Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Empire State BuildingKiipeäminen

Empire State Building on yksi New Yorkin taivaanrannan ikonisimmista rakennuksista. Jos haluat hankkia liput Empire State Buildingiin kiipeämiseen ja saada lintuperspektiivistä näkymän kaupunkiin, lue lisää!

Alex Grande

Alex Grande

9 minuuttia luettu

Empire State BuildingKiipeäminen

Näkymät Empire State Buildingista | ©Hellotickets

Vierailu ikonisessa Empire State Buildingissa on kokemus, joka sinun on ehdottomasti sisällytettävä New Yorkin matkallesi. Se on Art Deco -helmi sisältä ja ulkoa, eivätkä näyttelyt ja näkymät kaupunkiin jätä sinua välinpitämättömäksi.

Ensimmäinen vinkkini on, että hanki liput etukäteen: näin säästyt lippujonolta, vaikka joudutkin jonottamaan turvatarkastuksessa.

Paras vaihtoehto

Empire State Building Liput

Pääsy myyttiseen Empire State Buildingiin parhaaseen hintaan

Tämä on kätevin vaihtoehto kiivetä kaupungin huipulle, sillä voit valita eri aikoja ja edullisimman hinnan. Älä tuhlaa aikaa lipunmyyntipisteessä, vaan hanki lippu netistä!

Empire State Buildingissä on kaksi näköalatasannetta, toinen 86. kerroksessa ja toinen 102. kerroksessa. Tällä yleisellä pääsylipulla Empire Stateen pääsee 86. kerrokseen, ja neuvon, ettei kannata maksaa lisämaksua ylimmälle tasanteelle pääsystä, se ei ole sen arvoista.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että pääsylipun hinta nousee sesonkiaikana, ja siksi observatoriossa on enemmän turisteja. Muista, että alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Kun saat vahvistuksen, tarkista, pitääkö sinun ottaa mukaan tulostetut liput (ainakaan silloin, kun viimeksi menin ylös, he eivät hyväksyneet sähköisiä lippuja). Jos näin on, ja jostain syystä et voi tulostaa niitä, älä huoli, voit tulostaa ne sisäänkäynnin lippuautomaateista, mutta joudut jonottamaan.

Suosittelen, että ostat liput Empire State Buildingiin etukäteen, jotta et jää paitsi tästä New Yorkin ikonisesta maamerkistä, joka saa sinut tuntemaan olosi kuin elokuvassa, kun näkymä Isoon Omenaan on jalkojesi juuressa.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on halvin vaihtoehto kiivetä Empire State Buildingiin, ja voit tehdä sen haluamanasi ajankohtana, joten voit suunnitella vierailusi etukäteen (katso alla olevat vinkit parhaasta vuorokaudenajasta kiivetä ylös).

Suositellaan, jos... haluat nauttia Manhattanin horisontista yhdestä sen legendaarisimmista rakennuksista.


Kuinka paljon Empire State Buildingiin kiipeäminen maksaa?

Empire State Observatory| @Hellotickets
Empire State Observatory| @Hellotickets

Empire Staten lippujen varaaminen verkossa etukäteen maksaa noin 39 euroa Hellotickets-sivustolla. Jos matkustat kuitenkin lasten kanssa, olet ryhmässä tai sinulla on pääsy erikoishintaan, saatat saada edullisempia hintoja. Jos olet huolissasi budjetistasi järjestäessäsi vierailua tähän myyttiseen pilvenpiirtäjään, voit tutustua Empire State -lippujen hintoja käsittelevään oppaaseeni, jotta näet, mihin hintaan olet oikeutettu ja voit päättää, miten ostat lippusi.

Lippujen hinnat lippukassalla

Lippujen ostaminen lipunmyyntipisteestä on myös yksi vaihtoehto, ja saat saman hinnan, vaikka, kuten aiemmin sanoin, jonot voivat olla hyvin pitkiä (etkä välttämättä pääse ylös haluamanasi ajankohtana).

Varaa liput Empire State Buildingiin

Missä Empire State Building on ja miten sinne pääsee?

