Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

12 tekemistä Madridissa lokakuussa

Vaikka turistien määrä on tässä kuussa suurempi, lokakuu voi olla yksi parhaista kuukausista vierailla Madridissa syksyn ollessa täydessä loistossaan ja lämpötilojen kutsuessa tutustumaan kaupunkiin. Tätä ei kannata jättää väliin.

Carolina Morales

Carolina Morales

5 minuuttia luettu

12 tekemistä Madridissa lokakuussa

Kasvitieteellinen puutarha Madridissa | ©Jo Kassis

Helle on ehdottomasti takana, ja pääkaupunki tarjoaa terasseja ja näköalapaikkoja paikallisille ja vierailijoille. Kuukausi, jolloin voit nauttia ulkoilmatapahtumista, vierailla museoissa, tehdä gastronomisia retkiä ja hyödyntää Madridin yöelämää.

Ota huomioon nämä lokakuun pakolliset nähtävyydet ja järjestä matkasuunnitelmasi Madridin parhaiden nähtävyyksien ja aktiviteettien mukaan.

1. Osallistu lokakuun 12. päivän muistotilaisuuksiin

12. lokakuuta lentokoneet| ©Zaqarbal
12. lokakuuta lentokoneet| ©Zaqarbal

Jos satut vierailemaan Madridissa kyseisenä ajankohtana, voit löytää ohjelmasta muistotapahtumia, kuten konsertteja, katuteatteria, näyttelyitä tai elokuvanäytöksiä, joiden tarkoituksena on tehdä näkyväksi latinalaisamerikkalaisen yhteisön arvo.

Yksi tapahtumista on Concierto de la Hispanidad, joka sisältää viihdeohjelmia, lastenteatteria, tanssia ja latinalaisamerikkalaisten taiteilijoiden konsertteja.

Lokakuun aikana voit löytää erilaisia konsertteja ja ulkoilmaesityksiä Madridin aukioilla ja puistoissa, sillä ohjelmaa on tarjolla koko kuukauden ajan. Lisäksi monet kaupungin museot, galleriat ja opintokeskukset tarjoavat konferensseja, työpajoja ja näyttelyitä, joissa voi oppia lisää tästä kahden maailman kohtaamisesta.

Myös 12. lokakuuta Paseo de la Castellanalla järjestetään Espanjan kansallispäivän sotilasparaati, jolla muistetaan tätä maan kulttuurista ja kielellistä laajentumista Euroopan ulkopuolelle.

Varaa opastettu kierros Madridissa

2. Nauti Madrid Otra Miradasta (MOM)

Plaza Mayor| ©mgphotography.uk
Plaza Mayor| ©mgphotography.uk

Lokakuussa yli sadan Madridin kulttuuri- ja kulttuuriperintökohteen ovet avautuvat osana Madrid Otra Mirada -tapahtumaa, jolla edistetään kaupungin ikonisten kohteiden suojelua ja säilyttämistä.

Sen lisäksi, että sinulla on mahdollisuus tutustua rakennuksiin, jotka ovat yleensä yleisöltä suljettuja, pääset myös yli 200 ilmaiseen aktiviteettiin.

Näyttelyitä, konferensseja, työpajoja, konsertteja, lasten aktiviteetteja ja muita ehdotuksia on tarjolla museoissa, teattereissa, kirkoissa, puistoissa, puutarhoissa, kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, palatseissa ja historiallisissa rakennuksissa ympäri Madridia.

Onnittelut, pue mukavat kengät jalkaasi ja osallistu Espanjan pääkaupungin kulttuuri- ja historiallisen perinnön suureen juhlaan.

Hyödyllistä tietoa

  • Tämä aktiviteetti edellyttää lippujen varaamista etukäteen. Madridin kaupunginvaltuusto tarjoaa yleensä internetin kautta mahdollisuuden rekisteröityä kävijöiksi, sillä liput ovat ilmaisia, mutta istumapaikkoja on rajoitetusti.
  • Saatat myös pitää hyödyllisenä ostaa lipun turistibussiin, joka nopeuttaa kuljetuksia pisteestä toiseen, jotta voit hyödyntää mahdollisimman paljon tätä suurta arkkitehtuuri- ja kulttuuriperintöjuhlaa, jota Madridilla on tarjota.

Varaa turistibussi Madridissa

3. Nauti Madridin elokuvafestivaaleista

Madridin elokuvajuhlilla| ©Víctor Moreno Morales de Setién
Madridin elokuvajuhlilla| ©Víctor Moreno Morales de Setién

Madridin elokuvajuhlat ovat koristaneet syksyn alkua vuodesta 1991 lähtien. Kaupungissa esitellään kahden viikon ajan espanjalaisen riippumattoman elokuvan ja maailman elokuvateollisuuden parhaimmistoa.

