Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

13 tekemistä Madridissa elokuussa

Rakastat Madridia elokuussa helteestä huolimatta, sillä voit nauttia katufestivaaleista, katumarkkinoista, festivaaleista ja kesäteattereista... Kuukausi täynnä hauskoja aktiviteetteja, joista voit nauttia!

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

13 tekemistä Madridissa elokuussa

Madrid, Espanja | ©Chris Yunker

Helteestä huolimatta elokuun Madrid on ihanteellinen aika nauttia kaikista festivaaleista ja kulttuuritoiminnasta, jotka tulvivat kaupunkiin, ja täydentää kaikkia niitä nähtävyyksiä, joita Madrid tarjoaa kävijöilleen ympäri vuoden.

Elokuun aikana voit nauttia erilaisista katufestivaaleista, joita järjestetään pääkaupungin eri kaupunginosissa. Myös teatterin ystäville on puolestaan Madridissa paikkansa, samoin kuin niille, jotka eivät halua jättää väliin konserttia. Älä myöskään unohda ottaa uima-asua mukaan, jos haluat paeta kuumuutta uima-altaaseen.

1. Pidä hauskaa kuin lapsi Madridin parhaissa nähtävyyksissä

Kesä on ihanteellista aikaa nauttia Madridin hauskimmista vapaa-ajan aktiviteeteista sekä perheen että ystävien kanssa, kuten sen huvipuistoista ja eläintarhoista. Lue lisää ja ilmoittaudu ainakin pariin seuraavista ehdotuksista!

 • Parque de Atracciones de Madrid: Ihanteellinen suunnitelma, jos pidät adrenaliinista, sillä voit käydä vuoristoradoilla, paeta kuumuutta vesiradoilla tai ratsastaa Tornadon, Abismon tai Lanzaderan kaltaisilla laitteilla. Jos lähdet matkaan perheen pienimpien kanssa, he tulevat ihastumaan lasten teemakohteisiin, kuten Nickelodeon Landiin.
 • Parque Warner de Madrid: Tämä on toinen vaihtoehto, jos olet Warner Brosin ja DC Comicsin maailman ystävä. Vuonna 2002 avatussa puistossa on 34 nähtävyyttä, mukaan lukien 6 vuoristorataa ja 4 vesiajelua, jotka sopivat täydellisesti tähän vuodenaikaan.
 • Madridin eläintarha-akvaario: Toinen ihanteellinen suunnitelma, jos matkustat lasten ja ystävien kanssa, on Madridin eläintarha-akvaario, jossa on yli 333 erilaista lajia viidestä eri maanosasta. Siellä on myös akvaario ja lintutarha.
 • Faunia Madridissa: Ja jos haluat vielä tutustua eläinmaailmaan, älä jätä väliin tätä teemapuistoa, jossa yhdistyvät luonnonmukainen ja perinteinen eläintieteellinen ekosysteemi, jossa on yli 700 eläinlajia ja tuhat kasvilajia.

Varaa lippusi Madridin Warner-puistoon

2. Pakene kuumuutta kävelyllä Retiro-puistossa

Mikä olisikaan parempi paikka paeta kuumuutta kuin Retiro-puisto, joka on yksi Madridin olennaisista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Kaupungin suosituin puisto kätkee sisäänsä lukuisia tarinoita ja muistomerkkejä. Tästä syystä suosittelen sinulle kahden ja puolen tunnin kierrosta, jossa kiertelet tämän ihanan enklaavin ympäri oppaan kanssa, joka kertoo sinulle useita kuriositeetteja ja anekdootteja, jotka yllättävät sinut.

Tutustu tiettyihin kiinnostaviin kohteisiin, kuten Palacio de Cristaliin, jossa on suuri määrä taidenäyttelyitä, tai patsaisiin, kuten Kaatunut enkeli tai suuri Alfonso XII:n muistomerkki.

Ja mikä parasta, kierrokseen sisältyy tapasmaistiaiset. Tarvitsetko lisää syitä?

Varaa Retiro-kierros tapaksineen

3. Lähde retkelle Sierra

Ja jos haluat paeta kuumuutta, älä jätä väliin retkeä Guadarraman kansallispuistoon, jossa voit tutustua sen upeisiin luonnonmaisemiin, kuten La Pedrizaan tai Morcueran ja Navacerradan vuoristosolmuihin. Henkilökohtainen kokemus, jossa sinua seuraa ammattitaitoinen opas, joka kertoo yksityiskohtaisesti suuresta geologisesta rikkaudesta ja paikallisesta eläimistöstä.

