10 jouluista tekemistä Granadassa

Granada pukeutuu joulun saapumisen kunniaksi. Tässä artikkelissa kerron sinulle kaiken, mitä tällä kaupungilla on tarjottavanaan tänä erityisenä vuodenaikana.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

5 minuuttia luettu

10 jouluista tekemistä Granadassa

Joulu Granadassa | ©Pau

Granadan kaupunki elää joulua tyylillä. Sen historiallinen kortteli on täynnä valoja, ja siellä on esillä kauneimmat ja omaperäisimmät joulupukukuvaukset sekä tyypilliset katumarkkinat, joilla voit ostaa kaikenlaisia leluja ja käsintehtyjä tuotteita ja maistella herkullisimpia turrones- ja mantecados-juustoja. Jos haluat tietää , mitä Granadassa kannattaa nähdä ja tehdä, tämä artikkeli on sinua varten.

Kaupunkia rakastavat turistien lisäksi myös itse Kolme viisasta miestä, jotka ratsastavat keskustan halki mahtavilla vaunuillaan ja joilla on virallinen lähettiläs kaupungintalolla noutamassa postia.

1. Kävele Alhambran läpi talvivalossa

Alhambra yöllä| ©wingpix
Alhambra yöllä| ©wingpix

Jos olet Granadassa, milloin tahansa, et voi jättää väliin yhtä kaupungin tärkeimmistä monumenteista: ehtymätöntä Alhambraa. Joulun ja joulunajan aikaan yleinen tunnelma muuttuu paljon tunteikkaammaksi.

Tähän aikaan vuodesta kaupungissa on kuitenkin enemmän turisteja, joten suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Alhambraan yöllä, sillä se on vähemmän suosittu kulkuväylä.

Suosittelen kuitenkin myös varaamaan kierroksen hyvissä ajoin etukäteen, jotta liput eivät pääse loppumaan kesken.

Varaa yöllinen opastettu kierros Alhambraan

2. Nauti jouluisen flamencon elämyksestä

Sacromonten luolat| ©Pia M
Sacromonten luolat| ©Pia M

Flamenco on osa Andalusian identiteettiä. Tämä ilmaisu ja elämäntapa on läsnä Granadassa kaikkina aikoina, myös jouluna.

Itse asiassa joulun aikaan voit todistaa koko vuoden parhaita flamencoesityksiä, sillä tavanomaisten esitysten lisäksi esitetään panderetoja ja zambomboja ja lauletaan perinteisiä joululauluja.

Yksi tärkeimmistä paikoista, joissa voit nauttia näistä juhlallisuuksista, on Auditorio Municipal Enrique Morente La Chumbera. Mitä sinä odotat varataksesi flamencoesityksen Granadasta jouluksi?

Varaa lippusi flamencoesitykseen

3. Vieraile joulumarkkinoilla

Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad
Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad

Tämä on epäilemättä yksi parhaista asioista, joita Granadassa voi tehdä lasten kanssa. Nämä markkinat järjestetään Granadan kahdella erittäin tärkeällä aukiolla: Plaza Bib-Rambla ja Fuente de las Batallas.

Molemmat ovat täynnä käsityöläisiä, jotka tarjoavat joulun inspiroimia töitään. Lisäksi voit löytää kauniita joulukoristeita, hahmoja syntymäkuvaasi, vuodenaikaan tyypillisiä makeisia ja makeisia ja paljon muuta.

Tapahtumassa on myös lastenohjelmia ja taiteellisia esityksiä, joista koko perhe voi nauttia, siellä lauletaan klassisia joululauluja ja siellä on ekologinen karuselli, klassinen karuselli, jossa on neljätoista puuhahmoa ja joka on ympäristöystävällinen.

Varaa yksityinen kierros Granadassa

4. Kierrä kaupungin keskustan joulunavauksia ja valoja

Granadan tyypilliset syntymäkuvaukset| ©Micheo
Granadan tyypilliset syntymäkuvaukset| ©Micheo

Tänä rauhan ja toivon aikana et voi jättää väliin niin sanottua syntymäkuvausten reittiä, jossa eri kaupat ja kaikenlaiset laitokset (useimmat niistä keskustassa) pystyttävät syntymäkuvauksiaan näinä päivinä.

Tulet yllättymään, miten luovia ja luovia ne ovat, sillä ne vaihtelevat klassisimmista klassisimpiin ja humoristisempiin versioihin. Näyttelyn yhteydessä järjestetään Granadan syntymäkuvauskilpailu, johon kaikki kaupungin syntymäkuvat osallistuvat.

