Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 jouluista tekemistä Granadassa

Granada pukeutuu joulun saapumisen kunniaksi ja osallistuu kolmen viisaan miehen perinteiseen vuosittaiseen paraatiin. Tässä artikkelissa kerron sinulle kaiken siitä, mitä kaupungilla on tarjottavanaan tänä erityisenä vuodenaikana.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuuttia luettu

10 jouluista tekemistä Granadassa

Joulu Granadassa | ©Pau

Granadan kaupunki juhlii joulua tyylillä. Sen historiallinen kortteli on täynnä valoja, ja siellä on kauneimmat ja omaperäisimmät joulupukki- ja syntymäpäiväkuvat sekä tyypilliset katumarkkinat, joilla voit ostaa kaikenlaisia leluja ja käsintehtyjä tuotteita ja maistella herkullisimpia turrones- ja mantecados-juustoja. Jos haluat tietää , mitä nähdä ja tehdä Granadassa, tämä artikkeli on sinua varten.

Kaupunkia rakastavat turistien lisäksi myös itse kolme viisasta miestä, jotka ratsastavat keskustan läpi mahtavilla vaunuillaan ja joilla on virallinen lähettiläs kaupungintalolla noutamassa postiaan. Kaikki tämä ja paljon muuta tekee vierailusta Granadaan joulun aikaan erinomaisen suunnitelman.

1. Vieraile joulumarkkinoilla

Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad
Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad

Ehdottomasti yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista tähän aikaan vuodesta. Nämä markkinat järjestetään Granadan kahdella tärkeällä aukiolla: Plaza Bib-Rambla ja Fuente de las Batallas.

Molemmat ovat täynnä käsityöläisiä, jotka tarjoavat joulun inspiroimia töitään. Lisäksi löydät kauniita joulukoristeita, hahmoja syntymäkuvaasi, vuodenaikana tyypillisiä makeisia ja makeisia sekä paljon muuta.

Käsityöläismarkkinoiden lisäksi tapahtumassa on lastenohjelmia ja taiteellisia esityksiä koko perheen iloksi, lauletaan klassisia joululauluja ja esitellään ekologinen karuselli.

Jälkimmäinen on klassinen karuselli, jossa on neljätoista puuhahmoa, ja se kehuu olevansa ympäristöystävällinen, sillä sen moottori on staattinen polkupyörä, jota on poljettava, jotta karuselli toimisi.

Karusellilla ajaminen on epäilemättä yksi parhaista asioista, joita Granadassa voi tehdä lasten kanssa.

Yleensä joulumarkkinat alkavat marraskuun lopussa tai joulukuun alussa ja kestävät tammikuun 1. päivään tai vapunpäivään asti.

Varaa opastettu kierros Granadassa

2. Tutustu syntymäkuvauksiin ja kävele kaupungin keskustan valojen keskellä

Tyypillisiä Granadan syntymäkuvia| ©Micheo
Tyypillisiä Granadan syntymäkuvia| ©Micheo

Tänä rauhan ja toivon aikana et voi jättää väliin niin sanottua syntymäkuvausten reittiä.

Erilaiset kaupat ja kaikenlaiset laitokset pystyttävät näinä päivinä syntymäkuvauksiaan. Useimmat niistä sijaitsevat kaupungin keskustassa, joten voit vierailla niissä samalla, kun nautit kaupungin tämän osan nähtävyyksistä.

Tulet yllättymään luovuudesta, joka on nähtävissä joulupukkien malleissa, jotka vaihtelevat klassisimmista klassisiin ja humoristisiin versioihin. Näyttelyn yhteydessä järjestetään Granadan syntymäkuvauskilpailu, johon kaikki kaupungin syntymäkuvat osallistuvat.

Kilpailussa on useita eri luokkia: historialliset, perinteiset ja lasten synnyinseikkailut.

Joulun aikaan Granadan kaupunkia koristavat muutkin kuin joulupukit, ja myös Granadan keskustan kadut valaistaan joulun kunniaksi kokonaan. Jos päätät tehdä yökävelyn, voit nauttia tästä viehättävästä sisustuksesta, joka on täynnä charmia. Kuten seimetkin, kirkkaimpien ja värikkäimpien valojen pystyttämiseen liittyy paljon omaperäisyyttä ja luovuutta.

