Madrid 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Onko sinulla neljä päivää aikaa käydä Madridissa? Valmistaudu tutustumaan kaupungin parhaisiin museoihin, muistomerkkeihin ja kauneimpiin puistoihin ja puutarhoihin.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Madrid 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Puerta del Alcalá | ©Jose Ramirez

Vaikka Madridissa on paljon nähtävää ja koettavaa, neljä päivää riittää tutustumaan kaupungin tärkeimpiin osiin ja vähän muuhunkin. Salaisuus on oikeanlainen organisointi, ja siksi jaan kanssasi ihanteellisen matkasuunnitelmani neljälle täydelle päivälle Espanjan pääkaupungissa.

Päivä 1: Kierrä Madridin tärkeimmät aukiot ja palatsit.

Plaza España| ©Carlos Delgado
Plaza España| ©Carlos Delgado

Nelipäiväisen Madridin kiertomatkasi ensimmäisenä päivänä tutustut kaupungin tärkeimpiin aukioihin ja palatseihin kaupungin sydämessä.

Puerta del Sol ja Karhun ja mansikkapuun patsas

Madridin keskustassa sijaitsee yksi kaupungin tärkeimmistä aukioista, paikallisten suosikkipaikka ja matkailijoiden ehdoton nähtävyys, Puerta del Sol. Sen lisäksi, että se on suuri aukio, sitä ympäröivät tärkeät rakennukset, joissa on historiallista arkkitehtuuria.

Täältä löydät myös kaksi erittäin tärkeää kohtaa, jotka jokaisen matkailijan tulisi tuntea: Madridin nollakilometrin, joka toimii kaupunkirakenteen säteittäisten teiden alkupisteenä, sekä vuonna 1967 pystytetyn Karhun ja Modroñon patsaan. Valokuva patsaan vieressä on ehdoton edellytys jokaisella vierailulla tähän kaupunkiin.

Plaza Mayor ja San Miguelin markkinat

Puerta del Solilta Calle Mayor -kadulta kävellen Plaza ja Mercado de San Miguel ovat vain 5 minuutin päässä.

Plaza Mayor on kaunis kohtaamispaikka, jota ympäröivät goottilaistyyliset rakennukset. Jos vierailet Madridissa joulun aikaan, täällä on upeat joulumarkkinat, joita ei kannata jättää väliin.

Mercado de San Miguel sijaitsee suoraan Plaza Mayorilla, upea rauta- ja lasirakennus, josta löydät kadehdittavan hyvän gastronomisen tarjonnan.

Minun suositukseni? Pidä täällä varhainen lounastauko, nauti Plaza Mayorille avautuvista näkymistä ja rentoudu sitten kahvin kanssa.

Vuokraa kiertoajelubussi Madridissa

Almudenan katedraali

Kaupungin tärkein uskonnollinen rakennus sijaitsee vain 6 minuutin kävelymatkan päässä Mercado de San Miguelista. Lounaan jälkeen ensimmäisen päivän iltapäivänäsi on paras aika vierailla temppelissä ja sen sisällä olevassa museossa.

 • Aukioloajat: Maanantaista sunnuntaihin kello 09:00-20:30. Jos haluat tutustua museoalueeseen ja kupoliin, aukioloajat ovat maanantaista lauantaihin klo 10.00-14.30.

 • Pääsymaksu: Katedraalissa vierailu on maksutonta; noin 6 €, jos haluat nousta museoalueelle ja kupoliin, josta on upea näköalapaikka.

 • Vierailun kesto: 1 tunti riittää yleensä, 1,30 tuntia, jos haluat nousta kupoliin ottamaan valokuvia.

Varaa vierailusi Almudenaan

.

Tee kierros Madridin kuninkaallisessa palatsissa

Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall
Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall

Espanjan kuninkaallisten koti on nykyään yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuuri- ja historiallisista keskuksista. Jos haluat selvittää, miksi se on Madridin pakollisten nähtävyyksien listalla, vietä ensimmäisen päiväsi loppuiltapäivä kierrellen sen alueella.

Paras tapa vierailla kuninkaallisessa palatsissa ja nähdä kaikki tärkeä on epäilemättä vuokrata opastettu kierros.

Käytännön tietoja

 • Aukioloajat: Lokakuusta maaliskuuhun palatsi on avoinna klo 10-18, huhtikuusta syyskuuhun klo 10-20.

 • Pääsymaksu: Ilman opasta palatsiin pääseminen maksaa vähintään 11 euroa aikuisen lipusta.

