Parhaat pyöräretket Amsterdamissa

Polkupyörien kaupunkina tunnettu Amsterdam on paras tapa tutustua kaupunkiin kuin kaksipyöräisen ajoneuvon kyydissä. Jos haluat tietää, mitä vaihtoehtoja sinulla on kaupunkiin tutustuessasi, tässä on tietoa.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Parhaat pyöräretket Amsterdamissa

Amsterdam, polkupyörien kaupunki. | ©Harvey

Pyöräretkien osalta Amsterdam on maailman kaupunki, jossa on eniten erilaisia vaihtoehtoja. Kaupunki ja sen asukkaat ovat sopeutuneet pyöräilyyn niin näyttävällä tavalla, että se on yhtä lailla kummallista ja vaikuttavaa. Ja mikä parasta? Sinun ei tarvitse olla kokenut pyöräilijä kiertääksesi Amsterdamia pyörällä, sillä kaupunki on sopeutunut niin hyvin, että kaikki mukavuudet ovat valmiina.

Lopuksi toteat, että Amsterdamissa on kierros jokaiselle matkailijatyypille, olitpa sitten innostunut historiasta, arkkitehtuurista, luonnosta, ruoasta tai juomasta, löydät täältä etsimäsi.

1. Klassinen Amsterdamin ryhmäkierros

Dam-aukion polkupyöräretki| ©giorgio bondi
Dam-aukion polkupyöräretki| ©giorgio bondi

Klassisen Amsterdamin peruskierros vie sinut tutustumaan kaupungin mielenkiintoisimpiin kohokohtiin paikallisen oppaan johdolla. Tämäntyyppinen kokemus tehdään yleensä pienissä, noin 15 hengen ryhmissä. Se sopii matkailijoille, joilla on kaupungissa vain vähän aikaa, joten jos vierailet Amsterdamissa kaksi päivää tai matkustat Amsterdamiin kolmeksi päiv äksi ja haluat nähdä kaupungin kohokohdat, harkitse sitä vakavasti.

Kierros

Tämäntyyppinen kiertoajelu sisältää reitin tai kierroksen kaupungin kohokohtiin. On tärkeää pitää mielessä, että reitti voi vaihdella vuokraamastasi yrityksestä riippuen, mutta pääsääntöisesti voit vierailla yhdessä tai useammassa seuraavista kohteista: Käy Dam-aukiolla, käy kukkamarkkinoilla Bloemenmarktilla, käy Amsterdamin kanaaleissa, käy kansallismuseossa Rijksmuseumissa ja muissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla alkaen 35 €.
 • Kesto: 1: Kierroksen kohteena olevista kohteista riippuen sinun on varattava tähän kokemukseen kahdesta kolmeen tuntia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

2. Yksityinen kierros Amsterdamin olennaisiin asioihin

Alankomaiden kansallismuseo| ©richard dingley
Alankomaiden kansallismuseo| ©richard dingley

Jos olet Amsterdamissa vain päivän tai kaksi ja haluat yksilöllisemmän kohtelun ja todellayksityisen kierroksen kaupungin läpi. Kierroksen aikana tutustut kaupungin kohokohtiin ja opit kaupungin mutkikkaasta historiasta sekä sitä muokanneista paikoista.

Reitti

Ennen kuin varaat tämän palvelun, tarkista huolellisesti, sisältyvätkö Amsterdamin olennaiset nähtävyydet kierrokseen; jos jotkin kiinnostavat kohteet puuttuvat, harkitse neuvottelemista oppaan kanssa. Joitakin nähtävyyksiä, joita voit odottaa näkeväsi, ovat mm: Hollannin kansallismuseo (Rijksmuseum), Van Gogh -museo, Brouwersgracht ja muut kanavat, kauniit asuntoveneet ja paljon muuta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisestä kokemuksesta maksat 60-80 euroa, ja joitakin suunnitelmia on tarjolla pienille 2-5 hengen ryhmille.
 • Kesto: Tämäntyyppinen kokemus kestää yleensä keskimäärin 2,5-3 tuntia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