Empire State Buildingin sijaintikartta
Empire State Buildingin sijaintikartta

Empire State Building sijaitsee osoitteessa 20 W 34th St, New York, NY 10001 ja paras tapa päästä sinne on joko kävellen, jos olet keskustassa, tai metrolla 34 St - Herald Sq:lle ja alas kadulle. Et voi olla huomaamatta! Missä tahansa oletkin, minulla on suunnitelma sinua varten. Tutustu tähän artikkeliin siitä, miten pääset Empire State Building iin, jossa ehdotan erilaisia reittejä tai reittisuunnitelmia sen mukaan, kuinka paljon aikaa sinulla on, mikä on budjettisi tai haluatko vierailla lähiöissä ja muissa nähtävyyksissä ympärilläsi.

Esimerkiksi ikonisen rakennuksen lähellä, joka sijaitsee Midtownissa, pääset Central Parkista ja Times Squarelta muihin kaupungin tärkeimpiin kohteisiin, kuten Flatiron Buildingiin. Lähistöllä on myös Koreatown-nimellä tunnettu alue, joka on täynnä leipomoita, kahviloita, korealaisia grilliravintoloita ja karaokebaareita sekä kosmetiikkakauppoja, joiden tuotteet tuodaan suoraan Etelä-Koreasta.

Paras aika kiivetä Empire State Buildingiin

Jos yrität valita parhaan ajankohdan Empire State Buildingiin kiipeämiseen, jotta vältät jonot ja väkijoukot, käy Empire State Buildingissä aamulla. Kello 8:00 sinun tuskin tarvitsee jonottaa, ja nautit lähes yksityisestä kokemuksesta kaikkina viikonpäivinä. Toinen paras vaihtoehtosi on käydä rakennuksessa noin klo 00:30, vaikka lauantaisin ja sunnuntaisin siellä on varmasti muitakin turisteja.

Ostaessasi lippusi sinun on valittava päivä, jolloin voit mennä Empire State Buildingiin mihin aikaan haluat. Olen romantikko ja mielestäni ylös meneminen heti aamulla tai keskiyöllä on mielikuvitusta, mutta voit valita haluamasi ajan, sillä se on avoinna poikkeuksetta vuoden jokaisena päivänä klo 8:00-02:00, ja viimeinen hissi ylös on klo 1:15. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Empire State Buildingin kokemuksesta yöllä.

Alexin matkavinkki

Tiesitkö, että Empire State Building on avoinna kello kahteen asti? Kiipeä Empire State Buildingiin myöhään yöllä ja ole täysin yksin New Yorkin mittaamattomuuden edessä - se on sen arvoista!

Kuinka kauan kestää käydä Empire State Buildingissä?

Empire State Buildingin yönäkymä
Empire State Buildingin yönäkymä

Empire State Buildingin vierailulla ei ole aikarajoitusta. Useimmat ihmiset viettävät yleensä noin tunnin näköalatasanteella, mutta voit olla siellä sulkemisaikaan asti, jos siltä tuntuu.

Jos haluat mennä Empire State Buildingille auringonlaskun aikaan, suosittelen tarkistamaan, mihin aikaan aurinko laskee, ja menemään näköalatasanteelle tuntia aikaisemmin, jotta saat hyvän paikan ja voit nauttia vierailustasi ennen kuin se alkaa täyttyä turisteista.

Yksi asia, joka erottaa Empire State Buildingin muista New Yorkin pilvenpiirtäjistä, on se, että se on avoinna kello 2:een asti, joten voit mennä sinne melkein mihin aikaan haluat. Kerron sinulle salaisuuden: kiipeäminen rakennuksen huipulle juhlien jälkeen ja iltakävely New Yorkissa on listani kärjessä.

