10 parasta aktiviteettia Menorcalla

Lähde metsästämään Menorcan uskomattomimpia paikkoja ja nauti samalla kokemuksista, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman. Täältä löydät parhaat suunnitelmat lomallesi.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

10 parasta aktiviteettia Menorcalla

Sukellus Menorcan vesillä | ©Daniel Ferrandiz

Jos olet valmistelemassa matkaa Menorcalle ja ainoa suunnitelma, jonka olet laatinut, on mennä hotellista rannalle, haluan kertoa, että tämä artikkeli on täydellinen sinulle. Tällä ihanalla saarella on paljon mielenkiintoista tekemistä lomalla, ja onneksi olen koonnut ne käytännön oppaaseen, jossa on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää.

Veneretkistä ja snorklaus- ja melontakokemuksista vierailuihin unenomaisiin kyliin: Tässä on 10 upeaa asiaa, joita kannattaa tehdä lomalla Menorcalla, jotta et koskaan unohda tätä matkaa.

1. Tutustu Menorcan parhaisiin poukamiin ja rantoihin veneellä

Trebalugerin poukama| ©hugos007
Trebalugerin poukama| ©hugos007

Veneretki Menorcan etelärannikkoa pitkin saa sinut viihtymään tutustumalla saaren kauneimpiin poukamiin:

 • Cala Turqueta
 • Macarellan poukama
 • Mitjanan poukama
 • Trebalugerin poukama

Pudotat ankkurin jollekin niistä rannoista, joilla vierailet kokemuksen aikana, ja voit valita, miten vietät aikasi: uidessasi, ottaessasi aurinkoa, snorklatessasi tutustuaksesi merielämään liikkeessä tai vain oleskellessasi veneessä katselemassa merenpohjaa lasilattian läpi juomaa nauttiessasi. Tässä Menorcan parhaita veneretkiä käsittelevässä artikkelissa kerron sinulle parhaista vaihtoehdoista.

Varaa venematka Menorcalla

2. Lähde katamaraaniretkelle auringonlaskun aikaan

Auringonlasku merellä| ©Samuel Pagel
Auringonlasku merellä| ©Samuel Pagel

Katamaraanilla purjehtiminen on epäilemättä yksi hienoimmista ja rentouttavimmista kokemuksista, joita voit varata, jos aiot tehdä venematkan saarella.

Menorca tarjoaa upeita näkymiä mereltä: poukamia, joissa on kristallinkirkasta vettä, mereen upotettuja kalliosiltoja ja kallioita, joilla aallot murtuvat. Tältä Menorcan lounaisrannikkoa pitkin tehdyltä auringonlaskun veneretkeltä voit ihailla saaren kauneutta sen puhtaimmassa muodossa ja päättää päivän parhaalla mahdollisella tavalla: katselemalla auringonlaskua aaltojen yllä.

Reitin aikana käyt läpi:

 • Pont D'en Gil
 • luonnollisen kalliosillan,
 • Cap d'Artrutxin majakka, josta voit ottaa kauniita kuvia auringonlaskun oranssissa valossa.

Lue lisätietoja, jotta voit nauttia näistä katamaraaniretkistä Menorcalla.

Varaa katamaraanimatka Menorcalla

3. Kajakoi merellä ja snorklaa Menorcan parhaissa poukamissa

Kajakit rannikolla| ©Benjamin Hollis
Kajakit rannikolla| ©Benjamin Hollis

Tämä on puolen päivän melontaretki Menorcan poukamien läpi, jossa voit myös löytää meriluoloja ja nähdä, mitä kaikkea kallioiden välissä on piilossa, jonne on mahdotonta päästä millään muulla tavalla.

Tämä on kokemus, joka tuo sinut kosketuksiin luonnon kanssa, jossa on hieman adrenaliinia, mutta myös rentoutumista, kun kuuntelet aaltojen kohinaa ja haistat merituulen tuoksun kajakilla purjehtiessasi. Reitin lopussa pysähdyt rannalle lepäämään ja nautit hintaan sisältyvän juoman ja välipalan.

Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Jos olet jo vakuuttanut itsesi siitä, että kajakkiretki Menorcan vesillä on yksi lomasi kohokohdista, löydät lisätietoa täältä: Kajakkiretket Menorcalla.