3. Polkupyöräretki, jolla pääset tutustumaan Amsterdamin taiteelliseen alakulttuuriin

Pyöräile Sloterdijkerbrugia pitkin.| ©Reg Marjason
Pyöräile Sloterdijkerbrugia pitkin.| ©Reg Marjason

Kun olet kokenut Amsterdamin valtavirran, seuraava askel on sukeltaa kaupungin taiteelliseen alakulttuuriin. Tässä mielessä Amsterdam on upeiden museoiden lisäksi täynnä kulttuurinähtävyyksiä, jotka eivät ole aivan tavallisten polkujen varrella; tällainen kierros vie sinut Amsterdamin trendikkäimpiin ja taiteellisimpiin esikaupunkeihin, joten se on ihanteellinen kierros , jos vierailet Amsterdamissa enintään kolme päivää.

Reitti

Tämän kierroksen reitti kulkee yleensä Jordaanin kaupunginosan ja Amsterdamin pohjoisen kaupunginosan läpi, ja sen aikana pysähdytään katsomaan muun muassa seuraavia paikkoja: Gashouder, Westerparkin alue, Sloterdijkerbrugin kaunis vetosilta, Haarlemmerstraat ja monia muita mielenkiintoisia paikkoja lähistöllä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Kun laadit budjettia, varaudu maksamaan kierroksesta noin 50 €.
 • Kierroksen kesto: 1: Kesto: Tällainen kokemus kestää yleensä noin 3,5 tuntia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

Varaa pyöräretki piilotettuun Amsterdamiin

4. Yksityinen historiallinen kierros tutustua Anne Frankin Amsterdamiin

Juutalaisen filosofin Spinozan muistomerkki| ©Ted McGrath
Juutalaisen filosofin Spinozan muistomerkki| ©Ted McGrath

Jos olet innostunut historiasta, erityisesti toisesta maailmansodasta, tämä kierros voi olla yksi parhaista asioista, joita Amsterdamissa voi tehdä. Erikoistunut opas johdattaa sinut läpi kaupungin paikkoja ja muistomerkkejä, jotka liittyvät Anne Frankin ja Alankomaiden juutalaisten elämään kauhean holokaustin aikana. Sinulla on mahdollisuus oppia mielenkiintoisia mutta myös hieman surullisia historiallisia faktoja ja erityispiirteitä, jotka ovat useimmille turisteille tuntemattomia, ja kaikki tämä samalla, kun pyöräilet tämän kauniin kaupungin läpi.

Yhteen aiheeseen, kuten tässä tapauksessa toiseen maailmansotaan Amsterdamissa, erikoistuneen yksityisen historiallisen kierroksen tärkein etu on se, miten uskomattoman opettavainen se on matkustajalle, jolla on mahdollisuus esittää kaikki mahdolliset kysymykset ja ehdottaa muutoksia reittiin, jotta hän voi nähdä erityisen kiinnostavan paikan.

Reitti

Yksityiskierros sisältää vierailun Anne Frankin elämän kannalta tärkeimpiin paikkoihin Amsterdamissa , hänen museoonsa ja myös muistomerkkeihin, kuten holokaustin muistomerkkeihin, juutalaisen filosofin Spinozan muistomerkkiin ja jokikortteliin, paikkaan, jossa Anne Frank kuoli.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla alkaen 100 €.
 • Kesto: Tätä kokemusta varten on varattava vähintään 2 tunnin matka.
 • Pyörä mukana: Kyllä.

Varaa Amsterdamin historiallinen pyöräretki

5. Pyöräretki Amsterdamin panimoiden läpi

Kierros Amsterdamin olutpanimoissa| ©Sailko
Kierros Amsterdamin olutpanimoissa| ©Sailko

Olutkulttuuri on Amsterdamissa vakava asia, joten et voi lähteä maasta tai kaupungista maistamatta ainakin yhtä sen hienoimmista luomuksista. Paikallinen olutopas johdattaa sinut kaupungin parhaiden käsityöläispanimoiden läpi yhdistettynä pyöräretkeen. Lisäksi opas kertoo mielenkiintoisia seikkoja paikallisesta elämästä ja hollantilaisista tavoista. Näistä kierroksista nautitaan parhaiten kesällä, ja niihin yhdistetään kylmä olut tai kuuluisa Heineken Experience.

