Liput Nasridin palatseihin

Jos Granadan Alhambra on kokonaisuudessaan ihmeellinen, Nasridin palatseista löydät sen todellisen olemuksen. Hanki liput ja nauti Alhambran parhaiten varjellusta aarteesta.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Liput Nasridin palatseihin

Nasridien palatsien koristelun yksityiskohdat | Wikipedia

Nasridien palatsit ovat Alhambran suosituin alue ja paikka, jossa asuivat Granadan kuninkaat, Al-Andalusin viimeiset hallitsijat. Nämä palatsit ovat monumentaalisen kompleksin kruununjalokivi ja näyte Nasridien sulttaanien hienostuneisuudesta ja hyvästä mausta. Ne jättävät sinut sanattomaksi!

Vierailu Alhambran Nasridien palatseissa on ehdoton ohjelma Granadan-matkallasi. Lue eteenpäin, niin kerron, miten saat liput Nasridien palatseihin ja joitakin vinkkejä, joiden avulla saat kokemuksesta kaiken irti.

Paras vaihtoehto

Alhambra ja Nasrid Palaces Liput

Tutustu Nasridin palatseihin ja Alhambraan kokonaisuudessaan näillä etuoikeutetuilla lipuilla.

Ohita pitkät jonot Alhambran sisäänkäynnillä ja tutustu palatiinakaupungin vaikuttaviin rakennuksiin, puutarhoihin ja huoneisiin omaan tahtiisi.

Uskomattomiin Nasridien palatseihin tutustuminen on mahdollista näiden Alhambran skip-the-line -lippujen ansiosta, joilla pääset tutustumaan tähän rakennuskompleksiin, jossa Nasridien dynastian kuninkaat asuivat. Jos varaat liput etukäteen, säästyt pitkiltä odotuksilta monumentin sisäänkäynnillä.

Voit myös vierailla omaan tahtiisi Kaarle V:n palatsissa ja Alhambran museossa, jotka ovat toinen palatsikompleksin vierailun olennaisista kohteista. Sinun tarvitsee vain valita vierailusi päivämäärä ja kellonaika, eikä sinun tarvitse tulostaa mitään, sillä kyseessä ovat digitaaliset liput, jotka voit näyttää matkapuhelimellasi, kun saavut monumentille.

Suositellaan, jos... haluat vierailla yhdessä Alhambran tärkeimmistä huoneista, Nasridin palatseissa, tutustua sen täydellisesti säilyneen arkkitehtuurin kauneuteen ja tehdä sen kiirehtimättä ja tuhlaamalla mahdollisimman vähän aikaa sisäänpääsyyn.

Miten ostaa lippuja Nasridin palatseihin?

Comaresin palatsi| ©serge y.
Comaresin palatsi| ©serge y.

Tämä on linnoituksen vierailluin osa, joten varmistaaksesi sisäänpääsyn haluamana päivänä ja haluamaasi aikaan suosittelen sinua varaamaan Alhambran koko lippusi verkossa mahdollisimman hyvissä ajoin, noin yksi tai kaksi kuukautta ennen matkaasi.

Lippujen ostamisella verkossa on useita etuja. Voit vertailla hintoja ja lipputyyppejä (päivä- tai yökierros, opastetulla kierroksella tai ilman, pienissä tai tavallisissa ryhmissä jne.), mutta vältät myös jonottamisen lipunmyyntipisteessä ja riskin lippujen loppumisesta, sillä liput ovat erittäin haluttuja ja niiden kapasiteetti on rajoitettu joka päivä.

Varaa liput Nasridin palatseihin

Kuinka paljon liput Nasridin palatseihin maksavat?

Mexuar| ©michael clarke stuff
Mexuar| ©michael clarke stuff

Pääsy Nasridin palatseihin sisältyy Alhambran lipun hintaan ja useimpiin Alhambran opastettuihin kierroksiin, joten sinun ei tarvitse maksaa lisämaksua päästäksesi tähän linnoituksen osaan.

Alhambran lipun hinta (joka sisältää pääsyn Nasridin palatseihin, Partaliin, Alcazabaan ja Generalifeen) on noin 26 euroa, mutta niiden hankkiminen lipputoimistosta ei ole paras idea. Joka päivä kapasiteetti on rajallinen ja kysyntä vierailulle on erittäin suuri, joten on vaarana, että jonotat pitkään lipputoimistossa ilman varmuutta siitä, että saat ne.

Pääsyn varmistat vain, jos päätät ostaa netistä Alhambran lipun, jolla pääset suoraan muistomerkille ilman jonottamista ja voit myös tutustua koko Nasridin kompleksiin omaan tahtiisi.

