Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Amsterdamissa tammikuussa

Talvinen sää voi olla pelottava, ja se voi saada sinut epäröimään matkustamista Eurooppaan. Mutta jos sinulla on mukanasi oikeat vaatteet ja halu tutustua, voit nauttia tästä upeasta kaupungista, joka on saanut kaikki rakastumaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Amsterdamissa tammikuussa

Amsterdamin rakennus | ©Pixabay

Kaupunki kokee muodonmuutoksen eri vuodenaikoina, ja talvisessa Amsterdamissa voit nauttia muista väreistä, maisemista ja tapahtumista, jotka tekevät kylmästä säästä vain anekdoottisen. Tässä ovat parhaimmat vinkkimme siitä , mitä tehdä Amsterdamissa tammikuussa, jotta voit sukeltaa tähän maailmankolkkaan.

1. Lähde kiertoajelulle bussilla

Amsterdamin kiertoajelubussi| ©John D
Amsterdamin kiertoajelubussi| ©John D

Pääset pois kylmästä ja näet kaupungin mukavasti istuimeltasi. Linja-autoissa on oppaita, jotka kertovat sinulle hieman sen historiasta, mitä näet bussin päältä, ja voit kysyä heiltä mitä vain haluat. Kaupungin näkemisen lisäksi voit myös oppia siitä.

Missä se tapahtuu

Pääohjelma sisältää tärkeimmät nähtävyydet, mutta voit myös yhdistää siihen museovierailuja tai risteilykierroksia, mutta pääohjelma sisältää kaikki nähtävyydet, jotka sinun on nähtävä ensimmäisellä Amsterdamin-vierailullasi. Voit myös lukea postauksen parhaista Amsterdamin kiertoajelubusseista saadaksesi lisätietoja ja yksityiskohtia.

Varaa paikkasi Amsterdamin kiertoajelubussiin

2. Aloita vuosi räiskyen!

Scheveningenin ranta| ©Sven Wusch
Scheveningenin ranta| ©Sven Wusch

Kyllä, luit oikein. Älä välitä alhaisista lämpötiloista, kun on kyse paikallisten perinteiden noudattamisesta. Erityisesti tämä syntyi vuonna 1965, kun uimaseura päätti aloittaa vuoden kylmällä tammikuun merellä. Näitä nokkelia uimareita seurasi yhä enemmän ihmisiä. Ja sitten tapahtumaa sponsoroi kuuluisa tuotemerkki, mikä sinetöi hollantilaisen tavan.

Eniten väkeä ui Scheveningenin rannalla, jossa ui yli..... 10 000 ihmistä! ottaa rohkeutensa ja uimapukunsa ja sukeltaa mereen joka vuosi.

Jos et halua uida, voit silti mennä nauttimaan spektaakkelista, mutta et tietenkään ole yhtä onnekas.

Missä se tapahtuu

Scheveningenin ranta on noin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista, mutta maassa on yli 200 kuntaa, joissa voit sukeltaa mereen tai järveen. Tässä on luettelo, jotta sinulla ei ole tekosyitä - se riippuu sinusta!

 • Pohjanmeren rannat: Scheveningen, Zandvoort, Bloemendaal, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee ja Bergen aan Zee
 • Vattisaaret: Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland ja Schiermonnikoog
 • IJsselmeer: Hoorn, Medemblik, Hindeloopen, Lemmer, Gaasperplas, IJburg ja Sloterpas.

Varaa matka Amsterdamista

3. Luistelu keskellä kaupunkia

Luistelu kaupungissa| ©EVERT ELZINGA
Luistelu kaupungissa| ©EVERT ELZINGA

Kylmät lämpötilat ovat juuri sitä, mitä tarvitsemme luistellaksemme Amsterdamin kanaaleilla. Vesi jäätyy tammikuussa useiksi päiviksi, jolloin ympäri kaupunkia on täydellisiä jäähalleja. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Lisäksi Amsterdamissa on musiikkia, joka saa sinut tuntemaan, että olet oikeasti elokuvassa. Niille, jotka pitävät siitä, on pystytetty pieniä kioskeja, joista saat kuumia juomia ja väkeviä alkoholijuomia lämmittämään kehoasi samalla, kun vietät hauskaa.

Missä se tapahtuu

 • Rembrandtpleinin jäähalli,
 • Jaap Eden IJsbaanin jäähalli (kokeneet luistelijat)
 • Museumpleinin jäähalli (taustalla Rijksmuseumin bonus)

Liput

Päiväkortti: 2,50€. Vuokra: 5€.

Varaa liput Rijksmuseumiin

4. Juhli "kansallista tulppaanipäivää"

Tulppaanit| ©Boudewijn Huysmans
Tulppaanit| ©Boudewijn Huysmans

Jos et tiennyt, Amsterdam tunnetaan "maailman kukkakauppana". Keväisin Alankomaiden kukkapellot peittyvät nimittäin kauniisiin tulppaaneihin. Olet varmasti nähnyt klassisen postikortin maineikkaasta Keukenhofin puutarhasta.

