Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Veneretket Menorcalla

Et ole käynyt Menorcalla, jos et ole löytänyt sen salaisia poukamia veneellä ja nauttinut sen kristallinkirkkaista vesistä kaukana väkijoukoista: älä missaa tätä tärkeää kokemusta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuuttia luettu

Veneretket Menorcalla

Purjehdus Välimeren vesillä | ©Franz Schmitt

Menorca on yksi Välimeren jalokivistä: sen kauniit rannat tuovat sinulle rauhaa, ja sen kaupungeissa ja kylissä kierteleminen antaa sinulle tietynlaista iloa, jota voi löytää vain lomalla.

Mutta tämä loma ei ole täydellinen ilman Menorcan kauneimmista ja ainutlaatuisimmista näkymistä nauttimista. Saaren näkeminen veneestä keskellä merta on ihmeellistä, ja samalla voit kierrellä saarta ja tutustua sen poukamiin ja uida kalojen seassa. Haluatko tietää , miten Menorcan veneretkelle lähdetään? Lue eteenpäin!

Suosikkimme

Menorca Coves and Beaches Sailing Trip

Parhaan hinta-laatusuhteen retki koko päivän purjehdukseen Menorcalla.

Vierailet etelän suosituimmilla poukamilla (Macarelleta, Son Saura, Es Talaier ja Turqueta), joissa on lounas ja joissa pysähdytään useaan otteeseen uimaan ja snorklaamaan.

Kesto: 7 hours

Tämä 1 päivän venematka Menorcan eteläosan poukamien ympäri kestää noin seitsemän tuntia, ja sen aikana pääset tutustumaan tunnetuimpiin poukamiin. Lähdet Ciudadelasta noin kello 10 aamulla ja suuntaat eteläisille rannoille. Ohitat muun muassa Cala Macarelletan, Son Sauran, Es Talaierin ja Cala'n Turquetan.

Sinulla on riittävästi aikaa tehdä useita pysähdyksiä keskellä merta ja joissakin poukamissa, joissa voit uida kalojen seassa ja nähdä merenpohjaa. Se sisältää myös lounaan, tyypillisen paellan ja juomat, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin lomasta nauttimisesta.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kuten sanoin, se vaikuttaa minusta edullisimmalta vaihtoehdolta. Se on pisin kierros, se sisältää ruokaa ja juomia, ja pysähdyt uimaan ja snorklaamaan rannikon parhaissa paikoissa.

Suositellaan, jos... sinulla on riittävästi aikaa ja haluat viettää koko päivän merellä rikkomatta matkabudjettiasi.


Halvin

Half-Day Boat Tour along The South Coast of Menorca

Lyhyempi kiertue, mutta lyömättömään hintaan.

Jos sinulla ei ole paljon aikaa (tai budjettia) purjehtimiseen, tämä on paras vaihtoehto tutustua saaren eteläosan suosituimpiin poukamiin (Turqueta, Macarella, Mitjana tai Trebalúger) ja pysähtyä snorklaamaan.

Kesto: 3 hours 30 minutes

Tämä puolen päivän veneretki Menorcan etelärannikkoa pitkin lähtee Cala'n Boschista ja vie sinut tutustumaan upeisiin poukamiin, joihin pääsee vain kävellen tai mereltä käsin, kuten Cala Turqueta, Cala Macarella, Cala Mitjana ja Cala Trebaluger.

Osana kokemusta vene telakoituu johonkin poukamaan, jossa voit uida rannalla, snorklata tai tarkkailla meren elämää lasilattian läpi. Voit myös tilata juoman veneen baarista tai istua kuuntelemaan ääniopasta, joka kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat poukamista. Veneessä on liukumäet, jotka tekevät uimapysähdyksestä entistäkin hauskempaa.

Tämän aktiviteetin aikataulu on melko joustava, sillä voit valita, lähdetkö aamulla klo 10:00 vai iltapäivällä, jolloin lähtö on klo 14:00 (jos valitset iltapäivävaihtoehdon, Cala Galdanassa on ylimääräinen pysähdys). Joka tapauksessa voit nauttia rauhallisesta merestä ja siitä, ettei täällä ole väkijoukkoja, sillä näihin poukamiin ei pääse autolla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tällä puolen päivän retkellä pääset tutustumaan saaren parhaisiin poukamiin. Päivisin voit uida, snorklata ja jopa nauttia drinkkejä veneen kannella. Ja kaikki tämä saaren edullisimpaan hintaan.

