Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parasta tekemistä Menorcassa

Opas kaikkeen, mitä sinun tulisi nähdä ja tehdä nauttiaksesi unohtumattomasta lomasta Menorcalla.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Parasta tekemistä Menorcassa

Cala Mitjana, Menorca | ©Joao Branco

Baleaarit ovat osa maailmaa, joka tekee vaikutuksen kokeneimpaankin matkailijaan, ja olipa Menorca sitten ensimmäinen kerta tai vakituinen matkakohde, sen poukamien ja auringonlaskujen kauneus yllättää aina.

Menorcan viehätysvoima piilee sen rannikon rauhallisuudessa ja luonnonkauneudessa sekä sen sisäosiin kätkeytyvässä taikuudessa. Jos suunnittelet matkaa tälle kauniille saarelle, tutustu tähän listaan nähtävyyksistä Menorcalla, josta löydät tekemistä useilta sen kolkilta.

1. Nauti veneretkestä Menorcan rannikkoa pitkin

Purjeveneet ja katamaraanit purjehtimassa Menorcan rannikolla| ©Franco Vannini
Purjeveneet ja katamaraanit purjehtimassa Menorcan rannikolla| ©Franco Vannini

Jos haluat kokea sen kristallinkirkkaiden, turkoosien vesien loiston omakohtaisesti, suosittelen, että teet myös päivällä veneretken tai liityt retkelle, joka vie sinut tutustumaan Menorcan piilotettuihin poukamiin. Tässä on luettelo Menorcan parhaista veneretkistä. Riippuen siitä, missä asut, voit valita eri vaihtoehdoista, sillä tarjolla on venematkoja Fornellsista, venematkoja Ciudadelasta, venematkoja Mahonista ja venematkoja Mahonista, mutta voit tehdä venematkan myös pienemmistä paikoista kuten Cala Galdanasta.

Tutustu kristallinkirkkaisiin vesiin

Menorcan eteläosan poukamat ovat tunnetuimpia: Macarella, Macarelleta, Mitjana tai Trebalúger ovat varmasti jo pakollisten vierailukohteiden listallasi (ja jos eivät ole, niiden pitäisi olla). Paras tapa ottaa kaikki irti sen turkooseista vesistä kaukana rantojen väkijoukoista on tehdä veneretki etelässä sijaitseviin poukamiin.

Auringonlaskun katselu

Kun taivas muuttuu oranssiksi ja meri muuttuu päivän viimeisen valon heijastusten sulatusuuniksi, kannattaa olla oikeassa paikassa nauttimassa spektaakkelista. Eikä ole parempaa paikkaa kuin keskellä merta, joten auringonlaskun veneretkellä Menorcan lounaisrannikkoa pitkin pääset näkemään saaren poukamat ja kalliot lyömättömällä luonnon suodattimella.

Jos haluat nauttia rentouttavasta päivästä katamaraanilla

Toinen saaren upeista suunnitelmista on tutustua sen vesiin ja upeisiin poukamiin katamaraanin kyydissä, jossa vakuutan sinulle, että aika pysähtyy ja viet lomasi toiselle tasolle. Jos haluat katamaraaniretkelle Menorcalle, sinulla on useita vaihtoehtoja reitistä, kestosta jne. riippuen. Kerron kaiken siitä artikkelissani katamaraaniretkestä Menorcalla, ja jos haluat, sinulla on myös mahdollisuus valita purjevene veneeksi, jolla voit kiertää Menorcaa.

Vertaile parhaita laivamatkoja

2. Lähde jeeppisafarille ympäri saarta

Vieraile saarella jeepeillä| ©Nan Palmero
Vieraile saarella jeepeillä| ©Nan Palmero

Sunset Jeep Safari Menorca -kokemuksessa on kaikkea, mitä matkan Baleaarien saarten helmiosaan pitäisi sisältää: ajelu sisämaahan, jossa voit tutustua metsiin, niittyihin, rotkoihin, joissa riistalinnut elävät, ja jopa satunnaisiin kallioihin, sekä auringonlaskun katselu läheltä ja samalla läheisen maatilan luomutuotteita nauttiminen. Tämä kokemus on erityisen suositeltava niille, jotka matkustavat Menorcalle lasten kanssa, sillä he ovat varmasti innoissaan tästä seikkailusta.

Tämä on yksi parhaista aktiviteeteista, joita voit tehdä Menorcalla. Sen ansiosta pääset saaren yksityisille paikoille ja näet siten asioita, joita tavallinen turisti ei pysty kuvittelemaan, ja voit päättää päivän metsässä kallion reunalla nauttimalla auringonlaskusta kaikessa loistossaan. Jos olet valmis ja haluat tehdä tämän aktiviteetin, voit tutustua tähän artikkeliin, jossa kerrotaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Menorcan jeeppisafarista.