Todellisuudessa kausi alkaa kuitenkin paljon aikaisemmin. Jos vierailet kaupungissa tammikuussa, voit osallistua kansalliseen tulppaanipäivän festivaaliin: tämä päivä merkitsee huhtikuuhun asti kestävän tulppaanikauden alkua. Se järjestetään kuukauden kolmantena lauantaina.

Missä se tapahtuu

Parasta on, että tapahtuma järjestetään Dam-aukiolla, kaupungin tärkeimmällä ja keskeisimmällä aukiolla, eikä sinun tarvitse edes ostaa lippua osallistuaksesi - kaikki ovat tervetulleita!

Traveller Tip

Be part of the tradition! Tänä erityisenä päivänä torille saapuvat voivat poimia tulppaanin ilmaiseksi ja viedä sen kotiin. Muista, että ne eivät ole vain kukka. Niitä ovat viljelleet hollantilaiset, jotka ovat ylpeitä vaivannäöstään ja omistautumisestaan - niitä on noin 200 000!

5. Nauti "Valojen festivaalista"!

Amsterdamin valofestivaali| ©Hector Montero
Amsterdamin valofestivaali| ©Hector Montero

Tämä maailmankuulu festivaali järjestetään joulukuussa ja suurimman osan tammikuuta. Siksi on vielä aikaa nauttia vanhankaupungin uskomattomimmista valoprojisoinneista. Amsterdamin valofestivaaleilla kaikki kanavat valaistaan parhaiden kansallisten ja kansainvälisten valotaiteilijoiden suunnittelemilla kuvioilla.

Missä se tapahtuu

Kaupungin läpi kulkee kaksi reittiä, ja kumpikin reitti noudattaa taiteilijan suunnittelemaa eri teemaa. Nämä reitit on suunniteltu tietyssä järjestyksessä, jotta voit ymmärtää teoksen käsitteen.

 • Kävelyreitti: tämä on maksuton, ja löydät ohjeet Keizersgracht-kanavan varrella. Voit myös pyytää yhtä ilmaisista kartoista. Suosittelen, että otat aamulla opastetun kävelykierroksen Amsterdamissa, jotta tunnet reitit ja itse kaupungin.
 • Kanavaristeily: taideteos on erilainen kuin kävelykierroksella, mutta niin on myös se, että risteilet samalla kun nautit taiteesta. Muista varata Amsterdamin kanaaliristeily etukäteen, sillä ne myydään tähän aikaan vuodesta hyvin nopeasti loppuun.

Festivaalin aukioloajat

Kello 17.00-23.00 päivittäin.

Eliana's Traveller Tip

Voit nauttia festivaalin ympärillä järjestettävistä erityistapahtumista myös kaupungin muilla alueilla kanavien ulkopuolella. Käy kasvitieteellisessä puutarhassa ja Frankendael-puistossa, jossa on lisää valoja ja taidetta.

6. Osallistu Realisme Art Fair -taidemessuille.

Realisme-taidemessuilla| ©Gary Top
Realisme-taidemessuilla| ©Gary Top

Tämä messu on yksi maailman tärkeimmistä nykytaiteen messuista. Kerran vuodessa, yleensä tammikuun ensimmäisellä puoliskolla, on esillä teoksia, jotka liittyvät Alankomaille tyypilliseen tyylilajiin, realistisen ja esittävän taiteen sekoitukseen.

Lisäksi kävijät voivat piirtää ja maalata realistiseen tyyliin kursseilla, joita annetaan ilmaiseksi osallistujille. Oletko valmis?

Missä se tapahtuu

Amsterdamin matkustajaterminaali - PTA. Tarkka osoite: Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam.

Liput

Yleislippu maksaa 12,50 euroa, mutta alle 18-vuotiaat maksavat vain 8 euroa. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

7. Nauti musiikista Eurosonic Noorderslag -festivaalilla

Eurosonic Noorderslag -festivaali| ©zak mc
Eurosonic Noorderslag -festivaali| ©zak mc

Eurosonic Noorderslag -festivaali järjestetään joka vuosi, ja neljän kokonaisen päivän ajan artistit ympäri Eurooppaa nousevat lavalle mainostamaan uutta musiikkiaan.

Festivaali on saanut nimensä voittoa tavoittelemattomalta järjestöltä ESNS (Eurosonic Noorderslag), jonka tehtävänä on edistää eurooppalaisen musiikin levittämistä Euroopan mantereella ja sen ulkopuolella. Se on tunnettu siitä, että se tarjoaa monille artisteille mahdollisuuden tehdä itselleen nimeä ja hypätä suoraan kuuluisuuteen, sillä siellä on lahjakkuuksien vaihto-osio ja konferensseja maanosan popmusiikista. Groningenin keskustassa nähdään noin 300 huipputason esitystä, ja parhaat esitykset palkitaan.

Missä se tapahtuu

Festivaali järjestetään eri paikoissa Groningenin keskustassa. Amsterdamista sinne on noin kahden tunnin ajomatka autolla, mutta sinne pääsee myös junalla.

Liput

Voit ostaa lippusi täältä. Jäätkö pois?