Varaa liput Nasridien palatseihin

Kannattaako lähteä opastetulle kierrokselle Alhambran Nasridin palatseihin?

Leijonien sisäpiha| ©Elliott Brown
Leijonien sisäpiha| ©Elliott Brown

Ehdottomasti. Mielestäni opastetut kierrokset Alhambrassa ovat paras tapa tutustua muinaiseen palatsikaupunkiin, varsinkin jos et ole tutustunut siihen ensimmäistä kertaa.

Ammattitaitoisen oppaan johdolla matkustat ajassa taaksepäin tämän monumentin alkulähteille ja voit tutustua sen historiaan ja syventyä sen kauniin arkkitehtuurin merkitykseen, joka on hämmästyttänyt matkailijoita kaikkialta maailmasta sukupolvien ajan.

Kierroksen aikana opas selittää yksityiskohtaisesti kaiken näkemäsi. Jos tutustut Alhambraan omin päin, näet epäilemättä kauniin monumentin, mutta kokemus ei välttämättä riitä, sillä menetät ammattitaitoisen oppaan tarjoaman kontekstin, anekdootit ja lyhyesti sanottuna kokonaisvaltaisen näkemyksen Nasridien linnoituksesta.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Miten vierailu Nasridien palatseihin toimii?

Suurlähettiläiden salin koristelu| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Suurlähettiläiden salin koristelu| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Alhambran vierailluin osa on Nasridien palatsit, tilat, joissa muinaisen Granadan kuningaskunnan hallitsijat asuivat.

Tämä huomioon ottaen Alhambran kiertoajelu on järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä kukin kävijä voi vierailla linnoituksen tässä osassa vain sisäänkäynnin yhteydessä ilmoitettuna ajankohtana, jota ei voi muuttaa.

Nasridin palatsien lippujen varaaminen

Kuinka kauan vierailu Nasridin palatseihin kestää?

Sala de la Barcan koristelu| ©Jennifer Morrow
Sala de la Barcan koristelu| ©Jennifer Morrow

Jotta monumentti ei vahingoittuisi ja jotta sisälle ei kerääntyisi liikaa ihmisiä, Nasridin palatseihin pääsee sisään 30 minuutin vuoroissa.

Kuten huomaat, aikaa on rajallisesti, ja vaikka voisit viettää tuntikausia ihailemalla kauneutta, suosittelen olemaan täsmällinen, jotta vierailusta saisi kaiken irti, sillä jos myöhästyt, sinua ei päästetä sisään. Itse asiassa, jos voit olla paikalla 15 minuuttia ennen lippuun merkittyä aikaa, sitä parempi.

Sisällä ollessasi avaa silmäsi ja kiinnitä huomiota kaikkiin arkkitehtuurin yksityiskohtiin ja koristeisiin palatsien eri huoneissa. Ne ovat uskomattomia!

Nasridien palatsit ovat tärkeä osa Nasridien linnoituksen vierailua, mutta siellä on muitakin erittäin mielenkiintoisia osia. Artikkelissani Alhambran vierailun kesto kerron yksityiskohtaisesti muun muassa, kuinka paljon aikaa tarvitset nähdäksesi monumentin kokonaisuudessaan.

Varaa liput Nasridien palatseihin

Voinko vierailla Nasridin palatseissa yöllä?

Nauti Nasridin palatsien valaistuksesta yöllä.| ©www.twin-loc.fr
Nauti Nasridin palatsien valaistuksesta yöllä.| ©www.twin-loc.fr

Tämä on taianomainen kokemus! Erittäin suositeltavaa, jos haluat nauttia Alhambrasta omaperäisellä ja erilaisella tavalla tähtitaivaan alla.

Vaikka päivällä voit tutustua koko monumentaaliseen kompleksiin, yöllä tehtävät vierailut keskittyvät yksinomaan Nasridin palatseihin tai Generalifen palatsiin ja puutarhoihin. Molemmat kierrokset järjestetään samaan aikaan, mutta erikseen, ja ne kestävät yleensä 1 tunti ja 30 minuuttia.

Nasridin palatsien näkeminen yöllä on jotain, mitä ei kannata jättää väliin Granadan-matkalla. Jos Alhambran kauneus on vaikuttava päivänvalossa, on sanottava, että yöllä sillä on erityinen ja arvoituksellinen viehätysvoima.