 • Vierailun kesto: Tärkeimpiin alueisiin tutustuminen kestää noin 2 tuntia.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

Sabatinin puutarhat auringonlaskun aikaan

Sabatini on kuninkaallisen palatsin puutarhojen nimi, ja ne sijaitsevat rakennuksen pohjoispuolella. Tämä puhtaimpaan uusklassiseen puutarhatyyliin suunniteltu vihreä keuhko on yksi Madridin parhaista paikoista katsella auringonlaskua.

Kun olet kiertänyt paikan ja sen mahtavat suihkulähteet ja veistokset, voit ottaa kauniita valokuvia palatsista auringon laskiessa.

.

Lähde illalla gastronomiselle tapas-kierrokselle Madridin keskustaan.

Yksi suosikkitempauksistani Madridissa auringonlaskun jälkeen on viini- ja tapas-kierros kaupungissa; kuten pian huomaat, vaihtoehtoja on runsaasti eri tyylisille matkailijoille.

Varaa tapas-kierros Madridissa

2. päivä: Tutustu Prado-museoon ja Retiro-puistoon

Prado-museo| ©Hellotickets
Prado-museo| ©Hellotickets

Madridin kiertomatkasi toinen päivä on omistettu Paseo del Pradon alueelle museoineen, puutarhoineen ja lukuisine muistomerkkeineen.

Cibeles-aukio ja palatsi aamunkoitteessa

Aloita Madridin toisen päivän aamusi katselemalla auringonnousua yhden kaupungin kauneimmista rakennuksista yllä. Palacio de Cibelesissä sijaitsee tällä hetkellä kaupungin kaupungintalo, ja se on yksi Madridin rakastetuimmista ja hoidetuimmista rakennuksista.

Kannattaa käydä sisällä kiipeämässänäköalatasanteelle, jolta näet koko aukion ja Gran Vían alun.

Neptunuksen suihkulähde

Jättämällä Plaza de Cibelesin taaksesi voit suunnata kaunista Paseo del Pradon katua pitkin seuraavalle tärkeälle valokuvauskohteelle Madridissa: Neptunuksen suihkulähteelle, joka sijaitsee kuuluisalla Plaza de Cánovas -aukiolla.

Täältä löydät upean uusklassisen monumentin, jossa on kuuluisan roomalaisen jumalan marmoriveistos. Aukiota puolestaan ympäröi kaunis arkkitehtuuri, joka on peräisin 1700-luvulta.

Varaa kierros Madridin keskustassa

Vieraile Prado-museossa

Seuraa reittiäsi Paseo del Prado -katua pitkin ja saavu kaupungin tärkeimpään museoon. Se on maailmankuulu siitä, että siellä on yksi vaikuttavimmista maalausten kokoelmista 1500-luvulta 1800-luvulle.

Tilan koon vuoksi Prado-museoon tutustuminen onnistuu parhaiten opastetulla kierroksella, joka vie sinut tutustumaan tärkeimpiin teoksiin. Jos haluat ostaa matkamuiston, Prado-myymälässä on todella houkuttelevia kuriositeetteja taiteen ystäville.

Käytännön tietoja.

 • Aukioloajat: Maanantaista lauantaihin klo 10-20; sunnuntaisin klo 10-19.
 • Pääsymaksu: Noin 15 euroa aikuisen lipusta.
 • Vierailun kest o: Museon tärkeimpiin huoneisiin ja teoksiin tutustumiseen tarvitaan noin 3 tuntia.

Lounas lähiympäristössä: Alueen gastronominen tarjonta on todella monipuolinen; museovierailun jälkeen suosittelen pitämään lounastauon jossakin Prado-museon lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

.

Varaa liput Prado-museoon

Vietä iltapäivä Retiro-puistossa.

Retiro-puisto| ©Javier Martinez
Retiro-puisto| ©Javier Martinez

Kun olet viettänyt muutaman tunnin museossa, paras suunnitelma tyhjentää mielesi ja hengittää raitista ilmaa on lähteä kävelylle kaupungin kauneimpaan ja kuuluisimpaan puistoon: Retiro-puistoon.

Puisto on pinta-alaltaan 118 hehtaaria, ja se on paitsi kaunis myös valtava, joten suosittelen keskittymään mielenkiintoisimpiin alueisiin:

 • Vieraile Palacio del Cristalissa: Alussa sitä käytettiin kasvihuoneena, mutta nykyään tätä upeaa rakennusta käytetään Prado-museon tilapäisnäyttelyiden järjestämiseen.
 • Käy Paseo de las Estatuasilla: Retiro-tien vehreyden läpi kulkevalla kauniilla kävelyllä voit tutustua Espanjan tärkeitä hallitsijoita esittäviin patsaisiin.
 • Ota auringonlaskukuvia Retiro-järvellä: Retiro-puiston kaunista tekojärveä pidetään yhtenä Madridin parhaista paikoista ottaa auringonlaskukuvia. Sitä ei voi jättää väliin!