Reitti

Matkareitti voi vaihdella hieman sen mukaan, minkä yrityksen tai retken valitset, mutta pääsääntöisesti tämäntyyppiset kokemukset sisältävät yleensä seuraavaa: Kierros Amsterdamin keskusta-alueella, jossa tutustutaan 3-5 kaupungin käsityöläispanimoon ja jossa jokaiselle matkustajalle järjestetään oluenmaistelu.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla alkaen 90 €/henkilö.
 • Kesto: Sinun on varattava vähintään 3 tuntia matkasuunnitelmastasi tätä aktiviteettia varten.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä

6. Amsterdam Light Festival -pyöräretki

Amsterdamin valofestivaali| ©Hector Montero
Amsterdamin valofestivaali| ©Hector Montero

Amsterdamin joulun kunniaksi järjestetään joka vuosi upottava taidenäyttely todella houkuttelevan valopuiston muodossa, ja yksi parhaista tavoista pyöräillä sen läpi on ehdottomasti vuokrata pyöräretki. Yksi parhaista tavoista kiertää se on ehdottomasti vuokraamalla pyöräretki, jonka avulla voit kattaa enemmän aluetta lyhyemmässä ajassa.Jos vierailet Amsterdamissa joulukuussa tai jos vierailet Amsterdamissa tammikuun ensimmäisinä päivinä, et voi jättää väliin upeaa Amsterdamin valofestivaalia. Siellä Alankomaiden ja kansainvälisen näyttämön johtavat taiteilijat esittävät upeita projisointeja ja pystyttävät todella vaikuttavia taiteellisia rakennelmia.

Käy osoitteessa

Valofestivaalin reitillä voit ihailla lähes 300 taideteosta, jotka asennetaan joka vuosi vanhankaupungin alueelle. Kannattaa käydä Amsterdamin valofestivaalin virallisilla verkkosivuilla, jotta saat lisätietoja taideteoksista. Koska teoksia on niin paljon, useita katuja ja kanaaleja katetaan, joten kävelykierros voi olla hieman väsyttävä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Saatavilla noin 35 eurosta alkaen.
 • Kesto: Kierroksen kesto: 1,5 tuntia: Kävelykierros kestää noin 1 tunti 30 minuuttia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

7. Pyöräretki Amsterdamin Vondelparkin läpi

Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen
Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen

Mahdollisesti yksi parhaista paikoista pyöräretkelle Amsterdamissa on Vondelpark. Se tunnetaan koko kaupungin suurimpana kaupunkipuistona, ja se on kuuluisa myös monista viihdemahdollisuuksistaan, kuten ulkoilmateatteristaan, mukavista kahviloista ja ravintoloista sekä lasten leikkipaikoista. Kuten arvata saattaa, se on myös yksi hollantilaisten suosikkipaikoista viettää leppoisia iltapäiviä perheensä kanssa. Jos vierailet Amsterdamissa lasten kanssa, tämä puisto on ehdoton vierailukohde.

Reitti

Tämäntyyppinen kierros kutsuu sinut tutustumaan Vondelparkin kauneimpiin paikkoihin kuinsyntyperäinen hollantilainen ystävällisen oppaan johdolla. Vierailet puiston kanaaleissa, veistoksissa ja ruusupuutarhoissa, ja sinulla on myös aikaa pysähtyä kahville.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisen kokemuksen hinta on noin 23 €.
 • Kesto: Kierrokselle on varattava 1-1,5 tuntia.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

8. Tutustu Amsterdamin maaseutuun pyöräretkellä

Zaanse Schansin maaseutualueet| ©Gabriel Bermejo
Zaanse Schansin maaseutualueet| ©Gabriel Bermejo

Amsterdamista lähdetään monille retkille pääkaupunkia ympäröiviin kyliin. Tämäntyyppinen kokemus vie sinut Alankomaiden maaseudun kauniisiin maisemiin, joita pidetään yhtenä kauneimmista ja miellyttävimmistä, koska sentasainen maasto mahdollistaa hyvin rauhalliset retket; ja koska sen läheisyys mahdollistaa muutaman tunnin retket Amsterdamin kyliin ja paluun kaupunkiin.

