Parhaat Tapas-kierrokset Granadassa

Oletko valmis löytämään Granadan parhaat tapakset? Kerron tässä yksityiskohtaisesti tähän toimintaan liittyvistä tärkeimmistä näkökohdista ja kaikesta, mitä sinun on tiedettävä käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Parhaat Tapas-kierrokset Granadassa

Kattaa | ©Annabelle Orozco

Granada on hämmästyttävä kaupunki, jossa on satoja aktiviteetteja ja paikkoja nähtäväksi ja nautittavaksi; yksi hauskimmista, mielenkiintoisimmista ja herkullisimmista on tapas-kierros, jolla pääset nauttimaan Espanjan kulinaarisesta erikoisuudesta.

Mutta... Tänään kerron sinulle yksityiskohtaisesti, millaisia retkiä kaupungista löytyy, jotta voit valita sinulle sopivimman kokemuksen keskeisten tekijöiden, kuten budjetin, haluamasi kokemuksen tyypin ja sen perusteella, haluatko yhdistää retken johonkin muuhun aktiviteettiin.

1. Perinteinen tapas-baarikierros Granadassa.

Tapakset Granadassa| ©Vero Gallardo
Tapakset Granadassa| ©Vero Gallardo

Kierros tapas-baareihin Granadassa on tyypillinen granadalainen kokemus, joka jokaisen matkailijan pitäisi aina tehdä, kun hän vierailee kaupungissa.

Tämäntyyppinen kokemus tapahtuu sekä lounaan että illallisen aikaan, joten se on helppo sisällyttää lyhyisiin kaupunkikierroksiin, kuten Granadassa vietettäviin 2 päivän tai jopa lyhyempiin matkoihin.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Mitä tulee kokemukseen sisältyvään tapas-maistelu- ja baarikierrokseen, kannattaa muistaa, että se voi muuttua hieman vuokraamastasi yrityksestä riippuen. Yleisesti ottaen voit odottaa käyväsi 2-3 eri baarissa ja kokeilevasi vähintään kahta eri tapaksia, joihin kuhunkin sisältyy juoma.

Tämäntyyppisen kokemuksen suurin arvo on kuitenkin epäilemättä paikallisen ruokaoppaan mukanaolo, joka johdattaa matkustajaryhmän tutustumaan joihinkin paikallisiin tapas-baareihin, jotka eivät aina ole kaikkein turistisimpia baareja.

Opas opastaa ja seuraa ryhmää, antaa tietonsa käyttöönne ja antaa henkilökohtaisia suosituksia makunystyröiden tai kokeilunhalunne mukaan. Jos sinulla on ruoka-aineallergioita tai -rajoituksia, on suositeltavaa ilmoittaa siitä etukäteen matkalle valitsemallesi yritykselle.

Useimmat Granadan oppaat puhuvat sujuvasti useita kieliä, joista englantia ja espanjaa käytetään pääasiassa. Kaupunkia kiertävät matkailijat arvostavat tätä kokemusta suuresti, joten suosittelen varaamaan paikan etukäteen, jos vierailet kaupungissa ruuhka-aikoina, kuten keväällä tai kesällä Granadassa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla noin 55 eurosta matkustajaa kohti.
 • Kierroksen kesto: Kierrokselle on varattava 2-3 tuntia.
 • Suositellaan, jos... Etsit perus Granada tapas-kierroksen kokemusta ja haluat nauttia paikallisesta ruoasta kuluttamatta liikaa rahaa matkallasi; ihanteellinen myös, jos haluat tavata uusia ihmisiä matkallasi ja jakaa nautinnollisen kokemuksen.

Varaa tapas-kierros Granadassa

2. Yksityinen tapas-kierros Granadassa ilman maistelumenua.

Tapaksen monimuotoisuus| ©M Huy
Tapaksen monimuotoisuus| ©M Huy

Yksityinen kierros ilman maistelumenua on varsin mielenkiintoinen niille, jotka haluavat kulkea omaan tahtiinsa ja/tai vierailla Granadan kaupungissa perheenä. Sen lisäksi, että voitte nauttia tietyistä kokemuksista kaikessa rauhassa, voitte myös mukauttaa jokaisen jäsenen ruokavalion hänen erityistarpeisiinsa tai makuunsa.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Tavallisesti paikallinen ruokaopas noutaa sinut hotellistasi kaupungin keskustasta ja vie sinut kierrokselle ja maistelemaan parhaita paikallisia tapaksia. Kokemus on arvioitu yhdeksi Granadan parhaista retkistä.

