Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Empire State BuildingKiipeäminen

Empire State Building on yksi New Yorkin taivaanrannan ikonisimmista rakennuksista. Jos haluat hankkia liput Empire State Buildingin kiipeilyyn ja nähdä kaupungin lintuperspektiivistä, lue lisää!

Alex Grande

Alex Grande

8 minuuttia luettu

Empire State BuildingKiipeäminen

Näkymät Empire State Buildingista | ©Hellotickets

Vierailu ikonisessa Empire State Buildingissa on kokemus, joka sinun on ehdottomasti sisällytettävä New Yorkin matkallesi. Se on Art Decon helmi sisältä ja ulkoa, ja sen näyttelyt ja näkymät kaupunkiin eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Ensimmäinen vinkkini on hankkia liput etukäteen- näin säästyt lippujonossa, vaikka joudutkin jonottamaan turvatarkastuspisteellä.

Paras vaihtoehto

Empire State Building Liput

Pääsy legendaariseen Empire State Buildingiin parhaaseen hintaan

Tämä on kätevin vaihtoehto kiivetä kaupungin huipulle, sillä voit valita eri aikoina ja edullisimpaan mahdolliseen hintaan. Älä tuhlaa aikaa lipputoimistossa, vaan hanki lippu netistä!

Empire State Buildingissa on kaksi näköalatasannetta, toinen 86. kerroksessa ja toinen 102. kerroksessa. Tällä Empire State Buildingin yleisellä pääsylipulla pääsee 86. kerrokseen, ja neuvon, ettei kannata maksaa lisämaksua ylimmälle kannelle pääsystä, se ei ole sen arvoista.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että pääsymaksu nousee sesonkiaikana, ja siksi observatoriossa on enemmän turisteja. Muista, että alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Kun saat vahvistuksen, tarkista, pitääkö sinun ottaa mukaan tulostetut liput (ainakin kun viimeksi kävin, he eivät hyväksyneet sähköisiä lippuja). Jos näin on, etkä jostain syystä voi tulostaa niitä, älä huoli, voit tulostaa ne sisäänkäynnin lippuautomaateista, mutta sinun on jonotettava.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on halvin vaihtoehto nousta Empire State Buildingiin, ja voit tehdä sen haluamanasi ajankohtana, joten voit suunnitella vierailusi etukäteen (katso alla olevat vinkit parhaasta vuorokaudenajasta).

Suositellaan, jos... haluat nauttia Manhattanin horisontista yhdestä sen legendaarisimmista rakennuksista.


Kuinka paljon Empire State Buildingin kiipeäminen maksaa?

Empire State Observatory| @Hellotickets
Empire State Observatory| @Hellotickets

Empire State -lippujen varaaminen etukäteen verkossa maksaa sinulle noin 39 euroa Helloticketsissä. Jos matkustat kuitenkin lasten kanssa, olet ryhmässä tai sinulla on mahdollisuus käyttää erikoishintaa, saatat saada edullisempia hintoja. Jos olet huolissasi budjetistasi järjestäessäsi vierailua tähän myyttiseen pilvenpiirtäjään, voit tutustua Empire State -pilvenpiirtäjän lippujen hintoja käsittelevään oppaaseeni, jotta näet, mihin hintaan olet oikeutettu ja voit päättää, miten ostat lippusi.

Lippujen hinnat

Lippujen ostaminen lipputoimistosta on myös yksi vaihtoehto, ja hinta on sama, mutta kuten edellä mainittiin, jonot voivat olla hyvin pitkiä (ja aika saattaa loppua kesken, jotta pääset ylös haluamaasi aikaan).

Missä Empire State Building sijaitsee ja miten sinne pääsee?

Empire State Buildingin sijaintikartta
Empire State Buildingin sijaintikartta

Empire State Building sijaitsee osoitteessa 20 W 34th St, New York, NY 10001, ja paras tapa päästä sinne on joko kävellä, jos olet keskustassa, tai mennä metrolla 34 St - Herald Sq:lle ja katua pitkin. Et voi olla huomaamatta sitä! Missä ikinä oletkin, minulla on suunnitelma sinua varten. Tutustu tähän artikkeliin siitä, miten pääset Empire State Buildingiin, jossa ehdotan erilaisia reittejä tai matkareittejä sen mukaan, kuinka paljon aikaa sinulla on, mikä on budjettisi tai kuinka paljon haluat vierailla lähiöissä ja muissa nähtävyyksissä sen ympärillä.