Kaupalliset kadut, kuten Puentezuelas, Alhóndiga ja Mesones, sekä Puerta Real Recogida ja Gran Vía-akseli koristellaan erityisillä valoilla, jotka ovat jo nyt Granadan joulutunnelman tunnusmerkki.

Varaa opastettu kierros Granadassa

3. Kävele Alhambran läpi talven valossa

Piikkilanka yöllä| ©wingpix
Piikkilanka yöllä| ©wingpix

Jos olet Granadassa, et voi jättää väliin yhtä kaupungin tärkeimmistä monumenteista: ehtymätöntä Alhambraa. Vaikka siellä voi tosiaan vierailla ympäri vuoden, jouluna ja joulun aikaan yleinen tunnelma muuttuu paljon tunteikkaammaksi, ja jopa sen uskomattomia puutarhoja valaiseva valo on erityisen voimakas.

Joulu on ihanteellinen aika vierailla Alhambrassa lasten kanssa. Tähän aikaan vuodesta kaupungissa on tietenkin enemmän turisteja, joten suosittelen varaamaan liput hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne myydään helposti loppuun tähän aikaan vuodesta.

Opastettu kierros Alhambrassa on yksi käytännöllisimmistä ja organisoiduimmista tavoista vierailla tässä ikonisessa paikassa kiireisenä joulusesonkina. Näillä opastetuilla kierroksilla on mahdollista tehdä teemakierroksia Nasridin palatseihin, Almunia del Generalifeen, Alcazabaan ja Medinaan tutustumista varten.

Joihinkin näistä kokemuksista kuuluu myös koko perheelle suunnattuja työpajoja, joissa lapset voivat suunnitella ja maalata omia joulukorttejaan.

Varaa liput Alhambraan

4. Toimita epifania-kirjeesi käsin

Granadan kaupungintalo jouluna| ©Mari Fernández
Granadan kaupungintalo jouluna| ©Mari Fernández

Kolmen viisaan miehen päivä on tapahtuma, jota lapset odottavat innokkaasti jouluvalmistelujen alkamisesta lähtien, ja Granadan kaupungilla on jotain hyvin erityistä tätä päivää varten.

Joulukuun puolivälistä lähtien voit löytää kuninkaallisen postimiehen Granadan kaupungintalon pihalta. Voit jättää kirjeesi Kolmelle viisaalle tälle kunnialliselle hahmolle, ja hän toimittaa sen henkilökohtaisesti.

Kuten hyvin tiedetään, kaikki lapset ovat hyvin innoissaan valmistellessaan kirjeitä Kolmelle tietäjälle, ja mahdollisuus toimittaa ne henkilökohtaisesti saa ajattelemaan, että Melchior, Gaspar ja Baltazar pitävät Granadasta.

Sanomattakin on selvää, että jos tulet lasten kanssa, he voivat jopa ottaa valokuvan Kolmen viisaan miehen virallisen lähettilään kanssa. Raatihuoneella voit lisäksi nähdä syntymäkuvauksen, joka pystytetään sinne joka vuosi.

5. Koe mustalaiselämys Sacromonten luolissa ja osallistu tamburiini- tai flamenco-zambombaan

Sacromonten luolat| ©Pia M
Sacromonten luolat| ©Pia M

Flamenco on osa Andalusian identiteettiä. Tämä ilmaisu ja elämäntapa on läsnä Granadassa kaikkina aikoina, jopa jouluna.

Jos haluatte vierailla Sacromontessa, Granadan mustalaiskorttelissa, suosittelen, että ilmoittaudutte retkelle, jolla käydään yhdessä kuuluisista zambran luolista.

Mustalaisten zambra on muslimikulttuurista inspiroitunut laulun ja tanssin sekoitus, joka on peräisin ajalta, jolloin vainotut maurit liittyivät mustalaisiin.

Tässä kulttuurien ja surujen sekoituksessa syntyi flamenco, joka on yksi tyypillisimmistä andalusialaisista ilmaisuista.

Zambra, jonka nimi tulee arabian sanasta "zamra" (huilu) tai "zamara" (muusikot), on tapa, jolla mustalaiset ilmaisevat iloaan jouluna.

Tästä syystä joulun aikaan voi nähdä koko vuoden parhaita flamencoesityksiä, sillä tavanomaisten esitysten lisäksi esitetään tamburiinia ja zambombaa ja lauletaan perinteisiä joululauluja. Tätä perinnettä on juhlittu 1700-luvulta lähtien.