Alhambrassa on hiljaista kävellä ympäriinsä yöllä, joten voit nauttia ympäröivän luonnon ja palatsikaupungin arkkitehtuurin yhteensulautumisesta paljon enemmän. Lisäksi muistomerkin herkkä valaistus luo intiimin tunnelman, ja sen ansiosta voit paremmin arvostaa joitakin koriste-elementtejä, kuten muqarnoja tai kipsityön reliefeitä.

Jos haluat tietää lisää yöllisestä vierailusta Nasridien palatseihin, suosittelen lukemaan artikkelini Yölliset vierailut Alhambraan. Siitä tulee vierailu, jota et unohda!

Varaa liput Nasridien palatseihin

Mitä ottaa mukaan Nasridin palatseja katsomaan?

Kamera valmiiksi| ©Daniil Onischenko
Kamera valmiiksi| ©Daniil Onischenko

Jos olet jo varannut lippusi Nasridin palatseihin, sinua saattaa kiinnostaa tietää, mitä sinun tulee ottaa mukaasi vierailun järjestämistä varten. Kerron sinulle, mitkä ovat välttämättömimmät:

  • Tietenkin kannattaa ottaa mukaan hyvä kamera, jotta voit vangita maailman kahdeksantena ihmeenä pidetyn alueen kauneuden.
  • Muista myös ottaa vierailupäivänäsi mukaasi henkilökortti tai passi. Se on erittäin tärkeää! Turvallisuussyistä ja muistomerkin säilyttämiseksi Alhambran henkilökunta tekee vierailijoille henkilöllisyystarkastuksia, ja tämä asiakirja on esitettävä yhdessä lippujen kanssa, jotka ovat henkilökohtaisia ja joita ei voi siirtää.
  • Toisaalta, jos monien muiden matkailijoiden tavoin matkustat Granadaan kesälomien aikana tutustuaksesi Nasridin palatseihin ja muuhun monumentaalikompleksiin, sinun on hyvä tietää, että tähän aikaan vuodesta kaupungissa on hyvin kuuma. Suojellaksesi itseäsi korkeilta lämpötiloilta on tärkeää peittää pääsi hatulla, levittää aurinkovoidetta, käyttää tuuletinta viilentämiseen ja käyttää aurinkolaseja.
  • Jos jossakin vaiheessa matkan aikana tulee nälkä, suosittelen pitämään laukussasi mukanasi pulloa kylmää vettä ja välipaloja. Älä tietenkään unohda varata pöytää ravintolasta, jossa voit syödä vierailun päätteeksi. Postauksessa Where to eat near the Alhambra löydät useita ehdotuksia lähellä monumenttia ja upeilla näköaloilla.
  • Niin, äläkä unohda pukeutua mukaviin kenkiin, sillä vierailu Nasridien linnoituksessa on pitkä (3,5 kilometriä) ja kävelet paljon paikasta toiseen. Päivän päätteeksi jalkasi kiittävät sinua siitä.

Varaa liput Nasridin linnoitukseen

Milloin on paras aika vierailla Nasridin palatseissa?

Sala de los Abencerrajesin (Abencerrajesin sali) koristelu.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Sala de los Abencerrajesin (Abencerrajesin sali) koristelu.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Jos haluat nähdä Nasridin palatseja muun Alhambran ohella, muistomerkin katsomiseen on kaksi parasta aikaa päivästä: heti aamulla, kun linnoitus avaa ovensa, tai lounaan jälkeen noin kello 15 tai 16. Silloin turisteja on vähän, ja voit kiertää Alhambran rauhassa.

Jos kuitenkin haluat keskittyä Nasridin palatsien näkemiseen, Alhambran yölliset vierailut (kesällä kello 22.00 ja talvella kello 20.00) ovat erittäin viehättäviä ja erittäin suositeltava vaihtoehto. Sen katseleminen yön hiljaisuudessa ja kuunvalossa on maaginen kokemus.

Jos haluat tietää lisää Alhambran aukiolo- ja sulkemisaikoja voidaksesi suunnitella vierailusi paremmin, suosittelen sinua lukemaan artikkelin Granadan Alhambran aikataulut, jossa selitän kaiken yksityiskohtaisesti.

Varaa liput Nasridien palatseihin

Voinko nähdä Nasridin palatsit ilmaiseksi?

Tutustu Nasridien palatsien kauniisiin koristeisiin.| ©FlyingCrimsonPig
Tutustu Nasridien palatsien kauniisiin koristeisiin.| ©FlyingCrimsonPig

Ei, se ei yleensä ole mahdollista. Nasridin palatseihin pääsy on maksullista, ja sinun on ostettava lippu kiertääksesi Alhambran tätä osaa, olipa kyseessä sitten päivä- tai yövierailu.