Varaa liput Empire State Buildingiin

Kiipeä Empire State Buildingiin New York Passilla ja muilla turistikorteilla

Empire State Buildingin sisäänkäynti| @Hellotickets
Empire State Buildingin sisäänkäynti| @Hellotickets

Empire State Building on epäilemättä yksi Ison Omenan suosituimmista nähtävyyksistä, ja siksi sen sisäänpääsy sisältyy useimpiin turistipasseihin, joita on olemassa kaupunkiin tutustumista varten. Etkö vieläkään tiedä, mikä on turistikortti tai miten se toimii?

Pähkinänkuoressa se on kortti, jonka varaat etukäteen "kiinteään hintaan" ja jolla pääset kaupungin eri nähtävyyksiin, jolloin säästät aikaa (vältät jonot lipunmyyntipisteissä) ja rahaa.

Kuten mainitsin, useimmat näistä korteista sisältävät pääsyn Empire State Buildingiin. Tässä on luettelo näistä korteista ja linkit kutakin korttia koskevaan käytännön opastukseeni. Jos kuitenkin harkitset kortin ostamista, suosittelen lukemaan tämän artikkelin New Yorkin nähtävyyskorttien vertailusta.

Luettelo kulkuluvista, jotka sisältävät Empire State Buildingin

 • New York CityPASSNew York CityPASS: New York CityPASS antaa sinulle mahdollisuuden kiivetä Empire State Buildingiin jopa kahteen eri kertaan, joten voit nauttia näkymistä sekä päivällä että yöllä.
 • New York PassNew York City Pass on varattavissa päivittäin, ja sillä pääset yli 100 nähtävyyteen, mukaan lukien Empire State Building.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass: Sightseeing Pass on myös varattavissa päiväkohtaisesti (ja se on ainoa, joka sisältää myös One World Observatoryn).
 • New York Explorer PassSightseeing Pass: Tämän passin hinta riippuu siitä, kuinka monta nähtävyyttä haluat varata, Empire State on yksi niistä.

Henkilökohtainen neuvoni

Jos et osaa päättää, mihin aikaan haluat nousta ikoniseen pilvenpiirtäjään, suosittelen ostamaan New York CityPASSin ja menemään ylös aamulla, jolloin siellä ei ole kiireitä ja tungosta, ja palaamaan auringonlaskun aikaan nauttimaan näkymistä.

Jos haluat vierailla Empire State -rakennuksessa New York City Passin kanssa, mene vain rakennukseen ja astu sisään erikseen osoitetusta portista, joka on tarkoitettu vierailijoille, joilla on New York City Sightseeing Pass.

Varaa New York City Sightseeing Pass -kierrospassi

Miltä observatorio näyttää

Times Square Empire State Buildingistä| @Hellotickets
Times Square Empire State Buildingistä| @Hellotickets

Empire State Observatorysta voit katsoa kuuluisan kiikarin läpi ja katsella elämää New Yorkissa, ja sieltä avautuvat näkymät Bryant Parkiin, Flatiron Buildingiin, Fifth Avenuelle, One World Trade Centeriin ja tietenkin ihailla koko Manhattanin taivaanrantaa.

Mitä näet Empire State Buildingista

Näkymät Empire State Buildingistä| @Hellotickets
Näkymät Empire State Buildingistä| @Hellotickets

Siitä hetkestä lähtien, kun Empire State Building avattiin vuonna 1931, siitä tuli New Yorkin horisontin tähti ja merkittävä nähtävyys turisteille, jotka kiipesivät sen näköalatasanteelle. Seuraavassa kerrotaan, mitä Empire State Buildingin huipulta voi nähdä:

 • Bryant Park
 • Flatiron Building
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler Building
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Vapaudenpatsas
 • Brooklynin silta

Varaa liput Empire State Buildingiin

Missä syödä Empire State Buildingin ympäristössä

Kävely Empire State Buildingin ympäristössä| @Hellotickets
Kävely Empire State Buildingin ympäristössä| @Hellotickets

Jos korkeat paikat saavat sinut nälkäiseksi ja haluat tietää, missä syödä etukäteen, Empire State Buildingin lähellä on muutama ravintola, joita kannattaa kokeilla. Voit esimerkiksi mennä Koreatowniin ja kokeilla Turntable Chicken Jazzia tai BCD Tofu Housea, josta löydät kasvisvaihtoehtoja.