Yksi tärkeimmistä paikoista, joissa voit nauttia näistä juhlista, on Auditorio Municipal Enrique Morente La Chumbera.

Varaa lippusi flamenco-esitykseen

6. Kolmen kuninkaan kavalkadi, tapahtuma kaikenikäisille lapsille

Kolmen kuninkaan paraati| ©RaMaOrLi
Kolmen kuninkaan paraati| ©RaMaOrLi

Tämä on toinen tapahtuma, jossa kolme viisasta miestä on läsnä Granadan kaupungissa. Tammikuun 5. päivänä Kolme viisasta miestä lähtevät kuninkaallisessa karavaanissa Gran Capitánista ja päättävät matkansa Plaza del Carmenin kaupungintalolle.

Melchor, Gaspar ja Baltazar sekä heidän kuningattarensa ja koko seurueensa ajavat vaunuillaan kaupungin läpi, tervehtivät yleisöä ja jakavat makeisia pienimmille. Tämä spektaakkeli erottuu edukseen värikkäiden, hurmaavien vaunujensa, valojensa ja iloisen musiikin ansiosta, joka säestää vaunuja matkan varrella.

Jos et tiennyt, Granadan Kolmen kuninkaan paraati on Espanjan vanhin, ja ensimmäinen järjestettiin vuonna 1912 kaupungin taiteellisen keskuksen järjestämänä.

Tämä värikäs ja iloinen juhla, josta niin lapset kuin aikuisetkin nauttivat, on tapa, jolla Granadan kaupunki päättää joulukauden ja jättää sille jäähyväiset ensi vuoteen asti.

7. 12 viinirypäleitä Plaza del Carmenilla

Joulu Plaza del Carmenissa| ©JTVfoto
Joulu Plaza del Carmenissa| ©JTVfoto

Plaza del Carmen sijaitsee kaupungin keskipisteessä, Reyes Católicos- ja Escudo del Carmen -katujen välissä, ja siellä järjestetään erilaisia juhlallisuuksia.

Vuoden viimeisenä päivänä sadat paikalliset ja turistit kokoontuvat tähän kaupunginosaan toivottamaan uuden vuoden tervetulleeksi syömällä viinirypäleitä keskiyöllä.

Noin kello 23.00 kaikille aukiolla oleville paikallisille ja turisteille jaetaan viinirypälepusseja ja konfetteja uuden vuoden saapumisen kunniaksi. Klassisten keskiyöllä soitettujen soittojen jälkeen taivas syttyy ilotulitusnäytöksellä.

Sillä välin orkesteri ilahduttaa kaikkia musiikillaan lähes kahteen asti yöllä. Sen jälkeen, jos haluat jatkaa juhlimista, tarjolla on runsaasti pubeja, baareja ja diskoja, joissa juhlat jatkuvat aamuun asti.

Älä missaa uudenvuodenaaton illallista ennen viinirypäleitäsi

Jos mietit, löydätkö paikan uudenvuodenaaton illalliselle, vastaus on kyllä. Vaikka perinteiden mukaan perheet kokoontuvat illalliselle, Granadassa voit onneksi tehdä pöytävarauksen johonkin kaupungin ravintoloista, jotka ovat auki kyseisenä iltana.

Tämäntyyppinen uudenvuodenaaton illallinen sisältää yleensä erityisen musiikki- tai komediaesityksen.

Carmen de Aben Humeya -ravintolassa voi ruokailla Albaicínin kaupunginosan sydämessä, vain muutaman metrin päässä Mirador San Nicolásista. Monipuolisella granadalaisten ruokien ruokalistalla, jonka hinnat alkavat 60 eurosta, se on ihanteellinen paikka viettää uskomaton ilta Granadan perinteisimmässä kaupunginosassa.

8. Lämmittele suklaalla ja churrosilla (fritterit)

Suklaata ja churroja| ©Brian Snelson
Suklaata ja churroja| ©Brian Snelson

Joulusesonki Granadassa on yleensä melko kylmä. Siksi kaiken kävelyn ja nähtävyyksien katselun jälkeen on täydellinen löytää paikka, jossa voit pysähtyä hetkeksi lepäämään ja ladata voimiasi, jotta voit jatkaa nauttimista tässä kaupungissa.

Klassinen granadalainen herkku, jolla voit nostaa ruumiinlämpöäsi ja antaa itsellesi nautintoa, on herkullinen suklaa churrosin kera.

