Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lautta Vapaudenpatsaalle

Vapaudenpatsaalle pääseminen lautalla on melkoinen spektaakkeli. Tässä on tietoja lauttojen aikatauluista, hinnoista ja pysähdyspaikoista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Lautta Vapaudenpatsaalle

Matkalla patsaalle lautalla | ©Jenny Marvin

Vapaudenpatsas sijaitsee Liberty Islandilla, pienellä saarella Manhattanin eteläpuolella, jonne pääsee vain lautalla.

Jos et ole varannut opastettua kierrosta, mutta sinulla on jo liput Vapaudenpatsaalle, voit nousta yhdelle sinne vievistä lautoista, ja tässä ovat kellonajat, vuoroväli ja lauttalaitureiden sijainnit.

Kätevin vaihtoehto

Vapaudenpatsas ja Ellis Island Kierros Lautalla

Tutustu kaikkeen taikaan, joka ympäröi Vapaudenpatsasta.

Vieraile vapaudenpatsaalla ja Ellis Islandilla ja opi niiden historiasta Liberty Islandin museossa ja maahanmuuttomuseossa. Kierrosopas vai ääniopas, kumman vaihtoehdon valitset mieluummin?

Tällä lauttaristeilyllä Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille voit tehdä täydellisen kierroksen Liberty Islandilla, jossa ikoninen monumentti sijaitsee, ja Ellis Islandilla. Se sisältää myös sisäänpääsyn sekä Liberty Islandin museoon että maahanmuuttomuseoon.

Lisäksi voit valita, haluatko kokea koko 4 tunnin kierroksen kokeneen oppaan kanssa, joka seuraa sinua koko kierroksen ajan. Tai voit valita yksinkertaisemman ja halvemman vaihtoehdon, noin 30 minuutin mittaisen opastetun kierroksen Battery Parkin läpi, ja lautalle noustuasi jatkat matkaa ääniopastettuna.

Suositellaan, jos... et halua missata yhtään New Yorkin ikonisimman maamerkin yksityiskohtaa.

Mistä lähtee lautta Manhattanilta Vapaudenpatsaalle?

Auringonlasku lautalla Vapaudenpatsaalle.| ©Hellotickets
Auringonlasku lautalla Vapaudenpatsaalle.| ©Hellotickets

Manhattanilta lähtevän Vapaudenpatsaan lautan laituri sijaitsee Battery Parkissa Lower Manhattanilla.

Jos päätät ottaa Vapaudenpatsaan lautan Battery Parkista, suosittelen menemään sinne heti aamulla, sillä ensimmäisen turvatarkastuksen läpi on pitkät jonot, ja laivaan pääseminen voi kestää jonkin aikaa.

Varaa lauttaristeily Vapaudenpatsaalle

Näin pääset Battery Parkiin

Nopein tapa päästä Battery Parkiin on käyttää metro a, ja lähimmät asemat ovat South Ferry (linja 1), Bowling Green (linjat 4 ja 5) ja Whitehall St (R ja W).

Joskus New Yorkin metro voi tuntua siltä, että kaupunki on toisensa alla, joten jotta pääsisit sinne ongelmitta, tässä on metrokartta ja New Yorkin metroopas, jonka avulla opit käyttämään metroa ja saat siitä kaiken irti.

Varaa kierros Vapaudenpatsaan kiertoajelulle

Onko muuta paikkaa kuin Battery Park, josta voi lähteä lautalla Vapaudenpatsaalle?

Manhattan lautalta| ©Hellotickets
Manhattan lautalta| ©Hellotickets

Kyllä, toinen paikka, josta voit ottaa lautan Vapaudenpatsaalle Battery Parkin lisäksi, on Liberty State Park, joka sijaitsee Manhattanin ulkopuolella New Jerseyn naapurikaupungissa.

Useimmat turistit nousevat lauttaan yleensä Manhattanilla, mutta jos vierailet New Jerseyssä tai yövyt siellä, se on myös hyvä vaihtoehto Vapaudenpatsaalle, sillä laiturilla on vähemmän väkeä ja jono turvatarkastukseen on nopeampi.