.

4. Sukella Menorcan kristallinkirkkaisiin vesiin

Sukellus Menorcan vesillä| ©Jacob Owens
Sukellus Menorcan vesillä| ©Jacob Owens

Menorcan vedet ovat maagisen siniset, ja sen merikasvillisuus ja -eläimistö ovat upeita, joten suosittelen, että otat tämän pienen seikkailun sukeltamalla saaren vesissä.

Pääset näkemään eläviä merieläimiä ja -kasveja, joita olet tähän asti nähnyt vain dokumenttielokuvissa. Todellinen ihme, jota ei kannata jättää väliin.

5. Pääset piilotettuihin rantoihin ja luoliin melomalla ja snorklaamalla

Snorklaa| ©Mari Martin
Snorklaa| ©Mari Martin

Jos kajakointi salaisiin poukamiin, melontalautailu ja merenpinnan elämään tutustuminen snorklaamalla kuulostaa sinusta hyvältä, melontalautan vuokraaminen antaa sinulle unohtumattoman ajan Menorcan matkallasi.

Se sopii täydellisesti luonnon ystäville ja jos pidät erityisesti kokemuksista, joissa kunnioitetaan ympäristöä ja joissa voit harrastaa liikuntaa lomasi aikana, nautit myös rentouttavasta ajasta rannalla virvoitusjuoman tai veden äärellä.

Lyhyen kestonsa ansiosta tämä kokemus on muuten täydellinen, jos aiot olla Menorcalla vain lyhyen aikaa tai jos olet menossa perheen kanssa, jossa on teini-ikäisiä.

Varaa kajakki- ja melontasurffausretki

6. Tutustu siihen, millaista elämä oli Menorcan maaseudulla Binissuèsissa

Tyypillistä ja herkullista Mahónin juustoa| ©manuel m. v.
Tyypillistä ja herkullista Mahónin juustoa| ©manuel m. v.

Historiallinen kierros Binissuèsissa alkaa vierailulla Binissuèsin etnologiseen museoon, jossa voit nähdä arkeologisia jäänteitä ja esineitä, kuten käyttöesineitä ja työkaluja, sekä Menorcan maaseutuelämän elementtejä, jotka ovat säilyneet vuosisatojen aikana. Näet myös tyypillisen talonpoikaistalon ja 1800-luvun kartanon ja voit tutustua itse siihen, millaista elämä Menorcalla oli yli kaksisataa vuotta sitten.

Vierailet myös Menorcan luonnontieteellisessä museossa, jossa voit tutustua sekä kotoperäisiin että muualta maailmasta peräisin oleviin lajeihin:

 • perhoset
 • hämähäkit
 • matelijat
 • yllättävän suuria ja harvinaisia hyönteisiä

Ja lopuksi, tämän kokemuksen mielenkiintoisimpana osana, vierailet maatilalla, jossa opit valmistamaan Menorcalle tyypillisiä tuotteita, kuten Mahon-juustoa, leivän leipomista, lehmien lypsämistä ja vehnän viljelyä. Erittäin mukava ja mielenkiintoinen aktiviteetti koko perheelle.

Varaa Mahónin juustotyöpaja

7. Käy vesiskootterilla Menorcan pohjoisosan poukamissa

Tunne vauhti vesiskoottereilla Menorcalla| ©Bas van den Eijkhof
Tunne vauhti vesiskoottereilla Menorcalla| ©Bas van den Eijkhof

Suuntaa kohti Cala Tosquetaa ja La Molan kallioita tällä adrenaliinintäyteisellä, vauhdikkaalla vesiskootterikokemuksella. Ohitat Punta Pentinatin, Fornellsin luoteispuolella sijaitsevan kallioisen niemen, josta voit tarkkailla merta, ja pysähdyt Macar de Sa Llosassa, joka on upea luontoympäristö meren rannalla, jossa voit levätä ja virkistäytyä.

Paluumatkalla Fornellsiin ohitat meriluolat ja vaikeapääsyiset poukamat, joissa voit ihmetellä muutaman sekunnin ajan, jos vesiskootterin vauhti antaa siihen mahdollisuuden.