Huomioithan, että lounas ei sisälly hintaan, jonka kustannukset ovat kunkin osallistujan itsensä päätettävissä; maksamallasi hinnalla voit kuitenkin liittyä useamman henkilön yksityisiin ryhmiin, joissa on enintään 6-8 osallistujaa palkkaamastasi yrityksestä riippuen.

Yleensä tällaista kokemusta tarjotaan eri aikoina: keskipäivällä lounaalla (noin klo 13) tai auringonlaskun aikaan (noin klo 20).

Sekä kokemuksen kesto että muoto tekevät siitä loistavan vaihtoehdon, jos olet menossa Granadaan lasten kanssa, sillä yksilöllisestä juoma- ja ruokakiintiöstä maksaminen ei ole sen arvoista perheen pienille jäsenille.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Saatavilla alkaen 80 €, hinta sisältää oppaan palkkiot ilman ruokaa.
 • Kierroksen kesto: Perinteinen tapas-kokemus kestää yleensä noin 3 tuntia.
 • Suositellaan, jos... Olet menossa kaupunkiin ystävä- tai perheryhmässä; mukana oleva opas on lisäarvo, joka tekee baarikierroksesta paljon hauskempaa ja mielenkiintoisempaa.

3. Yksityinen tapas-kierros Granadassa maistelumenun kera.

Tapaksia ja viiniä| ©rob thompson
Tapaksia ja viiniä| ©rob thompson

Kokemus, joka on suunniteltu nauttimaan kierroksesta joihinkin parhaista tapas-baareista intiimissä ja intiimissä ilmapiirissä. Sen etuna on, että voit tehdä kierroksen omaan tahtiisi ja pysähtyä mielenkiintoisiksi katsomissasi paikoissa kokeneen oppaan johdolla.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Vaikka jotkin tällaiseen kokemukseen liittyvät yksityiskohdat vaihtelevat sen mukaan, minkä yrityksen palkkaat retkeä varten, yksityinen maistelukierros Granadassa alkaa aina siten, että matkustaja ja hänen seuralaisensa (jos sellainen on) noudetaan suoraan hotellilta.

Toisin kuin perinteinen kaupunkikierros, tämä on räätälöitävä kierros, jossa voit sopia oppaasi kanssa, jos haluat nähdä tietyn paikan. Voit myös vain rentoutua, sillä järjestäjillä on aina ohjelmaa, joka on suunniteltu viihdyttämään kävijöitä.

Nämä kierrokset järjestetään yleensä iltahämärässä, joten ne ovat yksi parhaista asioista, joita Granadassa voi tehdä yöllä. Asiantunteva oppaasi vie sinut kuuluisien paikallisten muistomerkkien ohi, ja saat esimakua Granadan yöelämästä vierailemalla kaupungin parhaissa tapas-baareissa.

Tapas-maistelumenu voi sisältää vähemmän tai enemmän ruokia maksamastasi hinnasta riippuen, mutta peruspaketteihin kuuluu 3 tapasta ja 3 juomaa kolmessa eri baarissa. Jos sinulla on ruokavaliorajoituksia, ilmoita niistä järjestäjälle etukäteen, jotta he voivat järjestää kiertoajelun, jossa otetaan huomioon tämä skenaario.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Hinta voi vaihdella suuresti riippuen maistiaisten määrästä; hinta vaihtelee noin 100 ja 200 euron välillä.
 • Retken kesto: Retkelle on varattava vähintään 3 tuntia aikaa.
 • Suositellaan, jos... Haluat kulkea omia polkujasi ja suunnitella räätälöityjä kokemuksia; tämäntyyppisellä kiertomatkalla voit suunnitella oppaasi kanssa käyntiä eri paikoissa, jotka saattavat olla kaukana turistiradoista.

Varaa tapas-kierros Granadassa

4. Tapas-kierros Albaicín-kierroksella

Albaicínin kierros| ©joquerollo
Albaicínin kierros| ©joquerollo

Tämä kiertoajelu on yksi parhaista kokemuksista, joita voit saada Granadan matkallasi, sillä se yhdistää kierroksen Granadan arabialaisessa kaupunginosassa, Albaicínissa, ja gastronomisen kokemuksen parhaista paikallisista ruoista.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Retki toteutetaan pienessä ryhmässä, sillä osallistujien määrä voi vaihdella 3-10 henkilön välillä riippuen retken järjestävästä yrityksestä ja kiinnostuneiden määrästä.

