Paras hamam ja kylpylä

Varatkaa Granadan matkallanne aikaa tutustua andalusialaisen hammam-rituaalin esi-isien rituaaliin ja kaikkiin sen terveyttä edistäviin ominaisuuksiin, maaginen kokemus, joka herättää aistinne!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Paras hamam ja kylpylä

Hammam Al Andalusin sisätilat | ©Hammam Al Andalus

Granada on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Sen historiallisessa keskustassa on loputtomasti muistomerkkejä, ja joka nurkan takana on aina jotain kiehtovaa nähtävää.

Jos kuitenkin kaipaat taukoa kaiken nähtävyyksien katselun jälkeen, suosittelen käymään Granadan arabikylpylässä nauttimassa ainutlaatuisesta hammam-kokemuksesta taianomaisessa paikassa, jossa on Al-Andalusin perinteisten kylpylätapahtumien ydin.

Paras vaihtoehto

Granada Hammam Al Ándalus Sisältäen Hieronnan

Rentoudu hammam-kokemuksen parissa matkallasi Granadan läpi.

Nauti perinteisestä arabialaisesta rituaalista yhdessä kaupungin hienoimmista hammameista. Kokeile erilaisia rentouttavia kokemuksia rentoutuaksesi pitkän nähtävyyksien kiertelypäivän jälkeen.

Tämä Granadan vanhassa kaupunginosassa sijaitseva hammam avattiin ensimmäisenä Espanjassa, jotta arabikylpylöiden perinne saataisiin takaisin viisi vuosisataa sen jälkeen, kun ne oli suljettu Nasridin kuningaskunnan valloituksen jälkeen.

Hammam-kokemus alkaa heti rakennukseen astuessa, sillä sisätilojen sisustus on suunniteltu stimuloimaan aisteja ja rentouttamaan mieltä. Näiden arabikylpylöiden henkilökunta ottaa vierailijat vastaan erittäin kohteliaasti, ja ennen rituaalin aloittamista he kertovat sinulle erityyppisistä altaista ja niiden toiminnasta, vaikka voitkin tehdä kierroksen omaan tahtiisi.

Näissä Granadan arabikylpylöissä saat puolitoista tuntia aikaa suorittaa hammam-seremonian ja kokeilla jopa kolmea eri lämpötiloista kylpyä. Sen jälkeen voit tehostaa kokemustasi valitsemalla 15 tai 30 minuutin hieronnan eteeristen öljyjen avulla.

Suositellaan, jos... haluat rentoutua pitkän nähtävyyksien katselupäivän jälkeen ja nauttia tyypillisestä nykyajan arabikokemuksesta.

.

Mikä on Hammam ja miksi Granadan arabikylpyjä suositellaan?

Kylpylän sisällä| ©Wikipedia - Hammamgranada
Kylpylän sisällä| ©Wikipedia - Hammamgranada

Sen lisäksi, että hammam on tärkeä sosiaalinen kokoontumispaikka keskiaikaisessa islamilaisessa maailmassa idästä Al-Andalusiin, se on ensisijaisesti höyrysaunan muoto , jota muinaiset arabit käyttivät mielen rentouttamiseen ja kehon puhdistamiseen.

Jos haluat itse tuntea, millainen oli muinaisten andalusialaisten hammam-rituaali, etelänmatkalla kannattaa vierailla Granadan arabikylpylässä, jossa tämä ihana rituaali on säilynyt tänäkin päivänä.

Hammamin salaisuus piilee lämmön ja kylmyyden yhdistelmässä vesihöyryn kanssa. Tällä lämpötilojen vastakkainasettelulla on monia etuja keholle, kuten stressin vähentäminen, lihasten rentouttaminen, myrkkyjen poistaminen iholta ja muun muassa verenkierron ja hengityksen parantaminen. Jos etsit parasta, löydät sen Hammam Al Andalus Granadasta.

Varaa istunto Hammam Al Ándalusissa hieronnan kanssa

Mikä Hammam Al Andalus Granadassa on niin erityistä?

