Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Granada joulukuussa

Matkusta Granadaan joulukuussa ja koe Andalusian juhlallisuudet, nähtävyydet ja kulttuurin lämpö näiden ihastuttavien suunnitelmien avulla: konsertteja, ravintoloita, jopa hiihtoa!

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Granada joulukuussa

Manutses | ©Manutses

Kauan odotettu joulukuu tulee päättämään vuoden ratkaisevilla päivämäärillä ja lukuisilla tapahtumilla, jotka voit lisätä suunnitelmiesi luetteloon Granadassa. Tähän aikaan vuodesta kaupunki toivottaa tervetulleeksi monia ihmisiä, jotka tulevat tutustumaan sen historiallisen arkkitehtuurin muistomerkkeihin ja sen hienoihin tapas-annoksiin!

Eikä siinä kaikki, vaan Sierra Nevadan hiihtoladun jälkeen voit nauttia muslimien aarteista ja uudistua Granadan parhaassa hammamissa ja päättää päivän vapaa-ajan aktiviteetteihin ja parhaaseen gastronomiaan. Voit tehdä myös monia muita asioita. Tässä on, mitä et voi jättää väliin.

1. Tutustu Alhambraan jouluna

Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

Vaikka voit varata vierailun Alhambraan ympäri vuoden, yksi sen viehätyksestä on sen muuttuminen vuodenaikojen mukaan. Alkaen sen puutarhojen väreistä, kun Granada on syksyllä tai keväällä, ja päättyen joulukuun lopulla järjestettäviin erityisiin aktiviteetteihin.

Juuri tähän aikaan vuodesta Alhambra ja Generalife tarjoavat erityisesti perheille suunnattuja aktiviteetteja Joulu perheen kanssa -ohjelmassaan. Suurin piirtein koulujen lomien alusta, noin 22. tai 23. joulukuuta, voidaan varata matkoja, joilla on leikkimielinen, opettavainen ja luova näkökulma. Jos haluatte vierailla Alhambrassa lasten kanssa, nämä teemareitit esittelevät heille kaikki sen nähtävyydet ainutlaatuisella tavalla ja heidän makunsa ja tarpeidensa mukaisesti.

Vierailut järjestetään yleensä sekä aamulla noin klo 10 että iltapäivällä noin klo 15. Molemmat ajankohdat sopivat Alhambran lähellä sijaitsevan ruokapaikan löytämiseen sekä ennen vierailua että sen jälkeen. Opastettu kierros maksaa aikuisilta 45 euroa ja enintään 11-vuotiailta lapsilta 37 euroa.

Varaa vierailu Alhambraan

2. Rentoudu arabikylvyssä Granadan parhaassa Hammam-kylpylässä

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Lämpötilat laskevat joulukuussa, eikä ole parempaa aikaa varata istunto Hammam Al Ándaluksessa kuin joulu. Voit uppoutua upeaan arabikylpyyn Alhambran palatsin vieressä. Mielestäni tämä on epäilemättä Granadan paras hammam.

Voit viettää puolitoista tuntia lohduttavissa lämpökylvyissä ja höyrysaunoissa minttuteetä siemaillen kauniiden koristelujen ympäröimänä. Voit myös halutessasi nauttia hieronnasta valikoiduilla öljyillä tai hemmotella itseäsi rituaalilla, joka sisältää kuorintahoitoja.

Varaa hoitojakso Hammam Al Ándaluksessa

3. Hiihtäminen lumessa Sierra Nevadan korkeilla huipuilla

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Hiihtämisestä pitävät tietävät jo, että olennainen suunnitelma on varata retki Sierra Nevadaan. Se on epäilemättä välttämätön pysähdyspaikka tämän urheilulajin ystäville.

124 kaikentasoista rinnettä, jotka ovat levittäytyneet hyvin laajalle alueelle, tekevät laskettelusta hauskan aktiviteetin, joka voi viedä iltapäivän, koko päivän tai jopa pidemmänkin ajan, riippuen aikeistasi. Se on myös yksi parhaista aktiviteeteista, jos olet menossa Granadaan lasten kanssa.

Helpottaaksemme asiaa, tässä on ohjeet siitä, miten Granadasta pääsee Sierra Nevadaan. Tämä aktiviteetti antaa myös esimakua joulun tunnelmasta, joka alkaa näkyä lumisilla vuorilla, ja tarjolla on elävää musiikkia, kelkkailua, opastettuja kierroksia, reenajelua ja luistelua.