Henkilökohtainen suositukseni on kävellä hieman Chrysler Buildingin suuntaan ja mennä Urbanspace Vanderbilt -ravintolaan, joka on varastoksi muuttunut tori, jossa on kojuja, joissa myydään kaikenlaista ruokaa. Jos kuitenkin haluat järjestää gastronomisen matkasi itse, katso tämä lista siitä, missä Empire State Buildingin lähellä voi syödä.

Vieraile Empire State Buildingissä lasten kanssa

Näyttelyt Empire State Buildingin sisällä| @Hellotickets
Näyttelyt Empire State Buildingin sisällä| @Hellotickets

Jos vierailet Empire Statessa lasten kanssa, kannattaa mennä sinne mahdollisimman aikaisin aamulla. Sinut päästetään sisään reppujen kanssa, kunhan ne ovat tyypillisen repun kokoisia, ja jos sinulla on lastenrattaat, sinut todennäköisesti pakotetaan taittamaan ne kokoon, jotta pääset ylös näköalatasanteelle.

Kun pääset Empire State Buildingiin, voit ottaa valokuvan ja ostaa sen jälkeen matkamuistoksi. Se maksaa noin 20 dollaria, eikä se mielestäni ole sen arvoista, mutta jos tiedät, että lapsesi ovat innoissaan, varmista, että sinulla ei ole vihreitä vaatteita päälläsi, koska ne pilaavat kuvan (kuva otetaan kromaattorin edessä).

.

Varaa liput Empire State Buildingiin

Käytännön tietoa siitä, miten Empire State Buildingiin voi kiivetä

Näkymiä Empire State Buildingistä| @Hellotickets
Näkymiä Empire State Buildingistä| @Hellotickets

Monet ihmettelevät, kuinka monta kerrosta Empire State Buildingissä on. No, tarkka luku on 102, vaikka näköalatasanne onkin 86. kerroksessa eikä ylimmässä kerroksessa. Voit vierailla niillä yhdellä rakennuksen 73:sta hissistä, joten se kiusallinen hetki hissin odottamisesta kannattaa pitää mahdollisimman vähäisenä, mutta ei kyydistä. Empire State Buildingin 2. ja 86. kerroksessa on käymälät, joten älä huoli, jos joudut hätätapaukseen korkealla, sinun ei tarvitse juosta alas maan pinnalle.

Kameran jalustat ja ylisuuret matkalaukut tai reput eivät ole sallittuja Empire State Buildingissa, eikä rakennuksessa ole kaappeja, joihin voit jättää tavarasi. Tarvittaessa LuggageHero sijaitsee melko lähellä pilvenpiirtäjää ja on halvin vaihtoehto jättää tavarasi Empire State Buildingiin kiipeämisen ajaksi.

Varaa liput Empire State Buildingiin

Empire State Buildingin arkkitehtuuri ja muotoilu

Empire State Buildingin sisustusnäyttely| @Hellotickets
Empire State Buildingin sisustusnäyttely| @Hellotickets

Sisätiloissa voit myös nähdä Empire State Buildingin rakentamiselle omistetun Dare to Dream -näyttelyn, jossa kerrotaan sen rakentajien tarinoita arkkitehtonisten suunnitelmien, piirustusten ja valokuvien avulla. Löydät myös näyttelyn, joka on omistettu selittämään rakennuksen kestävää energiankäyttöä.

Hieman sen historiaa

Jotain, mitä harva tietää, on se, että samana vuonna, kun rakennus avattiin, sen korkeimmassa kohdassa olevaa tornia käytettiin zeppeliinin kiinnityspisteenä, sillä rakennuksen arkkitehtien mukaan se olisi tulevaisuuden liikennemuoto. On hyvä, että he suunnittelivat yhden maailman suurimmista arkkitehtuurin helmistä, sillä ennustajina heistä ei ollut paljon hyötyä...

