Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Cala Turqueta

Yksi Menorcan etelärannikon jalokivistä on Cala Turqueta, joka on monien menorcalaisten suosikkiranta. Kerron sinulle, miten saat kaiken irti tästä ihanasta postikorttirannasta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Cala Turqueta

Turqueta Cove | Freepik

Sen nimi ei petä sinua. Cala Turqueta erottuu edukseen turkoosin sinisten vesiensä, mutta myös hienon hiekkansa ja syrjäisen rannan ansiosta, joka mäntyjen ja kasvillisuuden ympäröimänä näyttää kuin Karibianmeren rannalta. Voit päästä sinne autolla ja tehdä lyhyen kävelymatkan, sillä sinne pääsee hyvin kävellen, tai voit nauttia siitä mereltä käsin veneellä, joka kiertää Menorcan eteläosan poukamia. Ota huomioon:

Miten päästä Cala Turqueta

Turqueta Cove| ©J. Braun - Wikipedia
Turqueta Cove| ©J. Braun - Wikipedia

Cala Turquetaan pääseminen on melko helppoa, ja se on epäilemättä sen arvoista. Sinun on noustava aikaisin saadaksesi paikan, mutta pääset sinne helposti. Näin.

Autolla

Parasta Cala Turquetaan pääsyssä on se, että sillä on oma pysäköintialue, joten pysäköinti ei ole ongelma. Esimerkiksi Ciudadelasta pääset sinne hyvin nopeasti (Camí de Sant Joan de Missa -tietä pitkin), ja parkkipaikalta on vain kymmenen minuutin matka rannalle.

Kävely

Kävely paratiisiin ei ole ongelma. Cala Turquetan parkkipaikalta on lyhyt kävelymatka rannalle, vain noin kymmenen minuutin kävelymatka, ja kaikki on hyvin viitoitettu. Et voi eksyä!

Bussilla

Menorcan kaupunkibussilinja 68 kulkee Ciudadelan kautta ja pysähtyy Cala Turquetassa. Tämä on epäilemättä kestävin (ja helpoin) vaihtoehto päästä rannalle, sillä sinun ei tarvitse ajaa omalla autolla tai herätä aikaisin saadaksesi parkkipaikan. Ota se huomioon!

Vieraile Cala Turquetan veneretkellä

Katamaraani| ©Miquel Gelabert
Katamaraani| ©Miquel Gelabert

Mutta jos on yksi vaihtoehto, jonka avulla voit ottaa kaiken irti Cala Turquetan vierailusta, se on päästä sinne veneellä. Ja mikä parasta, se onnistuu ilman suuria rahasummia. Ciudadelasta ja Cala Galdanasta lähtee päivittäin laivamatkoja, joilla pääset nauttimaan Menorcan parhaista poukamista.

Jos haluat nauttia Turquetasta, sinun on valittava Calas del Surin reitti, ja löydät myös muita ihania paratiiseja, kuten Cala Mitjanan tai Cala Macarellan.

Varaa venematka

Mitä tehdä Cala Turquetassa

Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz
Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz

Päästä irti ja nauti auringosta, hienosta hiekasta ja turkoosista vedestä. Se ei maksa sinulle paljon, usko minua. Jos sinulla on ennakointikyky ja snorkkelilasit, älä tietenkään epäröi sukeltaa veteen ja tutustua näissä kristallinkirkkaissa vesissä eläviin merilajeihin. Aaltojen puute, meren puhtaus ja kallioinen ympäristö tekevät Turquetasta täydellisen paikan sukeltaa värikkäitä kaloja etsien.

Paras aika vierailla Cala Turqueta

Auringonlasku| ©Johannes Plenio VL
Auringonlasku| ©Johannes Plenio VL

On parasta saapua paikalle aikaisin aamulla. Muista, että se on helposti saavutettavissa oleva ranta, ja se on erittäin suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Jos siis haluat päästä sinne ja pysäköidä ilman vaivaa tai pitkiä odotuksia parkkipaikalla, sinun on noustava aikaisin. Mutta palkinto on sen arvoinen.

Aurinko laskee tälle rannalle yleensä melko aikaisin, joten jos haluat uida tai ottaa aurinkoa, muista, että myöhään iltapäivällä saapuminen ei ole paras paikka.

Mitä palveluja Cala Turqueta tarjoaa?

Tahraton ranta| ©Matthew Valentino
Tahraton ranta| ©Matthew Valentino

Cala Turqueta on käytännössä koskematon ranta, mutta jo muutaman vuoden ajan sen lähellä on ollut hengenpelastajia ja julkisia käymälöitä, mikä tekee päivän viettämisestä paljon mukavampaa.

Missä syödä Cala Turqueta

Valmistettu ruoka Playa virgenille| ©J Torres
Valmistettu ruoka Playa virgenille| ©J Torres

Itse poukamassa ei ole rantabaareja, baareja tai ravintoloita, joten jos haluat ottaa kaiken irti oleskelustasi siellä, suosittelen, että otat reppuusi mukaan jotain syöt ävää ja virvokkeita. Jos ei, voit aina mennä syömään muihin läheisiin lahtiin, kuten Cala Galdanaan, josta löydät paljon enemmän palveluja. Tietenkin joudut menettämään arvokkaan parkkipaikkasi, jos olet mennyt sinne autolla.

Vieraile Cala Turqueta lasten kanssa

Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer
Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer

Cala Turqueta lumoaa niin lapset kuin aikuisetkin, joten älä epäröi viettää siellä päivää koko perheen kanssa. Vesi ei ole kovin syvää rannalla, ja jos heillä on aurinkolasit, kellukkeet tai matto, heillä on hauskaa.

Snorklausta Cala Turquetassa

Snorklaaminen| ©Jakob Owens
Snorklaaminen| ©Jakob Owens

Cala Turqueta on yksi Menorcan snorklausparatiiseista. Jos haluat pukea naamarin ja snorkkelin päähäsi, voit katsella merenpohjaa täältä käsin. Jos haluat tutkia snorklausvaihtoehtoa tarkemmin, joillakin veneretkillä pysähdytään luolien ja kallioiden luona snorklausta varten, ja kajakkimatkoilla pysähdytään myös snorklausta varten.