Varaa retki Sierra Nevadaan

4. Kuuntele joululauluja Granadan aukioilla

Joulu Plaza del Carmenilla| ©JTVfoto
Joulu Plaza del Carmenilla| ©JTVfoto

Jos kuljeskelet Granadan kaduilla joulukuun aikana, erityisesti 22. tai 23. päivästä alkaen, suosittelen pysähtymään aukioille, joille on pystytetty lavoja, joilla voit todennäköisesti nähdä pieniä ilmaisia joululaulukonsertteja. Näet todennäköisesti pieniä ilmaisia laulukonsertteja.

Krippikoulun ohella laulukonsertit ovat keskeisellä sijalla, ja ne kiinnittävät sekä lasten että vanhempien huomion. Joulukuun lopussa Granadan kaupunginvaltuusto järjestää joululaulukilpailun useilla kaupungin aukioilla.

Jos et pidä liikaa klassisista joululauluista, Granadassa on tarjolla myös muunlaista musiikkia, joka on taiteellisesti, antropologisesti ja tietysti myös matkailullisesti erittäin kiinnostavaa. Jos sinulla on aikaa, mene Sacromonten kaupunginosaan ja varaa flamencoesitys luolaravintolassa. Se on ihanteellinen kokemus tähän aikaan vuodesta.

Varaa flamencoesitys luolaravintolassa

5. Pakene Alpujarraan

Alpujarraan tutustuminen| ©a13n5
Alpujarraan tutustuminen| ©a13n5

Kuten huomaat, Granadassa nähtävien ja koettavien asioiden luettelo on hyvin pitkä. Jos pidät maaseutumatkailusta, Granadan läheltä löydät juuri sinulle sopivan alueen: Alpujarran. Joulukuussa, talvisessa säässä, kaikki Alpujarran kylät saavat erityistä viehätystä, puhumattakaan siitä, että turisteja on vähemmän.

Siksi Alpujarran retken varaaminen voi olla täydellinen päätös vierailullesi, kunhan aiot viipyä Granadassa vähintään 4 päivää.

Neuvoni on, että tutustu hyvin alueen kyliin ja siihen, miten sinne pääsee, sillä joihinkin voi olla vaikeampi päästä lumen vuoksi.

Varaa vierailusi Alpujarraan

6. Koe Granadan katujen juhlava tunnelma

Joulutunnelma| ©Ralf Peter Reimann
Joulutunnelma| ©Ralf Peter Reimann

Granada on todella kaunis kaupunki, varsinkin kun värikkäät valot ja paahdettujen kastanjoiden tuoksu ihastuttavat katujen jokaista kulmaa. Jälkimmäisten maistaminen on lisäksi yksi niistä asioista, joita et voi jättää väliin, jos matkustat Granadaan talvella.

Jos saavut Granadaan joulukuun pitkänä viikonloppuna (6.-8. päivän tienoilla), näet todennäköisesti kaupungin joulukoristeluineen. Kun pakkanen kylmenee, suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Granadassa. Voit myös pysähtyä matkan varrella syömään churroja herkullisen kuuman kaakaon kera.

Joululaulut ja -konsertit ja -kertomukset sekä joulukellot aukiolla, juhlat ja tanssiaiset tuovat lämpimän tunnelman, joka toivottaa ilolla tervetulleeksi monet turistit ja paikalliset. Joulukoristeisiin kuuluu myös maailmanpyörä, jossa voi istua ja katsella Granadan näkymää ylhäältä.

Varaa opastettu kierros Granadassa

7. Ota kotiin matkamuisto joulumarkkinoilta

Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad
Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad

Jos Granadassa on jotain tyypillistä tekemistä joulun aikaan, se on joulumarkkinoilla käynti. Suosittelen vierailua Puerta Realin ja Bib-Ramblan markkinoilla. Jälkimmäisellä on monia joulupukkia, jotka tekevät siitä symbolisen paikan tähän vuodenaikaan. Sijaintinsa vuoksi ne sopivat erinomaisesti katedraalissa käynnin jälkeen.

Puerta Realissa on toinen erittäin suosittu markkina-alue, jossa on monia kojuja Fuente de las Batallasin (taistelujen suihkulähde) ympärillä. Täältä löydät monia omaperäisiä lahjoja, sillä paikallisia käsitöitä mainostetaan, samoin kuin muun muassa keramiikkaa, käsintehtyjä leluja ja nahkaa.

Älä jätä väliin käsintehtyä nugattia kaikilla markkinoilla ja käy joulunajan luostareissa, joissa on yleensä paljon tyypillisiä makeisia!

Varaa opastettu kierros Granadan katedraaliin

8. Koe teatteri ja sen jouluinen loisto

Sisällä Isabel la Católica -teatterissa| ©PhotoLanda
Sisällä Isabel la Católica -teatterissa| ©PhotoLanda

Joulukuun aikana Isabel la Católica -teatterissa järjestetään useita esityksiä, joissa eletään joulun tunnelmaa täysillä.

