Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 Tekemistä Granada joulukuussa

Matkusta Granadaan joulukuussa ja koe Andalusian juhlallisuudet, nähtävyydet ja kulttuurinen lämpö näiden ihastuttavien suunnitelmien avulla: konsertteja, ravintoloita, jopa hiihtoa!

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Granada joulukuussa

Manutses | ©Manutses

Kauan odotettu joulukuu tulee päättämään vuoden ratkaisevilla päivämäärillä ja lukuisilla tapahtumilla, joita voit lisätä Granadan nähtävyyksien ja tekemisten luetteloon. Tähän aikaan vuodesta kaupunkiin saapuu paljon ihmisiä, joilla on suunnitelmia nähdä sen historiallisen arkkitehtuurin muistomerkkejä ja sen hienoja tapaksia!

Eikä vain sitä, Sierra Nevadan hiihtämisen jälkeen voit nauttia muslimien aarteista ja uudistua Granadan parhaassa Hammam-saunassa ja päättää päivän vapaa-ajan aktiviteetteihin ja ravintoloihin. Täällä on niin paljon muuta tekemistä, mitä et voi jättää väliin!

1. Koe teatteri ja sen jouluinen loisto

Sisällä Isabel la Católica -teatterissa| ©PhotoLanda
Sisällä Isabel la Católica -teatterissa| ©PhotoLanda

Joulukuun aikana Isabel la Católica -teatterissa järjestetään useita esityksiä, jotka pitävät joulumielen elossa.

Teatterissa esitetään uudelleen monia tunnettuja näytelmiä sekä konsertteja, joissa lauletaan joululauluja, jotka joka joulukuu ilahduttavat yleisöä Granadan kokemuksen ominaispiirteillä.

Tämä Granadan keskustassa sijaitseva tunnusomainen teatteri on ainoa teatteri, joka on pysynyt avoinna kaupungissa tapahtuneista muutoksista huolimatta.

Eri esityksiä järjestetään koko joulukuun ajan, joten voit nauttia ja valita omassa rauhassa, jos matkustusaikataulusi on tiukka.

Käytännön tietoja

  • Missä: Isabel la Católica -teatteri, Acera del Casino -katu.
  • Hinta: Riippuu esityksestä
  • Milloin: Koko joulukuun ajan, yleensä iltaisin.

2. Ota kotiin matkamuisto joulumarkkinoilta

Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad
Plaza Bib-Ramblan joulumarkkinat| ©Study Abroad

Jos Granadassa on jotakin tyypillistä joulun aikaan, se on joulumarkkinoilla käynti. Suosittelen käymään Puerta Realin ja Bib-Ramblan markkinoilla. Jälkimmäisessä on monia synnyinseiniä, jotka tekevät siitä hyvin tunnuksellisen paikan tähän aikaan vuodesta. Sijaintinsa vuoksi se on ihanteellinen vierailukohde katedraalissa käynnin jälkeen.

Puerta Realissa näet toiset hyvin suositut markkinat, joilla on monia kojuja Fuente de las Batallas -suihkulähteen ympärillä. Täältä löydät monia omaperäisiä lahjoja, sillä paikallisia käsitöitä edistetään, kuten keramiikkaa, käsintehtyjä leluja ja nahkaa.

Älä jätä väliin käsintehtyjä nugetteja kaikilla markkinoilla ja suuntaa joulunajan luostareihin, joissa on yleensä paljon tyypillisiä makeisia!

3. Koe sen katujen juhlava tunnelma

Joulutunnelma| ©Ralf Peter Reimann
Joulutunnelma| ©Ralf Peter Reimann

Granada on todella kaunis kaupunki, varsinkin kun värikkäät valot ja paahdettujen kastanjoiden tuoksu ihastuttavat joka kadunkulmassa. Jälkimmäisen maistaminen on yksi niistä asioista, joita et voi jättää väliin, jos matkustat Granadaan talvella.

Jos saavut Granadaan joulukuun pitkänä viikonloppuna (noin 6.-8. joulukuuta), näet kaupungissa todennäköisesti joulukoristeita. Kun kylmät ilmat kylmenevät, suosittelen pysähtymään matkan varrella ja syömään churroja herkullisen kaakaon kera.

Joululaulut, konsertit ja joulupukkikohtaukset sekä torikellot, juhlat ja tanssiaiset tuovat lämpimän ilmapiirin, joka toivottaa tervetulleeksi monet turistit ja paikalliset.

Joulukoristeluun kuuluu myös maailmanpyörä, jossa voit istua ja katsella Granadan näkymiä ylhäältä.