Vertaa parhaita jeeppisafareita

3. Kajakki Menorcan rannikkoa pitkin

Kajakki Menorcan rannikkoa pitkin| ©Joan Mesquida
Kajakki Menorcan rannikkoa pitkin| ©Joan Mesquida

Toinen elämys, jonka tulet aina muistamaan Menorcan matkaltasi, on kajakkimatka Menorcan poukamien ja meriluolien ympäri. Tässä aktiviteetissa voit kiertää Fornellsin lahden ja ihailla Sargantanan saarta ja sen vartiotornia, jonka britit rakensivat 1800-luvulla, tai kulkea kallioita pitkin ja tutustua Cueva de los Inglesesiin, meriluolaan, joka on yksi Menorcan parhaista snorklauskohteista.

Juuri siksi, että melonta Menorcan rannikolla on yhdistelmä fyysistä aktiviteettia ja snorklausta, melonta on erittäin täydellinen tapa viettää aamupäivä, erityisesti perheen kanssa.

Varaa kajakki Menorcalla

4. Syö Menorca (kirjaimellisesti)

Nautit yhdestä gastronomisesta kokemuksesta Cómete Menorcan ravintolassa.| ©Cómete Menorca
Nautit yhdestä gastronomisesta kokemuksesta Cómete Menorcan ravintolassa.| ©Cómete Menorca

Viime vuosina Menorca on kehittynyt gastronomiansa puolesta maailmanlaajuiseksi referenssikohteeksi. Paitsi hienojen paikallisten tuotteidensa, myös kokkiensa luovuuden, korkean laadun ja ammattitaidon ansiosta.

Jos aiot lähteä lomalle Menorcalle, järjestä lounaasi ja illallisesi, jotta saat kaiken irti Menorcan kulinaarisista herkuista. Cómete Menorcan kaltaiset aloitteet helpottavat sinua: sen hakukoneesta voit valita makusi ja tarpeidesi mukaisen ravintolan: sijainnin, ruokalistan, ruokalajin jne. perusteella. Näin oikean valinnan tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Liity heidän gastronomisiin kokemuksiinsa

Sen lisäksi, että voit valita Menorcan parhaat ravintolat sen upealla hakukoneella, voit liittyä johonkin sen eksklusiivisista kokemuksista: menitpä sitten yksin, ryhmässä tai pariskuntana, tarjolla on sinulle sopiva vaihtoehto.

Esimerkiksi Menorca Gourmet Tour -retkellä erikoistunut opas vie sinut käytännössä räätälöidylle gastronomiselle saarikierrokselle, jossa vierailet paikoissa, joissa valmistetaan Menorcalle tyypillisiä tuotteita, maistelet niitä ja otat jokaisesta käymäsi paikasta yhden tuotteen lahjaksi kotiin.

Osallistu perinteiselle ruoanlaittokurssille paikallisen kokin kanssa

Jos haluat ryhtyä tositoimiin, tarjolla on myös useita vaihtoehtoja paikalliselle kokkikurssille, joka järjestetään pienissä ryhmissä ja jossa sinulle opetetaan valmistamaan herkullisimpia ruokia, ja sen jälkeen sinulla on tietenkin mahdollisuus maistaa niitä. Jos haluat lisätietoja ja hintoja tästä ja kaikista Cómete Menorcan tarjoamista elämyksistä, voit kirjoittaa heille osoitteeseen [email protected] tai tehdä varauksen heidän verkkosivujensa kautta. Hyvää ruokahalua!

5. Kävele Binibèquerissa, pienessä valkoisten talojen kylässä meren rannalla

Binibèquerin katot ja niiden kontrasti sinisen taivaan kanssa...| ©Núria
Binibèquerin katot ja niiden kontrasti sinisen taivaan kanssa...| ©Núria

Menorcan etelärannikon vesillä kylpevä Binibèquer on pieni valkoisten talojen kalastajakylä, jossa vallitsee lähes maaginen rauha. Koko kylässä vallitsee selittämätön harmonian aura, joka johtuu valkoisesta väristä, joka peittää kaikki rakennukset ja heijastaa auringon värit päivän mittaan kuin kankaalle.