Teatteri herättää henkiin monia tunnettuja näytelmiä sekä konsertteja joululaulujen kera, jotka joka joulukuu ilahduttavat yleisöä Granadan kokemuksen ominaispiirteillä

Tämä Granadan keskustassa sijaitseva vertauskuvallinen teatteri on ainoa, joka on pysynyt avoinna huolimatta niistä muutoksista, joita kaupunki on kokenut nykypäivään asti. Eri esityksiä järjestetään koko joulukuun ajan, joten voit nauttia ja valita omassa rauhassa, jos matka-aikataulusi on tiukka.

Käytännön tietoja

  • Missä: Isabel la Católica -teatteri, Calle Acera del Casino.
  • Hinta: Riippuu esityksestä.
  • Milloin: Koko joulukuun ajan, yleensä iltapäivisin.

9. Anna Granadan valaistuksen häikäistä itsesi

Jouluvalaistus| ©mi)
Jouluvalaistus| ©mi)

Joka vuosi valaistus pukee kadut väreihin, jotka luovat tunnelmaa joulun viettoon: puita, mäntyjä ja kelloja voi nähdä kävellessäsi pitkin pääkatuja.

Aukioita ei jätetä huomiotta, ja ne ovat keskus, jossa on käsityöläismarkkinoita ja lisää valoja, joista osa voi olla jopa kaksimetrisiä, kuten Pedro Antonio de Alarcón -kadulla, jossa usein simuloidaan tähtisadetta.

Lyhyesti sanottuna jouluvaloista ei Granadassa ole pulaa, ja niitä on jopa niin paljon, että ne muodostavat osan koko maisemaa ja lentävät kaupungin yllä kaarien ja enkeleiden muodossa.

Matkavinkki

Mene San Nicolásin näköalapaikalle Albaicínin kaupunginosassa, jos haluat parhaat näkymät jouluvalaistusta Granadasta.

10. Koe uudenvuodenaatto Granadassa

Ilotulitus Granadassa| ©Javi
Ilotulitus Granadassa| ©Javi

Olet ehkä päättänyt hyvästellä vuoden Granadassa (itse asiassa suosittelen sitä, jos voit). Vaikka tapana on syödä illallinen perheen kanssa, löydät varmasti vaihtoehtoja, joilla voit viettää upean illan. Haluaisitko päättää vuoden upealla illallisella?

  • Voit nauttia taiteellisen illallisen La Platea -ravintolassa José Luis Pérez Pujadas -kadulla. Se on tunnettu paikka Granadassa paikallisten taiteilijoiden tukemisesta, ja heidän teoksensa ovat erittäin taidokkaan ruokalistan oheistuotteita. Tämän gastronomisen kokemuksen keskeisen ja omaleimaisen konseptin lisäksi uudenvuodenaattoa varten valmistetulla ruokalistalla on uudenvuodenaaton suunnitelma, jonka hinta on noin 90 €. Erittäin suositeltavaa!
  • Granadassa toistuva suositus on El Claustro, paikka, joka lupaa toisen ainutlaatuisen kokemuksen istumalla alas syömään sisällä ruokasalissa, jossa on hämmästyttävä 1500-luvun arkkitehtuuri. Erittäin avantgardistinen menu ainutlaatuisessa ja historiallisessa ympäristössä, jossa on erittäin arvostettu kokki, varmistaa, että uuden vuoden alku on hyvässä vauhdissa. Heidän uudenvuodenaattomenunsa maksaa enintään 140 euroa, ja hinnat oikeuttavat huomion ja erinomaisen palvelun, jotta Granadan uudenvuodenaatto olisi erinomainen.

Illallisen jälkeen on aika juhlia. Kaupungintalo järjestää Plaza del Carmenilla upean juhlan, jossa toivotetaan uusi vuosi tervetulleeksi elävän musiikin ja ilotulituksen kera. Lisäksi kottaraispussit jaetaan yleensä klo 22:30-23 välisenä aikana. Klo 00:sta alkaen juhlahumu lukemattomissa diskoissa ja baareissa kestää koko yön.

Sää Granadassa

Granada jouluna| ©Alison Waller
Granada jouluna| ©Alison Waller

Joulukuussa sää Granadassa voi olla korkeimmillaan 13 celsiusastetta ja alimmillaan 4 celsiusastetta.

Viileinä iltoina voi olla tarpeen pukeutua lämpimästi, etenkin pilvisinä päivinä. Jos olet menossa Sierra Nevadaan, kannattaa valita lämpövaatteet.

Varaa retki Sierra Nevadaan