8. Ota kaikki irti Leidenin joulumarkkinoiden viimeisistä päivistä!

Amsterdamin joulumarkkinat| ©Colin D
Amsterdamin joulumarkkinat| ©Colin D

Vaikka joulu on jo ohi, nämä joulumarkkinat ovat joka vuosi avoinna 5. tammikuuta asti. Leidenissä on täydellinen tekosyy kävellä Alankomaiden ainoilla kelluvilla joulumarkkinoilla.

Kaupunki, jota pidetään yhtenä maan kauneimmista ja vanhimmista, järjestää valoja ja ainutlaatuista tunnelmaa täynnä olevat markkinat, joilla voit katsella esityksiä, syödä ja nauttia erityisestä tunnelmasta, jonka vain tämä vuodenaika tarjoaa.

Missä se tapahtuu

Se järjestetään Uuden Reinin (Nieuwe Rijn) ympärillä, mutta tarkka sijainti on tässä: Stationsweg 26, 2312 AV Leiden, Alankomaat. Pääset sinne helposti junalla Amsterdamista, matka kestää noin puoli tuntia, ja lippu maksaa noin 10 €.

Liput

Sisäänpääsy on täysin ilmainen.

9. Osallistu Alankomaiden suurimmalle elokuvafestivaalille Rotterdamissa

Rotterdamin elokuvajuhlat| ©Travelinglao
Rotterdamin elokuvajuhlat| ©Travelinglao

Rotterdamissa järjestetään vuosittain 26. tammikuuta-8. helmikuuta tämä elokuva-, kuvataide- ja live-esitystapahtuma. Saat tietoa uusista ohjaajista ja nousevista lahjakkuuksista elokuvamaailmassa sekä kruunaavasta kunnianosoituksesta: VPRO Tiger Awards -palkinnoista.

Missä se tapahtuu

Rotterdam on noin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista. Jos päätät matkustaa junalla, lippu maksaa noin 15 €, ja matka kestää arviolta 45 minuuttia.

Liput

Voit ostaa liput täältä.

10. Maista talven gastronomiaa

Erwtensoep, Amsterdamin tyypillinen talviruoka| ©Ivinst
Erwtensoep, Amsterdamin tyypillinen talviruoka| ©Ivinst

Amsterdamin opastetun kaupunkikierroksen jälkeen meille kaikille tulee nälkä. Ja vielä enemmän talvella, kun kehomme kaipaa jotain lämmintä pitämään meidät liikkeellä.

Sinulla on onnea, sillä Amsterdamissa on herkullisia talviruokia, joita et voi jättää väliin. Olen valinnut niistä parhaat, joita voit kokeilla ja kertoa sitten minulle.

 • Erwtensoep Tämä on perinteinen hollantilainen keitto, joka on valmistettu vihreistä herneistä. Se on yksinkertaisesti herkullista, ja halutessasi voit tarjoilla sen hollantilaisen makkaran kanssa. Kokeile kahta tyypillistä ruokalajia yhdellä lounaalla.
 • Stamppot Tämä on ihana, Alankomaille tyypillinen muhennos, joka sopii talveksi ja kylmiin lämpötiloihin. Se valmistetaan kaalista, hapankaalista ja savustetusta lihasta. Mutta kuten olet jo huomannut, makkaraa voi lisätä aivan kaikkeen. Ja hollantilaiset todellakin tekevät niin. Parempi syödä liikaa kuin liian vähän.
 • Oliebollen Jos matkustat Amsterdamiin talvella, saat jälkiruokaa. Miksi? Oliebollen on saatavilla vain tähän aikaan vuodesta, sillä se liittyy yleensä uudenvuodenaaton juhliin. Ne ovat paistettuja nyyttejä, jotka on päällystetty tomusokerilla. Halutessasi niihin voi lisätä rommia ja sultanoita. Nämä pannukakut ovat lämpimiä ja odottavat sinua.
 • Poffertjes. Lopuksi nämä hollantilaiset pannukakut ovat sokeri- ja makeapommi. Talvimatkailijan tarvitsema energiapotku. Lisää voita ja, miksei, lisää sokeria.

.

Sää Amsterdamissa tammikuussa

Amsterdam kylmässä| ©Sjaak Kempe
Amsterdam kylmässä| ©Sjaak Kempe

Tammikuussa lämpötilat vaihtelevat 5 ja 10 asteen välillä, ja kuukauden loppua kohti lämpötila laskee entisestään. Kyllä, nyt on vuoden kylmin ja sateisin aika. Tämä avaa kuitenkin myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia erilaiselle ja yhtä nautinnolliselle lomalle.

Paras neuvo, jonka voin kokemukseni perusteella antaa, on miettiä tarkkaan matkalaukkujen pakkaamista. Älä unohda lämpimiä vaatteita, talvitakkeja, käsineitä, huivia, pipoa ja, miksei, sadetakkia. Kun pukeudut oikein, alhaiset lämpötilat eivät haittaa ja voit nauttia tästä upeasta kaupungista ansaitsemallasi tavalla. Hyvää matkaa!