Esimerkiksi Midtownin sydämessä sijaitsevan ikonisen rakennuksen läheltä löydät kaiken Central Parkista ja Times Squarelta kaupungin muihin tärkeisiin kohteisiin, kuten Flatiron Buildingiin. Lähistöllä on myös Koreatown-nimellä tunnettu alue, joka on täynnä leipomoita, kahviloita, korealaisia grilliravintoloita ja karaokebaareita sekä kosmetiikkakauppoja, joiden tuotteet tuodaan suoraan Etelä-Koreasta.

Paras aika kiivetä Empire State Buildingiin

Jos yrität valita parhaan ajankohdan Empire State Buildingiin kiipeämiseen, jotta vältät jonot ja väkijoukot, käy Empire State Buildingissä aamulla. Kello 8:00 sinun tuskin tarvitsee jonottaa, ja voit nauttia lähes yksityisestä kokemuksesta kaikkina viikonpäivinä. Toinen paras vaihtoehto on vierailla rakennuksessa noin klo 00:30, vaikka lauantaisin ja sunnuntaisin kohtaat varmasti muitakin turisteja.

Kun ostat lipun, sinun on valittava päivä, jolloin pääset Empire State Buildingiin milloin haluat. Olen romantikko, ja minusta on mielikuvitusta mennä ylös heti aamulla tai keskiyöllä, mutta voit valita haluamasi ajan, sillä se on avoinna vuoden jokaisena päivänä kello 8:00-2:00, ja viimeinen hissi nousee ylös kello 1:15. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä Empire State Buildingin yöllisestä kokemuksesta.

Alexin matkavinkki

Tiesitkö, että Empire State on avoinna kahteen asti yöllä? Kiipeä Empire Stateen myöhään illalla ja ole täysin yksin New Yorkin valtavuuden edessä - se on sen arvoista!

Kuinka kauan kestää käydä Empire State Buildingissa?

Empire State Buildingin yönäkymä
Empire State Buildingin yönäkymä

Empire State Buildingin vierailulla ei ole aikarajoitusta. Useimmat ihmiset viettävät näköalatasanteella noin tunnin, mutta voit jäädä sinne sulkemisaikaan asti, jos siltä tuntuu.

Jos haluat mennä Empire State Buildingille auringonlaskun aikaan, suosittelen tarkistamaan, mihin aikaan aurinko laskee, ja menemään observatoriolle tuntia aikaisemmin, jotta saat hyvän paikan ja voit nauttia vierailustasi ennen kuin se alkaa täyttyä turisteista.

Yksi asia, joka erottaa Empire State Buildingin muista New Yorkin pilvenpiirtäjistä, on se, että se on avoinna kello 2:een asti, joten voit mennä sinne melkein mihin aikaan tahansa. Kerron sinulle salaisuuden: kiipeäminen rakennuksen huipulle juhlien jälkeen ja iltakävely New Yorkissa ovat listani kärjessä.

Kiipeäminen Empire Stateen New York Passin ja muiden turistikorttien avulla

Empire State Buildingin sisäänkäynti| @Hellotickets
Empire State Buildingin sisäänkäynti| @Hellotickets

Empire State Building on epäilemättä yksi suosituimmista nähtävyyksistä Isossa Omenassa, ja siksi sen sisäänpääsy sisältyy useimpiin turistikortteihin, joita on olemassa kaupungin vierailua varten. Etkö vieläkään tiedä, mikä on turistikortti tai miten se toimii?

Lyhyesti sanottuna kyseessä on kortti, jonka varaat etukäteen "kiinteään hintaan" ja jolla pääset kaupungin eri nähtävyyksiin, jolloin säästät aikaa (kun vältät jonot lipputoimistoissa) ja rahaa.

