykyään maistaa talon erikoisuutena olevaa Frozen Hot Chocolatea. Se sijaitsee Upper East Sidella, lähellä Roosevelt Islandin köysirataa.
 • The Chocolate Room: Tämä Brooklynissa sijaitseva kahvila on omistettu kokonaan suklaalle. Suosittelen tilaamaan klassisen kuuman kaakaon mausteisella twistillä ja sen seuraksi palan kakkua.
 • Little Spain Market: Jos haluat maistaa kupin espanjalaistyyppistä suklaata (hieman paksumpaa kuin muut) sekä herkullisia churroja, suosittelen käymään tässä trendikkäällä Hudson Yardsin alueella sijaitsevassa marketissa.
 • Cocoa Bar: Tämä East Villagen kahvila tarjoilee herkullista kanelista kaakaota, mutta jos etsit jotain omaperäistä, suklaacocktailit ovat sensaatiomaisia. Sekä "chocolatini" että "ranskalainen kaakao" ovat herkullisia.

15. Mene laulamaan joululauluja Washington Squarelle

Washington Square| ©Kevin Bedell
Washington Square| ©Kevin Bedell

Jos olet niin onnekas, että vietät jouluaaton New Yorkissa, yksi intiimeimmistä joulusuunnitelmista, jota et voi jättää väliin, on joululaulujen laulaminen kuuluisan Washington Square Archin luona.

Joulukuun 24. päivän yö on yksi joulukauden erikoisimmista päivistä. Sadat ihmiset kokoontuvat sinne laulamaan suosituimpia joululauluja, kuten "Jingle Bells", "Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!", "Silent Night" tai "White Christmas", ja monia muita.

Jos et osaa laulujen sanoja, ei hätää, sillä järjestäjät tarjoavat laulukirjoja kaikille niitä tarvitseville. Muista vain ottaa joulumieli mukaan, paras joulupukin hattu ja... lauletaan!