Lisäksi ennen paluuta Madridiin ohitatte Mendozan linnan, joka on goottilais-isabelliläisen arkkitehtuurin symboli.

Nauti alle tunnin matkan päässä Madridista Madridin ja Segovian maakunnissa sijaitsevasta vertaansa vailla olevasta luonnonympäristöstä, jossa on vuoristomaisemia ja kalliomuodostelmia.

Varaa matka Sierra de Guadarraman vuoristoon

4. Elokuussa löydät ilmaisia museoita Madridissa

Sorolla-museon ulkopuolella| ©Luis García
Sorolla-museon ulkopuolella| ©Luis García

Elokuu on yksi vuoden parhaista kuukausista kävellä Madridin kauniilla kaduilla pitkien ja aurinkoisten päivien ansiosta. Kaupungissa vieraillessa on kuitenkin syytä tutustua sen taiteelliseen ja historialliseen puoleen, ja siitä voi nauttia sen kauniissa palatseissa ja lukuisissa museoissa. Mikä parasta? Kesällä useimmat niistä tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn kaikkiin pysyviin näyttelyihin.

Kun olet käynyt Madridin ikonisissa Museo Nacional del Pradossa, Museo de la Reina Sofiassa ja Palacio Realissa, tässä on muutamia muita vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.

Varaa opastettu kierros Prado- ja Reina Sofía -museoihin

5. Osallistu Veranos de la Villa -tapahtumaan: gastronomian, musiikin ja taiteen festivaali.

Veranos de la Villan kulttuurifestivaali| ©OkBlog
Veranos de la Villan kulttuurifestivaali| ©OkBlog

Heinä- ja elokuussa voit nauttia Espanjan pääkaupungissa järjestettävästä Veranos de la Villa -festivaalista, joka on perinteinen Madridin asukkaiden juhla ja joka on pakollinen, jos olet kaupungissa lomalla tähän aikaan vuodesta.

Festivaali tarjoaa monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa, johon kuuluu musiikkiesityksiä, sirkustaidetta, taide- ja käsityönäyttelyitä sekä tietenkin gastronomiaa.

Missä festivaali järjestetään

Lähes kaikkialla Madridissa! Parasta Veranos de la Villa -tapahtumassa on se, että se järjestää sen useissa eri paikoissa; esitysreitillä on ainakin 10 kaupungin 21 kaupunginosasta, jotka muodostavat kaupungin.

Miten ostaa lippuja

Jos haluat pysyä ajan tasalla esityskalenterista, tarkoista päivämääristä, hinnoista ja paikoista, kannattaa käydä Veranos de la Villan virallisella verkkosivustolla viikkoja ennen Madridin matkaa.

Varaa yksityinen Madridin kiertoajelu

6. Älä jää paitsi hauskoista kesäteattereista

Fescinal-elokuvateatteri| ©rubenvike
Fescinal-elokuvateatteri| ©rubenvike

Mikään Madridin kesä ei olisi täydellinen ilman perinteisiä elokuvailtoja, joissa hyödynnetään aikaa, jolloin alkaa tulla viileämpää. Eri puolilla kaupunkia sijaitsevat erilaiset kulttuuri- ja vapaa-ajankeskukset tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuden nauttia seitsemännen taiteen taikuudesta.

Jos olet kaupungissa tähän aikaan vuodesta, sinulla on jo täydellinen tekosyy kävellä kaduilla, nauttia hyvästä elokuvasta ja tehdä retki Madridin parhaisiin tapasbaareihin.

Madridin parhaat kesäteatterit

Madridin paikkoja, joihin perinteiset kesäelokuvateatterit on asennettu, ovat mm. seuraavat:

 • Fescinal: Parque de a Bombillassa, Av. de Valladolidissa, järjestetään elokuvanäytöksiä kesäkuun lopusta syyskuuhun.
 • La Terraza Magnética: Elokuun puoliväliin asti Terraza Magnética -nimisellä kattoterassilla järjestetään kesäisiä elokuvanäytöksiä ja konsertti-iltoja kaikille halukkaille.