Suuret espanjalaiset ohjaajat ovat debytoineet tässä tilassa, joka toimii joka vuosi ponnahduslautana uusille elokuvantekijöille ja jolla on ratkaiseva rooli eurooppalaisten ja latinalaisamerikkalaisten riippumattomien tuotantojen edistämisessä.

Tapahtuma tarjoaa ohjelmaa elokuvateattereissa eri puolilla kaupunkia, työpajoja ja tapaamisia, joihin osallistuu tunnettuja ohjaajia ja näyttelijöitä maailman riippumattomien elokuvien piiristä. Tapahtuman avulla pääset lähemmäs Madridille ominaista boheemia ja avantgardistista elämää ja voit nauttia elokuvapäivästä Espanjan pääkaupungissa.

4. Osallistu Perrotón auttaa hylättyjä koiria kadulla

Perrotonin osallistujat| ©Andrea Navarro
Perrotonin osallistujat| ©Andrea Navarro

Maratonista on tullut tapa lisätä tietoisuutta monista yhteiskuntaa vaivaavista ongelmista. Tämä kilpailu, joka tunnetaan paremmin nimellä Perroton, edistää lemmikkieläinten hyväksymistä ja vastuullista omistamista. Kyseessä on solidaarisuustoiminta, jota tukevat kaupungin julkisuuden henkilöt, eläinten pelastamiseen erikoistuneet järjestöt, eläinlääkintäala ja kansalaisyhteiskunta.

Juoksu on noin neljän kilometrin mittainen, ja sen osallistumismaksu on 15 euroa juoksijoille - niin ihmis- kuin karvaisillekin. Reitin varrella, joka alkaa Plaza de Colónilta ja päättyy Jardines del Descubrimientoon, on myös improvisoituja adoptiokeskuksia, joista osallistujat voivat löytää elämänsä nelijalkaisen rakkauden.

Tarkista tapahtuman virallisilta verkkosivuilta, miten ilmoittautuminen tapahtuu ja mitkä ovat osallistumisvaatimukset.

Carolinan matkustajan vinkki

Jos olet nainen, pidät juoksemisesta ja maratonit ovat sinun juttusi, voit ilmoittautua naisten puolimaratonille, joka järjestetään niin ikään lokakuussa ja joka on noin kuuden kilometrin mittainen.

5. Jos pidät videopeleistä, osallistu Madridin peliviikolle

Madridin peliviikko| ©Ifema
Madridin peliviikko| ©Ifema

Jos satut olemaan Madridissa lokakuussa, mikä olisikaan parempi kokemus kuin vierailla Madrid Games Week-messuilla, joka on vuosittainen tapaaminen, joka kokoaa yhteen videopeliteollisuuden, ammattilaiset ja fanit jakamaan alan viimeisimmät uutiset, lanseeraukset ja teknologiset edistysaskeleet.

Yksi messujen tunnetuimmista paviljongeista on virtuaalitodellisuudelle omistettu paviljonki, jossa voit tutustua simulaattoreiden, pelihallien, urheilupelien, cosplayn ja digitaalisen vuorovaikutuksen innovatiivisimpiin suuntauksiin.

Tapahtumassa on myös live-kilpailuja ja valtavat messut, joilla on erikoisliikkeitä, joista voit löytää uteliaita matkamuistoja, kirjoja, virtuaalitodellisuuspelejä ja paljon muuta, mikä kaikki on saanut inspiraationsa mangasarjakuvista, e-urheilusta tai tämän pikselimaailman perinteisistä hahmoista.

6. Maista espanjalaisia keittoja ja liemiä

Galician Consommé| ©GofaFoods
Galician Consommé| ©GofaFoods

Syksy on täällä, ja keitoista tulee yleensä erinomainen vaihtoehto lämmittää hieman... Olet varmasti jo tajunnut, että espanjalaiset keitot ovat maan kulinaarisen perinteen suosikkeja.

Cocido madrileño, äyriäisliemi, kastilialainen keitto, San Anton -keitto tai galicialainen consommé ovat loistava vaihtoehto lohduttamaan sielua hyvän kävelylenkin jälkeen ja kohtaamaan kylmät yöt, jotka ympäröivät Madridin syksyisiä öitä.

Haluan kertoa teille, että kaupungilla on paikka Guinnessin ennätysten kirjassa maailman vanhimman ravintolan kotipaikkana.

Vuonna 1725 perustettu Casa Botín on yksi perinteisen espanjalaisen keittiön arvostetuimmista edustajista, ja se on täydellinen paikka maistella keittojen lisäksi myös erilaisia herkullisia paisteja, jälkiruokia ja mereneläviä.

Ja jos pidät uusien ruokien kokeilemisesta matkoillasi, suunnitelma tehdä gastronominen kiertomatka Madridiin ja tutustua Espanjan parhaisiin tapaksia, viineihin ja ruokiin ei ole pahitteeksi.