Kuten mainitsin, useimmat näistä korteista sisältävät pääsyn Empire State Buildingiin. Tässä on luettelo näistä korteista ja linkit kunkin kortin käytännön oppaaseen. Jos kuitenkin harkitset kortin ostamista, suosittelen lukemaan tämän artikkelin New Yorkin turistipassien vertailusta.

Luettelo kulkuneuvoista, joihin sisältyy Empire State

 • New York CityPASSNew York CityPASS antaa sinulle mahdollisuuden kiivetä Empire State Buildingiin jopa kahteen eri kertaan, joten voit nauttia näkymistä sekä päivällä että yöllä.
 • New York PassNew York CityPASS on varattavissa päiväkohtaisesti, ja sillä pääset yli 100 nähtävyyteen, kuten Empire State Buildingiin.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass on myös varattavissa päivittäin (ja se on ainoa, joka sisältää myös One World Observatorion).
 • New York Explorer PassTämän passin hinta riippuu siitä, kuinka monta nähtävyyttä haluat varata, Empire State on yksi niistä.

Henkilökohtainen neuvoni

Jos et osaa päättää, mihin aikaan mennä ylös ikoniseen pilvenpiirtäjään, suosittelen ostamaan New York CityPASSin ja menemään ylös aamulla, jolloin ei ole kiireitä ja tungosta, ja palaamaan auringonlaskun aikaan nauttimaan näkymistä.

Jos haluat vierailla Empire State Buildingissa New York City Pass -passilla, mene rakennukseen ja astu sisään New York City Pass -passilla varustetuille vierailijoille varatusta ovesta.

Miltä observatorio näyttää

Times Square Empire State Buildingilta| @Hellotickets
Times Square Empire State Buildingilta| @Hellotickets

Empire State Observatorysta voit katsoa kuuluisan kiikarin läpi ja katsella New Yorkin elämää, ja sieltä avautuvat näkymät Bryant Parkiin, Flatiron Buildingiin, Fifth Avenuelle, One World Trade Centeriin ja tietysti ihailla Manhattanin rakennusten majesteettisuutta kokonaisuudessaan.

Mitä näet Empire State -alukselta

Näkymät Empire State Buildingista| @Hellotickets
Näkymät Empire State Buildingista| @Hellotickets

Empire State Buildingista tuli heti sen avaamisesta vuonna 1931 lähtien New Yorkin taivaanrannan tähti ja merkittävä nähtävyys sen näköalatasanteelle kiipeileville turisteille. Näin näet Empire State Buildingin huipulta:

 • Bryant Park
 • Flatiron Building
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler Building
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Vapaudenpatsas
 • Brooklynin silta

Missä syödä Empire State Buildingin ympäristössä

Kävely Empire State Buildingin ympärillä| @Hellotickets
Kävely Empire State Buildingin ympärillä| @Hellotickets

Jos korkeat paikat saavat sinut nälkäiseksi ja haluat tietää, missä syödä etukäteen, Empire State Buildingin lähellä on muutama ravintola, joita kannattaa kokeilla. Voit esimerkiksi suunnata Koreatowniin ja kokeilla Turntable Chicken Jazzia tai BCD Tofu House -ravintolaa, josta löydät kasvisvaihtoehtoja.

Suosittelen kävelemään hieman Chrysler Buildingin suuntaan ja menemään Urbanspace Vanderbiltiin, joka on varastoksi muuttunut tori, jossa on kaikenlaista ruokaa myyviä kojuja. Jos kuitenkin haluat järjestää ruokapäivän, tutustu tähän listaan Empire State Buildingin lähistöllä sijaitsevista ruokapaikoista.

Vieraile Empire State -kaupungissa lasten kanssa

Näyttelyt Empire State Buildingin sisällä| @Hellotickets
Näyttelyt Empire State Buildingin sisällä| @Hellotickets

Jos vierailet Empire State -kaupungissa lasten kanssa, kannattaa lähteä sinne mahdollisimman aikaisin aamulla. He päästävät sinut sisään reppujen kanssa, kunhan ne ovat tyypillisen, kahvoilla varustetun repun kokoisia, ja jos sinulla on lastenvaunut, he todennäköisesti pakottavat sinut taittamaan ne kokoon, jotta pääset näköalatasanteelle.