Näin pääset Liberty State Parkiin

Pääset Liberty State Parkiin julkisilla liikennevälineillä Hudson-Bergen Light Rail -junalla (HBLR) Liberty State Parkin pysäkille. Kävele sitten CRRNJ-terminaalin vieressä olevalle lipunmyyntialueelle ja jatka hieman matkaa laiturialueelle.

.

Varaa pikaristeily Vapaudenpatsaalle

Kuinka kauan kestää päästä vapaudenpatsaalle lautalla?

Patsas lautalta| ©Hellotickets
Patsas lautalta| ©Hellotickets

Battery Parkista suora lautta Liberty Islandille kestää noin 15 minuuttia, kun taas Liberty State Parkista se kestää noin 30 minuuttia, koska lautta menee ensin Ellis Islandille ja sitten Liberty Islandille.

Vertailemme eri risteilyjä alla olevassa taulukossa.

 • Vapaudenpatsas ja Ellis Island Kierros Lautalla
 • Alkaen 57 €
 • Enintään 4 tuntia
 • Edestakainen risteily
 • Sisäänpääsy Liberty Islandin museoon ja Ellis Islandin maahanmuuttomuseoon.
 • Valittavana on ääniopas tai kiertoajeluopas
 • Varaa nyt
 • NYC Vapaudenpatsas Express Risteily
 • Alkaen 30 €
 • 45-50 minuuttia
 • Edestakainen risteily oppaan kanssa
 • Ilman lippuja
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt
 • NYC Manhattan Circle Line -risteily Vapaudenpatsaan Ympäri Päivällä
 • Alkaen 32 €
 • 1 tunti
 • Manhattanin risteily edestakaisin
 • Ilman lippuja
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt

Lauttaristeily Vapaudenpatsaalle

Vapaudenpatsaan lauttaristeily| ©Hellotickets
Vapaudenpatsaan lauttaristeily| ©Hellotickets

Lauttaristeilyn hinta Vapaudenpatsaalle alkaa 57, ja se sisältää edestakaiset liput Liberty Islandille ja Ellis Islandille sekä sisäänpääsyn Liberty Islandille ja maahanmuuttomuseoon. Lisäksi on mahdollisuus osallistua ilmaiselle äänikierrokselle, tai jos etsit kattavampaa kokemusta, voit lähteä matkalle oppaan saattamana.

Suosittelen, että ostat sen etukäteen, jotta et jää paitsi kokemuksestasi ja voit valita sinulle parhaiten sopivan ajankohdan matkasi suunnitteluun. Risteily lähtee klo 8:45, 11, 11:30 ja 13:00.

Varaa lauttaristeily Vapaudenpatsaan risteilylle

Vapaudenpatsaan pikaristeily

Statue of Liberty Express Cruise on edullisempi kokemus, jonka voi ostaa 30. Se on erittäin suositeltava, jos sinulla on vähän aikaa, sillä se kestää noin 50 minuuttia, mutta sen avulla pääset lähelle Liberty Islandia, jotta voit ottaa parhaat tilannekuvat ikonisesta monumentista.

Lisäksi matkan varrella sinua seuraa opas, joka kertoo sinulle Vapaudenpatsaan historiasta.

Varaa pikaristeily Vapaudenpatsaalle

Circle Line -päiväristeily Manhattanin kautta Vapaudenpatsaalle

Toinen suunnitelma on Circle Linen päiväristeily Manhattanin läpi Vapaudenpatsaalle 32 hintaan. Noin tunnin mitta inen matka vie sinut strategisesti Hudson-joen vesiä pitkin, joten saat lähietäisyydeltä näkymän joihinkin kaupungin mielenkiintoisimpiin maamerkkeihin, kuten Queensiin, Brooklyniin ja Bronxiin; ja tietysti myös Vapaudenpatsas ja Ellis Island sisältyvät hintaan.

Risteily lähtee laiturilta 83, joka sijaitsee Midtownissa Times Squaren vieressä. Asiantunteva opas selittää kaiken, mitä näet matkan varrella, ja antaa sinulle erilaisen näkökulman kaupunkiin ja New Yorkin horisonttiin!

Varaa Manhattanin risteily Vapaudenpatsaan luokse

Mitkä ovat Vapaudenpatsaan lauttojen ajat ja vuoroväli? Suunnittele vierailusi!