Binibèquerissa tai Binibecassa on paljon tekemistä, ja sinne on helppo päästä. Kylä on vain 10 kilometrin päässä Mahónista, mutta vaikka majoittuisitkin saaren toisella puolella, kannattaa viettää iltapäivä ja nauttia auringonlaskusta Bambú Menorcan ravintolassa, joka on yksi saaren tyylikkäimmistä ravintoloista, jossa voit nauttia lasillisen viiniä ja maistella paikallista ruokakulttuuria.

Vertaa Menorcan parhaita aktiviteetteja

6. Tutustu Ciutadellan kulmiin

Ciutadella| ©JR Harris
Ciutadella| ©JR Harris

Ciutadella on Mahonin vanha pääkaupunki, ja sillä on aivan erityinen viehätysvoima, johon voi tutustua sen kapeilla kaduilla ja arkadeilla auringon ja varjon välissä sekä sen näköalapaikoilla, joista voi nauttia kesäisen iltapäivän rauhasta.

Se on vierailu, joka jokaisen Menorcalle matkustavan on syytä tehdä, sillä Ciutadellassa voi nauttia monista eri vaihtoehdoista, kuten sen kaduilla kuljeskelusta, sen viehättävistä baareista tai ostoksilla sen ainutlaatuisissa kaupoissa. Ciutadellan historiallisessa keskustassa on joitakin todella kauniita nähtävyyksiä, kuten Santa Marian katedraali tai San Francisco de Asisin kirkko.

Jos sinulla on auto, hyvä tapa päättää päivä on mennä Ciutadellasta Punta Natin majakalle katsomaan auringonlaskua. Auringonlaskuista puheen ollen, jos aiot olla saarella useita päiviä, kannattaa lähteä katsomaan auringonlaskua saaren parhaista paikoista. Tässä postauksessa jätän sinulle listan niistä, jotka ovat minusta Menorcan parhaita auringonlaskuja.

Vertaa Menorcan parhaita aktiviteetteja

7. Tutki Menorcan pääkaupungin Mahónin katuja

Mahon| ©Mario Sánchez Prada
Mahon| ©Mario Sánchez Prada

Menorcan nykyaikainen pääkaupunki Mahon on hieman Ciutadellaa suurempi kaupunki, mutta siinä on edelleen jäljellä Baleaarien rannikkokaupunkien viehätysvoima. Keskiaikaisten rakennusten kivikaarien reunustamat kadut, ihanan yksinkertaiset kirkot, valkoiseksi kalkitut talot, joissa on punertavat katot, sekä pienet baarit ja ravintolat tekevät kävelystä miellyttävää aurinkoisena iltapäivänä.

Kaupunkiin voi tutustua ilman karttaa, opasta tai ennalta laadittua suunnitelmaa: riittää, kun kävelet sen katedraaleissa, museoissa ja markkinoilla, joilla on pakko maistaa Menorcan itse valmistamia juustoja, butifarras-juustoja, käsityöläisleipiä ja kalasäilykkeitä.

Suosittelen, että otat tälle vierailulle mukaan hyvän kameran tai pidät aina kännykkääsi käden ulottuvilla, sillä Menorca on valokuvauksellisesti niin valokuvauksellinen kuin harvat muut Espanjan kaupungit.

Vertaa Menorcan parhaita aktiviteetteja

8. Käy Naveta des Tudonsissa, Menorcan Stonehengessä

Naveta des Tudons| ©Sole Perez
Naveta des Tudons| ©Sole Perez

Näiden Menorcan megaliittisten hautakammioiden alkuperä on hieman epävarma, mutta tiedetään, että ne rakennettiin noin 3 000 vuotta sitten. Tällaisia esihistoriallisia rakennelmia on ympäri saarta, mutta Naveta des Tudons on yksi suosituimmista sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Legendan mukaan sen rakensi prinssiin rakastunut prinssi, joka asetti avioliiton ehdoksi sen, että hän rakentaa heille molemmille kodin. Mutta juuri ennen navetan valmistumista prinssi haudattiin viimeiseen kiveen, jota hän kantoi päänsä päällä. Ehkä tästä juontaa juurensa näiden rakennelmien hautajaisperinne.

Naveta des Tudonsin ympärillä on nähtävissä tauloja, päällekkäisistä kivistä koostuvia muistomerkkejä, jotka väistämättä muistuttavat salaperäistä Stonehengeä.

9. Kiipeä Monte Torolle, saaren korkeimmalle kohdalle

Näkymät Fornellsin ylängölle Monte Torolta| ©Luca Sbardella
Näkymät Fornellsin ylängölle Monte Torolta| ©Luca Sbardella

Monte Toro on paras näköalapaikka, josta voit tarkkailla Menorcan saarta ja nauttia lyömättömistä näkymistä. Se on matkasi ehdoton kohde, erityisesti viimeisinä päivinä.