Granadassa on kaksi erittäin suosittua paikkaa, jotka erottuvat edukseen churros-suklaansa ansiosta:

  • La Alhambra Cafeteria, joka sijaitsee Plaza Bib-Rambla -aukiolla, erinomaisen ympäristön ympäröimänä ja ulkoterassilla, joka tekee kokemuksesta vieläkin erikoisemman.
  • Toinen suuri asiantuntija suklaan ja churrojen suhteen on tunnuskuvallinen Café Futbol. Tämä vuonna 1922 perustettu kahvila sijaitsee Plaza de Mariana Pinedalla, ja se on historiansa aikana ansainnut ansaitun maineen tarjoamalla koko Granadan parasta suklaata churrojen kera.

Kannattaa muistaa, että nämä paikat ovat yleensä täynnä, varsinkin tähän aikaan vuodesta, joten suosittelen, että varustautuu kärsivällisyydellä. Vakuutan teille, että ette tule katumaan sitä.

9. Osta luostarikarkkeja, joulun klassikko Granadassa

Luostarin makeiset| ©Ofer Deshe
Luostarin makeiset| ©Ofer Deshe

Yksi joulun vanhimmista ja kauneimmista perinteistä on ostaa luostareissa tähän aikaan vuodesta tarjottavia makeisia.

Luostareissa ja luostareissa nunnat ryhtyvät töihin tarjotakseen herkullisimpia tyypillisiä jouluherkkuja. Luostareissa valmistetuille käsintehdyille tuotteille on aina ollut ominaista niiden hieno maku, raaka-aineiden korkea laatu ja huolellisuus.

Luostareista voi ostaa todella monenlaisia jouluherkkuja, kuten mantelimanteleista, aniksenmakuisista donitseista ja kookospähkinäpalleroista kastanjoihin tai marsipaanista valmistettuihin ankeriaisiin ja perrunilloihin sekä moniin muihin hienoihin vaihtoehtoihin.

Monet luostarit ja luostarit, jotka valmistavat makeisia, valmistavat niitä myös muina vuodenaikoina. Niihin voi törmätä helposti, sillä ne sijaitsevat useimmiten kaupungin keskustassa ja hyvin lähellä toisiaan.

Voisit jopa lähteä luostarikarkkiretkelle ja käydä luostarista toiseen hakemassa parhaat makeiset, jotka voit jakaa perheesi kanssa. Tietenkin osa niistä on saatavilla vain tähän aikaan vuodesta, ja siksi monet granadalaiset odottavat joulua niin innolla.

Joitakin uskonnollisia luostareita, joista voit ostaa makeisia, ovat muun muassa seuraavat: Monasterio del Santísimo Corpus Christi, Convento de Zafra, Monasterio del Carmen ja Monasterio de San José (nämä kaksi kuuluvat karmeliittoihin), Convento de las Comendadoras de Santiago.

10. Käy klassisissa joulukonserteissa

Granadan kaupungin orkesteri| ©Landa
Granadan kaupungin orkesteri| ©Landa

Kaupungissa järjestetään joka vuosi joulun alla joukko musiikkitapahtumia, jotka vaihtelevat klassisesta musiikista modernimpiin tyylilajeihin. Joululauluja ei kuitenkaan voi koskaan jättää väliin.

Orquesta Ciudad de Granada konsertoi joka vuosi joululauluja eri puolilta maailmaa. Tarjolla on myös osallistava Messias ja uudenvuoden konsertti. Kaikki nämä esitykset pidetään perinteisesti Manuel de Falla -auditoriossa.

Koko joulukuun ajan Granada on täynnä musiikkiesityksiä ja kaikenlaisia tapahtumia, ei vain kaduilla vaan myös baareissa ja ravintoloissa, joissa voit nauttia elävästä musiikista ja tanssista.

Mitä sinun pitäisi pakata mukaan joulun viettoon Granadassa?

Matkatavarat| ©Craig Adderley
Matkatavarat| ©Craig Adderley

Lämpötila Granadassa tähän aikaan vuodesta on päivisin noin 15 astetta ja laskee yöllä 4-5 asteeseen, joten kevyt takki, villapaita ja kevyt takki kannattaa pakata mukaan.

Jos olet hyvin kylmä, tarvitset lämpimämmän takin.
Kuten aina sanon, matkalaukun pakkaaminen on hyvin subjektiivinen asia, ja se riippuu siitä, kuinka paljon kärsit kylmästä.