Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat paikat snorklaukseen Menorcalla

Jos Menorca on kiehtova, sen vedenalainen elämä ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Älä epäröi pulahtaa virkistävään veteen ja sukeltaa mereen tutkimaan sen syvyyksiä. Kerron sinulle miten ja missä.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Parhaat paikat snorklaukseen Menorcalla

Nauttiminen meren alla | Jakob Owens

Sukeltaminen veteen suojalasien ja snorkkelin kanssa avaa sinulle maailman, joka yllättää sinut. Menorca on yksi Välimeren parhaista paikoista snorklaukseen, sillä sen puhtaat ja kirkkaat vedet mahdollistavat täydellisen näkymän.

Sen poukamia ympäröivät kalliot ja kasvillisuus houkuttelevat satoja ainutlaatuisia lajeja, jotka tekevät kävelystäsi veden läpi upean kokemuksen. Mutta mitkä ovat Menorcan parhaat lahdet snorklaukseen?

1. Snorklausta Cala Morellissa

Snorklaaminen| © Channey
Snorklaaminen| © Channey

Cala Morellin posidònia-seinämät tekevät siitä täydellisen paikan päästä lähelle saaren merieläimistöä ja nauttia suurista värikkäiden kalojen parvista.

Lähestykää varovasti ja nauttikaa tästä aistien ihmeestä: tämä ranta on matala, joten sen läpi on helppo uida, ja siellä on strategisesti sijoitettuja laitureita, jotka helpottavat pääsyä veteen. Sukelletaan!

Missä: pohjoisrannikolla, lähellä Ciudadelaa - katso Google Mapsista.

Vertaa Snorklausta Menorcalla

2. Snorklausta Cala Macarellassa

Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio
Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio

Se on yksi kävijöiden ja menorcalaisten suosikkilahdista, jossa voi viettää päivän rannalla hienolla hiekalla ja paratiisimaisilla vesillä, ja se on myös yksi saaren parhaista paikoista tutkia vedenalaista elämää.

Tätä poukamaa reunustavat pystysuorat kallio- ja kasvillisuusseinämät, jotka nousevat meren syvyyksistä ja luovat pieniä koloja, joissa kalat näyttävät leikkivän piilosta. Älä epäröi laittaa kunnon suojalaseja ja sukeltaa Macarellan vesiin nauttimaan parhaasta snorklauksesta.

Missä: Etelärannikolla, lähellä Ciudadelaa ja Cala Galdanaa - katso Google-kartat.

Tutustu parhaisiin aktiviteetteihin Snorklaamalla Menorcalla

3. Snorklausta Cala Tamarellsissa

Snorklausta kristallinkirkkaissa vesissä| ©Ishan Seefromthesky
Snorklausta kristallinkirkkaissa vesissä| ©Ishan Seefromthesky

Cala Tamarells on itse asiassa kolmen koskemattoman poukaman kokonaisuus saaren itäosassa, ja sen turkoosit vedet ja suhteellisen pitkä kävelymatka sinne tarkoittavat, että se ei ole liian ruuhkainen edes sesonkiaikana. Siksi se on loistava paikka snorklata ja nauttia merenpohjasta rauhassa ja hiljaisuudessa. Syvyyksissä näet, kuinka hiekkaa peittää kokonaan posidonia-kerros, Välimeren kasvi, joka on monien siellä elävien lajien suosikkiruokaa.

Kierrä sitä pikkuhiljaa ja nauti maisemista ja maisemista. Sinne pääsee myös kajakilla, jos haluaa välttää liian pitkän kävelymatkan.

Missä se sijaitsee: Mahónissa, Albufera des Graun puistossa - katso Google-kartat.

Vertaa Snorklausta Menorcalla

4. Snorklausta Cala S'Escalassa

Menorcan poukama| ©Joao Branco
Menorcan poukama| ©Joao Branco

Se sijaitsee hyvin lähellä Favàrtixin majakkaa Menorcan pohjoisosassa, ja se on siksi koskematon alue, jossa turisteja käy hyvin vähän. Siellä voit nauttia kallioisesta maisemasta, joka näyttää olevan peräisin toiselta planeetalta, ja sen kallioisessa lahdessa on matalia vesiä, joten voit nähdä läheltä lajeja, jotka syövät ympärillään olevaa posidoniaa.

On parasta tutkia sitä päivänä, jolloin tuulee vähän, jotta kivet eivät aiheuta vaaraa.

Missä: pohjoisrannikolla, lähellä Favàrtixin majakkaa - katso Google Mapsista.

Vertaa Snorklausta Menorcalla

5. Snorklausta Los Inglesesin luolassa

Luolassa snorklaaminen| ©Jakob Owens
Luolassa snorklaaminen| ©Jakob Owens

Sieltä ei löydy suurinta määrää merieläimiä, mutta sen ympäristön kauneus on vierailun (ja uimisen) arvoinen. Sinne ei pääse jalan tai autolla, joten sinne on päästävä joko kajakilla tai veneellä tai moottoriveneellä, jonka avulla pääset sen karuun maastoon.

Kun olet perillä, näet kalliomuodostelmat, ja paikan yksinäisyys saa sinut tuntemaan itsesi kuin seikkailuelokuvassa. Jos osaat sukeltaa, se on myös ihanteellinen paikka sukeltaa pohjaan.

Missä: Pohjoisrannikolla, jonne pääsee kajakilla tai veneellä Fornells Baysta - katso Google Mapsista.

