Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat auringonlaskun paikat Menorcalla

Saarella on monia paikkoja, joista voit katsella auringonlaskua, mutta vain muutama, joista voit tehdä tästä lomasi taianomaisimman hetken. Tutustu niihin täällä!

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Parhaat auringonlaskun paikat Menorcalla

Auringonlaskun katselu veneestä Menorcalla | ©Loreta Pavoliene

Kun auringonvalo alkaa vaihtaa väriä tyynellä merellä ja viimeiset linnunlaulut kuuluvat, on koittanut päivän erikoisin hetki: auringonlasku.

Auringonlaskun katseleminen Menorcalla on jotakin upeaa ja ainutlaatuista, ja muistan vain harvoja paikkoja, joissa olen kokenut tämän saman tunteen. Oranssien värien koko paletti heijastuu mereen yhtä yksinkertaisena kuin kauniina hetkenä, ja jos haluat nauttia siitä kuin paikallinen, tässä ovat 5 parasta paikkaa, joista voi katsella auringonlaskua Menorcalla.

.

1. Paras auringonlasku, katamaraanilta keskellä merta

Katamaraanit rannalla| ©Brett Jordan
Katamaraanit rannalla| ©Brett Jordan

Veneretki Menorcan saarella on suunnitelma, joka pitäisi sisällyttää jokaiseen matkaan tälle upealle Baleaarien saarelle. On monia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja nauttia tästä kokemuksesta, mutta kaikista niistä suosittelen tätä erityistä retkeä Menorcan ympäri katamaraanilla.

Sekä sen vuoksi, että katamaraanille mahtuu pieni määrä ihmisiä verrattuna saarella oleviin ruuhkaisiin veneretkiin, että sen vuoksi, että katamaraanilla purjehtiminen tuulen suunnan mukaan on niin erikoista ja ainutlaatuista, mikä tuo retkelle tietynlaisen yllätyksellisyyden elementin, että tästä retkestä tulee yksi suosikkihetkistäsi Menorcan-vierailun aikana.

Tämän retken voi tehdä aikaisin aamulla tai auringonlaskun aikaan, ja loogisesti suosittelen vaihtoehtoa, jossa näkee taianomaisen auringonlaskun mereltä käsin, mutta koska kyseessä on joustava vaihtoehto, voitte itse päättää, miten yhdistätte sen muihin suunnitelmiinne Menorcalla. Tiedoksi, että retki kestää ja elämyksen hinta on 74 €

Jos haluat tutustua muihin mahdollisuuksiin tehdä veneilyretki auringonlaskuun Menorcalla, voit lukea seuraavan artikkelin, jossa kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää: Veneretket Menorcalla.

Miten sinne pääsee

Tämä katamaraanikokemus, kuten monet muutkin, lähtee Fornellsista, Menorcan pohjoisosasta. Ciutadellasta tai Mahónista sinne pääsee vain autolla.

Vertaa parhaita veneretkiä

2. Päätä päivä Pont d'en Gilin näköalapaikalta avautuviin maisemiin

Pont d'en Gil| ©Miguel Escobar Gómez
Pont d'en Gil| ©Miguel Escobar Gómez

Menorcalla ei ole parempaa paikkaa auringonlaskusta nauttimiseen. Pont d'en Gil on luonnollinen kalliosilta, joka työntyy mereen ja jättää aukon, josta oikeasta asennosta on mahdollista nähdä auringon laskevan veteen.

Voit ylittää sillan ja ottaa kauniita valokuvia ja ihailla meren äärettömyyttä, minkä jälkeen voit avata pullon viiniä tai muutaman oluen ja kohottaa maljan päivän viimeiselle valolle.

Jos haluat pidentää matkaasi Pont d'en Giliin hieman, voit lähteä pari tuntia aikaisemmin ja seurata Camí de Cavalls -tietä Punta Natin majakalle, joka on kaunis 1900-luvun alun rakennelma, ja matkalla voit kävellä läpi aution maiseman, joka antaa sinulle ajoittain tunteen, että olet joutunut syrjäiseen maailmankolkkaan.

Vaihtoehtoisesti Punta Natin majakalta voit myös nauttia upeasta auringonlaskusta.

Toinen vaihtoehto, jota ehdottomasti suosittelen, on mennä veneellä Pont d'en Gil|etiin, retkellä, jolla sinulla on myös mahdollisuus kiertää Ciutadellan ympäristöä, nauttia vaikuttavista näkymistä katedraaliin ja ihailla Cap d'Artruxin majakkaa kaukana.

Miten sinne pääsee

Jalkaisin tai polkupyörällä Cala en Blanesista (Ciutadella). Sinne pääsee myös autolla tai moottoripyörällä, ja veneellä Pont d'en Giliin meneminen on kaunis kokemus.

3. Nauti auringonlaskusta Son Boun rannalla

Auringonlasku Son Boulla| ©Steve.
Auringonlasku Son Boulla| ©Steve.