Suositellaan, jos... sinulla on vähän aikaa ja voit omistaa tälle aktiviteetille vain puoli päivää tai jos haluat vain löytää parhaat poukamat ja viettää niissä enemmän aikaa myöhemmin matkasi aikana.


Ryhmille

Half Day Boat Rental in Menorca

Yksityinen vene ja kippari sinulle ja seuralaisillesi puoleksi päiväksi.

Jos matkustat Menorcalle ryhmässä, kannattaa todennäköisesti varata tämä yksityinen vaihtoehto: veneeseen mahtuu enintään 12 henkilöä, ja se maksaa 50 euroa per henkilö. Voit muokata matkareittiä ja uimapysähdyksiä.

Kesto: 3 hours 30 minutes

Tämä yksityinen veneretki sopii erinomaisesti ryhmille, sillä sinä ja ystäväsi, perheesi tai kumppanisi voitte yhdessä päättää reitin ja paikat, joissa vierailette veneellä. Mukana on juomia ja välipaloja, mahdollisuus käyttää melontalautaa Menorcan vesien tutkimiseen kaikessa rauhassa sekä snorklauskokemus, joten tämä räätälöitävissä oleva Menorcan veneretki on paras vaihtoehto, jos etsit yksityistä retkeä, jolla voit viettää päivän haluamallasi tavalla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Vaikka se saattaa tuntua ylihinnoitellulta, suuret ryhmät maksavat usein lopulta enemmän, jos ne päättävät liittyä suureen järjestäytyneeseen ryhmään. Jos pystyt tulemaan toimeen, tämä kiertue on paljon korkeatasoisempi, yksityisempi ja räätälöitävissä. Vietät päivän ylellisellä aluksella purjehtien kaikessa rauhassa.

Suositellaan, jos... matkustat ryhmässä ja haluat nauttia yksityisestä kokemuksesta seuralaisesi kanssa.


Vertailemme 3 retkeä


Paljonko maksaa laivamatka Menorcalla: hinnat ja mitä niihin yleensä sisältyy?

Purjehdus Menorcalla
Purjehdus Menorcalla

Veneretki Menorcalla voi maksaa 30-150 € henkilöä kohti päivässä. Kaikki riippuu laivatyypistä, retken pituudesta ja siitä, kuinka monta ihmistä aluksella on. Joihinkin retkiin sisältyy ruokaa, juomia ja varusteita melontaa tai snorklausta varten, ja nämä lisämaksut lisäävät retken hintaa.

Onneksi Menorcan saaren laivamatkojen valikoima on varsin monipuolinen: löydät vaihtoehtoja jokaiseen makuun (ja jokaiseen budjettiin!). Yleensä sinun on ensin valittava, haluatko lähteä yksityiselle veneretkelle vai liittyä järjestetylle retkelle muiden matkailijoiden kanssa.

Toinen muuttuja on matkan pituus. Yksityinen vene on tietenkin kalliimpi, ja voit vuokrata sen joko kipparin kanssa tai ilman. Esimerkiksi Helloticketsin yksityisen veneretken hinta on 600 euroa, mutta enintään 12 matkustajaa voi matkustaa, joten hinta henkilöä kohden on 50 euroa.

Hinta riippuu myös veneen koosta. Esimerkiksi päivän viettäminen katamaraanilla pienessä ryhmässä (vain 10 henkilöä) voi maksaa noin 110 € henkilöä kohden (mukaan lukien snorklausvälineet, melonta ja ruoka ja juomat). Sama vaihtoehto, mutta vain puoli päivää, maksaa 66 €.

Miten varata venematka Menorcalla

Snorklausta Menorcalla| ©Jacob Owens
Snorklausta Menorcalla| ©Jacob Owens

Varaukset kannattaa tehdä verkossa ja etukäteen, varsinkin jos aiot matkustaa sesonkiaikaan (kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin). Valitse matkustajien määrä aluksella, aika ja lähtöpaikka ja varaa retkesi. Sinun on maksettava varauksen yhteydessä varmistaaksesi paikkasi.

Kannattaa muistaa, että paikat laivamatkoilla ovat melko tiukassa (Menorca pyrkii välttämään ylikuormitettua matkailua), joten heti kun varaat lentosi tai lauttasi sinne pääsyä varten, varmista, että saat paikan valitsemallesi laivamatkalle.

On myös mahdollista varata laivamatka heti saarelle saavuttuasi (voit aina mennä purjehduskerhoon tai laituriin ja kysyä ammattilaisilta siellä), mutta en suosittele sitä, jos matkustat keskellä kesää: he eivät ainoastaan tarjoa viime hetken tarjouksia, vaan vaarana on myös, että et saa paikkaa haluamallasi ajalla tai reitillä.

Toinen vinkki, kun varaat laivamatkan, on yrittää varata se matkan ensimmäisten päivien aikana. Ensinnäkin siksi, että se auttaa sinua löytämään perille ja tutustumaan useisiin poukamiin yhdellä retkellä, joihin voit sitten palata rauhassa, mutta myös siksi, että jos sää on huono - mikä on melko epätodennäköistä kesällä, mutta eihän sitä koskaan tiedä - sinulla on enemmän mahdollisuuksia siirtää retkeä, jotta sinun ei tarvitse jättää sitä väliin.

Miten varata venematka Menorcalla lasten kanssa?

Menorca lasten kanssa| ©Torsten Dederichs
Menorca lasten kanssa| ©Torsten Dederichs

Käytännössä kaikki Menorcan laivamatkoja järjestävät yritykset ovat sopeutuneet ottamaan pienet lapset vastaan: he voivat uida, pitää hauskaa laivalla ja syödä laivalla koko perheen kanssa. Suuremmissa veneissä on tilaa lastenvaunujen säilytykseen, ja Menorcan rauhallisten vesien vuoksi lasten merisairaus on käytännössä mahdotonta. Lisäksi lapsille ja nuorille on usein tarjolla alennettuja hintoja, ja vauvat matkustavat ilmaiseksi. Tarkista ennen varauksen tekemistä.

Mietitkö yhä, onko koko perheen kannustaminen mukaan lomamatkalle hyvä idea? Tietenkin on! Lapset nauttivat laivalla olosta lähes enemmän kuin aikuiset. Jos he tarvitsevat sitä, voit antaa heille pelastusliivit tai tuoda heille hihoja. Joissakin tapauksissa, esimerkiksi puolen päivän veneretkellä, veneessä on liukumäkiä, jotka tekevät retkestä entistä hauskemman.

Kaikissa veneissä on käymälät, mikä helpottaa myös pienten lasten päivää aluksella. Kaikissa niissä on varjoisia alueita, joissa ne voivat levätä ilman, että niiden tarvitsee olla auringossa koko päivän. Yhden päivän ajan sinun ei tarvitse kävellä helteessä kaikkein vaikeapääsyisimpiin poukamiin, joten he varmasti arvostavat sitä. Älkää unohtako lippalakkia ja aurinkovoidetta... ja nauti koko perheen kanssa!

Miten vuokrata vene ilman lupaa Menorcalla?

Nauttimassa pulahduksesta| ©Daniel Ferrandiz
Nauttimassa pulahduksesta| ©Daniel Ferrandiz

Jos haluat matkalle osallistumisen tai yksityisen, miehitetyn retken varaamisen sijasta vuokrata veneen, jota ajat itse, tämä on myös mahdollista. Nämä ovat yleensä pieniä veneitä, joissa on melko pienitehoiset moottorit, jotta niitä voi ajaa ilman riskejä. Niitä on noin 200 € alkaen, ja veneen koon kasvaessa hinta nousee. Vuokrauksesta maksetaan yleensä tuntipalkkio.

Esimerkiksi Nautalissa voit tehdä varauksen verkossa, ja retkipäivänä vastuuhenkilö antaa sinulle tarvittavat ajo-ohjeet. Varmista, että tiedät, kuinka monta matkustajaa veneeseen mahtuu (ne ovat yleensä melko pieniä), ennen kuin vuokraat sen, ja suunnittele hieman, missä poukamissa haluat vierailla, sillä on käytännöllisempää vuokrata vene jostakin satamasta, jotta pääset nopeammin haluamallesi alueelle.

Mitä vierailla veneellä Menorcalla

Menorcan turkoosit vedet| ©Ricardo Frantz
Menorcan turkoosit vedet| ©Ricardo Frantz

Menorcalla on kaksi pääaluetta, jotka kiinnostavat kaikkia kävijöitä: etelän ja pohjoisen poukamat. Eteläiset poukamat tunnetaan paremmin hienosta valkoisesta hiekastaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Pohjoiset rannat ovat yleensä karumpia, mutta siellä ei ole juuri ketään, mikä tekee purjehtimisesta hyvin erikoista.

Eteläiset lahdet

Tunnetuimpia ovat Macarella (ja sen pikkusisko Macarelleta), Turqueta, Son Saura...jne. Totuus on, että on mahdotonta valita vain yhtä, ja siksi eteläisten rantojen ohi kulkevat laivamatkat kattavat yleensä kaikki rannat, ja päivän tuulen tai kävijöiden määrän mukaan kippari valitsee parhaan paikan, jossa voit pysähtyä ja snorklata. Joitakin näistä rannoista reunustavat luolat ja kalliot, joihin kerääntyy paljon meren elämää. Tartu tilaisuuteen sukeltaa silmälasien kanssa (snorklausvälineet sisältyvät useimpiin laivamatkoihin) ja ihastele värikkäitä kaloja - kukaan ei huomaa, ettet ui Karibialla!

Pohjoisen poukamat

Toisaalta pohjoisessa on koskemattomia rantoja: täällä ei ole rantabaareja eikä turistijoukkoja. Useimmille rannoille ei pääse lainkaan jalan, joten niille on hyvä lähteä veneellä. Cala Tortuga, Cala Pilar, Cala Pregonda tai Fornells ovat upeita. Täällä hiekka ei ole yhtä hienoa, mutta vesi on yhtä puhdasta, läpinäkyvää ja turkoosia kuin etelän lahdissa, mutta olet käytännössä yksin. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Veneretki auringonlaskun aikaan Menorcalla

Nauti Menorcan kauniista auringonlaskuista| ©Johannes Plenio
Nauti Menorcan kauniista auringonlaskuista| ©Johannes Plenio

Matkan aikana näet auringonlaskun uskomattomista paikoista saarella: sen majakat, niemekkeet ja piilotetut kulmat tekevät jokaisesta auringonlaskusta maagisen. Mutta jos etsit jotain todella ainutlaatuista, voit katsella auringonlaskua keskeltä merta, kun olet uinut päivänvalon viimeisissä säteissä ja nauttinut aperitiivin aluksella.

Kesäisin noin kello 19.00 jotkut veneet saapuvat Menorcan vesille ainutlaatuista kokemusta etsivien nautinnoksi. Paluumatkalla purjehdit takaisin satamaan myöhään illalla, mikä päättää päivän seikkailun merkeissä.

Jos auringonlasku on kuitenkin suosikkiaikasi, tässä on opas siitä, missä voit nauttia päivän viimeisestä valosta Menorcalla: Parhaat auringonlaskun paikat Menorcalla.

Laivamatkat Fornellsista

Purjehdus purjeveneellä| ©Jacob Meissner
Purjehdus purjeveneellä| ©Jacob Meissner

Fornellsista lähtevät veneretket kulkevat yleensä pohjoisia rantoja pitkin. Fornellsin lahti on erityisen kaunis, eivätkä saaren kävijät käy siellä kovin usein, joten sinne on helppo pysäköidä ja lähteä retkelle.

Esimerkiksi tällä purjehdusretkellä pääset tuulen tahdissa tutustumaan pohjoisiin rantoihin. Matkalla pysähdytään uimaan ja snorklaamaan, ja vaikka reitti voi vaihdella tuulen suunnasta riippuen, kippari varmistaa, että saat purjehduksesta kaiken irti. Fornellsissa voit myös osallistua melontaretkelle, joka tuo hieman seikkailua vierailuusi saaren pohjoisosassa.

Veneretket Cala Galdanasta käsin

Son Boun kristallinkirkkaat vedet| ©Elizabeth Lies
Son Boun kristallinkirkkaat vedet| ©Elizabeth Lies

Cala Galdana on yksi Menorcan eteläosan vilkkaimmista rannoista. Siellä sijaitsee kaksi saaren suurimmista hotelleista, ja monet laivamatkat etelään lähtevät Cala Galdanasta. Itse rannalla on aurinkotuoleja, sateenvarjoja jne., joten sen varrella ei ole erityisen viehättävää purjehtia, mutta se on hyödyllinen viitekohta, jos asut siellä tai lähialueella ja haluat lähteä retkelle.

Macarella, Macarelleta tai Turqueta ovat melko lähellä, joten paratiisi on vain muutaman metrin päässä. Esimerkiksi tällä eteläisiin poukamiin suuntautuvalla puolipäiväisellä veneretkellä on erityinen iltapäiväpysäkki, jossa matkustajat otetaan kyytiin ja jätetään kyydistä. Jos kuitenkin päätät nousta laivaan tai poistua laivasta täällä ja sinun on matkustettava autolla, ole kärsivällinen pysäköidessäsi ja varaudu siihen, että pysäköinti kestää jonkin aikaa - et halua myöhästyä treffeiltäsi laivan kanssa!

Laivamatkat Ciudadelasta

Citadel| ©Jr Harris
Citadel| ©Jr Harris

Ciudadela on luultavasti yksi saaren kauneimmista paikoista, ja siinä yhdistyvät täydellisesti unelmiesi rantalomailu ja kauniin kaupungin viehätysvoima, joka on täynnä tunnelmaa kaikkina vuorokauden aikoina. Koska se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä turistien keskuudessa, on monia vaihtoehtoja osallistua laivamatkalle Ciudadelasta.

Tämä saaren suosituin veneretki on itse asiassa eteläisten lahtien kiertoajelu, joka alkaa Ciudadelan Passeig del Molilta ja palaa samaan lähtöpisteeseen. Kun palaat laivamatkalta, käytä tilaisuutta hyväksenne ja kiertele satama-alueen pienissä käsityökioskeissa, sen pienissä baareissa ja terasseilla sekä mukulakivikaduilla.

Veneretket Mahonista

Es Mercadal -katu, Mahónissa| ©Héctor J Rivas
Es Mercadal -katu, Mahónissa| ©Héctor J Rivas

Mahón on ehdoton kohde Menorcan matkallasi. Kun tunnut eksyneen, löydät kadun, joka johtaa merelle, josta on upeat näköalat, ja sen satama on luultavasti yksi Espanjan kauneimmista. Ei siis ole muuta syytä kuin ottaa vierailustasi kaikki irti tekemällä laivamatka Mahónista.

Mahónista lähtevän veneretken suuri etu on, että sen keskeisen sijainnin ansiosta voit päättää, haluatko vierailla pohjoisen vai etelän poukamissa, sillä molempiin on samankaltainen matka kaupungista.

Purjehdusretket Menorcalla

Purjehdus Menorcalla| ©Jr Harris
Purjehdus Menorcalla| ©Jr Harris

Menorcan purjehduksessa on romanttinen kosketus, jota on vaikea verrata muihin veneisiin. Tuulen rytmin ja aaltojen suunnan seuraaminen antaa retkelle autenttisuutta, jota muut veneet eivät saavuta. Lisäksi purjeveneen pieni koko (verrattuna muihin aluksiin) tarkoittaa, että ryhmät ovat aina pienempiä, joten voit olla paremmin yhteydessä luontoon ja maisemaan: päivän päätteeksi sinulla on tunne, että olet viettänyt rentouttavan päivän Välimerestä nauttien.

Sinun on kuitenkin muistettava, että purjeveneen nopeus ei ole hyvässä ja pahassa tapauksessa liian suuri, joten jos etsit maastoretkeä, jossa näet mahdollisimman paljon, tämä ei ole sinua varten. Älä kuitenkaan ole huolissasi, sillä kippari huolehtii siitä, että saat reitistä kaiken irti sääolosuhteiden mukaan.

Katamaraaniretket Menorcalla

Purjehdus katamaraanilla| ©Miguel Gelabert
Purjehdus katamaraanilla| ©Miguel Gelabert

On vaikea olla kiinnostumatta katamaraaniristeilyn ylellisyydestä Menorcalla. Vene on erittäin vakaa, se käyttää suurimman osan ajasta tuulen vauhtia purjehtiessaan purjeiden alla, ja siinä on runsaasti tilaa auringonottoon aluksella täysin mukavasti.

Katamaraanilla on yleensä tilaa korkeintaan 10-12 hengelle, joten yksityisyys on taattu, joten ota kamera valmiiksi, sillä kaikki ystäväsi kadehtivat sinua!

Voinko tulla merisairaaksi Menorcan laivamatkalla?

Purjehdus auringonlaskun aikaan| ©Loreta Pavoliene
Purjehdus auringonlaskun aikaan| ©Loreta Pavoliene

Se on melko epätodennäköistä. Ensinnäkin saarta ympäröivät vedet ovat hyvin rauhallisia, ja aaltoja on harvoin, vaikka olisi tuulesta huolimatta. Jos sinulla on kuitenkin taipumus tulla merisairaaksi purjehtiessasi, suosittelen välttämään purjeveneitä (purjehduksella on taipumus päästä enemmän aaltojen rytmin vietäväksi) ja etsimään retken, joka järjestetään isolla aluksella. Katamaraanit, lautat ja suuret lauttalaivat ovat erittäin vakaita, etkä huomaa niistä mitään.

Mitä muuta sinun pitäisi tietää Menorcan veneretkistä?

Purjehdus Menorcalla| ©Franco Vannini
Purjehdus Menorcalla| ©Franco Vannini
 • Kaikki kertomani aktiviteetit tapahtuvat vain hyvällä säällä. Jos sää on erittäin pilvinen, sateinen tai luminen, veneretki peruutetaan, ja sinulle tarjotaan uuden aikataulun tekemistä tai täyden hyvityksen saamista.
 • Ota mukaan uimahousut, aurinkolasit, pyyhe, vesipullo ja aurinkovoide - kaikilla kokemuksilla on rantapysäkki, ja voit nauttia auringossa makaamisesta meren rannalla.
 • Jos etsit intiimimpää kokemusta, suosittelen katamaraanikyytiä tai yksityistä kierrosta, sillä muissa kokemuksissa on joskus suurempia ryhmiä.
 • Kun vahvistat varauksesi, saat sähköpostiviestin, jossa on kaikki antamasi tiedot. Tarkista, että kaikki on oikein, ja säilytä se, jotta voit näyttää sen veneen kapteenille kokemuksen päivänä.

Muut kokemukset, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Sukellus Menorcalla| ©Marco Assmann
Sukellus Menorcalla| ©Marco Assmann

Menorcan veneretken lisäksi saarella on paljon muutakin tekemistä, jonka avulla voit nauttia unohtumattomasta matkasta. Jos haluat lukea, mitä muuta et voi jättää väliin lomallasi, jatka lukemista täältä: Mitä tehdä Menorcalla.

Ja jos laivamatkan jälkeen kaipaat lisää meriseikkailua, ei hätää, Menorcalla on paljon muutakin tekemistä. Mikset osallistuisi kajakkikilpailuun? Lue täältä: Kajakkiaktiviteetit Menorcalla.

UKK

 • Kannattaako Menorcalla lähteä veneretkelle?

  Kyllä, epäilemättä. Vain mereltä käsin voit tutustua joihinkin sen parhaista poukamista ja välttää tungosta. Jos et halua huolehtia mistään, paras vaihtoehto on liittyä järjestetylle retkelle, sillä silloin pääset varmasti parhaille rannoille ja sinulle näytetään parhaat uimapaikat.

 • Kumpi on parempi, laivamatka Menorcan pohjoisiin vai eteläisiin poukamiin?

  Eteläiset poukamat ovat tunnetuimpia: Macarella, Macarelleta, Turqueta, Mitjana tai Pregonda ovat paratiisi maan päällä. Aina rauhallinen meri ja kristallinkirkkaat vedet, ne ovat myös paras paikka uida.

 • Voinko vuokrata veneen ilman lupaa Menorcalla?

  Se riippuu veneen ja sen moottorin koosta. Tällä hetkellä veneitä voi vuokrata ilman kipparia, mutta helpoin vaihtoehto on liittyä opastetulle retkelle.

 • Kumpi laivamatka on kannattavampi, jos menen yksin vai pariskuntana?

  On olemassa erittäin edullisia vaihtoehtoja, joissa maksat vain jokaisesta matkustajasta, joten ne ovat täydellisiä, jos matkustat yksin tai pariskuntana. Jos matkustat ryhmässä, yksityinen retki on yleensä sen arvoinen, että saat veneen vain sinulle ja omillesi (vain kippari on mukana).