8. Tutustu Menorcaan jeepeillä

Nauti Menorcasta jeepillä| ©Andrew Hurley
Nauti Menorcasta jeepillä| ©Andrew Hurley

Tässä elämyksessä yhdistyvät Menorcan jeeppikierros ja vierailu saaren pohjoisosassa sijaitsevalla yksityisellä tilalla Cabo de Caballeríassa, jossa voit nähdä eläimiä ja nauttia aperitiivin juomien kera. Kapilla näet luonnon keskellä sijaitsevan Faro de Caballerían majakan, josta avautuvat uskomattomat näkymät horisonttiin ulottuvalle merelle.

Minusta mielenkiintoisinta Menorcan jeeppikierroksella on tutustua saaren sisäosien upeisiin maisemiin, ja minusta se on olennainen aktiviteetti, joka kannattaa yhdistää veneretkeen, jotta voit tutustua Baleaarien helmi-ihmeen todelliseen kauneuteen.

9. Rentoudu drinkin äärellä Cova d'en Xoroisissa

Cova d'en Xoroi| ©Steve.
Cova d'en Xoroi| ©Steve.

Yksi Menorcan muodikkaimmista paikoista on Cova d'en Xoroi. Se on sarja luolia kauniilla kalliolla meren rannalla, jossa on useita terasseja ja näköalapaikkoja, joista voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä päivällä, auringonlaskun aikaan tai yöllä.

Kesällä Cova d'en Xoroi on hyvin vilkas paikka, jossa on juhlia, elävää musiikkia ja ulkoilmabaari. Loistava suunnitelma on viettää iltapäivä Cala en Porterissa, lähellä luolia, ja mennä sitten päättämään päivä luolissa.

Jos haluat mennä Cova d'en Xoroi -paikalle, suosittelen varaamaan pöydän terassilta heidän viralliselta verkkosivustoltaan, jotta varmistat, että sinulla on täydellinen paikka katsella päivän viimeistä valoa meren yllä.

10. Riko Instagram valokuvalla Binibèquerissa, pienten valkoisten talojen kylässä

Binibèquer| ©Jordi
Binibèquer| ©Jordi

Jos Menorcalla on kylä, joka loistaa omalla valollaan, se on Binibèquer: Baleaarien helmi sijaitsee etelässä, ja sen valkoseinäiset talotovat kuin kangas, jolle aurinko maalaa päivän mittaan vaihtelevaa väripalettia.

Se on todella erikoinen paikka, jonne voi eksyä ja tallentaa päähänsä kuvia, jotka tuntuvat olevan kuin postikortista. Tämä kaunis kylä on Välimeren kylän perikuva, jossa voit hengittää merituulen rauhassa ja rannikkonäkymät ovat valloittavan viehättäviä.

Jos asut Mahónissa tai vierailet siellä, suosittelen, että varaat aikaa Binibèqueriin, sillä se on vain 10 kilometrin päässä Menorcan pääkaupungista. Voit myös suunnitella koko päivän retken kylään, sillä sieltä lähteviä polkuja pitkin pääset eräille erittäin kauniille poukamille ja rannoille, kuten Biniparratxiin, Binisafulleriin tai Binidalíhin.

Muita aktiviteetteja Menorcalla

Jos sinulla on saarella muutama vapaapäivä ja haluat kokea muita aktiviteetteja, suosittelen sinulle:

Tämä vaihtoehto on erilainen tapa kierrellä saarta luonnollisilla ja rauhallisilla poluilla. Yksityinen retki, joka sopii erinomaisesti perheen tai ystävien kanssa tehtäväksi ja joka kestää noin puolitoista tuntia. Tutustut Camí de Cavalls -reittiin, joka on sisämaahan johtava reitti Cala Mitjanaan, ja kesällä pääset kauniille näköalapaikalle.

Tässä vaikuttavassa kokemuksessa voit nauttia kahden tunnin tähtitarkkailusta ja tähdistöjen katselusta Playa de Algaiarensissa, La Vallissa. Ryhmät on rajoitettu 15 henkilöön, mikä antaa sinulle mahdollisuuden arvostaa Menorcan taivaan spektaakkelia kaukana valosaasteesta, ajan kanssa ja rauhassa. Voit tarkkailla taivaankappaleita ja muita tähtitieteellisiä ilmiöitä kiikareilla ja kaukoputkilla.