Varaa opastettu kierros Granadassa

4. Nauti rentouttavasta arabialaisesta kylvystä Granadan parhaassa hammamissa

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Lämpötilat laskevat joulukuussa, eikä ole parempaa aikaa nauttia upeasta arabikylvystä Alhambran palatsin vieressä sijaitsevassa seesteisessä Hammam Al Ándaluksessa. Mielestäni tämä on epäilemättä Granadan paras hammam.

Voit viettää puolitoista tuntia lohduttavissa lämpökylvyissä ja höyrysaunoissa siemaillen minttuteetä kauniiden koristeiden ympäröimänä. Voit myös valita hieronnan valituilla öljyillä tai hemmotella itseäsi rituaalilla, joka sisältää kuorintahoitoja.

Varaa istuntosi Hammam Al Ándalus Granadassa

5. Hiihtäminen lumen keskellä Sierra Nevadan korkeilla huipuilla

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Hiihtämisestä pitävät tietävät jo, minne mennä Granadassa. Sierra Nevada on epäilemättä välttämätön pysähdyspaikka tämän lajin ystäville.

Laajaan alueeseen on levittäytynyt 124 kaikentasoista rinnettä, ja se on hauska aktiviteetti, joka voi viedä iltapäivän, koko päivän tai enemmänkin, aikeistasi riippuen. Se on myös yksi parhaista asioista, jos olet käynyt Granadassa lasten kanssa.

Suosittelen tekemään hotellivarauksen etukäteen, varsinkin jos aiot käydä Granadassa 6.-8. joulukuuta, koska silloin suurin osa kävijöistä tulee oppimaan ja harjoittelemaan hiihtoa Sierra Nevadaan.

Helpottaaksesi matkaasi, tässä on ohjeet, miten pääset Granadasta Sierra Nevadaan.

Lisäksi tämä aktiviteetti antaa sinulle esimakua joulun tunnelmasta, joka alkaa näkyä lumen peittämillä vuorilla, elävällä musiikilla, kelkkailulla, opastetuilla retkillä, kelkkailulla ja luistelulla.

6. Kuuntele joululauluja Granadan aukioilla

Joulu Plaza del Carmenissa| ©JTVfoto
Joulu Plaza del Carmenissa| ©JTVfoto

Jos kuljette Granadan kaduilla joulukuun aikana, erityisesti 22. tai 23. joulukuuta, suosittelen teitä pysähtymään aukioille, joille on pystytetty lavoja. Todennäköisesti voit nähdä pieniä ilmaisia joululaulukonsertteja.

Joululaulut ovat keskeisellä sijalla, ja ne kiinnittävät lasten ja vanhempien huomion. Joulukuun lopussa Granadan kaupunginvaltuusto järjestää joululaulukilpailun useilla kaupungin aukioilla.

Jos et pidä liikaa klassisista joululauluista, Granadassa on myös muita joululauluja, jotka ovat taiteellisesti, antropologisesti ja tietenkin myös matkailullisesti erittäin kiinnostavia.

Jos sinulla on aikaa, mene Sacromonten kaupunginosaan ja varaa yksi siellä järjestettävistä flamencoesityksistä. Jos olet onnekas, voit kuunnella kuuluisia perinteisiä flamencon joululauluja. Se on varmasti erityinen tapa juhlia joulua.

Varaa flamenco-esitys Granadassa

7. Koe Granadan valaistus

Joulun valaistus| ©mi)
Joulun valaistus| ©mi)

Joka vuosi jouluvalot koristavat kadut väreillä, jotka luovat tunnelmaa joulun viettoon, ja pääkaduilla kävellessä voi nähdä kuusia, mäntyjä ja kelloja.

Aukiot ovat keskuksia, joissa on käsityöläismarkkinoita ja joissa on esillä lisää valoja, joista jotkut voivat olla jopa 2 metriä korkeita, kuten Pedro Antonio de Alarcón -kadulla, jossa usein simuloidaan tähtisadetta.

Lyhyesti sanottuna jouluvalot eivät puutu Granadasta, vaan niitä on jopa niin paljon, että ne ovat osa koko maisemaa ja lentävät kaupungin yllä kaarien ja enkelien muodossa.

Matkustajan vinkki

Mene San Nicolásin näköalapaikalle Albaicínin kaupunginosassa, jos haluat parhaat näkymät Granadan jouluvalaistukseen.

8. Uudenvuodenaatto Granadassa

Ilotulitus Granadassa| ©Javi
Ilotulitus Granadassa| ©Javi

Olet ehkä päättänyt hyvästellä vuoden Granadassa (itse asiassa suosittelen, että teet niin, jos voit). Vaikka tapana on syödä päivällistä perheen kanssa, löydät varmasti vaihtoehtoja upealle illanvietolle.