Varaa tapas-kierros Madridissa

7. Osallistu elokuun verbenas-tapaksille ympäri Madridia

Elokuun Verbenas| ©alljengi
Elokuun Verbenas| ©alljengi

Yksi parhaista asioista, joita Madridissa voi tehdä kesällä ja erityisesti elokuussa, on osallistua perinteisiin verbenoihin (katujuhliin), joita järjestetään lähes peräkkäin kolmella tärkeällä kaupunginosalla. Jos haluat päästä pois turistirysistä, älä jätä väliin näitä juhlia, jotka tuovat esiin madridilaisten juhlavan ja seurallisen puolen.

Korttelijuhliin kuuluu useita seuraavista aktiviteeteista: pieniä kilpailuja, lasten pelejä, mus-mestaruuskilpailuja, paikallisten musiikkiryhmien esityksiä, tapasbaarikierroksia, paraateja pyhimyskulkueineen ja paljon muuta.

Missä juhlat järjestetään

 • Verbenas de San Cayetano: Järjestetään 6.-7. elokuuta Rastron ja Embajadoresin alueilla.
 • Verbenas de San Lorenzo: 10. ja 11. elokuuta San Lorenzon naapurustossa ja San Lorenzon kirkon luona Dr. Piga -kadulla.
 • Fiestas de la Virgen de la Paloma: Pidetään tärkeimpänä näistä kolmesta, ja se järjestetään 14. ja 15. elokuuta La Latinassa.

Miten ostaa lippuja

Näihin juhliin ei tarvita lippuja, ne ovat ilmaisia ja yleisölle avoimia.

8. Escenas del Verano -festivaalilla on ilmaista toimintaa

Escenas del Verano -festivaali| ©vaciaR
Escenas del Verano -festivaali| ©vaciaR

Heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana Madridissa järjestetään Festival Escenas del Verano -festivaali, jossa on satoja aktiviteetteja, kuten musiikkia, teatteria, elokuvaa, esittäviä taiteita, tanssia, sirkusesityksiä ja paljon muuta.

Lähes kaksi kuukautta kestävien tapahtumien aikana festivaali on jaettu useisiin jaksoihin, kuten perinteisiin kesäklassikoihin, kesäelokuvanäytöksiin, Teatralia-sirkukseen ja Galapajazziin. Näitä täydentävät koko perheen työpajat ja näyttelyt.

Missä se järjestetään

Tapahtuma järjestetään Madridin eri paikoissa, kuten Cervantesin syntymämuseossa, Lope de Vegan museossa, Madridin aluekirjastossa ja monissa muissa paikoissa.

Jos haluat lisätietoja toimintaohjelmasta ja paikoista, kannattaa käydä Madridin kunnan verkkosivuston "kulttuuri ja matkailu" -osiossa muutamaa viikkoa ennen matkaa.

Miten ostaa lippuja

Festivaalin aikana järjestettävät lähes 500 tapahtumaa ovat täysin maksuttomia.

9. Näe teatterin parhaat palat Corral de Cervantesissa.

Corral de Cervantesin teatteri| ©Carlos F
Corral de Cervantesin teatteri| ©Carlos F

Noin heinäkuun lopusta syyskuun loppuun Corral de Cervantesiin tuodaan vuosittain kesäkauden aikana teatterin parhaimmistoa. Tavoitteena on tuoda yleisölle kultakauden parhaat palat, ja paikalliset näyttelijät ja kansainväliset ryhmät esittävät festivaalin aikana keskimäärin 200 esitystä.

Näytöksiä täydennetään konserteilla ja muulla kulttuuritoiminnalla. Jos vierailet Madridissa kesällä, et voi jättää tätä upeaa esitystä väliin.

Missä se järjestetään

Tapahtuma järjestetään perinteisesti kauniissa Madrid Ríon kaupunkipuistossa. Pääset tälle kaupunginosalle nopeimmin Madridin metrolla, jonka Piramidesin asema on lähimpänä puistoa ja vain 9 minuutin kävelymatkan päässä.

Miten ostaa lippuja

Lippuja voi ostaa Corral Cervantesin virallisilta verkkosivuilta. Jos haluat osallistua ohjelmallisiin tapahtumiin, arvioi, että näytelmät maksavat keskimäärin 15 euroa ja konsertit 17 euroa per henkilö.