Art decon symboli

Se, mikä tekee Empire State Buildingista New Yorkin seikkailuillasi pakollisen nähtävyyden, ei ole pelkästään sen observatoriosta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät, vaan myös sen upea Art Deco -sisustus, joka on ihmeellinen. Se on täydellinen elämys, jota muistelet varmasti nostalgisesti vielä monta vuotta matkasi jälkeen.

Varaa liput Empire State Buildingiin

Muita New Yorkin suosittuja observatorioita, pilvenpiirtäjiä ja rakennuksia

Näkymät One World -observatoriosta| @Hellotickets
Näkymät One World -observatoriosta| @Hellotickets

New York on kaupunki, joka on tehty ihailtavaksi alhaalta mutta myös ylhäältä, ja sitä varten on lukuisia pilvenpiirtäjiä, joista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät New Yorkiin.

One World Observatory

One World ei ehkä tule niin nopeasti mieleen sen suhteellisen nuoren iän vuoksi, mutta se tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät finanssialueelle, kauppoja, hienon ravintolan ja interaktiivisia aktiviteetteja, joiden parissa lapsilla on varmasti hauskaa. Jos haluat käydä siellä, voit tutustua kätevään oppaaseeni, josta löydät kaikki yksityiskohdat: NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne..

Rockefeller Center, Rockefellerin huipulla

Kaikista New Yorkin pilvenpiirtäjistä henkilökohtainen suositukseni on Rockefeller Center. Sen näköalatasanteelta, joka tunnetaan nimellä Top of the Rock, avautuvat parhaat näkymät kaupunkiin, mukaan lukien upea lähikuva Empire State Buildingista. Itse asiassa monet kävijät joutuvat pulaan, kun he päättävät, kiipeävätkö he jompaankumpaan näistä kahdesta. Jos siitä on apua, tässä on vertailu: Top of the Rockin kiipeäminen ja Empire State Buildingin kiipeäminen.

Muita ikonisia rakennuksia

Jos kuulut myös niihin ihmisiin, jotka karttavat vakiintunutta turistipolkua, New Yorkissa on paljon muitakin rakennuksia, joissa voit vierailla, vaikka niissä ei olisikaan observatoriota. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building ja monet muut ihastuttavat kaikkia arkkitehtuurista kiinnostuneita.

New Yorkin parhaiden pilvenpiirtäjien vertailutaulukko

 • Empire State Building
 • Alkaen 45 €
 • Observatorio: ulkoilmassa
 • Kerros: 86
 • Näkymät: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattanin keskusta
 • Varaa
 • Top of the Rock
 • Alkaen 41 €
 • Observatorio: ulkoilmassa
 • Kerros: 70
 • Näkymät: Empire State Building, Central Park ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattanin keskusta
 • Varaa nyt
 • One World Observatory
 • Alkaen 41 €
 • Observatorio: Sisätilat
 • Kerros: 102
 • Näkymät: Wall Street, Vapaudenpatsas, Brooklyn Bridge ja kaukaa Empire State Building.
 • Sijainti: Etelä-Manhattan
 • Varaa nyt
 • The Edge
 • Alkaen 39 €
 • Observatorio: ulkoilma ja lasilattia
 • Kerros: 110
 • Näkymät: Empire State, Midtown ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattan West
 • Varaa nyt

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja New Yorkissa

Vaihtoehtoisesti, jos pilvenpiirtäjään kiipeäminen ei oikein houkuttele, mutta haluat nauttia New Yorkin näkymistä huipulta, sinulla on muitakin vaihtoehtoja, kuten helikopterikierros Manhattanilla tai vierailu yhdessä kaupungin monista kattobaareista. Mielestäni pilvenpiirtäjään kiipeäminen on kuitenkin uskomaton kokemus, jota ei kannata jättää väliin, varsinkaan ensimmäisellä kerralla New Yorkissa!

Nyt sinun tarvitsee vain valita pilvenpiirtäjä ja valmistautua näkemään yksi maailman kauneimmista kaupungeista niin kuin se ansaitsee tulla nähdyksi. Bon voyage to the heights!