Haluaisitko päättää vuoden upealla illallisella? Voit nauttia taiteellisen illallisen La Platea -ravintolassa José Luis Pérez Pujadas -kadulla. Se on hyvin tunnettu paikka Granadassa paikallisten taiteilijoiden tukemisesta, ja heidän teoksiaan on tarjolla erittäin monipuolisen ruokalistan yhteydessä.

Tämän gastronomisen kokemuksen keskeisen ja erottuvan konseptin lisäksi uudenvuodenaattoa varten laaditulla ruokalistalla on uudenvuodenaaton suunnitelma noin 90 €. Erittäin suositeltavaa!

Granadassa suositellaan toistuvasti El Claustroa, paikkaa, joka lupaa toisen ainutlaatuisen kokemuksen istumalla alas syömään ravintolan sisälle, jossa on hämmästyttävä 1500-luvun arkkitehtuuri.

Erittäin avantgardistinen ruokalista ainutlaatuisessa ja historiallisessa ympäristössä, jossa on erittäin arvostettu kokki, varmistaa, että uuden vuoden alku on hyvässä vauhdissa. Heidän uudenvuodenaattomenunsa maksaa enintään 140 euroa, ja hinnat oikeuttavat huomion ja erinomaisen palvelun, jotta Granadan uudenvuodenaatto olisi mahtava.

Illallisen jälkeen on aika juhlia. Kaupungintalo järjestää Plaza del Carmen -aukiolla upean juhlan, jossa uusi vuosi toivotetaan tervetulleeksi elävän musiikin ja ilotulituksen kera.

Lisäksi pussit jaetaan yleensä klo 22.30-23.00. Kello 00:00 alkaen lukemattomissa diskoissa ja baareissa juhlitaan koko yön.

9. Tutustu Alhambraan jouluna

Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

Vaikka Alhambrassa voi vierailla ympäri vuoden, yksi sen viehätyksestä on sen muuttuminen vuodenaikojen mukaan. Sen puutarhojen väreistä, kun Granada on syksyllätai keväällä, erityisiin aktiviteetteihin
tai keväällä erityistoimintaan, kun vierailet joulukuun lopussa.

Juuri näinä viimeisinä päivinä Alhambra ja Generalife esittävät erityisesti perheille suunnattuja aktiviteetteja Joulu perheen kanssa -ohjelmassaan.

Suurin piirtein koulujen loman alusta alkaen, noin 22. tai 23. joulukuuta, voit varata matkoja, joilla on leikkisä, opettavainen ja luova näkökulma. Jos haluatte vierailla Alhambrassa lasten kanssa
Jos haluat vierailla Alhambrassa lasten kanssa, nämä teemareitit esittelevät heille kaikki Alhambran nähtävyydet ainutlaatuisella tavalla ja heidän makunsa ja tarpeidensa mukaan.

Jotta vierailut olisivat heille mukavampia, ne tapahtuvat yleensä aamuisin, yleensä klo 13:00 asti, jolloin on juuri tarpeeksi aikaa löytää hyvä ruokapaikka Alhambran läheltä.

Toisin kuin tavallisen Alhambran lipun ostaminen, nämä vierailut on varattava etukäteen verkossa. Hinta on noin 6 € aikuisilta ja noin 3 € yli 9-vuotiailta lapsilta. Alle tämän ikäiset lapset pääsevät ilmaiseksi.

Varaa vierailusi Alhambraan Granadassa

10. Pako Alpujarraan

Alpujarraan tutustuminen| ©a13n5
Alpujarraan tutustuminen| ©a13n5

Jos pidät maaseutumatkailusta, löydät Granadan läheltä täydellisen alueen: Alpujarran. Joulukuussa talvisäällä kaikki sen muodostavat kylät saavat erityistä viehätystä, unohtamatta kuitenkaan sitä etua, että turisteja on vähemmän.

Retki Alpujarran vuor istoon voi olla täydellinen päätös vierailullesi, kunhan viivyt Granadassa vähintään 4 päivää.

Neuvoni on, että tutkikaa hyvin alueen muodostavat kylät ja miten sinne pääsee, sillä joihinkin voi olla vaikeampi päästä lumen vuoksi.

Sää Granada

Granada jouluna| ©Alison Waller
Granada jouluna| ©Alison Waller

Joulukuussa sää Granadassa voi olla korkeimmillaan 13 astetta ja alimmillaan 4 astetta.

Viileämpinä iltoina voi olla tarpeen pukeutua lämpimästi, erityisesti pilvisinä päivinä. Jos olet menossa Sierra Nevadaan, on parasta valita lämpövaatteet.