10. Nauti konserteista auringonlaskun aikaan kasvitieteellisessä puutarhassa

Konsertti kasvitieteellisessä puutarhassa| ©Jenny Poole
Konsertti kasvitieteellisessä puutarhassa| ©Jenny Poole

Madridin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään toukokuun puolivälistä syyskuun alkuun asti joka perjantai auringonlaskun aikaan konserttisarja, jota säestävät lämmin kesäsää ja puutarhan vehreä luonto.

Jos satut olemaan kaupungissa tähän aikaan vuodesta, järjestä matkasuunnitelmasi ja mene johonkin näistä esityksistä.

Musiikillisia kävelyretkiä kasvitieteellisessä puutarhassa -nimisen konsertin esittää CaixaBankin sinfoniaorkesteri, ja siinä kuullaan sellon, alttoviulun, viulun ja klassisen huilun esityksiä.

Missä se esitetään

Esitykset järjestetään Madridin Complutense-yliopiston kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Pääset sinne helposti Madridin metrolla linjalla 16 Ciudad Universitarian asemalle.

Miten ostaa lippuja

Liput maksavat keskimäärin 11 euroa, ja ne sisältävät pääsyn puutarhan tiloihin ja lipun 50 minuuttia kestävään konserttiin. Liput voi ostaa virallisilta verkkosivuilta.

11. Mene rannalle Madridissa: Mad Beach Clubilla

Mad Beach Club| ©timeout
Mad Beach Club| ©timeout

Kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin Mad Beach Club avaa ovensa. Se on epäilemättä yksi parhaista paikoista, jos etsit tekemistä Madridin yöaikaan kesällä.

Mad Beach -festivaali on yksi innovatiivisimmista koulutus- ja urheilufestivaaleista, ja sen ohjelma on yksi monipuolisimmista, mitä kaupungista löytyy; tarjolla on kesäkonsertteja, lentopalloa hiekalla, elokuvia tähtien alla ja paljon muuta.

Missä se järjestetään

Jos haluat osallistua tapahtumaan, sinun on mentävä Escenario Puerta del Ángel -lavalle, joka sijaitsee Casa de Campo -messukeskuksessa. Pääset tälle Madridin alueelle kaupungin metrolla; lähimmät asemat ovat Puerta del Ángel ja Lago.

Miten ostaa lippuja

Pidä muutamaa viikkoa ennen Madridin matkaasi silmällä Mad Beach Clubin virallista verkkosivustoa, josta saat tietoa hinnoista sekä toimintakalenterista ja esityksistä.

12. Tutustu Madridin upeimpiin uima-altaisiin

Kaupungintalon altaat| ©Jonathan Marquez
Kaupungintalon altaat| ©Jonathan Marquez

Monet Madridin vertauskuvalliset uima-altaat alkavat avata ovensa keväällä, mutta paras aika nauttia niistä on epäilemättä kuuma kesä.

Jos vierailet kaupungissa ja haluat nauttia uimisesta ystävien ja perheen kanssa, vaihtoehtoja on enemmän kuin voit kuvitellakaan.

Madridin parhaat uima-altaat

13. Tee kierros Madridin viehättävillä katumarkkinoilla.

Las Ranasin markkinat| ©Elena
Las Ranasin markkinat| ©Elena

Mikään vierailu Madridin kaupunkiin ei olisi täydellinen ilman kierrosta sen kuuluisilla katumarkkinoilla. Ne ovat täydellinen paikka imeä Madridin tunnelmaa. Markkinoista ja kaupungin alueesta riippuen ne voivat olla viikoittaisia, kuukausittaisia tai kausittaisia.

Madridin parhaat katumarkkinat ja miten sinne pääsee

 • Librerías de la Cuesta de Moyano: Sijaitsee turistialueella Paseo del Arte Calle Claudio Moyano. Pääset sinne metrolla Estación del Arte-Atochaan.
 • Mercado de Las Ranas: Se sijaitsee Plaza Santa Analla, Barrio de las Letrasissa. Läheiset metroasemat ovat: Antón Martínin asema, Estación del Arte ja Sol-asema.
 • Mercado de Diseño - Femme Creators: Paseo de la Choperalla; Madrid Ríon turistialueella. Legazpi on lähin metroasema.
 • Mercadillo del Gato: Plaza Cortes -aukiolla, Paseo del Arten turistialueella. Lähimmät metroasemat ovat Banco de Españan ja Sevillan asema.