Mutta on myös poikkeuksia! Vain Granadasta kotoisin olevat tai Granadassa asuvat voivat vierailla Alhambrassa ilmaiseksi viikonloppuisin. Tämä on osa Alhambran ja Generalifen suojeluyhdistyksen (Patronato de la Alhambra y Generalife) käynnistämää aloitetta, jolla pyritään lisäämään paikallisen väestön tietoisuutta Alhambran historiallisesta merkityksestä.

Tämäntyyppiset vierailut ovat erittäin haluttuja, eikä paikkaa ole helppo saada. Voit kuitenkin kokeilla onneasi ja tehdä varauksen verkossa täyttämällä lomakkeen ja liittämällä siihen vaaditut todistusasiakirjat. Toinen vaihtoehto on hakea paikkaa henkilökohtaisesti Corral del Carbónissa sijaitsevasta asukastoimistosta.

Jos nyt olet Granadan kautta kulkeva ulkopaikkakuntalainen matkailija, älä huoli, sillä on olemassa keinoja säästää hieman Alhambran lipuissa. Kerron siitä artikkelissa Miten saada ilmaisia tai alennettuja lippuja Alhambraan!

Varaa liput Nasridien palatseihin

Mitä näen Nasridin palatseissa vieraillessani?

Kuninkaiden salin koristelu| ©Paul VanDerWerf
Kuninkaiden salin koristelu| ©Paul VanDerWerf

Granadan Alhambran suosituin osa on Nasridien palatsit, yksi Alhambran osista, joka innosti minua Generalifen ohella eniten monumenttikierrokseni aikana.

Se oli kompleksi, jossa Nasrid-dynastian kuninkaat asuivat, ja se koostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, jotka tunnetaan nimillä Palacio de Comares (kuninkaan virka-asunto), Mexuar (audienssisali) ja Palacio de los Leones (haaremi ja kuningasperheen asunto), jotka on rakennettu Alhambran toiselle puolelle ja Albaicíniin päin.

  • Mexuar: Tämä on ensimmäinen alue, jonka näet Nasridien palatseihin astuessasi, ja se on kolmesta rakennuksesta vanhin. Tässä huoneessa sulttaani jakoi oikeutta, tapasi ministerineuvoston tai piti audienssit.
  • Comaresin palatsi: Tämä oli sulttaanin virallinen asuinpaikka ja valtaistuinsali. Se rakennettiin Jusuf I:n valtakaudella, ja tämän tilan sisustus on huomattavan rikas, sillä Nasrid-dynastia pyrki hämmästyttämään Alhambran kävijöitä vallallaan.
  • Leijonien palatsi: Mohammed V rakennutti tämän rakennuksen, jossa asui sulttaanin kuninkaallinen perhe ja hänen haareminsa. Laita kamerasi valmiiksi, sillä juuri täällä Nasridien taide saavutti huippunsa ja täällä näet kuuluisan Patio de los Leonesin.

Mitä huoneita näet kierroksen aikana?

Nasridien palatsien sisällä näet sellaisia kauniita tiloja kuin suurlähettiläiden sali ( Nasridien vallan symbolinen keskus), Barca-sali (paikka, jossa Granadan sulttaanit kruunattiin) ja myrttien hovi (jossa järjestettiin suuret suurlähetystövastaanotot), Abencerrajesin sali (kuninkaan makuuhuone), Kuninkaiden sali (sulttaanin neuvotteluhuone) ja Leijonien piha (paratiisin allegoria, jonka suihkulähteestä on tullut Alhambran symboli).

Millainen on Nasridien palatsien sisustus?

Nasridien palatseja kiertäessäsi suosittelen sinua katsomaan tarkkaan Nasridien palatsien näyttäviä rappauksia, lasitettuja laattasokkuloita sekä kaarien ja kupolien vaikuttavia muqarnoja.

Nämä palatsit ovat kuuluisia Al-Andalusin viimeisten hallitsijoiden, Nasridien, hienostuneesta taide- ja arkkitehtuurimakuisuudesta.

Huomioni kiinnittyi Alhambran kattoihin ja seiniin ripoteltuihin, puuhun tai kipsiin kaiverrettuihin klassisen arabiankielisiin, herkkiin epigrafisiin merkintöihin. Niitä on noin kymmenen tuhatta!

Opas, joka oli kanssamme Nasridien palatseissa vieraillessamme, kertoi meille, että suurin osa niistä on runoja, ejakulaatiorukouksia, tekstejä Koraanista tai Nasridien dynastian tunnuslause: "Ei ole muuta valloittajaa kuin Allah". Upeaa!

Varaa liput Alhambraan ja Nasridien palatseihin