Kun pääset Empire State Buildingille, voit ottaa valokuvan ja ostaa sen sitten matkamuistoksi. Se maksaa noin 20 dollaria, enkä usko, että se on sen arvoista, mutta jos tiedät, että lapsesi ovat innoissaan, varmista, että sinulla ei ole vihreitä vaatteita, sillä ne pilaavat valokuvan (he ottavat sen kromaattorin edessä).

Käytännön tietoa Empire State Buildingin kiipeämisestä

Näkymät Empire State Buildingista| @Hellotickets
Näkymät Empire State Buildingista| @Hellotickets

Monet ihmettelevät, kuinka monta kerrosta Empire State Buildingissä on. Tarkka numero on 102, vaikka näköalatasanne on 86. kerroksessa eikä ylimmässä kerroksessa. Voit vierailla heidän luonaan yhdellä rakennuksen 73 hissistä, joten hankala hissin odottamisen hetki on syytä pitää mahdollisimman vähäisenä, mutta kyytiä ei tarvitse tehdä. Empire State Buildingin 2. ja 86. kerroksessa on käymälät, joten älä huoli, jos joudut hätätapaukseen korkealla, sinun ei tarvitse juosta alas maahan.

Kameran jalustat ja ylisuuret matkalaukut tai reput eivät ole sallittuja Empire State Buildingissa, eikä rakennuksessa ole kaappeja, joihin voit jättää tavarasi. Tarvittaessa LuggageHero on melko lähellä pilvenpiirtäjää, ja se on halvin vaihtoehto jättää tavarasi Empire State Buildingin kiipeämisen ajaksi.

Empire State Buildingin arkkitehtuuri ja suunnittelu

Empire State Buildingin sisustusnäyttely| @Hellotickets
Empire State Buildingin sisustusnäyttely| @Hellotickets

Sisällä voit myös nähdä Empire State Buildingin rakentamista käsittelevän Dare to Dream -näyttelyn, jossa kerrotaan sen rakentajien tarinoita arkkitehtonisten suunnitelmien, piirustusten ja valokuvien avulla. Siellä on myös näyttely, jossa kerrotaan rakennuksen kestävästä energiankäytöstä.

Hieman sen historiaa

Harva tietää, että samana vuonna, kun rakennus avattiin, sen korkeinta tornia käytettiin zeppeliinin kiinnityspisteenä, sillä rakennuksen arkkitehdit uskoivat, että se olisi tulevaisuuden liikennemuoto. On hyvä, että he suunnittelivat yhden maailman suurimmista arkkitehtonisista helmistä, sillä ennustajina heistä ei ollut paljon hyötyä...

Art Decon symboli

Empire State Building on New Yorkin seikkailuissasi pakollinen nähtävyys paitsi sen observatoriosta avautuvien henkeäsalpaavien näköalojen vuoksi myös sen upean Art Deco -sisätilan vuoksi, joka on ihmeellinen. Se on monipuolinen kokemus, jota muistelet varmasti nostalgisesti vielä monta vuotta matkasi jälkeen.

Muita suosittuja observatorioita, pilvenpiirtäjiä ja rakennuksia New Yorkissa

Näkymiä One World Observatorysta| @Hellotickets
Näkymiä One World Observatorysta| @Hellotickets

New York on kaupunki, joka on tehty ihailtavaksi alhaalta mutta myös ylhäältä, ja sitä varten on lukuisia pilvenpiirtäjiä, joista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät New Yorkiin.

One World Observatory

One World ei ehkä tule niin nopeasti mieleen sen suhteellisen nuoren iän vuoksi, mutta se tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän rahoitusalueelle, kauppoja, hienon ravintolan ja interaktiivisia aktiviteetteja, joissa lapsilla on hauskaa. Jos haluat käydä siellä, voit tutustua kätevään oppaaseeni, josta löydät kaikki yksityiskohdat: NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne..