Rauhallisuus ja rentoutuminen| ©Logan Stone
Rauhallisuus ja rentoutuminen| ©Logan Stone

Jos et ole koskaan ennen käynyt hammamissa, tämä pakomatka muinaiseen Nasridien valtakuntaan voi olla loistava tilaisuus tehdä jotain erilaista ja omaperäistä Granadassa.

Kaupungissa on paljon arabikylpylöitä, mutta jos haluat kokea aidon hammam-seremonian Granadassa, suosittelen käymään Hammam Al Andalus Granadassa, koska se sijaitsee muinaisessa 1200-luvun rakennuksessa Alhambran juurella, jossa vuosisatoja sitten sijaitsi arkeologisten kaivausten mukaan alkuperäinen hammam. Uskomatonta, eikö olekin?

Kun astut sisään näihin Granadan arabikylpyihin, huomaat, että tämä ei ole tyypillinen kylpylä, vaan huoneille on ominaista niiden andalusialaistyylinen sisustus, jossa on islamilaisia kaaria, geometrisia kuvioita sisältäviä laattoja ja kauniita kattoja, joissa on tähtikirkkaita kattoikkunoita, jotka päästävät sisään luonnonvaloa ja luovat erittäin miellyttävän ja intiimin ilmapiirin.

Mistä pidän eniten

Jos jokin asia kiehtoi minua Hammam Al Andalus Granadassa, se oli sen huoneiden rento ilmapiiri, jossa aika näyttää pysähtyneen ja jossa vallitsee hiljaisuus, jonka keskeyttää vain lämpöaltaiden veden lempeä kohina.

Tähän rauhalliseen ilmapiiriin uppoutuneena hämärä kynttilänvalo, tuoksuva ilma ja andalusialainen musiikki saavat sinut tuntemaan itsesi sulttaaniksi ja vievät hetkeksi muinaisen Al-Andalusin loistoon.

Varaa istunto Hammam Al Ándaluksessa ja hieronta

Millainen on tämä hammam-rituaali?

Rentouttava hieronta| ©Katherine Hanlon
Rentouttava hieronta| ©Katherine Hanlon

Rituaali vaihe vaiheelta

  • Aluksi kehotan sinua käymään lämpimässä suihkussa ja siirtymään lämpimään huoneeseen (36ºC), jotta kehosi lämpötila pysyy samana istunnon alussa.
  • Sitten sinua odottavat kuuma huone (39 °C) ja turkkilainen sauna (90 °C). Lämmön ja höyryn vaikutus edistää hikoilua ja huokosten laajenemista, mikä poistaa myrkkyjä ja puhdistaa ihoa perusteellisesti.
  • Rentoutusprosessi jatkuu hieronta-alueella, jossa voit valita oman hierontaöljyn ruusu-, laventeli-, meripihka- tai granaattiomenaöljyvalikoimasta - nautinto aisteille!
  • Lopuksi kylmähuoneessa (18ºC) kylmän veden vaikutus aktivoi verenkiertoa ja purkaa lihaksia.
  • Kun olet päässyt vedestä, voit levätä palautuaksesi normaalilämpöön ja siemailla herkullista maurilaista minttuteetä. Lähdet hammamista hyvin rentoutuneena, kehosi on kevyt ja mielesi on rauhallinen.

Varaa istunto Hammam Al Ándaluksessa hieronnan kanssa

Järjestä kokemuksesi Granadan hammamissa

Santa Anan kirkko| ©Matt Kieffer
Santa Anan kirkko| ©Matt Kieffer

Kuinka paljon etukäteen minun pitäisi varata?

Koska paikkoja on rajoitetusti ja koska Granadan hammam on erittäin kysytty aktiviteetti, suosittelen tekemään varauksen mahdollisimman pian.

Miten varaus toimii?