Lisäksi Granadan keskustan kadut, kuten Puentezuelas-, Alhóndiga-, Gran Vía- ja Mesones-kadut, valaistaan kokonaan tätä juhlaa varten. Jos päätät lähteä yökävelylle, voit nauttia tästä viehättävästä ja viehättävästä koristelusta.

Varaa yksityinen kierros Granadassa

5. Toimita epifania-kirjeesi käsin

Granadan kaupungintalo joulun aikaan| ©Mari Fernández
Granadan kaupungintalo joulun aikaan| ©Mari Fernández

Kolmen viisauden päivä on lasten odottama tapahtuma siitä lähtien, kun jouluvalmistelut alkavat, ja Granadan kaupungilla on jotain aivan erityistä tätä päivää varten.

Joulukuun puolivälistä lähtien voit tavata itse kuninkaallisen postimiehen Granadan kaupungintalon pihalla ja jättää kirjeen Kolmelle viisaalle miehelle, ja hän toimittaa sen henkilökohtaisesti. Lapset voivat jopa ottaa valokuvan hänen kanssaan

. Kuten tiedetään, kaikki lapset ovat innoissaan valmistellessaan kirjeitä Kolmelle viisaalle miehelle, ja mahdollisuus toimittaa kirjeet henkilökohtaisesti saa ajattelemaan, että Melkior, Gaspar ja Baltazar pitävät Granadasta. Raatihuoneessa voi myös nähdä joka vuosi sinne pystytettävän joulunäytelmän.

.

6. Älä missaa kolmen viisaan miehen paraatia

Kolmen kuninkaan paraati| ©RaMaOrLi
Kolmen kuninkaan paraati| ©RaMaOrLi

Tämä on toinen tapahtuma, jossa Kolme viisasta miestä tekevät läsnäolonsa näkyväksi Granadan kaupungissa. Tammikuun 5. päivänä heidän idän majesteettinsa lähtevät kuninkaallisessa karavaanissa Gran Capitánista ja päättävät matkansa Plaza del Carmenin kaupungintalolle.

Melchor, Gaspar ja Baltazar sekä heidän kuningattarensa ja koko seurueensa kulkevat vaunuillaan kaupungin halki tervehtien yleisöä ja jakaen makeisia pienimmille. Tämä spektaakkeli erottuu edukseen värikkäiden, valoja täynnä olevien viehättävien vaunujensa ja paraatia säestävän eloisan musiikin ansiosta.

Jos et tiennyt, Granadan Kolmen kuninkaan paraati on Espanjan vanhin, ja ensimmäinen järjestettiin vuonna 1912 kaupungin taiteellisen keskuksen tukemana. Siitä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

7. Ota 12 viinirypäleestä Plaza del Carmenilla

Joulu Plaza del Carmenilla| ©JTVfoto
Joulu Plaza del Carmenilla| ©JTVfoto

Plaza del Carmen sijaitsee kaupungin keskipisteessä, ja siellä järjestetään erilaisia juhlallisuuksia. Vuoden viimeisenä päivänä sadat paikalliset ja turistit kokoontuvat tähän kaupunginosaan toivottamaan uuden vuoden tervetulleeksi syömällä viinirypäleitä keskiyöllä.

Noin kello 23.00 kaikille aukiolla läsnä oleville paikallisille ja turisteille jaetaan pussit täynnä viinirypäleitä ja konfetteja uuden vuoden saapumisen kunniaksi. Klassisten keskiyölaulujen jälkeen taivas valaistaan ilotulituksella.

Sillä välin orkesteri ilahduttaa kaikkia musiikillaan melkein kello 2:een asti. Sen jälkeen, jos haluat jatkaa juhlimista, tarjolla on runsaasti pubeja, baareja ja klubeja, joissa juhlat jatkuvat aamuun asti.

Älä jätä uudenvuodenaaton illallista väliin ennen viinirypäleitä

Jos mietit, löydätkö paikan uudenvuodenaaton illalliselle, vastaus on kyllä. Vaikka perinteiden mukaan perheet kokoontuvat illalliselle, Granadassa voit onneksi tehdä pöytävarauksen johonkin kaupungin ravintoloista, jotka ovat auki kyseisenä iltana.

Tämäntyyppiseen uudenvuodenaaton illalliseen sisältyy yleensä erityinen musiikki- tai komediaesitys.