Tutustu Menorcan parhaimpiin snorklausaktiviteetteihin


Snorklaaminen melontaretken aikana

Binigaus Beach, Menorca| ©Joan Mesquida
Binigaus Beach, Menorca| ©Joan Mesquida

Melonta tuo lomaasi urheilullisen ja seikkailullisen lisän ja antaa sinulle mahdollisuuden päästä vaikeapääsyisiin paikkoihin ja nauttia vedenalaisista lajeista rauhallisessa ympäristössä. Fornellsin lahdelta järjestetään ryhmämelontaretkiä, jotka vievät sinut koskemattomille rannoille snorklaamaan ja nauttimaan uimisesta rauhassa ja hiljaisuudessa. Ne maksavat noin 47 €.

Kouluttaja antaa sinulle kaiken tarvitsemasi: kajakin, melan, liivit, suojalasit ja snorkkelin, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Jos et ole koskaan aiemmin harrastanut melontaa, älä huoli, sillä he antavat sinulle pari vinkkiä, jotta selviät siitä helposti heti ensimmäisestä hetkestä lähtien.

Koko matkan ajan mukana on ohjaaja, joka opastaa sinut parhaille paikoille ja kertoo, mitkä ovat parhaat paikat sukeltaa ja snorklata. Löydät Fornellsin lahden ja sen koskemattomat rannat sekä Cueva de los Inglesesin, todellisen luonnonjalokiven, joka jää monilta turisteilta huomaamatta ja johon sinä voit tutustua kaikessa rauhassa.

Varaa Kajakkiaktiviteetit Snorklausta varten

Kuinka paljon snorklaaminen maksaa Menorcalla?

Merenpohjan tutkiminen| ©Jakob Owens
Merenpohjan tutkiminen| ©Jakob Owens

Snorklaus on sinänsä ilmaista. Kunhan sinulla on suojalasit ja snorkkeli, voit hypätä veteen ja tutkia sitä omatoimisesti. Et kuitenkaan välttämättä löydä todellista vedenalaista elämää, joka on olemassa lahtien ja rantakallioiden syvyyksissä. Syvälle veden alle vievälle veneretkelle osallistuminen on loistava vaihtoehto snorklausta varten: vaihtoehtoja on tarjolla 28-110 euron hintaan reitistä, kestosta ja valitusta veneestä riippuen.

Miten ja missä nähdä mustekaloja Menorcalla?

Octopus| ©Viatour Cathy
Octopus| ©Viatour Cathy

Jos snorklaat Menorcan pohjoisosan lahdissa, sen merensuojelualueella näet mustekalojen lisäksi myös muita lajeja, kuten muraaleja ja punamuletteja. Tämä tekee Menorcan pohjoisosasta täydellisen paikan snorklaamiseen ja saaren vedenalaisesta elämästä nauttimiseen.

Missä on parasta snorklata Menorcalla?

Snorklaaminen| ©Adam Dillon
Snorklaaminen| ©Adam Dillon

Vaikka voit snorklata minkä tahansa rannan edustalla, on parasta tutkia koskemattomampia poukamia, luolia ja syvänmeren alueita. Tätä varten kannattaa harkita vene- tai melontaretkeä joko etelän turkooseille poukamille tai pohjoisen koskemattomille rannoille, Fornellsin lahdelle ja Cueva de los Inglesesille (englantilaisten luola).

Missä sijaitsee Reserva Marítima de Menorca?

Fornellsin lahti| ©CC BY-SA 3.0 - Wikipedia
Fornellsin lahti| ©CC BY-SA 3.0 - Wikipedia

Menorcan pohjoisrannikolle kerääntyy saaren suurin lajimäärä, minkä vuoksi yli 20 vuotta sitten perustettiin Menorcan merensuojelualue, joka ulottuu Fornellsin lahdelta Cap Grosille.

Voinko snorklata Menorcalla lasten kanssa?

Poika snorklaamassa| © Nicontents .
Poika snorklaamassa| © Nicontents .

Totta kai he voivat. Kunhan he osaavat uida, kokemus on täysin riskitön, ja heillä on hauskaa tutustua kaloihin ja väreihin, joita he ovat nähneet niin monta kertaa piirretyissä ja elokuvissa. Älä pelkää ottaa pieniä lapsia mukaan snorklaamaan, sillä siitä tulee unohtumaton perhekokemus.

Etsi vain suojalasit ja pienempi snorkkeli, jotta he eivät joudu veteen ja voivat nauttia kokemuksesta mukavasti.

Missä sukeltaa Menorcalla

Sukellus| © Laya Clode
Sukellus| © Laya Clode

Voit sukeltaa sekä Menorcan pohjois- että etelärannikolla. Sukellaksesi Menorcan syvissä vesissä, kuten missä tahansa muuallakin, tarvitset asianmukaisen pätevyyden ja tarvittavat varusteet. Jos sinulla ei ole kumpaakaan näistä, mutta haluaisit kokeilla kokemusta, voit suorittaa kasteen uima-altaassa, jolloin saat tarvittavan kokemuksen (ja todistuksen) sukellusta varten.

Kysy Diving Menorcalta kaikista vaihtoehdoista: se on paikallinen yritys, joka koostuu ammattilaisista ja meribiologeista, jotka tekevät retkiä ympäristöä ja saaren merieläimistöä täysin kunnioittaen. He kertovat sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta saat kokemuksesta kaiken irti.