Käytännön tietoa

 • Aukioloajat: Lokakuusta maaliskuuhun puisto on avoinna aamukuudesta iltakymmeneen, muina vuodenaikoina keskiyöhön.
 • Sisäänpääsymaksu: Maksuton
 • Vierailun kesto: Niin kauan kuin haluat.

Varaa retki Cibelesiin ja Retiro-puistoon

Osallistu illalla flamencoesitykseen

Yksi parhaista asioista, joita Madridissa voi tehdäillalla, on osallistua yhteen sen kuuluisista flamencoesityksistä. Tämän sähköistävän perinteisen espanjalaisen tanssin eläviä esityksiä voi nauttia kaupungin vanhankaupungin lukuisissa viihdytyspaikoissa, joissa esiintyvät aina lahjakkaat paikalliset taiteilijat.

Käytännön tietoja

 • Hinta: 30 € tai 60 €, jos valitset pelkän esityksen tai esityksen ja illallisen.
 • Kesto: 1-3 tuntia valitusta vaihtoehdosta riippuen.

Varaa flamencoesityksesi Madridissa

.

Päivä 3: Tutustu Gran Víaan ja Debodin temppeliin

Gran Via -kadulla| ©Txemari (Argazki).
Gran Via -kadulla| ©Txemari (Argazki).

Vietä kolmas päiväsi shoppailemalla Madridin keskustassa ja tutustu kaupungin hienoimpiin alueisiin.

Pysähdy Plaza Callaolla

Paras tapa aloittaa Madridin luoteisosan nähtävyyksien kiertelyaamu on epäilemättä Plaza del Callao. Sitä pidetään Madridin symbolina, ja se on Madridin vastine New Yorkin kuuluisalle Time Squarelle.

Täällä yhtyvät kolme kaupungin tärkeintä katua: Preciados, Calle del Carmen ja Gran Vía. Käytä tilaisuutta hyväksenne ja ota muutama ikoninen valokuva ennen kuin jatkat tutkimusmatkaasi.

Aamukahvit ja ostokset Gran Vialla

Mikään Madridin kierros ei olisi täydellinen ilman vierailua kaupungin tärkeimmällä ja kuuluisimmalla bulevardilla ja ostoskadulla. Olitpa sitten kiinnostunut muodista, ruoasta, historiasta tai arkkitehtuurista, Gran Via tarjoaa jokaiselle jotakin. Tässä on esimerkki siitä, mitä voit löytää tutkimusmatkallasi.

ja Carrión-rakennus

Varaa Madridin kiertoajelubussi

Vieraile iltapäivällä Plaza de Españalla ja Cervantesin muistomerkillä

Jos kävelet Gran Viaa pitkin sen loppuun asti, löydät Plaza de Españan ja kuuluisan Miguel Cervantesin muistomerkin, jossa on hänen kaksi myyttistä hahmoaan: Don Quijote ja Sancho Panza.

Plaza de Españan ympärillä on joitakin tärkeitä rakennuksia, kuten Compañía Asturiana de Minas, Edificio España ja Torre Madrid.

Mene Debodin temppeliin auringonlaskun aikaan

Debodin temppeli| ©Jiuguang Wang
Debodin temppeli| ©Jiuguang Wang

Plaza de Españan keskustasta on vain 10 minuutin kävelymatka Debodin temppeliin, joten suosittelen tutustumaan tähän tärkeään Madridin helmiosaan ja odottamaan auringonlaskua kävelemällä sen puutarhassa.

Rakennelma, josta muistomerkki muodostuu, on yli 2000 vuotta vanha, ja se tuotiin Espanjalle lahjaksi Egyptistä. Sanomattakin on selvää, että historiallinen erikoisuus ja estetiikka tekevät siitä täysin epätavallisen muistomerkin Madridin maiseman muodostavien rakennelmien joukossa.

Käytännön tietoja

 • Aikataulut: Maanantaisin suljettu; tiistaista sunnuntaihin klo 10-20.
 • Pääsymaksu: Vapaa.

Yöllä voit nousta Círculo de Bellas Artesin katolle

Templo Debodista pääset Círculo de Bellas Artesin katolle Madridin bussilla Gran Vía -katua pitkin, ja matka kestää noin 20 minuuttia.

Tämä tärkeä, vuonna 1920 rakennettu madridilainen rakennus on selvästi uusklassisen arkkitehtuurin vaikutteita; parasta on kuitenkin sen panoraamaterassi, jolta on upeat näkymät Gran Víalle, Plaza de Cibelesille ja koko Madridin historialliseen keskustaan.