Reitti

Tämäntyyppisen retken reitti voi vaihdella suuresti riippuen retken tyypistä ja vuokraamastasi yrityksestä, sillä Amsterdamin ympärillä on monia kauniita maaseutualueita. Suosituimmilla kiertomatkoilla yhdistyvät kuitenkin yleensä seuraavat kohteet: Zaanse Schansin maaseutu, Volendamin, Markenin ja Edamin maaseutu.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Reitistä ja vierailukohteista riippuen matka voi maksaa 38-78 euroa.
 • Kesto: 1: Kierros on hieman pitkä, mutta hauska, ja siihen kannattaa varata vähintään 4 tuntia matkasuunnitelmastasi.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä.

9. Amsterdamin ruokakierros polkupyörällä

Tyypillinen ruokalaji, Loempia| ©Orang Bule Rotterdam
Tyypillinen ruokalaji, Loempia| ©Orang Bule Rotterdam

Uuteen kaupunkiin tutustuminen ei ole vain sen historiallisiin muistomerkkeihin tutustumista, vaan myös paikalliseen gastronomiaan tutustuminen on tärkeä osa matkustamista. Pyöräretki Amsterdamin ruokakulttuuriin on yksi parhaista tavoista tutustua erilaisiin tyypillisiin ruokalajeihin ja päättää nopeasti, mitkä niistä ovat omia suosikkeja. Näillä kierroksilla opas johdattaa matkaseurueen viehättävimpien katujen ja perinteisimpien ja herkullisimpien ruokapaikkojen läpi.

Reitti

Tämäntyyppiseen kokemukseen kuuluu yleensä ensimmäisten pysähdysten joukossa vierailu Amsterdamin itäosassa sijaitsevilla maanviljelijöiden markkinoilla, jossa voit maistaa tyypillisiä hollantilaisia ruokia, kuten loempia (kevätkääryleen kaltainen) tai herkullisia hollantilaisia kroketteja. Kierros jatkuu vierailuilla paikallisiin tislaamoihin ja muuhun.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Kun suunnittelet budjettiasi, varaa tähän kokemukseen noin 70 euroa.
 • Kesto: Kesto: Tämäntyyppinen kokemus kestää yleensä keskimäärin noin 4 tuntia, koska siihen liittyy monia pysähdyksiä.
 • Polkupyörä mukana: Kyllä

10. Yhdistetty kierros: Laivakierros ja pyöräretki Amsterdamin halki

Amsterdam veneellä| ©Lena86
Amsterdam veneellä| ©Lena86

Pyöräretkien lisäksi Amsterdam on upea kaupunki venekierroksille sen kanavien kauneuden ja viehätyksen vuoksi. Tämäntyyppisellä kiertomatkalla voit yhdistää molemmat kokemukset yhdeksi kiertomatkaksi, joten voit ottaa mukaasi kaksi viehättävintä reittiä, joita kaupungissa voi tehdä. Jos olet kaupungissa useita päiviä, matkasuunnitelmassa, joka sisältää viisi päivää Amsterdamissa tai hieman enemmän, kannattaa harkita paikan varaamista tälle elämykselle kiertomatkasi ensimmäisinä päivinä, sillä pääset tutustumaan nopeasti kaikkiin kaupungin ja sen lähiympäristön kohokohtiin.

Reitti

Vaikka matkasuunnitelma voi hieman vaihdella palkkaamastasi yrityksestä ja sen suunnittelemasta matkasuunnitelmasta riippuen, tämäntyyppinen kokemus alkaa aam ulla pyöräretkellä kaupungin historiallisiin kohokohtiin tutustumiseksi. Lounastauon jälkeen on lounastauko, ja iltapäivällä teet risteilyn kanaaleja pitkin tutustuaksesi kaupungin muihin alueisiin ja myös kaupungin laitamille.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Yksityisen kierroksen vaihtoehdossa joudut maksamaan tästä kokemuksesta enintään 125 €.
 • Kesto: 1: Kokemus on suunniteltu kattamaan koko päivän matkasuunnitelmastasi, joten sinun on varattava vähintään 8 tuntia aikaa.
 • Pyörä mukana: Kyllä

Varaa pyöräretki Amsterdamiin