Voit nousta ylös autolla tai kävellä lyhyellä kävelymatkalla huipulle, jonka yläpuolella on saaren suojeluspyhimykselle omistettu Virgen del Toron pyhäkkö. Monte Torolle pääsee helpoimmin menemällä Fornellsiin ja sieltä lyhyen 8 kilometrin kävelymatkan päässä olevalle huipulle.

.

10. Nauti hyvä cocktail auringonlaskusta nauttien Cova d'en Xoroisissa

Cova d'en Xoroi| ©Steve.
Cova d'en Xoroi| ©Steve.

Cova d'en Xoroi on yksi Menorcan parhaista paikoista nauttia auringonlaskusta cocktail kädessä. Tämä Cala en Porterin kallioiden välissä sijaitseva rantabaari on täydellinen paikka hyvästellä saari matkasi päätteeksi.

Kesällä Cova d'en Xoroi muuttuu klubiksi, jossa on elävää musiikkia ja disko, jossa voit tanssia merituulen tahtiin. Sen suosion vuoksi on tärkeää varata pöytä sen näköalapaikalta hyvissä ajoin etukäteen. Epäilemättä Menorcan öiden tähtiaktiviteetti.

11. Hyödynnä Menorcan poukamat parhaalla mahdollisella tavalla

Tähän mennessä olet varmasti jo huomannut Menorcan maisemien laajan kirjon. Kannattaa todella vierailla kaikissa tai useimmissa niistä, olipa kyseessä sitten järjestetty retki Menorcan poukamiin tai omatoiminen retki. Tätä varten on tärkeää tietää, mitkä ovat Menorcan parhaat poukamat:

12. Hyödynnä seikkailunhaluisempaa puolta

Menorcan snorklaus- ja melontakokemusten lisäksi sinulla on myös muita vaihtoehtoja, joiden avulla voit tehdä matkastasi saarella todellisen moniseikkailun. Ratsastus, sukellustunnit tai vesiskootteriajelut ovat vain muutamia vaihtoehtoja, jotka ovat käytettävissänne.

.

Muita vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti Menorcan matkastasi

Olet jo nähnyt, että Menorcan aktiviteettien ja vierailukohteiden luettelo on pitkä, mutta ehditkö kaikkeen? Suunnittelemalla yksityiskohdat, kuten lentokenttäkuljetuksen, voit hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla, joten tutustu Menorcan lentokenttäkuljetusvaihtoehtoihin ennen saarelle saapumistasi. Säästät aikaa myös varaamalla jonkin Menorcan monista opastetuista kierroksista.

Valitse hyvin päivät, jolloin aiot olla saarella

Varoitan sinua: jos et ole koskaan käynyt Menorcalla, rakastut siihen heti, kun astut saarelle, joten luota siihen. Menorcan vierailu yhdessä päivässä tai kahden päivän oleskelu Menorcalla on mahdollista, mutta suosittelen varaamaan matkallesi vähintään 4 päivää. Jos haluat varmistaa, ettet jätä mitään väliin lomasi aikana, tässä on ideoita siitä, mitä Menorcalla voi tehdä 4 päivässä ja mitä kaikkea voit tehdä, jos vietät Menorcalla 5 päivää.

Järjestä matkasuunnitelmasi sen mukaan, mihin vuodenaikaan olet menossa Menorcalle

Jos matkustat Menorcalle helmikuussa tai vierailet saarella maaliskuussa, et ole vapaa kylmyydestä ja satunnaisista myrskyistä. Sinun on laskettava sen varaan, mutta myös sen varaan, että nyt on hiljainen sesonki, joten voit löytää melko houkuttelevia tarjouksia. Menorcan vierailu joulukuun kaltaisina kuukausina ei ehkä ole ihanteellinen, mutta se ei tarkoita, etteikö siellä olisi tekemistä, joten älä sulje sitä pois.

Toisaalta, jos haluat paeta kesän väkijoukkoja mutta haluat paremmat mahdollisuudet onnistua sään suhteen, harkitse Menorcan vierailua huhtikuussa, Menorcan vierailua toukokuussa, Menorcan vierailua syyskuussa tai Menorcan vierailua lokakuussa. Voit varmasti viettää päivän tai kaksi rannalla ja nauttia kaikista saaren tarjoamista aktiviteeteista ilman kesäkuukausien korkeita hintoja ja ilman, että on yhtä kylmä kuin talvella.