Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

New York Pass

Jos haluat säästää aikaa ja rahaa ja samalla vierailla kaikessa, mitä New Yorkilla on tarjottavanaan, New York Pass voi olla hyvä liittolainen.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

New York Pass

Empire State Building | ©Hellotickets

New York voi olla kaoottinen kaupunki, ja on helppo eksyä Ison Omenan laajuuteen, jolloin matkasta ei saa kaikkea irti. New York Pass on loistava tapa säästää aikaa ja rahaa matkallasi.

New York ei ole halpa kaupunki matkustaa, varsinkaan ensimmäisellä kerralla, jolloin haluat ottaa siitä kaiken irti käymällä mahdollisimman monessa nähtävyydessä. Onneksi on olemassa muutamia niksejä, joiden avulla voit järjestää matkasi yksinkertaisesti ja säästää paljon rahaa, mikä tarkoittaa, että voit tehdä enemmän asioita ja nauttia enemmän, vähemmällä rahalla. Yhdellä näistä nikseistä on nimi: se on nimeltään New York Pass, ja sen saa jo 144 €.

Turistikortti

New York Pass

New Yorkin parhaat nähtävyydet edullisimpaan hintaan

Jos haluat tutustua New Yorkin parhaisiin nähtävyyksiin, hanki tämä päiväkierrospassi, jolla pääset matkasi aikana niihin nähtävyyksiin, joista pidät eniten. Säästät aikaa ja rahaa.

NY Passin ostamisella on useita etuja: säästät rahaa, jos hyödynnät sitä mahdollisimman paljon, säästät aikaa, koska sinun ei tarvitse ostaa lippuja lipputoimistosta jokaiseen kohteeseen, jossa vierailet (ja joissakin tapauksissa sinun ei tarvitse jonottaa), ja on myös erittäin kätevää, että kaikki liput ovat yhdessä paikassa.

New York Pass on päiväpassi, ja maksat valitsemasi voimassaolopäivien lukumäärän mukaan. Voit valita 1 ja 10 päivän välillä. Ole varovainen, sillä ne eivät ole vuorokausipäiviä, vaan siitä hetkestä, kun aktivoit passin, sinulla on aikaa keskiyöhön asti, ennen kuin se lasketaan kokonaiseksi päiväksi.

Kun ostat NY Passin, sinun tarvitsee vain ladata sovellus ja saat passin käyttöösi välittömästi. Siitä lähtien voit mennä ensimmäiseen listallasi olevaan nähtävyyteen ja skannata passisi sisäänkäynnillä. Joihinkin aktiviteetteihin sinun on kuitenkin esitettävä passisi ja saat lipun.

Huomaa, että kaikki New York Passit päästävät sinut tiettyyn nähtävyyteen vain kerran (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta).

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Yksi New York Passin suurista eduista on se, että sen avulla pääset jonottamatta tiettyihin valittuihin nähtävyyksiin. Se ei pelasta sinua jonottamiselta tietyissä nähtävyyksissä eikä turvatarkastuksilta sisäänkäynnillä, mutta matkasi päätteeksi olet säästänyt yhteensä muutaman tunnin odotusaikaa.

.


Miten valita New York Passin ja muiden passien välillä?

Pääsy One World Observatorioon Explorer Passilla.| ©Hellotickets
Pääsy One World Observatorioon Explorer Passilla.| ©Hellotickets

On totta, että New York Passin lisäksi on olemassa muitakin samanlaisia New Yorkin turistikortteja. Ennen kuin menemme siihen, onko New York Pass sinulle paras vaihtoehto, on ensinnäkin hyvä tietää, että on olemassa kahdenlaisia passeja:

 • Päiväpassit: Nämä ovat passeja, joiden hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monta päivää ne ovat voimassa. Voit valita, haluatko vuokrata sen 2, 3, 4 jne. päiväksi, aina 10 päivän voimassaoloon asti. Jos matkasi New Yorkiin kestää siis enintään 10 päivää, voit sinä aikana käydä kaikissa luettelossa olevissa nähtävyyksissä rajoituksetta ja yhdellä passilla. Ne ovat ihanteellisia, jos haluat siirtyä nähtävyydeltä toiselle ja kokea New Yorkin matkasi ilman, että menetät minuuttiakaan. New York Pass on yksi niistä, mutta jos aiot olla New Yorkissa esimerkiksi 15 päivää, voit myös yhdistää useita passeja.
 • Attraction Passes: Nämä ovat passeja, joiden hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monessa nähtävyydessä haluat käydä. Jos tiedät jo, mitkä paikat, museot jne. haluat nähdä, maksat vain niistä ja sinulla on enemmän aikaa vierailla niissä. Se on ihanteellinen, jos haluat nauttia New Yorkista kaikessa rauhassa ja eksyä haluamallasi tavalla.