Saat vahvistuksen 48 tunnin kuluessa varauksen tekemisestä, saatavuudesta riippuen. Kun olet valinnut haluamasi palvelun ja ajankohdan, sinun on otettava yhteyttä paikalliseen palveluntarjoajaan varmistaaksesi kokemuksesi tarkan alkamisajankohdan tässä Granadan hammamissa.

Missä hammam sijaitsee?

Hammam Al Andalus Granada sijaitsee Alhambran juurella ja Santa Anan kirkon takana osoitteessa Calle Santa Ana 16 Plaza Nuevan vieressä.

Varaa istunto Hammam Al Ándalusissa hieronnan kera

Usein kysytyt kysymykset

Rentoudu sen eri lämpötiloissa olevissa altaissa.| ©Haley Phelps
Rentoudu sen eri lämpötiloissa olevissa altaissa.| ©Haley Phelps

Milloin saan hieronnan?

Hieronta-aika sisältyy hammam-rituaaliin, ja voit saada sen kierroksen alussa, keskellä tai lopussa, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, milloin on sinun vuorosi. Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, milloin on sinun vuorosi, vaan sinun tarvitsee huolehtia vain siitä, että voit nauttia olostasi!

Ovatko lapset sallittuja?

Tähän Granadan hammamiin saavat mennä 6-17-vuotiaat lapset, kunhan heidän mukanaan on aikuinen, jonka on allekirjoitettava vastuuvapauslauseke. Alle 6-vuotiaat lapset eivät saa mennä arabikylpyihin.

Arabikylpylät ovat tiloja, joissa voi levätä ja rentoutua sekä keho että mieli. Niiden lämpöaltaat eivät ole virkistysaltaita, joten hammam-rituaalin aikana on puhuttava hiljaa rauhallisen ilmapiirin säilyttämiseksi.

Mitä tuoda arabikylpyihin?

Kaikki mitä sinun tarvitsee tuoda mukanasi on uimapuku. Hammamiin mennään paljain jaloin, mutta halutessasi voit ostaa vastaanotosta lateksikengät, joita voit käyttää kylpylän sisällä, sillä allaskengät on varattu pukuhuoneisiin.

Granadan hammam tarjoaa pyyhkeen, jolla voit kuivata itsesi, ja pukuhuoneissa on kaikki, mitä tarvitset valmistautuaksesi kylvyn jälkeen: shampoota, hoitoaineita, geeliä, hiustenkuivaajaa ja kaappeja henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämistä varten.

Pitääkö minun käyttää kylpylakkia hamamissa?

Ei, sinun ei tarvitse, mutta pitkähiuksisia asiakkaita pyydetään sitomaan hiukset ponnariksi tai poninhännäksi.

Voinko ottaa valokuvia arabikylpylässä?

Kaikkien hammamin kävijöiden yksityisyyden säilyttämiseksi video- tai valokuvakameroiden käyttö ei ole sallittua.

Voinko syödä tai juoda hamamin sisällä?

Ainoa juoma, jota voit nauttia hammamin sisällä, on minttutee ja vesi, joita on saatavilla rentoutumisalueella oleville vieraille. Ruokaa ei saa syödä hammamin sisällä.

Varaa istunto Hammam Al Ándaluksessa hieronnan kanssa

Mitä muuta Granadan arabikylpylässä käymisen lisäksi voin tehdä kaupungissa?

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Harva paikka on kauniimpi ja viehättävämpi kuin Granada, jossa voit nauttia unohtumattomasta lomasta. Kaupunki, joka on täynnä unenomaisia kulmia valtavan kauneutensa sekä pitkän ja mielenkiintoisen historiansa vuoksi.

Sierra Nevada ja Alhambra ovat sen suosituimpia nähtävyyksiä, mutta ne eivät ole ainoita. Jos haluat tutustua kaikkeen, mitä muinainen Nasridien valtakunta tarjoaa lomallasi, älä jätä väliin artikkeliani siitä, mitä nähdä ja tehdä Granadassa. Rakastut siihen varmasti!