Voit ruokailla Albaicínin kaupunginosan sydämessä, vain muutaman metrin päässä Mirador San Nicolásista, Carmen de Aben Humeya -ravintolassa. Monipuolisella granadalaisten ruokien ruokalistalla alkaen 60 euroa. Ihanteellinen paikka viettää uskomaton ilta Granadan perinteisimmässä kaupunginosassa, eikö totta?

Varaa yksityinen kiertoajelu Granadassa

8. Lämmittele suklaalla ja churroilla (ranskankerma)

Suklaata ja churroja| ©Brian Snelson
Suklaata ja churroja| ©Brian Snelson

Joulunaika Granadassa on yleensä melko kylmä. Siksi kaiken kävelyn ja nähtävyyksien katselun jälkeen on täydellinen löytää paikka, jossa voi pysähtyä hetkeksi lepäämään ja ladata akkuja.

Granadan klassikko, jolla voit nostaa ruumiinlämpöäsi ja hemmotella itseäsi, on herkullinen suklaa churrosin kera. Granadassa on kaksi erittäin suosittua paikkaa, jotka erottuvat edukseen suklaa churrosin kera -annoksillaan:

  • La Alhambra Cafeteria: se sijaitsee Plaza Bib-Rambla -aukiolla, ja sitä ympäröi erinomainen ympäristö ja ulkoterassi, joka tekee kokemuksesta vieläkin erikoisemman.
  • Café Futbol: Vuonna 1922 perustettukahvila sijaitsee Plaza de Mariana Pinedalla, ja se on historiansa aikana ansainnut ansaitun maineen.

Nicolasin matkavinkki

Muista, että näissä paikoissa on yleensä paljon väkeä, varsinkin tähän aikaan vuodesta, joten suosittelen kärsivällisyyttä. Vakuutan, ettet tule katumaan.

9. Osta luostarikarkkeja

Luostarikarkkeja| ©Ofer Deshe
Luostarikarkkeja| ©Ofer Deshe

Yksi joulun vanhimmista ja kauneimmista perinteistä on ostaa luostareissa tähän aikaan vuodesta tarjottavia makeisia. Niihin voi törmätä helposti, sillä ne sijaitsevat useimmiten kaupungin keskustassa ja hyvin lähellä toisiaan.

Luostareissa ja luostareissa nunnat ryhtyvät töihin tarjotakseen herkullisimpia tyypillisiä joulumakeisia. Luostareissa valmistetuille käsintehdyille tuotteille on aina ollut ominaista niiden hieno maku, raaka-aineiden korkea laatu ja huolellisuus.

Luostareissa myytävien jouluherkkujen valikoima on todella laaja: tarjolla on mantelimanteleista mantecadosiin, aniksenmakuisista donitseista ja kookospähkinäpalleroista kastanjoihin tai marsipaanista valmistettuihin ankeriaisiin ja perrunilloihin, monien muiden hienojen vaihtoehtojen ohella.

Joitakin luostareita, joista voit ostaa makeisia

  • Santísimo Corpus Christin luostari.
  • Zafran luostari
  • El Carmenin luostari
  • San Josén luostari
  • Santiagon Comendadoras-luostari.

Varaa yksityinen kierros Granadassa

10. Osallistu klassisiin joulukonsertteihin

Granadan kaupunginorkesteri| ©Landa
Granadan kaupunginorkesteri| ©Landa

Kaupunki järjestää joka vuosi jouluksi useita musiikkitapahtumia, jotka vaihtelevat klassisesta musiikista modernimpiin tyylilajeihin. Joululauluja ei kuitenkaan voi koskaan jättää väliin. Tässä on joitakin tyypillisimpiä konsertteja:

  • Orquesta Ciudad de Granada, joka esittää joka vuosi nykyään tyypillisen konserttinsa maailman joululauluista.
  • Osallistava Messias.
  • Uudenvuoden konsertti.

Kaikki nämä konsertit järjestetään perinteisesti Manuel de Fallan auditoriossa.

Varaa yksityinen kiertoajelu Granadassa

Mitä minun pitäisi pakata mukaan Granadan joulumatkailuun?

Matkatavarat| ©Craig Adderley
Matkatavarat| ©Craig Adderley

Lämpötila Granadassa tähän aikaan vuodesta on päivisin noin 15 celsiusastetta, ja yöllä se laskee 4-5 asteeseen, joten kevyt takki, villapaita ja takki kannattaa pakata mukaan. Jos kuitenkin palelet kovasti, tarvitset lämpimämmän takin.