Riippuen monumenteista, joissa haluat käydä

Toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että New Yorkissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että paras tapa päättää sightseeing passin käytöstä on tehdä luettelo monumenteista ja rakennuksista, jotka haluat sisällyttää matkasuunnitelmaasi. Jos vierailet New Yorkissa ensimmäistä kertaa, et ehkä ole varma, mitä kaikkea Isolla omenalla on tarjota, joten alla on luettelo New York Passin kohokohdista. Voit käyttää sitä pohjana aloittaessasi matkasi suunnittelun.

Varaa New York Pass

Mitä New York Pass sisältää

Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

NY Pass sisältää skip-the-line -pääsyn joihinkin New Yorkin tärkeimpiin nähtävyyksiin, ja sovelluksessa on englanninkielinen ääniopas, kartta kohokohdista ja käytännön tietoa kustakin kohteesta. New York Passin yli sadasta nähtävyydestä ja aktiviteetista, joihin pääset tutustumaan, nämä ovat kohokohtia:

Varaa New York Pass

New York Passin tärkeimmät nähtävyydet

Empire State Building| ©Hellotickets
Empire State Building| ©Hellotickets

Empire State Building

Empire State Building on yksi New Yorkin taivaanrannan ikoneita, ja sen näköalapaikalta avautuvat näkymät ovat epäilemättä yksi vaikuttavimmista tavoista nähdä kaupunki.

 • Empire State Buildingin lippujen hinnat: Lippuja on kahta eri tyyppiä, joista toisella pääset kahdesti päivällä ja yöllä sekä käymään ensimmäisen kerroksen museossa (57 € aikuinen/ 48 € lapsi), ja yhdellä lipulla pääset näköalatasanteelle ja ensimmäisen kerroksen museoon (39 € aikuinen/ 33 € lapsi).
 • Näin passi toimii: Ohita lippujen ostojono ja mene suoraan turvatarkastukseen, jossa voit näyttää passisi ja päästä sisään.

Top of the Rock

Jos olet intohimoinen valokuvaaja, tulet hämmästymään kuvista, joita voit ottaa tästä New Yorkin arkkitehtuurin ikonista, varsinkin jos menet Top of the Rockille auringonlaskun aikaan tai sumuisena aamuna. Bonuksena näet myös One World -observatorion ja Vapaudenpatsaan kuin lelun.

 • Top of the Rockin lippujen hinnat: Pääsymaksu Top of the Rockille on 35 euroa (aikuiset) ja 30 euroa (lapset). Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.
 • Miten passi toimii: Voit käyttää passiasi saadaksesi ajastetun nettilipun tai esittää passisi lipputoimistossa, jolloin lippusi vahvistetaan.

Hop On Hop Off -kiertoajelu bussilla

Big Bus on yksi kaupungin parhaista kiertoajelubusseista, sillä se vie sinut kirjaimellisesti ympäri Manhattania ja näyttää sinulle kaikki nähtävyydet.

Kiertoajelubussi on avoinna kello 9-17, mikä on ensimmäinen ja viimeinen lähtöaika. Jos kuitenkin kaipaat vielä lisää, tässä on artikkeli New Yorkin kiertämisestä yöllä kiertoajelubussilla.

Madame Tussauds

Maailman kuuluisin vahakabinetti sijaitsee New Yorkissa. Tämä museo on paljon muutakin kuin paikka, jossa voi ottaa selfieitä julkkisten, kuten Barack Obaman, Kardashianien tai Hollywoodin kuuluisimpien näyttelijöiden kanssa. Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, tämä on varmasti yksi heidän suosikkivierailuistaan.

Vapaudenpatsas ja Ellis Islandin maahanmuuttomuseo

Vapaudenpatsaalle pääset Battery Parkista lautalla, ja New York Passin avulla sinun ei tarvitse huolehtia lipusta, sillä se sisältyy hintaan. Se sisältää myös lauttamatkan Ellis Islandille, jossa voit vierailla Ellis Islandin maahanmuuttomuseossa ja tutustua näyttelyyn ajoista, jolloin New Yorkista tuli tervetullut paikka eri puolilta maailmaa saapuneille, parempaa tulevaisuutta etsiville maahanmuuttajille.

MoMA (Museum of Modern Art)

MoMA on ehdoton museo New Yorkissa, jos haluat nähdä omin silmin poikkeuksellisen näyttelyn viime vuosisataa määrittäneistä taideteoksista. Voit nauttia muun muassa Van Goghin kuuluisan "Tähtikirkkaan yön" kaltaisista taideteoksista sekä Monet'n, Pollockin, Mondrianin, Hellen Frankenthalerin ja Andy Warholin maalauksista.

 • MOMA:n hinnat: Aikuisten sisäänpääsy maksaa 23 €. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Museoon on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 16:00 alkaen.
 • Miten passi toimii: Esitä passi turvatarkastusjonossa, niin pääset sisään museoon.

9/11-muistomerkki ja museo

Jos ostat liput 9/11 Memorial and Museum -muistomerkkiin ja -museoon, pääset syventymään syvemmälle 9/11 kaksoistornien iskujen historiaan. Tämä on erittäin mielenkiintoinen vierailu, sillä se lisää historiallista syvyyttä New Yorkin matkaasi.