Rockefeller Center, Kallion huippu

Ja kaikista New Yorkin pilvenpiirtäjistä suosittelen Rockefeller Centeriä. Sen näköalatasanteelta, joka tunnetaan nimellä Top of the Rock, avautuvat parhaat näkymät kaupunkiin, mukaan lukien upea lähikuva Empire State Buildingista. Itse asiassa monet kävijät joutuvat pulaan, kun he päättävät, haluavatko he kiivetä jompaankumpaan. Jos siitä on apua, tässä on vertailu: Top of the Rockin kiipeäminen ja Empire State Buildingin kiipeäminen.

Muut ikoniset rakennukset

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka välttelevät vakiintuneita turistikierroksia, New Yorkissa on paljon muitakin rakennuksia, joissa voit vierailla, vaikka niissä ei olisikaan observatoriota. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building ja monet muut ihastuttavat kaikkia arkkitehtuurista kiinnostuneita.

New Yorkin parhaiden pilvenpiirtäjien vertailutaulukko

 • Empire State Building
 • Alkaen 45 €
 • Observatorio: ulkona
 • Kerros: 86
 • Näkymät: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattanin keskusta
 • Varaus
 • Top of the Rock
 • Alkaen 42 €
 • Observatorio: ulkona
 • Kerros: 70
 • Näkymät: Empire State Building, Central Park ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattanin keskusta
 • Varaa nyt
 • One World Observatory
 • Alkaen 45 €
 • Observatorio: sisätiloissa
 • Kerros: 102
 • Näkymät: Wall Street, Vapaudenpatsas, Brooklyn Bridge ja kaukaa Empire State Building.
 • Sijainti: Etelä-Manhattan
 • Varaa nyt
 • The Edge
 • Alkaen 45 €
 • Observatorio: ulkoilma ja lasilattia
 • Kerros: 110
 • Näkymät: Empire State, Midtown ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattan West
 • Varaa nyt

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja New Yorkissa

Vaihtoehtoisesti, jos pilvenpiirtäjään kiipeäminen ei oikein houkuttele, mutta haluat nauttia New Yorkin näkymistä huipulta, sinulla on muitakin vaihtoehtoja, kuten helikopterikierros Manhattanilla tai vierailu yhdessä kaupungin monista kattobaareista. Mutta mielestäni pilvenpiirtäjään kiipeäminen on uskomaton kokemus, jota ei kannata jättää väliin, varsinkaan kun olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa!

Nyt sinun tarvitsee vain valita pilvenpiirtäjä ja valmistautua näkemään yksi maailman kauneimmista kaupungeista niin kuin se ansaitsee tulla nähdyksi. Hyvää matkaa korkeuksiin!

UKK

 • Kumpi on parempi, Top of the Rock vai Empire State Building?

  Empire State Buildingin observatorio on korkeammalla ja tarjoaa paremmat näkymät talousalueelle ja One World Trade Centeriin, kun taas Top of the Rock on paras valinta, kun haluat katsella Times Squarea, Central Parkia ja Empire State Buildingia ylhäältä.

 • Kuinka kauan kestää päästä Empire State Buildingin huipulle?

  Jonojen välttämiseksi on parasta vierailla varhain aamulla tai illalla (noin klo 22:00).

 • Voinko mennä Empire State Buildingiin repun kanssa?

  Kyllä, voit tuoda matkalaukkusi, reppusi, käsilaukkusi ja lähes kaikenlaiset matkatavarat sisälle. Kamerat ovat sallittuja myös Empire State Buildingin sisällä.

 • Mitä Empire State Buildingista näkee?

  Näet muun muassa kaikki Midtownin kohokohdat: Times Squaren, legendaarisen Chrysler Buildingin, Flatiron Buildingin ja Madison Square Parkin, Union Squaren, Financial Districtin ja Manhattanin ympäri kiertävän Hudsonin. Kaukaisuudessa näkyy myös Financial District ja Manhattanin ympärillä oleva Hudson-joki. Upeaa!