Näkymiä Vapaudenpatsaalle vedestä käsin| ©Hellotickets
Näkymiä Vapaudenpatsaalle vedestä käsin| ©Hellotickets

Lautat lähtevät päivittäin klo 9. 30-15. 30 Battery Parkin laitureilta Manhattanilla ja Liberty State Parkin laitureilta New Jerseyssä, ja niiden vuoroväli vaihtelee 25 minuutista (viikonloppuisin) 30 minuuttiin (arkipäivisin).

Koska aikataulut muuttuvat kausittain ja niiden vuoroväli voi muuttua turistien huippusesongin aikana, suosittelen, että tutustut ensin lauttojen aikatauluihin, joita päivitetään jatkuvasti, jotta voit suunnitella vierailusi Vapaudenpatsaalla paremmin.

Varaa pikaristeily Vapaudenpatsaalle

Vinkkejä ja usein kysyttyjä kysymyksiä lauttamatkasta Vapaudenpatsaalle

Patsas ja taustalla Manhattan| ©Hellotickets
Patsas ja taustalla Manhattan| ©Hellotickets

Mitä lipussa oleva kellonaika tarkoittaa?

Se tarkoittaa aikaa, jolloin on jonotettava ensimmäiselle turvatarkastuspisteelle ennen lautalle nousemista, ei aikaa, jolloin lautta lähtee laiturilta. Kun olet läpäissyt turvatarkastuksen, voit nousta Battery Parkissa tai Liberty Park Statessa seuraavaan vapaaseen lauttaan, joka lähtee 30 minuutin välein kohti Vapaudenpatsasta.

Kuinka kauan etukäteen minun on saavuttava laiturille noustakseni lauttaan?

Laiturille on parasta saapua vähintään 30 minuuttia etukäteen ja sesonkiaikana jopa 1 tunti aikaisemmin, jotta pääset turvatarkastuksen läpi.

Sisältävätkö liput Vapaudenpatsaalle edestakaista lauttakuljetusta?

Kyllä, lipuillasi voit matkustaa lautalla Liberty Islandille ja Ellis Islandille ja palata laiturille, josta lähdit.

Pääseekö lautoille vammaiset?

Kyllä, Vapaudenpatsaalle liikennöiville lautoille pääsee esteettömästi, mutta matkustajien käytettävissä ei ole pyörätuoleja. Jos haluat käyttää pyörätuolia vierailusi aikana Vapaudenpatsaalla, voit vuokrata sellaisen maksutta National Park Servicestä esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Käytettävissä olevat pyörätuolit jaetaan saapumisjärjestyksessä.

Jos nousen laivaan laiturilla kierroksen alussa, onko minun palattava samaan paikkaan?

Ei välttämättä. Voit esimerkiksi nousta lauttaan New Jerseyssä ja poistua laivasta Manhattanilla, mutta varmista ennen lauttaan nousemista, mihin suuntaan haluat mennä, sillä jos pääset väärään määränpäähän, et voi käyttää lippuasi noustaksesi uudelleen näille lautoille, vaan sinun on löydettävä vaihtoehtoinen kulkuväline.

Voiko lautalta ottaa valokuvia?

Kyllä, lautalla on katettu ja kattamaton osa, joten voit ottaa matkan varrella valokuvia tai videoita näkemistäsi kohteista.

Voinko käyttää MetroCardia lauttaan Vapaudenpatsaalle?

Ei, se ei ole mahdollista. MetroCardilla voi matkustaa vain New Yorkin metrolla ja bussilla sekä Rooseveltin köysiradalla.

Pitääkö lasten ja eläkeläisten maksaa lauttalippu mennäkseen Vapaudenpatsaalle?

Ei. Kuten muillakin vierailijoilla, myös näillä ryhmillä on oltava oma lippu risteilylle, mutta hinta on alhaisempi.

Pitääkö minun ostaa erillinen lauttalippu, jos haluan käydä myös Ellis Islandilla?

Ei, ei tarvitse. Lauttareitti sisältää sekä Liberty Islandin että Ellis Islandin, joten erillistä lippua ei tarvitse ostaa.

Varaa lauttaristeily Vapaudenpatsaan saarelle