 • Hinta: 9/11 Memorial on ilmainen ja avoin yleisölle. Lippu 9/11-museoon maksaa 42,50 euroa aikuiselta ja 32-37 euroa lapselta, jälleen iästä riippuen.
 • Näin passi toimii: Ohita lippujono, mene suoraan turvatarkastuspisteelle ja esitä passisi, niin pääset suoraan 9/11-museoon.

Varaa New York Pass

Muut New York Passin sisältämät nähtävyydet

 • Ratsastus. The Ride on 75 minuutin pituinen Manhattanin kiertoajelu bussissa, jossa on interaktiivinen kokemus ja panoraamaikkuna, jonka avulla voit kokea kaupungin eri tavalla, ja jossa komedia, tanssi ja musiikki säestävät sinua koko matkan ajan.
 • Marvel & DC -supersankarikierros. Täydellinen kiertoajelu supersankarifaneille, erityisesti Marvel-faneille, sillä voit vierailla tosielämän paikoissa, jotka liittyvät Hämähäkkimiehen tai Kostajien juoneen.
 • Food On Foot Tours. Tällä ruokakierroksella pääset maistelemaan New Yorkin keittiön moninaisia elementtejä, jotka muodostavat eri puolilta maailmaa tulevien keittiöiden yhdistelmän, paikallisissa ravintoloissa ja baareissa kaukana turistirysistä.
 • National Geographic Encounter: Ocean Odyssey. New York Pass sisältää liput tähän vedenalaisen maailman virtuaalikokemukseen, joka koostuu National Geographicin valokuvaajien ja kuvaajien tuottamista videoista ja interaktiivisista näytöistä, jotka kertovat tarinoita maapallon henkeäsalpaavimmista paikoista.
 • Harlem Jazz Series. Harlem Jazz Series -tapahtumassa voit kuunnella jazz-artisteja, jotka esittävät Billie Holidayn, Ella Fitzgeraldin tai Miles Davisin klassikoita paikallisessa Harlemin kirkossa. Jos pidät kokemuksesta, kehotan sinua tekemään tutkimusta Harlemin parhaista paikoista, joissa voit kuunnella musiikkia, ja parhaista kirkoista, joissa voit käydä gospelmessussa Harlemissa.

Mitä sinun tulisi tietää ennen ostamista

Empire State Buildingin yönäkymä| ©Hellotickets
Empire State Buildingin yönäkymä| ©Hellotickets

Nyt kun tiedät, mitä New York Pass sisältää ja mitkä ovat sen edut, tässä on yhteenveto, joka auttaa sinua päätöksenteossa. New York Pass sopii sinulle, jos:

 • Haluat ottaa kaiken irti New Yorkista ja viettää koko päivän nähtävyyksiä katsellen.
 • Olet New Yorkissa enintään 10 päivää.
 • olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa
 • New Yorkin kalleimmat nähtävyydet ovat pakollisten nähtävyyksien listallasi.
 • Aiot tehdä Hop on Hop off -bussikierroksen, jos se on pakko tehdä
 • Et halua käyttää aikaa matkastasi jonottamiseen päästäksesi sisään paikkoihin.

Varaa New York Pass

Suosituksia siitä, mikä New York Pass kannattaa valita

Näkymät reunalta| ©Hellotickets
Näkymät reunalta| ©Hellotickets

Voit valita tämän passin yhdestä kymmeneen päivään, mutta suosittelen välttämään yhden päivän passia, sillä se ei todennäköisesti sovi sinulle. On parasta valita kolme, viisi tai seitsemän päivää, jolloin 4 tai 5 nähtävyyttä päivässä säästää paljon rahaa.

Lopuksi muistutus tärkeimmästä suosituksestani: nauti New Yorkin vierailustasi! On helppo unohtaa, että olet kaupungissa, joka on täynnä elämää ja löydettävää, kun sinulla on lista asioista, joita sinun pitäisi tehdä, ja keskityt vain niiden rastittamiseen, mikä voi olla turistipassin ostamisen vaarana.

New York Passin hinnat lapsille

Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät todennäköisesti ilmaiseksi useimpiin New Yorkin nähtävyyksiin, joten heille ei tarvitse ostaa passia. 3-12-vuotiaat lapset voivat kuitenkin ostaa New York Passin alennettuun hintaan: 35-140 euroa halvemmalla kuin aikuisten passi (12-vuotiaille ja sitä vanhemmille) riippuen valitsemistasi päivistä.

Varaa New York Pass

Muita passeja New Yorkiin tutustumiseen

Poseeraa Times Squarella loistavan lipun edessä.| ©Hellotickets
Poseeraa Times Squarella loistavan lipun edessä.| ©Hellotickets

Jos et ole vielä päättänyt New York Passista ja haluat tutustua tarkemmin siihen, mitä vaihtoehtoisia turistikortteja on saatavilla, tässä on luettelo, jossa on laatimani käytännön oppaat kustakin passista sekä vertaileva artikkeli, jossa näet kunkin passin edut ja haitat:

Varaa New York Pass