Käytännön tietoja

 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 12:00-01:00; perjantaisin ja lauantaisin klo 10:00-02:00 ja sunnuntaisin klo 10:00-01:00.
 • Pääsymaksu: noin 5 euroa.

Varaa turistibussi Madridista

4. päivä: Puerta de Alcalá ja Reina Sofía -museo.

Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman
Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman

Neljäntenä päivänä näet loput Madridin ikonisista monumenteista ja nähtävyyksistä sekä kaupungin toiseksi tärkeimmän taidemuseon.

Aloita Puerta de Alcalásta

Madridin kiertomatkasi viimeinen päivä alkaa yhdestä kaupungin ikonisimmista muistomerkeistä. Lähde aikaisin aamulla ottamaan pakolliset valokuvat Puerta de Alcalásta ennen kuin jatkat päivän reittiä.

Vieraile Madridin kasvitieteellisessä puutarhassa

Kulje Alcalásta Paseo del Prado -katua pitkin Madridin kuninkaalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan noin 15 minuutin matkalla.

Puutarha on erityisen kaunis ja miellyttävä, jos vierailet kaupungissa kesällä tai syksyllä. Nykyään siellä on noin 5000 eri kasvi- ja puulajia ja neljä kaunista terassia, joilla voit istua ja rentoutua.

Käytännön tietoja

 • Aukioloajat: Kasvitieteellisen puutarhan aukioloajat ovat kausiluonteisia. Se avataan aina klo 10 aamulla, marraskuusta helmikuuhun se sulkeutuu klo 18.00, toukokuusta elokuuhun se sulkeutuu klo 21.00, maaliskuusta lokakuuhun se sulkeutuu klo 19.00 ja huhtikuusta syyskuuhun se sulkeutuu klo 20.00.
 • Pääsymaksu: 6 euroa aikuisen lipusta.
 • Vierailun kesto: Niin kauan kuin se on mielestäsi sen arvoista.

Tutustu ikoniseen Atochan asemaan

Vain 10 minuutin päässä Botanico de Madridista sijaitsee Atochan asema, joka on yksi kaupungin kauneimmista juna-asemista, kiitos sen häikäisevän trooppisen puutarhan, joka on täydellisesti hoidettu ja jossa on yli 500 kasvilajia.

Kun olet kiertänyt aseman, voit pitää lounastauon jossakin Prado-museon läheisyydessä sijaitsevista ravintoloista.

Lähde kierrokselle Reina Sofía -museoon

Kaupungin toiseksi tärkein museo on Reina Sofia -museo. Jos pidät taiteesta, erityisesti viimeaikaisesta, vietä muutama tunti iltapäivästäsi tutustumalla tähän tärkeään historialliseen monumenttiin ja täällä esillä oleviin teoksiin. Kokoelma koostuu pääasiassa espanjalaisten taiteilijoiden, kuten Salvador Dalín, Pablo Picasson ja Joan Mirón, teoksista.

Mahdollisesti paras tapa tutustua museoon on vuokrata opastettu kierros, joka vie sinut museon tärkeimpiin teoksiin.

Älä unohda vierailun päätteeksi käydä kauniissa Reina Sofía -museon myymälässä ostamassa matkamuistoja.

Käytännön tietoja

 • Aukioloajat: Klo 10-18 tai 21-21 vuodenajasta riippuen; kesällä aukioloaikoja on yleensä pidennetty.
 • Sisäänpääsymaksu: Noin 10 € aikuisen lipusta.
 • Vierailun kesto: Vietä 2-3 tuntia tutustuen museon teoksiin.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

Segway- tai pyöräretki auringonlaskun aikaan

Hyvästele Madrid hauskimmalla ja erikoisimmalla tavalla, jonka voit kuvitella: lähde päivän päätteeksi pyörä- tai segwaykierrokselle.

Koska ne ovat yksi parhaista retkistä, joita voit tehdä kaupungissa, ne ovat erittäin suosittuja matkailijoiden keskuudessa ja viimeinen mahdollisuus nähdä ja tutustua muistomerkkeihin tai paikkoihin, joita et syystä tai toisesta ehtinyt nähdä nelipäiväisellä Madridin kiertomatkallasi.

Käytännön tietoja.

 • Hinta: Alkaen 26 €.
 • Kesto: 6,5 tuntia: Vähintään yksi tunti ja enintään kolme tuntia.

Varaa Madridin pyöräretki

Huomaa, että tämä toimintasuunnitelma ei sisällä kaupunkiin saapumispäivää eikä lähtöpäivää, jos haluat tietää hieman lyhyempiä reittejä, suosittelen tutustumaan seuraaviin oppaisiin: