Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Veneretket Menorcalla

Et ole käynyt Menorcalla, jos et ole löytänyt sen salaisia poukamia veneellä ja nauttinut sen kristallinkirkkaista vesistä kaukana väkijoukoista: älä missaa tätä tärkeää kokemusta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuuttia luettu

Veneretket Menorcalla

Purjehdus Välimeren vesillä | ©Franz Schmitt

Menorca on yksi Välimeren jalokivistä: sen kauniit rannat tuovat sinulle rauhaa, ja sen kaupungeissa ja kylissä kierteleminen antaa sinulle tietynlaista iloa, jota voit löytää vain lomalla.

Mutta tämä loma ei ole täydellinen ilman, että nautit Menorcan kauneimmista ja ainutlaatuisimmista näkymistä. Saaren näkeminen veneestä keskeltä merta on ihmeellistä, ja samalla voit kävellä ja tutustua sen poukamiin ja uida kalojen seassa. Haluatko tietää, miten Menorcan kierroksen veneretkelle pääsee? Lue lisää!

Etelän suosikki

Menorca Southern Beaches Veneretki Sisältäen

Paras retki koko päivän purjehtimiseen Menorcan eteläosassa.

Matka suuntautuu saaren etelärannikkoa pitkin Macarelletan, Son Sauran, Es Talaierin ja Turquetan uskomattomille rannoille. Lounas sisältyy matkan hintaan, ja matkalla pysähdytään useaan otteeseen uimaan ja snorklaamaan.

Menorcan kierroksen veneretki kestää noin seitsemän tuntia, ja sen aikana pääset tutustumaan kuuluisimpiin poukamiin. Lähdet Ciudadelasta noin kello 10 aamulla ja suuntaat eteläisille rannoille. Tämän retken täydellisimmässä vaihtoehdossa ohitat muun muassa Cala Macarelletan, Son Sauran, Es Talaierin ja Cala'n Turquetan.

Sinulla on riittävästi aikaa tehdä useita pysähdyksiä keskellä merta ja joissakin poukamissa, joissa voit uida kalojen seassa ja nähdä merenpohjaa. Siihen sisältyy myös lounas, tyypillinen paella-annos ja juomia, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin lomastasi nauttimisesta.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kuten sanoin, se vaikuttaa minusta edullisimmalta vaihtoehdolta. Se on pisin kierros, siihen sisältyy ruokaa ja juomia, ja pysähdyt uimaan ja snorklaamaan rannikon parhaissa paikoissa.

Suositellaan, jos... sinulla on riittävästi aikaa ja haluat viettää koko päivän merellä rikkomatta matkabudjettiasi.

Pohjoisen suosikki

Menorcan Pohjoisten Rantojen Veneretki

Paras vaihtoehto viettää koko päivä purjehtimalla veneellä Menorcan pohjoisosassa.

Vieraile saaren pohjoisosassa ja sen uskomattomilla rannoilla: Cala Pregonda, Fornells tai Playa de Cavalleria. Nauti välipaloja, kun teet useita pysähdyksiä uintia ja snorklausta varten.

Tällä 3,5 tunnin kierroksella Menorcan pohjoisosan poukamien ympärillä pääset tutustumaan kuuluisiin rantoihin, kuten Cala Pregondaan, Playa de Cavalleriaan tai Fornellsin rantaan. Pohjoiset poukamat ovat hyvin erikoisia, hiekka on punertavaa, meri on paljon villimpää ja kalliot ovat tummia. Se on siis täysin erilainen kokemus kuin eteläinen.

Vaikka kävelymatka on lyhyempi, sinulla on riittävästi aikaa pysähtyä keskellä merta ja joissakin poukamissa. Sinulla on mahdollisuus uida ja snorklata, jos haluat pulahtaa vedenalaiseen maailmaan. Se sisältää myös välipaloja koko aktiviteetin ajan, jotta voit nauttia täysin rinnoin Menorcan pohjoisosan erikoisista rannikoista.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Lyhyempi reitti ja täysin erilainen maisema, joka on kontrastin arvoinen. Se sisältää myös välipaloja, joita voit nauttia pysähdyspaikoilla, kun uit meressä tai snorklaat.

Suositellaan, jos... sinulla on vähän aikaa venekierrokselle tai jos päinvastoin haluat täydellisen kokemuksen purjehtimalla koko saaren ympäri.

Katamaraani

Menorcan Katamaraaniristeily

Rentoudu katamaraanilla, joka on Menorcan vakain ja mukavin vene.

Anna auringonlaskun värien kauneuden viedä mukanaan Välimeren kristallinkirkkaisiin vesiin heijastuvat värit ja ilmoittaudu tälle retkelle pienissä ryhmissä.

On vaikea olla tuntematta ylellisyyttä, joka houkuttelee liittymällä katamaraanikierrokselle Menorcan ympäri. Vene on erittäin vakaa, se käyttää suurimman osan ajasta tuulen vauhtia purjeiden alla purjehtimiseen, ja aluksella on runsaasti tilaa auringonottoon täydellisessä mukavuudessa.

Katamaraanilla on yleensä tilaa korkeintaan 10-12 hengelle, joten yksityisyys on taattu. Laita kamera valmiiksi, sillä kaikki ystäväsi kadehtivat sinua!

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kahden tunnin matkan aikana voit nauttia rauhallisesta auringonlaskusta katamaraanilla. Sinulla on kuitenkin aikaa myös uida tai snorklata, sillä retki sisältää varusteet.

Suositellaan, jos... kaipaat rentouttavaa suunnitelmaa Menorcalla yhdellä mukavimmista saatavilla olevista veneistä. Lisäksi retki tehdään pienessä ryhmässä ja siihen sisältyy tietysti välipaloja ja juomia. Huomaa, että tämä retki on yleensä saatavilla kesällä.


Vertailemme vaihtoehtoja

 • Menorca Southern Beaches Veneretki Sisältäen
 • Alkaen 0 €
 • 7 tuntia
 • Veneretki
 • Lounaalla
 • Ilman snorkkelivarusteita
 • Varaa nyt
 • Menorcan Veneretki
 • Alkaen 0 €
 • 7 tuntia
 • Veneretki
 • Lounaalla
 • Ilman snorkkelivarusteita
 • Varaa nyt
 • Menorcan Pohjoisten Rantojen Veneretki
 • Alkaen 39 €
 • 3 ja puoli tuntia
 • Veneretki
 • Välipaloilla
 • Snorklausvälineillä
 • Varaa nyt
 • Menorcan Katamaraaniristeily
 • Alkaen 0 €
 • 2 tuntia
 • Katamaraaniretki
 • Välipaloilla
 • Snorklausvälineillä
 • Varaa nyt

Paljonko venematka maksaa Menorcalla: hinnat ja mitä niihin yleensä sisältyy?

Purjehdus Menorcalla
Purjehdus Menorcalla

Veneretki Menorcalla voi maksaa 30-150 € per henkilö per päivä. Kaikki riippuu venetyypistä, retken kestosta ja siitä, kuinka monta henkilöä aluksella on. Joihinkin retkiin sisältyy ruokaa, juomia ja melonta- tai snorklausvälineitä, ja nämä lisämaksut lisäävät retken hintaa.

Onneksi Menorcan saaren venematkailuvalikoima on varsin monipuolinen: löydät vaihtoehtoja jokaiseen makuun (ja jokaiseen budjettiin!). Yleensä sinun on ensin valittava, haluatko lähteä yksityiselle veneretkelle vai liittyä muiden matkailijoiden kanssa järjestetylle retkelle.

Toinen muuttuja on matkan pituus. Yksityinen vene on luonnollisesti kalliimpi, ja voit vuokrata sen joko kipparin kanssa tai ilman. Esimerkiksi yksityinen veneretki maksaa noin 600 euroa, mutta siihen mahtuu enintään 12 matkustajaa, joten hinta per henkilö on 50 euroa.

Hinta riippuu myös veneen koosta. Esimerkiksi päivän viettäminen katamaraanilla pienessä ryhmässä (vain 10 henkilöä) voi maksaa noin 110 €/henkilö (sisältäen snorklausvälineet, melonnan sekä ruoat ja juomat). Sama vaihtoehto, mutta vain puoli päivää, maksaa 66 €.

.

Varaa venematka Menorcalla

Kuinka varata venematka Menorcalla

Snorklausta Menorcalla| ©Jacob Owens
Snorklausta Menorcalla| ©Jacob Owens

Varaus kannattaa tehdä verkossa ja etukäteen, varsinkin jos aiot matkustaa sesonkiaikaan (kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin). Valitse matkustajien määrä aluksella, aika ja lähtöpaikka ja varaa retki. Sinun on maksettava se varauksen yhteydessä varmistaaksesi paikkasi.

Sinun on muistettava, että paikat laivamatkoilla ovat melko tiukassa (Menorca pyrkii välttämään ylikuormitettua matkailua), joten heti kun varaat lennon tai lauttamatkan, varmista, että saat paikan valitsemallesi laivamatkalle.

Toinen vinkki, kun varaat venematkaa, on yrittää varata se matkasi ensimmäisten päivien aikana. Ensinnäkin siksi, että se auttaa sinua suunnistamaan ja löytämään eri poukamia, joihin voit sitten palata omin päin, mutta myös siksi, että jos sää on huono - mikä on kesällä melko epätodennäköistä -, sinulla on enemmän mahdollisuuksia siirtää retkeä, jotta sinun ei tarvitse jättää sitä väliin.

Varaa veneilyretki Menorcalla

Tee venematka Menorcalla lasten kanssa

Menorca lasten kanssa| ©Torsten Dederichs
Menorca lasten kanssa| ©Torsten Dederichs

Käytännössä kaikki Menorcan laivamatkoja järjestävät yritykset ovat sopeutuneet ottamaan vastaan pienet lapset: he voivat uida, pitää hauskaa laivalla ja syödä laivalla koko perheen kanssa. Suuremmissa veneissä on tilaa lastenvaunujen säilytykseen, ja Menorcan rauhallisten vesien ansiosta lasten merisairaus on käytännössä mahdotonta. Lisäksi lapsille ja teini-ikäisille on usein tarjolla alennettuja hintoja, ja vauvat matkustavat ilmaiseksi. Tarkista asia ennen varauksen tekemistä.

Jos he tarvitsevat liivejä, he voivat saada niitä tai voit tuoda ne mukanasi. Joissakin tapauksissa, kuten esimerkiksi puolen päivän laivamatkalla, laivassa on liukumäkiä, jotka tekevät pulahtamisesta entistä hauskempaa.

Kaikissa laivoissa on käymälät, mikä helpottaa myös pienten lasten päivää laivalla. Kaikissa veneissä on varjoisia alueita, joissa he voivat levätä ilman, että heidän tarvitsee olla auringossa koko päivän. Yhden päivän ajan sinun ei tarvitse kävellä helteessä kaikkein vaikeapääsyisimpiin poukamiin, joten he arvostavat sitä varmasti. Älä unohda hattua ja aurinkorasvaa... ja nauti koko perheen kanssa!

Varaa venematka Menorcalle

Miten vuokrata vene ilman ajokorttia Menorcalla?

Uimasta nauttiminen| ©Daniel Ferrandiz
Uimasta nauttiminen| ©Daniel Ferrandiz

Jos sen sijaan, että liittyisit retkelle tai varaisit yksityisen retken miehistön kanssa, haluat vuokrata veneen, jota ajat itse, myös tämä on mahdollista. Nämä ovat yleensä pieniä veneitä, joissa on melko pienitehoiset moottorit, jotta voit ajaa niitä ilman riskejä. Niitä löytyy noin 200 €:sta alkaen, ja veneen koon kasvaessa hinta nousee. Vuokraus maksetaan yleensä tuntiperusteisesti.

Esimerkiksi Nautalissa voit varata veneen netissä ja retkipäivänä vastuuhenkilö antaa sinulle tarvittavat ohjeet veneen ajamiseen. Varmista, että tiedät, kuinka monta matkustajaa veneeseen mahtuu (ne ovat yleensä melko pieniä), ennen kuin vuokraat sen, ja suunnittele hieman, missä poukamissa haluat käydä, sillä on käytännöllisempää vuokrata vene jostakin satamasta, jotta pääset nopeammin haluamallesi alueelle.

Mitä kannattaa käydä veneellä Menorcalla

Menorcan turkoosit vedet| ©Ricardo Frantz
Menorcan turkoosit vedet| ©Ricardo Frantz

Menorcalla on kaksi pääaluetta, jotka kiinnostavat kaikkia kävijöitä: etelässä sijaitsevat poukamat ja pohjoisessa sijaitsevat poukamat. Eteläiset poukamat tunnetaan paremmin hienosta valkoisesta hiekastaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Pohjoiset rannat ovat yleensä karumpia, mutta siellä ei ole juuri ketään, mikä tekee purjehtimisesta aivan erityistä.

Eteläiset poukamat

Tunnetuimpia ovat Macarella (ja sen pikkusisko Macarelleta), Turqueta, Son Saura jne. Totuus on kuitenkin se, että on mahdotonta valita vain yhtä, joten kannattaa varata retki eteläisiin poukamiin, jolloin voit käydä kaikissa ja kippari valitsee päivän tuulen tai kävijöiden määrän mukaan parhaan paikan, jossa voit pysähtyä ja snorklata. Joitakin näistä rannoista reunustavat luolat ja kalliot, joissa on paljon meren elämää. Tartu tilaisuuteen ja sukella suojalasien kanssa (snorklausvälineet sisältyvät lähes jokaiselle laivamatkalle) ja ihastele värikkäitä kaloja - kukaan ei huomaa, ettet ui Karibialla!

Pohjoiset poukamat

Toisaalta on pohjoisen koskemattomia rantoja: täältä et löydä rantabaareja tai turistijoukkoja. Useimmille rannoille ei pääse lainkaan kävellen, joten niille kannattaa lähteä veneellä. Cala Tortuga, Cala Pilar, Cala Pregonda tai Fornells ovat upeita. Täällä hiekka ei ole yhtä hienoa, mutta vesi on yhtä puhdasta, läpinäkyvää ja turkoosia kuin etelän poukamissa, mutta olet käytännössä yksin. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Varaa venekierros Menorcan pohjoisosan poukamiin

Lähde veneretkelle auringonlaskuun Menorcalla

Nauti Menorcan kauniista auringonlaskuista| ©Johannes Plenio
Nauti Menorcan kauniista auringonlaskuista| ©Johannes Plenio

Matkan aikana näet auringonlaskun uskomattomista paikoista saarella: sen majakat, niemekkeet ja piilotetut nurkat tekevät jokaisesta auringonlaskusta taianomaisen. Mutta jos etsit jotain todella ainutlaatuista, voit katsella auringonlaskua keskeltä merta, kun olet pulahtanut päivänvalon viimeisiin säteisiin ja nauttinut aperitiivin laivalla.

Kesäisin noin kello 19.00 jotkut veneet lähtevät Menorcan vesille ainutlaatuista kokemusta etsivien iloksi. Palatessasi purjehdit takaisin satamaan pitkälle iltaan, mikä päättää päivän seikkailun merkeissä.

Jos suosikkiaikasi on kuitenkin auringonlasku, tässä on opas siitä, missä voit nauttia päivän viimeisestä valosta Menorcalla: Parhaat auringonlaskun paikat Menorcalla.

Varaa veneretki auringonlaskun aikaan

Veneretket Fornellsista

Purjehdus purjeveneellä| ©Jacob Meissner
Purjehdus purjeveneellä| ©Jacob Meissner

Fornellsista lähtevät veneretket purjehtivat yleensä pohjoisia rantoja pitkin. Fornellsin lahti on erityisen kaunis, eivätkä saaren kävijät juuri käy siellä, joten sinne on helppo pysäköidä ja lähteä retkelle.

Jos valitset esimerkiksi purjehdusretken, se vie sinut tuulen tahdissa tutustumaan pohjoisrannoille. Pysähdytte matkan varrella uimaan ja snorklaamaan, ja vaikka reitti voi vaihdella tuulen suunnan mukaan, kippari varmistaa, että saat purjehduksesta kaiken irti. Fornellsissa voit myös varata melontaretken, joka tuo saaren pohjoisosaan seikkailua. Muuten paras vaihtoehto on venekierros saaren pohjoisosan rannoilla.

Varaa venekierros Menorcan pohjoisosan poukamien rannoille

Veneretket Cala Galdanasta

Son Boun kristallinkirkkaat vedet| ©Elizabeth Lies
Son Boun kristallinkirkkaat vedet| ©Elizabeth Lies

Cala Galdana on yksi Menorcan eteläosan vilkkaimmista rannoista. Siellä sijaitsee kaksi saaren suurimmista hotelleista, ja monet etelään suuntautuvista veneretkistä lähtevät Cala Galdanasta. Tällä rannalla itsessään on aurinkotuoleja, sateenvarjoja jne., joten se ei ole erityisen viehättävä, kun purjehdit sitä pitkin, mutta on erittäin hyödyllistä pitää sitä vertailukohtana, jos yövyt siellä tai lähialueella retkelle lähtiessäsi.

Macarella, Macarelleta tai Turqueta ovat melko lähellä, joten paratiisi on vain muutaman metrin päässä. Jos voit varata esimerkiksi veneretken eteläisille poukamille, siellä on iltapäivisin erityinen pysäkki, jossa matkustajat otetaan kyytiin ja jätetään pois. Jos kuitenkin päätät nousta laivaan tai poistua laivasta täällä ja joudut matkustamaan autolla, ole kärsivällinen pysäköinnin suhteen ja varaudu siihen, että pysäköinti kestää jonkin aikaa - et halua myöhästyä treffeiltäsi veneen kanssa!

Varaa veneretki saaren eteläosan poukamiin

Veneretket Ciudadelasta

Ciudadela| ©Jr Harris
Ciudadela| ©Jr Harris

Ciudadela on luultavasti yksi saaren kauneimmista paikoista, ja siinä yhdistyvät täydellisesti unelmiesi rantalomailu ja kauniin kaupungin viehätysvoima, joka on täynnä tunnelmaa kaikkina vuorokauden aikoina. Koska se on yksi matkailijoiden suosituimmista nähtävyyksistä, Ciudadelasta käsin tehtävälle veneretkelle voi liittyä monin eri tavoin.

Itse asiassa saaren suosituin veneretki, tämä eteläisten poukamien veneretki alkaa Ciudadelan Passeig del Molilta ja palaa samaan lähtöpaikkaan. Paluumatkalla veneajelulta kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kierrellä satama-alueen pienissä käsityökioskeissa, pienissä baareissa ja terasseilla sekä mukulakivikaduilla.

Varaa veneretki Ciudadelasta

Veneretket Mahónista

Es Mercadal -katu, Mahónissa| ©Héctor J Rivas
Es Mercadal -katu, Mahónissa| ©Héctor J Rivas

Mahón on ehdoton kohde Menorcan matkallasi. Kun tunnut eksyneen, löydät kadun, joka johtaa merelle, josta on upeat näkymät, ja sen satama on luultavasti yksi Espanjan kauneimmista. Ei siis ole muuta syytä kuin ottaa vierailustasi kaikki irti tekemällä laivamatka Mahónista.

Mahónista lähtevän veneretken suuri etu on se, että sen keskeisen sijainnin ansiosta voit päättää, haluatko vierailla pohjoisen vai etelän poukamissa, sillä molempiin on samankaltainen matka kaupungista. Ja jos haluat täydentää kokemusta, voit varata opastetun kierroksen Mahóniin ja tutustua kaupunkiin paikallisen oppaan kanssa, joka vie sinut tunnetuimmista paikoista salaisimpiin nurkkiin.

Varaa kiertoajelu, johon sisältyy veneretki Mahónista

Purjehdusretket Menorcalla

Purjehdus Menorcalla| ©Jr Harris
Purjehdus Menorcalla| ©Jr Harris

PurjehduksessaMenorcalla on romanttinen kosketus, jota on vaikea verrata muihin veneisiin. Tuulen rytmin ja aaltojen suunnan seuraaminen antaa retkelle autenttisuuden, jota muut veneet eivät saavuta. Lisäksi purjeveneen pieni koko (aina muihin veneisiin verrattuna) tarkoittaa sitä, että ryhmät ovat aina pienempiä, joten voit luoda paremman yhteyden luontoon ja maisemaan: päivän päätteeksi sinulla on tunne, että olet viettänyt rentouttavan päivän Välimerestä nauttien.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että purjeveneen vauhti ei hyvässä ja pahassa tapauksessa ole kohtuuton, joten jos etsit kaikkialle suuntautuvaa retkeä, jossa näet mitä enemmän, tämä ei ole sinua varten. Älä kuitenkaan ole huolissasi, sillä kippari huolehtii siitä, että saat matkasta kaiken irti sääolosuhteista riippuen.

.

Voinko tulla merisairaaksi Menorcan veneretkellä?

Purjehdus auringonlaskun aikaan| ©Loreta Pavoliene
Purjehdus auringonlaskun aikaan| ©Loreta Pavoliene

Se on melko epätodennäköistä. Ensinnäkin saarta ympäröivät vedet ovat hyvin tyyniä, ja aaltoja on harvoin, vaikka tuulee. Siitä huolimatta, jos sinulla on taipumusta huimaantua veneeseen noustessasi, suosittelen välttämään purjeveneitä (purjehtiessasi niillä on taipumus ajautua enemmän aaltojen rytmiin) ja etsimään retken, joka tehdään isolla veneellä. Katamaraanit, lautat ja suuret lauttalaivat ovat erittäin vakaita, etkä huomaa niistä mitään.

.

Mitä muuta sinun pitäisi tietää Menorcan veneretkistä?

Purjehdus Menorcalla| ©Franco Vannini
Purjehdus Menorcalla| ©Franco Vannini
 • Kaikki mainitsemani aktiviteetit tapahtuvat vain hyvällä säällä. Jos sää on hyvin pilvinen, sateinen tai luminen, veneretki peruutetaan, ja sinulle tarjotaan uuden aikataulun tekemistä tai täyden hyvityksen saamista.
 • Ota mukaan uimahousut, aurinkolasit, pyyhe, vesipullo ja aurinkovoidetta - kaikilla kokemuksilla on rantapysähdys, ja nautit auringossa makoilusta meren rannalla.
 • Jos etsit intiimimpää kokemusta, suosittelen katamaraanikyytiä tai yksityistä kierrosta, sillä muissa kokemuksissa on joskus suurempia ryhmiä.
 • Kun vahvistat varauksesi, saat sähköpostitse kaikki antamasi tiedot. Tarkista, että kaikki on oikein, ja pidä se tallessa, jotta voit näyttää sen veneen kapteenille elämyspäivänä.

Varaa veneretki Menorcalla

Muut kokemukset, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Sukellus Menorcalla| ©Marco Assmann
Sukellus Menorcalla| ©Marco Assmann

Menorcan veneretken lisäksi saarella on paljon muutakin tekemistä unohtumattoman matkan viettämiseksi. Jos haluat lukea, mitä muuta et voi jättää väliin lomallasi, jatka lukemista täältä:

. Ja jos veneajelun jälkeen haluat lisää meriseikkailua, älä huoli, Menorcalla on paljon muutakin tekemistä. Mikset osallistuisi kajakkikilpailuun? Lue täältä, miten: Kajakkiaktiviteetit Menorcalla.

Varaa melontaretki Menorcalla