Ne järjestetään yleensä päivän päätteeksi, jotta voidaan nauttia viimeisistä auringonsäteistä kaupungin strategisesti tärkeissä paikoissa, kuten Mirador de San Nícolasilla, joka on yksi parhaista paikoista, josta on näkymät Granadan Alhambraan.

Joillakin kierroksilla pysähdytään myös ihailemaan joitakin paikallisia arkkitehtuurin helmiä, kuten Granadan katedraalia ja kuninkaallista kappelia. Suosittelen, että luet huolellisesti eri matkasuunnitelmia, jotta näet, mikä niistä vastaa parhaiten odotuksiasi.

Tämäntyyppinen kokemus sisältää yleensä maistelumenun. Vaikka tämä voi vaihdella eri matkanjärjestäjien välillä, useimmat matkanjärjestäjät vierailevat 2-3 baarissa kullakin matkalla, jolloin matkustaja voi nauttia yhteensä 3-4 tapasta juomineen.

Muista, että mitä enemmän maistiaisia, sitä kalliimpi kokemus yleensä on.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisen kokemuksen hinta on keskimäärin 90-115 euroa/henkilö.
 • Kierroksen kesto: Vuokraamastasi yrityksestä riippuen sinun on varattava kierrokselle 2-4 tuntia.
 • Suositellaan, jos... haluat yhdistää kaksi Granadan parasta kokemusta yhdelle kiertomatkalle; se on erityisen mielenkiintoinen, jos teet lyhyitä vierailuja kaupunkiin, kuten päivän Granadassa, ja haluat hyödyntää tutkimusaikasi mahdollisimman hyvin.

5. Tapas-kierros ja flamenco-esitys Granadassa

Flamenco Show| ©Snuffy
Flamenco Show| ©Snuffy

Alhambran kaupungissa on yhdistettyjä retkiä, joilla voit nauttia kahdesta ikonisesta viihdykkeestä: perinteisestä flamencoesityksestä ja espanjalaisten tapasten maisteluista.

Mikään vierailu Etelä-Espanjassa ei ole täydellinen ilman matkasuunnitelmaan sisältyvää flamencoesitystä. Vaikka onkin totta, että Sevillan flamencoesitykset ovat koko yhteisön monipuolisimpia, Granada voi todella yllättää sinut!

Mitä nämä retket sisältävät?

Tämäntyyppiset kokemukset järjestetään yleensä päivän päätteeksi, noin klo 18 alkaen. Seikkailu tapahtuu pienissä 3-10 hengen ryhmissä. Aloittaaksesi kierroksen sinun on tavattava oppaasi ja muut matkustajat Granadan keskustassa sijaitsevalla kokoontumispaikalla tiettyyn aikaan.

Opas, joka on paikallisen gastronomian ja historian asiantuntija, johdattaa osallistujat eri baareihin nauttimaan maistelumenusta, joka voi sisältää 3-6 tapaksia ja 3-4 juomaa kullekin matkustajalle. Yleensä laajempi maistelumenu merkitsee korkeampaa hintaa.

Sekä tapaksista että juomista on tarjolla valikoima, josta voit valita, ja voit aina kysyä oppaaltasi henkilökohtaisia suosituksia. Joihinkin kokemuksiin sisältyy ylimääräinen jälkiruoka.

Granadan flamencoesitys sisältää liput paikallisten huipputaiteilijoiden esitykseen, ja esitys voi olla ennen tai jälkeen maistiaisten riippuen siitä, minkä yrityksen valitset.

hyödyllisiä tietoja

 • Hinta: Matkustajan on varauduttava maksamaan 90-120 euroa per matkustaja, yleensä alle 17-vuotiaat nuoret voivat saada alennusta.
 • Kierroksen kesto: Vuokraamastasi yrityksestä riippuen tämäntyyppiseen kierrokseen on varattava 4-5 tuntia.
 • Suositellaan, jos... Haluat viettää tyypillisen grenadilaisen hauskan illan ja kokea kaupungin parhaat puolet yhdellä seikkailulla; vaeltele kaduilla, maistele herkullista ruokaa ja nauti paikallisista lahjakkuuksista kaikki yhdessä kokemuksessa.