Varaa tapas-kierros Madridissa

7. Nauti Madridin kansainvälisestä valofestivaalista

Madridin valofestivaali| ©Jezhy
Madridin valofestivaali| ©Jezhy

Palacio Realin palatsista Puerta de Alcaláan, Arenalin ja Mayorin kaduilla sekä Puerta del Solin ja Cibelesin kaduilla on lokakuussa aika nauttia Madridin kansainvälisestä valofestivaalista koko kaupungissa.

Tapahtuma järjestetään myös muissa Euroopan kaupungeissa, kuten Lyonissa, Brysselissä, Lissabonissa ja Torinossa. Lokakuun Madridin yö on täynnä valoa, jolla juhlistetaan taidetta ja luovuutta valaistuilla installaatioilla, valoesityksillä ja laserprojisoinneilla Madridin symboleihin.

Lisävaihtoehto kaikelle muulle, mistä voit nauttia Madridin yössä.

8. Elä Halloween Madridin tyyliin

Pukeutunut Halloweenia varten| ©Tomás Del Coro
Pukeutunut Halloweenia varten| ©Tomás Del Coro

Vaikka se ei ole perinteinen juhlapäivä Espanjassa, jos olet Madridissa lokakuun loppupuolella, voit osallistua kaupungissa järjestettäviin Halloween-juhliin.

Pukujuhlia on runsaasti, ja niissä on kaikki tavalliset Halloween-aiheet, joten ei ole mikään yllätys, että jos menet ulos syömään tai juomaan, löydät juhlan kunniaksi koristeltuja paikkoja.

Pyhäinpäivää vietetään myös monissa katolisissa ja espanjankielisissä maissa, ja se on ikivanha perinne, jolla kunnioitetaan poisnukkuneiden muistoa, ja mikä olisikaan parempi tapa päästä tunnelmaan kuin kävellä Almudenan hautausmaalla, jossa lepäävät Espanjan historian merkkihenkilöiden jäännökset, ja kävellä, joka saattaa hyvinkin päättyä konserttiin tai ulkoilmaesitykseen.

Meksikon makuun pääsee myös kiehtovalla ja salaperäisellä Todos Los Muertos -juhlalla, jonka kunniaksi Casa de Méxicossa järjestetään joka vuosi tapahtuma, jossa voi maistella pääkallon ja luunmuotoisia leivonnaisia, pan de muertoa ja katsella calacas-paraatia. Erittäin suositeltava.

9. Vieraile Madridin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa

Madridin kasvitieteellinen puutarha| ©FDV
Madridin kasvitieteellinen puutarha| ©FDV

Syksyiset maisemat sopivat erinomaisesti vierailuun Madridin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on yllätyksiä täynnä ja jossa on yli 200 vuoden luonnonhistorian tieteellinen perintö.

Täältä löydät täydellisen kokoelman kasveja ja yrttejä kaikkialta maailmasta, joita säilytetään huolellisesti kauniissa ja laajoissa puutarhoissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on pyynnöstä saatavilla äänioppaita useilla kielillä, ja lisäksi on tarjolla vaihtuvia näyttelyitä ja paljon muuta.

Jos vierailet Madridissa lokakuussa, suosittelen, että suunnittelet vierailusi, erityisesti jos matkustat lasten kanssa ja etsit suunnitelmia heidän varalleen.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: 4 € puutarhan vierailu, 6 € sisältäen Villanuevan paviljongin näyttelyt. Ilmainen sisäänpääsy joka tiistai klo 14:00 alkaen.
  • Aukioloajat: lokakuussa klo 10:00-19:00.
  • Osoite: Real Jardín Botánico, Plaza de Murillo, 2. 28014 Madrid.

10. Tee retki Madridista

Segovian akvedukti| ©Blair-39
Segovian akvedukti| ©Blair-39

Jos vierailet Madridissa 4 päivää tai kauemmin, voi olla hyvä ajatus tehdä opastettu retki läheisiin paikkoihin, kuten Toledoon, joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Madridista.

Lokakuussa kaupungin museot ja muistomerkit voivat olla täynnä kävijöitä, ja jos pitkien jonojen odottamisen sijaan haluat mieluummin lähteä lomalle, tämä on ihanteellinen vaihtoehto.

Toledossa voit vierailla sen katedraalissa, joka on yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä, kävellä sen kivikaduilla ja tutustua muuhun tähän kaupunkiin, jossa kristillinen, juutalainen ja muslimikulttuuri kohtaavat. Toledossa on ympäri vuoden tarjolla retkiä, joihin sisältyy kuljetuksia ja opastettuja kierroksia.

Voit vierailla myös kauniissa Segoviassa, jossa kannattaa käydä nauttimassa sen monipuolisista kulttuurisista, historiallisista, gastronomisista ja arkkitehtonisista vaihtoehdoista.

Varaa retki Toledoon Madridista käsin