Baleaarien ja vielä enemmän Menorcan viehätysvoima piilee sen rannoissa ja kauniissa poukamissa, joissa on kristallinkirkasta vettä ja koskematonta hiekkaa. Niitä on monia, joilta voi nähdä unohtumattoman auringonlaskun, mutta mikään ei ole niin hyvä kuin Son Boun ranta.

Tätä laajaa rantaa pitkin löydät paikan, josta voit tehdä niinkin yksinkertaisesta suunnitelmasta kuin istua pyyhkeelläsi pienen piknikin kera, vaikka sytyttää muutaman kynttilän ja avata pullon samppanjaa, yhden lomasi parhaista hetkistä.

Koska sinulla on esteettömät näkymät auringonlaskuun ja silmiesi edessä aukeavan taivaan mahtavuuteen loputtoman meren yllä ja koska maisema on tulenpunainen juuri ennen illan tuloa, auringonlaskun katseleminen Son Boun rannalla on jotain, mikä sinun ei tarvitse tehdä vain kerran Menorcan matkallasi, vaan ainakin kerran elämässäsi.

Muuten, jos olet jo nähnyt auringonlaskun saaren eteläosasta, sinulla on mahdollisuus osallistua Safarin kanssa jeeppiretkelle Menorcan pohjoisrannoille, joka on erittäin täydellinen kokemus, jossa vierailet yksityisellä maatilalla ja nautit auringonlaskusta Cavallerian niemeltä.

Miten sinne pääsee

Son Boun ranta sijaitsee saaren eteläosassa, suurin piirtein Mahónin ja Ciutadellan välissä. Auto on välttämätön, jotta pääset sinne kummastakin kaupungista, ja ajomatka on molemmissa tapauksissa puoli tuntia.

Alexin matkavinkki

Yritä päästä auringonlaskuun kaksi tuntia ennen auringonlaskua, jolloin saat paikan ennen kuin väkijoukko saapuu paikalle.

4. Cocktailin kanssa kädessä aurinko laskee myös Hola Ola -rantabaarista

Ota drinkki ja nauti auringonlaskusta Hola Ola -rannalla.| ©Inko 6
Ota drinkki ja nauti auringonlaskusta Hola Ola -rannalla.| ©Inko 6

Vaikka auringonlaskunäkymät eivät ole yhtä upeat kuin muista Menorcan paikoista, Hola Olan rantabaarin "tunnelma" tekee siitä yhden parhaista paikoista nauttia päivän loppuajasta rentouttavan musiikin, trooppisten juomien sekä penkkien ja nurmikoiden ansiosta, joilla voit istua kumppanisi tai ystävien kanssa.

Rannan vieressä sijaitsevan paikan hippimäinen ilme sekä monipuolinen cocktail-valikoima, johon kuuluu myös ruokia jaettavaksi ja naposteltavaksi, tekevät Hola Olasta yhden paikallisten ja matkailijoiden suosikkipaikoista iltapäivästä nauttimiseen.

Ennen kuin päätät lähteä sinne, on mielestäni syytä huomauttaa, että se ei ole kovin "ystävällinen" baari lasten kanssa, sillä siellä ei ole mitään, mikä viihdyttäisi heitä, eikä ilmapiiri ehkä ole heille sopivin mahdollinen.

Miten sinne pääsee

Hola Ola sijaitsee Cala Blancassa, 7 minuutin ajomatkan päässä Ciutadellasta etelään päin. Pääset sinne suhteellisen helposti myös pyörällä, sillä sinne on lyhyt 15 minuutin ajomatka tietä tai polkua pitkin.

5. Päivän viimeiset auringonsäteet Cala Morellista

Morellin poukama| ©Martin Robson
Morellin poukama| ©Martin Robson

Cala Morellissa on tavallaan hieman Santorinin olemusta: valkoisten pienten talojen muodostamat kadut kulkevat pitkin vuorenrinnettä ja johtavat kaksoiskallioiden ympäröimään poukamaan, jossa on yksi koko Menorcan kauneimmista auringonlaskuista.

Cala Morellin auringonlaskun tekee erityiseksi se, että kallioiden siluetit piirtyvät horisonttiin valoa vasten auringon alkaessa laskea, joten voit nauttia erilaisesta näkymästä kuin tyypillisestä postikorttikuvasta päivän viimeisestä valosta.

Toinen etu on se, että se on paljon vähemmän tunnettu paikka auringonlaskun katseluun kuin muut tyypillisemmät paikat, kuten Punta Natin majakka, Cala Blanca tai Castell de Sant Nicolau, jotka, vaikka ne ovatkin paikkoja, joista voi katsella upeaa auringonlaskua, voivat tehdä kokemuksesta vähemmän intiimin ja erikoisen suuren ihmismäärän vuoksi.

Miten sinne pääsee

Cala Morell on 15 minuutin ajomatkan päässä Ciutadellasta (voit myös kävellä sinne, jos haluat täyden hippikokemuksen, mutta se on kahden tunnin ajomatka autotietä pitkin, mikä ei ole suositeltavaa).