Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat pyöräretket Amsterdamissa

Polkupyörien kaupunkina tunnettu Amsterdam on paras tapa tutustua kaupunkiin kuin kaksipyöräisen ajoneuvon kyydissä. Jos haluat tietää, mitä vaihtoehtoja sinulla on kaupunkiin tutustuessasi, tässä on tietoa.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Parhaat pyöräretket Amsterdamissa

Amsterdam, polkupyörien kaupunki. | ©Harvey

Pyöräretkien osalta Amsterdam on maailman kaupunki, jossa on eniten erilaisia vaihtoehtoja. Kaupunki ja sen asukkaat ovat sopeutuneet pyöräilyyn niin upealla tavalla, että se on yhtä lailla kummallista ja vaikuttavaa. Ja mikä parasta? Sinun ei tarvitse olla kokenut pyöräilijä, jotta voit liikkua Amsterdamissa pyörällä, sillä kaupunki on mukautettu niin hyvin, että kaikki palvelut ovat valmiina sinua varten.

Amsterdamissa on retkiä jokaiselle matkailijatyypille- olitpa sitten kiinnostunut historiasta, arkkitehtuurista, luonnosta, ruoasta tai juomasta, löydät täältä etsimäsi.

1. Klassisen Amsterdamin ryhmäkierros

Polkupyöräretki Dam-aukiolle| ©giorgio bondi
Polkupyöräretki Dam-aukiolle| ©giorgio bondi

Klassisen Amsterdamin peruskierroksella tutustut kaupungin mielenkiintoisimpiin kohokohtiin paikallisen oppaan johdolla. Tällainen kokemus tehdään yleensä pienissä, noin 15 hengen ryhmissä. Se on ihanteellinen matkailijoille, joilla on kaupungissa vain vähän aikaa, joten jos vierailet Amsterdamissa kaksi päivää tai matkustat Amsterdamiin kolmeksi päiv äksi ja haluat nähdä kaupungin kohokohdat, harkitse sitä vakavasti.

Reitti

Tämäntyyppinen kierros tarjoaa reitin tai kierroksen kaupungin kohokohtiin. On tärkeää pitää mielessä, että reitti voi vaihdella vuokraamastasi yrityksestä riippuen, mutta pääsääntöisesti voit käydä yhdessä tai useammassa seuraavista kohteista: Käy Dam-aukiolla, käy Bloemenmarkt-kukkamarkkinoilla, käy Amsterdamin kanaaleissa, käy kansallismuseossa Rijksmuseumissa ja muissa paikoissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla 35 eurosta alkaen.
 • Kesto: Kierroksen kohteena olevista kohteista riippuen sinun on varattava kaksi tai kolme tuntia tähän kokemukseen.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

Varaa Amsterdamin pyöräretki

2. Amsterdam Essentials Yksityinen kierros Amsterdamissa

Hollannin kansallismuseo| ©richard dingley
Hollannin kansallismuseo| ©richard dingley

Jos olet Amsterdamissa vain yhden tai kaksi päivää ja etsit yksilöllisempää hoitoa ja todellayksityistä opastusta kaupungin läpi. Kierroksen aikana tutustut kaupungin kohokohtiin ja opit kaupungin mutkikkaasta historiasta sekä paikoista, jotka ovat muokanneet sitä.

Reitti

Ennen kuin varaat tämän palvelun, tarkista huolellisesti, sisältyvätkö siihen Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet; jos haluat jättää joitakin paikkoja näkemättä, harkitse neuvottelemista oppaasi kanssa. Nähtävyyksiä, joita voit odottaa näkeväsi, ovat muun muassa: Hollannin kansallismuseo (Rijksmuseum), Van Gogh -museo, Brouwersgracht ja muut kanavat, kauniit asuntoveneet ja paljon muuta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisestä kokemuksesta on maksettava 60-80 euroa, ja joitakin suunnitelmia on tarjolla pienille 2-5 hengen ryhmille.
 • Kesto: Tämäntyyppinen kokemus kestää yleensä keskimäärin 2,5-3 tuntia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä

Varaa pyöräretki Amsterdamiin

3. Polkupyöräretki tutustumaan Amsterdamin taiteelliseen alakulttuuriin

Kävele Sloterdijkerbrugia pitkin| ©Reg Marjason
Kävele Sloterdijkerbrugia pitkin| ©Reg Marjason

Kun olet kokenut Amsterdamin valtavirran, seuraava askel on sukeltaa kaupungin taiteelliseen alakulttuuriin. Tässä mielessä upeiden museoiden lisäksi Amsterdam on täynnä kulttuurinähtävyyksiä, jotka eivät ole aivan tavallisten polkujen varrella; tämäntyyppinen kiertomatka vie sinut Amsterdamin trendikkäimpiin ja taiteellisimpiin esikaupunkeihin, joten se on ihanteellinen kiertomatka , jos vierailet Amsterdamissa enintään kolme päivää.

Reitti

Tämän kierroksen reitti kulkee yleensä Jordaanin ja Amsterdamin pohjoisen kaupunginosan läpi ja pysähtyy muun muassa Gashouderissa, Westerparkin alueella, kauniilla Sloterdijkerbrugin nostosillalla, Haarlemmerstraatilla ja monissa muissa mielenkiintoisissa paikoissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Kun laadit budjettia, varaudu maksamaan retkestä noin 50 euroa.
 • Kesto: Tällainen kokemus kestää yleensä noin 3,5 tuntia
 • Pyörä mukana: Kyllä.

.

Varaa pyöräretki piilotettuun Amsterdamiin

4. Yksityinen historiallinen kierros tutustua Anne Frankin Amsterdamiin

Juutalaisen filosofin Spinozan muistomerkki| ©Ted McGrath
Juutalaisen filosofin Spinozan muistomerkki| ©Ted McGrath

Jos olet innostunut historiasta ja erityisesti toisesta maailmansodasta, tämä kierros voi olla yksi parhaista asioista, joita Amsterdamissa voi tehdä. Erikoistunut opas opastaa sinut tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin ja muistomerkkeihin, jotka liittyvät Anne Frankin ja Alankomaiden juutalaisten elämään kauhean holokaustin aikana. Sinulla on mahdollisuus tutustua mielenkiintoisiin mutta myös hieman surullisiin historiallisiin tosiasioihin ja erityispiirteisiin, jotka ovat useimmille turisteille tuntemattomia, ja kaikki tämä samalla, kun pyöräilet tämän kauniin kaupungin läpi.

Yhteen aiheeseen, kuten tässä tapauksessa toiseen maailmansotaan Amsterdamissa, erikoistuneen yksityisen historiallisen kierroksen tärkein etu on se, että se on uskomattoman opettavainen matkustajalle, joka voi esittää kaikki tarpeellisiksi katsomansa kysymykset ja ehdottaa muutoksia reittiin, jotta hän voi tutustua erityisen kiinnostavaan kohteeseen.

Reitti

Yksityinen kierros sisältää vierailun Anne Frankin elämän kannalta tärkeimpiin paikkoihin Amsterdamissa , hänen museoonsa ja myös muistomerkkeihin, kuten holokaustin muistomerkkeihin, juutalaisen filosofin Spinozan muistomerkkiin ja River Quarteriin, paikkaan, jossa Anne Frank kuoli.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla 100 eurosta alkaen.
 • Kesto: Tätä kokemusta varten on varattava vähintään 2 tunnin matka.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

Varaa Amsterdamin historiallinen pyöräretki

5. Pyöräretki Amsterdamin panimoihin

Kierros Amsterdamin olutravintoloissa| ©Sailko
Kierros Amsterdamin olutravintoloissa| ©Sailko

Amsterdamissa olutkulttuuri on vakava asia, joten et voi lähteä maasta tai kaupungista maistamatta ainakin yhtä sen parhaista oluista. Asiantunteva paikallinen opas vie sinut kaupungin parhaiden käsityöläispanimoiden läpi, ja siihen yhdistyy pyöräretki. Lisäksi opas kertoo mielenkiintoisia asioita paikallisesta elämästä ja hollantilaisista tavoista. Nämä kierrokset ovat parhaita kesällä, ja niihin voi yhdistää kylmän oluen tai kuuluisan Heineken Experience -oluen.

Reitti

Matkasuunnitelma voi vaihdella hieman sen mukaan, minkä yrityksen tai matkan valitset, mutta pääsääntöisesti tämäntyyppinen kokemus sisältää yleensä seuraavat asiat: kiertoajelu Amsterdamin keskustassa, jossa tutustut 3-5 kaupungin käsityöläispanimoon ja jossa jokaiselle matkustajalle järjestetään oluenmaistelu.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisiä kokemuksia on saatavilla alkaen 90 €/henkilö.
 • Kesto: Tähän aktiviteettiin on varattava vähintään 3 tuntia matkasuunnitelmastasi.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä

6. Amsterdamin valofestivaalin pyöräretki

Amsterdamin valofestivaali| ©Hector Montero
Amsterdamin valofestivaali| ©Hector Montero

Amsterdamin joulun kunniaksi pystytetään joka vuosi upottava taidenäyttely, joka on todella houkutteleva valopuisto. Yksi parhaista tavoista kiertää se on ehdottomasti vuokrata pyöräretki, jonka avulla voit kattaa enemmän aluetta lyhyemmässä ajassa.Jos vierailet Amsterdamissa joulukuussa tai tammikuun ensimmäisinä päivinä, et voi jättää väliin upeaa Amsterdamin valofestivaalia. Täällä Alankomaiden ja kansainvälisen näyttämön johtavat taiteilijat esittävät upeita projisointeja ja pystyttävät todella vaikuttavia taiteellisia rakennelmia.

Reitti

Valofestivaalin kierroksella voit tutustua lähes 300 taideteokseen, jotka asennetaan joka vuosi vanhankaupungin alueelle. Käy Amsterdamin valofestivaalin virallisella verkkosivustolla, jossa on lisätietoja teoksista. Koska teoksia on niin paljon, useita katuja ja kanavia on katettu, joten kävelykierros voi olla hieman väsyttävä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Saatavilla noin 35 eurosta alkaen.
 • Kesto: Tällainen kokemus kestää noin 1 tunti 30 minuuttia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

7. Amsterdamin Vondelparkin pyöräretki

Amsterdam Vondelpark| ©Franklin Heijnen
Amsterdam Vondelpark| ©Franklin Heijnen

Mahdollisesti yksi parhaista paikoista pyöräretkelle Amsterdamissa on Vondelpark. Se tunnetaan koko kaupungin suurimpana kaupunkipuistona, ja se on kuuluisa myös monista viihdemahdollisuuksistaan, kuten ulkoilmateatteristaan, mukavista kahviloista ja ravintoloista sekä lasten leikkipaikoista. Kuten arvata saattaa, se on myös yksi hollantilaisten suosikkipaikoista, joissa he viettävät leppoisia iltapäiviä perheidensä kanssa. Jos vierailet Amsterdamissa lasten kanssa, tämä puisto on ehdoton vierailukohde.

Reitti

Tällä kierroksella voit tutustua Vondelparkin kauneimpiin paikkoihin kuinsyntyperäinen hollantilainen ystävällisen oppaan johdolla. Vierailet kanavilla, veistoksilla ja ruusutarhoilla, ja sinulla on myös aikaa pysähtyä kahville.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisen kokemuksen hinta on noin 23 €
 • Kesto: Kierrokselle on varattava 1-1,5 tuntia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

8. Tutustu Amsterdamin maaseutuun pyörällä

Zaanse Schansin maaseutualueet| ©Gabriel Bermejo
Zaanse Schansin maaseutualueet| ©Gabriel Bermejo

Amsterdamista lähdetään monille retkille pääkaupunkia ympäröiviin kyliin. Tämäntyyppinen kokemus vie sinut näkemään Alankomaiden maaseudun kauniit maisemat, joita pidetään yhtenä kauneimmista ja miellyttävimmistä, koska sentasainen maasto mahdollistaa hyvin hiljaiset retket; ja koska sen läheisyys mahdollistaa muutaman tunnin retket Amsterdamin kyliin ja paluun kaupunkiin.

Reitti

Tämäntyyppisen retken reitti voi vaihdella suuresti retken tyypistä ja vuokraamastasi yrityksestä riippuen, sillä Amsterdamin ympärillä on monia kauniita maaseutualueita. Suosituimmilla matkoilla yhdistyvät kuitenkin yleensä seuraavat kohteet: Zaanse Schansin maaseutu, Volendamin, Markenin, Edamin ja muiden alueiden maaseutu.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Reitistä ja vierailukohteista riippuen matka voi maksaa 38-78 euroa.
 • Kesto: Kierros on hieman pitkä, mutta hauska, ja siihen kannattaa varata vähintään 4 tuntia matkasuunnitelmasta.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

9. Amsterdamin gastronominen kierros pyörällä

Tyypillinen ruokalaji, Loempia| ©Orang Bule Rotterdam
Tyypillinen ruokalaji, Loempia| ©Orang Bule Rotterdam

Uuteen kaupunkiin tutustuminen ei tarkoita vain sen historiallisiin monumentteihin tutustumista, vaan myös paikalliseen gastronomiaan tutustuminen on tärkeä osa matkustamista. Pyöräretki Amsterdamin ruokakulttuuriin on yksi parhaista tavoista tutustua paikallisiin ruokalajeihin ja päättää nopeasti, mitkä niistä ovat suosikkejasi. Näillä kierroksilla opas vie ryhmän viehättävimpien katujen ja perinteisimpien ja herkullisimpien ruokapaikkojen läpi.

Reitti

Tämäntyyppiseen kokemukseen kuuluu yleensä ensimmäisten pysähdysten joukossa vierailu Amsterdamin itäosassa sijaitsevilla maanviljelijöiden markkinoilla, jossa voit maistaa tyypillisiä hollantilaisia ruokia, kuten loempia (kevätkääryleen kaltainen) tai herkullisia hollantilaisia kroketteja. Kierros jatkuu vierailuilla paikallisiin tislaamoihin ja muihin kohteisiin.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Kun suunnittelet budjettia, varaa tähän kokemukseen noin 70 euroa.
 • Kesto: Tämäntyyppinen kokemus kestää yleensä keskimäärin noin 4 tuntia matkan aikana, koska siihen liittyy monia pysähdyksiä.
 • Pyörä mukana: Kyllä

10.Yhdistetty retki: veneretki ja pyöräretki Amsterdamin läpi

Amsterdam veneellä| ©Lena86
Amsterdam veneellä| ©Lena86

Pyöräretkien lisäksi Amsterdam on upea kaupunki veneretkille, sillä sen kanavat ovat kauniita ja viehättäviä. Tämäntyyppisellä kiertomatkalla voit yhdistää molemmat kokemukset yhdeksi kiertomatkaksi, joten voit ottaa mukaasi kaksi viehättävintä reittiä, joita kaupungissa voi kulkea. Jos olet kaupungissa useita päiviä, matkasuunnitelmassa, joka sisältää viisi päivää Amsterdamissa tai hieman enemmän, harkitse paikan varaamista tälle kokemukselle kiertomatkasi ensimmäisinä päivinä, sillä pääset tutustumaan kaikkiin kaupungin ja sen ympäristön kohokohtiin hyvin nopeasti.

Reitti

Vaikka matkasuunnitelma voi vaihdella hieman palkkaamastasi yrityksestä ja sen suunnittelemasta matkasuunnitelmasta riippuen, tämäntyyppinen kokemus alkaa aamulla kaupungin pyöräretkellä, jolla tutustutaan kaupungin historiallisiin kohokohtiin. Lounastauon jälkeen iltapäivällä tehdään risteily kanaaleja pitkin ja tutustutaan kaupungin muihin osiin ja myös kaupungin laitamille.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Yksityiskierrosvaihtoehdossa joudut maksamaan tästä kokemuksesta enintään 125 euroa.
 • Kesto: Kokemus on suunniteltu kattamaan koko päivän matkasuunnitelmastasi, joten sinun on varattava vähintään 8 tuntia aikaa.
 • Pyörä mukana: Kyllä

Varaa pyöräretki Amsterdamissa