Varaa flamenco-esitys Granadassa

6. Tapas- ja cocktail-työpaja Granadassa

Cocktaileja Tapaksille| ©Leonel Rojas
Cocktaileja Tapaksille| ©Leonel Rojas

Vaikka se on vähemmän turistinen kokemus, Granadan kaupungissa voit nauttia työpajoista, joissa voit oppia kaikki perinteisten espanjalaisten tapasten valmistuksen salaisuudet.

Gastronomisesta matkailusta pitävät matkailijat, jotka haluavat ottaa sydämiinsä pienen palan Granadaa, arvostavat sitä suuresti.

Mitä nämä retket sisältävät?

Vaikka yksityiskohdat voivat vaihdella hieman kokemusta tarjoavan isännän mukaan, tämäntyyppinen retki tehdään yleensä pienessä ryhmässä, jossa on 2-20 osallistujaa.

Ryhmä osallistuu yksityiselle ruoanlaittokurssille, jossa opetellaan kuuluisimpien tyypillisten tapasten monimutkaista valmistusta.

Ohjelmaan kuuluu yleensä kuuluisan andalusialaisen Gazpachon, krokettien ja tietenkin espanjalaisen munakkaan valmistaminen. Kokemukseen sisältyy myös juomien, kuten cocktailien ja espanjalaisen viinin nauttiminen.

Aktiviteetti järjestetään yleensä päivän päätteeksi, ja se on ihanteellinen kokemus nauttia paikallisesta kulttuurista ja keittiöstä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Noin 90 euroa osallistujaa kohti.
 • Retken kesto: Työpajaan on varattava 3-4 tuntia.
 • Suositellaan, jos... Haluat viedä tapas-kokemuksen seuraavalle tasolle ja oppia aidolta espanjalaiselta, miten valmistetaan tätä herkullista välipalaa. Kokemus on erittäin hauska! Ja erittäin kysytty matkailijoiden keskuudessa, jotka vierailevat kaupungissa useita päiviä, esimerkiksi 4 päivää Granadassa tai enemmän.

Miksi on suositeltavaa ottaa opastettu tapas-kierros Granadassa?

Tapakset Granadassa| ©Ofer Deshe
Tapakset Granadassa| ©Ofer Deshe

Yksinkertaisesti sanottuna opastettu kierros on helpoin ja vaivattomin tapa tutustua kaupunkiin ja saada uusia kokemuksia, olivatpa ne sitten gastronomisia tai muita.

Kun varaat tapas-kierroksen, palkkaat paikallisen asiantuntijaoppaan, jonka tietämys tekee kokemuksestasi Granadan kiertoajelusta entistäkin ikimuistoisemman, puhumattakaan mahdollisuudesta kysyä henkilökohtaisia neuvoja hyvistä ruokapaikoista tai mielenkiintoisista paikoista, joissa kannattaa vierailla turistirysän ulkopuolella. Vakuutan teille, että tällaisesta kokemuksesta voi saada vain kauniita muistoja!

Tapas-kulttuuri Granadassa... Nauti kuten paikalliset!

Olutta ja tapaksia| ©Samuel Lavoie
Olutta ja tapaksia| ©Samuel Lavoie

Jos olet lähdössä tapas-kierrokselle Granadaan, on hyvä tietää, että tämä kaunis kaupunki on kuuluisa paitsi upeasta arkkitehtuuristaan myös perinteisten ruokapaikkojensa anteliaisuudesta.

Granadan tapas-baareissa on yleinen käytäntö tarjota ruokailijoille ilmainen tapas juoman lisukkeeksi. Yleensä ilmainen annos on asiakkaalle yllätys, ja yleensä tarjotaan tyypillisiä granadalaisia tapaksia, jotka ovat yksinkertaisia mutta yhtä herkullisia.

Tämä anteliaisuus on muuttunut paikallisesta perinteestä kulttuuri- ja turistinähtävyydeksi, johon yhä useammat matkailijat liittyvät päivittäin, joten jos matkustat kaupunkiin ystävien kanssa viettämään hauskoja päiviä, älä epäröi hetkeäkään!

Ruokien yksinkertaisuuden vuoksi opastetut kierrokset ovat kuitenkin edullinen idea, ja niitä suositellaan erityisesti vaativimmille makuhermoille.